Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Това справедливо ли е?
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3
Дaни
Много често ни се дава за пример Унгария, която е членка на ЕС, но пък водела много добра, независима политика. Аз не знам защо, но Орбан не го харесвам особено и ето днес на какво попаднах: https://m.dnevnik.bg/evropa/2022/04/05/4333...iSwsSYZgFBw2PZY
Кажете това обективно справедливо ли е или напротив!? grin.gif
The_Purifier
Справедливо е, разбира се. Като има балами да си дават парите на Урсула, после ще има и кранче, на което да стои тя с мазна усмивка и да го върти също както бате Путин върти това за газа. Несправедливо е че само Орбан е оскубан, трябва така да ошмулят още поне десетина страни-членки, иначе не е интересно.
Радио Ереван
Цитат(Дaни @ 07/04/2022, 11:34) <{POST_SNAPBACK}>
Много често ни се дава за пример Унгария, която е членка на ЕС, но пък водела много добра, независима политика. Аз не знам защо, но Орбан не го харесвам особено и ето днес на какво попаднах: https://m.dnevnik.bg/evropa/2022/04/05/4333...iSwsSYZgFBw2PZY

Няма как да отговоря след като не съм запознат със случая. Подозирам, че има и субективни причини да порежат Орбан, но това са само подозрения.
Thursday Next
Цитат(Дaни @ 07/04/2022, 10:34) <{POST_SNAPBACK}>

Ами доколкото е обективно справедливо от години да бута милиони от еврофондовете на зет си и да спъва разследването на ОЛАФ ...

https://english.atlatszo.hu/2019/05/11/this...ans-son-in-law/

Дaни
Цитат(The_Purifier @ 07/04/2022, 15:58) <{POST_SNAPBACK}>
Справедливо е, разбира се. Като има балами да си дават парите на Урсула, после ще има и кранче, на което да стои тя с мазна усмивка и да го върти също както бате Путин върти това за газа. Несправедливо е че само Орбан е оскубан, трябва така да ошмулят още поне десетина страни-членки, иначе не е интересно.

Значи, когато си даваме парите, сме балами, а когато взимаме балами ли сме!? misli.gif
Това, което ми прави впечатление е, че по правило повечето русофили искат хем да взимат, хем да плюят този, с който уж са в съюз, ми не става така. az takovata.gif
Дaни
Цитат(Thursday Next @ 07/04/2022, 20:05) <{POST_SNAPBACK}>
Ами доколкото е обективно справедливо от години да бута милиони от еврофондовете на зет си и да спъва разследването на ОЛАФ ...

https://english.atlatszo.hu/2019/05/11/this...ans-son-in-law/

malii.gif Аз нямам поглед върху творчеството му, но пък бях останала с впечатлението, че е много честен човек, след като сума ти народ тук му се възхищава.
Thursday Next
Цитат(Дaни @ 08/04/2022, 07:30) <{POST_SNAPBACK}>
malii.gif Аз нямам поглед върху творчеството му, но пък бях останала с впечатлението, че е много честен човек, след като сума ти народ тук му се възхищава.

Огледай се и виж кой му се възхищава, какъв тип хора, особено у нас. Там е заровено кучето. animatedwink.gif

The_Purifier
Цитат(Дaни @ 08/04/2022, 08:22) <{POST_SNAPBACK}>
Значи, когато си даваме парите, сме балами, а когато взимаме балами ли сме!? misli.gif

Естествено, че не сме балами grin.gif Питай Баце с шкафчетата и кюлчетата.
Hartmann
Цитат(The_Purifier @ 08/04/2022, 09:55) <{POST_SNAPBACK}>
Естествено, че не сме балами grin.gif Питай Баце с шкафчетата и кюлчетата.

