B R I T A
това е името на Бренда Брита
1/ Откъде е взето /произхожда, започва, създава/ ?
2/ Какво е изпуснато в това име?
Малко насочващи мисли /макар че в минута е много не даваха никакви насочващи мисли/
Този бренд е измислен за пречистване, не на душата, разбира се, а на...
Този бренд е много популярен, а дали това не следва нещо друго - също така много популярно в природата...
Можем и без този бренд, но дали?
Тарабас
27/10/2022, 18:18
Брита пречиства вода
admiral
27/10/2022, 22:14
Брита пречиства вода

от какво?
Тарабас
27/10/2022, 22:24
Токсини, шлаки, 5G, сичко. От това, което вярваш, че може да е във водата.
Rat_in_the_house
27/10/2022, 22:45
По принцип човешката цивилизация не е възможна без технология за пречистване на вода. Всички древни цивилизации са имали. Там индийци, шумери, египтяни...
баби, добрутроооо

искам да се изцепя някоя яка простотия, ма не ми иде нищо на акъла , хем гръмнах едно енергийно
или.... ми дойде нещо яко
американско сайку
американско момиче
като нежно кокиче
е твоя баща
докато хейтърите се хейтят така яко и забавно в съседната тема, аз хич и не си губя времето в подобни безумни човешки препирни, сготвих оригинален турски кадаиф за закуска, но е лудос на литър вода да му сложиш кило захар

