Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Ще има ли сделка за Украйна
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Хасан
Цитат(Buitenlander @ 17/03/2022, 18:56) <{POST_SNAPBACK}>
Ето ти и резултата.
https://youtu.be/i5BlTyB-Kvk
И това е само началото.

През ВСВ са гинели милиони. В Червената армия човешкият живот не струва почти нищо.
И двете страни дават и ще дават много жертви.
Чудя им се на доброволците и на двете страни. Отиват като знаят, че утре може да не са живи или са станали инвалиди.
Hartmann
Цитат(Хасан @ 17/03/2022, 19:25) <{POST_SNAPBACK}>
Отиват като знаят, че утре може да не са живи

А ти си твърдо уверен, че ще си жив? smile.gif
Хасан
Цитат(Alexfield @ 17/03/2022, 17:07) <{POST_SNAPBACK}>
"След като финландското правителство не получава обещаната помощ се принуждава да поиска мир."
Което само показва, защо сега е толкова важно да не оставяме украинците сами. Аз не искам историята да се повтори.

Украйна няма как да получи военна помощ. Всяка друга помощ само ще удължи войната, но резултатът ще е същият с тази разлика, че жертвите и икономическите щети ще са повече.
Hartmann
Цитат(Хасан @ 17/03/2022, 19:36) <{POST_SNAPBACK}>
Украйна няма как да получи военна помощ. Всяка друга помощ само ще удължи войната, но резултатът ще е същият с тази разлика, че жертвите и икономическите щети ще са повече.

Нали знаеш какво прави след това финландското правителство? smile.gif Но и да не знаеш - ще узнаеш.
Buitenlander
Цитат(Хасан @ 17/03/2022, 18:36) <{POST_SNAPBACK}>

Защо да няма как да получи военна помощ? След като от 2 седмици я получава непрекъснато 24/7?
Buitenlander
Цитат(Хасан @ 17/03/2022, 18:25) <{POST_SNAPBACK}>
В Червената армия човешкият живот не струва почти нищо.

Червената армия участва ли в тази война? На чия страна?
Rat_in_the_house
Като отвориш flightradar.com ще видиш как небето над Европа е буквално задръстено с военни самолети. Прави впечатление късно вечер, когато ги няма повечето граждански. Доставките си вървят, не са спирали.
Питето
Сбъркана логика. Колкото повече доставки, толкова повече шансове за... по-кратка война. Ако украинците бяха получили достатъчно оръжие след "Кримнаш", днес нямаше да има война въобще. Ако достатъчно оръжия бяха доставени в първите два-три дни, войната вече щеше да е приключила. Не, не е моя си фантазия, в историята бъка от подобни случки. Дори в руската история го има.
Тарабас
Дано си прав. Но дори и да не стане така. Руснаците няма как да не излязат читави от ситуацията. Загибиха украинците завинаги. От тук насетне берлинската стена ще е границата межди Русия и Украйна.
ЕксГорски
Цитат(Питето @ 17/03/2022, 19:58) <{POST_SNAPBACK}>
Ъ-ъ-ъ не. Има много наборници, дето никой не ги е питал дали искат да ходят в Украйна,

По преценка на НАТО, до сега има 7 000 (около) убити руски нашественици. Сигурно голямата част от тях са наборници. Какво ли ще правят майките им като разберат?!
Питето
Предполагам, че ще стане като предния, по-предния и другите още по-по-по-предни пъти — нищо. Дори се говори, че руските власти официално ги водят "в неизвестност", за да не плащат "кръвнина"-та.
Shade
Цитат(ЕксГорски @ 17/03/2022, 13:00) <{POST_SNAPBACK}>
По преценка на НАТО, до сега има 7 000 (около) убити руски нашественици. Сигурно голямата част от тях са наборници. Какво ли ще правят майките им като разберат?!