Не разбрах кога ще си обърнеш парите в рубли и ще заминеш за Русия? smile.gif
The_Purifier
Цитат(Hartmann @ 08/04/2022, 10:52) <{POST_SNAPBACK}>
Не разбрах кога ще си обърнеш парите в рубли и ще заминеш за Русия? smile.gif
А аз не разбирам защо не си каканижеш там в русофобските теми, а ми вървиш по петите като пале, което мечтае за шут в муцуната.
viara
Цитат(The_Purifier @ 08/04/2022, 11:46) <{POST_SNAPBACK}>
А аз не разбирам защо не си каканижеш там в русофобските теми, а ми вървиш по петите като пале, което мечтае за шут в муцуната.

Щото това е публичен форум, ако не сте наясно... Някои ги избива на агресия ...
Хич не е хубаво.
The_Purifier
Цитат(viara @ 08/04/2022, 11:53) <{POST_SNAPBACK}>
Щото това е публичен форум, ако не сте наясно... Някои ги избива на агресия ...
Хич не е хубаво.

И като е публичен форум - какво? Ще се осланяме на надеждата, че някой е хванал Господ за шлифера ли?

п.п. За неразбралите - нямам намерение да толерирам подобно поведение под никаква форма. Пишете го агресия, обида или каквото щете.
Thursday Next
Цитат(The_Purifier @ 08/04/2022, 10:46) <{POST_SNAPBACK}>

=== Защото всеки може да пише във всяка избрана от него тема, стига да не е санкциониран с една или друга форма на ограничаване на правата. До този момент шутовете, които отправяш към чуждите муцуни, неизменно попадат в твоите глутеуси, може би ще е по-разумно да спреш. Ако не искаш да четеш какво пише даден потребител, свободен си да го направиш. Ако си нямаш вяра, че ще се удържиш, запознай се с настройките на форума, с тях можеш да си помогнеш.
нищ по дух
Цитат(Thursday Next @ 08/04/2022, 08:56) <{POST_SNAPBACK}>
Огледай се и виж кой му се възхищава, какъв тип хора, особено у нас. Там е заровено кучето. animatedwink.gif

И какъв тип хора са тези, които му се възхищават?
Вие познавате ли лично Виктор Орбан, много добре го познавам, повече отколкото сте прочели някъде.
Това, което се пише по повод зетя му и всичко свързано с тия проекти и пари, при който и да е друг, вероятността да е същото за което се пише е много голяма!
По фонд Козлодуй за подобни осъществени проекти в България, колко външни, европейски изпълнители и колко български подизпълнители прибраха милиарди, знаете ли или не са милиарди?
И как са протичали търговете и класирането на фирмите, които ще изпълнят заданията?
Няма никакво значение кой ще прибере парите, важно е после всичко да отговаря на това, което се изисква, ама не били енергоефективни, ама били не надеждни във времето, това не е вярно, много по-добри са, отколкото е било преди това и е по-скъпо за инвестиция, затова са милиарди, пише се за дадената сума, която е получена, а колко струват заложените материали, труда и реалната печалба никой не пише.
нищ по дух
Цитат(Дaни @ 07/04/2022, 11:34) <{POST_SNAPBACK}>

Орбан е готов и за huxit.
Не го обичат и за приятелството му с Путьин..., ама това е политика, а унгарците не забравят 56, помнят и Málenykij robot.
Радио Ереван
Цитат(Thursday Next @ 08/04/2022, 12:18) <{POST_SNAPBACK}>
=== Защото всеки може да пише във всяка избрана от него тема, стига да не е санкциониран с една или друга форма на ограничаване на правата. До този момент шутовете, които отправяш към чуждите муцуни, неизменно попадат в твоите глутеуси, може би ще е по-разумно да спреш. Ако не искаш да четеш какво пише даден потребител, свободен си да го направиш. Ако си нямаш вяра, че ще се удържиш, запознай се с настройките на форума, с тях можеш да си помогнеш.