двеста триста грама са напълно достатъчни, даже му метнах и сирене
Thursday Next
29/10/2022, 15:10
Направи кюнефе и тогава ела да се фукаш, да сиропира кадаиф всеки може.
29mСтараЗагора
29/10/2022, 20:32
как ги слагате тези снимки
29mСтараЗагора
29/10/2022, 20:42
ко речи
Можем и без бренда — прочитаме подписа ти и дерзаем.
Потребител
17/07/2025, 00:56
... осемдесет и три процента от всички дни през годината започват еднакво: със звън на будилника :.) ...
- - -
... здравейте приятели! ... сър Тери, чест и почитания! ...
... етимологията и на думите разделя два свята - света на хуманното въображение и света на страха пред бъдещето в същите тези шаблони:
... красива блондинка с неприлична татуировка между плещите, гола и дългокрака, стреля с два автоматични пистолета в грозен брюнет, от когото при всяко попадение изхвърчат червени пръски ...
... или, човечеството доживява последните си дни под гнета на свирепи роботи ... роботите станали по-умни от хората и завзели властта, използват всички жизнени блага, а хората натъпкали под земята и ги поставили при конвейерите ...
... в друг вариант хората са поробени от пришълци от съседната вселена ... те също заграбили властта, въвели феодален строй и усилено използвали правото на първата нощ :.) ... тези пришълци живели завидно, но и за онези, които се ползвали от милостта им, падало по нещичко ... а малко по-натам намираме хора поробени от пришълци от Алтаир, разумни вируси, които се заселват в тялото на човека и го карат да върши, каквото поискат ...
... следва голяма колония на Галактическата федерация ... хората там също са поробени, но не живеят много лошо, защото негово превъзходителство управителят ги угоява за клане и вербува от тях личната гвардия на негово величество галактическия император А-у 3562-ри ... има и още варианти с поробени от разумни паразити, разумни растения и разумни минерали ... и най-накрая област с поробени от не знам кого си, но за тях се разказват разни приказки, на които сериозен човек не може да вярва …
Гло? :.)
- - -
... изгледах ви играта на калмари - отдай се на страстите, вземи печалбата, бъди примат и в рая те очакват девици? ...
... т'ва наред с "човечността" в капиталистическия ад ... банално? ...
... виповете в ролята на картонени злодеи в стил "големия бял господар" /което би било интересно през 1986_та/ ... властова фантазия - не удоволствието от преследването, а правото да решаваш кой диша ...
... отегчени? ... богаташи с костюми от Шейн и мозък на TikTok клип - смъртта, като екстремно шоу просто за да усетят нещо ... дебилно? ...
... но имаше и попадения /вероятно фамилна корейска драма за вътрешна употреба/ ... Северна Корея през филтъра на снн - тъмни цветове, слънце не грее дори в ясен летен ден, глад, мизерия, хората се изяждат едни други ... и някой много упорит успява да се измъкне от този ад ... и попада в цивилизацията при цветните рекламни екрани ... и в демокрацията ... и човечността :.) ...
... щото демокрацията с реклами е по-добра... или поне по-цветна :.) ...
... Калмарите са Батъл Роял за хора, които мислят, че Капиталът на Маркс е твърде сложен :.) ...
писано е - невероятна творба! ... значи е вярно!
зайчета :.)
п.п. ... някой, който се ползва с благоволението на ръководството да пусне тема - Калмари vs. социалистическия реализъм в киното :.) ...
и на мене тоя шибан свят вече ми омръзна, даже и в шоу програми не ми се участва, обаче адски злорадствам когато учените изритат поредния шут в гъзовете на христяните!
ПИСАНО Е - светлината няма нищо общо с тъмнината и не може да я схване
е! оказа се , че светлината произлиза от тъмнината
https://novini.bg/article/20250717091705128...UT_XfHKiI3d4Xewайде да пийнем по една водка деееба, да внеса и аз своя личен дан, за да има кво да се чете, инджойтесе
грях е сутрин да се будиш
грях е денем да смърдиш
грях е здраво да се трудиш
грях е с ордени да спиш
свято е да си покойник
свято е да си презрян
свято е да си разколник
да си шибан и ембан
всеки иска да е мъдър
всеки иска да е топ
всеки иска на моренце
да се снима с гиздав поп
никой вече не умее
да ти възмути робот
нито с песен да възпее
някой виден хомофоб
нямам време от безвремие
нямам време за молби
нямам време и търпение
за избушени сръдни
имам време за забвение
чувам времето - свисти
имам време за брожение
а вселената ехти
Голяма каша ти е в междуредията и от там ти идва нуждата от много многоточия...
Потребител
18/07/2025, 00:52
"учените" :.)
Аз-ът като център на Вселената :.)
... ако Фройд казва "Човекът е роб на подсъзнанието си“, племеникът му добавя: "Но можеш да го продадеш на другите като свобода" ...
... или как "Аз-ът“ стана продукт? ... семпло е - уникалността се превърна в маркетингов слоган "Бъди себе си! Купи си айфон!"
... дори в училищата теза/антитеза е тренинг за бъдещи потребители: "Избери страна! ... но не забравяй, че допаминовите корективи само днес и само сега са 9.99$" ...
... ти си продукт, Гло ... не си бунтар, а просто разочарован потребител :.) ...
... на Place du Luxembourg в Брюксел, в Schuman Café, The Corner или например в Cocoon Bar имат *специално меню* за корпоративни клиенти :.) ...
п.п. ... не се фрустрирай! ... утре ще спечелите изборите :.) ...
хехе, станах в три чеса да поркам и да пуша, хем пих до преди лягане бая алкохол, и аз като Шрито, ма той ходи на бачкане, не мое си позволи като мене да порка до безкрайнос
глей сега, избори, избори, а кой точно съм аз беееее, верно ли си живея живота който аз съм избрал при пълното отсъствие на каквито и да е избори?
питам като човек! да, ама номера е да почнеш да мислиш като бог щото условията за избор не са мои, и като почнах да мисля като бог ми стана съвсем ясно, че реално аз нищо не съм избрал, вкаран съм в неговите условности, преставяш ли си? това моето е само роля по готов написан сценарий,
не съм го писал аз, но го играя, и то така го играя, че изобщо не си знам следващите реплики, нали разбираш, те са предварително написани , аз играя убедително , казвам си репликите в дадения момент без да съм ги научил преди това, но трябва да ги кажа,
Е? как ше се самоопределя кой съм ако не избера страна? от Левски ли съм? от ЦСКА ли съм? металист ли съм, чалгар ли съм? комунист ли съм? нацист ли съм? гордея ли се с избора си кой съм точно? ако не се гордея, плужек ли съм? всеки ден , всеки час, всяка минута трябва да избираме кои сме точно, хубавото на изборите ни е, че винаги можем да ги променим, ама като ги променим, други ли ставаме или си оставаме същите?
пфу деееба тее избори! нищо никога не съм избирал, то ме избира, това е което трябва да се разбере навреме, иначе ти се вдъртяства личността, но то и личност няма при така сложилите се житейски обстоятелства, хайде дай да не папагалстваме разните му там чужди прозрения, няма съзнателни избори, всеки избор е подсъзнателен и отреагиран, казват че имало лоши и добри избори, ама знаем ли ги кои са лоши и кои са добри? ха-ха! всяко зло за добро е казал някой мъдрец навремето, дай да заложим тогава на лошите избори които може и да излезнат възможно най-добрите накрая, ама то и край няма докато си жив, Потребител, нещата са адски шибани, нещата са капанно ужасяващи и никак не са случайни,
може и да има някви свободни избори, ние само се намесваме в тях избирайки си готов вече избор, анадънмо кво ти говоря, все пак не съм някой пиян Шритойога. Шритотата винаги ше ти осъдят избора ако не мислиш като тях, щото всеки избор може да бъде осъден, порицан а може да бъде и аплодиран, ама това е външно вмешателство, то не е само един проблема с изборите, да бъдеш или да не бъдеш?

