Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Къде е истината!?
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3
Хасан
Цитат(Дaни @ 26/04/2022, 14:07) <{POST_SNAPBACK}>
Ще сложат друг на негово място, който може да е по-откачен и всички колективно да ни възнесе на онзи свят /пепел ми на устата/. sad.gif

Умишлено написах възможно най-благоприятната хипотеза. И тя да е, пак са губещи.
Хасан
Цитат(evanka @ 26/04/2022, 14:09) <{POST_SNAPBACK}>
Украйна се оказа богата страна.
Пиша "се оказа", защото бях приятно изненадана да видя страна, граничеща с Русия, която има хубави пътища, красиви жилищни комплекси и добра инфраструктура. Затова всичко това е толкова скъпо. Но аз лично нямам никакви тревоги за Украйна. Те ще продължат да просперират след войната. За три дни изчистиха Буча от жлезариите и снарядите на сибирските орки.
Не съм сигурна, че Украйна ще загуби територии, дори смело мисля, че ще си върне и Крим.
Първо, защото в наши дни е немислимо да се анексират територии в Европа. Второ, защото в Крим хората вече мрънкат, че не им се живее по съветски и с носталгия си спомнят за Украйна. И трето, никой няма да остави руснаци да управляват окупираните територии, няма да издържат и 6 месеца в условия на окупация - партизански отряди, саботажи ...

Дори и мъртвите ще излязат от гробовете и ще заживеят спокойно и щастливо...
Ще минат много години докато се възстановят. Ще изселят украинското население от "освободените" територии и ще ги населят с руснаци. Ще видиш, че така ще стане. Нищо няма да върнат. Мечка мед не връща.
Thursday Next
Цитат(Хасан @ 26/04/2022, 13:31) <{POST_SNAPBACK}>
Това, което пиша е в интерес и на украинците. Ако искат да воюват, да го правят без наша помощ. Ние не сме им длъжни с нищо. Дошъл онзи очилатият да държи тон на парламента, че не получава безплатно оръжие.

Това, което пишеш, не е в интерес дори на българите, камо ли на украинците. Или щъркелът много те е изпускал, или си въобразяваш, че всички нас ни е изпускал.
Thursday Next
Цитат(Хасан @ 26/04/2022, 13:04) <{POST_SNAPBACK}>
Как не е ясно, до момента след два месеца война са загубили един трилион долара.

Кой това? Откъде я извади тази цифра?
Хасан
Цитат(Thursday Next @ 26/04/2022, 14:44) <{POST_SNAPBACK}>
Това, което пишеш, не е в интерес дори на българите, камо ли на украинците. Или щъркелът много те е изпускал, или си въобразяваш, че всички нас ни е изпускал.

Да разбирам ли, че войната е в наш интерес и на украинците? blink.gif
Hartmann
Цитат(Хасан @ 26/04/2022, 14:48) <{POST_SNAPBACK}>

Войната е в интерес на Рашистан, защото орките я одобряват.
Ние сме силно русофилска страна.
Интересите на Рашка са и наши интереси.
Следователно - войната е и в наш интерес.
Какво не разбра дотук? smile.gif
Alexfield
Значи Мордор напада Украйна, но няма интерес от войната. А Украйна бива нападната и има интерес от войната, така ли?
Теб верно някой много те е изпускал на глава като малък.
Thursday Next
Цитат(Хасан @ 26/04/2022, 13:48) <{POST_SNAPBACK}>

Айде вече да спреш да се правиш на ударен, става ли? Това е остроумно и духовито само и единствено в собствените ти очи. Отстрани изглежда бая куцо и нескопосано.

Не говорех за войната, а за предаването, към което така пламенно призоваваш. Предаването не е в интерес нито на Украйна, нито на България, нито на цяла Европа. Ти едно време сигурно си клякал на училищния побойник и си му давал стотинките си още като го видиш, за да не се мори да те пердаши. Е, други имат други идеи за това как е по-достойно да се живее.
evanka
Цитат(Хасан @ 26/04/2022, 13:41) <{POST_SNAPBACK}>
Дори и мъртвите ще излязат от гробовете и ще заживеят спокойно и щастливо...
Ще минат много години докато се възстановят. Ще изселят украинското население от "освободените" територии и ще ги населят с руснаци. Ще видиш, че така ще стане. Нищо няма да върнат. Мечка мед не връща.

