Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: "Отразена е само едната гледна точка"
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Thursday Next
Цитат(Хасан @ 28/03/2022, 15:19) <{POST_SNAPBACK}>
При пандемията ковидът, а сега нарастващите цени. Засега не ги усещам, но това, което се задава, никак не е приятно. Русия ще отговори на санкциите ни, няма да има туристи, ще хрантутим бежанци. Нови средства ще се отделят за отбрана.

Лелеее, аз се чудех какво си пропуснал досега, а то било мантрата за руските туристи. За домашно: отваряш сайта на НСИ и проверяваш бройките туристи в България по държави - колко от ЕС, колко от Русия. Хайде, нека не е за последните две години, защото пандемията доста изкриви картинката, но за периода 2015-2019, например.
ByBa
Цитат(Hartmann @ 19/03/2022, 20:00) <{POST_SNAPBACK}>
Искам да запитам Джорджи и всички потребители - ако сте журналисти, бихте ли поканили например някой канибал-педофил, изнасилил и убил дете, за да изкаже и той гледната си точка? Понеже, според Джорджи - трябва да се даде трибуна и на "другата гледна точка", за да не получаваме едностранчива информация, а да си съставим вярна картина в цялата и пълнота.

Имаше в съветска Русия един такъв канибал-педофил и сериен убиец - Андрей Чикатило.

Нека малко ти поОбясня...

Първо: гледната точка е не . от която виждаш около носа си, а Виждането ти по някои важни, основни въпроси пред човечеството или поне пред месТната общност...понякога можеш да имаш двойно виждане, което не означава математически, пардон, непосредствено, че имаш две гледни . а понякога ти си гледаш, гледаш, гледаш, а виждаш само ...
това беше първото

Второ: аз не виждам Путин като дете-убиец, педофил и сериен убиец, не се подвеждайте от това, че аз не съм го виждала...защото понякога виждам картини, които не съм виждала, а все съм виждала портрета на Путин и знам как изглежда Защото войната или военната операция в Украйна не е първата, няма и да е последната, случваща се такава и по тая логика защо да ИЗКЛЮЧВАме военните операции в Косово,започната през 1999 и в Сомалия, завършила през 1995г /наречени от американците кампании/ или пък войната в Ирак започнала през 2003 г или войната във Виетнам с определен като празник на ветераните Денят /през март, ама забравих точно кога беше/ през 2017 г ? Причинител, раздробител, инициатор ? Загинали? Къде са им прякорите, не на загиналите де?
това второ

и

Трето: отразяването не може да е само на една .

Ако я отразяваш винаги има и друг скрит незнам как да го кажа - отразител, мерител, определител или нещо друго Тоест разбираш че ако не нещо друго то другата гледна . е противоположната а коя е противоположната може и да не я чуваш но ако искаш я научаваш Човек трябва да се учи не само да чува разбира се, но и да слуша, да, да слушКа !

за четвърта и пета..... не ми се пише

и когато имам време ще добавя и снимков материал към по-горното слово-излияние
ByBa
Аз не бих отговаряла на по-горния постинг на Дани, но тъй като ти си се прежалил и си написал нещо, бих добавила, че и на мен ми излизат много такива, като тези, които си показал - намирам се в Щатите...

А теб те уважавам заради постингите, дори четой малко и в християнския форум :-)
ByBa
Цитат(Rat_in_the_house @ 20/03/2022, 03:21) <{POST_SNAPBACK}>
С коронавируса и ваксините беше същото.

...

Утре ако дойдат руските танкове, ще мисли по същия начин...

. Няма да направи нищо, за да го промени. Няма да приготви коктейл "Молотов" и да го метне по танка.