Какво ще правят? Ще се настроят срещу украинските агресори-фашисти, от нападението на които убитите са защитавали Родината. Путинската пропаганда ги е подготвила добре.
Снощи гледах по телевизията журналистическо интервю със случайни руски граждани на Червения площад. Въпросът беше "Искате ли да се върне СССР?". Преобладаваща част от руснаците над 40 години бяха твърдо "за" и обясняваха разпалено: "По онова време имахме сигурност, никой не смееше да ни заплашва. Живеехме, работехме, храна имаше. И ето докъде го докарахме без СССР". Младите, обаче, отговаряха кратко с "не" и бързаха да отминат. Само един младеж спомена нещо за свобода от диктатура и насилие.
Хасан
Цитат(Hartmann @ 17/03/2022, 19:30) <{POST_SNAPBACK}>
А ти си твърдо уверен, че ще си жив? smile.gif

Да, в доста добро здраве съм. smile.gif
Хасан
Цитат(Buitenlander @ 17/03/2022, 19:54) <{POST_SNAPBACK}>
Защо да няма как да получи военна помощ? След като от 2 седмици я получава непрекъснато 24/7?

В жива сила имам предвид.
Хасан
Цитат(Питето @ 17/03/2022, 21:16) <{POST_SNAPBACK}>
Сбъркана логика. Колкото повече доставки, толкова повече шансове за... по-кратка война. Ако украинците бяха получили достатъчно оръжие след "Кримнаш", днес нямаше да има война въобще. Ако достатъчно оръжия бяха доставени в първите два-три дни, войната вече щеше да е приключила. Не, не е моя си фантазия, в историята бъка от подобни случки. Дори в руската история го има.

С много оръжия ще унищожат руската армия? Ще унищожат част от нея, но не цялата. Украйна няма шанс.
Хасан
Цитат(Buitenlander @ 17/03/2022, 19:24) <{POST_SNAPBACK}>
Не е много ясно.
https://zonanews.bg/svetat/de-fakto-sasht-z...bUsfLvS63BpF7Vs
Плюс човешкия фактор до една седмица трябва да стане друга работата. Или поне много силно ми се иска да е така.

Според теб за да се защитаваш, нямаш нужда от самолети, щом имаш ПВО? unsure.gif

Ще се проточи войната, това ще стане заради тази помощ.
Shade
Цитат(Хасан @ 17/03/2022, 13:43) <{POST_SNAPBACK}>
С много оръжия ще унищожат руската армия? Ще унищожат част от нея, но не цялата. Украйна няма шанс.

Защо пък да я унищожават, че и цялата? Руската армия в Украйна вече го е закъсала сериозно, демотивирани, гладни, премръзнали, небоеспособни без гориво и муниции, неумело командване, водещо до липса на тактика и липса на координация между различните видове войски...
Buitenlander
Цитат(Хасан @ 17/03/2022, 21:40) <{POST_SNAPBACK}>
В жива сила имам предвид.

Жива сила е единственото от което Украйна няма нужда в момента. Много си далеч от ситуацията.
Хасан
Цитат(Shade @ 17/03/2022, 22:57) <{POST_SNAPBACK}>
Защо пък да я унищожават, че и цялата? Руската армия в Украйна вече го е закъсала сериозно, демотивирани, гладни, премръзнали, небоеспособни без гориво и муниции, неумело командване, водещо до липса на тактика и липса на координация между различните видове войски...

Ще докарат други войски. Не е като да нямат. Ще дойдат и наемници,
Buitenlander
Цитат(Хасан @ 17/03/2022, 21:51) <{POST_SNAPBACK}>
Според теб за да се защитаваш, нямаш нужда от самолети, щом имаш ПВО? unsure.gif

Ще се проточи войната, това ще стане заради тази помощ.

Ами за какво са ти? Да се бомбардират сами? ПВО-то и стингърите заместват изтребителите.
Buitenlander
Цитат(Хасан @ 17/03/2022, 22:11) <{POST_SNAPBACK}>

Да, особено наемници ще дойдат. Путин ще им плаща със свирки. Щото с рублите вече може само да си прибърсва устата след свирките.
Хасан
Цитат(Buitenlander @ 17/03/2022, 23:11) <{POST_SNAPBACK}>
Ами за какво са ти? Да се бомбардират сами? ПВО-то и стингърите заместват изтребителите.

