Ах, ако само можеше наистина да се вдигнем и да напуснем НАТО и ЕС.... Ех, мечти...

Кратка справка с историята потвърждава вълчия афинитет на Русия към неутрални държави.
Путин само това чака, България да му се поднесе сама на тепсия, та да възстанови с лекота
Задунайская губерния. След което русофилите ще ликуват, а партия Възраждане ще се изписва
Партията с главно "П", като единствената разрешена българска Партия. Е, сигурно ще има и Постоянното пръствие на
Атака (по модела на Постоянното присъствие на БЗНС по време на съветското робство).
Hartmann
06/04/2022, 16:05
Кратка справка с историята потвърждава вълчия афинитет на Русия към неутрални държави.
Путин само това чака, България да му се поднесе сама на тепсия, та да възстанови с лекота
Задунайская губерния. След което русофилите ще ликуват, а партия Възраждане ще се изписва
Партията с главно "П", като единствената разрешена българска Партия. Е, сигурно ще има и Постоянното пръствие на
Атака (по модела на Постоянното присъствие на БЗНС по време на съветското робство).
Според соц агенциите над 70% от българите са русофили. Следователно за мнозинството българи именно това ще е най-добро, нали така.

Аз викам - да им дадем каквото искат, нали така е правилно.
Радио Ереван
06/04/2022, 17:26
Както казах - подобни мнения са безпредметни. Аз много бих искал България да напусне ЕС и НАТО, но знам отлично от собствен опит, че "диванните герои" са герои само там - от дивана. Замирише ли на изгоряло обаче, те изведнъж стават по-ниски от тревата и по-тихи от водата. Самите украинци бяха в мнозинството си твърдо против НАТО преди броени години. Днес ситуацията е по-различна, но е малко късно.
Затова няма как "да се вдигнете всички", понеже на твоето мнение далеч не са всички в Бг. Нещастния Орбан, германците-ферщеери и радетели за патока-2, разни италианци и пр мишки - никой не налага вето, както и сам можеш да се убедиш. Ние пък - съвсем. Ах, ако само можеше наистина да се вдигнем и да напуснем НАТО и ЕС.... Ех, мечти...

Чакай нещо не ме разбра. Не съм писал България да излиза от ЕС и НАТО, а само да неутрална по отношение на войната. Така може и да си купуваме евтини МИГОВЕ от Русия и да не се налага да харчим милиарди за Ф - 16. Тези хартиените ако е възможно да ги препродадем или дадем под наем. Не са ни нужни. Сега ще ми отговориш, че няма да ни позволят.
Не си видял колко хора са дошли на протеста днес в София и ще стават все повече.
Днес говорих с една рускиня. Магазините в Москва започват да се изпразват. Кофти нещо е войната.
Къде видя дивани тука?
https://dnes.dir.bg/politika/na-zhivo-v-dir...osht-za-ukrayna
Така може и да си купуваме евтини МИГОВЕ от Русия и да не се налага да харчим милиарди за Ф - 16. Тези хартиените ако е възможно да ги препродадем или дадем под наем. Не са ни нужни. Сега ще ми отговориш, че няма да ни позволят.
Цената на МИГ29 и Ф16 е почти еднаква.
Но купувайки МИГ, България ще финансира руската военна индустрия, което се оказва много неморално в наши дни. А и няма гаранция, че Русия е неутрална по отношение на България. Ние сме неприятелска държава според тях.
И да, няма да ни позволят. САЩ не обичат когато членки на НАТО си купуват оръжие от другаде, освен от тях.
Русия имаше само едни хакери дет притесниха Байдън, но сега и те са негови.
Изтърваха неизчерпаемите източници. От там насетне оправяне няма.
Какво стана с тези хакери?
Щом не става бързо, не върши работа. Санкции има, но едва ли хората ще се примирят да живеят бедно. След време ще започнат протести, ще гласуват за партии като БСП и Възраждане. Това ще бъде ефектът в дългосрочен план.
Мен не ме мислете.

Или пък кой знае, хората могат да се усетят, че бедността им е резултат от век и нещо Русо угодничество по тези земи и е крайно време да се вържем за печелившия Западен блок.
