Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Ще има ли сделка за Украйна
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Thursday Next
Цитат(biggeorge @ 19/03/2022, 03:59) <{POST_SNAPBACK}>
Много елементарна пропаганда.
Сигурен съм, че можеш да измислиш много по-достоверни лъжи.
Някак си така да звучат реалистично, като извадени от живия живот.
Нали?
Дерзай, Hartmann!
Хайл! hat.gif

Жорка, ако не можеш да кажеш нищо по същество, освен да подвикваш, че това или онова е пропаганда, по-добре не казвай нищо. Особено ако е придружено с нацистки поздрав. Обори го аргументирано, де.

Като човек, който се информира изключително на български, при това от разни смешни сайтове тип ЕЖК, трябва много, много внимателно да помислиш, преди да вдигнеш пръст и да сочиш, че този или онзи разпространява пропаганда.
wal
В Украйна трябва вече да помислят какви териториални компенсации ще поискат, а те дори репарации и контрибуции не предлагат.
Hartmann
Цитат(biggeorge @ 19/03/2022, 03:59) <{POST_SNAPBACK}>
Някак си така да звучат реалистично, като извадени от живия живот.

За тебе, Жоржи - винаги. smile.gif Ето ти нещо от живия живот:

https://youtu.be/NspPbii4J5o?t=99
biggeorge
Това, което написах е очевидна подигравка към целия диалог, който се води в тази тема. rolleyes.gif
Ако забелязвате никой не иска мир.
Всички искат война.
В най-добрият случай според "пропагандата" Русия трябва да бъде унищожена като държава.
Никой не си задава най-елементарния въпрос: "А какво ще стане, ако утре някой поиска САЩ (или ЕС, или Африка, или Азия, или целия свят) да бъде унищожена като държава и има инструментите, с които да го направи?".
Тази омраза няма край.
И още нещо - знам, че си мислиш, че медиите, от които се информираш са независими и обективни, но това не е вярно.
В момента в целия свят медиите прокарват политиката на собствениците си, а не отразяват обективно случващото се.
Аз избягвам да се информирам от каквито и да е сайтове, защото всички новини в момента са пропагандни.
В последните седмици се опитвам да не гледам телевизия и да не слушам радио.
Опитвам се да избегна целият медиен порой от лъжи и пропаганда.
За събитията в Украйна се информирах през последните 8 години и познавам цялата хронология на гражданската война, а не само последните 8 седмици.
Четох в западните медии за събитията в Украйна от 2014 до 2022 г. и това, което са писали е само украинска пропаганда.
Отразена е само едната "гледна точка".
Не разбирам как Запада стана съюзник с украинските нацисти.
Нямам логично обяснение.
Или може би: "Врагът на моя враг е мой приятел".
А как Русия стана враг на ЕС и НАТО също е добър въпрос?!?
Thursday Next
Кои "западни медии" чете по-точно? Сподели.
Щото ако се беше информирал адекватно, нямаше да твърдиш, че "всички искат война". Не, не всички. Просто тези, които не я искат, повече не са готови на компромис на всяка цена. Вече на всички им писна да казват, "добре, ще му дадем и това, ще отстъпим и тук, само и само мир да има".
wal
Цитат
Аз избягвам да се информирам от каквито и да е сайтове, защото всички новини в момента са пропагандни.

И инфото, което ни предлагаш в темата явно и то е пропагандно.От къде разбра какво се случва в Украйна, дай някакъв съвет и аз да мога да получа обективна, достоверна информация.Не бъди егоист, мисли и за колегите си от форума!
vanbg
Цитат(biggeorge @ 19/03/2022, 14:08) <{POST_SNAPBACK}>
Това, което написах е... въпрос?!?[/color]

Glo
гаварит масква, передаьом сведения об уровни реки дунай в сантиметрах, боже още ги има тее b_046.gif
Shade
Цитат(Hartmann @ 19/03/2022, 01:24) <{POST_SNAPBACK}>
За тебе, Жоржи - винаги. smile.gif Ето ти нещо от живия живот:

https://youtu.be/NspPbii4J5o?t=99

За Жорко това е холивудски реквизит и постановка. Но по-важното е, че му е нужен превод на скрипта по сценария. Може би заключителното изречение е достатъчно: "Мразя ви, руски псета-свини, това ви очаква тук, да гниете на нашата земя, останките ви, ръце, крака, да се въргалят в калта. Дано не си носите семки в джобовете, та да поникне слънчоглед".
biggeorge
Четох статии от "Дойче веле" и от британски сайтове.
И там е представена само украинската страна.
Един проблем не може да има само една гледна точка. 292.gif
Но в западните медии можеш да прочетеш само мнението на управляващите в Киев, а те са на власт с помощта на "Десен сектор".
8 години е много време Запада да не реагира на това, което се случваше в Украйна.
Според мен всички знаят какво ставаше в Украйна, но понеже геноцида се осъществяваше срещу руснаци не им пукаше особено.
"Да мрат, мръсните руснаци, к'во толкова!"
Само че днес са руснаците, утре ще сме българите.
И това, че сме член на НАТО и ЕС не ни спасява от геноцид.
Самият факт, че САЩ се опитват да въвлекат България и Словакия във война с Русия показва, че някой в Америка много ни мрази.
А защо точно България и Словакия?
Защото според едно проучване българите и словаците са най-големите русофили в Европа и за да ни излекуват от русофилството ни трябва да бъдем бомбардирани от Русия.
Тогава вече ще я намразим от дъното на душите си.
Преди няколко седмици си зададох въпроса: "Колко хора са убили управляващите в Киев?".
Опитах се да намеря официална статистика.
Според Държавния статистически институт на Украйна населението е 41 милиона.
Според оценка на Световната банка е 37 милиона.
Преди гражданската война от 2014 г. населението беше 45 милиона.
"Бежанците" от Украйна са все майки с деца под 8 години.
Тук там има майки с по-големи деца, но майките са на 40-50-60 години.
На същата възраст българките имат внучета, а не малки деца.
Зададох си най-логичния въпрос:
Кой е накарал украинките да раждат деца?
И с каква цел е тази раждаемост?

Ако милиони украинки-националистки са родили по 1 дете това са милиони деца, ако са родили по 2 деца ...
Защо след като има толкова висока раждаемост в Украйна има спад в броя на населението?
Приемаме числата на Държавния статистически институт на Украйна за верни - населението е 41 милиона и за 8 години е намаляло с 4 милиона.
Тогава при висока раждаемост колко трябва да е смъртността, че населението да намалява с по 500 хил. на година?
Дори и да приемем, че управляващите в Киев не са убили толкова много украинци, колкото на мен ми се струва.
Само 1 милион да са убитите от украинските националисти пак е много.
За сравнение сърбите убиха 8000 момчета и мъже бошнаци и САЩ и НАТО ги смляха от бомбардировки.
Ако НАТО и ЕС наистина бяха защитници на демокрацията щяха да предприемат адекватни мерки срещу украинските националисти още през 2014 г.
Ако Путин наистина искаше да спаси рускоговорящите украинци щеше нареди на армията да нахлуе в Украйна през 2014 г.
biggeorge
Интересното е, че една част от новините за Украйна са изтрити.
Останали са само проукраинските новини и репортажи.
Не мога да си обясня как са успели да издирят всички новини и да ги изтрият.
И кой го е направил? huh.gif
Glo
украiна е прекалено голяма държава и трябва да бъде малко поразпарчетосана, ми те сбирщайн, поляци, татари, казаци, руснаци, бошняци, пищяци, уйгури, неандерталци, бушмени, чуваци, турлаци, българи, отвратителни са, направо не знам какво трябва да им бъде сторено да ги отърват от безумните им мъки , един излишен свят са - както е казал поета, като наште цигани 292.gif не ми се занимава с хора,мизантроп съм, иначе бих влезнал в политиката и лично за нашата бг бих сторил най-правилното, онее черните излишните дето убиват дядовците и изнасилват бабите ни на село за пет лева, в камионите и директно в камерите 501.gif ше стана втория левски за народа ни az takovata.gif
biggeorge
Авторът на този пасквил е Любомир Канов - отявлен нацист и фашист.
biggeorge
Цитат(Glo @ 19/03/2022, 17:31) <{POST_SNAPBACK}>
украiна е прекалено голяма държава и трябва да бъде малко поразпарчетосана, ми те сбирщайн, поляци, татари, казаци, руснаци, бошняци, пищяци, уйгури, неандерталци, бушмени, чуваци, турлаци, българи, отвратителни са, направо не знам какво трябва да им бъде сторено да ги отърват от безумните им мъки , един излишен свят са - както е казал поета, като наште цигани 292.gif не ми се занимава с хора,мизантроп съм, иначе бих влезнал в политиката и лично за нашата бг бих сторил най-правилното, онее черните излишните дето убиват дядовците и изнасилват бабите ни на село за пет лева, в камионите и директно в камерите 501.gif ше стана втория левски за народа ни az takovata.gif