Ще ги населят с руснаци, ами после?
Първо за да има население, Русия трябва да построи тези територии - да им направи жилища, заводи ...
Като гледам Русия собствената си територия не може да облагороди, не смея да се надявам, че ще построи украинските анексирани територии.
Второ, на тези територии ще се води вечна гражданска война, това руско население там дали ще издържи?
Ами санкциите? Като започне да затъва в мизерия, дали няма да реши да започне преговори "територия срещу храна".
И за да не се стига до там, Русия да се унижава да връща заграбеното, Запада сега ѝ прави едно голямо добро като въоръжава Украйна - да спестим агонията на Русия.
Дaни
Цитат(evanka @ 26/04/2022, 13:48) <{POST_SNAPBACK}>
С тази пропаганда бяхме облъчвани всички, познато ми е.
Но тогава живеехме в затворен блок, без интернет и право да излизаме.
Сега много руснаци пътуват по света, почти всеки има познат или роднина, живущ на Запад, виждат как се живее другаде, четат историята в уикипедия. Путин ходи на поклонение в Полша в Катинската гора ... Не можем да извиняваме руснаците с липса на източници. Те просто не желаят да приемат истината. Те имат нужда да се възприемат като велики за да преглътнат по-лесно мизерията си... Ама докога това..?
Опозицията беше мачкана и в Украйна, но си извоюваха свободата, вярно проляха много кръв, но свободата им е по-ценна.
Руснаците не искат свобода, те искат да са лъгани.

Амиии, аз хванах съвсем малко от социализма, така че за целенасочена пропаганда трудно може да се говори, но българите като цяло са благодарни на Русия за това, че ни е освободила, без значение какви са й били истинските подбуди, в крайна сметка ние сме спечелили и е нормално да имаме добро отношение към тази страна, руснаците, каквото и да си говорим като нация и култура са наистина стойностни, когато не нападат несправедливо, но от гледната точка на един централноевропейски славянин нещата изглеждат много по-различно - те дори и през социализма не са изпитвали точно благодарност към Русия, защото като непосредствени съседи много често тази страна през вековете им е разказвала играта. prashchai grigorii.gif
Дaни
Цитат(Хасан @ 26/04/2022, 14:04) <{POST_SNAPBACK}>
Как не е ясно, до момента след два месеца война са загубили един трилион долара. След още година колко ще загубят? Да кажем още 4 трилиона долара, общо пет трилиона. Това са само материалните щети. Ами жертвите? Тези територии излизат много скъпо и на двете страни.
Естествено ще има и печеливши от войната, но това няма да е народът на Украйна.

Дали ще са три или ще са седем трилиона, каква е разликата!? Надали в този момент седят и правят изчисления колко ще загубят, хората губят живота си ,той седнал сметка на пари да прави. prashchai grigorii.gif
Дaни
Цитат(Хасан @ 26/04/2022, 14:31) <{POST_SNAPBACK}>
Това, което пиша е в интерес и на украинците. Ако искат да воюват, да го правят без наша помощ. Ние не сме им длъжни с нищо. Дошъл онзи очилатият да държи тон на парламента, че не получава безплатно оръжие.

Защо да е без наша, ами ако искаме да им помогнем!? rolleyes.gif
Ето президентът ни кандиса да изпрати каски и бронежилетки за цивилните.
Сега, ако сме им пратили вече каски и бронежилетки, да си ги искаме обратно ли!?
Дaни
Цитат(Хасан @ 26/04/2022, 14:34) <{POST_SNAPBACK}>
Писах наша помощ. Като пращаме помощи се ощетяват всички българи.

Аз не се чувствам ощетена, напротив, радвам се, че ще можем да допринесем с нещо, за да не страдат несправедливо хора.
Дaни
Цитат(Thursday Next @ 26/04/2022, 16:01) <{POST_SNAPBACK}>
Предаването не е в интерес нито на Украйна, нито на България, нито на цяла Европа.

