Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Вайбърни мъже срещу форумни мъже
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Страници: 1, 2, 3, 4
Тарабас
Мъжете във вайбъра били като топлата вода във Велинград. На всеки ъгъл, на всяка пресечка изкачат по няколко. И от хубави по-хубави и нежни. По форумите само кочове, начетени педали, бодишеймъри, женовдци и талибани.
Защо? Къде е патогенезата на този феномен.

Мен таа тема изобщо не ме интересува, пускам я заради Гло, който предполагам е на турне и пее некъде.
бабугер
Гло да е жив и здрав.
Ама и мен така тема не му интересува.
Моля, кажи ми какво е това бодишекминг, че от оня ден се чувствам малко по тъп.
Shade
Цитат(Тарабас @ 11/11/2022, 08:57) <{POST_SNAPBACK}>
Мъжете във вайбъра били като топлата вода във Велинград. На всеки ъгъл, на всяка пресечка изкачат по няколко. И от хубави по-хубави и нежни. По форумите само кочове, начетени педали, бодишеймъри, женовдци и талибани.
Защо? Къде е патогенезата на този феномен.

Патогенезата на феномена е ясна. Вайбърните мъже, налични в сайтовете за запознанства, са много по-мили от форумните мъже. Подбрано общество са, елит, така да се каже.
Nepoznata
Цитат(Тарабас @ 11/11/2022, 19:57) <{POST_SNAPBACK}>
Мъжете във вайбъра били като топлата вода във Велинград. На всеки ъгъл, на всяка пресечка изкачат по няколко. И от хубави по-хубави и нежни.

Ми в интерес на истината е точно така - много по-мили и възпитани са. wub.gif
Тарабас
Цитат(бабугер @ 11/11/2022, 18:12) <{POST_SNAPBACK}>

Не знам какво е бодишейминг, а и не смея да попитам, защо некой ше каже, че съм тъп biggrin.gif
Тарабас
Цитат(Nepoznata @ 11/11/2022, 18:29) <{POST_SNAPBACK}>
Ми в интерес на истината е точно така - много по-мили и възпитани са. wub.gif

ОК, така е, съгласен съм, но защо? Чиста случайност, че тука се е събрал каймакът на утайката или форумът като платформа е място за маргинали?
Nepoznata
Цитат(бабугер @ 11/11/2022, 19:12) <{POST_SNAPBACK}>

Бодишейминг (от англ. body — «тело», to shame — «стыдить») — дискриминация людей, основанная на том, как выглядит их тело. В основе данного явления лежит несоответствие общепринятым «стандартам красоты», любого рода отклонение от них. Жертвами бодишейминга становятся люди разных возрастов, рас, национальностей, размеров, типов фигуры — словом, кто угодно. Отличительной чертой бодишейминга является тот факт, что он основан исключительно на субъективном мнении. Главным образом распространение бодишейминга связано со «стандартами красоты», навязанными СМИ, и жёсткими критериями фигуры, пришедшими из индустрии моды.

/Бодишейминг (от англ. body — «тяло», to shame — «засрамвам») — дискриминация на хората, основана на това как изглежда тяхното тяло. В основата на даденото явление стои несъответствие с общоприетите «стандарти за красота», какъвто и да било вид отклонение от тях. жертви на бодишейминга стават хора от различни възрасти, раси , националности ,размери, типове на фигурата - с две думи, който и да е. Отличителна черта на бодишейминга се явява този факт, че той е основан изключително на субективно мнение. Главно разпространението на бодишейминга е свързано със «стандартите за красота», наложени от средствата за масова и нформация и строгите критерии за фигура идващи от модната индустрия./

Източник: https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%BE%...%B8%D0%BD%D0%B3
Nepoznata
Цитат(Shade @ 11/11/2022, 19:22) <{POST_SNAPBACK}>
Патогенезата на феномена е ясна. Вайбърните мъже, налични в сайтовете за запознанства, са много по-мили от форумните мъже. Подбрано общество са, елит, така да се каже.

Ти да не се мислиш за елит!? malii.gif
Тарабас
Винаги пишеш и на руски. Това за Потребчика ли го правиш, да мое и той се включи в разговора? biggrin.gif
Nepoznata
Цитат(Тарабас @ 11/11/2022, 19:32) <{POST_SNAPBACK}>
ОК, така е, съгласен съм, но защо? Чиста случайност, че тука се е събрал каймакът на утайката или форумът като платформа е място за маргинали?