Ето нещо за турските дронове, които Украйна е купила и продължава да купува. Едно е да въртиш печеливш бизнес, друго е да помагаш на някой безвъзмездно и да санкционираш другия. Не си спомням Украйна да предлага да купи нещо. Иска всичко да й се дава безплатно. Във Варна в магазин украинци отказали да си платят закупената стока. Такива хора допуснахме в страната. Приятелството си е приятелство, но сиренето е с пари. Така знам аз. Никой на никого не е длъжен.

https://news.bg/world/turtsiya-otricha-dron...na-pomosht.html

За какво да се сърди Русия на Турция, не знам. neprichom.gif Ако иска и тяхната армия може да купи дронове.
The_Purifier
Цитат(Thursday Next @ 08/04/2022, 12:18) <{POST_SNAPBACK}>
запознай се с настройките на форума, с тях можеш да си помогнеш.

Благодаря за съвета, но ми се струва, че е леко закъснял. Всичко добро!
Thursday Next
И това го пляскаш тука след забележка, отправена към друг потребител, защото? Защото не знаеш, че за всяка заключена тема при интерес може да се пусне продължение, в което могат да се доизбистрят останали отворени въпроси? Чете ли правилата, преди да цъкнеш на "Съгласен съм"?
Thursday Next
Ей такъв тип хора като тебе, които не знаят кога да си завършат изреченията и смятат личните познанства за смислен аргумент. Щом го познаваш лично, значи той е много честен човек и всичко му е наред.

И айде без уотабаутизъм за Козлодуй, когато говорим за Орбан. С какво това, че около Козлодуй има присвоени средства, прави злоупотребите на Орбан по-приемливи? Ще дойде ред и на проектите за Козлодуй да се разследват, няма страшно, едно по едно.
Радио Ереван
Цитат(Thursday Next @ 08/04/2022, 13:46) <{POST_SNAPBACK}>
И това го пляскаш тука след забележка, отправена към друг потребител, защото? Защото не знаеш, че за всяка заключена тема при интерес може да се пусне продължение, в което могат да се доизбистрят останали отворени въпроси? Чете ли правилата, преди да цъкнеш на "Съгласен съм"?

Не съм видял забележката, сори. az takovata.gif
нищ по дух
Цитат(Thursday Next @ 08/04/2022, 13:51) <{POST_SNAPBACK}>
Ей такъв тип хора като тебе, които не знаят кога да си завършат изреченията и смятат личните познанства за смислен аргумент. Щом го познаваш лично, значи той е много честен човек и всичко му е наред.

И айде без уотабаутизъм за Козлодуй, когато говорим за Орбан. С какво това, че около Козлодуй има присвоени средства, прави злоупотребите на Орбан по-приемливи? Ще дойде ред и на проектите за Козлодуй да се разследват, няма страшно, едно по едно.

А Вашият типаж какъв е?

Разбрал съм го отдавна, преди регистрацията ми, а Вие го написахте скоро, че това тук е частен клуб и всички дошли тук, се съобразяват с изискванията на основалите го, само че явно Вие завършващата изречението си, не разбрахте защо Ви давам за пример у нас случилото се. Няма злоупотреба, но корупцията е голяма, дори и сред официалните организации за борба с нея, защото това са милиарди, а хората участващи в схемите са много. Има книги писани, с документи за тая корупция, която не е от днес или вчера, ама хайде Вие сте умните и знаещите, а ние простите и незнаещите да си знаем мястото.
Можете да ме въдворите, много го правиха...
Дaни
Цитат(Радио Ереван @ 08/04/2022, 12:58) <{POST_SNAPBACK}>
Не си спомням Украйна да предлага да купи нещо. Иска всичко да й се дава безплатно. Във Варна в магазин украинци отказали да си платят закупената стока. Такива хора допуснахме в страната. Приятелството си е приятелство, но сиренето е с пари.

Ти виждал ли си на живо украинец досега? Да, може и да е имало такъв инцидент, при всички нации - хора има всякакви, но като цяло украинците са изключително благодарни хора, които всячески се стремят да помагат. Аз съм с много добри впечатления от украинците, които познавам. Между другото тук в България има сравнително малко украинци, в Полша има около 2,5 милиона и повечето хора са ги взели по домовете си, ако действително бяха такива, каквито ги описваш, поляците в качеството си на непосредствени съседи, нямаше да ги приемат толкова радушно, а щяха да пищят също като тебе, че били такива или онакива, но досега показват единствено солидарност и съчувствие и се опитват всячески да помагат, както и повечето българи между впрочем.
Shade
Цитат(нищ по дух @ 08/04/2022, 02:34) <{POST_SNAPBACK}>
Вие познавате ли лично Виктор Орбан, много добре го познавам, повече отколкото сте прочели някъде.

