Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: какви са ми те на мене
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
viara
Цитат(Hartmann @ 03/04/2022, 19:03) <{POST_SNAPBACK}>
По тая логика трябва да оправдаем всички - хитлеристи, сталинисти, путинисти и пр -исти. smile.gif

А тая женица е гризнала дръвцето в онези "зими с нежни имена" през 90-те години. Което е добре. Защото забелязвам, че големия глад повишава коефициента на интелигентност на населението. smile.gif

Ако големия глад повишаваше коефицента на интелигентност - нямаше да се превръщат в животни, тоест в канибали по времето на глада в Русия. Дани беше дала линк, да не търся.
Напротив. Забелязвам духовността и интелигентността се повишават с повишаването на стандарта на живот.
Най-известните духовни личности са родени в доста богати семейства и живели в такива.
Платон, Моисей живял при Фараона, най-богатия по-онова време. Ако и да е имал кръвожаден бог ...
Да, всички примери за духовни личности са от богати семейства. Даже и Христос, щото като умрял хвърляли жребий за дрехата му, щото била скъпа, везана или нещо подобно.
Интересно как ще им се отразят запорите. Ако не знаех как действа всичко това ... Ама знам...
wal
Цитат
Ако народът искаше, щеше да се вдигне и да го свали. Вместо това, той си вдига рейтинга.

Този никога не може да стигне Хитлер след аншлуса и присъединяването на Судетите.
С рейтинга на Ким Чен Ун да правим ли сравнение!?
Питето
А може би точно наопаки — да я забавят или направят невъзможна вместо да я забързат. Гледай сега, руския завод за танкове спрял, щото нямал лагери. Класически лагери не могат да направят, камо ли филтри и поддръжка на бункери в дългосрочен план, което ще му трябва на Путин ако натисне копчето. Аха, техниката иска поддръжка и обновяване, а там имат импортозамещение, което надали се справя добре с папото, затворения цикъл, и другите особености на ядрени и противоядрени технологии. Чиповете дето им държат самолетите са технологично остарели отдавна, дори вече не се ползват в домашните компютри. Просто са си накупили огромен брой щото не умеят да ги правят. Това за самолетите, сещай се за ракетите. Последно им падаха доста от цивилните ракети, щото импортозамещението не проработи.
Отделно, като им гледам "блицкрига" и предишните им военни изпълнения по паради, учения и "военни операции", почти съм сигурен че дори да имат хиляди ракети, повечето няма да литнат, а ако литнат част от тях ще се прецакат самички, а каквото все пак мине границата ще бъде свалено, щото нали ракетната отбрана е разчетена за хиляди ракети, пък те дошли само няколко стотици, та надали ще я затруднят особено...
Питето
Ми пак някой нема кинти да плати на чистачката на палата, нищо че го играе цар пред медиите. Просто го държат на много къса каишка (военна и икономическа), и надали наистина са го оставили да си държи пръстчето на копчето.
Питето
Що, бе, на СССР бяха ли му казали кога ще му свършат санкциите? Сега ще е същото, само дето територията вече не е една шеста от света, с комплект васални държави и някаква самодостатъчна икономика, а само една осма от света, с внос на почти всичко възлово, отново без технологии, при това са самички и с доста мераклии да им вземат пазарните дялове за газа и нефта.
Най-хубавото е, че този път България е от правилната страна на "завесата", колкото да им е криво на българските политици и част от електората.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 03/04/2022, 22:18) <{POST_SNAPBACK}>
Що, бе, на СССР бяха ли му казали кога ще му свършат санкциите? Сега ще е същото, само дето територията вече не е една шеста от света, с комплект васални държави и някаква самодостатъчна икономика, а само една осма от света, с внос на почти всичко възлово, отново без технологии, при това са самички и с доста мераклии да им вземат пазарните дялове за газа и нефта.
Най-хубавото е, че този път България е от правилната страна на "завесата", колкото да им е криво на българските политици и част от електората.

Когато санкционираш, санкционирай както трябва за да приключат нещата бързо.
Hartmann
Цитат(vayu @ 03/04/2022, 19:42) <{POST_SNAPBACK}>
тая жена не е изключение,поне 70% от нас мислят като нея(ако можем да наречем това мислене).И разбира се,те не са виновни,виновни са им американците,евреите,еврогейците...