един гений го е казал толкова гениално само с две три думи, Потребител, все гледаш да ме затрудниш деееба
хехе, станах в три чеса да поркам и да пуша, хем пих до преди лягане бая алкохол, и аз като Шрито, ма той ходи на бачкане, не мое си позволи като мене да порка до безкрайнос
глей сега, избори, избори, а кой точно съм аз беееее, верно ли си живея живота който аз съм избрал при пълното отсъствие на каквито и да е избори?
питам като човек! да, ама номера е да почнеш да мислиш като бог щото условията за избор не са мои, и като почнах да мисля като бог ми стана съвсем ясно, че реално аз нищо не съм избрал, вкаран съм в неговите условности, преставяш ли си? това моето е само роля по готов написан сценарий,
не съм го писал аз, но го играя, и то така го играя, че изобщо не си знам следващите реплики, нали разбираш, те са предварително написани , аз играя убедително , казвам си репликите в дадения момент без да съм ги научил преди това, но трябва да ги кажа,
Е? как ше се самоопределя кой съм ако не избера страна? от Левски ли съм? от ЦСКА ли съм? металист ли съм, чалгар ли съм? комунист ли съм? нацист ли съм? гордея ли се с избора си кой съм точно? ако не се гордея, плужек ли съм? всеки ден , всеки час, всяка минута трябва да избираме кои сме точно, хубавото на изборите ни е, че винаги можем да ги променим, ама като ги променим, други ли ставаме или си оставаме същите?
пфу деееба тее избори! нищо никога не съм избирал, то ме избира, това е което трябва да се разбере навреме, иначе ти се вдъртяства личността, но то и личност няма при така сложилите се житейски обстоятелства, хайде дай да не папагалстваме разните му там чужди прозрения, няма съзнателни избори, всеки избор е подсъзнателен и отреагиран, казват че имало лоши и добри избори, ама знаем ли ги кои са лоши и кои са добри? ха-ха! всяко зло за добро е казал някой мъдрец навремето, дай да заложим тогава на лошите избори които може и да излезнат възможно най-добрите накрая, ама то и край няма докато си жив, Потребител, нещата са адски шибани, нещата са капанно ужасяващи и никак не са случайни,
може и да има някви свободни избори, ние само се намесваме в тях избирайки си готов вече избор, анадънмо кво ти говоря, все пак не съм някой пиян Шритойога. Шритотата винаги ше ти осъдят избора ако не мислиш като тях, щото всеки избор може да бъде осъден, порицан а може да бъде и аплодиран, ама това е външно вмешателство, то не е само един проблема с изборите, да бъдеш или да не бъдеш?

един гений го е казал толкова гениално само с две три думи, Потребител, все гледаш да ме затрудниш деееба

