Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Ей сега я втасахме
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Радио Ереван
https://frognews.bg/novini/krai-balgarskata...konfiskuva.html

B Дъpжaвнaтa дyмa нa Pycĸaтa фeдepaция e внeceн зaĸoнoпpoeĸт зa нaциoнaлизaциятa нa вcичĸи aĸтиви, пpитeжaвaни oт гpaждaни нa „нeпpиятeлcĸи“ дъpжaви, ĸaĸвaтo e и Бългapия. B зaĸoнoпpoeĸтa ce пpeдлaгaт измeнeния, зacягaщи „движимo и нeдвижимo имyщecтвo, пapични cpeдcтвa, дeпoзити в бaнĸи, цeнни ĸнижa, ĸopпopaтивни пpaвa, ĸaĸтo и дpyги aĸтиви, ĸoитo пpяĸo или чpeз пocpeдници пpинaдлeжaт нa чyжди дъpжaви и лицa“, cъoбщaвa TACC.

Който си мисли, че след като сме неприятелска държава за Русия и ще ни се размине, се е лъгал. Аз това го очаквах, даже мисля, че се забави.
Въпреки, че съм юрист смятам, че Путин трябва да бъде обесен на Червения площад (хайде нека сега ме нарекат русофил), затова което направи. Само че ние (разбирай нашите управляващи) вършим глупости.
Тарабас
Кой нормален човек има имот или сметка в Мордор? Кой нормален човек ходи на почивка в Русия? На кой му пука за забраните на течи орки?
vayu
Баси радикалния русофоб дето си ти.
Радио Ереван
Цитат(vayu @ 09/04/2022, 17:03) <{POST_SNAPBACK}>
Баси радикалния русофоб дето си ти.

Прав си, малко прекалявам. az takovata.gif
Радио Ереван
Цитат(Тарабас @ 09/04/2022, 16:41) <{POST_SNAPBACK}>
Кой нормален човек има имот или сметка в Мордор? Кой нормален човек ходи на почивка в Русия? На кой му пука за забраните на течи орки?

Казваш тези ненормалните да пият по една студена вода. Кой им е виновен, че са ненормални и инвестират в Русия. neprichom.gif
Тарабас
Кой инвестира в Русия? Кой? Питам кой? Кога тва? По какъв повод?
Радио Ереван
Цитат(Тарабас @ 09/04/2022, 17:36) <{POST_SNAPBACK}>

Искаш да ти ги изброя поименно ли?
Лошото е, че ние не можем да отговорим симетрично. Конституцията ни защитава частната собственост.
Buitenlander
Цитат(Тарабас @ 09/04/2022, 16:36) <{POST_SNAPBACK}>

Ударът е към украинските граждани, които имаха недвижима собственост в Крим отпреди 2014. До сега си беше тяхна, сега ще им я вземат. Говорим за над 100000 вили, къщи и апартаменти.
Радио Ереван
Цитат(Buitenlander @ 09/04/2022, 18:19) <{POST_SNAPBACK}>
Ударът е към украинските граждани, които имаха недвижима собственост в Крим отпреди 2014. До сега си беше тяхна, сега ще им я вземат. Говорим за над 100000 вили, къщи и апартаменти.

Ти си мислиш, че български граждани не притежават недвижими имоти в Русия?
Buitenlander
Цитат(Радио Ереван @ 09/04/2022, 17:27) <{POST_SNAPBACK}>
Ти си мислиш, че български граждани не притежават недвижими имоти в Русия?

Аз избягвам да мисля за неща, които или ги знаеш, или не. Казвам към кого е насочен основния удар. Много ясно, че ще има и други засегнати. Колко и какви, не знам.
ЕксГорски
Цитат(Радио Ереван @ 09/04/2022, 15:32) <{POST_SNAPBACK}>
cъoбщaвa TACC.