Ето истински цитат от един руснак, изводите ще си направите сами:

--------------------

Aleksandr Rubcov
2 days ago

Зашёл вчера в одноклассники. Больше года не был на этой помойке и, честно говоря, офигел. Zомби апокалипсис. Листал ленту минут сорок и нашёл только один пост против войны. Речь именно о моей ленте. Все друзья, поголовно zигуют. Я в шоке. В моем окружении считает войну чудовищным преступлением только моя сестра. Хз, что делать.

Превод: Вчера влязох в "Съученици" [руска соц мрежа]. Повече от година не бях влизал в тая помийна яма и, честно казано, се стъписах. Zомби апокалипсис. Преглеждах си лентата 40 минути и намерих само 1 пост против войната. Става дума именно за моята лента. Всичките ми приятели масово викат "Zиг Хайл". Аз съм в шок. В моето обкръжение войната я счита за чудовищно престъпление единствено сестра ми. Какво да правя?
нищ по дух
Цитат(Hartmann @ 04/04/2022, 00:18) <{POST_SNAPBACK}>
Ето истински цитат от един руснак, изводите ще си направите сами:

--------------------

Aleksandr Rubcov
2 days ago

Зашёл вчера в одноклассники. Больше года не был на этой помойке и, честно говоря, офигел. Zомби апокалипсис. Листал ленту минут сорок и нашёл только один пост против войны. Речь именно о моей ленте. Все друзья, поголовно zигуют. Я в шоке. В моем окружении считает войну чудовищным преступлением только моя сестра. Хз, что делать.

Превод: Вчера влязох в "Съученици" [руска соц мрежа]. Повече от година не бях влизал в тая помийна яма и, честно казано, се стъписах. Zомби апокалипсис. Преглеждах си лентата 40 минути и намерих само 1 пост против войната. Става дума именно за моята лента. Всичките ми приятели масово викат "Zиг Хайл". Аз съм в шок. В моето обкръжение войната я счита за чудовищно престъпление единствено сестра ми. Какво да правя?

А може ли линк към оригинала в Одноклассники?

И на кого в България пречи ВКонтакте, та е блокиран, а в САЩ не пречи на никого?
vayu
Цитат(Радио Ереван @ 03/04/2022, 18:11) <{POST_SNAPBACK}>
Дай идея как трезвомилещите руснаци да се противопоставят на Путин и да се приключва с тая пущина. korabche.gif

Не съм сигурен че има трезвомислещи руснаци,или поне процента такива е незначителен.И второ ,трябвало е да се противопоставят,когато чудовището беше малко а не да си го отглеждат 20 години!
Alexfield
Точно така. Имаха повече от 20 години време да му се противопоставят. Вече е късно. Руският народ е съучастник.
Радио Ереван
Цитат(Alexfield @ 04/04/2022, 12:24) <{POST_SNAPBACK}>
Точно така. Имаха повече от 20 години време да му се противопоставят. Вече е късно. Руският народ е съучастник.

Ние българите не сме се противопоставяли 45 години на тоталитарната власт. Даже някои още си я харесват.
Hartmann
Цитат(Радио Ереван @ 04/04/2022, 12:48) <{POST_SNAPBACK}>
Ние българите не сме се противопоставяли 45 години на тоталитарната власт. Даже някои още си я харесват.

Професор Иво Христов е прав за онези 80% smile.gif
viara
Цитат(Hartmann @ 04/04/2022, 13:08) <{POST_SNAPBACK}>

Този тук ли се посочва за авторитет?
https://bnr.bg/horizont/post/101626067

Ако е така значи съм се объркала за съзнанието което стои зад ника Хартмен.
Или си е предостъпил ника на друго съзнание...
Hartmann
Цитат(viara @ 04/04/2022, 14:24) <{POST_SNAPBACK}>
Този тук ли се посочва за авторитет?
https://bnr.bg/horizont/post/101626067

Ако е така значи съм се объркала за съзнанието което стои зад ника Хартмен.
Или си е предостъпил ника на друго съзнание...

