Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Къде е истината!?
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3
Дaни
От една страна четем: https://fakti.bg/world/668065-ubiicite-iska...ni-krematoriumi, а от друга руснаците козунаци печали за цивилните в Мариупол по случай Великден. Възможно ли е и от другата страна така от време на време да послъгват, не само от руската!? Или едното не пречи на другото!? Къде е истината!? misli.gif

viara
Цитат(Дaни @ 25/04/2022, 11:01) <{POST_SNAPBACK}>
Къде е истината!? misli.gif

Имаше един филм, където следователите казваха: следвай парите, там била истината в света на парите.

Та ето какво се случва, пишат анализатори
Цитат
Преди три лета френският президент Макрон, чиято кауза е формиране на евроармия, обяви, че НАТО е в „мозъчна смърт“. Путин не само реанимира военния блок като го дисциплинира, но и направи „подаръка на столетието“ за американския военно-промишлен комплекс.

Ще каже човек, е руския е служител на чичото. Такава огромна услуга, да му поднесе на тепсия желаното.
Това и в приказките даже не са си го мечтали.
А другото е ... мижи да те лъжа за суетните паунски егота.

https://fakti.bg/mnenia/673152-ako-veliki-s...oina-e-na-praga

Ето и друг анализатор
https://fakti.bg/mnenia/673144-hodorkovski-...zagubi-voinata-
Hartmann
От една страна четем: https://fakti.bg/world/668065-ubiicite-iska...ni-krematoriumi, а от друга руснаците козунаци печали за цивилните в Мариупол по случай Великден. Къде е истината!? misli.gif

Възможно ли е и от другата страна така от време на време да послъгват, не само от руската!? - не просто "е възможно" - във военно време, когато са нападнали страната ти, рушат дома ти и убиват децата ти, е задължително да се пуска дезинформация след дезинформация и да се прави умно планирана пропаганда.

Знам, че винаги е валидно правилото "на никого не му пука, докато не го запукат". На всички чудещи се, колебаещи се и пр търсачи на истината мога да пожелая само да дойде време, когато мина/снаряд да откъсне краката им или да обстрелят на решето автомобила, в който пътуват децата им - тогава, според както виждам от разкази от първо лице - изведнъж идва прозрението. smile.gif Но трябва да предупредя - тогава е малко късно вече. smile.gif
Дaни
Цитат(viara @ 25/04/2022, 11:11) <{POST_SNAPBACK}>
Ще каже човек, е руския е служител на чичото. Такава огромна услуга, да му поднесе на тепсия желаното.

Трудно е да се каже кой точно ще спечели и ще има ли печеливши въобще, особено ако Русия започне да използва ядрено оръжие, може всички само да загубим. sad.gif
Thursday Next
Стара максима е, че първата жертва на войната е истината. Най-много се лъже преди избори, по време на война и след риболов.
Ще трябва да мине доста време след приключване на военните действия, за да се разбере какво всъщност се е случило. Но това с козунаците е толкова евтин пиар трик, че просто ми се повдига от него. Кво ще им печете козунаци, спрете да ги изтребвате просто, те ще си опекат сами.
Glo
ми може би преди да ги кремират ги нахранват добре, пък и нали великден, иди ги разбери 292.gif тъпаци, и едните и другите, и западняците са тъпаци, всички са тъпаци, сигурно и извънземните и те ше излязат тъпаци, ми то като го гледам тоя тъп безмислен космос и кви ужасни същества обитават земята, туй е кармичен затвор тука, затворени в телата си, най-сигурната и хитра килия, войните са от желание за бунт, за освобождение, убивайки другите ги освобождаваш от мъките им и тайно се надяваш някой друг пък да убие тебе, понеже чуството за собствено самосъхранение е трудно предолимо, всички я искаме тая война и всички други войни на земята и в космоса sunbathing.gif
viara
Цитат(Дaни @ 25/04/2022, 11:30) <{POST_SNAPBACK}>
Трудно е да се каже кой точно ще спечели и ще има ли печеливши въобще, особено ако Русия започне да използва ядрено оръжие, може всички само да загубим. sad.gif

Това, че няма печеливши от войната може с тебе да го разбираме, но явно управляващите не го разбират.
И според мен всеки осъзнат човек би следвало да го разбира, следователно управляващите започващи войни - са неосъзнати.
Уж човечеството еволюирало ... идва от воля и рало... ясно.
Хасан
От една страна четем: https://fakti.bg/world/668065-ubiicite-iska...ni-krematoriumi, а от друга руснаците козунаци печали за цивилните в Мариупол по случай Великден. Възможно ли е и от другата страна така от време на време да послъгват, не само от руската!? Или едното не пречи на другото!? Къде е истината!? misli.gif

Не може да се съмняваш в украинската страна. Веднага ще те обявят за мурзилка и русофил.