Тия хора кога ще станат нормални:
- Съветският Съюз отдавна замина в небитието, НО има ТАСС (Телеграфна Агенция ... Съветского Союза)
- Комсомол отдавна няма, НО Има "Комсомолская правда"
- Таварщите изчезнаха, НО Министърът на отбраната поздравлява войските на парад със ... "Здраствуйте ... товарищи"
Радио Ереван
Цитат(ЕксГорски @ 09/04/2022, 19:33) <{POST_SNAPBACK}>
Тия хора кога ще станат нормални:
- Съветският Съюз отдавна замина в небитието, НО има ТАСС (Телеграфна Агенция ... Съветского Союза)
- Комсомол отдавна няма, НО Има "Комсомолская правда"
- Таварщите изчезнаха, НО Министърът на отбраната поздравлява войските на парад със ... "Здраствуйте ... товарищи"

От 1992 г. (разпадането на СССР) до 1 октомври 2014 г. се нарича Информационна телеграфна агенция на Русия ТАСС (Информационное телеграфное агентство России ТАСС), съкращавано като ИТАР-ТАСС.
То и самураи няма но има клуб "Самурай". https://pronewsdobrich.bg/2019/03/18/karate...ha-s-47-medala/
Rat_in_the_house
Българи със собственост в Русия едва ли има много. За сметка на това у нас има доста активи на руски физически и юридически лица.
Quaker between your quarks
Те и от НАП са същите, само се оглеждат. sad.gif
Тарабас
Изброй ги набързо. Няма да ти отнеме доста време.
Hartmann
Цитат(Радио Ереван @ 09/04/2022, 16:32) <{POST_SNAPBACK}>

B Дъpжaвнaтa дyмa нa Pycĸaтa фeдepaция e внeceн зaĸoнoпpoeĸт зa нaциoнaлизaциятa нa вcичĸи aĸтиви, пpитeжaвaни oт гpaждaни нa „нeпpиятeлcĸи“ дъpжaви, ĸaĸвaтo e и Бългapия. B зaĸoнoпpoeĸтa ce пpeдлaгaт измeнeния, зacягaщи „движимo и нeдвижимo имyщecтвo, пapични cpeдcтвa, дeпoзити в бaнĸи, цeнни ĸнижa, ĸopпopaтивни пpaвa, ĸaĸтo и дpyги aĸтиви, ĸoитo пpяĸo или чpeз пocpeдници пpинaдлeжaт нa чyжди дъpжaви и лицa“, cъoбщaвa TACC.

Който си мисли, че след като сме неприятелска държава за Русия и ще ни се размине, се е лъгал. Аз това го очаквах, даже мисля, че се забави.
Въпреки, че съм юрист смятам, че Путин трябва да бъде обесен на Червения площад (хайде нека сега ме нарекат русофил), затова което направи. Само че ние (разбирай нашите управляващи) вършим глупости.

Не мога да си представя какво трябва да е в главата на един чужденец, за да прави какъвто и да е бизнес в Русия. Това ще бъде урок за всички такива... даже нямам дума за подобни хора. smile.gif
Thursday Next
Цитат(Радио Ереван @ 09/04/2022, 16:55) <{POST_SNAPBACK}>
Искаш да ти ги изброя поименно ли?
Лошото е, че ние не можем да отговорим симетрично. Конституцията ни защитава частната собственост.

Като стана въпрос за българските закони, ще ме осветлиш ли за нещо: отпадна ли онази разпоредба, според която чужди граждани не можеха да придобиват недвижими имоти в България и кога?
Питето
Мда, при инвестирането е така. Точно по тази причина, инвеститорите са навити да плащат по-големи данъци, ако средата е предвидима. Точно наобратното на Русия. Та, тези дето са инвестирали в непредвидима среда са... да го кажем така "на тебе нЕма да ти хареса да работиш при такива инвеститори"... и са си взели мерки да си защитят инвестицията. Та няма да пусна сълза ни за "Данон" ни за бираджиите. Виж, ако се дървят и напук стоят там (което става само с парите дето изкарват от тук и от другите нормални държави), може да ги отсвиря в кварталния магазин, което вече не са предвидили и се получава... navikvane.gif
admiral
Цитат(Радио Ереван @ 09/04/2022, 16:55) <{POST_SNAPBACK}>

Що да не можем?
Италианците как могат да секвестират яхти?
нищ по дух
Цитат(Hartmann @ 09/04/2022, 21:21) <{POST_SNAPBACK}>
Не мога да си представя какво трябва да е в главата на един чужденец, за да прави какъвто и да е бизнес в Русия. Това ще бъде урок за всички такива... даже нямам дума за подобни хора. smile.gif

Питай ги, имаш достатъчно време да разбереш:
https://www.google.com/amp/s/www.svobodnaev...p/31732050.html
От къде сте бе хора, в гората ли живеете или на пустинен остров?
Hartmann
Цитат(нищ по дух @ 09/04/2022, 23:36) <{POST_SNAPBACK}>
Питай ги, имаш достатъчно време да разбереш:
https://www.google.com/amp/s/www.svobodnaev...p/31732050.html
От къде сте бе хора, в гората ли живеете или на пустинен остров?

