Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Отново избори
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3
нищ по дух
При всички избори досега след 1989 г. непрекъснато ни се обяснява, че било исторически момент за промяна, а те просто са едни избори в историята, които доста често всъщност са исторически за определени групи от хора, които за кратко време променят социалния статус на себе си и на хора около тях.
Сега е особен исторически момент, война водена от страна, която иска да диктува и икономиката на страните в Европейския съюз.
Въпроса ми е, да разчитаме ли отново на ГЕРБ-СДС, тъй като се очертава за тях най-много гласове и има ли смисъл или и този път ще сме ако не за гъби, то за шипки?
Тарабас
Проблемът на тези и на миналите 76379379 избори е, че хората гласуват за един и същ гъз с 10 глави. Все едно да те покани един седмокрил петохуйник на питие и ти да си вярваш, че ше ти се размине. Това което прави изборите теоретично дори безслислени, е безграничната любов на така наречения народ към многокрили многохуйници.
Glo
гласувам смело и безотговорно за бате бойко, той поне се е накрал, обаче народа ни е дебилен - мноо народ ше гласуват и за кирчовците, една баба вика във фейса, как можах така да се подлъжа да гласувам за кирчовците, викам бабо, на бабите трябва да ви се забрани да гласувате, че освен вашта си майка, ибавате и нашта 292.gif
нищ по дух
Цитат(Тарабас @ 04/09/2022, 18:37) <{POST_SNAPBACK}>
Проблемът на тези и на миналите 76379379 избори е, че хората гласуват за един и същ гъз с 10 глави. Все едно да те покани един седмокрил петохуйник на питие и ти да си вярваш, че ше ти се размине. Това което прави изборите теоретично дори безслислени, е безграничната любов на така наречения народ към многокрили многохуйници.

Народа сигурно обича да го онождат и затова такива си избира, ама явно му омръзва все един да е, та ги сменя от време на време, ама сигурно от последните 2 години много се кефи от толкова много и различни, а тия бившите ги не ще, ама май му идва изнанагорно от тях, та може да си върне стария любим.
нищ по дух
Цитат(Glo @ 04/09/2022, 18:43) <{POST_SNAPBACK}>
гласувам смело и безотговорно за бате бойко, той поне се е накрал, обаче народа ни е дебилен - мноо народ ше гласуват и за кирчовците, една баба вика във фейса, как можах така да се подлъжа да гласувам за кирчовците, викам бабо, на бабите трябва да ви се забрани да гласувате, че освен вашта си майка, ибавате и нашта 292.gif

Не съм гласувал досега за партията на бат Бойко, ама не виждам за друга коя, сега ако въдворения Лати можеше да пише тук, щеше да обясни какъв разбойник е.
Glo
исуската единствено за бате Бойко ми е дал положително мнение - че иска да донесе златното руно за българия sunbathing.gif за всички останали ми е казал, че не им дреме за бг wiggle.gif
Rat_in_the_house
Не мисля да си губя времето с избори. Нищо не променят. Партиите служат само за легитимиране на бизнеса на техните лидери и като икономическо убежище за хора, които в нормалния живот трудно биха си платили сметките, ако са извън политиката. Идеалистите в нашата политика по правило нямат дълъг и щастлив живот. Използват ги докато може и после в кофата. Дори не е нужно да ги изхвърлят- те сами си заминават. Важи най-много за отдалечените от София местни структури. Направо казано, освен ДПС, не знам за друга партия, която системно да полага някакви грижи за хората си по места. Много хора знам, които са се опитвали през годините. Никой не е успял да стигне по-далече от това 1-2 пъти да го покажат по телевизията. Едва ли и ще стигне, защото (за добро или лошо), съм заобиколен от горе-долу интелигентни хора.
С тези партии и при тази избирателна система изборите нямат никакъв смисъл.
Hartmann
Цитат(Rat_in_the_house @ 04/09/2022, 23:42) <{POST_SNAPBACK}>
Не мисля да си губя времето с избори. Нищо не променят. Партиите служат само за легитимиране на бизнеса на техните лидери и като икономическо убежище за хора, които в нормалния живот трудно биха си платили сметките, ако са извън политиката. Идеалистите в нашата политика по правило нямат дълъг и щастлив живот. Използват ги докато може и после в кофата. Дори не е нужно да ги изхвърлят- те сами си заминават. Важи най-много за отдалечените от София местни структури. Направо казано, освен ДПС, не знам за друга партия, която системно да полага някакви грижи за хората си по места. Много хора знам, които са се опитвали през годините. Никой не е успял да стигне по-далече от това 1-2 пъти да го покажат по телевизията. Едва ли и ще стигне, защото (за добро или лошо), съм заобиколен от горе-долу интелигентни хора.
С тези партии и при тази избирателна система изборите нямат никакъв смисъл.