Преиграваш, преиграваш. И то много.
Аз пък познавам един бивш американски президент, когото в момента разследват за множеството различни престъпления, извършил като президент, включително корупуция. Не го познавам лично, но и да "го познавах много добре, повече отколкото някой друг е прочел някъде", със сигурност нямаше да се правя на многознаещ. Достатъчно е, че този бивш президент беше в много близки, едва ли не приятелски отношения с трима диктатори: Владимир Путин, Ким Чен Ун и Виктор Орбан.
На срещата в Хелзинки този президент пълзя в краката на Путин, обявявайки публично, че му вярва повече, отколкото вярва на собствените си разузнавателни служби.
Същият президент обяви публично каква силна и искрена взаимна любов изпитвали двамата с Ким Чен Ун един към друг.
Виктор Орбан получи от този президент лична покана за среща в Белия дом. Където двамата лигаво се превъзнасяха взаимно кой е по-добър диктатор.
Та като се биеш в гърдите колко добре познаваш Орбан, само припомняш народната поговорка "Кажи ми кои са ти приятелите, за да ти кажа какъв си".
Alexfield
Когато нямаш аргументи – „а вие защо биете негрите?”.
Много неадекватно се опитваш да отместиш темата от злоупотребите на Виктор Орбан към фонд Козлодуй.
нищ по дух
Цитат(Shade @ 08/04/2022, 16:14) <{POST_SNAPBACK}>
... диктатори... Виктор Орбан.
....lкой е по-добър диктатор.
Та като се биеш в гърдите колко добре познаваш Орбан, само припомняш народната поговорка "Кажи ми кои са ти приятелите, за да ти кажа какъв си".

Относно приятелите, интересите са по-важни.
Освен това, ако брат ти има приятел, който ти е враг, но ти обичаш брат си, можеш ли да го съдиш за приятелите му?
Считай, че Орбан ми е брат, ако не е точно брат, то далечен братовчед, но повече и от брат.

Путьин, Дончо и другия не ме интересуват, само не ми е ясно как така и толкова бързо Бай Данчо подкрепи цялата опозиция срещу Орбан, пък Фидес има 2/3 от депутатите след изборите през изминалата неделя?

'Диктаторът":

https://youtu.be/1hl83Jpd_OI
Shade
Цитат(нищ по дух @ 08/04/2022, 08:04) <{POST_SNAPBACK}>
Относно приятелите, интересите са по-важни.
Освен това, ако брат ти има приятел, който ти е враг, но ти обичаш брат си, можеш ли да го съдиш за приятелите му?

Твърде наивно. Брат ти, баба ти... Не си струва да се дискутира.
Със здраве!
нищ по дух
Цитат(Alexfield @ 08/04/2022, 16:21) <{POST_SNAPBACK}>
Когато нямаш аргументи – „а вие защо биете негрите?”.
Много неадекватно се опитваш да отместиш темата от злоупотребите на Виктор Орбан към фонд Козлодуй.

Предполагам се знае за какво са обвиненията на ОЛАФ срещу зетя на Орбан?
В България по тоя фонд е извършена и такава дейност.
Писах, че няма значение кой я е извършил, а е важен крайния резултат, та който и да е бил със сигурност щял е да бъде обвинен за нещо от конкуренцията, която е изгубила.
Сега Орбан ли е обвинен, зетя му ли или и двамата са обвинени от ОЛАФ?
А ОЛАФ, кой може да ги проверява за злоупотреба на европейски средства?
Като примерно неправомерно завишени заплати, бонуси и почивки, а и всякакви облаги свързани с дейността им?
Може ли някой да докаже, че те също нямат хора, които уж проверяват за нарушения, прибират си процент, ако има нарушения и си трайкат?
Затова всичко трябва да е прозрачно и да се знае всяко нещо колко струва и защо толкова.
А не после да се скалъпват обвинения. Само Орбан и зет му са виновни, само те са прибрали няколко милиарда, смешно е просто.
нищ по дух
Цитат(Shade @ 08/04/2022, 18:19) <{POST_SNAPBACK}>
Твърде наивно. Брат ти, баба ти... Не си струва да се дискутира.
Със здраве!

