Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: "Отразена е само едната гледна точка"
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Хасан
Цитат(Питето @ 20/03/2022, 16:32) <{POST_SNAPBACK}>
За това имаме Хага... svirkam si.gif

Процесът в Хага още не е започнал. Обществото има нужда да чуе и двете страни.
Има хора в България, които твърдят, че Путин се грижи за онеправданите руснаци в Украйна. И двете "народни републики" са тероризирани от Украйна. Ако Украйна влезе в НАТО, Русия ще бъде застрашена. Ама имало 7000, а може би и повече убити руски войници и офицери. Това било техен дълг да умрат за родината. Ама Русия ще фалира. Руският народ е готов на всичко, той какво ли не е преживял. И тези приказки още на първата чаша...
Истината е, че и Русия и САЩ и Европа си имат интереси, като въобще не се интересуват как ще бъде засегнат обикновеният човек. Русия е застрашена, давай да завземем Украйна със специална операция. Украйна е нападната, давай да й помагаме с каквото можем, включително със санкции. Ама че хората ни ще го духат заради Украйна, особено тези в Европа, няма никакво значение.
От край време имам лошо мнение за световните лидери, но сега удариха дъното. Путин разбира се най-много.
нищ по дух
Цитат(Хасан @ 20/03/2022, 16:53) <{POST_SNAPBACK}>
...

Истината е, че и Русия и САЩ и Европа си имат интереси, като въобще не се интересуват как ще бъде засегнат обикновеният човек. Русия е застрашена, давай да завземем Украйна със специална операция. Украйна е нападната, давай да й помагаме с каквото можем, включително със санкции. Ама че хората ни ще го духат заради Украйна, особено тези в Европа, няма никакво значение.
От край време имам лошо мнение за световните лидери, но сега удариха дъното. Путин разбира се най-много.

245.gif
Хартман, чети, пък дано ти стане ясно.
viara
Цитат(нищ по дух @ 20/03/2022, 17:02) <{POST_SNAPBACK}>
245.gif
Хартман, чети, пък дано ти стане ясно.

Това са двама различни човека.

ПП Само първата буква от никовете е обща.
Разпознала съм Дънов по една прочетена книга от цитат без автор. Две-три изречения.
Мога да назова и други имена на тези участници, но няма да го правя. Не е нужно.
Лично много добре знам кой кой е. Хасан няма общо с Хартмен.
Верите и разбиранията и съзнанията им са коренно различни.
И който има дух - нищ или висш би следвало да усеща духовете поне, тоест умовете.
нищ по дух
Цитат(viara @ 20/03/2022, 17:18) <{POST_SNAPBACK}>

Знам, че са различни.
На Хартман [Hartmann] пиша, да прочете мнението на Хасан.
нищ по дух
Цитат(viara @ 20/03/2022, 17:18) <{POST_SNAPBACK}>

ПП Само първата буква от никовете е обща.
Разпознала съм Дънов по една прочетена книга от цитат без автор. Две-три изречения.
Мога да назова и други имена на тези участници, но няма да го правя. Не е нужно.
Лично много добре знам кой кой е. Хасан няма общо с Хартмен.
Верите и разбиранията и съзнанията им са коренно различни.
И който има дух - нищ или висш би следвало да усеща духовете поне, тоест умовете.

Аз ти отговорих, но ти си допълнила още.
И пак ли има мултиакаунтинг?
Други имена на тези участници???
Както и да е.
Питето
Аре пак с щуротиите. В Украйна важат украинските закони, независимо дали си украинец, руснак, българин, американец... като във всяка нормална държава. Когато правиш пакост, те гонят по законите в територията. Такива щуротии че те били гонили щото си руснак, а не щото си направил нещо против законите, са от най-тъпите опорни точки. animatedwink.gif
viara
Цитат(нищ по дух @ 20/03/2022, 17:29) <{POST_SNAPBACK}>
Аз ти отговорих, но ти си допълнила още.
И пак ли има мултиакаунтинг?
Други имена на тези участници???
Както и да е.