Значи няма нужда от изстребители. unsure.gif
Buitenlander
Цитат(Хасан @ 17/03/2022, 22:22) <{POST_SNAPBACK}>
Значи няма нужда от изстребители. unsure.gif

Питай Путин, той ще ти каже какво стана в Афганистан. Хем и ПВО нямаха там, само Стингъри и нула самолети.
evanka
Цитат(Хасан @ 17/03/2022, 12:27) <{POST_SNAPBACK}>
Не забравяй, че въпреки многото жертви СССР спечели Зимната война. Русия начело с Путин никога няма да капитулира. Дано някога да го отстранят от власт, но дотогава нека има мир и по-малко санкции. Това е моето желание.

Путин няма да капитулира, то е ясно. И пропагандната им машина дори ще представи прекратяването на войната като велика победа, постигнати цели ... и т.н. Наратива го знаем. Затова когато преговарят, двете страни винаги оставят вратички, през които другия да може да излезе с достойнство.
Имам обаче съмнения за санкциите. Те вероятно ще останат още дълго. За наказание, за назидание, за предупреждение към други ... Но най-вече да натиснат надолу Русия, колкото се може по-надолу.
Shade
Цитат(Хасан @ 17/03/2022, 14:11) <{POST_SNAPBACK}>

И като докарат други войски какво, в други условия ли ще попаднат? По-мотивирани ли ще бъдат? Имат ли още войнишка храна с изтекъл срок на годност да ги хранят? Има ли руската армия достатъчно военна техника и муниции след авантюрата в Украйна и след участието в Сирия? Има ли работеща икономика да ги възпроизведе? Има ли средства да плаща на наемници? Стойността на рублата продължава да е под един цент.

Някой беше казал "Храната прави борбата". Ето:

evanka
Цитат(Хасан @ 17/03/2022, 21:51) <{POST_SNAPBACK}>

Тази история с "дайте ни самолети" мисля, че беше преиграване от страна на украинците. За заблуда на противника и за да може целия свят дабре да чуе твърдото нет на НАТО. Уж да не предизвикаме нова световна война и т.н....През това време по тайни пътечки, в Украйна влиза достатъчно оръжие.
А и за какво са самолети? Руснаците бомбардират с ракети от руска територия. Мисля, че все по-малко рискуват да прелитат със самолети.
Hartmann
Цитат(Хасан @ 17/03/2022, 23:11) <{POST_SNAPBACK}>

Гледах разпита на един пленен наемник-вагнеровец. Питат го - бил ли си в Сирия? Той вика - да, бил съм. И колко плащаха? Ами 1200 долара на месец. 406.gif А сега колко ви плащат? Сега, казва - 50 000... рубли. ахахахахахахахахахахахахахахах Не, не мога просто 486.gif Това са 500 лева в момента. Да си умреш за една българска пенсия smile.gif
evanka
Цитат(Хасан @ 17/03/2022, 18:25) <{POST_SNAPBACK}>
Чудя им се на доброволците и на двете страни. Отиват като знаят, че утре може да не са живи или са станали инвалиди.

Което ме кара да си мисля, че ако Турция започне да тъгува по славното минало на Отоманската империя, болшинството български мъже ще духнат да бягат.
Thursday Next
Цитат(Хасан @ 17/03/2022, 23:11) <{POST_SNAPBACK}>

Всичко това е чудесно, ама те тия наемници се казват наемници, защото ... да, позна, защото ги "наемат". Тоест, плащат им.

Нетърпеливо очакваните сирийци пък тия дни се оказа, че имали идея да се доберат някакси до Украйна, и там вместо да се бият, да драпат да зачезнат накъм западна Европа. Та и песента с наемниците май ще се окаже кахърна.
Хасан
Цитат(Buitenlander @ 17/03/2022, 23:31) <{POST_SNAPBACK}>
Питай Путин, той ще ти каже какво стана в Афганистан. Хем и ПВО нямаха там, само Стингъри и нула самолети.