Значи, с тази философска изповед слагаш в джоба си Блез Паскал с неговия кръстопът на надеждите, изложен в "Ценности и общност". Където разнищва: "
Истината е полезна за този, на когото се казва, но е вредна за онзи, който я казва - навлича му омраза. А придворните предпочитат своя собствен интерес пред интереса на владетеля, комуто служат, затова не се стремят да му окажат услуга в свой ущърб".
Голяма каша ти е в междуредията и от там ти идва нуждата от много многоточия...
... Опитва да нагажда звучене на "
глас народен, глас европеевски" ...
искам да му кажа на Потребитела, че дори Исуската не е имал избор, Отеца му решава да го прати на земята , Отеца му го праща да изиграе определена роля, ролята на спасител! демек му написва предварително сценария!
сценария е да умре на кръста за да спаси човечеството от баща му, който също е нямал право на избор предвид творческата му дейнос с която тотално се е осрал сътворявайки човека и която го е довела до такава отчаяна постъпка, Исуската от своя страна е опитал да направи своя избор, молил се е да не умира, в края на краищата му е просветнало, че няма право на избор и трябва да умре!
умира точно според както е ПИСАНО, писанията са сценария, а говорим за второто лице на Бога, който също бил всесъвършен Бог както твърдят христяните, излиза че дори самия Бог няма право на избор, е, ако дори той няма право на избор, то за нас клетите какво остава?
мисля , че звуча напълно логично, Потребитела е интелектуално копеле и ше ме разбере, говоря просто и разбираемо, не си запълвам мишленията с десетки цитати на известни учени, психолози, философи и автори, пък и да искам – не съм ги чел, отегчителни са ми, тезата ми е ясна – няма избори в тоя живот!

ако Потребитела поддържа обратната теза – нека я сподели тука
искам да чуя от Потребитела и лични размисли и страсти относно теориите за Котката на Шварценегер, Буратиновото магаре и Парадокса на Бабата
хехе, станах в три чеса да поркам и да пуша, хем пих до преди лягане бая алкохол, ...
Така написано впечатляваш с възможности, особено както те е избило на философия рано заранта.
Потребител
18/07/2025, 22:10
дискурсивна атака :.)
"да мислиш като бог" ... с малко другарска помощ от съпорт групата :.)
- - -
... Гло, много си писал, не четох всичко, ама т'ва което се опитваш да кажеш си има просто име - операнда "ИЛИ" се нарича - т.е. свобода на избора в рамките на масива ...
... разбирам желанието да свалиш отговорността за решенията си и не, не съм съгласен с изводите ти, щото има нюанси ...
... сега, за боговете - Гравитацията /за да не те разочаровам :.)/ е сила ... непонятна ЗАСЕГА сила ... антропоморфизираме ли я? ... палим ли и свещи? - не! ... съобразяваме ли се с нея? - да! ... изучаваме ли я? - задължително! ...
... но не обсъждаме това, приятелю ... после, кой бизнесмен, кой - бог, кой самолетоносач ... какви са точно са светлите хора от бъдещето е ясно отдавна ... сега обсъждаме цената ... на избора :.) ...
... разбра се също, че на цена в копейки глобалните реагират ... еее, малко спонтанно ...
- - -
... и като спомена папагали с гугъл:
"Най-голямата слабост е да мислиш, че разбираш всичко."
:.)
Гравитацията е сила ... непонятна ЗАСЕГА сила ... антропоморфизираме ли я? ... палим ли и свещи? - не! ... съобразяваме ли се с нея? - да! ... изучаваме ли я? - задължително! ...
Задължително изучаване на гравитацията (по Пенроуз или по Нойман-Уигнър, който се случи по-близо):
... нестабилността на суперпозицията в мащабите на ефекта на гравитацията колапсира реалността ...
... да! ...
добрутро Потребител

бе мани бе, тва мойто са само едни алабализми, нямам кой знае колко ангажименти в тоя живот и гледам да си убивам времето с някви занимавки, за мене висенето в нета е нещо много важно и занимателно защото то какво друго да прая, не мога да ида на разходка и да се разхождам по десетина часа, или пък да ида на пазара и да кисна там цял ден, кафясва ми , то и плажа омръзва

тъпите бургазлии не мога да ги отуча да не пазарят! те винаги пазарят, никога не пазаруват!

мога да защитя и обратната теза, а именно че всяка секунда правим избори за собствения си живот, няма да ми е кой знае колко трудно, ма ми омръзна тая темичка!
по някой път за разнообразия си прая гаргара с хората, влизам вчера в един магазин и викам с театрален тон на чичото магазинер - добър ден красавецо! да ти се намира малко огънче? е такъв поглед не бях виждал последните години!