Нищо не променят. - така мислеха едни наивни люде през далечната 1994. Но само две години по-късно осъзнаха по един малко труден начин, че все пак има дребно значение кой управлява. smile.gif
Дани
Цитат(нищ по дух @ 04/09/2022, 17:57) <{POST_SNAPBACK}>
При всички избори досега след 1989 г. непрекъснато ни се обяснява, че било исторически момент за промяна, а те просто са едни избори в историята, които доста често всъщност са исторически за определени групи от хора, които за кратко време променят социалния статус на себе си и на хора около тях.
Сега е особен исторически момент, война водена от страна, която иска да диктува и икономиката на страните в Европейския съюз.
Въпроса ми е, да разчитаме ли отново на ГЕРБ-СДС, тъй като се очертава за тях най-много гласове и има ли смисъл или и този път ще сме ако не за гъби, то за шипки?

ГЕРБ са най-добрата алтернатива, ако искаме да лавираме между Русия и ЕС и НАТО, но ако искаме категорична прозападна позиция, а за газова независимост от Русия при управление на Герб, забрави prashchai grigorii.gif , трябва да се гласува за някой друг. На мен ПП ми харесаха, мисля, че заслужават шанс.
Rat_in_the_house
Няма значение. Случилото се тогава щеше да се случи който и да беше на власт. Можеше евентуално да се отложи с година-две, но не и да се избегне. Икономиката има общо с политиката само в много големи държави. В малките няма значение.
Hartmann
Цитат(Rat_in_the_house @ 05/09/2022, 20:44) <{POST_SNAPBACK}>
Няма значение. Случилото се тогава щеше да се случи който и да беше на власт. Можеше евентуално да се отложи с година-две, но не и да се избегне. Икономиката има общо с политиката само в много големи държави. В малките няма значение.

Както казва Джуджака - ако баба имаше половите органи на дедо, щеше да бъде дедо. В историята няма условно наклонение. Щеше при който и да е, ама се случи не при който да е, а точно при тези. И няма как да знаем как щеше да е при други. Пак точно при тези се случи и Лукановата зима. По една чиста случайност, пак същите извършват т.нар. "народен съд", при който е изтрепан елита на страната. Пак те случайно попиляват златния резерв на страната, както и целия пенсионен фонд (над 2 милиарда лева). Отново същите съвсем случайно извършват най-кървавия атентат в историята чак до 11.9 - в църквата Св. Неделя. А съвсем случайно други, но от същото котило управляват страната Северна Корея. И по една случайност - бившите "ментори" на същите точно в момента нападат друга държава и водят война в центъра на Европа. На мене всички тия (и още около десет хиляди неспоменати тук) съвпадения са ми малко в повече. Па вие - както искате. smile.gif
Rat_in_the_house
Вярата, че нещата тук се случват заради някакви тукашни, наши си решения...как да кажа...вярата е хубаво нещо, но в случая е добре, че няма общо с истината. Иначе щеше да е страшно-в момента щяхме да приличаме на някаква кръстоска между Сомалия и Косово.
Hartmann
Цитат(Rat_in_the_house @ 08/09/2022, 22:46) <{POST_SNAPBACK}>
Вярата, че нещата тук се случват заради някакви тукашни, наши си решения...как да кажа...вярата е хубаво нещо, но в случая е добре, че няма общо с истината. Иначе щеше да е страшно-в момента щяхме да приличаме на някаква кръстоска между Сомалия и Косово.