Не е забранено. Що да няма? Нека да има.
Може и аз да се сменя с мъжи акаунт. Дали някой ще ме разпознае интересно....
Е, това е друга гледна точка, за да го свържем с темата. animatedwink.gif
нищ по дух
Цитат(viara @ 20/03/2022, 18:16) <{POST_SNAPBACK}>
Не е забранено. Що да няма? Нека да има.
Може и аз да се сменя с мъжи акаунт. Дали някой ще ме разпознае интересно....
Е, това е друга гледна точка, за да го свържем с темата. animatedwink.gif

Не е коректно просто. В малко форуми съм бил и не се е позволявало, но има смисъл само, ако няколко души ползват едно устройство или от един IP адрес.
В правилата как да се държим във форума пише, че при нарушения, ако някой е със забранен достъп и направи друг акаунт с друг никнейм, то и той ще бъде баннат, но това е, ако някой умишлено го прави за да нарушава правилата, като се заяжда, спами или друго не прието прави.
Обаче, ако на някого му е интересно как ще реагира човек на дадено мнение, ако е написано от един и от друг акаунт и съответно и той реагира различно, то това какво е според теб?
viara
Цитат(нищ по дух @ 20/03/2022, 18:33) <{POST_SNAPBACK}>
Не е коректно просто. В малко форуми съм бил и не се е позволявало, но има смисъл само, ако няколко души ползват едно устройство или от един IP адрес.
В правилата как да се държим във форума пише, че при нарушения, ако някой е със забранен достъп и направи друг акаунт с друг никнейм, то и той ще бъде баннат, но това е, ако някой умишлено го прави за да нарушава правилата, като се заяжда, спами или друго не прието прави.
Обаче, ако на някого му е интересно как ще реагира човек на дадено мнение, ако е написано от един и от друг акаунт и съответно и той реагира различно, то това какво е според теб?

Предубеждение
Хасан
Цитат(Питето @ 20/03/2022, 18:04) <{POST_SNAPBACK}>
Аре пак с щуротиите. В Украйна важат украинските закони, независимо дали си украинец, руснак, българин, американец... като във всяка нормална държава. Когато правиш пакост, те гонят по законите в територията. Такива щуротии че те били гонили щото си руснак, а не щото си направил нещо против законите, са от най-тъпите опорни точки. animatedwink.gif

Щуротий или не, не съм аз който да казва какви са. Според русофилите руснаците са втора категория граждани в Украйна и законите не се прилагат еднакво за всички. В двете народни републики от осем години умират руснаци. Това е тяхната гледна точка.
Hartmann
Цитат(нищ по дух @ 20/03/2022, 16:46) <{POST_SNAPBACK}>
Тоест, твоята гледна точка за форумен участник е изключително важна и трябва да бъде написана публично, за да се види аджеба, опонента колко е прост и НИЩо не знаещ, не разбиращ, пък и не е сам, разбираш ли и други са като него.

Мишел от съпротивата какво каза пишейки, спомняш ли си?
Освен това правилата не съм ги установил аз, а тримата в съгласие, за да може единият да не е отговорен за тролските глупости, които се пишат, ама те са такива, за този който ги приема за такива.
Пиши си каквото поискаш...Хартман...ама не може да се мрази цял народ, заради тези, които са му начело!

нищ по дух: на всяка гледна точка трябва да се даде трибуна. Защо да не се даде?

------------------------------------------

Аз изказвам гледната си точка. Нали уж всяка гледна точка трябваше да бъде изказвана? Сега изведнъж почна да се позоваваш на правилата на форума, за да ми затвориш устата. Изведнъж се оказа, че гледната ми точка не била, видиш ли, толкова важна, че да трябва да се изказва smile.gif

Твоята "логика", нищ по дух, е точно като "логиката" на едни други хора. Тези хора първо казаха, че цялата украинска авиация и артилерия са унищожени през първите два дни от войната. Обаче същите хора разправят, че и до ден днешен украинците сами бомбардират собствените си градове. 453.gif
нищ по дух
Цитат(Hartmann @ 20/03/2022, 21:00) <{POST_SNAPBACK}>
нищ по дух: на всяка гледна точка трябва да се даде трибуна. Защо да не се даде?

