Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Отново избори
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Shade
Цитат(Христов @ 01/10/2026, 11:35) <{POST_SNAPBACK}>
"ако някой ти удари плесница по дясната страна, обърни му и другата." (Мат.5:39). . .. . .
Знаеш ли, с коя ръка се удря плесница по дясната страна. - има точно две положения:
- ако е с дясната, ще е с дланта навън - сиреч, с опаковото.
- ако е с лявата, ще е същото - все, "опаково".
Благодаря ти, за опаковато.
П.П. За четящите: прост мирянин, съм.

Съжалявам, но не ме интересува с коя ръка се удря плесница. Ставаше дума за една обикновена грешка в годините, не за библейска притча.
Така че, честно казано, не разбирам какво общо има плесница с темата на разговора.
Казах нещо съвсем конкретно: не е нужно да ми се превземаш със "съблазних те", "прости ми" и библейски загадки. Като си объркал нещо или си написал нещо, което не е било ясно, просто го кажи нормално.

Това, че си "прост мирянин" също не променя нищо. Никой не е обсъждал духовния ти сан. Въпросът е какво си написал и дали има смисъл.
Така че остави плесниците, опаковото и духовните театралности. Кажи с две изречения какво точно твърдиш и защо. Това ще е много по-лесно за разбиране.
Христов
"грешка в годините", бе твое изначално недогледие, което прехвърли на мен. Оттам насетне, продължи да се държиш не само необосновано, но най-вече присмехулно-заядливо, лъжейки за това, че ти самият си в "грешка в годините", недовиждайки и неразбирайки Темата - само и само, да е впуснеш на всяка цена в дискусията, опонирайки (ми) в пристрастиата си. Жалко.
Цитат(Shade @ 01/10/2026, 22:16) <{POST_SNAPBACK}>
Съжалявам, но не ме интересува с коя ръка се удря плесница. Ставаше дума за една обикновена грешка в годините, не за библейска притча.
Така че, честно казано, не разбирам какво общо има плесница с темата на разговора.
Казах нещо съвсем конкретно: не е нужно да ми се превземаш със "съблазних те", "прости ми" и библейски загадки. Като си объркал нещо или си написал нещо, което не е било ясно, просто го кажи нормално.

Това, че си "прост мирянин" също не променя нищо. Никой не е обсъждал духовния ти сан. Въпросът е какво си написал и дали има смисъл.
Така че остави плесниците, опаковото и духовните театралности. Кажи с две изречения какво точно твърдиш и защо. Това ще е много по-лесно за разбиране.
Shade
Цитат(Христов @ 01/10/2026, 12:22) <{POST_SNAPBACK}>
"грешка в годините", бе твое недогледие, което прехвърли на мен. Оттам насетне, продължи да се държиш не само необосновано, но най-вече присмехулно-заядливо. Жалко.

Скучен си. Затова нека проверим фактите за последен път, тъй като твърдението ти е буквална лъжа.
Първата ти реплика в тази тема е: "Колко разбраха какво се случи в края на миналата 2025-та година". Не аз съм го написал, а ти. Аритметиката, която следва от него "края на миналата 2025", означава, че текущата година е 2026. Това не е "мое недогледие", а директно следствие от твоя текст.

"Присмехулно-заядливо" е описание на тон. Без значение доколко това описание на тон е точно, то не е опровержение на фактите. Ако смяташ, че съм написал нещо невярно за хронологията, посочи точно кое. Ако не можеш, а досега не си го направил нито веднъж, значи единственото "недогледие" тук си остава твоето собствено, последователно непризнато с пет театрални реплики.
Христов
К о г а, да се разчита, ако не на изборите през 2022-ра - това се пита. . .
Цитат(Shade @ 23/09/2026, 00:37) <{POST_SNAPBACK}>
По-важното, което пропускаш е, че въпросът на нищ по дух е дали да се разчита отново на ГЕРБ-СДС.
. . .ако мен не разбираш, питай Петър.
Христов
Ето, фактите. . .
Цитат(Shade @ 01/10/2026, 22:36) <{POST_SNAPBACK}>
Скучен си. Затова нека проверим фактите за последен път, тъй като твърдението ти е буквална лъжа.
. . .в кратце
Shade
Цитат(Христов @ 01/10/2026, 12:52) <{POST_SNAPBACK}>
К о г а, да се разчита, ако не на изборите през 2022-ра - това се пита. . .. . .ако мен не разбираш, питай Петър.

Това очевидно е опит за сразяваща аргументация от категорията "Ето, не само аз мисля така, и други има", прилагана от отнесени от вихъра поддръжници на "другата гледна точка" като форумния про-рашистки поп Никодим и формния антиевропейски безсловесник Бай Ганьо. Преди 30 и повече години същите тези "патриоти" скандираха гласовито "Много сме! Силни сме!"
vapros
Цитат(wal @ 30/09/2026, 18:32) <{POST_SNAPBACK}>
Хайде да минем по същество, щото наистина идват избори.

Его тука малко размисли по темата: https://www.facebook.com/reel/1335200258541267
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.