Ето я молитвата на цар Давид:
"Нека тяхната трапеза бъде примка пред лицето им и мирните трапези – за примамка. 24 Нека да се помрачат очите им, за да не виждат. И нека слабините им да треперят постоянно! 25 Излей негодуванието Си върху тях и пламъкът на гнева Ти нека ги постигне! 26 Жилището им да запустее и в шатрите им да няма кой да живее, 27 защото те преследват онзи, когото Ти си поразил, и умножават болката на онези, които Ти си наранил. 28 Прибави беззаконие към тяхното беззаконие и нека те да не влязат в Твоята правда. 29 Да бъдат заличени от книгата на живите и да не бъдат записани с праведните."
Не накъсвай псаломите и не вади думи от контекста. Защото преди това, което ти грозно използваш като клетва срещу хора, е написано това:
9 Станах чужд за братята си и чужденец за децата на своята майка,
10 защото ревността за Твоя дом ме изяде и хулите на онези, които Те хулят, паднаха върху мене.
11 Когато душата ми плаче в пост,
хулите на онези, които Те хулят, падат върху мене. останалата част от моя пост / това, което съм болднала/
Отдавам само на твоята добродушна наивност или простотия идеята да сравниш молитвата на царя с нещо толкова скучно и сърбящо погледа, като анатомича излишност, чието продължение прилича на кюнци за комбинирана печка. Това е всичко, което се вижда с невъоръжено око и търпение вече в две теми.
касае теб. Предполагам чуваш думите на Исус "Ти така ли мислиш да я караш моето момиче или да те поканя на тайната вечеря и да поговорим за естетика"...