То даже и на Русия не е в интерес.
evanka
Цитат(Дaни @ 26/04/2022, 16:39) <{POST_SNAPBACK}>
Амиии, аз хванах съвсем малко от социализма, така че за целенасочена пропаганда трудно може да се говори, но българите като цяло са благодарни на Русия за това, че ни е освободила, без значение какви са й били истинските подбуди, в крайна сметка ние сме спечелили и е нормално да имаме добро отношение към тази страна, руснаците, каквото и да си говорим като нация и култура са наистина стойностни, когато не нападат несправедливо, но от гледната точка на един централноевропейски славянин нещата изглеждат много по-различно - те дори и през социализма не са изпитвали точно благодарност към Русия, защото като непосредствени съседи много често тази страна през вековете им е разказвала играта. prashchai grigorii.gif

Тази сутрин си говорих точно по тази тема с една приятелка чехкиня. Обяснявах ѝ защо руснаците се ползват с добро мнение в България. Извън соц пропагандата и историческите легенди, че сме братя, ние българите не сме страдали достатъчно от руския ботуш. Малко политическо вмешателство, малко зулуми през септември 1944-та ... това не са достатъчни фактори за омраза каквато е омразата на поляци, украинци и други към тях.
За това каква им е нацията и културата имам резерви. Нация която се диви пред тоалетни чинии и други елементарни постижения на цивилизацията за мен не е стойностна. За мен това са степни орди, хуни правещи наказателни набези в цивилизована Европа. Няма каква морална поука да взема от такъв народ. Аз съм ги канцелирала вече.
Rat_in_the_house
Друга е причината. Войната стана позиционна. Никакви части не навлизат толкова дълбоко в териториите на противника, за да могат евентуално да попаднат в обкръжение, да се предадат и т.н. Пак има някакви отделни пленени...но характерът на военните действия се измени, с лоша перспектива за руснаците.
evanka
Цитат(Rat_in_the_house @ 25/04/2022, 14:28) <{POST_SNAPBACK}>
Информационната война си е вид война. Съвсем истинска.
Напоследък от украинска страна рязко намалиха видеата с руски пленници. Ясно е защо-има все по-малко такива.

Намаляха, защото не е по правилата на Женевската конвенция да се снимат и показват военопленици.
Първите клипове с пленници имаха информативен смисъл, но после украинците спряха да ги показват.
Shade
Цитат(evanka @ 26/04/2022, 13:58) <{POST_SNAPBACK}>
Намаляха, защото не е по правилата на Женевската конвенция да се снимат и показват военопленици.
Първите клипове с пленници имаха информативен смисъл, но после украинците спряха да ги показват.

Само на това ли се дължи? Изключваш ли възможността по неизвестни причини темпът на приемане на руски военнопленници изведнъж да е намалял драстично?
evanka
Цитат(Shade @ 26/04/2022, 23:04) <{POST_SNAPBACK}>
Само на това ли се дължи? Изключваш ли възможността по неизвестни причини темпът на приемане на руски военнопленници изведнъж да е намалял драстично?

Продължават да разменят военопленници, според страницата на Украинската разведка, затова предполагам, че все още хващат.
Но е възможно в Донбас да имат по-малко улов поради различното позициониране на фронта.
Около Киев в началото имаше заблудени наплашени младоци, лесни за обкръжение, в Донбас останаха по-закоравели части.
Дaни
Цитат(evanka @ 26/04/2022, 19:12) <{POST_SNAPBACK}>
Нация която се диви пред тоалетни чинии и други елементарни постижения на цивилизацията за мен не е стойностна. За мен това са степни орди, хуни правещи наказателни набези в цивилизована Европа. Няма каква морална поука да взема от такъв народ. Аз съм ги канцелирала вече.