Може би малко пътуваш - иди и виж. Ние сме като подобна кръстоска в сравнение с повечето европейски страни, дори в сравнение с някои бивши соц държави, с които заедно деляхме сухия залък в СИВ-МИВ и пр. И това не е поради знамение свише, а е именно поради изключителното малоумие на простонародното население.
нищ по дух
Цитат(Дани @ 05/09/2022, 10:14) <{POST_SNAPBACK}>
ГЕРБ са най-добрата алтернатива, ако искаме да лавираме между Русия и ЕС и НАТО, но ако искаме категорична прозападна позиция, а за газова независимост от Русия при управление на Герб, забрави prashchai grigorii.gif , трябва да се гласува за някой друг. На мен ПП ми харесаха, мисля, че заслужават шанс.

Както писах, не съм гласувал за тях никога, ама сега ще го направя, путьинизма няма как да продължи да съществува.
Борисов: Обслужват диктатора Путин! Ще ме иронизират от ДБ, те мачка не са отгледали

https://www.google.com/amp/s/www.bgonair.bg...a-otgledali/amp

Борисов се оказа засегнат и от депутата от "Демократична България" (ДБ) Ивайло Мирчев, който публикува хронологията на българската диверсификация, намесвайки кучето от възстановената и регистрирана порода българско овчарско куче, което лидерът на ГЕРБ подари на президента Путин през 2010 година.

"Ако ще го гледаш, ти го давам. Ако няма да го гледаш, няма да ти го давам – той вика: "Обещавам, ще го гледам". Минаха няколко дена и му се обадих и му викам: "Ей, да не вземете да го разпорите, да му търсите чипове, подслушватели – това е душичка златна, няма да го пипате", разказа той.

"Ще ме иронизират Мирчев и Христо Иванов, те мачка не са отгледали", отсече иронично Борисов.
evanka
Цитат(Glo @ 04/09/2022, 17:43) <{POST_SNAPBACK}>

ББ може да се е накрал, но новите покрай него още не са.
Единствените, които не знаеха как се краде бяха ПП, те бяха "паднали от Марс" и не познаваха схемите за разлика от ББ, който ги беше разработил много добре.
Бабките са доволни от ПП, защото им вдигнаха пенсиите с много, а не като ББ - с по 10 лв на всеки 10 години.
Но каквото и да стане, вие в България ще си теглите теглото на избора.
Glo
ето, почнахме си говорим за дебилни бабички и еванка веднага довтаса sunbathing.gif кво дигане на пенсиите ма, преди две години с минимална пенсия си купуваш 312 хляба, сега с новите дигнати пенсии си купуваш 287, ми народа като е дебилен ше си тегли, да sunbathing.gif
evanka
Цитат(Glo @ 10/09/2022, 14:05) <{POST_SNAPBACK}>
ето, почнахме си говорим за дебилни бабички и еванка веднага довтаса sunbathing.gif кво дигане на пенсиите ма, преди две години с минимална пенсия си купуваш 312 хляба, сега с новите дигнати пенсии си купуваш 287, ми народа като е дебилен ше си тегли, да sunbathing.gif

ПП ще я вдигнат още.
Бойко спа 12г, пенсионерите му бяха последна грижа. Чакаше децата им от чужбина да ги издържат.
Glo
Цитат(evanka @ 10/09/2022, 20:27) <{POST_SNAPBACK}>
ПП ще я вдигнат още.
Бойко спа 12г, пенсионерите му бяха последна грижа. Чакаше децата им от чужбина да ги издържат.