Thursday Next
06/04/2022, 20:21
Аз съм на 40+ години. Искам да живея сега, а не да чакам санкциите да унищожат Русия. Ако това може да стане за няколко месеца, ок, но да чакам десетки години не съм навит. Не че ще гладувам и живея в лишения, но все пак санкциите ще ми се отразят на качеството и то на живот не само на мен, но и на почти всички хора в България. Днес има протест на Възраждане. Тези санкции могат да я направят първа политическа сила. Това ли искаш?
Като гледам снимките от днешния протест, Възраждане може да организира само Факултето и Столипиново, които знаем как се организират. Тоест, като свършат парите, ще свърши и Възраждане. Затова са необходими санкциите - за да няма пари за подобни "проекти".
И още нещо: вече и на кварталните кучета би трябвало да им е ясно, ама явно не е и ще трябва да обясня пак - имаме избор да сме от тези, които налагат санкции или тези, на които им налагат санкции. За тебе не знам, ама на мен ми се струва, че в първата група ще минат доста по-леко, така че предлагам да почнеш да викаш за нея.
И ти като Асанчо повтаряш мантрата "живее ми се". Добре бе, да те питам съвсем конкретно: с какво точно тия санкции ти пречат да живееш? Да не би да трябваше да си отмениш екскурзията до Питер? Летуването в Сочи? Какво точно ти пречи да го удариш на живот, тук и сега? Остави ги другите хора в България, за себе си ми кажи.
Радио Ереван
06/04/2022, 21:16
Цената на МИГ29 и Ф16 е почти еднаква.
Но купувайки МИГ, България ще финансира руската военна индустрия, което се оказва много неморално в наши дни. А и няма гаранция, че Русия е неутрална по отношение на България. Ние сме неприятелска държава според тях.
И да, няма да ни позволят. САЩ не обичат когато членки на НАТО си купуват оръжие от другаде, освен от тях.
Имах предвид да купим МИГОВЕТЕ през 2020 г. по 11 милиона долара парчето. Тогава нямаше война в Украйна. 16 МИГА по 11 милиона са 176 милиона долара. Нищо сравнение с милиардите, които изсипваме за хартийки. Отделно трябва да се обучават дълго време пилотите за тях. Като не ни позволяват, да ни дадат безплатно Ф - 16 плюс пари за скъпата им поддръжка. Мерак с пари се гаси. Така знам аз.
Същото е и за базите. Като искат да ги ползват, да си плащат.
Радио Ереван
06/04/2022, 21:20
Или пък кой знае, хората могат да се усетят, че бедността им е резултат от век и нещо Русо угодничество по тези земи и е крайно време да се вържем за печелившия Западен блок.
Ние сме се вързали със Запада още миналия век, но не забогатяхме много от тогава. Нямам предвид себе си.
Хората искат да живеят добре сега. Писна им да ги залъгват, че ще има светло бъдеще. Съгласен съм с тях.
Радио Ереван
06/04/2022, 22:02
Като гледам снимките от днешния протест, Възраждане може да организира само Факултето и Столипиново, които знаем как се организират. Тоест, като свършат парите, ще свърши и Възраждане. Затова са необходими санкциите - за да няма пари за подобни "проекти".
И още нещо: вече и на кварталните кучета би трябвало да им е ясно, ама явно не е и ще трябва да обясня пак - имаме избор да сме от тези, които налагат санкции или тези, на които им налагат санкции. За тебе не знам, ама на мен ми се струва, че в първата група ще минат доста по-леко, така че предлагам да почнеш да викаш за нея.
И ти като Асанчо повтаряш мантрата "живее ми се". Добре бе, да те питам съвсем конкретно: с какво точно тия санкции ти пречат да живееш? Да не би да трябваше да си отмениш екскурзията до Питер? Летуването в Сочи? Какво точно ти пречи да го удариш на живот, тук и сега? Остави ги другите хора в България, за себе си ми кажи.
Все повече българи ще усещат щетите от санкциите. Руски туристи този сезон няма да има и това е само началото. Не е добре да си неприятелска страна на Русия. И срещу нас има санкции. Позитиви няма. Протестите ще стват все по-големи.
Ами живее му се на човека. Най-справедливо е да се направи референдум за или против санкциите. Нека народът отсъди.
Все повече българи ще усещат щетите от санкциите. Руски туристи този сезон няма да има и това е само началото. Не е добре да си неприятелска страна на Русия. И срещу нас има санкции. Позитиви няма. Протестите ще стват все по-големи.