По време на война всички лъжат.
viara
Цитат(Glo @ 25/04/2022, 11:40) <{POST_SNAPBACK}>
ми може би преди да ги кремират ги нахранват добре, пък и нали великден, иди ги разбери 292.gif тъпаци, и едните и другите, и западняците са тъпаци, всички са тъпаци, сигурно и извънземните и те ше излязат тъпаци, ми то като го гледам тоя тъп безмислен космос и кви ужасни същества обитават земята, туй е кармичен затвор тука, затворени в телата си, най-сигурната и хитра килия, войните са от желание за бунт, за освобождение, убивайки другите ги освобождаваш от мъките им и тайно се надяваш някой друг пък да убие тебе, понеже чуството за собствено самосъхранение е трудно предолимо, всички я искаме тая война и всички други войни на земята и в космоса sunbathing.gif

Прихванали сме явно. Ако извънземните не воюваха, то и хората нямаше да воюват.
Докат разберем, че телата не са затвор бая време ще мине явно.
Всъщност прочетох те преди, но сега успях да отговоря.
И докато те четях една мисъл, едно усещане. Не знам дали ще мога да го предам.
Всъщност малко са хората, много малко, които го имат това, което ти е дадено на тебе. Може 10 процента, както Манифесторите са.
Но вместо да го използваш по предзначение, някак си правиш друго.
Повече в момента не мога да обясня. Просто се изследвай или там каквото си знаеш.
Имаше една приказка за крадец, който станал будист, ми се припомня сега.
Искал да открадне всички звезди. А Буда му казал, че просто може да ги има, без да ги краде.
И той се научил как. Нещо такова и за теб. Всичко можеш да си постигнеш, но по правилния начин, да бъде.
Това ми е мисълта. Иначе ще си разочарован и ти и близките ти. А в първия случай ще сте очаровани.
В темата за истината ... Да свържа. Нужно е, да се изследва ... По плодовете ...
Дaни
Цитат(viara @ 25/04/2022, 13:17) <{POST_SNAPBACK}>
Това, че няма печеливши от войната може с тебе да го разбираме, но явно управляващите не го разбират.
И според мен всеки осъзнат човек би следвало да го разбира, следователно управляващите започващи войни - са неосъзнати.
Уж човечеството еволюирало ... идва от воля и рало... ясно.

Да, управляващите много неща не разбират, но законът на кармата е неумолим и пропаганди, пиар акции, лъжи и манипулации не могат да му влияят, така че рано или късно всяка душа ще разбере и ще си плати за всички простотии, които е натворила.
Дaни
Цитат(Хасан @ 25/04/2022, 13:24) <{POST_SNAPBACK}>
Не може да се съмняваш в украинската страна. Веднага ще те обявят за мурзилка и русофил.

По време на война всички лъжат.

Не се усъмнявам, ясно ми е, че Русия нападна Украйна, от това по-ясно няма как да е, ясно ми е, че Русия имаше сметка да бъдат създадени двете републики и че това беше нейно дело. Но аз обичам да съм обективна и искам да знам как точно стоят нещата. Съвсем случайно попаднах на едното от филмчетата за козунаците и бях поразена как действителността може да изглежда по коренно различен начин, представена и от едната страна, и от другата. Всичко може да бъде предадено така, както на някой му е угодно и хората вярват. В миналото времената може да са били много по-жестоки, но са били по-честни, откровено и искрено са се нападали един друг, сега във века на глобалната информация под маската на добра и справедлива кауза, могат да се вършат ужасяващи несправедливости и там е работата, че никой не може да ги спре. sad.gif
Rat_in_the_house
Информационната война си е вид война. Съвсем истинска.
Напоследък от украинска страна рязко намалиха видеата с руски пленници. Ясно е защо-има все по-малко такива.
Хасан
Цитат(Дaни @ 25/04/2022, 15:21) <{POST_SNAPBACK}>
Не се усъмнявам, ясно ми е, че Русия нападна Украйна, от това по-ясно няма как да е, ясно ми е, че Русия имаше сметка да бъдат създадени двете републики и че това беше нейно дело. Но аз обичам да съм обективна и искам да знам как точно стоят нещата. Съвсем случайно попаднах на едното от филмчетата за козунаците и бях поразена как действителността може да изглежда по коренно различен начин, представена и от едната страна, и от другата. Всичко може да бъде предадено така, както на някой му е угодно и хората вярват. В миналото времената може да са били много по-жестоки, но са били по-честни, откровено и искрено са се нападали един друг, сега във века на глобалната информация под маската на добра и справедлива кауза, могат да се вършат ужасяващи несправедливости и там е работата, че никой не може да ги спре. sad.gif

Не си живяла по времето на социализма за да знаеш, каква пропаганда имаше тогава и колко много лъжеха народа.
Така е, искат да откъснат част от Украйна. Нямат нито сили, нито желание да воюват с НАТО. Само че много хора се опитват да ни уплашат, че ние сме следващите. Като завземат Украйна, олеле какво ще стане...
Thursday Next
Откак излязоха наяве зверствата в Буча, рязко намаля бройката на пленниците, вярно.
Hartmann
Цитат(Хасан @ 25/04/2022, 15:33) <{POST_SNAPBACK}>
Не си живяла по времето на социализма за да знаеш, каква пропаганда имаше тогава и колко много лъжеха народа.
Така е, искат да откъснат част от Украйна. Нямат нито сили, нито желание да воюват с НАТО. Само че много хора се опитват да ни уплашат, че ние сме следващите. Като завземат Украйна, олеле какво ще стане...