Аз знам кои са "световните компании, които бягат от руския пазар". Но не разбирам с какъв акъл са стъпили на въпросния руски пазар. smile.gif Затова отново повторям - това ще бъде тежка обица на ухото за всички, които решат да правят какъвто и да е бизнес в Рашка.
Дaни
Цитат(Thursday Next @ 09/04/2022, 21:25) <{POST_SNAPBACK}>
Като стана въпрос за българските закони, ще ме осветлиш ли за нещо: отпадна ли онази разпоредба, според която чужди граждани не можеха да придобиват недвижими имоти в България и кога?

Чужденци придобиват недвижими имоти в България, значи би трябвало да е отпаднала. misli.gif
Thursday Next
Цитат(Дaни @ 10/04/2022, 10:15) <{POST_SNAPBACK}>
Чужденци придобиват недвижими имоти в България, значи би трябвало да е отпаднала. misli.gif

Мда, изглежда. За мен въпросът стоеше на дневен ред поради смяна на гражданство преди присъединяването на България към ЕС и тогава имаше някакви проблеми, помня. Затова питах.
нищ по дух
Цитат(Hartmann @ 10/04/2022, 10:50) <{POST_SNAPBACK}>
Аз знам кои са "световните компании, които бягат от руския пазар". Но не разбирам с какъв акъл са стъпили на въпросния руски пазар. smile.gif Затова отново повторям - това ще бъде тежка обица на ухото за всички, които решат да правят какъвто и да е бизнес в Рашка.

Защо е тая омраза към Русия?

http://arretsurinfo.ch/guy-mettans-book-on...onal-relations/
vayu
Цитат(нищ по дух @ 10/04/2022, 11:52) <{POST_SNAPBACK}>
Защо е тая омраза към Русия?

Например защото като монголската орда,на която се явява наследник русия, живее само от грабеж.Защото като българи нямаме и не сме имали по голям враг от русия.Щото ,както е казал Бисмарк,договор с русия има по малка стойност от хартията на която е подписан.Защото когато нахлува на 4.09.44г. в България баща ми и чичо ми са спали 2 седмици в гората да крият конете за да не ги откраднат орките,защото един от орките се е опитал да изнасили баба ми,и не е успял защото е бил прекалено пиян.Защото и тогава като сега са били същите мародери,с по 5 часовника на всяка ръка.Предлагали са на хлапетата тогава да им подарят часовник за чаша ракия,и след като са получавали ракията децата са отнасяли шамар вместо часовник...Можем да си пишем до утре сутрин,но за теб това естествено няма значение..
biggeorge
Най-общо казано чужди граждани не могат да купуват земеделска земя.
Чужди граждани могат да купуват друго движимо и невидимо имущество.
Придобиване на земя от чужденци
нищ по дух
Цитат(vayu @ 10/04/2022, 13:22) <{POST_SNAPBACK}>
Например защото като монголската орда,на която се явява наследник русия, живее само от грабеж.Защото като българи нямаме и не сме имали по голям враг от русия.Щото ,както е казал Бисмарк,договор с русия има по малка стойност от хартията на която е подписан.Защото когато нахлува на 4.09.44г. в България баща ми и чичо ми са спали 2 седмици в гората да крият конете за да не ги откраднат орките,защото един от орките се е опитал да изнасили баба ми,и не е успял защото е бил прекалено пиян.Защото и тогава като сега са били същите мародери,с по 5 часовника на всяка ръка.Предлагали са на хлапетата тогава да им подарят часовник за чаша ракия,и след като са получавали ракията децата са отнасяли шамар вместо часовник...Можем да си пишем до утре сутрин,но за теб това естествено няма значение..

Можем даже да стигнем и до Кубрат, Аспарух, Крум и стигнем до днешни дни. Нашите прадеди не са били по-добри, всеки който се счита за по-силен, си мисли, че може да прави всичко, което поиска, без да бъде наказан. Изнасилвачи, крадци и мародери има и без да има война, какво пък да говорим по време на война.
Часовници за ракия, от деца искали, това не го вярвам, много миролюбиво ми звучи, ако и шамар да са отнасяли.