По-скоро втори Хитлер. dry.gif
Hartmann
Цитат(Shade @ 19/03/2022, 16:24) <{POST_SNAPBACK}>
За Жорко това е холивудски реквизит и постановка. Но по-важното е, че му е нужен превод на скрипта по сценария. Може би заключителното изречение е достатъчно: "Мразя ви, руски псета-свини, това ви очаква тук, да гниете на нашата земя, останките ви, ръце, крака, да се въргалят в калта. Дано не си носите семки в джобовете, та да поникне слънчоглед".

Тогава ето още малко холивудски изпълнения. Или по-скоро това са го взели от някоя видео-игра. smile.gif

vayu
В опасен свят живееш ти,само фашисти и нацисти!
Питето
НЕма да ти се получи. Черните трябва да си ги пазим (дори на цената на твоя живот) щото ако успееш да приключиш с тях, ще подкараш и нас... У историята е описано. А да, и там пише, че Левски бил срещу монархиите (османската и руската) и за република, а не срещу този или онзи етнос.
Ето по темата поднесено доста елегантно:
"Суинг обаче сбърка още когато започна. Не се постара да наблюдава и да се учи, а после да каже: „Такива са си хората, как да се справим с положението?“ Не, той седна и измисли: „Ето какви трябва да бъдат хората, как да ги променим?“ Такава мисъл горе-долу подобаваше на жрец, но не и на учен, защото търпеливият педантизъм на Суинг преобърна полицейската работа надолу с главата. ... "
за който го интересува нататък — Тери Пратчет "Нощна стража".
Питето
Жорка, това с прострелването на крака за да те пратят в болницата е от реалността. Още от Афганистан е хит в руската армия...
Shade
Цитат(biggeorge @ 19/03/2022, 08:19) <{POST_SNAPBACK}>
Четох статии от "Дойче веле" и от британски сайтове.
И там е представена само украинската страна.
Един проблем не може да има само една гледна точка. 292.gif
Но в западните медии можеш да прочетеш само мнението на управляващите в Киев, а те са на власт с помощта на "Десен сектор".

Грешно предположение. Независимо от обясненията на българските "медии" с имена на дърварски сечива, в Западните медии са застъпени всички гледни точки. Но е нужно поназнайване на чужди езици. Ето, руският външен министър се изказва полжително за Fox News, където ако кажат, че слънцето изгрява, вероятно в действителност се свечерява. Това е любимата медия и на Доналд Тръмп, изтъкнат лъжец, в момента разследван от прокуратурата за престъпленията, които извърши като президент, и възхваляващ гения на Путин, задето избива цивилното население в Украйна.
viara
Цитат(Питето @ 19/03/2022, 19:10) <{POST_SNAPBACK}>
НЕма да ти се получи. Черните трябва да си ги пазим (дори на цената на твоя живот) щото ако успееш да приключиш с тях, ще подкараш и нас... У историята е описано. А да, и там пише, че Левски бил срещу монархиите (османската и руската) и за република, а не срещу този или онзи етнос.
Ето по темата поднесено доста елегантно:
"Суинг обаче сбърка още когато започна. Не се постара да наблюдава и да се учи, а после да каже: „Такива са си хората, как да се справим с положението?“ Не, той седна и измисли: „Ето какви трябва да бъдат хората, как да ги променим?“ Такава мисъл горе-долу подобаваше на жрец, но не и на учен, защото търпеливият педантизъм на Суинг преобърна полицейската работа надолу с главата. ... "
за който го интересува нататък — Тери Пратчет "Нощна стража".