Кой те е излъгал, че войната ще бъде конвенционална, Хасанчик? smile.gif
Питето
Обаче руснаците лъгаха яко и преди войната, та по "правилото на 13-тия удар", на тези не трябва да им се вярва по подразбиране. За украинците, при тях лъжата идва по друга линия, и се хваща по-лесно щото не им е навик.
evanka
Украинската пропаганда се ограничава с това да не се казва цялата истина - например не съобщават точните цифри на загубите си.
Руската пропаганда си е съвсем друго нещо - то са монтирани набързо клипове, няколко щастливи човека посрещат три танка братушки, "моряците" от Москва в Севастопол бяха снимани на фон раззеленени дървета, макар, че там сега още прехвърча сняг... А сега и козунаци. Преди гледах - раздаваха храна, а на кашоните - етикети на украински магазини. Т.е. грабят украински магазини и представят това като хуманитарна руска помощ ...
Руснаците са ми омръзнали. Те лъжат патологично, хронично, токсично ... Не мисля да отделя и секунда от живота си да гледам тяхна информация.
Да се търси някаква обективност в момента е лицемерие.
Има една единствена истина - умират хора. И до това се стигна, защото един мизерен, нещастен народ от векове живее с комплекси и омраза към останалия свят. И не желае да знае истината за състоянието си.
Hartmann
Цитат(evanka @ 26/04/2022, 00:16) <{POST_SNAPBACK}>
Т.е. грабят украински магазини и представят това като хуманитарна руска помощ ...
Руснаците са ми омръзнали. Те лъжат патологично, хронично, токсично ... Не мисля да отделя и секунда от живота си да гледам тяхна информация.

Отрадно е човеку да види ясна мисъл и с няколко кратки думи описано цялата ситуация при нещастните освободители-миролюбци. smile.gif

Но около 70% от българите са това състояние:

И затова Бог праща заблуда да действува между тях, за да повярват лъжа
за да бъдат осъдени всички, които не са повярвали в истината, а са избрали да приемат злото.

Второ послание до Солуняните

И понеже вярват на лъжи и избират злото, ще бъдат и осъдени, според както е речено в Книгата. smile.gif
ByBa
.
Има една единствена истина - умират хора. И до това се стигна, защото един мизерен, нещастен народ от векове живее с комплекси и омраза към останалия свят. И не желае да знае истината за състоянието си.
[/quote]
Хм, кой народ - руския или украинския ?

И двата си се гордеят по своему със себе си, особено сега украинския - развява знамена, създава имена на улици и площади,..
Дaни
Цитат(Хасан @ 25/04/2022, 15:33) <{POST_SNAPBACK}>
Така е, искат да откъснат част от Украйна. Нямат нито сили, нито желание да воюват с НАТО.

Не е вярно, искат я цялата, не части от нея. Искат да изгонят властите в Киев и да я направят отново свой протекторат, каквато е била до 2013г.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%...%80%D0%B0%D1%82
Дaни
Цитат(evanka @ 26/04/2022, 00:16) <{POST_SNAPBACK}>

Не народът като цяло е виновен, защото не той взема решения на висше ниво. Какво съм виновна аз за решенията на президента Радев, след като не аз съм го избрала и нямам механизми, чрез които да му влияя директно, бях твърдо против той да става президент и той определено не води политиката, която аз искам!? От друга страна може да съм избрала някого, който да е казвал отначало едно, пък после да е почнал да върши друго и защо трябва да бъда обвинявана аз за неговите постъпки!?
Hartmann
Цитат(ByBa @ 26/04/2022, 02:12) <{POST_SNAPBACK}>
.

Хм, кой народ - руския или украинския ?

И двата си се гордеят по своему със себе си, особено сега украинския - развява знамена, създава имена на улици и площади,..