Проф. Иво Христов е тъп като трудовашка кирка. smile.gif Но е прав, че 80% от българското население са като него.
Hartmann
Цитат(нищ по дух @ 04/04/2022, 01:35) <{POST_SNAPBACK}>
А може ли линк към оригинала в Одноклассники?

И на кого в България пречи ВКонтакте, та е блокиран, а в САЩ не пречи на никого?

Цитата е от коментар в Youtube, там този човек говори за лентата си в Одноклосники.

Аз отварям вКонтакте и от България и от чужбина, не знам какъв е проблема при тебе.
viara
Цитат(Hartmann @ 04/04/2022, 15:00) <{POST_SNAPBACK}>
Проф. Иво Христов е тъп като трудовашка кирка. smile.gif Но е прав, че 80% от българското население са като него.

Добре тогава. Не съм разбрала, просто се проверявах, да не ме е подвела интуицията. grin.gif
То така е и по дизайни. 70% са генератори. Щастливи са със работата си.
Те са енергията на света. 20% са прожектори, 9%процента са манифестори, 1% са инициатори или съдии с други думи.
Интересно как този процент се запазва независимо от смъртност и раждания. Не съм стигнала, да разбера.
А и в живота виждам относно дефинирани и недифинирани области изключения от правилото.
Всъщност недифинираните могат да се дефинират до безкрайност ... до края на живота.
Ама това е за друга тема. Какви са те - май не е много подходяща и за друг форум де ...
hat.gif
Дaни
Цитат(Hartmann @ 03/04/2022, 13:54) <{POST_SNAPBACK}>
Не съм сигурен

Не, никои родители не заслужават такова нещо, още повече, че тях на всичкото отгоре ги и лъжат, което е кошмарно.

Дaни
Цитат(vayu @ 03/04/2022, 14:32) <{POST_SNAPBACK}>
щом не си се противопоставила,значи си си виновна

Ами аз постоянно се противопоставям, отказвайки да гласувам, ама както виждаш политическият цирк в България продължава, въпреки че аз се противопоставям. На много хора вече не им се гласува, защото не виждат смисъл, как реално един човек може да повлияе за промяната на една цяла държавна машина!? Ми няма как - кучетата си лаят, керванът си върви. Добре, че тук поне войни не правят. В интерес на истината има си доста плюсове това, че живеем в България. wub.gif
Hartmann
Цитат(Дaни @ 04/04/2022, 16:21) <{POST_SNAPBACK}>
Ами аз постоянно се противопоставям, отказвайки да гласувам, ама както виждаш политическият цирк в България продължава, въпреки че аз се противопоставям. На много хора вече не им се гласува, защото не виждат смисъл, как реално един човек може да повлияе за промяната на една цяла държавна машина!? Ми няма как - кучетата си лаят, керванът си върви. Добре, че тук поне войни не правят. В интерес на истината има си доста плюсове това, че живеем в България. wub.gif

Как точно ще промениш нещо като не гласуваш?
Alexfield
Ще си позволя да ти напомня, какво пуснах преди година по повод тези, които си мислят, че правят нещо велико, като не гласуват.
http://forumabv.eu/index.php?showtopic=200...rt=#entry106227
Радио Ереван
Цитат(Alexfield @ 04/04/2022, 17:05) <{POST_SNAPBACK}>
Ще си позволя да ти напомня, какво пуснах преди година по повод тези, които си мислят, че правят нещо велико, като не гласуват.
http://forumabv.eu/index.php?showtopic=200...rt=#entry106227

Принципно си прав. Има обаче една подробност. Ако изляза и отида да гласувам за мошеници, по-добре ли е отколкото да не изляза? misli.gif
Радио Ереван
Цитат(Hartmann @ 04/04/2022, 13:08) <{POST_SNAPBACK}>

Някои харесват много дебелите жени. Кои сме ние, че да има казваме какво да харесват? navikvane.gif Както казват руснаците, на вкус и на цвят, приятели няма. smile.gif

Alexfield
Е и? Ако Вълко Червенков или Тодор Живков бяха започнали 3-та световна война, ние щяхме да сме невинни? Това ли се опитваш да внушиш с репликата си?
нищ по дух
Цитат(Hartmann @ 04/04/2022, 15:08) <{POST_SNAPBACK}>
Цитата е от коментар в Youtube, там този човек говори за лентата си в Одноклосники.