Така ти изглежда, ама е истина.
Дискусията се измества от традиционното за форума, колко са лоши ония и колко сме добри ние.
Hartmann
Цитат(нищ по дух @ 08/04/2022, 18:25) <{POST_SNAPBACK}>
Така ти изглежда, ама е истина.
Дискусията се измества от традиционното за форума, колко са лоши ония и колко сме добри ние.

Едно от позитивните неща на войната е, че оттенъците изчезват и всичко става черно-бяло. Може да не ти харесва, но това е положението. Нещо като думите на Исус, нали така - който не е с мене, той е против мене.
нищ по дух
Цитат(Hartmann @ 08/04/2022, 18:30) <{POST_SNAPBACK}>
Едно от позитивните неща на войната е, че оттенъците изчезват и всичко става черно-бяло. Може да не ти харесва, но това е положението. Нещо като думите на Исус, нали така - който не е с мене, той е против мене.

Кое да не ми харесва, че става черно-бяло ли?
И все пак има градация на сивото:

Проблема е, че някои трудно разбират кои са на страната на Исус и както в Америка се питат, WWJD, така че, да не се хвърлят ядрени "камъни" в Украйна?
Орбан, малкият Орбан Виктор, в малка Унгария, която не е толкова малка и той не е толкова малък, покани Путьин в Будапеща за да се спре тая война.
Дали ще успее или ще бъде използван за руски коридор, минаващ през България, Сърбия и Унгария?
vayu
Цитат(Дaни @ 07/04/2022, 10:34) <{POST_SNAPBACK}>

Пука и на еврокомисията за фондовете!Друг и е проблема с Орбан.Ни къщи в Барселона,ни кюлчета и пачки я интересуваха щом Баце слушкаше каквото каже Меркел.Орбан им е крив заради емигационната си политика,защото не се съгласи да приеме от лекарите и инженерите които се изсипаха 2015 година.
Радио Ереван
Цитат(Дaни @ 08/04/2022, 15:30) <{POST_SNAPBACK}>
Ти виждал ли си на живо украинец досега? Да, може и да е имало такъв инцидент, при всички нации - хора има всякакви, но като цяло украинците са изключително благодарни хора, които всячески се стремят да помагат. Аз съм с много добри впечатления от украинците, които познавам. Между другото тук в България има сравнително малко украинци, в Полша има около 2,5 милиона и повечето хора са ги взели по домовете си, ако действително бяха такива, каквито ги описваш, поляците в качеството си на непосредствени съседи, нямаше да ги приемат толкова радушно, а щяха да пищят също като тебе, че били такива или онакива, но досега показват единствено солидарност и съчувствие и се опитват всячески да помагат, както и повечето българи между впрочем.

Мисълта ми беше, че никой не им е длъжен за нищо. Който иска нека помага, но нека бъде доброволно, а не от цялата държава за сметка на бюджета. Виждала ли си какви коли карат голяма част от тях. Това не са бедни хора, които имат нужда от помощи.
Alexfield
И Боко с кюлчетата ще го подпукат. Още не му е дошъл ред просто. Първо трябва да опукат Гешев.
Alexfield
Цитат(нищ по дух @ 08/04/2022, 17:23) <{POST_SNAPBACK}>
...
А ОЛАФ, кой може да ги проверява за злоупотреба на европейски средства?
...

От това става ясно, че си нямаш никаква идея, какво е ОЛАФ. Ограмоти се и заповядай да си говорим.
Alexfield
Нищо не ти се разбира. Пиши свързано.
нищ по дух
Цитат(Alexfield @ 08/04/2022, 20:40) <{POST_SNAPBACK}>
От това става ясно, че си нямаш никаква идея, какво е ОЛАФ. Ограмоти се и заповядай да си говорим.