Знаем, знаем, Украйна нападна Русия, САЩ нападнаха Русия, целият свят напада нещастните миролюбци-освободители, а те дет седнат, дет станат, само за доброто на света и Украйна мислят. smile.gif

P.S. Всеки народ се гордее с постиженията си. Но не всеки е толкова тъп, че да умре за една аквадискотека smile.gif
Hartmann
Цитат(Дaни @ 26/04/2022, 09:38) <{POST_SNAPBACK}>
Не народът като цяло е виновен, защото не той взема решения на висше ниво. Какво съм виновна аз за решенията на президента Радев, след като не аз съм го избрала и нямам механизми, чрез които да му влияя директно, бях твърдо против той да става президент и той определено не води политиката, която аз искам!? От друга страна може да съм избрала някого, който да е казвал отначало едно, пък после да е почнал да върши друго и защо трябва да бъда обвинявана аз за неговите постъпки!?

По тая логика трябва да оневиним целия германски народ от периода 30-те-40-те години, понеже някои германци са били против Хитлер, нали? smile.gif
evanka
Цитат(Дaни @ 26/04/2022, 08:38) <{POST_SNAPBACK}>

Вината на руснаците е в това, че са се оставили да бъдат манипулирани от лъжи и пропаганда. Те самите имат желание да бъдат манипулирани. Имаха шанс след разпадането на ссср за няколко години свобода да научат истината за историята, за комунизма ... Но те не искат истината, те си искат ссср и републиките, върнаха дори химна на ссср ... защото им напомня славното минало.
Имаха шанс да изберат някой опозиционен лидер, вместо да гледат как Медведев и Путин си менкат столовете, но те не искат, защото опозиционния лидер ще служи на либералния, сатанински, джендърски Запад ... и т,н, реториката я знаем.

Thursday Next
Напротив, при представителната демокрация избирателите излъчват тези, които да вземат решенията, и носят отговорност за това. Те могат и да поискат оставката им, ако излъчените представители не се справят добре. При диктатурата управляваните нямат избор.
Дaни
Цитат(Hartmann @ 26/04/2022, 09:56) <{POST_SNAPBACK}>
По тая логика трябва да оневиним целия германски народ от периода 30-те-40-те години, понеже някои германци са били против Хитлер, нали? smile.gif

Не съм привърженик на колективната вина, всеки трябва да отговаря за това, което е сътворил лично. Не смятам, че целият германски народ е бил виновен за това, което са сътворили Хитлер и кликата му, защото разбира се той не е бил сам, имало е хора, които са го издигнали и които са го поддържали, дори да приемем, че половината от германския народ е виновен и е поддържал режима на Хитлер, то останалата половина трябва да се счете за невинна, дори и 10% да са били против, то те със сигурност не трябва да носят отговорност за неща, в които не са вземали участие и които не са искали. Още повече, че не само украинците, но и руснаците са жертва на пропагандата, с която непрекъснато ги заливат. Те например наистина си мислят, че няма война, а само някаква специализирана военна операция, някои дори твърдят, че трябвало да се премине от специализирана операция към истинска война, което означава какво!? Че ги лъжат, че постоянно получават информация, която не съвпада с истината и въз основа на тази информация си съставят представа за това как стоят нещата и кой е отговорен за това, което се случва. Един човек, на който систематично му се внушава лъжа е жертва на заблудите, които му се създават отвън, а не виновник.
Hartmann
Цитат(Дaни @ 26/04/2022, 11:14) <{POST_SNAPBACK}>
Не съм привърженик на колективната вина, всеки трябва да отговаря за това, което е сътворил лично. Не смятам, че целият германски народ е бил виновен за това, което са сътворили Хитлер и кликата му, защото разбира се той не е бил сам, имало е хора, които са го издигнали и които са го поддържали, дори да приемем, че половината от германския народ е виновен и е поддържал режима на Хитлер, то останалата половина трябва да се счете за невинна, дори и 10% да са били против, то те със сигурност не трябва да носят отговорност за неща, в които не са вземали участие и които не са искали. Още повече, че не само украинците, но и руснаците са жертва на пропагандата, с която непрекъснато ги заливат. Те например наистина си мислят, че няма война, а само някаква специализирана военна операция, някои дори твърдят, че трябвало да се премине от специализирана операция към истинска война, което означава какво!? Че ги лъжат, че постоянно получават информация, която не съвпада с истината и въз основа на тази информация си съставят представа за това как стоят нещата и кой е отговорен за това, което се случва. Един човек, на който систематично му се внушава лъжа е жертва на заблудите, които му се създават отвън, а не виновник.

дори и 10% да са били против, то те със сигурност не трябва да носят отговорност - добре, съгласих се, тези 10% не носят отговорност. А сега да видим - тези 10 (или колкото там са били) процента - били ли са пощадени от следвоенната мизерия в разрушена от войната Германия? Дали са им предоставили някакви специални привилегии? По-малко ли са гладували от другите? По какво изобщо са се различавали от "редовите" симпатизанти и членове на НСДАП и Хитлерюгенд?
Дaни
Цитат(evanka @ 26/04/2022, 10:16) <{POST_SNAPBACK}>
Вината на руснаците е в това, че са се оставили да бъдат манипулирани от лъжи и пропаганда.