Аз отварям вКонтакте и от България и от чужбина, не знам какъв е проблема при тебе.

Приложението се отваря, но до скоро не можеше, а от браузър не може да се отвори, излиза прозорец с прекъсване на интернет връзката.
Трудно ли е да се покаже видеото?
ВКонтакте показват и други видеа, в които се виждат и други неща. В Украйна освен борещите се за мир, свобода и независимост от Русия, има наистина опасни хора. Лошото е когато се вярва на лъжци, които са използвани да се бият с другите лъжци. Вие поддържате ли азовци, бандеровци и криминалните елементи освободени за да се бият с пратените от Путьин? Ония били орки, защитавани от мурзилки, русофили и т.н., а тези, които са с тия какви са? Грантаджии, шорошоиди или какви?
Понеже пишете за гласуване, има ли някой като Виктор Орбан и партия като неговата в България, няма, а там пак са с 2/3 в парламента, референдума за джендърите с успех, сега комунистическата лява опозиция и всички в коалицията направена за да преборят Орбан и Фидес ще се озлобят още повече срещу него и партията му.
Радио Ереван
Цитат(Alexfield @ 04/04/2022, 17:49) <{POST_SNAPBACK}>
Е и? Ако Вълко Червенков или Тодор Живков бяха започнали 3-та световна война, ние щяхме да сме невинни? Това ли се опитваш да внушиш с репликата си?

Ad impossibilia nemo obligatur.
Питето
М-м-м, я пак прочети какво ти писах, че май си пропуснал нещо. Обясняваш на хора, дето разпаднаха СССР със санкции, как да се санкционира правилно...? Последно 15% инфлация за седмица. Ма класическа инфлация, направена от собственото им правителство, в съчетание с класически дефицит в складовете... Ако можеш по-добре, ще те изслушам, ама надали си толкова навътре в икономиката.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 04/04/2022, 23:47) <{POST_SNAPBACK}>
М-м-м, я пак прочети какво ти писах, че май си пропуснал нещо. Обясняваш на хора, дето разпаднаха СССР със санкции, как да се санкционира правилно...? Последно 15% инфлация за седмица. Ма класическа инфлация, направена от собственото им правителство, в съчетание с класически дефицит в складовете... Ако можеш по-добре, ще те изслушам, ама надали си толкова навътре в икономиката.

Социализмът се разпадна понеже беше скапана система, а не заради санкции, ако изобщо е имало такива и то за 45 години в България. Ще ме караш да чакам, хайде нека са 25 години, докато се пенсионирам ли? w00tbrows.gif Не ща!
Ако ще има санкции, да бъдат от всички държави и за всичко докато приключи войната.
Hartmann
Цитат(Радио Ереван @ 03/04/2022, 19:31) <{POST_SNAPBACK}>
никой не им е длъжен на украинците

Колко е хубаво да бъдеш чисто, невинно същество и да си мислиш, че войната ще свърши с Украйна smile.gif

Eдин жокер - войната още не е започнала, рейдио, малко избързваш.
Радио Ереван
Цитат(Hartmann @ 05/04/2022, 12:32) <{POST_SNAPBACK}>
Колко е хубаво да бъдеш чисто, невинно същество и да си мислиш, че войната ще свърши с Украйна smile.gif

Eдин жокер - войната още не е започнала, рейдио, малко избързваш.

Мисля си, че санкциите няма да помогнат в този си вид. Ефектът (положителният) ще е нулев през следващите десет години.
Hartmann
Цитат(Радио Ереван @ 05/04/2022, 20:11) <{POST_SNAPBACK}>
Мисля си, че санкциите няма да помогнат в този си вид. Ефектът (положителният) ще е нулев през следващите десет години.