Някой плаща ли им за дейността?
нищ по дух
Цитат(Alexfield @ 08/04/2022, 20:46) <{POST_SNAPBACK}>
Нищо не ти се разбира. Пиши свързано.

Хартман разбира. Той ми пише.
vayu
Цитат(Alexfield @ 08/04/2022, 19:35) <{POST_SNAPBACK}>
И Боко с кюлчетата ще го подпукат. Още не му е дошъл ред просто. Първо трябва да опукат Гешев.

А дано,ама надали
Thursday Next
Цитат(нищ по дух @ 08/04/2022, 19:51) <{POST_SNAPBACK}>
Някой плаща ли им за дейността?

Каза ти се: иди чети и тогава ела да говориш. Все едно да питаш дали на НАП ѝ се плаща.
нищ по дух
Цитат(Thursday Next @ 08/04/2022, 22:00) <{POST_SNAPBACK}>
Каза ти се: иди чети и тогава ела да говориш. Все едно да питаш дали на НАП ѝ се плаща.

Можете да не ми вярвате, но чаках някой да напише точно това. За НАП.
Е, няма смисъл да се дискутира повече. Благодаря Ви!
Rat_in_the_house
За да разберем позицията на Унгария, трябва да сме наясно със спецификите на тази страна и зависимостта на цялата и икономика от природен газ. През 90-те те извършват енергийна трансформация, която се оказва принципно погрешна и днес просто не разполагат със средства да я извършат отново в друга посока. Освен скъпо, ще е чудовищно сложно. Огромна икономика, но е толкова зависима от руския газ, че всяко едно сътресение там ще я превърне в това, което беше Украйна през 2009-та.
Питето
Всеки тъпак, който се нахендри да е зависим от едни само доставчик, си заслужава всичките мъки, недоимък и несгоди. Ние също. Нарича се монопол и го има в учебниците по икономика още от първи курс. Като нашите, ма имали сме газ от две тръби и ядрени централи, а електората е тъп и не ги трича пред парламента, щото са го закрепостили към един само доставчик от който зависи газа и ядреното гориво... Ще има още да ручаме жабетата...
нищ по дух
Цитат(Питето @ 08/04/2022, 23:07) <{POST_SNAPBACK}>
Всеки тъпак, който се нахендри да е зависим от едни само доставчик, си заслужава всичките мъки, недоимък и несгоди. Ние също. Нарича се монопол и го има в учебниците по икономика още от първи курс. Като нашите, ма имали сме газ от две тръби и ядрени централи, а електората е тъп и не ги трича пред парламента, щото са го закрепостили към един само доставчик от който зависи газа и ядреното гориво... Ще има още да ручаме жабетата...

То затова не се стои на едно място.

https://www.google.com/amp/s/m.investor.bg/...aza-344077/amp/
Rat_in_the_house
Изобщо не им е драмата в доставчика. Дори не е в потребяваните обеми, а в структурата на потреблението.
viara
Цитат(нищ по дух @ 08/04/2022, 23:17) <{POST_SNAPBACK}>
То затова не се стои на едно място.

https://www.google.com/amp/s/m.investor.bg/...aza-344077/amp/

Бъдещето е в новите технологии, които не изчерпват кръвта на планетата.
Вече е време да минават към тях.
Та гъзът като гориво, няма да им е нужен, разбирам.
За две години измислиха ваксини-уникални.
Колко му е за една-две, максимум три години и според Севрюкова да измислят алтернативни източници на газ и нефт, вместо да разболяват планетата.

ПП Още не съм го казала и веднага потвърждението идва.
Германия може да прекрати вноса на руски газ тази година.
https://news.bg/int-politics/germaniya-mozh...azi-godina.html

Цитат
Германия засили усилията си да намали излагането си на руския внос на енергия след руската инвазия в съседна Украйна на 24 февруари.