еванка, айде моля ти се да не ми скачаш подобно на глупотевния ти ник с подобни глупотевини, мрете си там в чужбина по живо по здраво biggrin.gif
evanka
Цитат(Glo @ 10/09/2022, 19:41) <{POST_SNAPBACK}>
еванка, айде моля ти се да не ми скачаш подобно на глупотевния ти ник с подобни глупотевини, мрете си там в чужбина по живо по здраво biggrin.gif

Глория, много си сприхава, провери си хормоните и вземи мерки, менопаузата не прощава.
Glo
Цитат(evanka @ 10/09/2022, 20:52) <{POST_SNAPBACK}>
Глория, много си сприхава, провери си хормоните и вземи мерки, менопаузата не прощава.

ацки си лоша, отде тая твойта лошотия, не вярвам да е от хубав живот в чужбина sunbathing.gif
Thursday Next
=== Ти па щото като много добър се изяви в това клонче. Айде стига вече.
Glo
добре биии, няма повече, стори ми се, че жената търси да се драчи с някого и аз просто да и помогна az takovata.gif
Rat_in_the_house
Тая история с лавирането, неутралитета...няма да я бъде! Неутралитетът е изключително скъп лукс. Да вземем неутралната Швейцария. Винаги е някъде между 20-то и 30-то място в света по военни разходи. Реално има години, в които харчи за отбрана повече, отколкото Израел. Винаги в топ-5 по степен на военна подготовка. Само строежът на скривалища им струваше няколко милиарда. Концепцията там е, че местата в бункерите трябва да стигнат за всички граждани. Това дори Албания по соц време не успя да го постигне. А граничат все с цивилизовани европейски държави, които нямат никакво намерение да ги нападат.
Сега го отнеси към нас, имащи 300 км морска граница с безусловно най-агресивната във всяко едно отношение държава на планетата... Това всичкото идва от грешното разбиране на неутралитета. Неутралитетът не значи да харчиш малко за отбрана. Напротив-означава колосални разходи.
Абсолютно същото е и с лавирането. Ако може ние така, пък да ползваме нечии евтини ресурси...Ми няма как да стане-основата на икономиката си я слагаш върху това, което имаш. Ако изнасяш продукция за 100 милиарда годишно, ще ти е все тая дали плащаш за енергоносители 2 или 2,5 милиарда.
Питето
Абе, не е точно така, щото ако изнасяш продукция за 100млр., трябва да подсигуряваш суровини като за 100+млр., което си е сериозна работа щото и количеството е сериозно. Аз да лъжа, ама питай японците, при тях точно това става. Всичко тръгва от акъла на електората и акъла/мерака на водачите му.
Потребител

... ресурсите нямат общо ... под "безусловно най-агресивна" колегата има предвид Турция, която нахлу в Ирак, окупира северна Сирия и проведе симпатична прокси война в Армения ...

:.)

Glo
тъпата ива митева от чалгарската партия дава интревю в момента и вика, че след изборите тоя път вече сериозно трябвало да седнат да преговарят с другите партии за политики и коалиции 406.gif
Thursday Next
Цитат(Glo @ 12/09/2022, 16:48) <{POST_SNAPBACK}>
тъпата ива митева от чалгарската партия дава интревю в момента и вика, че след изборите тоя път вече сериозно трябвало да седнат да преговарят с другите партии за политики и коалиции 406.gif

