Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Нова тема
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Страници: 1, 2, 3
biggeorge
Никоя съфорумка още не е споделила такива неща.
Чакаме алкохолни откровения. rolleyes.gif
Тарабас
В пакет с бисквити Чайка няма чайки, а бисквити biggrin.gif Ноо знаеш кой как се е регистрирал и за какъв, каква се представя.
Дани
Цитат(Glo @ 22/12/2022, 11:46) <{POST_SNAPBACK}>
оф, тее хора, ми да мрът там, имат нахалството да доживяват до деведесе -сто, тоя е изял тонове свине и кокошки , гаден убиец, на хората нe трябва да им се помага защото помагайки на тях навреждаш на себе си, загубих всяка вяра в хората още в момента когато почнах да се самозалъгвам сам себе си, че мога да построя стена около безкрая rolleyes.gif вече нищо не може да ме учуди - дори да назначат министър на инфлацията 292.gif

Този човек има добра карма - навремето помогна на едно момченце, изоставено от баща си още преди да се роди, което всички в училище го биеха, да се научи да се защитава и де факто почти го осинови, то ходеше непрекъснато след него като опашка, а можеше да си каже - бе кво ме интересува тоя сополанко, да се оправя сам. Неслучайно в библията е казано: "Хвърли хляба си по водата, защото след много дни ще го намериш!" А мен като малка майка ми често ме оставяше сама вкъщи и знам много добре какъв ужас изпитва човек, чудейки се какво точно чудовище се крие под леглото и не мога да остана безразлична, като виждам как някой друг изпитва същото нещо. Той навремето беше много самоуверен и нахакан, но когато почина жена му изведнъж рухна и почнаха да го преследват страхове най-различни. Не мога да кажа "да мрът", всички ще умрем без съмнение, но е важно какво ще изпитваме, докато това се случи. Иска ми се всички да са щастливи.
Дани
Цитат(biggeorge @ 22/12/2022, 15:06) <{POST_SNAPBACK}>
Този форум се напълни с жени, за които мъжете се редят на опашка, а те ги отхвърлят с лека ръка.
Започвам да изпитвам желание някоя от вас да ме отхвърли. laugh.gif

Искаш да кажеш, че ако някой пише в този форум, то той не може да си позволи да отхвърля мъже/респективно жени с лека ръка!? Защо!? Може би, защото съдиш по себе си и не само ти уви. За да не отхвърляш с лека ръка, трябва нещото да е много голяма ценност за теб, но каква много голяма ценност биха могли да бъдат средностатистическите мъже за една жена, която си е родила децата, има си собствено жилище, има си достатъчно пари, чувства се напълно добре и няма нужда от някой , който да я издържа или да бъде баща на децата й!? Такава жена е напълно наясно кой за какво се бори, какво може да очаква от този или от онзи и ако реши да върши глупости, то ще ги върши само с мъж, който наистина, ама наистина си заслужава, а такива мъже, което е истина, се срещат, но уви не толкова често, колкото на нас ни се иска. Защото всяка връзка си има как позитиви, така и негативи и за да приемеш да изживееш негативите, трябва очакваните позитиви значително да превишават негативите. С две думи трябва да си си изгубил донякъде трезвостта на преценката, което ти се сещаш, че колкото повече житейски опит придобиваш, това все по-трудно се случва, ставаме все по-прагматични и респективно все по-отхвърлящи, защото розовите ни очила отдавна са се строшили и виждаме света в истинските му цветове без красиви илюзии и излишни идеализации.
Shade
Цитат(biggeorge @ 18/12/2022, 07:03) <{POST_SNAPBACK}>
Именно! rolleyes.gif
Много е хубаво да си казваш каквото си мислиш. sun.gif

Е, радвай се на хубаво тогава. Ако живееше някъде другаде, от страх да не попаднеш в затвора щеше да се въздържаш да казваш каквото си мислиш.
Thursday Next
Цитат(biggeorge @ 18/12/2022, 17:03) <{POST_SNAPBACK}>
Именно! rolleyes.gif
Много е хубаво да си казваш каквото си мислиш. sun.gif

Супер е, ама ние като почнем да ти казваме какво мислим за теб, ти се сърдиш нещо, забелязвам.
Thursday Next
Цитат(biggeorge @ 22/12/2022, 14:52) <{POST_SNAPBACK}>
Т.е. според теб единствената причина мъж да бъде сам е, защото жените са му виновни?

Не. Пиша ти бавно, защото знам, че не можеш да четеш бързо и се губиш в съставни изречения: обичайната причина за това мъж над 40 да е сам не по свое желание е това, че си въобразява, че жените са му виновни.
biggeorge
Това съждение е меко казано невярно.
Има много причини, поради които мъж може да е сам не по свое желание.
Защо мъж трябва да вини жените за самотата си?
Не разбирам логиката ти. laugh.gif
Alexfield
Няма да те разбере. Трябва така:
Пиша ти бавно (точка и нов ред)
Защото знам (точка) Ти не можеш да четеш бързо (точка и нов ред)
Губиш се в съставни изречения (точка)
и т.н. neprichom.gif
Thursday Next
Цитат(biggeorge @ 23/12/2022, 11:06) <{POST_SNAPBACK}>
Това съждение е меко казано невярно.
Има много причини, поради които мъж може да е сам не по свое желание.
Защо мъж трябва да вини жените за самотата си?
Не разбирам логиката ти. laugh.gif

Добре, да опитаме както предложи Алекс.