Ами живее му се на човека. Най-справедливо е да се направи референдум за или против санкциите. Нека народът отсъди.
И на украинците им се живее, но никой не ги попита.
Всички в Европа ще пострадат, но това е цената, която ЕС ще плати за неразумната си обвързаност с Русия.
Тази цена е дори твърде малка сравнена с цената, която бихме платили ако се води война на наша територия.
А за да се избегне разрастване на конфликта, Русия трябва да бъде разорена и изолирана за дълги години.
Можеш да се сърдиш на Путин, че хората в България няма да могат да си поживеят.
Радио Ереван
06/04/2022, 22:54
И на украинците им се живее, но никой не ги попита.
Всички в Европа ще пострадат, но това е цената, която ЕС ще плати за неразумната си обвързаност с Русия.
Тази цена е дори твърде малка сравнена с цената, която бихме платили ако се води война на наша територия.
А за да се избегне разрастване на конфликта, Русия трябва да бъде разорена и изолирана за дълги години.
Можеш да се сърдиш на Путин, че хората в България няма да могат да си поживеят.
Ние какво общо имаме с проблемите на Украйна.
Защо трябва всички да страдат?
Такава засега няма опасност да започне.
Това след колко десетилетия?
Сърдя се, но се сърдя и на нашите управляващи.
Преди малко гледах по 7/8 Румен Леонидов. Русия разполага със страшни оръжия, които могат да нанесат огромни щети. Байдън и Обама ги определи като слаби, а Тръмп като луд.
Alexfield
07/04/2022, 08:28
Има и по-лошо от това Русия да те обяви за неприятелска стана: Да те обяви за приятелска. Примери: Северна Корея, Беларус, Сирия, Еритрея, Венецуела и т.н.
Не знам защо говориш за позитиви изобщо. Позитиви няма. Избираме по-малкото зло.
А колкото до въпроса за референдума: Искате ли да станете приятелска държава на Русия като отменим всички санкции и да излезем от НАТО и ЕС, за да може Русия да дойде да ни освободи отново, както в момента освобождава Украйна?
Харесва ли ти? Отговори му.
Ние сме се вързали със Запада още миналия век, но не забогатяхме много от тогава. Нямам предвид себе си.
Хората искат да живеят добре сега. Писна им да ги залъгват, че ще има светло бъдеще. Съгласен съм с тях.
А, ако не се бяхме вързали със Запада, какво ли щеше да е сега!?
Честно казано не ми се ще и да мисля.
Alexfield
07/04/2022, 08:36
Като влязохме в ЕС, аз започнах да взимам 3 пъти по-висока заплата в сравнение с преди това. Толкова за разликата "преди" и "сега".
А светлото бъдеще е каквото си го направиш, но и колкото ти го позволят агресивните милитаризирани съседски държави.
Alexfield
07/04/2022, 08:52
Ти имаш общо с проблемите на Украйна, но не ти стига интелект, за да го разбереш. Сега страдаме, защото за 12 години не можахме да изградим 180 км газова връзка с Гърция, но за 1 година изградихме Руско-Турски поток. Не разбираш, че както Хитлер е анексирал Судетска област и цяла Австрия, след това е нападнал Полша, и не се е спрял. Не разбираш, че Путлер сега прави същото, ама 1:1. След като анексира Крим, не се спря, сега нападна цяла Украйна. И ако му се позволи, той няма да се спре, а ще нападне Латвия, Литва и Естония - да си ги прибере обратно в СССР. А ти ще кажеш, че теб това също изобщо не те касае, защото ти искаш да си живееш животеца докато Путлер реши да анексира и българското черноморие.
Отивай на протест на Костя Копейкин. Викай заедно с него как е недопустимо у нас да се развяват Украински знамена, закичен с гергевска лентичка и развяващ знамето на ДНР.
Alexfield
07/04/2022, 09:12
Нищо не си разбрал то това, дето двигателите на наличните ни МиГ-ове се ремонтират в Русия, където взимат парите и ни ги връщат без нужните документи за летене. Нищо не си разбрал от това, че когато една държава ти провокира въздушното пространство с военни самолети, не можеш да разчиташ на същата тази държава да ти поддържа самолетите, с които трябва да прихващаш нейните провокации.
Ето заради това на такива като теб не трябва да им се дава да гласуват на референдуми, защото мислят с гъза си и гласуват с него.