В Китайският Розуел навярно има повече за Рузия и Китай. Но там като почна да чета и да се ровя откривам цели светове.
Та още съм в началото. От там е почнала връзката между тях и вярвам да разбера политическите игри.
Иначе си спомням от едно време учителят ни казваше, че в единия ако бил куфара с бомбата в другия било дистанционното или нещо такова. Това без К-тай. А там е Китайския Розуел и останки от които са пратени в Р-я. неща.
Та вярвам да ми се навържат събитията като изуча минало, ще знам и бъдещето май.
Тери Пратчет беше причина да пиша. Спомням си как добре е схванал човешките противоречиви вери.
Много интересен автор.
cath_y
Е, вчера на Лужники в Москва чухме и другата гледна точка, от главния "организатор". Пред близо 100 хил. "фенове".
Повярва ли му?
ЕксГорски
Цитат(biggeorge @ 19/03/2022, 18:53) <{POST_SNAPBACK}>
Авторът на този пасквил е Любомир Канов - отявлен нацист и фашист.

Края на ... "пасквила":
"И сега, в заключение, нека да призова всички медии, заради горния текст, да ме заклеймят като нацист и фашист, ФБ да ме забрани, а БХК да ме подложи на публичен линч, заради подривната ми дейност срещу ортодоксалната идеология. Много е лесно, нищо не им струва."
Браво Жоре, в крак си! 501.gif

"Д-р Любомир Канов е роден на 29 октомври 1944 г. в Банкя. Психиатър и писател по професия, антикомунист по убеждения. През 1977 г. е арестуван и осъден с обвинение за „опит за бягство“ и „подривна дейност срещу социалистическия строй“. Излежава присъдата в Старозагорския затвор. Емигрира през 1984 г. в САЩ. Преди няколко години се завръща в България."
Отново си в крак - Браво! 501.gif
wal
Уморих се да повтарям, попрочитай първо нещичко и тогава лепи етикети.Ето.
Thursday Next
Жоре, за преглед си. От това "кой кара украинките да раждат" нататък всичко трябва да го види специалист.
Thursday Next
Цитат(cath_y @ 19/03/2022, 22:10) <{POST_SNAPBACK}>
Е, вчера на Лужники в Москва чухме и другата гледна точка, от главния "организатор". Пред близо 100 хил. "фенове".
Повярва ли му?

Ето още от другата страна. animatedwink.gif
wal
Да, опорката за другата гледна точка, че и двете страни имали били вина придобива различни форми.Всички престъпници Жоре имат своя гледна точка, която е различна от гледната точка на жертвите.Трябва ли да ни бомбардират медиите и с тяхната гледна точка!?Цивилизованият свят им е дал възможност да си я кажат.След ВСВ в Нюрнберг, сега в Хага.
biggeorge
Медиите нямат право на гледна точка.
Тяхната работа е да отразяват събитията, а не да ги създават или интерпретират.
Журналистите могат да си споделят гледната точка само у дома.
За съжаление през последните 10 години се забелязва точно обратното явление.
Медиите показват гледната точна на своите собственици, което е пропаганда.
Журналистите също демонстрират в национален ефир личното си мнение.
Това е недопустимо, но се случва не само в България.
В Русия има цензура.
И в ЕС има цензура.
В Русия затварят медии.
В ЕС ограничават достъпа до медии.
В Русия арестуват протестиращи.
В ЕС записват имената на русофилски настроените хора и ги дебнат все едно са агенти на Кремъл.
Времето, в което живеем е сбъркано.
Има твърде много диктаторски мислещи хора.
biggeorge
Всичко това, което си цитирал за този човек го прочетох и аз.
Той умишлено е завършил пасквила си по този начин - така хем може свободно да пропагандира неонацистките си възгледи, хем който му каже, че е нацист ще бъде обвинен, че му нарушава свободата на словото.
Хитро! wink.gif
wal
Цитат
В ЕС записват имената на русофилски настроените хора и ги дебнат все едно са агенти на Кремъл.

Дай сега някакви подробности, къде ги записват тези русофилски настроени хора!?Какво смятат да правят с тях?!Да не би пък да ги изселват в Сибир!?Може пък и в лагери да ги затварят в ЕС.Казвай ги от сега тези неща, ще идваме на свиждане с колегите от форума в лагера.Аз се наемам с организацията.
Thursday Next
Цитат(biggeorge @ 20/03/2022, 00:47) <{POST_SNAPBACK}>
Медиите нямат право на гледна точка.
Тяхната работа е да отразяват събитията, а не да ги създават или интерпретират.
Журналистите могат да си споделят гледната точка само у дома.
За съжаление през последните 10 години се забелязва точно обратното явление.
Медиите показват гледната точна на своите собственици, което е пропаганда.
Журналистите също демонстрират в национален ефир личното си мнение.
Това е недопустимо, но се случва не само в България.
В Русия има цензура.
И в ЕС има цензура.
В Русия затварят медии.
В ЕС ограничават достъпа до медии.
В Русия арестуват протестиращи.
Времето, в което живеем е сбъркано.
Има твърде много диктаторски мислещи хора.