Винаги съм го писала, и сега пак ще го напиша - мисленето ми е по един и същ начин - по принцип не съм активна иначе - и с болестите, и с войната, и с жената трябва превенция, важното е превенцията - предварителни действия за предотвратяване на нещо...особено с жената това е важно, иначе ще ти се качи на главата :-) и това трябва да стане ДИПЛОМАтично, а не с коктейли Молотов - от тая по-голяма глупост няма /за борба де/, щот коктейлите са да се пият, а не да се хвърлят - по когото и да било...

ByBa
тоя не е ли човек и няма ли право на гледна .

wavetowel2.gif

а можем верньомся, поручик Галицин, зачем нас чужая земя...
Хасан
Цитат(Thursday Next @ 28/03/2022, 17:06) <{POST_SNAPBACK}>
Лелеее, аз се чудех какво си пропуснал досега, а то било мантрата за руските туристи. За домашно: отваряш сайта на НСИ и проверяваш бройките туристи в България по държави - колко от ЕС, колко от Русия. Хайде, нека не е за последните две години, защото пандемията доста изкриви картинката, но за периода 2015-2019, например.

Успокоих се. Няма да има никакви негативи от санкциите. Какво като руските туристи ще се пренасочат към Турция. Важно е, че като сме съпричастни, европейските ще започнат да идват на талази и ще плащат двойно. Какво като Русия ни санкционира и ни има за неприятелска държава. Важното е, че САЩ и Европа ще ни похвалят. Какво като пращаме помощи и хрантутим бежанци. Ръка, която дава празна не остава. Е, можеше още малко да се наведем, като пратим и оръжие, ама и това не е малко. Убеди ме. hat.gif
Hartmann
Цитат(ByBa @ 28/03/2022, 19:28) <{POST_SNAPBACK}>
зачем нас чужая земя...

Точният стих е:

"Поручик Голицын, а может, вернемся,
Зачем нам, поручик, чужая земля?"

Може би е по-добре да се върнам, а, поручик Галицин? За какво ни е, поручик, чуждата земя?

И действително - за какво са им на тези хора чуждите земи, та все напират да ги прибират? smile.gif Нямат ли си една седма от сушата?
Хасан
Цитат(Hartmann @ 28/03/2022, 16:27) <{POST_SNAPBACK}>
Наистина ли смяташ, че със средна руска заплата около 250-280 евро и пенсии около 120-140 евро, плюс хиперинфлация в Русия, руснаците ще могат да отидат където и да е, ако ще всички граници да са отворени за тях? smile.gif

Руски туристи винаги е имало. Руснаците с които общувам са с много по-големи доходи. Не всички са голи, пияни и боси. Ще видиш лятото колко ще отидат в Турция и колко у нас, ако въобще дойде някой.
ByBa
Моята гледна .

без думи

и ако се върнем малко по-назад

а и това

ByBa
тая песен има различни варианти...за края...

е, аз цитирам по памет

ама навремето Урайна беше СССР...та чужая или не, все таки е земля...в илюминаторе...:-)
Hartmann
Цитат(ByBa @ 28/03/2022, 20:31) <{POST_SNAPBACK}>
тая песен има различни варианти...за края...

е, аз цитирам по памет

ама навремето Урайна беше СССР...та чужая или не, все таки е земля...в илюминаторе...:-)

Оригиналната песен има само един вариант.

За другото - да, така е. А цяла България пък е била в състава на Османската империя. А цяла Македония и Беломорска Тракия пък са били в състава на България. А целият Крим пък е бил турски, татарски, гръцки, римски. И тъй нататък и тъй нататък. И какви изводи трябва да си извадим от всичко това?
Thursday Next
Скъсваме се да хрантутим, дума да няма. С чужди пари от фондовете на ЕС и на UNHCR. Поне да беше се поинтересувал, преди да повтаряш разни смешни ЕЖК-та.

Те и досега ходеха в Турция руснаците, по-имотните поне. Ама чувам, че нещо много крадели хавлиите, та турските хотелиери са решили до лятото да извезат "Слава Украины!" върху тях, белки се куртулисат.

Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.