Като не ни позволяват, да ни дадат безплатно Ф - 16 плюс пари за скъпата им поддръжка. Мерак с пари се гаси. Така знам аз.
Същото е и за базите. Като искат да ги ползват, да си плащат.
Малоумно е изобщо да говориш за това как някой трябва да ти даде пари, за да ти пази твоята територия.
Alexfield
07/04/2022, 09:14
Аз предпочитам щети от санкции пред щети от руско управление. Щети ще има. Свиквай.
Радио Ереван
07/04/2022, 11:31
Нищо не си разбрал то това, дето двигателите на наличните ни МиГ-ове се ремонтират в Русия, където взимат парите и ни ги връщат без нужните документи за летене. Нищо не си разбрал от това, че когато една държава ти провокира въздушното пространство с военни самолети, не можеш да разчиташ на същата тази държава да ти поддържа самолетите, с които трябва да прихващаш нейните провокации.
Ето заради това на такива като теб не трябва да им се дава да гласуват на референдуми, защото мислят с гъза си и гласуват с него.
Малоумно е изобщо да говориш за това как някой трябва да ти даде пари, за да ти пази твоята територия.
Миговете могат да се ремонтират и в Полша. Това ти не си го разбрал. Ако бяхме купили през 2020 г. 16 бройки Мигове сега нямаше да се чудим какво да правим. И в момента нашето небе се охранява от Мигове. Как ги ремонтираме и поддържаме според теб?
Тогава защо са ни референдуми, когато всички няма да могат да си изкажат мнението? Ако имаше въведен някакъв образователен ценз, тогава има логика , също за тези, които не са си платили данъците. Как ще разбереш, кой мисли със задника си и кой не? Някой може да каже, че ти мислиш с него. И най-умният човек понякога взима грешни решения.
Ето един клип с пленен руски пилот. Май не са се отнасли добре с него и са го кастрирали.
https://www.youtube.com/watch?v=-S9o2csAmBcКогато някой иска нещо от теб, трябва да си плаща. Това се отнася и за базите.
Hartmann
07/04/2022, 11:33
Миговете могат да се ремонтират и в Полша. Това ти не си го разбрал. Ако бяхме купили през 2020 г. 16 бройки Мигове сега нямаше да се чудим какво да правим. И в момента нашето небе се охранява от Мигове. Как ги ремонтираме и поддържаме според теб?
Тогава защо са ни референдуми, когато всички няма да могат да си изкажат мнението? Ако имаше въведен някакъв образователен ценз, тогава има логика , също за тези, които не са си платили данъците. Как ще разбереш, кой мисли със задника си и кой не? Някой може да каже, че ти мислиш с него. И най-умният човек понякога взима грешни решения.
Ето един клип с пленен руски пилот. Май не са се отнасли добре с него и са го кастрирали.
https://www.youtube.com/watch?v=-S9o2csAmBcКогато някой иска нещо от теб, трябва да си плаща. Това се отнася и за базите.
Ерата на миговете свърши, защото сме в НАТО, а там стандартите са други. Що се отнася до пилота,
Hartmann
07/04/2022, 11:34
Ерата на миговете свърши, защото сме в НАТО, а там стандартите са други. Що се отнася до пилота, който е бомбардирал мирни украински градове, каквото и да му се случе - все ще е малко.
Радио Ереван
07/04/2022, 11:41
Като влязохме в ЕС, аз започнах да взимам 3 пъти по-висока заплата в сравнение с преди това. Толкова за разликата "преди" и "сега".
А светлото бъдеще е каквото си го направиш, но и колкото ти го позволят агресивните милитаризирани съседски държави.
Ти може би да, но повечето хора не.
Аз си го правех и когато не бяхме влязли в ЕС. Доста добре си живеех и тогава, даже още по-добре, нямаше такава инфлация.
Не забрвяй, че внасяме всяка година над милиард евро "вноска". Затворихме си два реактора в Козлодуй. Оскъпихме си тока заради зелената енергия. И най-много не ми харесва, че много хора заминаха за чужбина и България загуби квалифицирана работна ръка. Такива като Тарабас лекуват германците, а нас ни лекуват тъпанари по учебници от 80-те години. Редно беше да има референдум за или против влизането ни в ЕС.
Радио Ереван
07/04/2022, 11:43
Аз предпочитам щети от санкции пред щети от руско управление. Щети ще има. Свиквай.