Я кажи къде записват русофилски настроените. laughing.gif
Жоре, потърси наистина съвет на специалист. Ужасно си уплашен и вместо да търсиш начин да се успокоиш, почваш да си съчиняваш несъществуващи страхотии и да им вярваш. Не е хубаво това, съсипваш се.
Питето
Същия този Пратчет, беше писал как се пробутва наука и факти на глупаци — с приказки. Това в реалността са религиите, световната конспирация, извънземните, рептилите, ЕЖК и подобните.
Питето
Друг път е за специалист. Просто Жорето яко е стиснал очи за да не види фактите, дето не му пасват на тезата. То заради това не му връзва в реалността, щото му е неприятно да гледа неудобните факти. Цял раздел си има в психологията за егото и неудобните факти, при това не за клинични случаи, а за обикновените хора.
Питето
Това събитие онова ли беше, дето го прекъснаха посред речта с "патриотични песни"... "Който изнася революция, внася наука и техника." svirkam si.gif
Питето
Може пък да обмислят, да предлагат украинско граждансво на всеки руснак, който се предаде. Това в комплект с преговори за влизане на Украйна в ЕС и НАТО. Подозирам, че за Кремъл това ще е много по-страшно от връщане на територии и разоряващи репарации, щото цели армии ще се предават, а и доста цивилни ще използват зелите кордори между Украйна и Русия, ама в западна посока, та да не изтърват шанса...
Не е моя идея, ама:
" А Рег Шу направи забележителното си предложение за вечерята от пържоли като оръжие. Нападателите не произхождаха от домове, където пържолите се появяват на трапезата. Там месото беше по-скоро за вкус, не за наяждане. На едно или друго място мъжете, стигнали до върха на стълбите в мрака, чуващи стоновете и воплите на по-злополучните си съратници долу, биваха принудени да предадат оръжията си на добре нахранени бивши техни колеги, които не се държаха свирепо, а ги отвеждаха назад, където имаше пържоли, яйца и печени пилета, също и обещание, че всеки ден ще е така след успеха на революцията.

Ваймс не искаше тази вест да се разнесе, иначе всички нападатели щяха да налетят вкупом. ..."

Прозорливо, а? Т.Пратчет пак от "Нощна стража"...
Thursday Next
Неотдавна в един фен клуб на Тери пуснах въпрос "Ако можехте да съберете световните лидери, да ги вържете на столове и да им запушите устите, коя книга на Тери бихте им чели до посиняване?" "Нощна стража" беше една от най-често посочваните, и с основание. animatedwink.gif
ЕксГорски
Цитат(biggeorge @ 19/03/2022, 23:52) <{POST_SNAPBACK}>
Той умишлено е завършил пасквила си по този начин - така хем може свободно да пропагандира неонацистките си възгледи, хем който му каже, че е нацист ще бъде обвинен, че му нарушава свободата на словото.
Хитро! wink.gif

Пикльо kicking.gif
Thursday Next
=== Съседе, не така. Падаш под нивото си.
evanka
Цитат(biggeorge @ 19/03/2022, 13:08) <{POST_SNAPBACK}>
В най-добрият случай според "пропагандата" Русия трябва да бъде унищожена като държава.
Никой не си задава най-елементарния въпрос: "А какво ще стане, ако утре някой поиска САЩ (или ЕС, или Африка, или Азия, или целия свят) да бъде унищожена като държава и има инструментите, с които да го направи?".

Никой няма да унищожи Русия. Тя сама се натисна надолу към дъното, но едва ли някой има желание да ѝ подаде ръка.
Китайците си гледат интереса. Индия няма нужда от газ да се топли през зимата...
Русия е опасна за световния мир, затова е добре да бъде във вегетативно състояние.
ЕксГорски
Цитат(Thursday Next @ 20/03/2022, 16:20) <{POST_SNAPBACK}>
=== Съседе, не така. Падаш под нивото си.