------------------------------------------

Аз изказвам гледната си точка. Нали уж всяка гледна точка трябваше да бъде изказвана? Сега изведнъж почна да се позоваваш на правилата на форума, за да ми затвориш устата. Изведнъж се оказа, че гледната ми точка не била, видиш ли, толкова важна, че да трябва да се изказва smile.gif

Твоята "логика", нищ по дух, е точно като "логиката" на едни други хора. Тези хора първо казаха, че цялата украинска авиация и артилерия са унищожени през първите два дни от войната. Обаче същите хора разправят, че и до ден днешен украинците сами бомбардират собствените си градове. 453.gif

Изказвай си я, писах ти вече, но определено грешиш, аз не подкрепям Путьин, кликата му, нито Кадиров, нито войната на Путьин в Украйна, но не мразя руснаците, а в твоите мнения това видях, ако греша, извинявай!
Но ти изказа мнение за мен, за теб аз да напиша ли, с подробности, блъди.гери?
viara
Цитат(нищ по дух @ 20/03/2022, 21:03) <{POST_SNAPBACK}>
Изказвай си я, писах ти вече, но определено грешиш, аз не подкрепям Путьин, кликата му, нито Кадиров, нито войната на Путьин в Украйна, но не мразя руснаците, а в твоите мнения това видях, ако греша, извинявай!

Събери мнението на Х и Х и ще получиш цялата картина. И двамата са прави.
Не се иска мнение пред публика, освен в съда.
Buitenlander
Цитат(Хасан @ 20/03/2022, 19:37) <{POST_SNAPBACK}>
Щуротий или не,

“Щуротий” не беше ли римски император?
Швейк
Колко близки си видял точно от коронавирус?...
Швейк
Ти па ...заради една българска буквичка отиде чак до императори
Thursday Next
Химичен елемент от групата на игнорагените.
Питето
Ти би трябвало да си този, дето мисли и пресява кво слуша, и дава мнение за пресятото, а не да си просто радиоточка на ТАСС...
Хасан
Цитат(Питето @ 20/03/2022, 22:41) <{POST_SNAPBACK}>
Ти би трябвало да си този, дето мисли и пресява кво слуша, и дава мнение за пресятото, а не да си просто радиоточка на ТАСС...

Това е мнение на българи с които съм разговарял. Не цитирам руски медии.
biggeorge
Сега видях тази тема. rolleyes.gif
Преди години журналисти в България са ходили в затвори, за да интервюират убийци и изнасилвачи, включително и хора с доживотни присъди.
Така че инсинуациите, които правиш в темата си са нелепи и целят промиване на мозъци.
Винаги трябва да се показват и двете страни на един проблем или ако страните са повече, то тогава да бъдат показани възможно най-много гледни точки.
"Всички гледни точки" между другото е мотото на една национална телевизия, която е основен пропагандатор през последните 13 години.
Да правиш пропаганда, докато играеш ролята на свободна медия, която показва всички гледни точки, е голям цинизъм. dry.gif
Hartmann
Цитат(biggeorge @ 20/03/2022, 22:47) <{POST_SNAPBACK}>
Винаги трябва да се показват и двете страни на един проблем или ако страните са повече, то тогава да бъдат показани възможно най-много гледни точки.

Ето тогава тук е показано как руснаците убиват мирни цивилни жители в Украйна. А после ти ще ми покажеш как украинската армия убива мирни цивилни жители в Русия, нали така.

biggeorge
Ще ти покажа как украинската армия убива украинци на украинска земя:
Донбаска пролет (2017)
Разбира се, ти няма да изгледаш целия филм, както аз направих с твоя филм.
Между другото "мирни, цивилни жители в Украйна" ми звучи като "мирната, въоръжена опозиция в Сирия".
Пропагандата е една и съща, само е сменена държавата.
Ето видео (след 6-тата минута), на което се вижда "мирен цивилен жител на Украйна", който си прави нощна разходка из Одеса с автомат и пълно бойно облекло:
Ден 4: Киев удържа на руската офанзива (ОБЗОР)
Напълно невинен, мирен, цивилен жител на Украйна.
Дай боже всекиму! wavetowel2.gif
wal
Ти май по някое време във ФБ се беше закахърила за енигмите в езика ни!
Крайно време е да проведеш съответния курс по разбираема методика.
Hartmann
Цитат(biggeorge @ 20/03/2022, 23:37) <{POST_SNAPBACK}>
Ще ти покажа как украинската армия убива украинци на украинска земя