Афганистан е друга бира. И американците не успяха да го завладеят.
Хасан
Цитат(evanka @ 17/03/2022, 23:42) <{POST_SNAPBACK}>
Тази история с "дайте ни самолети" мисля, че беше преиграване от страна на украинците. За заблуда на противника и за да може целия свят дабре да чуе твърдото нет на НАТО. Уж да не предизвикаме нова световна война и т.н....През това време по тайни пътечки, в Украйна влиза достатъчно оръжие.
А и за какво са самолети?[b] Руснаците бомбардират с ракети от руска територия. [/b]Мисля, че все по-малко рискуват да прелитат със самолети.

И от Беларус също.
Хасан
Цитат(Thursday Next @ 17/03/2022, 23:52) <{POST_SNAPBACK}>
Всичко това е чудесно, ама те тия наемници се казват наемници, защото ... да, позна, защото ги "наемат". Тоест, плащат им.

Нетърпеливо очакваните сирийци пък тия дни се оказа, че имали идея да се доберат някакси до Украйна, и там вместо да се бият, да драпат да зачезнат накъм западна Европа. Та и песента с наемниците май ще се окаже кахърна.

Ами наемат ги, нищо ново под слънцето.
Ще има и такива.
Хасан
Цитат(Hartmann @ 17/03/2022, 23:46) <{POST_SNAPBACK}>
Гледах разпита на един пленен наемник-вагнеровец. Питат го - бил ли си в Сирия? Той вика - да, бил съм. И колко плащаха? Ами 1200 долара на месец. 406.gif А сега колко ви плащат? Сега, казва - 50 000... рубли. ахахахахахахахахахахахахахахах Не, не мога просто 486.gif Това са 500 лева в момента. Да си умреш за една българска пенсия smile.gif

На руските войници и толкова не плащат докато не ги ранят или убият.
Thursday Next
Цитат(Хасан @ 18/03/2022, 01:20) <{POST_SNAPBACK}>
Ами наемат ги, нищо ново под слънцето.
Ще има и такива.

Виж Хартман отгоре какво ти е писал за изповедта на вагнеровеца. Парите са свършили.
Buitenlander
Цитат(Хасан @ 17/03/2022, 23:17) <{POST_SNAPBACK}>
Афганистан е друга бира. И американците не успяха да го завладеят.

Преди години, бях писал във форума че, ако Путин влезе в Украйна, Афганистан ще му се види като пионерски лагер. Доста хора ми се присмяха. Сега го повтарям.
Тарабас
Всеки проточен ден довършва Русия. Около 1 млд. ерво губят на ден. Моралът на армията им е потресаващ. Руснаците паркирват танкиовете в дворовете на селки къщи и се дезертират и се крият из горите.
Хасан
Цитат(evanka @ 17/03/2022, 23:52) <{POST_SNAPBACK}>
Което ме кара да си мисля, че ако Турция започне да тъгува по славното минало на Отоманската империя, болшинството български мъже ще духнат да бягат.

Това няма как да стане, тъй като и двете страни са в НАТО.
По принцип нашата армия не може да се противопостави на турската, така че по-добре да избягат.
Alexfield
Ще се ядосат на на неонацистките бандеровци и ще родят още наборници?
Вижте прикачените файлове
Хасан
Цитат(Buitenlander @ 18/03/2022, 00:26) <{POST_SNAPBACK}>
Преди години, бях писал във форума че, ако Путин влезе в Украйна, Афганистан ще му се види като пионерски лагер. Доста хора ми се присмяха. Сега го повтарям.

Да, заради санкциите.
Hartmann
Цитат(Хасан @ 18/03/2022, 12:25) <{POST_SNAPBACK}>
Да, заради санкциите.

Санкциите могат много неща, но не могат да изстрелят купола на руски танк на 15 метра височина. smile.gif
Хасан
Цитат(Hartmann @ 18/03/2022, 15:27) <{POST_SNAPBACK}>
Санкциите могат много неща, но не могат да изстрелят купола на руски танк на 15 метра височина. smile.gif

Руснаците винаги са имали много танкове. Загубите им само ще ги подтикнат да убиват цивилни.
Хасан
Цитат(Buitenlander @ 17/03/2022, 23:10) <{POST_SNAPBACK}>
Жива сила е единственото от което Украйна няма нужда в момента. Много си далеч от ситуацията.

