Хората, които се ориентират в дадена ситуация правят само проблеми. Работата с тях не спори. Идеалният работник си върши поставените задачи, без да задава въпроси и да генерира проблеми.
Хората, които се ориентират в дадена ситуация правят само проблеми. Работата с тях не спори. Идеалният работник си върши поставените задачи, без да задава въпроси и да генерира проблеми.
мноо правилно, затова идеалните работници са жените, именно поради тяхната вродена неспособнос да мислят и разсъждават логично и да поемат собствени инициативи, те просто отиват и свършват абсолютно точно поставените от шефа задачи
Да не би да има изискване, в коя секция ще гласува и предварително да даде заявление, ако примерно в деня на гласуване пътува и е в друг град с изборна секция, предполагам само, нямам представа как е при гласуване в чужбина.
Не, няма такова изискване. Не си длъжен да подаваш заявление предварително. В изборния ден отиваш, показваш паспорт или лична карта, вписваш се в секционния списък, попълваш декларация, че не си гласувал другаде, и гласуваш. Може да си дошъл на почивка в съответната държава, това не променя нищо.
Не, няма такова изискване. Не си длъжен да подаваш заявление предварително. В изборния ден отиваш, показваш паспорт или лична карта, вписваш се в секционния списък, попълваш декларация, че не си гласувал другаде, и гласуваш. Може да си дошъл на почивка в съответната държава, това не променя нищо.
Според информацията, която после прочетох, човек трябва да заяви, че ще гласува, за САЩ става дума, за друго място не съм търсил, крайния срок е бил 13 септември, 18 дни преди гласуването.
Всички са данъкоплатци или поне така се твърди. Няма как на човек с ограничени познания за живота, извън личната физиология, да му забраниш да гласува.
Това също е идея - покажи, че си платил данъци - и после гласувай на воля.
Греда. Значи напускаш работа, хващаш самолета и се донасяш от другия край на света за една бланка при лелката на гишето. Относно ценз за гласуване, искам аз да го определям, и още на втория мандат ще съм законно доживотно избран. Ако те притеснява, че глупавите гласуват, напъни се и ги пообразовай малко. Ако те притеснява, че едикоиси гласуват задружно, организирай половината от "гъбарите" и никакво задружно (етническо или корпоративно) гласуване няма да мине. От друга страна, глупавите може да решат ценза да е под ниво "средно специално" и понеже са повечко от умните мисля че няма да ти хареса. Откак внимавам какво си пожелавам, има усещането че живея малко по-добре.
Защо от другия край на света, нали гласуваш там, където живееш - следователно и въпросната бланка също ще я попълниш по местоживеене.
Относно гъбарите - приеха текст за "задължително гласуване", но без санкции ако не гласуваш. Безсмислено, така не става.
Пак казвам - най-безболезнено - ако не искаш да гласуваш - прекрасно, никой не се занимава с тебе. Но ако държиш да гласуваш - бъди добър да попълниш бланката с няколко прости въпроса.
Питето
18/09/2022, 19:59
В "другия край на света" това с попълване на бланката с няколко прости въпроса, може да ти отнеме едно леко пътуване на 50-200км. Питай да ти подскажат колко и на какви разстояния са "гишетата и урните" извън мамковината. С ограничения и "няколко прости въпроса" по разни бланки няма да ти се получи това дето го искаш. С принудително гласуване (с яка глоба ако не гласуваш) също няма да ти се получи, щото ще се гласува на рекламен принцип (квото най-много си гледал и слушал по тАлАвизията), а не както ти искаш — да се мисли яко кой какви ги плещи предизборно и чия марионетка е. И примера с ИТН на Слави. Яка реклама, закани по медиите и... "Наската" по Чудомир 1към1. Да не те връщам в соца, дето до 10ч сутринта, бяха гласували 99% от населението. Това дето го искаш, става с постоянно образоване на населението, а не с принудително гласуване и ограничения за гласуване.
За идеалния работник може би, но разполагам с пресни впечатления за "идеалния" представител на творческите среди. Мога да напиша сага за перипетиите с колега с 23-годишен опит в разработката на един фирмен продукт, който се пенсионира се и го накараха да ми прехвърли работата си. Нивото му като инженер е впечатляващо и широкообхватно. В същото време консерватизмът му е потрисащ. Отхвърля безусловно всяка иновационна идея, не приема каквато и да е оптимизация и модернизация, и държи да запази технологичното ниво от миналия век. "Нали работи добре? Значи не се нуждае от промени." Консерватизмът му също е широкообхватен: продава си къщата и напуска Калифорния. Била твърде либерална за вкуса му. С удовлетворение ще прекара старините си в Тенеси, дълбоко консервативен тръмпистки щат. Да се чуди човек как е успял да си строши хатъра и да кара кола, след като баща му е пътувал с кабриолет, който си е работел добре.