Ами предполагам, защото в сайтовете хората са търсещи, тука всички сте женени пенсионери, за какво да си правите труда да сте мили и галантни!? Във форума всеки лъсва така да се каже в чистия си вид, без украса и финтифлюшки... Да не забравяме също така, че от време оно хейтингът ви е любимото занимание. rolleyes.gif
Shade
Цитат(Nepoznata @ 11/11/2022, 09:35) <{POST_SNAPBACK}>
Ти да не се мислиш за елит!? malii.gif

Мен ме няма във вайбърните сайтове за запознанства, понеже се мисля за нисък дърт пенсионер, на когото курвите не обръщат внимание. sochi.gif
Тарабас
Идеята на форумите е, според мен, хората да комуницират, къде смислено, къде по идиотски, къде пияни. Не е място, да си намериш нещо за ебане. Не че не мое да наебеш нещо, но целта на първо време е орална комуникация, в частни случаи с орални еякулации. Вайбъри, майбъри, Тикотоци, Инстаграми и т.н. си е за тясна комуникация на лигавично ниво. С две думи, там мое като наебеш да се запознаеш с наебания и да му пожелаеш сичко най убаво. Докато по форумите хората могат да се наебат чак като свърши еди кога си ена дълбока и смислена комуникация, така за лека нощ и добро храносмилане, след некоя форумна среща, примерно.
Shade
Цитат(Nepoznata @ 11/11/2022, 09:39) <{POST_SNAPBACK}>
Ами предполагам, защото в сайтовете хората са търсещи, тука всички сте женени пенсионери, за какво да си правите труда да сте мили и галантни!? Във форума всеки лъсва така да се каже в чистия си вид, без украса и финтифлюшки... Да не забравяме също така, че от време оно хейтингът ви е любимото занимание. rolleyes.gif

Във форума всички сме търсещи. Ако знаеш нещо за чукане, дай го насам, от време оно сексът ни е любимото занимание.
Nepoznata
Цитат(Тарабас @ 11/11/2022, 20:48) <{POST_SNAPBACK}>
Идеята на форумите е, според мен, хората да комуницират, къде смислено, къде по идиотски, кеде пияни. Не е място, да си намериш нещо за ебане. Не чв не мое да наебеш нещо, но целта на първо време орална комуникация, в застни случаи с орални еякулации. Вайбъри, майбъри, Тикотоци, Инстаграми и т.н. си е за тясна комуникация на лигавично ниво. С две думи, там мое като наебеш да се запознаеш с наебания и да му пожелаеш сичко най убаво. Докато по форумите хората могат да се наебат чак като свърши еди кога си ена дълбока и смислена комуникация, така за лека нощ и добро храносмилане, след некоя форумна среща, примернои.

Виж сега, аз в този форум пиша от две години, дори и снимки съм пускала и никой не ме е обвинявал в каквото и да е , докато не се смени модерацията, е, те тогава почнаха обвиненията. Аз разбирам да съм досаждала на някого или да се е оплакал някой от мен, че му досаждам, но ей богу такова нещо няма, така, че не разбирам какъв ви е проблемът!? Защо ме обвинявате в нещо при липса на каквито и да било основания!? По какъв начин аз се различавам от всеки останал потребител, дори и снимките ми не са прецедент, при полжение, че и други потребители са си пускали снимки!? Да, пускала съм теми по въпроси, които ме вълнуват и другите правят същото. Това е част от живота, защо го стигматизирате!? Защо преследвате хората, които се намират в такъв етап от живота си!? На някого да съм навредила!? Какво искате от мен!? misli.gif Ако не ви е интересна темата, не я коментрайте, но вие хем ме коментирате, хем ме обвинявате във всичко възможно на тоя свят, защо!? blink.gif
cath_y
laughing.gif

Разсмя ме с глас, Тарабасе.

Вайбърни /сайтове за запознанства/ vs форумни. Ми несравнимо е.
Първите са съгласни всичко да кажат, само да им се отвори парашута, за кратко.
Форумните чешат езици, казват си приказката, истинската, и си свиркат.