Къде казах, че има само една причина?
Разбира се, че са много.
Просто тази е обичайната за посочения възрастов диапазон.
Нямам представа защо мъж трябва да вини жените за самотата си.
Но е факт, че мнозина в посочения възрастов диапазон го правят.
Това не е мойта логика.
Това е тяхната "логика".
Аз просто ти я разказвам.
Тя всъщност е и твойта логика.
Горе заяви, че жените са меркантилни и пият като смокове.
Последно те ли са виновни, че още си закопчан за полите на мама, или не?
biggeorge
Като се сърдя, то си е за мен.
Вие си казвайте каквото си мислите.
Свободата, Санчо, свободата ... a4dff7b7.gif
biggeorge
Прав си.
Автоцензурата е лошо нещо. sad.gif
biggeorge
Не, жените не са ми виновни, че още съм „закопчан за полите на мама”.
Между другото това също не е вярно - за никого не съм закопчан.
Имаш големи предразсъдъци.
И да, някои жени са меркантилни, някои пият като смокове, а някои са меркантилни и пият като смокове.
Не всички, разбира се, но някои са в това състояние.
Saksun
Цитат(Тарабас @ 22/12/2022, 22:03) <{POST_SNAPBACK}>
то и да ма такива, сигурен съм че има, едва ли ше седнат да си мерят шипетата в ефир.

Вероятно няма да ги мерят, не е престижно някак. blink.gif
biggeorge
Аз се пошегувах, а ти го прие сериозно.
Питето
Това с общите жени, не се е получило дори в "Народната република на Шосето на петмезената мина". На плоската земя са го добутали едва до: „любов на разумни цени“. a4dff7b7.gif

Shade
Цитат(Thursday Next @ 21/12/2022, 14:48) <{POST_SNAPBACK}>
Абе май не се е. Не съм много сигурна, по-задълбочено запознатите с историята нека ме поправят, ако греша, но нямаше ли и Ленин в началото някакви такива идеи за това жените да са общи?

Така ще да е било. Има един епизод в Разораната целина на Шолохов, където на събранието на Партийния секретар Нагулнов, обясняващ как при Комунизма всичко щяло да бъде общо, дядо Щукар вдига ръка и пита: "Ама и жените ли ще бъдат общи при Комунизма? В такъв случай аз съм за Комунизма и гласувам за него с две ръце!"
Сигурно и Жорето затова е за Комунизма. wink.gif
Thursday Next
Цитат(biggeorge @ 23/12/2022, 11:31) <{POST_SNAPBACK}>
И да, някои жени са меркантилни, някои пият като смокове, а някои са меркантилни и пият като смокове.
Не всички, разбира се, но някои са в това състояние.

С огромно задоволство констатирам, че след два дена търкане на клавиатури най-сетне си почнал да осъзнаваш колко са глупави генералните обобщения и дори се поправяш. За сравнение:

Цитат
Жените са пресметливи, гледат само да използват финансово мъжете, пият като смокове ...

Предложението на Алекс изглежда ефективно. Ще продължа да го прилагам още известно време, докато сме сигурни, че това внезапно просветление е закономерност, а не случайност.
Shade
Цитат(Thursday Next @ 23/12/2022, 13:32) <{POST_SNAPBACK}>
Предложението на Алекс изглежда ефективно.

Очевидно е ефективно. Един представител на същата колегия, който така и никога не успя да напише нещо съществено, се изразява именно по този начин. Очевидно такова изразяване съответства и на възприемането му:

Дори и да търсиш, не можеш да го намериш.
Твоите другари го изтриха.
Както изтриха и статията.
Все пак съществуват вестници.
Но, вие не четете вестници.
Линковете ви са силата.

За дрискането ставаше въпрос.
Ако съм дрискал-накажете ме.
Накажете всеки, който дриска.
Но надзирателите ни наказваха за дребни неща.
Много добре знаеш това.
Затова исках да покажеш цялото ми творчество.
Но както и да е.
Минало заминало.

И така нататък, все в този стил...
Shade
Цитат(biggeorge @ 23/12/2022, 01:18) <{POST_SNAPBACK}>
Като се сърдя, то си е за мен.
Вие си казвайте каквото си мислите.
Свободата, Санчо, свободата ... a4dff7b7.gif

Именно. В съответствие с встъпителната ти теория по-горе, разполагаш със свободата да се сърдиш или не, когато някой ти каже какво мисли.
Дани
Цитат(biggeorge @ 23/12/2022, 20:15) <{POST_SNAPBACK}>
Аз се пошегувах, а ти го прие сериозно.