Каква е тази параноя в теб?

Какво руско управление?
Alexfield
07/04/2022, 12:01
Не е параноя. Приятелските държави Сирия и Беларус се управляват от Кремъл. Това е и целта на войната в Украйна - да се свали независимото правителство и да се сложи марионетно такова, което да козирува на Кремъл. Както казах, това няма да е краят. Анексиите на следващите съседски територии ще е следващата стъпка. А България е в списъка с имперските руски мераци още от 19-ти век.
П.П. А ти си пей как ти се иска да не правим нищо, за да си живуркаш животеца.
Радио Ереван
07/04/2022, 12:01
Има и по-лошо от това Русия да те обяви за неприятелска стана: Да те обяви за приятелска. Примери: Северна Корея, Беларус, Сирия, Еритрея, Венецуела и т.н.
Не знам защо говориш за позитиви изобщо. Позитиви няма. Избираме по-малкото зло.
А колкото до въпроса за референдума: Искате ли да станете приятелска държава на Русия като отменим всички санкции и да излезем от НАТО и ЕС, за да може Русия да дойде да ни освободи отново, както в момента освобождава Украйна?
Харесва ли ти? Отговори му.
За теб всичко е или черно или бяло. Аз искам да си гледаме интереса, а не да ставаме подлоги на Русия.
Позитиви има примерно за Турция. Това лято ще напълнят с руски туристи. У нас няма да има. Когато другите санкционират, а ти не, има позитиви.
Не искам да излизаме от ЕС и НАТО, но ако трябваше да гласувам за ЕС пред 2006 г., щях да гласувам против. Негативите за мен са повече, но вече сме влезли и е по-добре да останем в ЕС. Лекарите като Тарабас няма да се върнат. Токът няма да поевтинее. Нека поне да захлебим от възстановителните фондове. Днес се разбра, че ще плучим 12 милиарда лева. Хайде да опитаме и от меда.
Радио Ереван
07/04/2022, 12:02
Ерата на миговете свърши, защото сме в НАТО, а там стандартите са други. Що се отнася до пилота,
Как е свършила като и сега сме с тях?
Радио Ереван
07/04/2022, 12:06
Ерата на миговете свърши, защото сме в НАТО, а там стандартите са други. Що се отнася до пилота, който е бомбардирал мирни украински градове, каквото и да му се случе - все ще е малко.

Той ли е виновен или този, който му е дал заповед?
София как е бомбандирана през ВСВ? Свалените пилоти е трябвало да ги обесят ли?
Радио Ереван
07/04/2022, 12:08
Не е параноя. Приятелските държави Сирия и Беларус се управляват от Кремъл. Това е и целта на войната в Украйна - да се свали независимото правителство и да се сложи марионетно такова, което да козирува на Кремъл. Както казах, това няма да е краят. Анексиите на следващите съседски територии ще е следващата стъпка. А България е в списъка с имперските руски мераци още от 19-ти век.
П.П. А ти си пей как ти се иска да не правим нищо, за да си живуркаш животеца.
Чиста параноя е. Няма шанс да ни нападнат.
Да направим референдум.
Преди малко гледах по 7/8 Румен Леонидов. Русия разполага със страшни оръжия, които могат да нанесат огромни щети. Байдън и Обама ги определи като слаби, а Тръмп като луд.
Запада също разполага със страшни оръжия и дори са по-точни от руските.
И дори вече са в Украйна.
Когато руснаците хвалят вербално по медиите оръжията си, превеждай си го, че са го закъсали.
Запада пази в тайна какво точно доставя на Украйна.
Каски и противотанкови снаряди са медийна завеса.
Радио Ереван
07/04/2022, 13:48
Ти имаш общо с проблемите на Украйна, но не ти стига интелект, за да го разбереш. Сега страдаме, защото за 12 години не можахме да изградим 180 км газова връзка с Гърция, но за 1 година изградихме Руско-Турски поток. Не разбираш, че както Хитлер е анексирал Судетска област и цяла Австрия, след това е нападнал Полша, и не се е спрял. Не разбираш, че Путлер сега прави същото, ама 1:1. След като анексира Крим, не се спря, сега нападна цяла Украйна. И ако му се позволи, той няма да се спре, а ще нападне Латвия, Литва и Естония - да си ги прибере обратно в СССР. А ти ще кажеш, че теб това също изобщо не те касае, защото ти искаш да си живееш животеца докато Путлер реши да анексира и българското черноморие.