В края на упражнението, при контакт и с двата вида, все си оставаш с двете котки. Не че не си положил усилия animatedwink.gif
Nepoznata
Цитат(cath_y @ 11/11/2022, 20:57) <{POST_SNAPBACK}>
Първите са съгласни всичко да кажат, само да им се отвори парашута, за кратко.
/.../

В края на упражнението, при контакт и с двата вида, все си оставаш с двете котки. Не че не си положил усилия animatedwink.gif

Това от личен опит ли го знаеш!? misli.gif
Ако при теб се е получило така, не значи, че при всички така става.
cath_y
Не не, такива дейности не ме интересуват.
А и е достатъчно само да се погледнат прехвалените ти снимки, направени за сайтове - цял ръст, месо на щанда.
Тарабас
Аз не съм те обвинявал, казвам, че задникът ти е голям. И тва като комплимон! Ти се стягаш, почваш да дигаш пара и да пишеш фермани. Ми кажи, да, гъзъ ми е голема бомба, същинска китайска стена. Бъди леко себеиронична и никой не мое те барне за нищо.

Отпусни се, седни на земята като йога, кажи ммммм, затвори очи, кажи си, обичам тоя моя голем задник и сичко си е ок.

Хората ти се присмиват леко на това, че се стягаш, не казваш ммммм и се вземаш на сериочно в някакво нереално място като това тука. Като си тука, свиркай си с уста, като си у вайбъра духай на който те харесва. Тука си свиркат хората.
Nepoznata
Цитат(cath_y @ 11/11/2022, 20:04) <{POST_SNAPBACK}>
Не не, такива дейности не ме интересуват.

А какви точно те интересуват - да хейтиш хората по форумите!? rolleyes.gif

Цитат
А и е достатъчно само да се погледнат прехвалените ти снимки, направени за сайтове - цял ръст, месо на щанда.

А какви трябва да бъдат - половин ръст, четвърт ръст или направо изобщо да не се снимам, за да си доволна!? rolleyes.gif
Shade
Цитат(Nepoznata @ 11/11/2022, 10:09) <{POST_SNAPBACK}>
А какви трябва да бъдат - половин ръст, четвърт ръст или направо изобщо да не се снимам

За да са атрактивни, трябва да си изложена на щанда в цял ръст разфасована. Би могла да ги пуснеш за обсъждане в темата за Фигаро.
Saksun
Имам трима-четирима мъже в контактите, които са ми близки роднини. Други се включват за служебно общуване и това е.
Изобщо пълна скръб, никакви вайбърни емоции за мен . no.gif
Buitenlander
Само аз ли ползвам Вайбър единствено като месинджър за комуникация с хора живеещи в държави извън ЕС? Баси къв съм откъсан…. Къде има за е@ане във вашите Вайбъри, в моя няма… sad.gif
Тарабас
И аз не бях чувал за ебане по вайбър, но Непознатата твърди, там и налитали на рояци. Аз във вакбъра имам само роднини. Ако почнат ми налитат се отказвам от тях с държавен вестник.
Nepoznata
Цитат(Тарабас @ 11/11/2022, 21:13) <{POST_SNAPBACK}>
И аз не бях чувал за ебане по вайбър, но Непознатата твърди, там и налитали на рояци.

Къде по-точно съм казала такова нещо!? blink.gif Във вайбър си комуникирам с хора, с които съм се запознала или с които ще се запозная. Никъде не съм казала това, което ти твърдиш. no.gif Докато бях болна от ковид си спомням, че именно благодрение на мъжете във вайбър оцелях - постоянно имаше някой, който да ме пита по няколко пъти на ден как съм, добре ли съм, жива ли съм и да ми поддържа духа на ниво. wub.gif Отделно, че всичките ми роднини и приятели ми звъряха по телефона поне по един път дневно да ме чуят да не би случайно да съм ритнала камбанката и на практика не ми оставаше време да мисля за прекалено ниската ми сатурация, даже един митничар, с който се бях запознала преди да се разболея, искаше в болница да ме вкарва, като чу, че са ми предлагали да вляза в болница и съм отказала, се разпищя по вайбър, заяви, че съм била безотговорна и почна да търси познати по разни болници, отказах му разбира се, аз в болница не щях и да чуя да вляза, преди това ми пищя и че не съм се ваксинирала, изобщо викам яяя бегай оттука, щом още отсега си позволяваш да ми пищиш, значи по-нататък изобщо няма да може да те спре човек и го пратих да си гледа работата. И накрая отидох и се скарах на Гло и Трансалп, които точно тогава се караха във форума да някакви простотии, бях възмутена, че ето на, аз умирам, пък те се занимават да се джафкат за глупости. И тогава и от форума се молиха за мен по инициатива на avanor - една мила жена от подфорум "Християнство", с две думи благодарна съм на всички. heart.gif
Thursday Next
Цитат(Buitenlander @ 11/11/2022, 21:06) <{POST_SNAPBACK}>
Само аз ли ползвам Вайбър единствено като месинджър за комуникация с хора живеещи в държави извън ЕС? Баси къв съм откъсан…. Къде има за е@ане във вашите Вайбъри, в моя няма… sad.gif