Знаеш ли, аз също си мислех, че Русия е освободителка и най-справедливата страна на света до момента, в който започнах да уча историята на Полша, те тогава с потрес разбрах, че Русия е водила завоевателни войни, че е нарушавала мирните договори, които е сключвала и т.н. и т.н., една страна от облика на тази страна, за която до онзи момент си нямах и грам понятие, защото никой дотогава не беше ми я показал. Не смятам, че съм се оставила да бъда манипулирана, просто до мен не са достигали други сведения, затова съм имала идеализиран образ, което означава, че този, който ти доставя информация, може да те манипулира и да те върти на малкия си пръст, как си иска, особено ако има възможността да ограничи потока от информация, който достига до теб, но дори и само постоянното повтаряне на лъжи, без ограничаване, дава като резултат твърда вяра в тези лъжи.

Цитат
Имаха шанс да изберат някой опозиционен лидер, вместо да гледат как Медведев и Путин си менкат столовете, но те не искат, защото опозиционния лидер ще служи на либералния, сатанински, джендърски Запад ... и т,н, реториката я знаем.

Не съм много сигурна, че не искат, да, вероятно една част не искат, но друга иска, обаче не може. В Русия опозицията е смачкана, там нямат свободни избори, което логично води дотам, че да няма демокрация, съответно възможност за менкане на столовете. 292.gif
Дaни
Цитат(Hartmann @ 26/04/2022, 11:18) <{POST_SNAPBACK}>
дори и 10% да са били против, то те със сигурност не трябва да носят отговорност - добре, съгласих се, тези 10% не носят отговорност. А сега да видим - тези 10 (или колкото там са били) процента - били ли са пощадени от следвоенната мизерия в разрушена от войната Германия? Дали са им предоставили някакви специални привилегии? По-малко ли са гладували от другите? По какво изобщо са се различавали от "редовите" симпатизанти и членове на НСДАП и Хитлерюгенд?

Ние също не сме пощадени от последствията от Ковид пандемията, от войната с Украйна и т.н., с нищо не сме били виновни за тези последствия, но ги търпим, украинците също не са виновни, но търпят последствията от войната и руснаците ще си изтърпят всичко, което имат да търпят.
Хасан
Цитат(Дaни @ 26/04/2022, 09:29) <{POST_SNAPBACK}>
Не е вярно, искат я цялата, не части от нея. Искат да изгонят властите в Киев и да я направят отново свой протекторат, каквато е била до 2013г.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%...%80%D0%B0%D1%82

Дори да завземат Киев, не могат да назначат правителство. Ще стане това, което стана през 2014 г.. Народът няма да допусне цяла Украйна да стане протекторат на Русия. Затова и Путин се отказа да завзема Киев. Виж в части от нея вече е станало. Путин иска тази територия да се разшири и да свърже Крим със сушата, тъй като там няма вода. Ще направят още една "република". Украйна до момента има един трилион долара загуба от войната. Какво ли ще стане, ако войната продължи още две години? Ние ли ще ги издържаме? Европа ли? Кой? По-добре както казва Алекс да се "нагъзят" на руснаците. Ще ги боли по-малко. Зная, че ще бъде тежко решение, но няма как.
По никакъв начин не оправдавам войната в Украйна. Аз съм пацифист.

https://news.bg/int-economics/1-trilion-dol...ot-voynata.html
Hartmann
Цитат(Дaни @ 26/04/2022, 12:02) <{POST_SNAPBACK}>
Ние също не сме пощадени от последствията от Ковид пандемията, от войната с Украйна и т.н., с нищо не сме били виновни за тези последствия, но ги търпим, украинците също не са виновни, но търпят последствията от войната и руснаците ще си изтърпят всичко, което имат да търпят.

Ами и аз това се опитвам да кажа - няма значение кой бил за, кой бил против войната - всички руснаци ще глътнат вода. smile.gif
Hartmann
Цитат(Хасан @ 26/04/2022, 12:19) <{POST_SNAPBACK}>
Дори да завземат Киев, не могат да назначат правителство. Ще стане това, което стана през 2014 г.. Народът няма да допусне цяла Украйна да стане протекторат на Русия. Затова и Путин се отказа да завзема Киев. Виж в части от нея вече е станало. Путин иска тази територия да се разшири и да свърже Крим със сушата, тъй като там няма вода. Ще направят още една "република". Украйна до момента има един трилион долара загуба от войната. Какво ли ще стане, ако войната продължи още две години? Ние ли ще ги издържаме? Европа ли? Кой? По-добре както казва Алекс да се "нагъзят" на руснаците. Ще ги боли по-малко. Зная, че ще бъде тежко решение, но няма как.