Отивай на протест на Костя Копейкин. Викай заедно с него как е недопустимо у нас да се развяват Украински знамена, закичен с гергевска лентичка и развяващ знамето на ДНР.
Малко, малко, само 130 е, колко трябва да е, че да ми стигне?
Връзката от Гърция не може да ни реши напълно проблема с газта.
Разбирам, че Путин и Украйна не може да завладее.
Чиста параноя е. Няма шанс да ни нападнат.
Мислиш ли?
Кликни на линка и прочети първите два реда от изявлението на Медведев.
https://www.infobae.com/ru/2022/04/05/forme...to-vladivostok/
Alexfield
07/04/2022, 14:32
През 2012-та Русия прави 8 провокации на българското въздушно пространство.
През 2015-та Русия прави 25 провокации на българското въздушно пространство.
През 2016-та Русия прави 23 провокации на българското въздушно пространство.
Ненчев заявява, че нашите самолети не трябва да се ремонтират в Русия. Избира Полша - натовска държава.
Българската прокуратура завежда дела срещу Ненчев, че е накърнил интереса на руската компания РСК МиГ.
2017-та Юрий Чайка идва на посещение в България да инструктира българската прокуратура как да си върши работата.
2018-та българското правителство все пак сключва договор за ремонт на двигателите с руската РСК МиГ.
Руската оферта е по-висока от полската, но инструкциите от Кремъл са по-важни.
РСК МиГ ни връща отремонтирани двигатели без нужните за това документи - негодни за експлоатация. Българската прокуратура този път не повдига дело за безстопанственост, защото щетата е в полза на Кремъл.
В резултат на това българската бойна авиация е приземена и се налага Турция и Румъния като натовски съюзници да покриват българското небе срещу руските провокации.
Но разбира се тези факти за теб са неудобни и затова се правиш, че не ги знаеш. За сметка на това продължаваш да проповядваш, как трябва да купуваме руските летящи москвичи. И крякаш, как не трябва да ти се пречи да си живуркаш животеца.
Седиш като щраус с глава в пясъка и предпочиташ да се правиш, че опасност от страна на Кремъл няма, докато ни оставят без самолети. Не ти стига това ами наглееш, че трябвало да ни плащат, защото ни е толкова гол задника, че сами не можем да си го опазим.
"Кой ще ни даде пари?!?" - рефренът на наглия комунист. Гнус ме е от теб.
Alexfield
07/04/2022, 14:41
Нашият интерес е един: НАТО и ЕС.
Алтернативата е да не сме в ЕС и НАТО и у нас да се случва това, което се случва в Украйна.
Радио Ереван
07/04/2022, 16:17
Нашият интерес е един: НАТО и ЕС.
Алтернативата е да не сме в ЕС и НАТО и у нас да се случва това, което се случва в Украйна.
Финландците като не са в НАТО. защо нищо не им се случва от много години? Или ЕС ги пази?
Радио Ереван
07/04/2022, 16:28
Запада също разполага със страшни оръжия и дори са по-точни от руските.
И дори вече са в Украйна.
Когато руснаците хвалят вербално по медиите оръжията си, превеждай си го, че са го закъсали.
Запада пази в тайна какво точно доставя на Украйна.
Каски и противотанкови снаряди са медийна завеса.
Румен Леонидов въобще не русофил. Британците могат да бъдат потопени за часове.
Едва ли са в Украйна, тъй като могат да попаднат в ръцете на руснаците. Възможно е обаче да са в Латвия.
Радио Ереван
07/04/2022, 16:39
Ненчев заявява, че нашите самолети не трябва да се ремонтират в Русия. Избира Полша - натовска държава.
Българската прокуратура завежда дела срещу Ненчев, че е накърнил интереса на руската компания РСК МиГ.
2017-та Юрий Чайка идва на посещение в България да инструктира българската прокуратура как да си върши работата.
2018-та българското правителство все пак сключва договор за ремонт на двигателите с руската РСК МиГ.
РСК МиГ ни връща отремонтирани двигатели без нужните за това документи - негодни за експлоатация. Българската прокуратура този път не повдига дело за безстопанственост, защото щетата е в полза на Кремъл.