Това е слаба утеха, ама не си само ти. laughing.gif И аз го чета Тарабаско и се чудя, отварям си вайбъра, гледам си контактите, връщам се пак да го чета ... В моя вайбър само мъжо дето е за еване, другото са колежки или съученици от гимназията, нулев оперативен интерес. Почвам да се чудя дали не ми е нещо бъгав вайбъра.
biggeorge
Нямам Вайбър.
Това какво трябва да значи? misli.gif
Buitenlander
Цитат(biggeorge @ 11/11/2022, 23:07) <{POST_SNAPBACK}>
Нямам Вайбър.
Това какво трябва да значи? misli.gif

Няма да е@еш никога.
Shade
Цитат(Nepoznata @ 11/11/2022, 11:55) <{POST_SNAPBACK}>
Във вайбър си комуникирам с хора, с които съм се запознала или с които ще се запозная.

Ти вече ни обясни какви хора имаш във вайбър. Единствената новост е терминът "запознаване". Така ли се нарича вече ебането? Малко е объркващо звучи предвид отдавна известното, че сексът не е повод за запознанство. misli.gif
Тарабас
С две думи, добре че си била болна от Ковид, че да ти обърнат внимание мъжете. Тва така ли да се разбира? Ако некви пръчове не бяха ти обърнали внимание във вайбър, нямаше да оздравееш?
Nepoznata
Цитат(Shade @ 12/11/2022, 01:05) <{POST_SNAPBACK}>
Ти вече ни обясни какви хора имаш във вайбър.

Какви хора имам във вайбъра си!? blink.gif
В сайтовете за запознанства хората са такива, каквито са навсякъде - аз например съм се запознала с двама адвокати, единият е пиянка и за нищо не става, обаче другият е много свестен и редовно ми помага във връзка с работата ми, когато нещо не разбирам в областта на правните термини, ми го обяснява. wub.gif Оттам познавам също така един юрисконсулт, един счетоводител, един ветеринарен лекар, един психолог, един програмист, един зъботехник, един инженер - електротехник и т.н. и т.н., само водопроводчик не можах да си намеря по тази линия. На практика можеш да се запознаеш с доста интелигентни хора при малко повече късмет и желание. Пък тука във форума кви сте се събрали - само селенчета некви. prashchai grigorii.gif
Тарабас
Бачкаторите, примерно строителни работници, боядджии и т.н. ебели най-яко. Интелигенцията го удря само на пиянство и простотии.
Nepoznata
Цитат(Тарабас @ 12/11/2022, 10:45) <{POST_SNAPBACK}>
С две думи, добре че си била болна от Ковид, че да ти обърнат внимание мъжете. Тва така ли да се разбира? Ако некви пръчове не бяха ти обърнали внимание във вайбър, нямаше да оздравееш?

Ми не, в интерес на истината аз се бях запознала с доста хора преди да се разболея от ковид. Много по-различно е, имаше момент, в който наистина се бях отчаяла - моят личен лекар ме обърка, аз трябваше да съм го сменила вече, но не ми се занимава, декември обаче ще се взема в ръце и ще го сменя. Много повече информация за това какви изследвания трябва да си направя и т.н. получих от колеги и приятели, отколкото от него. Ако нямаше кой да ме информира за това какви изследвания трябва да правя и че трябва да ми сменят лечението и да ми казва, че ще се оправя, като нищо можеше да ритна камбанката с бронхотпневмонията, която ми се беше заформила и за която нищо не знаех и поради това не предприемах действия, за да ми сменят лекарствата. Изобщо то беше много загубена ситуация, но слава богу отмина благополучно.
Glo
вайбър запознанствен мъж laugh.gif

Shade
Цитат(Тарабас @ 12/11/2022, 00:54) <{POST_SNAPBACK}>
Бачкаторите, примерно строителни работници, боядджии и т.н. ебели най-яко. Интелигенцията го удря само на пиянство и простотии.