Не вярвам да се дивят пред тоалетни чинии и други елементарни постижения на цивилизацията. В Москва и други европейски части на Русия си живеят много добре. Ако някъде на нещо се дивят, това е в някой краен район, което означава, че хората там предпочитат да отидат на война като единствен начин да изкарат повече пари, което всъщност е много тъжно. prashchai grigorii.gif
Alexfield
Има една грешка в тезата ти: Изхождаш от презумпцията, че на Мордор му пука за обикновените орки. Че ще се опита да им подобри условията на живот. Само че Мордор има много по ефективна тактика: Ще обвинява за всичката тази мизерия "Запада", ще го сочи като враг и ще насъсква обикновените орки. Нещо което работи безотказно и е много по-евтино и ефективно от твоите предложения. Не е хуманно, но пък на Мордор кога му е пукало за хуманността...
https://www.youtube.com/watch?v=nsG7IqmHesc
Alexfield
В Москва и в Петербург в самите градове е добре. Но като се отдалечиш на 100 км от тези два града и се сблъскваш със суровата руска реалност.
Пак ще припомня как живеят в откраднатите от Финландия територии:
https://www.clubz.bg/16387-dva_svqta_snimki
evanka
Цитат(Дaни @ 27/04/2022, 08:45) <{POST_SNAPBACK}>
Не вярвам да се дивят пред тоалетни чинии и други елементарни постижения на цивилизацията. В Москва и други европейски части на Русия си живеят много добре. Ако някъде на нещо се дивят, това е в някой краен район, което означава, че хората там предпочитат да отидат на война като единствен начин да изкарат повече пари, което всъщност е много тъжно. prashchai grigorii.gif

Да, в Русия има два града - Москва и Петер, всичко на 100 км от тези градове е оставено в разпад.
По цифри на Русстат, 35 млн души в Русия нямат канализация.
Римската империя е построила няколкостотин акведукта, много от които в отдалечени провинции.
Затова римляните са построили цивилизация, а Русия ще си остане Москово -Сибирска сган, но с претенции да поучава света.
Дaни
Цитат(evanka @ 27/04/2022, 10:58) <{POST_SNAPBACK}>
а Русия ще си остане Москово -Сибирска сган, но с претенции да поучава света.

Аз се надявам, че няма да си остане такава и ще започне да се грижи за гражданите си. Ако корупцията намалее, ако спрат да пръскат толкова много пари за въоръжаване, при наличието на толкова природни богатства, Русия би могла да стане земен рай, също, както и България между впрочем. Не смятам, че е правилно за всичко да бъде обвинявана Русия, че се играят мръсни политически игри, играят се, че се преекспонират греховете на Русия, а се замитат под черджето нечии чужди , преекспонират и замитат се, но това не е важното в случая, защото всичко в крайна сметка си зависи само от самата Русия, тя има сили и ресурси и смятам, че не само Украйна, но и Русия ще се демократизира и ще тръгне напред, дай боже, защото в противен случай не би било добре.
Hartmann
Цитат(Дaни @ 27/04/2022, 11:52) <{POST_SNAPBACK}>
Аз се надявам, че няма да си остане такава и ще започне да се грижи за гражданите си. Ако корупцията намалее, ако спрат да пръскат толкова много пари за въоръжаване, при наличието на толкова природни богатства, Русия би могла да стане земен рай, също, както и България между впрочем. Не смятам, че е правилно за всичко да бъде обвинявана Русия, че се играят мръсни политически игри, играят се, че се преекспонират греховете на Русия, а се замитат под черджето нечии чужди , преекспонират и замитат се, но това не е важното в случая, защото всичко в крайна сметка си зависи само от самата Русия, тя има сили и ресурси и смятам, че не само Украйна, но и Русия ще се демократизира и ще тръгне напред, дай боже, защото в противен случай не би било добре.

За да стане всичко тва, джуджашка Русия трябва да мине по трънливия път на хитлеристка Германия, на първо място - тотално военно поражение и тотално разоръжаване. Което към момента е в необозримото бъдеще.
evanka
Цитат(Дaни @ 27/04/2022, 10:52) <{POST_SNAPBACK}>

Вчера спомена, че си учила история, т.е. ясни са ти много неща, включително и това, че ако един народ или държава имат желание да се развиват, да живеят богато и демократично, те вече трябва да са го направили.
Но руснаците не го правят, защото вождове-диктатори, а преди тях -кървави владетели бавят развитието, защото предпочитат властта и терора пред благоденствието на населението. Това е народо-манталитет, който не може да се промени от днес за утре. На Русия ще ѝ трябва катарзис, пълно зануляване и нови бази на устройство на обществото ... С други думи едни 50-100 години за достигане на нещо подобно на демокрация.