Искаш ли да махнем всички санкции от Северна Корея, Иран, Русия и пр малоумни страни, да плеснем с ръце и да се прегърнем? smile.gif
Alexfield
Санкциите са недостатъчни. Всичко по-малко от тотално ембарго е малко. Мордор трябва да бъде ограден с бодлива тел и нищо да не им се дава докато държат ядрени оръжия и заплашват човечеството с тях.
Радио Ереван
Цитат(Hartmann @ 05/04/2022, 20:41) <{POST_SNAPBACK}>
Искаш ли да махнем всички санкции от Северна Корея, Иран, Русия и пр малоумни страни, да плеснем с ръце и да се прегърнем? smile.gif

За Иран нещата са на кантар, за другите съм за. Няма смисъл от тях. Обясних защо. Това е все едно да плашиш с глоби убийци. Не мож ги уплаши с тях. Те трябва да са в пандиза.
За прегръдките съм против. Пандемията все още не е отминала. Който иска да пляска, това е добър масаж на ръцете. smile.gif

https://www.actualno.com/america/amerikansk...ws_1675959.html
Въпреки санкциите пак Иран ще имат ядрено оръжие.
Радио Ереван
Цитат(Alexfield @ 05/04/2022, 20:53) <{POST_SNAPBACK}>
Санкциите са недостатъчни. Всичко по-малко от тотално ембарго е малко. Мордор трябва да бъде ограден с бодлива тел и нищо да не им се дава докато държат ядрени оръжия и заплашват човечеството с тях.

Осветли ме каква ще е файдата от това начинание?
Hartmann
Цитат(Радио Ереван @ 05/04/2022, 21:40) <{POST_SNAPBACK}>
Това е все едно да плашиш с глоби убийци. Не мож ги уплаши с тях.

Кой говори за плашене. smile.gif

Русия, колкото и да ти е чудно, не може да произвежда нищо. Буквално нищо. Дори прословутата Лада не може да бъде произвеждана без западни компоненти. Да не говорим за самолети - до края на тази календарна година Русия ще загуби практически 80% флота си. Няма поддръжка, няма резеврни части, няма електроника, нищо. Няма огромни количества от нужните лекарства. И т.н. Това (и всичко друго) не е, за да ги уплаши. А за да ги смаже. smile.gif Но ако чакаш това да стане утре - няма да стане. До няколко месеца обаче ще стане.
viara
Цитат(Hartmann @ 05/04/2022, 22:15) <{POST_SNAPBACK}>

Русия, колкото и да ти е чудно, не може да произвежда нищо. Буквално нищо. Дори прословутата Лада не може да бъде произвеждана без западни компоненти. Да не говорим за самолети - до края на тази календарна година Русия ще загуби практически 80% флота си. Няма поддръжка, няма резеврни части, няма електроника, нищо. Няма огромни количества от нужните лекарства. И т.н. Това (и всичко друго) не е, за да ги уплаши. А за да ги смаже. smile.gif Но ако чакаш това да стане утре - няма да стане. До няколко месеца обаче ще стане.

Русия имаше само едни хакери дет притесниха Байдън, но сега и те са негови.
Изтърваха неизчерпаемите източници. От там насетне оправяне няма.
Радио Ереван
Цитат(Hartmann @ 05/04/2022, 22:15) <{POST_SNAPBACK}>

Всичко това може да стане бързо, ако бъде тотално изолирана от всички. А тя не е. Ще трябват години и то много години.
Hartmann
Цитат(Радио Ереван @ 05/04/2022, 23:06) <{POST_SNAPBACK}>
Всичко това може да стане бързо, ако бъде тотално изолирана от всички. А тя не е. Ще трябват години и то много години.

Вие сте с обичайното детско /инфантилно/ съзнание. smile.gif Искам това веднага. Онова пък не го искам. Нещата не стават така. Конкретно по повод войните - вие може да не искате война, но когато войната ви иска - няма къде да мърдате. Що се отнася до санкциите - санкции ще има. Русия ще пострада много тежко. Вие ще трябва да се примирите с дискомфорта, който получавате.
wal
Цитат
Що се отнася до санкциите - санкции ще има.

Предлагам да оправим вече терминологията във форума.Никакви санкции към Русия няма.Въведена е специална финансова операция спрямо тази държава.Времева рамка за операцията все още няма.Присъединявам се към тези, които правят препратки към всестранната помощ, която оказа СеСеСеРе на Афганистан през 1979г.Там бяха десетина години, за световната история е един миг.
Радио Ереван
Цитат(Hartmann @ 06/04/2022, 09:49) <{POST_SNAPBACK}>
Вие сте с обичайното детско /инфантилно/ съзнание. smile.gif Искам това веднага. Онова пък не го искам. Нещата не стават така. Конкретно по повод войните - вие може да не искате война, но когато войната ви иска - няма къде да мърдате. Що се отнася до санкциите - санкции ще има. Русия ще пострада много тежко. Вие ще трябва да се примирите с дискомфорта, който получавате.