Тяхната стана сетИла се Мара да се побара. laughing.gif
Rat_in_the_house
Не знам как стигна до тоя извод за Турция. Тя може да има амбиции за някакъв регионален фактор, но там процесите на национално обединение, етноконсолидация и т.н. са приключили много отдавна. Конфликтът на Турция с ПКК (да не се бърка с кюрдите по принцип защото ПКК е в конфликт с голяма част от официалните кюрдски партии) е на 40 години. Започва в средата на 80-те, а ПКК са социалистическо военизирано движение. Възниква и се развива подкрепено от...познай кой...едни добри хора, дето обикалят по света да изнасят революция и да основават "Народни републики". Та и там лисицата си има опашка.
Освен това...сега е 2022-ра. Турция граничи с цели 8 държави. Прочети с колко от тях е имала военни конфликти или са били практически управлявани от нея в последните 100 години. Защото при Русия тая статистика е направо плашеща...
В Турция има около 3,5 милиона човека, които се определят като български изселници или техни преки наследници. Така ги дава като статистика Турция и всъщност няма причина да завишава бройката. Само се опитай да си представиш реакцията на Русия ако днес някой се опита да изсели от която и да е нейна съседна държава 3,5 милиона етнически руснаци, както това са направили нашенските комунисти навремето с турците.
Rat_in_the_house
То може...ама трябва да си сменят лидера. Защото ако политиките и коалициите ще зависят пак от това дали Вожда сутринта си е взел наркотиците...нещата определено няма да се получат.
Питето
То... всички искат да водят другите, ама номера е да водиш себе си, че после останалите. И всеки избор си е исторически момент, щото към всеки избор има последици. Номера е в предвиждането, кой какво и колко може. Смятам да гласувам за политици, с прилично дълги коси, а не тип "бомбета". Оказва се, че в повечето случаи (щото има и кофти изключения) тези с дългите коси, са по-адекватни и някак си потръгват нещата. Става дума за мъжете политици, щото за жените в политиката, това с косите не важи по съвсем неполитически причини.
Потребител

... да видим, какво съдържа инкубатора за турска наемна армия, наречен Северна Сирия:

ХАЯТ ТАХРИР АЛ ШАМ

ХТШ е създадена в началото на 2017 г. като съюз между множество радикални групировки, сред които водещо място заемат Ал Нусра (Ал Кайда), Джайш ал Сунна, Лиуа ал Хак, Ансар ал Дин и Движението Нур ал Дин ал Зенки.

ДЖАБХАТ ТАХРИР АЛ СУРИЯ (ФРОНТ ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕ НА СИРИЯ)

Обединение между Ахрар ал Шам и Движението Нур ал Дин ал Зенки, формирано в резултат от правителствения натиск към провинция Идлиб от лятото и есента на 2017 г, както и като следствие от борбата за влияние с конкурентния джихадистки съюз Хаят Тахрир ал Шам.

ДЖАЙШ АЛ ИСЛАМ (АРМИЯ НА ИСЛЯМА)

Групировката е създадена като обединение от няколко десетки по-малки организации, като основната от тях е Лиуа ал Ислям (Бригада на исляма).

... по данни на De Re Militari.

... но разбира се ПКК, която е легална организация в Швейцария, Норвегия, Италия, Либия, Гърция, Русия, Кипър, Дания, Армения, ЮАР, САЩ, Израел, Швеция и България е причината Турция, като "регионален" фактор, да се намесва от Либия през Йемен до Нагорни Карабах.

... все места процъфтяващи благодарение на износа на демократични ценности бай дъ ей ...

... бахти лицемерието :.) ...

Hartmann
Цитат(Потребител @ 15/09/2022, 11:08) <{POST_SNAPBACK}>
... да видим, какво съдържа инкубатора за турска наемна армия, наречен Северна Сирия:

ХАЯТ ТАХРИР АЛ ШАМ

ХТШ е създадена в началото на 2017 г. като съюз между множество радикални групировки, сред които водещо място заемат Ал Нусра (Ал Кайда), Джайш ал Сунна, Лиуа ал Хак, Ансар ал Дин и Движението Нур ал Дин ал Зенки.

ДЖАБХАТ ТАХРИР АЛ СУРИЯ (ФРОНТ ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕ НА СИРИЯ)

Обединение между Ахрар ал Шам и Движението Нур ал Дин ал Зенки, формирано в резултат от правителствения натиск към провинция Идлиб от лятото и есента на 2017 г, както и като следствие от борбата за влияние с конкурентния джихадистки съюз Хаят Тахрир ал Шам.

ДЖАЙШ АЛ ИСЛАМ (АРМИЯ НА ИСЛЯМА)

Групировката е създадена като обединение от няколко десетки по-малки организации, като основната от тях е Лиуа ал Ислям (Бригада на исляма).