В резултат на това българската бойна авиация е приземена и се налага Турция и Румъния като натовски съюзници да покриват българското небе срещу руските провокации.
Но разбира се тези факти за теб са неудобни и затова се правиш, че не ги знаеш. За сметка на това продължаваш да проповядваш, как трябва да купуваме руските летящи москвичи. И крякаш, как не трябва да ти се пречи да си живуркаш животеца.
Седиш като щраус с глава в пясъка и предпочиташ да се правиш, че опасност от страна на Кремъл няма, докато ни оставят без самолети. Не ти стига това ами наглееш, че трябвало да ни плащат, защото ни е толкова гол задника, че сами не можем да си го опазим.
Знам, че Ненчев го оправдаха, не помня по какви обвинения. Ами да ги дадат на прокурор тези симпатяги и за в бъдеще самолетите да се ремонтират в Полша. Купуваш нови Мигове и ги поддържаш в Полша. Какъв е проблемът?
Когато държиш нещо да се случи, предложи изгодна оферта. Това ми е мисълта. Нека си гледаме интереса, а не да изпълняваме безплатно.
Един приятел се издигна до Върховния съд и ни разказва, че колегите му там всички са бивши комуняги, русофили. Купони и сбирки се озвучават със съветски патриотични песни... Та какво се чудим. Рибата е гнила от главата.
А иначе нарушаване на въздушното пространство на европейски страни от руски самолети си е практика, станало вече военен фолклор ... Правят го редовно, небрежно тестват каква е готовността на ВВС.
Радио Ереван
07/04/2022, 17:01
А, ако не се бяхме вързали със Запада, какво ли щеше да е сега!?
Честно казано не ми се ще и да мисля.

Какво щеше да бъде ли? По-евтин ток, нямаше да плащаме "вноска" на ЕС и щяхме да имаме повече специалисти в страната, примерно лекари. Сега дори свестни майстори трудно можеш да намериш. Работят в чужбина кадърните.
Hartmann
07/04/2022, 18:18
Той ли е виновен или този, който му е дал заповед?
София как е бомбандирана през ВСВ? Свалените пилоти е трябвало да ги обесят ли?
На Нюрнбергския процес нацистите опитват да се отърват със същия аргумент - ама ние просто изпълнявахме заповеди на по-висшестоящи. Знаеш ли какъв е резултата?

Престъпление е да изпълняваш престъпни заповеди - това също го пише във всеки един военен закон и устав. А всеки, който като тебе подкрепя или най-малкото оправдава действията на фашистката руска власт, става неин съучастник.
Ето какво е правил пилота и неговите съучастници по престъпление:
Hartmann
07/04/2022, 18:22
Какво щеше да бъде ли? По-евтин ток, нямаше да плащаме "вноска" на ЕС и щяхме да имаме повече специалисти в страната, примерно лекари. Сега дори свестни майстори трудно можеш да намериш. Работят в чужбина кадърните.
Защо не заминеш в Русия - там не плащат вноска на ЕС и продават на ЕС ресурси, ерго при тях в Русия тия ресурси трябва да са най-евтини. При това сигурно имат и много специалисти. И тъй - защо не си там?
Alexfield
07/04/2022, 18:58
Не само в Русия. И в Украйна стоките по магазините са им по-евтини. И горивото по бензиностанциите им е по-евтино от нашето. Това е защото не са в ЕС. Ама Радио Ереван не иска да ходи там. Иска само украинските цени с немски заплати. Нещо като е тоя...
Вижте прикачените файлове
Thursday Next
07/04/2022, 19:14
Работят в чужбина, щото ти и такива като тебе искате да ви е евтино. Не сте готови да плащате толкова, колкото кадърните ще вземат там. Ей затова отиват. Бягат от масовата мечта за евтинджос.
А за вноската просто не си отваряй устата, щото нито я знаеш колко е, нито знаеш колко пъти повече получава България от това, че е в ЕС. От влизането си през 2007-ма досега България продължава да е нетен получател на средства от ЕС. Добре ще е да се засрамите малко ревящите за прословутата "вноска".
Радио Ереван
07/04/2022, 19:58
На Нюрнбергския процес нацистите опитват да се отърват със същия аргумент - ама ние просто изпълнявахме заповеди на по-висшестоящи. Знаеш ли какъв е резултата?