Изглежда не си разбрал съвсем добре въпроса ми. Това за украинците, които избиват собствения си народ на собствената си земя - знаем го от години, още от времето ,когато ТВ каналите показаха жената и нейния разказ, как украински войници са разпънали като Исус едно дете на дъска за обяви, нарязали го цялото, изпили кръвта му, а майка му я влачили с танк по площада. Това е отдавна ясно, украинците са ноторно известни кръволоци.

Аз обаче питах нещо друго - след като ти показах как руската армия убива украински деца в Украйна, сега ти да ми покажеш как украинската армия убива руски деца в Русия. Та така да може да разгледаме всички гледни точки, според както ти самият непрекъснато настояваш. И тъй - чакам.
wal
Точно така Жоре, знаех си аз, че ще се разберем.Сам казваш, става дума за журналисти, които са допуснати до затвора.Това е съвсем друга бирария.Не само в затвора, още по време на съдебния процес в Хага трябва да научим от медиите другата гледна точка на путлер и компания.
Швейк
Колко , и от каква националист са осъдените от този съд?
Thursday Next
Цитат(Швейк @ 21/03/2022, 10:54) <{POST_SNAPBACK}>
Колко , и от каква националист са осъдените от този съд?

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_peopl..._Criminal_Court
Швейк
А правилата на форума?
Хасан
Цитат(biggeorge @ 20/03/2022, 22:47) <{POST_SNAPBACK}>
Сега видях тази тема. rolleyes.gif
Преди години журналисти в България са ходили в затвори, за да интервюират убийци и изнасилвачи, включително и хора с доживотни присъди.
Така че инсинуациите, които правиш в темата си са нелепи и целят промиване на мозъци.
"Всички гледни точки" между другото е мотото на една национална телевизия, която е основен пропагандатор през последните 13 години.
Да правиш пропаганда, докато играеш ролята на свободна медия, която показва всички гледни точки, е голям цинизъм. dry.gif

Не се сещам обаче да са взимали интервю от някой осъден на смърт, когато имаше такава присъда в България. За другото съм съгласен.
Питето
Ми калпав материал... нормално е да има такова мнение. То и заради това не му връзва ни на политици, ни на заплати, ни на стандарт, ни на магистрали, щото "ситото в главата" продънено и пропуска всякакъв пропаганден чакъл. А едно сито ако не пресява...
Shade
Цитат(biggeorge @ 20/03/2022, 13:47) <{POST_SNAPBACK}>
Винаги трябва да се показват и двете страни на един проблем или ако страните са повече,

Същността на този проблем е ясна: Русия нахлува в суверенна страна без да е предизвикана, без да обявява война, започва да руши гражданската структура и методично безогледно да избива цивилното население. От всяка гледна точка това се нарича геноцид. Въпросът какви са хората, които оправдават такъв геноцид, се поставя с много голяма въпросителна накрая. Подобен метод за налагане, неизменна част от близката и по-далечна история на тази държава, не е бил оправдан никога и никъде.
Гледната точка да другата страна беше предствена лично от Путин пред целия свят. Ето я:

viara
Цитат(Shade @ 21/03/2022, 15:06) <{POST_SNAPBACK}>
Същността на този проблем е ясна: Русия нахлува в суверенна страна без да е предизвикана, без да обявява война, започва да руши гражданската структура и методично безогледно да избива цивилното население. От всяка гледна точка това се нарича геноцид. Въпросът какви са хората, които оправдават такъв геноцид, се поставя с много голяма въпросителна накрая. Подобен метод за налагане, неизменна част от близката и по-далечна история на тази държава, не е бил оправдан никога и никъде.
Гледната точка да другата страна беше предствена лично от Путин пред целия свят. Ето я:

Новия Хитлер. Никак не изглежда такав. Изобщо не му личи, но онази снимка от Полша дадена тук май много точно го отразява.
Хората му се кланят както са се кланяли на Хитлер. Не е за говорене. Мама си го е избрала, да си връща властта явно.
А уж американците й бяха любимци.
ЕксГорски
Цитат(viara @ 21/03/2022, 16:36) <{POST_SNAPBACK}>
Новия Хитлер.