Питето
18/09/2022, 20:14
ПРавилно, ако работата е близо до конвейра (едно и също без да му мисилш) не ти трябват мислещи работници. Обаче има и други видове работа, при които немислещите работници вкарват фирмите в приключение щото се иска мислене и поемане на определена отговорност в определени ситуации. Същото важи и за изборите.
Тарабас
18/09/2022, 20:27
Езикът не може да е пречка да се гласува. Държавата, която и да е тя, е на гражданите и, а не на народа и. Когато човек спазва законите на държавата и си плаща данъците, може да гласува, дори и да е с три неврона на кръст. Държавата не е само за хора от клуба "Минута е много".
В "другия край на света" това с попълване на бланката с няколко прости въпроса, може да ти отнеме едно леко пътуване на 50-200км. Питай да ти подскажат колко и на какви разстояния са "гишетата и урните" извън мамковината. С ограничения и "няколко прости въпроса" по разни бланки няма да ти се получи това дето го искаш. С принудително гласуване (с яка глоба ако не гласуваш) също няма да ти се получи, щото ще се гласува на рекламен принцип (квото най-много си гледал и слушал по тАлАвизията), а не както ти искаш — да се мисли яко кой какви ги плещи предизборно и чия марионетка е. И примера с ИТН на Слави. Яка реклама, закани по медиите и... "Наската" по Чудомир 1към1. Да не те връщам в соца, дето до 10ч сутринта, бяха гласували 99% от населението. Това дето го искаш, става с постоянно образоване на населението, а не с принудително гласуване и ограничения за гласуване.
може да ти отнеме едно леко пътуване на 50-200км - а в деня на гласуването няма ли да ти отнеме? Значи - който иска - ще може.
Жената! Тва което ена жена може да стори на един невинен мъж, никой не може да стори.
начи лудата ми баба беше права, навремето като ме гледаше в първите ми класове и често ми викаше подготвяйки ме за живота - ей, баба, да знаеш - тва жените са много лошо нещо
но пък явно не беше чак толкоз права - щото ми се падна прекрасна жена и прекрасна дъщеря, ма тя дъщерята кой знае за кой нещасник ше се окаже лошото нящо
Glo
19/09/2022, 09:47
скоро си говорим с дъщерята и аз и викам поучително - жената трябва да бъде послушна, покорна, почтителна, да седи в къщи , да готви, да чисти, да гледа децата, пък тя ми вика - ама вие с мама не бяхте така! бяхте равни и ти чистеше и готвеше и переше и пускаше миялната абе аз не ти казвам как сме били ние бе, казвам ти как трябва да бъдат нещата
Верно, не съм длъжна да подавам заявление? Значи, ако не съм в секкционния списък /а в коя сексиця съм трябва да проуча/ мога без предварителна заявка да се явя /С НЯКАКЪВ документ/ и да гласувам. А на другия ми ? - добре, ще гласувам за партия, но ако не познавам никого от тази партия, трябва ли някого да избирам? Благодаря предварително
Ако тя е мадам Поасон, тогава ти, който си и лика-прилика, си коефициента на чугуна.
Hartmann
19/09/2022, 13:27
Как е, Патребчик, разбирате ли се с госпожата?
Ако тя е мадам Поасон, тогава ти, който си и лика-прилика, си коефициент в рамките от 0,20 до 0,25.
Alexfield
19/09/2022, 14:39
За изборите отговаря ЦИК и си има сайт. А там има раздел "Гласуване от чужбина", където има ЧЗВ. И: "О чудо!" - на твоите терзания вече е отговорено. https://www.cik.bg/bg/ns02.10.2022/abroad/faq
П.П. Забележителна е неспособността ти да търсиш, намираш и осмисляш информация. Според мен такива като теб е по-добре да не гласуват.
Питето
19/09/2022, 17:08
Мен ако питат, ще има гласуване по пощата. Който иска 50-200 км два пъти, да ходи на екскурзия. Тия ограничения около гласуването са за да се прецакат тези, дето са видели как е по света, та да не поискат (надделеят) и тук да стане по-нормално. Щом може да си получиш номера на колата по пощата, щом в САЩ гласуват по пощата, и не са се разкапали държавите, значи и тук може. Въпроса е кой не го иска.
Потребител
19/09/2022, 17:12
... мисля, че се нарича "маймунски рефлекс" - склонността на антропоидите да тичат към всичкото източник на вълнение просто от любопитство ...
... мисля, че се нарича "маймунски рефлекс" - склонността на антропоидите да тичат към всичкото източник на вълнение просто от любопитство ...
... поставих каунтер по-горе ...
... но, само форумния талисман се разписал ...