И Германия е една от първите, които мисли за алтернативни източници също в предишните новини четете.
vayu
Цитат(viara @ 09/04/2022, 05:27) <{POST_SNAPBACK}>
И Германия е една от първите, които мисли за алтернативни източници също в предишните новини четете.

Германия за последните 20-30 години не е намалила и с грам емисиите си от СО2,но за сметка на това обикновенния германец плаща петторни сметки за ток и горива.Разрушителната мощ на зелените талибани е несравнимо по-голяма от която и да е вражеска армия.
viara
Цитат(vayu @ 09/04/2022, 09:29) <{POST_SNAPBACK}>
Германия за последните 20-30 години не е намалила и с грам емисиите си от СО2,но за сметка на това обикновенния германец плаща петторни сметки за ток и горива.Разрушителната мощ на зелените талибани е несравнимо по-голяма от която и да е вражеска армия.

Зелените талибани било зелените еколози.
Не знам колко им са сметките за ток но по тв дава интервю с един сиганин, емигрирал там.
Беше много доволен. Казва тук за 20 години не можах да се интегрирам, а там за две години станах
човек. Чувстваше човек, за разлика от тук работещите, които не могат да си плащат сметките
и казват - хляб няма в тази държава, и бягат съответно.
Той разправяше още, че периодично идва и взема по четири-пет човека емигранти за там и им помога в началото.
Та ... Явно колкото и да им са скъпи сметките стандарта на живот там е по-добър от тук.
Щом и сиганите са го забелязали ... дет ги имаме за прости. Явно са много по-умни от тези дето стоят тук и работят за без пари.
Въглеродния двуокис не е причина за катаклизмите. 12000 цикъл е и винаги е бил.
Екологичните промени съдействат за по-добър климат примерно, но не могат да спрат климатичните промени.
Но могат да помогнат прехода да бъде по-добър. Както ако един човек е здрав, ще премине по-лесно през критическата възраст и промени. Ако не е ... може и да не мине.
Германия от време оно си цени учените. През последните кризи се забелязва, че излизат много бързо от тях и се възстановяват. А тук се ценят глупаците. ...
Всъщност няма какво повече да коментирам. Не ми се коментира повече. Прекъснах си едно прекрасно духовно преживяване. Дала съм връзка към Бетховен. Издига съзнанието определено и подобрява здравословното състояние - определено. А Духа съдейства за новото ниво на съзнание. Благодаря за което. Прекрасно е, да живееш в Духа, а не в света. Не се описва. Там всичко е Мир и Любов.
Мислите от ума ... До никъде не водят те, но можете да си четете новините щом искате. На мен не ми пречи.
Иначе в онзи форум - Х дет пишех толкова години и се чувствах също като този човек по-горе.
Не можах да се интигрирам там. Да не кажа цели 20 години ... Може и да няма толкова, затова. Все им бях виновна, все ме клеветиха ако и нищо да не съм напрала на никой, все бях крива, черна овца ... Та като смениш форума и положението се сменя, както и като смениш държавата също.
Дaни
Цитат(Радио Ереван @ 08/04/2022, 20:32) <{POST_SNAPBACK}>
Мисълта ми беше, че никой не им е длъжен за нищо. Който иска нека помага, но нека бъде доброволно, а не от цялата държава за сметка на бюджета. Виждала ли си какви коли карат голяма част от тях. Това не са бедни хора, които имат нужда от помощи.

Аз не съм чула на някой да са му опрели до челото пистолет и да са го накарали да помага. huh.gif
Това, че не са бедни хора, не означава, че трябва да седят в Украйна и да ги бомбардират, плюс това не се знае всеки от хората точно колко е богат, бягат всякакви - и богати, и бедни. За средствата, които дават на хотелиерите, които са ги настанили, а не на тях лично, пише, че държавата ще търси помощ от ЕС и тя разбира се няма да е вечна, те рано или късно или ще напуснат България и ще отидат на някое по-добро място или ще си намерят работа тук. Не е редно да им завиждаме за колите, нито за "големите" помощи, дето им ги били отпуснали, защото никой не иска да бяга от война, ако те имаха възможност да си стоят там, щяха да си стоят там, не да се грабнат с цялото си домочадие и да се местят при това без да знаят къде отиват, кой ще бъде там, какво ще им се случи по пътя и т.н. Ето чети внимателно, тук е обяснено подробно и за 40-те лева, за които толкова им завиждат blush.gif, и за джиповете им, и за опасността от това да станат жертва на трафик и т.н. и т.н.:

https://podtepeto.com/aktualno/top-3-na-luz...y1WnyEQ9qyLOliA

https://realniistorii.com/%d0%b8%d1%81%d1%8...zx77hofTTdbUP4A

https://www.europeantimes.news/bg/2022/03/%...86%D0%B8%D1%8F/

https://telegraph.bg/svetat/evropejskata-ko...kovi-zoni-39748
vayu
Не знам колко им са сметките за ток
Не се притеснявай,че не знаеш,то и нашия сиганин не ги знае,щото германския данъкоплатец му ги плаща-и наема ,и тока ,и отоплението.

Той разправяше още, че периодично идва и взема по четири-пет човека емигранти за там и им помога в началото.
Това си е цяла индустрия в Германия-вземат ги тук,настаняват ги в някоя съборетина ,уреждат ги да вземат помощи и съответно си удържа една добра сума всеки месец за услугата
https://www.youtube.com/watch?v=2VQdb4uSeu8

Германия от време оно си цени учените.
Мда,от много ценене германските физици по време на втората световна война се оказаха в Америка и създадоха американската атомна бомба.И в момента Германия изостава силно от Америка по привличане на мозъци-никой няма мерак да си дава половината доходи за издъжка на българските роми и на докторите и инженерите които се изсипват от цял свят.

Та имено защото Орбан не иска това да се случва и в Унгария е недолюбван от евробюрократите.
Радио Ереван
Цитат(Дaни @ 09/04/2022, 11:04) <{POST_SNAPBACK}>
Аз не съм чула на някой да са му опрели до челото пистолет и да са го накарали да помага. huh.gif
Това, че не са бедни хора, не означава, че трябва да седят в Украйна и да ги бомбардират, плюс това не се знае всеки от хората точно колко е богат, бягат всякакви - и богати, и бедни. За средствата, които дават на хотелиерите, които са ги настанили, а не на тях лично, пише, че държавата ще търси помощ от ЕС и тя разбира се няма да е вечна, те рано или късно или ще напуснат България и ще отидат на някое по-добро място или ще си намерят работа тук. Не е редно да им завиждаме за колите, нито за "големите" помощи, дето им ги били отпуснали, защото никой не иска да бяга от война, ако те имаха възможност да си стоят там, щяха да си стоят там, не да се грабнат с цялото си домочадие и да се местят при това без да знаят къде отиват, кой ще бъде там, какво ще им се случи по пътя и т.н. Ето чети внимателно, тук е обяснено подробно и за 40-те лева, за които толкова им завиждат blush.gif, и за джиповете им, и за опасността от това да станат жертва на трафик и т.н. и т.н.:

https://podtepeto.com/aktualno/top-3-na-luz...y1WnyEQ9qyLOliA

https://realniistorii.com/%d0%b8%d1%81%d1%8...zx77hofTTdbUP4A

https://www.europeantimes.news/bg/2022/03/%...86%D0%B8%D1%8F/

https://telegraph.bg/svetat/evropejskata-ko...kovi-zoni-39748

Вместо министерството на туризма да даде тези 40 лева безвъзмездно на нашите хотелиери или да им направи безплатна реклама, ги дава за да приемат украинци. Това ми беше мисълта.
Аз не съм видял някой който кара джип да получава социална помощ.
Ние не сме виновни, че Русия ги нападна. У нас животът става все по-скъп. Правителството да се грижи за българите, а не са украинците.
П.П. Ей това обаче ми хареса. Украинките ще отмъкнат мъжете. Що да не ги отмъкнат за няколко часа, ако са хубави. smile.gif Конкуренцията е хубаво нещо.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.