Хасан
Цитат(Alexfield @ 26/04/2022, 16:01) <{POST_SNAPBACK}>
Значи Мордор напада Украйна, но няма интерес от войната. А Украйна бива нападната и има интерес от войната, така ли?
Теб верно някой много те е изпускал на глава като малък.

Научи се да осмисляш това което четеш. navikvane.gif
Че Мордор има интереси от войната е ясно. Иначе защо ще напада Украйна.
И аз това питам? Имат ли България и Украйна интерес от войната? Според мен нямат. След като няма интерес, защо Украйна не се опитва да постигне мир? Или се опитва да постигне този мир само чрез военни действия? Ще й се получи ли, как мислиш? unsure.gif
Hartmann
Цитат(Хасан @ 27/04/2022, 12:43) <{POST_SNAPBACK}>
Научи се да осмисляш това което четеш. navikvane.gif
И аз това питам? Имат ли България и Украйна интерес от войната? Според мен нямат. След като няма интерес, защо Украйна не се опитва да постигне мир? Или се опитва да постигне този мир само чрез военни действия? Ще й се получи ли, как мислиш? unsure.gif

Че Мордор има интереси от войната е ясно.
Има ли България интерес от войната?

Колко пъти да ти обяснявам, Хасанчик? В България е пълно-пълнишаво с русофили. Те смятат, че интересите на Рашистан са и български интереси. Рашистан има интерес от войната, следователно това е добре и за България. Какво не разбра сега?
Хасан
Цитат(Thursday Next @ 26/04/2022, 16:01) <{POST_SNAPBACK}>
Айде вече да спреш да се правиш на ударен, става ли? Това е остроумно и духовито само и единствено в собствените ти очи. Отстрани изглежда бая куцо и нескопосано.

Не говорех за войната, а за предаването, към което така пламенно призоваваш. Предаването не е в интерес нито на Украйна, нито на България, нито на цяла Европа. Ти едно време сигурно си клякал на училищния побойник и си му давал стотинките си още като го видиш, за да не се мори да те пердаши. Е, други имат други идеи за това как е по-достойно да се живее.

Аха, значи войната не е в интерес на никой, но "предаването" на част от Украйна на Русия и последвалият мир, ако разбира се настъпи такъв, е още по-лошо. Аз си мислех, че най-лошият мир е по-добър от най-справедливата война, но то не било така.

Като младеж тренирах бойни изкуства и се биех много, но не се гордея с това.
Hartmann
Цитат(Хасан @ 27/04/2022, 12:53) <{POST_SNAPBACK}>
Аха, значи войната не е в интерес на никой, но "предаването" на част от Украйна на Русия и последвалият мир, ако разбира се настъпи такъв, е още по-лошо. Аз си мислех, че най-лошият мир е по-добър от най-справедливата война, но то не било така.

Като младеж тренирах бойни изкуства и се биех много, но не се гордея с това.

Хасанчик, колко пъти да ти се повтори, че мир няма да има? Ти да не си алтернативно алтернативен? smile.gif
Хасан
Цитат(Дaни @ 26/04/2022, 17:45) <{POST_SNAPBACK}>
Защо да е без наша, ами ако искаме да им помогнем!? rolleyes.gif
Ето президентът ни кандиса да изпрати каски и бронежилетки за цивилните.
Сега, ако сме им пратили вече каски и бронежилетки, да си ги искаме обратно ли!?

Тези каски и бронежилетки са на всички граждани. След като са на всички, защо ще пращат каквото и да е даром? Нека, който иска дарява, но не и цялата държава да го прави. Ако искат, нека си ги купят.
От Червения кръст събират помощи за Украйна, ако искаш можеш да се включиш.
Хасан
Цитат(Hartmann @ 27/04/2022, 12:50) <{POST_SNAPBACK}>
Че Мордор има интереси от войната е ясно.
Има ли България интерес от войната?