Щом не става бързо, не върши работа. Санкции има, но едва ли хората ще се примирят да живеят бедно. След време ще започнат протести, ще гласуват за партии като БСП и Възраждане. Това ще бъде ефектът в дългосрочен план.
Мен не ме мислете. sunbathing.gif
Hartmann
Цитат(Радио Ереван @ 06/04/2022, 11:17) <{POST_SNAPBACK}>
Щом не става бързо, не върши работа. Санкции има, но едва ли хората ще се примирят да живеят бедно. След време ще започнат протести, ще гласуват за партии като БСП и Възраждане. Това ще бъде ефектът в дългосрочен план.
Мен не ме мислете. sunbathing.gif

хахахах laughing.gif Искрено ме разсмяхте. Според вас, когато обеднеят, хората ще гласуват за БСП и Възраждане - очевидно защото тия две партии ще ги избавят от бедността и ще ги направят богати, нали? smile.gif

Както казах - нещата не стават според вашите желания или нежелания, други са механизмите. А дискомфорт ще има абсолютно за всички, включително и за доларовите милиардери. Ерго - ще има и за вас. smile.gif
Радио Ереван
Цитат(Hartmann @ 06/04/2022, 11:38) <{POST_SNAPBACK}>
хахахах laughing.gif Искрено ме разсмяхте. Според вас, когато обеднеят, хората ще гласуват за БСП и Възраждане - очевидно защото тия две партии ще ги избавят от бедността и ще ги направят богати, нали? smile.gif

Както казах - нещата не стават според вашите желания или нежелания, други са механизмите. А дискомфорт ще има абсолютно за всички, включително и за доларовите милиардери. Ерго - ще има и за вас. smile.gif

Протест на Възраждане вече има. Санкците ще направят така, че БСП и Възраждане да станат две от първите три политически сили. Това ли искаш?
Ами то вече дискомфорт има и хората не го искат. В крайна сметка винаги побеждава хладилникът.
Моята позиция е такава или санкции от почти всички за всичко или без санкции.
Hartmann
Цитат(Радио Ереван @ 06/04/2022, 12:12) <{POST_SNAPBACK}>
Протест на Възраждане вече има. Санкците ще направят така, че БСП и Възраждане да станат две от първите три политически сили. Това ли искаш?
Ами то вече дискомфорт има и хората не го искат. В крайна сметка винаги побеждава хладилникът.
Моята позиция е такава или санкции от почти всички за всичко или без санкции.

Протести винаги има и ще има. Аз лично много, ама много-много бих искал БСП+Възраждане да вземат властта, защото искрено смятам, че една голяма част от българите трябва да си довършат започнатото през Лукановата и Жанвиденовата зими. Но ме е страх, че мечтите ми няма да се сбъднат.

Твоето мнение за санкциите, като мнението на всички други, е безпредметно. Няма как да накараш примерно Зимбамве да въведе санкции срещу Русия, нито можеш да накараш САЩ да отмени санкциите. Това е положението.
Alexfield
Щетата от БСП+Възраждане на власт ще бъде много по-голяма от ползата да натриеш носовете на онези 80%...
Alexfield
Специална финансова операция - харесва ми.
ЕксГорски
Цитат(Alexfield @ 06/04/2022, 11:57) <{POST_SNAPBACK}>
Специална финансова операция - харесва ми.