Как далеч, руските войски са пред Киев. Над три милиона емигрираха и продължават да го правят.
Хасан
Цитат(evanka @ 17/03/2022, 23:34) <{POST_SNAPBACK}>
Путин няма да капитулира, то е ясно. И пропагандната им машина дори ще представи прекратяването на войната като велика победа, постигнати цели ... и т.н. Наратива го знаем. Затова когато преговарят, двете страни винаги оставят вратички, през които другия да може да излезе с достойнство.
Имам обаче съмнения за санкциите. Те вероятно ще останат още дълго. За наказание, за назидание, за предупреждение към други ... Но най-вече да натиснат надолу Русия, колкото се може по-надолу.

Покрай Русия ще натискат и нас. Това е лошото.
Аз съм оптимист и си мисля, че войната ще приключи до началото на лятото.
Hartmann
Цитат(Хасан @ 18/03/2022, 15:35) <{POST_SNAPBACK}>
Руснаците винаги са имали много танкове. Загубите им само ще ги подтикнат да убиват цивилни.

Руснаците убиват цивилни от първия ден на войната. Именно заради това украинците.... мислех да напиша нещо, но ще го спестя - за тебе няма значение, а част от другите няма да повярват. smile.gif

Накратко - не е добре да си руски военен в Украйна тия дни. smile.gif
Дaни
Цитат(Хасан @ 18/03/2022, 15:35) <{POST_SNAPBACK}>

Ако си мислиш, че не са го правили вече, много се лъжеш. sad.gif

https://www.novinite.bg/articles/214196/SPE...-jena-v-Ukrajna
Питето
Ще докара, ако има пари. А и да докара подкрепления, както писах е въпрос на помощи за украинската армия. Аха, Русия държи 1-2 (айде от мен бонус)3% от световната икономика (в частта природни ресурси а не технологии), а ЕС и САЩ държат... та на кой първо ще му свършат кинтите за армии, наемници и оръжие.
Подозирам, че накрая ще стане като миналия век — нЕкой съсед ще напазарува евтино територия, срещу кинти за празната руска хазна.
Hartmann
Цитат(Тарабас @ 18/03/2022, 07:08) <{POST_SNAPBACK}>
Всеки проточен ден довършва Русия. Около 1 млд. ерво губят на ден. Моралът на армията им е потресаващ. Руснаците паркирват танкиовете в дворовете на селки къщи и се дезертират и се крият из горите.

Не само това, даже "потресаващ" е меко казано. Прослушвам прихванатите разговори... човек не знае да се смее ли, да плаче ли... smile.gif

Най-смешно е когато се жалват, че "много наши влязоха, но никой не излезе жив от града, не се знае дали ще оцелея и аз", а отсреща от Русия му реват - а тук вече няма кока-кола smile.gif
Питето
Ми да обръща танка и да ходи с него на Червения прощад да се реди за "Кока-кола"... Гаранция, че хем той ще оцелее, хем отново ще има "Кока-кола" в Русия.
Hartmann
Цитат(Питето @ 18/03/2022, 21:26) <{POST_SNAPBACK}>
Ми да обръща танка и да ходи с него на Червения прощад да се реди за "Кока-кола"... Гаранция, че хем той ще оцелее, хем отново ще има "Кока-кола" в Русия.

Това също го обсъждат. Но човека казва - няколко момчета, които отказаха да се бият, вече получиха по 8 години затвор. Други успяха да се предадат на украинците. Ние се чудим дали да не си простреляме краката, та така да попаднем в болница и да се отървем от тоя ад.
biggeorge
Много елементарна пропаганда.
Сигурен съм, че можеш да измислиш много по-достоверни лъжи.
Някак си така да звучат реалистично, като извадени от живия живот.
Нали?
Дерзай, Hartmann!
Хайл! hat.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.