Колко пъти да ти обяснявам, Хасанчик? В България е пълно-пълнишаво с русофили. Те смятат, че интересите на Рашистан са и български интереси. Рашистан има интерес от войната, следователно това е добре и за България. Какво не разбра сега?

Аха, добре че ме светна. Ей, нещо и аз да науча от теб. smile.gif
Кой беше писал, че русофилите са с IQ под 70 и това ще излезе вярно....но има едно но, защо тогава русофилите, които аз познавам всичките без един са с много по-висок коефициент на интелигентност? Излиза, че или тези пичове не са русофили или твоята теория куца. misli.gif
evanka
Цитат(Хасан @ 27/04/2022, 11:43) <{POST_SNAPBACK}>

Само една страна има интерес от тази война -Китай.
Всички останали, вкл и Русия сме губещи.
Украйна иска мир, но не може да приеме руските условия за мир, които от самото начало са отнемане на територии от Украйна.
Русия поставя неприемливи за Украйна условия, защото целта ѝ е да завладее колкото се може повече и да преговаря от позиция на силата. Затова колкото повече загуби понесе Русия, толкова по-големи шансове за мир ще има.
Хасан
Цитат(evanka @ 27/04/2022, 13:09) <{POST_SNAPBACK}>
Само една страна има интерес от тази война -Китай.
Всички останали, вкл и Русия сме губещи.
Украйна иска мир, но не може да приеме руските условия за мир, които от самото начало са отнемане на територии от Украйна.
Русия поставя неприемливи за Украйна условия, защото целта ѝ е да завладее колкото се може повече и да преговаря от позиция на силата. Затова колкото повече загуби понесе Русия, толкова по-големи шансове за мир ще има.

Производителите на оръжие и боеприпаси не са губещи. Даже и в Русия.
Не, че не може, не иска. Война не се води за нещо маловажно. Естествено, че ще иска територии. Иначе нямаше да я започне.
Загубите никога не са стряскал руснаците. Войната ще се проточи с години. Дано да греша.
evanka
Цитат(Хасан @ 27/04/2022, 12:40) <{POST_SNAPBACK}>
Производителите на оръжие и боеприпаси не са губещи. Даже и в Русия.
Не, че не може, не иска. Война не се води за нещо маловажно. Естествено, че ще иска територии. Иначе нямаше да я започне.
Загубите никога не са стряскал руснаците. Войната ще се проточи с години. Дано да греша.

Разбира се, частния военен сектор печели, но държавите и хората -губят, най-малкото от цените на горивата, житото и олиото - това са едни пари, които се изпаряват.
Напротив, от където и да погледнеш войната с Украйна е напълно ненужна. На Путин не му харесва демокрацията там, не му харесва липсата на автономия на някакви области, не му харесва, че Украйна има излаз на море, че Украйна е богата ... За какви територии говориш, като на Русия не ѝ липсва територия? Толкова зор да заграбят Донбас, а в същото време са оставили Сибир на китайците да доят полезни изкопаеми и да го владеят.
Ти някаква разумна логика виждаш ли?
Според мен Путин беше изпързалян от съветниците си, които са го лъгали, че Украйна може да е тяхна за два дни.
С друго не мога да си обясня тази ужасна стратегическа грешка.
Хасан
Цитат(evanka @ 27/04/2022, 14:02) <{POST_SNAPBACK}>
Разбира се, частния военен сектор печели, но държавите и хората -губят, най-малкото от цените на горивата, житото и олиото - това са едни пари, които се изпаряват.
Напротив, от където и да погледнеш войната с Украйна е напълно ненужна. На Путин не му харесва демокрацията там, не му харесва липсата на автономия на някакви области, не му харесва, че Украйна има излаз на море, че Украйна е богата ... За какви територии говориш, като на Русия не ѝ липсва територия? Толкова зор да заграбят Донбас, а в същото време са оставили Сибир на китайците да доят полезни изкопаеми и да го владеят.
Ти някаква разумна логика виждаш ли?
Според мен Путин беше изпързалян от съветниците си, които са го лъгали, че Украйна може да е тяхна за два дни.
С друго не мога да си обясня тази ужасна стратегическа грешка.