Не сме по-добри, не сме...

https://youtu.be/Fnyfq4OxOxU
viara
Цитат(Thursday Next @ 10/04/2022, 11:30) <{POST_SNAPBACK}>
Мда, изглежда. За мен въпросът стоеше на дневен ред поради смяна на гражданство преди присъединяването на България към ЕС и тогава имаше някакви проблеми, помня. Затова питах.

Това ми излезе на пръв прочит и доколкото виждам важи с днешна дата.
https://www.kambourov.biz/bg/publications/c...ricultural-land
vayu
Я виж пак какъв ти беше въпроса!Питаше защо мразят русия,не България!
Преди време ми беше попаднала една статия на гръцки,за българската окупация на Солун през втората световна война.Ставаше въпрос,че българския комендант на града е разстрелвал моментално всеки български войник посегнал на жена или откраднал нещо.Не намираш ли малко разлика между нас и орките?
Хасан
Цитат(Радио Ереван @ 09/04/2022, 16:32) <{POST_SNAPBACK}>

Аз това го пея от доста време, но почти никой не ме чува. Ти виждаш само върха на айсберга. Нямаме никаква изгода да сме неприятелска държава. Има само негативи.
Като юрист трябва да знаеш, че е неприемливо Путин да бъде обесен на Червения площад дори да има смъртно наказание в Русия. Не, че не заслужава съдбата на Чаушеску.
нищ по дух
Цитат(vayu @ 10/04/2022, 13:58) <{POST_SNAPBACK}>
Я виж пак какъв ти беше въпроса!Питаше защо мразят русия,не България!
Преди време ми беше попаднала една статия на гръцки,за българската окупация на Солун през втората световна война.Ставаше въпрос,че българския комендант на града е разстрелвал моментално всеки български войник посегнал на жена или откраднал нещо.Не намираш ли малко разлика между нас и орките?

Ти спомена България и че можем да пишем дълго. Има и друг подобен случаи за който пишеш, ама това са отделни случаи.

Тук няма насилие, така ли?
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Bulgarian_o...a_(World_War_I)

Русия била живяла от грабежи, а да погледнем страните в Западна Европа, Великобритания, САЩ, техните колонии, за създаването на САЩ, а в момента колко платени роби от Източна Европа работят в Западна Европа, но го предпочитат, отколкото да си свободен роб, живеещ в България с откраднато възнаграждение за труда си, което местните легални и нелегални разбойници прибират.
Shade
Цитат(Хасан @ 10/04/2022, 04:10) <{POST_SNAPBACK}>
Аз това го пея от доста време, но почти никой не ме чува. Ти виждаш само върха на айсберга. Нямаме никаква изгода да сме неприятелска държава. Има само негативи.
Като юрист трябва да знаеш, че е неприемливо Путин да бъде обесен на Червения площад дори да има смъртно наказание в Русия. Не, че не заслужава съдбата на Чаушеску.

Вместо да пееш от доста време как нямаме никаква изгода да сме неприятелска държава, защо не изпееш поне веднъж едно конкретно изреждане на позитивите и изгодите да сме приятелска държава на Русия? Изискванията на Путин към приятелска на Русия държава са добре известни. Та да да се сложат алтернативите на кантара и да се отчете ясно и недвусмислено кое натежава повече.
В края на 19-ти век българските русофили убиват Стефан Стамболов, понеже ориентирал България към развитата индустриална Западна Европа. Пред алтернативата България да се върне в Средновековието като васал и проводник на интересите на изостаналата феодално-крепостническа Русия.
Хасан
Цитат(Shade @ 10/04/2022, 17:04) <{POST_SNAPBACK}>
Вместо да пееш от доста време как нямаме никаква изгода да сме неприятелска държава, защо не изпееш поне веднъж едно конкретно изреждане на позитивите и изгодите да сме приятелска държава на Русия? Изискванията на Путин към приятелска на Русия държава са добре известни. Та да да се сложат алтернативите на кантара и да се отчете ясно и недвусмислено кое натежава повече.
В края на 19-ти век българските русофили убиват Стефан Стамболов, понеже ориентирал България към развитата индустриална Западна Европа. Пред алтернативата България да се върне в Средновековието като васал и проводник на интересите на изостаналата феодално-крепостническа Русия.

Не си ме разбрал. Такава песен да сме приятелска държава на Русия не съм пял. Пеех само да не сме неприятелска.