По-лошо, Хитлер е имал все пак някакво сериозно основание да нападне СССР (не, не става дума за някакво си жизнено пространство на Исток), докато Путин няма абсолютно, ама абсолютно никакво основание да напада Украйна!
viara
Цитат(ЕксГорски @ 21/03/2022, 15:57) <{POST_SNAPBACK}>
По-лошо, Хитлер е имал все пак някакво сериозно основание да нападне СССР (не, не става дума за някакво си жизнено пространство на Исток), докато Путин няма абсолютно, ама абсолютно никакво основание да напада Украйна!

Признавам си от политика изобщо не разбирам и не съм си правила подобни анализи.
Просто от видеото се усеща духа, фашисткия, както от един филм преди много години, който гледах.
Така го усетих от масата, която му се възхищава, както на Хитлер преди години, та даже и след смъртта му.
Thursday Next
Цитат(Швейк @ 21/03/2022, 13:41) <{POST_SNAPBACK}>
А правилата на форума?

Ще обясниш ли с какво публикуването на линк в отговор на въпрос нарушава правилата на форума?
Хасан
Цитат(Питето @ 21/03/2022, 14:37) <{POST_SNAPBACK}>
Ми калпав материал... нормално е да има такова мнение. То и заради това не му връзва ни на политици, ни на заплати, ни на стандарт, ни на магистрали, щото "ситото в главата" продънено и пропуска всякакъв пропаганден чакъл. А едно сито ако не пресява...

"Според русофилите руснаците са втора категория граждани в Украйна и законите не се прилагат еднакво за всички. В двете народни републики от осем години умират руснаци."
Ами някои може би се възприемат като втора категория. В Украйна корупцията е по-голяма от нашата, което предполага неприлагане еднакво на законите. Третото също не е лъжа заради войната там.
Само че заради горното руската армия няма право да влиза в чужда държава, за да раздава правосъдие. Ей това не могат да разберат. Ама ако Украйна влезе в НАТО, щяла да застраши Русия. И така да е, това си е нейно право. Право и на Русия било да си защити интересите. Интереси не се защитават с агресивна война. Щом трябва, се защитават. Такъв разговор проведохме.
ЕксГорски
Цитат(viara @ 21/03/2022, 16:10) <{POST_SNAPBACK}>
Просто от видеото се усеща духа, фашисткия,

Тази война е по-скоро война на цивилизации: европейската срещу азиатщината!
Питето
Не мисля че някой в Украйна се е интересувал много-много от руснаците (рускоговорящите или там каквито "руско" ги изкарват) в Крим и "републиките" преди да ги налазят зелените човечета. Еле пък като са имали корупция да пълнят джоба. Такива щуротии на етническа основа са работа на социалистите, като почнат да скапват икономиката. Целта е да има враг, та хората да не обръщат внимание на хладилника и дефицита. Та и там така — "запалиха" Украйна заради кремълски простотии. Гадното е, че се намират мераклии да им вярват на кремълските пропаганди, а се намират, щото... там онова за "чипа", за "калпав материал", за "80% са..." все за мързела и простотията натвърдвам.
Хасан
Цитат(Питето @ 21/03/2022, 22:47) <{POST_SNAPBACK}>
Не мисля че някой в Украйна се е интересувал много-много от руснаците (рускоговорящите или там каквито "руско" ги изкарват) в Крим и "републиките" преди да ги налазят зелените човечета. Еле пък като са имали корупция да пълнят джоба. Такива щуротии на етническа основа са работа на социалистите, като почнат да скапват икономиката. Целта е да има враг, та хората да не обръщат внимание на хладилника и дефицита. Та и там така — "запалиха" Украйна заради кремълски простотии. Гадното е, че се намират мераклии да им вярват на кремълските пропаганди, а се намират, щото... там онова за "чипа", за "калпав материал", за "80% са..." все за мързела и простотията натвърдвам.