... по данни на De Re Militari.

... но разбира се ПКК, която е легална организация в Швейцария, Норвегия, Италия, Либия, Гърция, Русия, Кипър, Дания, Армения, ЮАР, САЩ, Израел, Швеция и България е причината Турция, като "регионален" фактор, да се намесва от Либия през Йемен до Нагорни Карабах.

... все места процъфтяващи благодарение на износа на демократични ценности бай дъ ей ...

... бахти лицемерието :.) ...

Нищо, нищо, сега Армения се обърна с пряка молба за помощ към ОДКБ заради конфликта с Азербайджан. Не виждам причина да не получи такава помощ, нали? smile.gif

Един интересен анонс по този повод: "ОДКБ" настолько никчемная организация, что не способна защитить даже свой собственный сайт."

Превод - ОДКБ (руското "НАТО") е толкова жалка организация, че не може да защити дори собствения си сайт - това изглежда е поздрав от "най-добрите хакери в света". А, чакай - те пък бяха руските 453.gif
Потребител

... баси скуката ...

- - -

... "няма по-сляп от този, който не желае да види" ... животът е лесен ... каприз на материята ... начинът на Природата да запазва месото прясно ...

- - -

... 40к ... 50к похарчени ...

... мдам ... в пароксизма на своя идиотизъм адепта на клоунадата се самозадоволява на фона на труповете ...

- - -

... 38° _ми [като резултат от теста] ... премерете си температурата! ...

... може и Булгаков да попрочетете ... кой знае, може да ви заинтересува ...

Питето
Позна за самозадоволяването на фона на трупове. Онзи в бункерите под Кремъл, точно това постигна — начеса си крастата за величие, за сметка на мужиците.

......

--
Точките, тиретата и новите редове, са да си ги сложиш, дето ти пасва.
Rat_in_the_house
Тя ПКК и у нас е легална, ама турците като пуснат червена бюлетина през Интерпол за някой от техните, им го караме директно на границата и го пишем, че е объркал пътя.
ПКК дали е основание да си разваляме отношенията с турците точно? Май не... И то няма да е от страх, а защото наистина няма смисъл.

Отношенията на Армения с Турция няма смисъл да ги намесваш. Там е ясно-няма да се оправят, докато е живо поне първото поколение наследници на жертвите от геноцида. Второто обикновено забравя и поставя други интереси на първо място.
Hartmann
Цитат(Потребител @ 16/09/2022, 17:08) <{POST_SNAPBACK}>
... баси скуката ...

- - -

... "няма по-сляп от този, който не желае да види" ... животът е лесен ... каприз на материята ... начинът на Природата да запазва месото прясно ...

- - -

... 40к ... 50к похарчени ...

... мдам ... в пароксизма на своя идиотизъм адепта на клоунадата се самозадоволява на фона на труповете ...

- - -

... 38° _ми [като резултат от теста] ... премерете си температурата! ...

... може и Булгаков да попрочетете ... кой знае, може да ви заинтересува ...

Патребчик... ти струваш по-малко дори от инженера, проектирал Великото Масковско Виенско Колево. smile.gif Онова, дето го кръстиха "Слънцето на Масква" ахахахахахахахахахахахахахахахахахах 453.gif Джуджака като го откри пампьозно онзи ден, и то още на първата врътка сгъна чадърите, тъй щото нещастниците, направили грешката да опитат да се повозят, докато чакаха да ги евакуират, успяха да се понагреят на нещастното солнце и да се полюбуват на руската инженерна мисъл от 140 метра висота.
ByBa
Искам да попитам нещо:

Ако съм изпуснала крайния срок за гласуване /който беше вчера/ мога ли да гласувам в деня на изборите?

и

още един ?

При гласуването мога ли да избирам САМО партия, а не поименно някой си от тази партия
ByBa
Виж сега...

гъби ли ще береш, шипки ли ще береш - и двете са вкусни, ако си ги приготвиш, както искаш...