И аз гласувам ЗА! clap2.gif
Alexfield
През 2014-та Путлер анексира Крим. Цивилизованият свят реагира с меки санкции. Още тогава Русия трябваше да бъде изхвърлена от всякакви организации и да се сдобие с тотално ембарго. Това не се случи и в резултат на това сега Путлер направи следващата стъпка: Нахлу в останалата част от Украйна и избива цивилно население. Каквото и да му се даде, той няма да се спре. Ще продължи. Затова не трябва да му се дава нищо.
Вече е късно да търсиш полза. Такава вече няма и не е изобщо на дневен ред. Сега трябва да мислим за ограничаване на щетите. А това означава Мордор да се върне обратно в 19-ти век, да не може изобщо да си произвежда ракети, за да заплашва цивилизацията. Влиянието му трябва да бъде докарано като на смъртоносна болест като чумата например. И най-правилният подход е пълна карантина докато не се прочисти.
Радио Ереван
Цитат(Alexfield @ 06/04/2022, 13:07) <{POST_SNAPBACK}>
През 2014-та Путлер анексира Крим. Цивилизованият свят реагира с меки санкции. Още тогава Русия трябваше да бъде изхвърлена от всякакви организации и да се сдобие с тотално ембарго. Това не се случи и в резултат на това сега Путлер направи следващата стъпка: Нахлу в останалата част от Украйна и избива цивилно население. Каквото и да му се даде, той няма да се спре. Ще продължи. Затова не трябва да му се дава нищо.
Вече е късно да търсиш полза. Такава вече няма и не е изобщо на дневен ред. Сега трябва да мислим за ограничаване на щетите. А това означава Мордор да се върне обратно в 19-ти век, да не може изобщо да си произвежда ракети, за да заплашва цивилизацията. Влиянието му трябва да бъде докарано като на смъртоносна болест като чумата например. И най-правилният подход е пълна карантина докато не се прочисти.

Аз съм на 40+ години. Искам да живея сега, а не да чакам санкциите да унищожат Русия. Ако това може да стане за няколко месеца, ок, но да чакам десетки години не съм навит. Не че ще гладувам и живея в лишения, но все пак санкциите ще ми се отразят на качеството и то на живот не само на мен, но и на почти всички хора в България. Днес има протест на Възраждане. Тези санкции могат да я направят първа политическа сила. Това ли искаш?
Радио Ереван
Цитат(Hartmann @ 06/04/2022, 12:42) <{POST_SNAPBACK}>
Протести винаги има и ще има. Аз лично много, ама много-много бих искал БСП+Възраждане да вземат властта, защото искрено смятам, че една голяма част от българите трябва да си довършат започнатото през Лукановата и Жанвиденовата зими. Но ме е страх, че мечтите ми няма да се сбъднат.

Твоето мнение за санкциите, като мнението на всички други, е безпредметно. Няма как да накараш примерно Зимбамве да въведе санкции срещу Русия, нито можеш да накараш САЩ да отмени санкциите. Това е положението.

Но ако се вдигнем всички можем да накараме България да стане неутрална, ако трябва вето да наложи срещу санкциите в ЕС. САЩ да си санкционират, те ще си имат работа със собствения си народ. Кои сме ние да им казваме какво да правят. neprichom.gif
Радио Ереван
Цитат(Alexfield @ 06/04/2022, 12:56) <{POST_SNAPBACK}>
Щетата от БСП+Възраждане на власт ще бъде много по-голяма от ползата да натриеш носовете на онези 80%...

Едно зло никога не идва само. Първо щети от санкции, после щети от управление на БСП+Възраждане.
Hartmann
Цитат(Радио Ереван @ 06/04/2022, 14:10) <{POST_SNAPBACK}>
Но ако се вдигнем всички можем да накараме България да стане неутрална, ако трябва вето да наложи срещу санкциите в ЕС. САЩ да си санкционират, те ще си имат работа със собствения си народ. Кои сме ние да им казваме какво да правят. neprichom.gif

Както казах - подобни мнения са безпредметни. Аз много бих искал България да напусне ЕС и НАТО, но знам отлично от собствен опит, че "диванните герои" са герои само там - от дивана. Замирише ли на изгоряло обаче, те изведнъж стават по-ниски от тревата и по-тихи от водата. Самите украинци бяха в мнозинството си твърдо против НАТО преди броени години. Днес ситуацията е по-различна, но е малко късно.

Затова няма как "да се вдигнете всички", понеже на твоето мнение далеч не са всички в Бг. Нещастния Орбан, германците-ферщеери и радетели за патока-2, разни италианци и пр мишки - никой не налага вето, както и сам можеш да се убедиш. Ние пък - съвсем. Ах, ако само можеше наистина да се вдигнем и да напуснем НАТО и ЕС.... Ех, мечти... smile.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.