на тръгване го посъветвах да учи руски, щото му поръчах
полтарА водка и той ме пита половинка ли или 700! освен това му препоръчах да учи и турски щото не се знае кой ше нахлуе по-напред

пък тоя почна ме занимава с Пеевски и с еврото, баси имбецила
пак добрутро от мене, свинчовци

кво ше прайме днеска, ше почиваме ли? мисля и аз да се отдам на активна почивка, но няма почивка от татуирани дебили, таман обясних преди малко на един такъв, че
Васил Левски не е бил българин а македонец, щото ако беше българин щеше да се казва
Васил Левов
пак добрутро от мене, свинчовци

кво ше прайме днеска, ше почиваме ли? мисля и аз да се отдам на активна почивка, но няма почивка от татуирани дебили, таман обясних преди малко на един такъв, че
Васил Левски не е бил българин а македонец, щото ако беше българин щеше да се казва
Васил Левов 
Като спомена
дебили днес, попаднах на носталгично материалче на български русофилистик и несъмнен поклонник на Възраждане и Величие, въздишащ колко добре бяхме с лева, вековната опора на българщината. И пророкуващ колко тежък ще стане животът в България с въвеждането на еврото.
Няма да давам линк към този идиот, любим на Баето, Попето и останалите нискообразвани форумни алтернативници, та да наливам наготово вода в мелницата на радостта и глупостта им. Да си го намерят сами.
Стойността на този материал идва от същината му. А именно: "
Преди ни казваха колко добре ще живеем един ден, а днес ни казват колко добре сме живели тогава".
Еми то... то си е истина, просто не са уточнили кое за кого се отнася. По комунистическо са познали, че "ще живеем добре един ден"... само не са познали че ще се случи докато са живи, при това с демокрация и в капитализъм. Повечето днес живеем по-добре от тогава.
Също е вярно, че едно време комунистите и обкръжението им са живели по-добре от днес. Те и заради това си плачат по "доброто старо време". Само онези по върховете успяха да си запазят доброто живеене, всички останали го забатачиха.
Thursday Next
13/08/2025, 16:38
Напомняш ми за един разговор на баща ми преди години с един комшия в Русе. Оня се жалва как си било добре едно време, имал работа (некъв писарушка беше в окръжния комитет на партията), па на стол как ядял, па как всяка година ходел на море с карти, а сега кво, нъцки. С тая скъпотия никой не можел да иде, Черноморието щяло да западне. Баща ми, който е кротък гавратор седми разряд, му вика, "Е, Жоро, не бой се, няма да западне Черноморието, едно време вие ходехте всяка година, сега ние ходим всяка година, че и без карти. Хем не си носим русенско варено, а ядем по кръчми."
Потребител
16/08/2025, 09:30
вой на болотах
- - -
... как са моите мили приятели, днес? ...
Пак ли си го закъсал?
вой на болотах
- - -
... как са моите мили приятели, днес? ...
Потребител
24/08/2025, 01:33
Ивана Николине Брьонлунд е 18-годишна майка. Тя ражда дъщеря си Авияя-Лууна на 11 август 2025 г. в болница близо до Копенхаген. Буквално един час след раждането местните социалните служби вземат новороденото и го настанянат в приемна грижа. Последвалото обяснение било, че това е заради необходимост от "психологическа оценка“ на нейната родителска компетентност.
Тестът за родителска компетентност е "стандартизиран психометричен инструмент", използван от датските социални служби, за да оценят способността на даден човек да отглежда дете.
Ивана е от гренландски произход.
сър Тери?
- - -
"Стандартизиран психометричен инструмент"
... силата и значението на думите :.) ...
... "стандартизиран" носи отглас от нещо обезличено, предсказуемо, дори досадно ... предполага създаването на норма, рамка в която всичко, което не е разписано, се възприема като "различно" или "отклоняващо се" ... създадено да измерва хората спрямо общ знаменател, даден от светлите и глобални индивиди от бъдещето ...
... "инструмент" е нещо създадено да изпълнява работа - безпристрастно, ефективно, почти технократично ... тук е за да помогне, но не на човека, който е негов обект, а на системата, която го използва ... проектиран да категоризира, да диагностицира, да поставя етикети с цел "осигуряване на подкрепа", но тази подкрепа да идва с цената на отнета свобода ...
... ТО е тук за да свикнеш ... ТО е тук за да остане ...
... система, не някаква абстрактна сила ... сбор от технологични платформи, фармацевтични интереси и технократични идеологии, "Стандартизираният психометричен инструмент" е логическият продукт на това общество - плод на светогледа на хора, чийто "десетгодишен опит" е бил предимно с реклами, фейсбук и антидепресанти ...