Престъпление е да изпълняваш престъпни заповеди - това също го пише във всеки един военен закон и устав. А всеки, който като тебе подкрепя или най-малкото оправдава действията на фашистката руска власт, става неин съучастник.
Ето какво е правил пилота и неговите съучастници по престъпление:

Леко си се объркал. Според нашият НК, не се изпълняват заповеди, които
явно представляват престъпление. Само че как да е сигурен един редови пилот, че тези заповеди явно са престъпление? Ами, ако не са престъпление, нали ще отиде на военен съд. Или си мислиш, че военният съд в Русия ще го оправдае и ще съди този издал заповедта за подбудителство. Ако ти си на негово място, какво ще направиш?
Цитат
Все повече българи ще усещат щетите от санкциите. Руски туристи този сезон няма да има и това е само началото.
Да, лекарите в кожно-венерическите диспансери ще имат по-малко работа и по-малко доходи.Фармацевтите също, ама угодия никога няма.Все някой ще страда.
Радио Ереван
07/04/2022, 20:07
Работят в чужбина, щото ти и такива като тебе искате да ви е евтино. Не сте готови да плащате толкова, колкото кадърните ще вземат там. Ей затова отиват. Бягат от масовата мечта за евтинджос.
А за вноската просто не си отваряй устата, щото нито я знаеш колко е, нито знаеш колко пъти повече получава България от това, че е в ЕС. От влизането си през 2007-ма досега България продължава да е нетен получател на средства от ЕС. Добре ще е да се засрамите малко ревящите за прословутата "вноска".
В България хората не могат да си позволяват да плащат толкова много. Много е лесно да ги обвиниш, че искат да им е евтино. Преди си беше добре, имаше много кадърни хора в страната. Сега страната дава пари да ги изучи, а те след като завършат заминават за чужбина. Преди да влезем в ЕС не заминаваха чак толкова.
Е, как да не знам? Ето виж колко е.
https://www.minfin.bg/bg/883 Получават определени хора, да не би да ги раздават на всички на калпак? Дори сега ще получим тези 12 милиарда лева срещу определени условия. То е и нормално да е така.
Много ме кефят такива дето преди им било добре, пък сега много лошо. Ми фалира хубавото минало, и доматите и пресния лук вече са ежедневна, а не сезонна стока. Който го е подгонила носталгията по татовото време, да си назначи дава-трима дето нищо не умеят, и да си купува домати само лятоска. И задължително да ходи на бригада в селското стопанство...
Hartmann
07/04/2022, 22:18
Много ме кефят такива дето преди им било добре, пък сега много лошо. Ми фалира хубавото минало, и доматите и пресния лук вече са ежедневна, а не сезонна стока. Който го е подгонила носталгията по татовото време, да си назначи дава-трима дето нищо не умеят, и да си купува домати само лятоска. И задължително да ходи на бригада в селското стопанство...
Абе знам аз как да ги лекувам такива, ама те са "диванни герои" - само могат да правят вятър с клавиатурата.

Веднъж викам на една такава леля носталгичка - аз, казвам, членувам в Комунистическата партия на България и ние искаме да върнем времето преди 1989 - ще направим национализация и ще върнем централно-плановата икономика... А тя преди тва намилаше колко било прекрасно. Обаче като споменах "национализация" и "централно планиране" изведнъж вика - ааа, чакай сега, аз съм съгласна на мафиотите да им вземат имотите, ама моите имоти що ще ги пипате? И централно планиране се оказа, че не искала
Радио Ереван
07/04/2022, 22:28
Не съм писал подобни неща за татовото време. Имах предвид времето преди 2007 година, преди да влезем в ЕС. Майстори и кадърни лекари колкото искаш имаше, а сега са кът. Не че ги няма изобщо.
Hartmann
07/04/2022, 23:17
Позитиви има примерно за Турция. Това лято ще напълнят с руски туристи.хахахахах

ама ти ще се окажеш май по-голям... алтернативник от джорджи, хасанчик и солчик накуп

Бравос, Ереванчик, то трябва някой пък да ги замества.
Buitenlander
08/04/2022, 01:16
Позитиви има примерно за Турция. Това лято ще напълнят с руски туристи.
Как точно ще плащат руските туристи в Турция, сред като в Русия е забранена продажбата на долари и евро на физически лица? За туристките имам някаква идея, за туристите ме интересува.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.