Вероятно китайците си плащат под масата за да работят в Сибир, а Украйна нищо не иска да им плаща. wink.gif

Ами и аз така си мисля. Надценил е руската армия.
evanka
Цитат(Хасан @ 27/04/2022, 13:21) <{POST_SNAPBACK}>
Вероятно китайците си плащат под масата за да работят в Сибир, а Украйна нищо не иска да им плаща. wink.gif

Ами и аз така си мисля. Надценил е руската армия.

Китайците нямат нужда да плащат под масата, те си плащат върху масата и при това диктуват условията, защото са в силна позиция, а Русия - в слаба.
Alexfield
Това, за което ти призоваваш не е мир а тотално унищожаване на държавата Украйна. Може да ти е странно, защо украинците не са съгласни да бъдат унищожени и отново асимилирани в Се-Се-Се-Ре, но аз напълно ги разбирам и съм солидарен с тях.
Hartmann
Цитат(Хасан @ 27/04/2022, 13:04) <{POST_SNAPBACK}>
Аха, добре че ме светна. Ей, нещо и аз да науча от теб. smile.gif
Кой беше писал, че русофилите са с IQ под 70 и това ще излезе вярно....но има едно но, защо тогава русофилите, които аз познавам всичките без един са с много по-висок коефициент на интелигентност? Излиза, че или тези пичове не са русофили или твоята теория куца. misli.gif

русофилите, които аз познавам всичките без един са с много по-висок коефициент на интелигентност? - този един да не се казва Форест Гъмп? Питам, щот неговия коефициент е 75. А на твоите познати е около 80, което, разбира се, е по-високо. smile.gif
Питето
Абе то и СССР изглеждаше още по-силен и с повече ресурси зад гърба си, пък днес го няма. Дори "повърнаха" налапаните територии на съседите... Подозирам, че с Кремъл ще се разправят бавно и полека, за да не ги налапа Китай.
Хасан
Цитат(evanka @ 27/04/2022, 15:49) <{POST_SNAPBACK}>
Китайците нямат нужда да плащат под масата, те си плащат върху масата и при това диктуват условията, защото са в силна позиция, а Русия - в слаба.

В момента е така.
Хасан
Цитат(Alexfield @ 27/04/2022, 16:24) <{POST_SNAPBACK}>
Това, за което ти призоваваш не е мир а тотално унищожаване на държавата Украйна. Може да ти е странно, защо украинците не са съгласни да бъдат унищожени и отново асимилирани в Се-Се-Се-Ре, но аз напълно ги разбирам и съм солидарен с тях.

Не на цялата Украйна, а само на малка част от нея. Дали всички украинци не са съгласни? Примерно гражданите на Киев или на Лвов. Никой не ги е питал.
Хасан
Цитат(Дaни @ 26/04/2022, 17:47) <{POST_SNAPBACK}>
Аз не се чувствам ощетена, напротив, радвам се, че ще можем да допринесем с нещо, за да не страдат несправедливо хора.

Ти да, но много хора не искат да се праща военна помощ. Нали тези оръжия се плащат от всички.
Hartmann
Цитат(Хасан @ 27/04/2022, 23:04) <{POST_SNAPBACK}>
Ти да, но много хора не искат да се праща военна помощ. Нали тези оръжия се плащат от всички.

И аз не съм гласувал за дебилното същество Радев, ама той е президент на България. smile.gif
Хасан
Цитат(evanka @ 26/04/2022, 17:29) <{POST_SNAPBACK}>
Ще ги населят с руснаци, ами после?
Първо за да има население, Русия трябва да построи тези територии - да им направи жилища, заводи ...
Като гледам Русия собствената си територия не може да облагороди, не смея да се надявам, че ще построи украинските анексирани територии.
Второ, на тези територии ще се води вечна гражданска война, това руско население там дали ще издържи?
Ами санкциите? Като започне да затъва в мизерия, дали няма да реши да започне преговори "територия срещу храна".
И за да не се стига до там, Русия да се унижава да връща заграбеното, Запада сега ѝ прави едно голямо добро като въоръжава Украйна - да спестим агонията на Русия.