... разочарован съм :.) ...
Наистина съм разочарован, Патребчик - аз ти дадох специално жокери: "лика-прилика с Поасон", "коефициент на чугуна", "от 0,20 до 0,25". Колко повече. Айде де, напъни си малкото мозъче.
Тоест, твоето "пропуснах срока да гласувам" всъщност трябва да се разбира като "пропуснах срока да подам заявление", така ли? Е, не! Верно, я по-добре иди за гъби.
Според информацията, която после прочетох, човек трябва да заяви, че ще гласува, за САЩ става дума, за друго място не съм търсил, крайния срок е бил 13 септември, 18 дни преди гласуването.
Искаш да кажеш, че на различни места по света българите гласуват при различни условия, така ли? И това, което ни е позволено тук, е забранено на българите в Щатите? Я да помислим пак, искаш ли? Ама преди да помислим, да отворим изборния закон и да прочетем какво пише там.
еми да не би Потребчикът да пише по-разбрано от мен...
а след мен...ако ще и потоп...
дааа, определено не съм мадам Поаре ли беше, Пойзон ли беше, Помпадур ли беше, абе все тая - нй-мразя да ми дават квалификации...
Тук ., мисля че не те изпитват или приемат за работа, за да ти дават квалификации...
Би трябвало да се пише по темата...ама нейсе
Няма как да сте много различни - вие и двамата сте в един кюп.
А по темата - ами кажи директно дали изобщо ще гласуваш и ако да - кажи директно за кого точно и защо.
Ето моите отговори - ще изчакам до надвечер. Много ми се иска Възраждане или БСП да имат огромен резултат - иска ми се, но не го вярвам. Все пак ще изчакам до 18 ч и ако случайно някоя от тия партии има огромен процент и е първа сила (мечти) - ще гласувам за някоя от тях.
Ако това не стане, ще гласувам за една определена дясна партия, която практически няма шансове. Но ще пусна гласа си. Ти си.
Искаш да кажеш, че на различни места по света българите гласуват при различни условия, така ли? И това, което ни е позволено тук, е забранено на българите в Щатите? Я да помислим пак, искаш ли? Ама преди да помислим, да отворим изборния закон и да прочетем какво пише там.
Ето моите отговори - ще изчакам до надвечер. Много ми се иска Възраждане или БСП да имат огромен резултат - иска ми се, но не го вярвам. Все пак ще изчакам до 18 ч и ако случайно някоя от тия партии има огромен процент и е първа сила (мечти) - ще гласувам за някоя от тях.
Ако това не стане, ще гласувам за една определена дясна партия, която практически няма шансове. Но ще пусна гласа си. Ти си.
1ПП 2 ГЕРБ 3 Възраждане 4 БСП 5 ДПС 6 ДБ 7 ИТН
Така ли ще изглежда бъдещия парламент?
Тарабас
26/09/2022, 07:31
Идеята Възраждане да спечели е супер. Да им дадат властта, да извадят страната от ЕС и НАТО. Красота!
Тарабас
26/09/2022, 07:33
Мъжът като Крали Марко в домакинството е за пред съседите от блока. Като се затвори входната врата, съседите не гледат, тогава жената поема кормилото.
Потребител
26/09/2022, 09:07
[Сами Срещу Всички. ЗАЕДНО с ВАС] (https://www.youtube.com/watch?v=c1mzPm3a22s&t=0)
Късно, Патребчик. Учиндолското и компания имаха шанса си, бяха първа политическа сила. Но тези добри люде изведнъж решиха, че не им стига да бъдат първа сила. На ПП им стигаше, на ГЕРБ им стигаше. Учиндолското и Ко обаче се наср@ха, щото се видя, че трябва да поемат отговорност. Затова изиграха театрото - не искаме просто да сме първа сила, искаме да сме първа сила с 240 депутата (айде - с 200, от нас да мине). Свърши тая.
Питето
26/09/2022, 17:13
Абе не точно другите да не са като Славчо. Просто при него се случи, един премиер да е на път да подпише договор за газ, ама не с Газпром, и... на Славчо му натиснаха копчето да разтури седянката. Сега ще гледаме сеир, ако ЕС наложи санкции срещу изграждане на ядрени мощности с руско участие и технологии, какви пируети ще има около "гьола"...
Питето
26/09/2022, 18:05
Аха, изборните комисии ще събират данъците, данъчните ще се занимават със социална дейност, социалните ще се занимават със здравеопазване... Иначе това с данъците е лесно за заобикаляне — плащам си ДДС-то редовно. На всяка касова бележка го пише.