Разбирам те, Хасанчик. smile.gif Но изглежда си пацифист в много неправилно за пацифистите време. Преди броени часове руските войски завзеха едно украинско градче - Кременная - и туриха там свой "кмет" и "общински съветници". И тъй, "общинския съвет" и "кмето" се събрали на първо съвещание. Но тъкмо в тоя момент, кой знае как, цялата сграда литнала във въздуха - и сега градчето няма управници, никой вече не иска. smile.gif Просто лош късмет.

В същото време в Приднестровието се чуват взривове и Молдова се готви за война. А от рашка всеки час вече говорят за ядрени удари. Така че ще се наложи да се откажеш от пацифизма. smile.gif
Alexfield
Путлер се смисли и няма да превзема Киев, защото не си струва w00tbrows.gif Кефиш ме с новата си Кремълска опорка wavetowel2.gif Затова прати 68 км дълъг военен конвой към Киев - защото не си струва да превзема града. Или когато го прати си струваше, а след като се провали и му го унищожиха, се сети, че то всъщност украинският народ няма да допусне марионетно управление?
Но пък си абсолютен палячо, като внушаваш, че аз съм казал, че е по-добре да се нагъзят на руснаците.

П.П. А най-забележителното е, че нито веднъж не предложи каквото и да е за спиране на войната, което да е в ущърб на Мордор. Голям пацифист си, няма що!

П.П.2: Ето ти абсурдна идея: Япония праща отряд ниджи да обезвреди джуджака и войната свършва.
Дaни
Цитат(evanka @ 26/04/2022, 10:16) <{POST_SNAPBACK}>

Ето едно много хубаво видео по тази тема.

Хасан
Цитат(Alexfield @ 26/04/2022, 12:51) <{POST_SNAPBACK}>
Путлер се смисли и няма да превзема Киев, защото не си струва w00tbrows.gif Кефиш ме с новата си Кремълска опорка wavetowel2.gif Затова прати 68 км дълъг военен конвой към Киев - защото не си струва да превзема града. Или когато го прати си струваше, а след като се провали и му го унищожиха, се сети, че то всъщност украинският народ няма да допусне марионетно управление?
Но пък си абсолютен палячо, като внушаваш, че аз съм казал, че е по-добре да се нагъзят на руснаците.

П.П. А най-забележителното е, че нито веднъж не предложи каквото и да е за спиране на войната, което да е в ущърб на Мордор. Голям пацифист си, няма що!

П.П.2: Ето ти абсурдна идея: Япония праща отряд ниджи да обезвреди джуджака и войната свършва.

Ами да, видя че няма смисъл да завзема Киев, защото и да го завземе файда няма. Няма да може да го управлява дълго. Не го посрещнаха с хляб и сол, а като окупатор.
Използва думата "нагъзят". Това цитирах. Че е по-добре, е мое мнение. Според теб да губят по трилион долара за всеки два месеца от войната, хайде нека да са на три месеца, не е голям проблем. Тези територии, които така или иначе ще ги загубят им излизат много скъпо. За жертвите да не говорим.

Ето бе, предлагам Мордор да си изтегли войските от Украйна, включително и от Крим, както и Русия да плати за всички нанесени щети на Украйна и пропуснати ползи. Да плати и на България за косвените щети и стресът, който ни е причинил. Така добре ли е? А и да си унищожи ядрените бойни глави, за да не представляват заплаха за човечеството. sunbathing.gif
Мордор да бъде съден в Хага за военни престъпленията, които е извършил.
Хасан
Цитат(Hartmann @ 26/04/2022, 12:32) <{POST_SNAPBACK}>
Разбирам те, Хасанчик. smile.gif Но изглежда си пацифист в много неправилно за пацифистите време. Преди броени часове руските войски завзеха едно украинско градче - Кременная - и туриха там свой "кмет" и "общински съветници". И тъй, "общинския съвет" и "кмето" се събрали на първо съвещание. Но тъкмо в тоя момент, кой знае как, цялата сграда литнала във въздуха - и сега градчето няма управници, никой вече не иска. smile.gif Просто лош късмет.

В същото време в Приднестровието се чуват взривове и Молдова се готви за война. А от рашка всеки час вече говорят за ядрени удари. Така че ще се наложи да се откажеш от пацифизма. smile.gif

Разбрах куме Иване, станала е авария с газта. Да не би да си мислиш, че някой украинец ги е взривил нарочно? Те не убиват мирни жители. animatedwink.gif

Ами станали са сигурно някакви аварии и там. Не думай бе, какви ядрени удари при военна операция, която е насочена само срещу нацистите? w00tbrows.gif
Hartmann
Цитат(Хасан @ 26/04/2022, 13:27) <{POST_SNAPBACK}>
Разбрах куме Иване, станала е авария с газта. Да не би да си мислиш, че някой украинец ги е взривил нарочно? Те не убиват мирни жители. animatedwink.gif