Ми реших, че до "хлапак" все още не е дорасъл.
Добре де, ядосах се на щуротиите му - вземам си бележка от забележката confused1.gif
Хасан
Цитат(Hartmann @ 18/03/2022, 16:03) <{POST_SNAPBACK}>
Руснаците убиват цивилни от първия ден на войната. Именно заради това украинците.... мислех да напиша нещо, но ще го спестя - за тебе няма значение, а част от другите няма да повярват. smile.gif

Накратко - не е добре да си руски военен в Украйна тия дни. smile.gif

Не е добре да си както руски, така и украински военен. Мен ако питаш не е добре да си военен в която и да е държава.
Ами да, убиват от първия, но колкото повече жертви дават, ще убиват повече на ден.
Хасан
Цитат(Дaни @ 18/03/2022, 16:11) <{POST_SNAPBACK}>
Ако си мислиш, че не са го правили вече, много се лъжеш. sad.gif

https://www.novinite.bg/articles/214196/SPE...-jena-v-Ukrajna

Зная и донякъде ги разбирам. Има цивилни, които хвърлят бутилки Молотов по танковете. Една такава бутилка лесно може да се скрие. За да няма изненади е по-сигурно, ако са наблизо да ги разстрелят. В други случаи са просто озверели понеже са изгубили свои другари.
П.П. Разбирам, не значи оправдавам.
Питето
Викаш, всеки е враг, а, дори цивилните? На твое място, бих се замислил какъв съм аз, ако мисля така и пуцам цивилни подред. А ако беше минал през нЕкоя казарма, щеше да знаеш, че "коктейл Молотов" срещу съвременен танк е... едно мноооооого тъпо пропагандно оправдание за военно престъпление.
Питето
А, това е лесно. Просто трябва да стане задължителна за в училище. Още при следващото поколение, на водещите световни лидери ще им се наложи да се правят на Ветринари... ако искат да имат шанс да са лидери.
Хасан
Цитат(Питето @ 20/03/2022, 16:21) <{POST_SNAPBACK}>
Викаш, всеки е враг, а, дори цивилните? На твое място, бих се замислил какъв съм аз, ако мисля така и пуцам цивилни подред. А ако беше минал през нЕкоя казарма, щеше да знаеш, че "коктейл Молотов" срещу съвременен танк е... едно мноооооого тъпо пропагандно оправдание за военно престъпление.

За човек видял труповете на другарите си да. Той започва да ги възприема като врагове, а и се страхува от тях. Не всички са безобидни. Ако попадне в люка на танка тази бутилка, какво ще стане с танкистите? unsure.gif
Има и цивилни въоръжени с огнестрелно оръжие. Нали Зеленски им раздаде.
Питето
Ако беше минал през казарма вместо да гледаш филми с танкове за ВСВ, щеше да знаеш реалните отговори. Аха, това дето смяташ за "истински" отговори, са си само твои си предположения, щото нямаш подходящ реален опит или поне някаква реална база, от която да тръгнеш.
Нещо за замисляне: ако можеше да се прецака танк с "коктейл Молотов" за къв се тормозят с РПГ-та и "джавелини"? Какво, бутилки ли нямат достатъчно или с кво да ги напълнят.
Аре да ти спестя нЕкои "тъпи" психологически въпроси, накратко: "Нарочното избиването на цивилни е военно престъпление." Който го прави само щото има една гола заповед или го е страх си е военопрестъпник. За цивилните си има други пинизи. Единствено ако офицера ти е опрял пистолет в главата за да стреляш по цивилни имаш някакво оправдание, ама пък такъв офицер... има голям проблем с оцеляването в краткосрочен план. Аха, звучи "виж къв герой съм"... обаче си е отдавнашен проблем за шапкариата.
Hartmann
Цитат(Хасан @ 20/03/2022, 15:56) <{POST_SNAPBACK}>
Не е добре да си както руски, така и украински военен. Мен ако питаш не е добре да си военен в която и да е държава.
Ами да, убиват от първия, но колкото повече жертви дават, ще убиват повече на ден.