... дори не е необходимо да са злонамерени ... просто са продукт на своята среда и я репродуцират чрез инструменти по нейн образ и подобие ...
... в резултат е на лице самовъзпроизвеждаща се система с завидна ефективност, заличаваща човешкото измерение под маската на науката, грижата и обективността ...
... получихме свят проектиран така, че да заличава човечността ...
... другари :.) ...
Сигурно пропускаш нещо от новината, за да стане "разтърсваща". Подозирам, че точно това "пропуснато" нещо е принудило социалните да се намесят. Това при условие, че цялата "новина" не е просто фейк.
Потъвай си по график.
нищ по дух
24/08/2025, 15:07
Сигурно пропускаш нещо от новината, за да стане "разтърсваща". Подозирам, че точно това "пропуснато" нещо е принудило социалните да се намесят. Това при условие, че цялата "новина" не е просто фейк.
Потъвай си по график.
Не е фейк, даже преди 2 месеца се случило същото, но въпреки протестите, които има, трябва да се види всичко подробно относно случаите преди да се обобщава и внушава каквото и да е, а относно този тест за родителска компетентност е много необходим и тук в България, особено за родителите на измислените локали, за тия които влитат с колите си директно в прозорците на автобуси, за тия с трОтонетките, и АТВ-етата и т.н.
Конкретно за самия тест в Дания са приели да не се прилага за грендландци, това е за което се протестира там.
Потребител
24/08/2025, 17:12
... сър Тери, горкият сър Тери :.) ...
... "програмиран" вярващ изпълнява ритуал ...
... светлият глобален субект не просто прочита текста ... той го усеща на физиологично ниво и това го кара да премине през кратка, но интензивна емоционална криза, която го отвежда право в ръцете на вярата му ... етапите са почти медицински точни:
Първи етап - Смущение
... прочита текста ... мозъкът му не може бързо да обработи стила, дълбочината, метафорите ... създава се дисонанс ... съдържанието не се вписва в неговия предварително опакован светоглед ... тук е момента, в който "кръвното се вдига", а това е физиологична реакция на заплаха пред несъответстваща информация ...
Втори етап - Обида
... осъзнава, че не става въпрос просто за "друго мнение" ... това е нападка срещу самите основи на неговата сигурност ... нападка срещу неговата самоидентификация като "нормален", "рационален" индивид, който вярва на "правилните" институции ... вече е лично - кара го да се чувства персонално засегнат, защото Той е част от системата, макар и като прост вярващ ...
Трети етап - Ритуалът на отхвърлянето
... в търсене на стабилност за да се успокои, той не мисли ... изпълнява вече заучен ритуал - търси в своята вътрешна база с данни отговори, предоставени от самата система:
- Атакувай източника! ["фейк"]
- Призовавай към пълната картина! ["сигурно пропускаш нещо"]
- Дискредитирай мотива! ["за да стане разтърсваща"]
- Направи лична нападка! ["потъвай си"]
... нашият герой не отговаря, за да сподели мнение - изрича мантра, за да си върне душевното равновесие ...
... всяко от тези от тези клишета е като броеница, която го успокоява ... те го връщат обратно в лоното на ТО, сред себеподобните в градче Дери, където всичко е предвидимо и опростено ...
Четвърти етап - Катарзис:
... постигнатото пренебрежение ...
... след като е изговорил мантрите, той се чувства по-добре ... температурата му спада ... Той! е отхвърлил заплахата ... Той! е доказал (на себе си) своята вярност ...
... крайният емоционален разряд е презрителното "Потъвай си по график" - това е неговият еквивалент на кръстен знак с който забива кол в сърцето на вампира ...
... сега, вече може да си тръгне, чувствайки се морален и интелектуален победител :.) ...
- - -
... и +1 за малкия ъпдейт от Петър :.)
Тактика на присвояване: [Не е "фейк“]
... критиката на системата е обезвредена, защото е призната от самата система ...
Тактика на пренасочване: ["трябва да се види всичко подробно“]
... не е обективност, а инструмент за безкрайно отлагане на съда ... винаги може да се поиска още малко информация, още един доклад, още една комисия ... докато системата продължава да функционира необезпокоявана ...
Тактика на локално прилагане
.. най-перфидната :.) ...
... взима универсалната критика на технократичния контрол и я пренасочва към удобен враг - "измислените локали“, "троТОнетките“ ...
... какво ни казва: "Стандартизиран психометричен инструмент" е добър, защото може да се използва срещу [тях] - онези, които ние [нормалните, цивилизованите] смятаме за неуредени и опасни.“