Ами станали са сигурно някакви аварии и там. Не думай бе, какви ядрени удари при военна операция, която е насочена само срещу нацистите? w00tbrows.gif

Разбира се, че е газова авария, ти какво си помисли? smile.gif
Дaни
Цитат(Хасан @ 26/04/2022, 12:19) <{POST_SNAPBACK}>

На украинците им е писнало, съседите им да ги тъпчат - преди няколко века Полша, сега Русия, този гняв, който са го натрупали, отнякъде трябва да излезе, дано само Путин да не почне да използва ядрено оръжие, защото после не знам докъде ще се стигне. sad.gif Във всеки случай им е омръзнало да търпят, в това можеш да си сигурен и няма лесно и бързо да стигнат до тежки решения.
Thursday Next
Цитат
Аз съм пацифист.

Не бъркай пацифизма с безгръбначния безпринципен егоизъм. Да кажеш "Айде да се предават тия, щото на мене ми се живее, а войната ми пречи - поскъпна ми олюто" не е първото, а второто. Още се боря да обхвана мисловно целия бездънен позор на предложението да се наложат санкции на страната в един конфликт, която е жертва на агресията.
Alexfield
Една война докато не приключи, не е ясно кой какво ще спечели или загуби. Ти внушаваш, че всичко е обречено и джуджака ще победи и това е неизбежно. Но всъщност шансът Украйна да спечели изобщо не е за подценяване. Просто на опорките, които тестваш в този форум, не им се връзва такъв сценарий.
evanka
Цитат(Дaни @ 26/04/2022, 10:32) <{POST_SNAPBACK}>
Знаеш ли, аз също си мислех, че Русия е освободителка и най-справедливата страна на света до момента, в който започнах да уча историята на Полша, те тогава с потрес разбрах, че Русия е водила завоевателни войни, че е нарушавала мирните договори, които е сключвала и т.н. и т.н., една страна от облика на тази страна, за която до онзи момент си нямах и грам понятие, защото никой дотогава не беше ми я показал. Не смятам, че съм се оставила да бъда манипулирана, просто до мен не са достигали други сведения, затова съм имала идеализиран образ, което означава, че този, който ти доставя информация, може да те манипулира и да те върти на малкия си пръст, как си иска, особено ако има възможността да ограничи потока от информация, който достига до теб, но дори и само постоянното повтаряне на лъжи, без ограничаване, дава като резултат твърда вяра в тези лъжи.
Не съм много сигурна, че не искат, да, вероятно една част не искат, но друга иска, обаче не може. В Русия опозицията е смачкана, там нямат свободни избори, което логично води дотам, че да няма демокрация, съответно възможност за менкане на столовете. 292.gif

С тази пропаганда бяхме облъчвани всички, познато ми е.
Но тогава живеехме в затворен блок, без интернет и право да излизаме.
Сега много руснаци пътуват по света, почти всеки има познат или роднина, живущ на Запад, виждат как се живее другаде, четат историята в уикипедия. Путин ходи на поклонение в Полша в Катинската гора ... Не можем да извиняваме руснаците с липса на източници. Те просто не желаят да приемат истината. Те имат нужда да се възприемат като велики за да преглътнат по-лесно мизерията си... Ама докога това..?
Опозицията беше мачкана и в Украйна, но си извоюваха свободата, вярно проляха много кръв, но свободата им е по-ценна.
Руснаците не искат свобода, те искат да са лъгани.

Thursday Next
Цитат
Не можем да извиняваме руснаците с липса на източници. Те просто не желаят да приемат истината. Те имат нужда да се възприемат като велики за да преглътнат по-лесно мизерията си

good.gif Абсолютно точно. Те получиха достъп до източници на информация едновременно с всички други от Източния блок. Просто една значителна част от тях решиха да не се възползват.
Хасан
Цитат(Alexfield @ 26/04/2022, 13:45) <{POST_SNAPBACK}>
Една война докато не приключи, не е ясно кой какво ще спечели или загуби. Ти внушаваш, че всичко е обречено и джуджака ще победи и това е неизбежно. Но всъщност шансът Украйна да спечели изобщо не е за подценяване. Просто на опорките, които тестваш в този форум, не им се връзва такъв сценарий.

Как не е ясно, до момента след два месеца война са загубили един трилион долара. След още година колко ще загубят? Да кажем още 4 трилиона долара, общо пет трилиона. Това са само материалните щети. Ами жертвите? Тези територии излизат много скъпо и на двете страни.
Естествено ще има и печеливши от войната, но това няма да е народът на Украйна.