Проблема при българите е, че всички си мислим, че може да се спасим еднолично и точно така се отнасяме към гласуването, а то, отдавна света е станал свързан като едно голямо село. Ей ги руснаците, и те като нас си гледаха всеки своята кожа, и не им пукаше за кого гласуват, а сега преговарят урока как "всички и всичко е свързано и никой не е отвън" с могилизацията...
Идеята Възраждане да спечели е супер. Да им дадат властта, да извадят страната от ЕС и НАТО. Красота!
Тук използваме стратегията на другаря Ленин, а тя е: колкото по-зле - толкова по-добре.
Тарабас
26/09/2022, 20:36
Време е мурзилките официално да поемат властта и последиците от двйствията си.
Питето
26/09/2022, 21:23
Проблем. Мурзилките поемат вината с мезе. Това един виден мурзилкаджия го каза в прав текст по телевизията. Та ми допада, мурзилките да не пипат властта, независимо какво обещават.
Тук използваме стратегията на другаря Ленин, а тя е: колкото по-зле - толкова по-добре.
Този човек преди няколко дни твърдо ми обеща нещо, на мен и на няколко други, както всички други де, ама те поне не са ми обещавали лично и после виждаме резултатите, та дали говори истината и да му се доверя, ама цялата им кампания е срещу Бойко, а аз мислех да гласувам за неговата партия, въпреки че никога не съм гласувал за тях, само одобрявам някои техни действия преди които са направили. Дали просто ще премахнат, изчегъртват, за да се настанят подобни:
Този човек преди няколко дни твърдо ми обеща нещо, на мен и на няколко други, както всички други де, ама те поне не са ми обещавали лично и после виждаме резултатите, та дали говори истината и да му се доверя, ама цялата им кампания е срещу Бойко, а аз мислех да гласувам за неговата партия, въпреки че никога не съм гласувал за тях, само одобрявам някои техни действия преди които са направили. Дали просто ще премахнат, изчегъртват, за да се настанят подобни:
Ако искаш от мене съвет как да гласуваш - няма как да ти дам такъв.
Мога да кажа, че ГЕРБ ни ги харесвам и ги смятам за изпечени мошеници. Но Кирчо и Кокорчо са също мега-лъжци и мошеници, тях още по-малко ги харесвам.
Не, не искам да ми казваш, нито пък ти за кого точно, въпреки че ти писа.
Според мен тези разиграват някакъв цирк, защото те се появиха благодарение на Радев, а сега го играят срещу него уж, а пък тия където са за Корнелия и за Радев и тия където са против нея и за Радев, за всички са го намислили, а те имат привърженици които са били за БСП, но пък и някои, които са били за ДБ. Тотална каша и обърквация е и много може и да не гласуват, поради тая причина и на Възраждане шанса за повече проценти се увеличава.
Не, не искам да ми казваш, нито пък ти за кого точно, въпреки че ти писа.
Според мен тези разиграват някакъв цирк, защото те се появиха благодарение на Радев, а сега го играят срещу него уж, а пък тия където са за Корнелия и за Радев и тия където са против нея и за Радев, за всички са го намислили, а те имат привърженици които са били за БСП, но пък и някои, които са били за ДБ. Тотална каша и обърквация е и много може и да не гласуват, поради тая причина и на Възраждане шанса за повече проценти се увеличава.
Възраждане шанса за повече проценти се увеличава. - ако имах гаранция, че Възраждане ще доближат 18-20 процента - щях да кажа, че ще гласувам за тях. Но не смея да се надявам на толкова голям късмет.
Възраждане шанса за повече проценти се увеличава. - ако имах гаранция, че Възраждане ще доближат 18-20 процента - щях да кажа, че ще гласувам за тях. Но не смея да се надявам на толкова голям късмет.
С 25 и с 55 въпроса е, обаче няколко пъти го правя, като променям някои от отговорите и все ГЕРБ-СДС са на около 60 процента като моите отговори, другите са под 45 процента, но като отворя по отделните въпроси, на някои от най-важните се разминаваме.
Glo
30/09/2022, 10:29
добрутро, бе хора, знаете ли че БСП били за ненамеса във войната то само това оставаше- да се намесим , абе тоя стар дебилен български народ не ми го побира акъла колко е безкрайно тъп, какви са тее проценти за кирчовците, за възраждане, че и за тоя военния тъпанар с възхода, бе политиката не е за военни бе , политиката е работа за ченгета, бойко спокойно мое да направи кабинет с ДПС, БСП и ДБ, ако не ни излъжат с машинките, щото мръсните кирчовци не спират да повтарят въпреки всички социологически проучвания, че щели да спечелят, само лъжи деееба, ами при толкова прос народ , предлагам промяна на името на българия, че ме е срам дето съм час от тоя дебилен народ, нека новото ни име бъде – Страната на Лъжците и Дебилите а президента да получи титлата Велик Първи Джелсомино
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.