Как мислиш, от кого трябва да се страхуваш повече - от човек, на когото са му убили взводния / командира на полка или от човек, на когота са му убили 8-годишната дъщеря и съпругата? Примерно.
Хасан
Цитат(Питето @ 20/03/2022, 18:28) <{POST_SNAPBACK}>
Ако беше минал през казарма вместо да гледаш филми с танкове за ВСВ, щеше да знаеш реалните отговори. Аха, това дето смяташ за "истински" отговори, са си само твои си предположения, щото нямаш подходящ реален опит или поне някаква реална база, от която да тръгнеш.
Нещо за замисляне: ако можеше да се прецака танк с "коктейл Молотов" за къв се тормозят с РПГ-та и "джавелини"? Какво, бутилки ли нямат достатъчно или с кво да ги напълнят.
Аре да ти спестя нЕкои "тъпи" психологически въпроси, накратко: "Нарочното избиването на цивилни е военно престъпление." Който го прави само щото има една гола заповед или го е страх си е военопрестъпник. За цивилните си има други пинизи. Единствено ако офицера ти е опрял пистолет в главата за да стреляш по цивилни имаш някакво оправдание, ама пък такъв офицер... има голям проблем с оцеляването в краткосрочен план. Аха, звучи "виж къв герой съм"... обаче си е отдавнашен проблем за шапкариата.

В казарма тези които сме 50+ почти всички сме ходили. Вярно, не съм бил танкист. Прочети внимателно това, което съм ти писал и се опитай да го осмислиш.
Естествено, че е военнопрестъпник, ако стреля по невъоръжени лица, не го оспорвам.
Питето
Няма нужда да си бил танкист, за да знаеш, че това с бутилка бензин срещу танк е част от филм за ВСВ. Върви само срещу камиони от обоза и с късмет срещу джипове. Не те знам в какви войски си бил. А за това дето "цивилните мятали разни неща" ей ти една нормална гледна точка в подобна ситуация:

"... От барикадата полетя какво ли не. Мятането на разни неща беше анкх-морпоркски обичай, а нещо у Ръждьо го превръщаше в чудесна мишена. Събра остатъка от достойнството си, пак вдигна рупора и успя да каже:
— С настоящото ви предупреждавам, че… — Камък изби рупора от ръката му. — Така да бъде — отсече и се върна със сковани крачки при стражниците. — Сержант Кийл, заповядай на хората си да стрелят. Един залп стрели над барикадата.
— Не — изрече Ваймс и се изправи.
— Сержант, мога да приема единствено, че си бил зашеметен. Мъже, готови за изпълнение на заповедта.
— Ей с тази ръка ще съсека първия, който пусне стрела — заяви Ваймс.
Не викаше. Простичко обясняваше какво предстои да се случи.
Изражението на Ръждьо не се промени. Той го изгледа от главата до петите.
— Сержант, това да не е метеж?
...
— Аха, аз като че проумях проблема, капитане — весело се намеси Ваймс — Както и твоя, редови стражник. Имаше дребно недоразумение, сър, но това би трябвало да го отстрани…

Щеше да помни дълго удара. Беше хубав. Достоен за учебник. Ръждьо рухна като отсечено дърво.
В заревото на всички изгорени мостове Ваймс пак пъхна ръка в задния си джоб. „Благодаря на вас, госпожо Гудбоди, и на богатия ви избор от месингови изравнители на шансовете.“

Обърна се към стражниците, застинали в безмълвния ужас.
— Нека бъде записано, че това бе извършено от сержант-пристав Джон Кийл. Ваймс, какво ти казвах за размахване на оръжия, които не се каниш да използваш?
— Вие го проснахте, сержант! — прошепна Сам, вторачен в безчувствения капитан.

Ваймс разтри изтръпналата си ръка.
— Нека бъде записано и че аз поех командване то след внезапния пристъп на безумие, сполетял капитана — добави той. — Уоди, Уиглет… завлечете го в участъка и го заключете, моля.
...
— Сержант, питам той луд ли беше?
— Той поиска да стреляте по хора, които не стреляха по вас — изръмжа Ваймс и закрачи напред. — Това показва, че е луд, не мислиш ли?
— Сержант, но те мятат камъни — изтъкна Колън.
— И какво? Стой там, където не могат да те ударят. Ще се уморят преди нас.
... "
Пак от "Нощна стража" на Пратчет ама съм съкратил част от текста
Hartmann
Цитат(Хасан @ 18/03/2022, 00:22) <{POST_SNAPBACK}>
На руските войници и толкова не плащат докато не ги ранят или убият.

Е то и в тоя случай има тънкости - роднините ще трябва да докажат, че синчето/мъжлето/братлето е утрепано в Украйна. А като го метнат в мобилния крематориум (неговите хора) или в братската могила (украинците) или като го наръфат украинските вълци и гарвани из поля и гори - върви доказвай кво е станало. smile.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.