Ами не е баш така. На 3 юли 1895 г. Стефан Стамболов е жестоко посечен на улицата от Михаил Ставрев – Хальо и други македонстващи, близки до Наум Тюфекчиев, и след три дни умира от раните си. Повод за убийството му е отмъщение за смъртта на Коста Паница – бивш съратник на Стамболов, който със съдействието на Русия прави опит за военен преврат и в резултат е екзекутиран. Македонците от край време са отмъстителни.
Хасан
Цитат(Thursday Next @ 10/04/2022, 11:30) <{POST_SNAPBACK}>

Чужденци извън ЕС нямат право да придобиват земя в БГ. Не е отпаднала, ама апартаменти с право на строеж върху земята, могат да си купят. Винаги са могли.
Ето малко инфо.
https://www.gspartners.bg/2019/04/21/%D0%BF...BD%D1%86%D0%B8/
Питето
Че то точно това е готиното — така отговаряме, че руснаците дават мило и драго да си защитят парите като ги стоварят на наша територия, точно щото у нас няма да им ги национализира нЕкой от Кремъл. Абе ще учите как работи икономиката и нормалната демокрация, ама ще е по трудния начин...
Хасан
Цитат(Rat_in_the_house @ 09/04/2022, 19:56) <{POST_SNAPBACK}>
Българи със собственост в Русия едва ли има много. За сметка на това у нас има доста активи на руски физически и юридически лица.

Има. Ти какво предлагаш, да променим Конституцията ли?
Питето
Полубременна...
Хасан
Цитат(Питето @ 10/04/2022, 19:02) <{POST_SNAPBACK}>
Полубременна...

Всички твои познати са ти или приятели или неприятели...
Hartmann
Цитат(нищ по дух @ 10/04/2022, 14:34) <{POST_SNAPBACK}>
Ти спомена България и че можем да пишем дълго. Има и друг подобен случаи за който пишеш, ама това са отделни случаи.

Тук няма насилие, така ли?
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Bulgarian_o...a_(World_War_I)

Русия била живяла от грабежи, а да погледнем страните в Западна Европа, Великобритания, САЩ, техните колонии, за създаването на САЩ, а в момента колко платени роби от Източна Европа работят в Западна Европа, но го предпочитат, отколкото да си свободен роб, живеещ в България с откраднато възнаграждение за труда си, което местните легални и нелегални разбойници прибират.

Колкото и да се пънеш, няма разумен човек в света, който да вярва, че колхоза е нещо по-добро от положението на свободния собственик. Ако път си толкова убеден, че няма особена разлика между Запада и Русия - ей я Русия, беж натам. smile.gif
Shade
Цитат(Хасан @ 10/04/2022, 08:49) <{POST_SNAPBACK}>
Не си ме разбрал. Такава песен да сме приятелска държава на Русия не съм пял. Пеех само да не сме неприятелска.

Ами не е баш така. На 3 юли 1895 г. Стефан Стамболов е жестоко посечен на улицата от Михаил Ставрев – Хальо и други македонстващи, близки до Наум Тюфекчиев, и след три дни умира от раните си. Повод за убийството му е отмъщение за смъртта на Коста Паница – бивш съратник на Стамболов, който със съдействието на Русия прави опит за военен преврат и в резултат е екзекутиран. Македонците от край време са отмъстителни.

Не си труден за разбиране. България не е неприятелска държава по отношение на Русия. Дори Турция, която осигурява унищожителни за руската армия дронове на украинците, не е неприятелска държава на Русия, след като поддържа нормални търговски отношения с нея. Така че, както те посъветвах, задълбочи малко представите си за "приятелска/неприятелска".

Що се отнася до Стефан Стамболов, не е достатъчно да демонстрираш познания чрез копиране на избрани пасажи от Уикипедия. Освен по-задълбочени исторически познания са ти нужни и знания, които да ти позволяват да правиш разлика между "причина" и "повод", когато става въпрос за политическо убийство.
Hartmann
Цитат(Хасан @ 10/04/2022, 18:49) <{POST_SNAPBACK}>

Как може да сме неприятелска за Рашка държава, при условие, че, като се изключи Сърбия, в България има най-много русофили на глава от населението в света? smile.gif
Хасан
Цитат(Shade @ 10/04/2022, 20:06) <{POST_SNAPBACK}>
Не си труден за разбиране. България не е неприятелска държава по отношение на Русия. Дори Турция, която осигурява унищожителни за руската армия дронове на украинците, не е неприятелска държава на Русия, след като поддържа нормални търговски отношения с нея. Така че, както те посъветвах, задълбочи малко представите си за "приятелска/неприятелска".