Ще ги направи. Няма да са много читави, но ще ги има. След ВСВ как са се възстановявали, като и мъже не са имали?
Каква гражданска война, там няма да има украинци. Ще ги изселят, а някои може да накарат насилствено да работят като затворници.
Мизерията и сега я има. Трудно ще се уплашат от нея. За нея естествено ще е виновен лошият Запад.
Много безсмислени жертви се дават. По-добре да я спрат.
Хасан
Цитат(Alexfield @ 27/04/2022, 10:34) <{POST_SNAPBACK}>
Има една грешка в тезата ти: Изхождаш от презумпцията, че на Мордор му пука за обикновените орки. Че ще се опита да им подобри условията на живот. Само че Мордор има много по ефективна тактика: Ще обвинява за всичката тази мизерия "Запада", ще го сочи като враг и ще насъсква обикновените орки. Нещо което работи безотказно и е много по-евтино и ефективно от твоите предложения. Не е хуманно, но пък на Мордор кога му е пукало за хуманността...
https://www.youtube.com/watch?v=nsG7IqmHesc

Съгласен съм. Така е. hat.gif
Hartmann
Цитат(Хасан @ 28/04/2022, 00:27) <{POST_SNAPBACK}>
Ще ги направи. Няма да са много читави, но ще ги има. След ВСВ как са се възстановявали, като и мъже не са имали?
Каква гражданска война, там няма да има украинци. Ще ги изселят, а някои може да накарат насилствено да работят като затворници.
Мизерията и сега я има. Трудно ще се уплашат от нея. За нея естествено ще е виновен лошият Запад.
Много безсмислени жертви се дават. По-добре да я спрат.

Каква гражданска война, там няма да има украинци. Ще ги изселят- Хасанчик, Мариупол, Одеса и изобщо украинския изток и юг са населени на 80% с етнически руснаци. Още ли не си схванал, че руснаци убиват руснаци и ще продължат да го правят дълго? И украинските партизани, които вече действат - в огромната си част са етнически руснаци. smile.gif
Хасан
Цитат(Hartmann @ 28/04/2022, 00:34) <{POST_SNAPBACK}>
Каква гражданска война, там няма да има украинци. Ще ги изселят- Хасанчик, Мариупол, Одеса и изобщо украинския изток и юг са населени на 80% с етнически руснаци. Още ли не си схванал, че руснаци убиват руснаци и ще продължат да го правят дълго? И украинските партизани, които вече действат - в огромната си част са етнически руснаци. smile.gif

Ами и аз това ти думам. Ще ги изселят тези етнически руснаци или ще ги вкарат в лагери да ги превъзпитат.
viara
Цитат(Hartmann @ 27/04/2022, 23:52) <{POST_SNAPBACK}>
И аз не съм гласувал за дебилното същество Радев, ама той е президент на България. smile.gif

Гледах едно клипче преди около десет години някъде.
Там се обясняваше, че президентите и министър председателите ги поставят на власт... в целия свят.
А гласуването е само символично.
Клипчето беше американско. Почти не си спомням вече, знамената като символи даваха и още нещо.
Всички президенти там си имаха знак - палец с кутре.
Просто обясняваха иронията, че от малки учат всички да искат да са президенти, а всъщност дори не се избират.
Щото точно тогава беше дошъл на власт Сатнишев. И един човек просто се запита - този какъв е, някой знае ли го изобщо? Пък стана министър председател като никой нищо не знае за него?
От тогава до сега все повече се убеждавам, че това видео е било истина, но не си го запазих и няма да мога да го намеря.
И аз не съм гласувала за Радев ми е мисълта ...
viara
Цитат(Hartmann @ 28/04/2022, 00:34) <{POST_SNAPBACK}>

Обясняват разликите между руснаци и украинци. Започнах от отзивите. Изглежда интересно.
https://www.youtube.com/watch?v=lv19bo5tGXE

Ето какво се чете още в коментарите. От другото не разбрах много щото на руски.
Каким же он был искренним, обаятельным и милым, а личностям с таким естественным обаянием будут завидовать и мертвому...Царствие небесное Борису!

Поэтому путлер так ненавидел Бориса.

... Магнетичните личности и искрените и истинските ... там нямат никакъв шанс, се разбира.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.