е, че някоя и друга гъбка имала отрова или че шипките имали шип...не е болка за умирачка, хм,

мъча се да разбера дали има разлика между гъби и щипки,ох, шипки...

еми има

едните са нови, а другите стари...не, едните са гадни, а другите жадни...не,

ще започна с приликите

и двете са стари, увряли /врели и прекипели в политиката/ и застояли...да

знаеме ги - то не може от старо котило да се пръкне младо...или може?

еми, нека дадем шанс на младите...нали все това ни повтаряше и оня Петър Младенов ли беше...дето сега е стар

кой ти гледа тук десни, леви...нема сега да маршируваме, я...

всъщност май не разбрах ти кво питаше prashchai grigorii.gif

Thursday Next
Цитат(ByBa @ 18/09/2022, 10:07) <{POST_SNAPBACK}>
Искам да попитам нещо:

Ако съм изпуснала крайния срок за гласуване /който беше вчера/ мога ли да гласувам в деня на изборите?

Е как ще си изпуснала "крайния срок" за гласуване, като изборите са чак на втори октомври? "Началният срок" на гласуване е отварянето на избирателната секция на 2.10. сутринта, а "крайният срок" - затварянето на избирателната секция на 2.10. вечерта.
ByBa
Цитат(Hartmann @ 09/09/2022, 00:20) <{POST_SNAPBACK}>
...а е именно поради изключителното малоумие на простонародното население.

х-м, тъй като паметта ми е слаба...се чудя ти ли написА това за "елита", че бил избит...

и тъй като никой не обръща внимание на простолюдието, и колко е избито, то...кво ме е еня, че са избили елита...даа, ти си бил, сега се върнах назад по клончето smile.gif
ByBa
Цитат(Thursday Next @ 18/09/2022, 10:13) <{POST_SNAPBACK}>
Е как ще си изпуснала "крайния срок" за гласуване, като изборите са чак на втори октомври? "Началният срок" на гласуване е отварянето на избирателната секция на 2.10. сутринта, а "крайният срок" - затварянето на избирателната секция на 2.10. вечерта.

Виж сега, и не се сърди, Търсдей, аз чета, и чета, че крайния срок за гласуване бил вчера, включително, от интернет го чета.

а, разясни ми сега, като на първокласник, няма да се обидя, как така мога да гласувам в ДЕНЯ на изборите?
bod
Цитат(ByBa @ 18/09/2022, 11:07) <{POST_SNAPBACK}>
Искам да попитам нещо:

Преди да Ви отговоря, искам да попитам.
Действително ли, Вие персонално имате правото да гласувате?
Hartmann
Цитат(bod @ 18/09/2022, 11:33) <{POST_SNAPBACK}>
Преди да Ви отговоря, искам да попитам.
Действително ли, Вие персонално имате правото да гласувате?

От медицинска гледна точка не би трябвало, но деюре - има. Ето ти грозната страна на демокрацията.

Няма как да сложим ценз (примерно - само хора със средно и по-високо образование да гласуват), няма как да правим тестове за интелигентност пред урните, но има по-прост начин, подсказан от самото същество.