Тя знае това. Неслучайно въздиша по водопроводчици:
Цитат
Търся да намеря водопроводчик, който разбира какво прави, вече като си помисля за водопроводчици и корема почва да ме боли

Водопроводчиците не са ниски дърти селЕнчета и преди всичко останало проявяват емпатия:
Водопроводчик пита домакинята:
- Откога е тая влага отдолу?
- Още от пубертета...

Питето
Печелиш, че нямаш шанс да попаднеш на Непознатата...
Nepoznata
Цитат(Shade @ 12/11/2022, 16:56) <{POST_SNAPBACK}>
Тя знае това. Неслучайно въздиша по водопроводчици:

Не въздишам по водопроводчици, трябваше ми водопроводчик, но си имам си вече - водопроводчици и строители - две в едно, правим ремонт в момента - основен на банята и тоалетната - смениха всички тръби, предстои да налепят плочките. Нямаше как да го направим по-рано, защото всички бяха заети, а съседите мрънкаха нон-стоп, де ме видят, че таванът им паднал заради нас и се бях видяла в чудо в крайна сметка се кротнаха и се съгласиха да чакат, защото и те харесаха тези, които реших да наема, за да направят ремонта. Това вече е вторият ремонт, който правим по този повод. Ти от юни месец ли помниш какво съм писала, знам си аз, че всъщност ТИ си скрито влюбен в мен, а не горския: http://forumabv.eu/index.php?s=&showto...st&p=160983, но както ти намекнах няколко пъти вече - нямаш шанс. Ето ти едно разказче по темата за размисъл: https://www.facebook.com/photo/?fbid=132091...139206016784584 prashchai grigorii.gif
Nepoznata
Цитат(Питето @ 13/11/2022, 00:47) <{POST_SNAPBACK}>
Печелиш, че нямаш шанс да попаднеш на Непознатата...

Печели да, защото Непознатата вероятно би го отхвърлила, ако попадне на нея, както е правила с много други преди това. rolleyes.gif Нищо лично, просто обикновено така се получава. prashchai grigorii.gif
Shade
Цитат(Nepoznata @ 12/11/2022, 22:46) <{POST_SNAPBACK}>
Печели да, защото Непознатата вероятно би го отхвърлила, ако попадне на нея, както е правила с много други преди това. rolleyes.gif Нищо лично, просто обикновено така се получава. prashchai grigorii.gif

Нищо лично ли? Ти очевидно не притежаваш никаква емпатия, направо си жестока! Не ти ти трепва отвътре, че ако го отхвърлиш, човекът ще страда и ще плаче безутешно?
Тарабас
Байбър значи помага и за лечение и смяна на терапията при ковид и по принцип.
Shade
Цитат(Nepoznata @ 12/11/2022, 22:42) <{POST_SNAPBACK}>
ТИ си скрито влюбен в мен

Признавам си открито, безутешно съм влюбен в теб! А можеш ли да познаеш в коя точно налична твоя част съм влюбен: двукрилния градероб, на който се крепят краченцата ти, или саксията, която носиш на раменцата си? wink.gif
Nepoznata
Цитат(Shade @ 13/11/2022, 17:52) <{POST_SNAPBACK}>
Нищо лично ли? Ти очевидно не притежаваш никаква емпатия, направо си жестока! Не ти ти трепва отвътре, че ако го отхвърлиш, човекът ще страда и ще плаче безутешно?