Представи си, че утре Путин получи инфаркт (пепел ми на устата, той трябва да бъде съден) и руските войски се изтеглят. Отстъпят даже и Крим. Ще си заслужава ли тази победа жертвите и загубите? Според мен не.
Хасан
Цитат(Дaни @ 26/04/2022, 13:39) <{POST_SNAPBACK}>
На украинците им е писнало, съседите им да ги тъпчат - преди няколко века Полша, сега Русия, този гняв, който са го натрупали, отнякъде трябва да излезе, дано само Путин да не почне да използва ядрено оръжие, защото после не знам докъде ще се стигне. sad.gif Във всеки случай им е омръзнало да търпят, в това можеш да си сигурен и няма лесно и бързо да стигнат до тежки решения.

Щом са решили да се борят, нека го правят, но без наша помощ.
Дaни
Цитат(Хасан @ 26/04/2022, 14:04) <{POST_SNAPBACK}>
Представи си, че утре Путин получи инфаркт (пепел ми на устата, той трябва да бъде съден) и руските войски се изтеглят.

Ще сложат друг на негово място, който може да е по-откачен и всички колективно да ни възнесе на онзи свят /пепел ми на устата/. sad.gif
evanka
Цитат(Хасан @ 26/04/2022, 12:21) <{POST_SNAPBACK}>
Според теб да губят по трилион долара за всеки два месеца от войната, хайде нека да са на три месеца, не е голям проблем. Тези територии, които така или иначе ще ги загубят им излизат много скъпо. За жертвите да не говорим.

Украйна се оказа богата страна.
Пиша "се оказа", защото бях приятно изненадана да видя страна, граничеща с Русия, която има хубави пътища, красиви жилищни комплекси и добра инфраструктура. Затова всичко това е толкова скъпо. Но аз лично нямам никакви тревоги за Украйна. Те ще продължат да просперират след войната. За три дни изчистиха Буча от жлезариите и снарядите на сибирските орки.
Не съм сигурна, че Украйна ще загуби територии, дори смело мисля, че ще си върне и Крим.
Първо, защото в наши дни е немислимо да се анексират територии в Европа. Второ, защото в Крим хората вече мрънкат, че не им се живее по съветски и с носталгия си спомнят за Украйна. И трето, никой няма да остави руснаци да управляват окупираните територии, няма да издържат и 6 месеца в условия на окупация - партизански отряди, саботажи ...
viara
Цитат(Хасан @ 26/04/2022, 14:06) <{POST_SNAPBACK}>
Щом са решили да се борят, нека го правят, но без наша помощ.

Какво нещо само ако не е твоята помощ и представи си 45 милиона украинци какво ще правят?
Направо си помислихме, че си Мъск и си купил Туитър за 45 милиона, та можеш и на други да помогнеш ...
Как може човек да си създава излишни важности и енергии? Щото тези енергии представи си къде се връщат?
Това са напълно излишни неща. Напълно, дет сам си ги вихриш енергиите ...
Оф, безсмислено е да говоря щот хората си знаят тяхното... Благодаря, си припомних.
А и да. Хора, които ще ме карат да им доказвам това дет съм казала, като се ровя пет часа в нета и да им се обяснявам с години.
С такива хора отдавна не говоря. Та и с теб спирам да говоря, щото иначе има да се обясняваме като с Трансалп - с години, без да се разберем.
ЕксГорски
От твоите уста, в Божиите уши!
Хасан
Цитат(Thursday Next @ 26/04/2022, 13:43) <{POST_SNAPBACK}>
Не бъркай пацифизма с безгръбначния безпринципен егоизъм. Да кажеш "Айде да се предават тия, щото на мене ми се живее, а войната ми пречи - поскъпна ми олюто" не е първото, а второто. Още се боря да обхвана мисловно целия бездънен позор на предложението да се наложат санкции на страната в един конфликт, която е жертва на агресията.

Това, което пиша е в интерес и на украинците. Ако искат да воюват, да го правят без наша помощ. Ние не сме им длъжни с нищо. Дошъл онзи очилатият да държи тон на парламента, че не получава безплатно оръжие.
Хасан
Цитат(viara @ 26/04/2022, 14:24) <{POST_SNAPBACK}>
Какво нещо само ако не е твоята помощ и представи си 45 милиона украинци какво ще правят?
Направо си помислихме, че си Мъск и си купил Туитър за 45 милиона, та можеш и на други да помогнеш ...
Как може човек да си създава излишни важности и енергии? Щото тези енергии представи си къде се връщат?
Това са напълно излишни неща. Напълно, дет сам си ги вихриш енергиите ...
Оф, безсмислено е да говоря щот хората си знаят тяхното... Благодаря, си припомних.
А и да. Хора, които ще ме карат да им доказвам това дет съм казала, като се ровя пет часа в нета и да им се обяснявам с години.
С такива хора отдавна не говоря. Та и с теб спирам да говоря, щото иначе има да се обясняваме като с Трансалп - с години, без да се разберем.

Писах наша помощ. Като пращаме помощи се ощетяват всички българи.

Права си, дискусията ни не се получава, но ти си тази, която ме репликираш. Малко късно се усети.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.