Месец или 2-3 седмици преди изборите се прави нещо като "записване за избори" - искаш ли да гласуваш, трябва лично да отидеш в съответна общинска служба и собственоръчно да попълниш бланка с безобидни на пръв поглед въпроси. Ето ти тест - дали човека разбира добре български и дали може да пише на български. Поне това.
Питето
Греда. Значи напускаш работа, хващаш самолета и се донасяш от другия край на света за една бланка при лелката на гишето.
Относно ценз за гласуване, искам аз да го определям, и още на втория мандат ще съм законно доживотно избран. Ако те притеснява, че глупавите гласуват, напъни се и ги пообразовай малко. Ако те притеснява, че едикоиси гласуват задружно, организирай половината от "гъбарите" и никакво задружно (етническо или корпоративно) гласуване няма да мине. От друга страна, глупавите може да решат ценза да е под ниво "средно специално" и понеже са повечко от умните мисля че няма да ти хареса. animatedwink.gif
Откак внимавам какво си пожелавам, има усещането че живея малко по-добре.
Тарабас
Всички са данъкоплатци или поне така се твърди. Няма как на човек с ограничени познания за живота, извън личната физиология, да му забраниш да гласува.
Тарабас
Виж сега, къде и какво четеш е личен избор. И какво поемаш като информация и какво пвариш с информацията също е личен избор.
Няма как да ти се разясни като на първокласник, сложно е за теб.
Тарабас
Досега само кючек играха. Тва могат, това правят. Трябва да ги респектира човек заради волята им да играят кючек. Евала!
Thursday Next
Цитат(ByBa @ 18/09/2022, 10:30) <{POST_SNAPBACK}>
Виж сега, и не се сърди, Търсдей, аз чета, и чета, че крайния срок за гласуване бил вчера, включително, от интернет го чета.

а, разясни ми сега, като на първокласник, няма да се обидя, как така мога да гласувам в ДЕНЯ на изборите?

В България няма американските екстри "ранно гласуване" и "гласуване по пощата". На българските избори се гласува в деня, обявен за изборен. От 7 сутринта (или когато там отварят секциите), до 8 вечерта или докато има още желаещи да гласуват пред секцията. Ти къде и какво четеш не знам, но в България се гласува в един ден, обявен предварително с указ на президента. За предстоящите избори този ден е 2 октомври. Ти какви срокове си изпуснала или не си, не се наемам да гадая. А ако не можеш да разбереш какво четеш, май е по-добре да не гласуваш, а?
нищ по дух
Цитат(Thursday Next @ 18/09/2022, 14:15) <{POST_SNAPBACK}>
В България няма американските екстри "ранно гласуване" и "гласуване по пощата". На българските избори се гласува в деня, обявен за изборен. От 7 сутринта (или когато там отварят секциите), до 8 вечерта или докато има още желаещи да гласуват пред секцията. Ти къде и какво четеш не знам, но в България се гласува в един ден, обявен предварително с указ на президента. За предстоящите избори този ден е 2 октомври. Ти какви срокове си изпуснала или не си, не се наемам да гадая. А ако не можеш да разбереш какво четеш, май е по-добре да не гласуваш, а?

Да не би да има изискване, в коя секция ще гласува и предварително да даде заявление, ако примерно в деня на гласуване пътува и е в друг град с изборна секция, предполагам само, нямам представа как е при гласуване в чужбина.
Shade
Цитат(Hartmann @ 18/09/2022, 02:10) <{POST_SNAPBACK}>
От медицинска гледна точка не би трябвало, но деюре - има. Ето ти грозната страна на демокрацията.

Няма как да сложим ценз (примерно - само хора със средно и по-високо образование да гласуват), няма как да правим тестове за интелигентност пред урните, но има по-прост начин, подсказан от самото същество.

Месец или 2-3 седмици преди изборите се прави нещо като "записване за избори" - искаш ли да гласуваш, трябва лично да отидеш в съответна общинска служба и собственоръчно да попълниш бланка с безобидни на пръв поглед въпроси. Ето ти тест - дали човека разбира добре български и дали може да пише на български. Поне това.

Сетих се нещо. Преди години се явявах на интервю за работа в една фирма. Преди интервюто ми връчиха една диплянка с тест за интелигентност, дадоха ми 20 минути и ме оставиха сам в залата.
Позицията беше контракт и работих там няколко месеца, почти година. Но запазих връзка с мениджъра и си разменяхме е-мейли отвреме-навреме. Питам го веднъж как върви бизнесът на фирмата, чиито служители са селектирани с високо IQ. Онзи вика знаеш ли какво, тестовете за интелигентност с отхвърляне на кандидати под приемлив праг на интелигентност отпаднаха. Оказа се, че и по-тъпите служители могат да вършат добра работа, ако ръководството е добро.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.