Притежавам емпатия, за разлика от теб, обсъждали сме го това вече преди една година: http://forumabv.eu/index.php?showtopic=2127 Винаги, когато отхвърлям някого се чувствам зле, но такъв е животът, какво да се прави, няма как да отговориш на чувствата на всеки, който те харесва. 292.gif Ето оттук е формирана моята лоша карма, за която говори Зло /пардон Гло/ тука: http://forumabv.eu/index.php?s=&showto...st&p=161842 - много хора съм отхвърлила при това по не най-приятния начин - изчезвам без да кажа нищо, спирам да отговарям на обаждания и на съобщения, знам гадно е, ама така ми идва отвътре. sad.gif
Nepoznata
Цитат(Shade @ 13/11/2022, 17:03) <{POST_SNAPBACK}>
Признавам си открито, безутешно съм влюбен в теб!

Знам, много си възрастен за мен обаче. console.gif
Shade
Цитат(Nepoznata @ 13/11/2022, 08:12) <{POST_SNAPBACK}>
Знам, много си възрастен за мен обаче. console.gif

Пропусна "идиот, без извинение". Друго си е да го чуеш от застаряваща самотна стрина. w00tbrows.gif
Shade
Цитат(Тарабас @ 13/11/2022, 06:57) <{POST_SNAPBACK}>
Байбър значи помага и за лечение и смяна на терапията при ковид и по принцип.

Очевидно вайбър помага при сърбеж в гениталиите и в пряк, и в преносен смисъл: вибратор, водопроводчик...
Nepoznata
Цитат(Shade @ 13/11/2022, 19:27) <{POST_SNAPBACK}>
Пропусна "идиот, без извинение". Друго си е да го чуеш от застаряваща самотна стрина. w00tbrows.gif

И защо по-точно трябва да те обиждам!? Съчувствам ти, че си нещастно влюбен в мен, но уви не мога да ти помогна. Аз съм 40+, но на практика по мен си падат предимно мъже 30+ и 40+, тези, които са 50+ не ги отразявам изобщо. Ми не ми харесват като визия и това е. 292.gif
Nepoznata
Цитат(Shade @ 13/11/2022, 19:40) <{POST_SNAPBACK}>
Очевидно вайбър помага при сърбеж в гениталиите и в пряк, и в преносен смисъл: вибратор, водопроводчик...

Очевидно в тоя форум пишат същества, които всичко свеждат до думи като "визратор", "коч", "сърбеж", "уй" и т.н., т.е. същества, които не блестят с кой знае какъв интелект и висока емоционална интелигентност. За емпатия изобщо не може и да стане реч. Такава вулгарност аз никъде другаде не съм срещала. prashchai grigorii.gif Разбирам, че искаш да ме уязвиш и унизиш, но всъщност с думите, които използваш, описваш и унизяваш единствено и само себе си. Аз знам коя съм, каква съм, какво мога и твоите гадни изрази не могат да ме накарат да се чувствам зле. Ку щеш цялата противна лексика на тоя свят да използваш - моето съзнание е чисто - мръсотията е единствено и само в теб и в такива като теб. 328.gif
Shade
Цитат(Nepoznata @ 13/11/2022, 08:49) <{POST_SNAPBACK}>
Разбирам, че искаш да ме уязвиш и унизиш

Нищо не разбираш ти. Прозаична душа си. Възпявам любовта си към теб. Любов, която ти разкри и аз не отрекох. Ако исках да те уязвя и унизя, щях да ти кажа "Идиотка! Без извинение"
Питето
Е точно де, само в приказките ти връзва още първата жаба да се окаже омагьосаната принцеса.
Nepoznata
Цитат(Shade @ 13/11/2022, 18:56) <{POST_SNAPBACK}>
Нищо не разбираш ти. Прозаична душа си. Възпявам любовта си към теб. Любов, която ти разкри и аз не отрекох. Ако исках да те уязвя и унизя, щях да ти кажа "Идиотка! Без извинение"

Аз видях каква сериозна клевета беше писал, добре че са ти я изтрили, защото за нея, както с нищо не можеш да я подкрепиш и за цялостното ти също неподкрепено с нищо "творчество", при малко повече желание можеше да те осъдя. Достигна до невероятни висоти. Отвратена съм.
Nepoznata
Цитат(Питето @ 13/11/2022, 20:00) <{POST_SNAPBACK}>
Е точно де, само в приказките ти връзва още първата жаба да се окаже омагьосаната принцеса.

Тук е битер духовно блато, пълно с квакащи заби - една от друга по-гръмогласни.

Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.