Какво значение има какво е било преди осем години? Ами имат голяма корупция и не са правова държава. Украйна също не е цвете за мирисане. Това обаче не дава право на никой да води война срещу нея.
Хасан
Цитат(Buitenlander @ 20/03/2022, 21:20) <{POST_SNAPBACK}>
“Щуротий” не беше ли римски император?

Щуротий е герой във филм на Хочен.
Питето
Основно значение има последователността, за да се знае кой е виновен и кой лъже в момента. Да не пасва на пропагандата и лъжците, обаче на мен ми пасва и си карам подред...
Хасан
Цитат(Питето @ 22/03/2022, 15:48) <{POST_SNAPBACK}>
Основно значение има последователността, за да се знае кой е виновен и кой лъже в момента. Да не пасва на пропагандата и лъжците, обаче на мен ми пасва и си карам подред...

Този, който е бил честен преди осем години и сега е честен. Така ли да те разбирам?
Питето
Преди осем години, Путин обясняваше по телевизията как нямало било руски войници. След няколко месеца в интервю в същата телевизия се хвалеше как били провели отлична военна операция. Сещаш ли се, военна операция без войници ама проведена от войници, или просто стандартните лъжа след лъжа...
Та като почнеш още от тогава да следиш кой какво прави и какво казва и после какво казва, и вече си създаваш мнение за източника... Поне при мен така работи машинката и да ти кажа добре се получават нещата с пресяването на източниците. Дори на моменти се взъползвам от това кой от какви източници си черпи инфото и дали го пресява.
Хасан
Цитат(Питето @ 24/03/2022, 18:08) <{POST_SNAPBACK}>
Преди осем години, Путин обясняваше по телевизията как нямало било руски войници. След няколко месеца в интервю в същата телевизия се хвалеше как били провели отлична военна операция. Сещаш ли се, военна операция без войници ама проведена от войници, или просто стандартните лъжа след лъжа...
Та като почнеш още от тогава да следиш кой какво прави и какво казва и после какво казва, и вече си създаваш мнение за източника... Поне при мен така работи машинката и да ти кажа добре се получават нещата с пресяването на източниците. Дори на моменти се взъползвам от това кой от какви източници си черпи инфото и дали го пресява.

Вероятно Путин е искал да каже, че току-що са изпратени войниците да извършат военната операция. Не е логично да лъже така левашки. Аз не вярвам на никого, освен на фактите.
biggeorge
Докато имаше смъртни присъди нямаше свободни медии.
После имаше свободни медии, но нямаше смъртни присъди.
Сега отново няма свободни медии, всички са под контрола на ДАНС. sad.gif
Питето
Вероятно...много ти се иска от Кремъл да казват истината, ама надали някога...
Хасан
Цитат(Питето @ 24/03/2022, 20:47) <{POST_SNAPBACK}>
Вероятно...много ти се иска от Кремъл да казват истината, ама надали някога...

Путин умее да лъже и не го прави левашки. Това ми беше мисълта.
Alexfield
Колко умее, не е важно, но го прави. А твоята роля е да кажеш, че го прави добре, макар и да лъже. Важно ти е да го похвалиш. Трябва да си заработиш копейките, разбирам те.
Хасан
Цитат(Alexfield @ 24/03/2022, 23:26) <{POST_SNAPBACK}>
Колко умее, не е важно, но го прави. А твоята роля е да кажеш, че го прави добре, макар и да лъже. Важно ти е да го похвалиш. Трябва да си заработиш копейките, разбирам те.

Дават пари ли за похвала? Това не го знаех. w00tbrows.gif Всички политици умеят да лъжат добре, а тези с голяма власт, най-много.
Ако предложиш добра оферта, мога и теб да започна да хваля. Все ще намеря за какво, но без да лъжа.
Хасан
Цитат(biggeorge @ 24/03/2022, 18:46) <{POST_SNAPBACK}>
Докато имаше смъртни присъди нямаше свободни медии.
После имаше свободни медии, но нямаше смъртни присъди.
Сега отново няма свободни медии, всички са под контрола на ДАНС. sad.gif

И как ДАНС контролира медиите?
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.