Що се отнася до Стефан Стамболов, не е достатъчно да демонстрираш познания чрез копиране на избрани пасажи от Уикипедия. Освен по-задълбочени исторически познания са ти нужни и знания, които да ти позволяват да правиш разлика между "причина" и "повод", когато става въпрос за политическо убийство.

Как да не сме неприятелска, като сме определени от Русия за такава заради санкциите, които наложихме барабар Петко с мъжете. w00tbrows.gif Турска фирма си изпълнява договора за дроновете от преди войната. Тя продава, а не дава нищо даром на украинците. Турция не се включи в санкциите и затова курортите им ще са пълни с руски туристи.

Обърни внимание на последното изречение, което няма нищо общо с Уикипедия. Един от убийците на Стамболов е Наум Тюфекчиев, който стои в дъното и на първия атентат срещу него и иска да отмъсти за смъртта на брат си Денчо, пребит в полицията след убийството на Белчев. Другата личност, която се смята, че е в в центъра на атентата, е Григор Начович – министър на външните работи в правителството на Константин Стоилов и политически противник на бившия министър председател. Причини и поводи да бъде убит Стамболов е имало много.
Buitenlander
Цитат(Хасан @ 10/04/2022, 22:18) <{POST_SNAPBACK}>
Турция не се включи в санкциите и затова курортите им ще са пълни с руски туристи.

И теб да те питам - как точно ще се разплащат руските туристи, след като напълнят турските курорти, при положение че от 08-03 продажбата на долари и евро в Русия на физически лиза е забранена? svirkam si.gif
Хасан
Цитат(Buitenlander @ 10/04/2022, 23:41) <{POST_SNAPBACK}>
И теб да те питам - как точно ще се разплащат руските туристи, след като напълнят турските курорти, при положение че от 08-03 продажбата на долари и евро в Русия на физически лиза е забранена? svirkam si.gif

Кой разумен руснак си държи спестяванията в рубли?
В Турция обменят и рубли.
Дaни
Цитат(Хасан @ 10/04/2022, 14:10) <{POST_SNAPBACK}>

E да, ама ако сме приятелска страна ще имаме негативи от друга посока, много по-важна за нас, нищо, че го отричате.

https://danybon.com/sit_ukraina/polsha-orban-ochen-lekar/
https://www.svobodnaevropa.bg/a/31788130.html
Не може хем с едните, хем с другите, знам, че на комунистите много им се иска хем да угаждат на Русия, хем да получават пари от ЕС, но това няма как да стане. whistling.gif
Hartmann
Цитат(Хасан @ 11/04/2022, 00:03) <{POST_SNAPBACK}>

Ами ако не ги държат в рубли, толкова по-зле - от руските банки вече не можеш да си изтеглиш спестяванията в долари и евро. Финито, кой зел - зел. smile.gif
Buitenlander
Цитат(Хасан @ 10/04/2022, 23:03) <{POST_SNAPBACK}>

Освен да не са в рубли, трябва и да са в буркана спестяванията на евентуалния турист, ако са в банката, забрави.
В Турция обменяХА рубли…
Дай сега пак - как ще се разплащат руските туристи след като напълнят турските курорти?
Хасан
Цитат(Buitenlander @ 11/04/2022, 12:23) <{POST_SNAPBACK}>
Освен да не са в рубли, трябва и да са в буркана спестяванията на евентуалния турист, ако са в банката, забрави.
В Турция обменяХА рубли…
Дай сега пак - как ще се разплащат руските туристи след като напълнят турските курорти?

Не знаех, че са спрели да обменят.
Ами да, бурканите са един първобитен начин за съхраняване на пари и ценности, но все още върши работа. Аз от 90-те години имам вкъщи сейф.
Buitenlander
Цитат(Хасан @ 11/04/2022, 11:32) <{POST_SNAPBACK}>
Не знаех, че са спрели да обменят.
Ами да, бурканите са един първобитен начин за съхраняване на пари и ценности, но все още върши работа. Аз от 90-те години имам вкъщи сейф.

Не ми обясни как точно ще се разплащат хилядите руски туристи. Всички банки в света, освен белоруските спряха да обменят рубли.
Питето
Ще пристигат с по един куфар буркани... worshippy.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.