... Петър не предлага разширение на действието от място на съпричастност, а от място на предизвикана агресия ... той моли системата да сложи още един етаж на затвора, обещавайки да и' поднесе ключовете :.) ...
... и за финал най-хубавото:
Заключението като форма на "милост“:
[Конкретно за самия тест в Дания са приели да не се прилага за гренландци“]
... не е корекция, а демонстрация на сила ... системата е толкова могъща и уверена, че може да си позволи "милостта" да направи изключение ... ТО не е осъдено, ТО е великодушно! :.) ...
И да, другари пешки и офицери ... това е напълно предвидимо :.) ...
Аре пак пропаганда от старите номера — обиждаш опонента на глупав. Та какво си пропуснал да споменеш около новината? Защо цяла държава майки и бащи са съгласни на такава преценка, щото са тъпи всичките или има още нещо.
нищ по дух
24/08/2025, 17:41
... "троТОнетките“ ...
... той моли системата да сложи още един етаж на затвора, обещавайки да и' поднесе ключовете :.) ...
Ray, не един етаж, CECOT
Потъвай си по график.
Нищо не е пропуснато случайно. Ако предложи подробности без междуредия и многоточния или линк към автентичния материал, това може да предизвика размисъл.
Но целта е да се избегне именно размисъл. С директно внушение към българското простолюдие, представено от невежи нискообразовани българопитеци. Със следната насоченост: "
В Европа налагат дискриминационни закони. В Русия няма такива перверзии. Там е свобода и демокрация, за разлика от налагащата ограничения Европа".
Действително. В затъналия в дълбока демографска криза Путлеристан, допълнително задълбочвана с милионите избити руснаци в безсмислената война на Путлер, създават закон за стимулиране на 13-14 годишни ученички да забременяват и раждат. Без някой да поставя родителската им компетентност под въпрос. Важно е да има осигурен конвейер за повече войници, повече пушечно месо, за амбициите на царя. Нищо ново под Слънцето: "
Deutsche Frauen müssen dem Führer mehr Soldaten stellen".
Внушение от тази категория е предостатъчно за създаване и поддържане виждането на българопитеците, които повече вярват и по-малко разсъждават. Вярват не само в богове и вождове. Вярват най-вече в конспирации, предложени от любими дресьори-манипулатори. Ето как изразяват възторжената си вяра в такива. Все едно човек чете безсъдържателните "доводи" на Баето, Попето и Снобето, гарнирани с удивителни, емотикони и многоточия. Грамотността е основна слабост на набедената за "
най-интелигентна аудитория в Интернет", така че поправянето на правописните грешки, които буквално вадят очи, е мое дело:
Встъпителни слова на
любимия дресьор на българопитеци:
- Ще ви бъда благодарен ако вие, представителите на най-интелигентните аудитории в Интернет, подкрепита гласа на истината, като се абонирате за канала.Следва високо-консистентен поток от лесносмилаеми "разкрития", оформени като за наивни вярващи.
И възторжените подскоци на некадърните да формулират смислено и адекватно становище българопитеци. Сякаш стадо павиани се е разбесняло:
- Моите уважения, г-н Вождьо Вождев! ГОЛЯМ СИ! Браво! Браво! Прекрасен подкаст, реални обсъждания!!!
- Бог да ви пази! Бъдете здрав и много благословен за брилянтния анализ!!!!
- Много точен речник, страхотен анализ - точен и ясен, правдив и актуален!!
- Благодаря ви! Благодаря ви за труда, който сте положили за това хубаво излъчване!!!
- Жив, здрав и благословен да сте, г-н Вождев! Обичаме ви! НАРОДА!!!!
- Пак ще го споделя! Нямаме туристи заради тия украинци. Превзеха ни. От Слънчев бряг Ви пиша. Сезон нямаме заради тях. На САПУН!
- Направете предаване и за семейството на Зеленски, за фондациите на жена му, продажбата на деца и органи и т.н... Много ще е интересно...
- Чудят се как да нападнат Русия. Едно време нашият дядо Крумчо беше казал - Като не щеш мира, на ти секира. Това е за Зеленски.
- Браво, БРАВО, ТОЧНО ТАКА, РУСКИ БРАТУШКИ!!
- Орешника като тръгне, къде ли ще се спре! Дай боже и по Англия!!!
- Всъщност, Путин не ги е предложил тези минималистични условия - на него са му ги предложили и той се е съгласил да преговаря на тази основа.
- Гледам в момента руски сериал за събитията през 2014 и 2022 година. Заглавието е "Переведи ее через Майдан".
Бай Ганьо
25/08/2025, 09:15
Нищо не е пропуснато случайно.
Все едно човек чете безсъдържателните "доводи" на Баето, Попето и Снобето, гарнирани с удивителни, емотикони и многоточия.
Другари!
Колкото и да си заравяте главите в пясъка, толкоз голите ви задници стърчат отгоре.
https://youtu.be/bKaeRtzahVA?si=jYeisg3qovPfegO2Искаш коментар на линка ли!
ох, здравейте мили мои, пуснах в социалните мрежи референдум ЗА или ПРОТИВ безводието и наводненията

ма не мога да пиша много, че съм малко на смъртно легло цяла седмица, по мои изчисления ше откарам още една седмица, големи кризи, голямо чудо, нещо ужасно, не можех да дишам, трябваше ми кислородна маска, ма нямах, нито ми се звънеше по болници, предпочитам да умра отколкото да влезна в болница, детето искаше да вика линейка, горкото така се изплаши, няколко дена бех между двата свята, нищо! случва се по някой път, колата ми сигурно ръждяса, успешно свалих към пет кила хехе, сяко зло за добро бееее, сега изглеждам някъде към двайспет годишен, и без това търсех начин да се подмладя малко или повечко и мойта исуска ми сбъдна желанието, реших че е велик, щото то по какъв друг начин щеше да стане това

трябваше ми здрав ритник, но това е въпрос на тънки духовни философии и екзистенциални размишления
Потребител
25/08/2025, 11:38
Рей + ?
... шаблони Петре, шаблони ... говорихме за това ...
... ти приемаш съществуването на само две системи - твоята и конкурентните ...
... лично, не приемам нито една система основана на контрол и манипулации, защото не виждам как това ще ни изведе напред като вид ...
... така че:
Питър, засрамете се!
Потребител
25/08/2025, 11:39
грижи се за себе си!
и оздравявай!
и къде е парадокса в цялата тая работа, имам една дебела сребърна верига за шия, ма доста дебела, седи в едно чекмедже цялата почерняла, ю ноу, среброто потъмнява и реших понеже среброто има антибактериални и кви там кръвотворни функции, да го почистя и да почна да си го нося непрекъснато, щото пък карах някъв шибан грип преди това Копайлъта ми даде невероятна идея за почистване, щото то по принцип трудно се почиства, в една купа слагаш на дъното алуминиево фолио, слагаш среброто, две лъжици сода бикарбонат и гореща вода ииии баси майката как светна като чисто ново за десет минути, повторих още веднъж процедурата, подсуших го, сложих си го на вратъ ииии.... ми се еба майката

на следващия ден паднах на смъртно легло за една седмица, помислих си че умирам, то още не е късно де, и така то! ебаси случая!
грижи се за себе си!
и оздравявай!
1. Другари! Колкото и да си заравяте главите в пясъка, толкоз голите ви задници стърчат отгоре.
2. Искаш коментар на линка ли!

1. С глава в пясъка са ограничените друготочковци като теб. Които винаги, и вчера, и днес, са били русопитеци. Назоваването на интелигентната и образована част на българското общество "другари", няма магически да ги превърне в такива. Но потвърждава ясно глупостта на друготочковите.
2. Да, искам комантар. Способен ли си да дадеш такъв с нещо повече от дебилен хилещ се емотикон?
Всъщност това е риторичен въпрос. Знае се, че си пълен некадърник.
нищ по дух
25/08/2025, 13:58
Рей + ?
... шаблони Петре, шаблони ... говорихме за това ...
... ти приемаш съществуването на само две системи - твоята и конкурентните ...
... лично, не приемам нито една система основана на контрол и манипулации, защото не виждам как това ще ни изведе напред като вид ...
... така че:
Питър, засрамете се!
OK, Dr. Ray!
Бай Ганьо
25/08/2025, 14:32
Истината боли, нали!
За стотен път ви казвам.
По-зле сте от комунистите...
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.