Ами в един момент ми дойде до гуша от шегите ви в този форум, по едно време си спомням, че почнах да сънувам идиотщините, които се пишеха по мой адрес тука и реших, че това е вредно за мен и че така не може да продължава. Аз съм тук, за да си изразявам мислите, а не непрекъснато да мисля как едно или друго нещо ще бъде възприето от този или онзи. Разбирам, че изхождате от собствения си жизнен опит - нормално е, ако не се запознаваш с жени и стоиш плътно хванат за полата на мама, да не можеш да си представиш, че не с всички е така - ми излез от вас, запиши се в някой сайт за запознанства, запознавай се с хора, не можеш да очакваш, че мацките ще дойдат у вас да те открият и да те измъкнат оттам. wacko.gif Сега вярно е, че жените са доста по-отхвърлящи от мъжете, това и от психологически и от биологическа гледна точка е обусловено, но щяла да те отхвърли тази или онази, ми много важно, жени на този свят има колкото си щеш, запознавай се и току виж и пред твоята врата се наредили мацки, които да отхвърляш "с лека ръка", макар че повярвай ми - в отхвърлянето няма нищо "леко", нито приятно, аз лично изпитвам вина, когато го правя, иска ми се тоз момент да бъде избегнат по някакъв начин, но уви, засега не съм измислила как.
Дани
Цитат(Saksun @ 23/12/2022, 19:41) <{POST_SNAPBACK}>
Вероятно няма да ги мерят, не е престижно някак. blink.gif

Което е много странно, защото за мъжете да се хвалят кой колко алкохол е изпил и какви марки с какви салатки пие е изключително престижно, ей виж в този форум колко снимки на бутилки има и ще добиеш представа, но ако жена почне да се споделя подобни неща, ще я нарекат "пиеща като смок", откъде според теб се взема този двоен стандарт!? misli.gif

https://www.dw.com/bg/%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0...0%B0/a-17204978
biggeorge
Права си, че има двоен стандарт.
Този сексизъм е често срещано явление, когато мъже се съберат на група.
Подобен сексизъм има и когато жени се съберат на група.
Хората си имат предразсъдъци към противоположния пол.
А описаното в статията е предложение за цензура.
Премахването на всички писания, които не отговарят на добрия тон е цензура.
След като не нарушават закона, резултатите в търсачката не трябва да бъдат премахвани.
Моралът не е критерий.
Това, което е морално за един е неморално за друг.
biggeorge
Шеговитият ми пост, в който цитирах едно към едно написаното от Дани се превърна в голяма драма.
Прекалено сериозно приемате всичко, което пиша.
Преди 15 години ми казахте да не правя генерални обобщения и аз се съобразявам със съвета ви.
Правило, което самите вие често нарушавате.
Няма да ви давам примери за това.
Вие сами можете да си ги намерите като си прочетете собствените си постове.
нищ по дух
Цитат(biggeorge @ 24/12/2022, 09:02) <{POST_SNAPBACK}>
...
Прекалено сериозно приемате всичко, което пиша.
...

Развесели се тогава, весела Коледа и щастлива Нова година!

https://youtu.be/argbcn2AGTw

Питето
Обаче свободата да правиш/казваш нещо, върви в комплект с... ей го тук в полушеговит вариант:
" Обаче нито една приложима на практика дефиниция за свобода не би била пълна без свободата да си понесеш последствията. Всъщност именно на нея се основава всяка друга свобода. "
Не бе, никой няма зорлем да те наказва, ти сам ще се накажеш с такъв начин на мислене.
Питето
Една ленена кърпа, две педи на две педи, избоцкана набързо с два тегела грубичък конец... и запазена почти век. Не си бил там, нито аз, обаче на онова нямане и ръчен труд, да дариш, и дарения да го къта и завещае на наследниците, ми сигурно им е било много хубаво, че дареното да надживее участниците.
Хората изпитват нужда да дават, когато им е хубаво, и да пазят даровете, когато им е било хубаво.
Ти, ако нямаш един дарен потник/пешкир, как ще изглеждаш пред внуци и павнуци, а?
Питето
*
Питето
Цитат(agrippa @ 19/12/2022, 05:08) <{POST_SNAPBACK}>
... Расте цяло едно поколение, дето не знае да вари ракия и да коли прасе или кокошка. ...

Как ли е оцеляло човечеството преди да измисли ракията през 14в. А нЕколко хилядолетия преди нас, как ли са оцелели ловците-събирачи, след като не са отглеждали ни прасета, ни кокошки. Че и боб, картофи и качамак не са знаели да варят преди Колумб... Ужаст некакъв. Да те учудя, обаче днес се колят повече прасета и се вари повече спирт (не само ракия, а и други подобни интересни питиета) отколкото когато си бил мАнечък.
Споко бе, на бозайниците номера ни е че учим последното към момента, най-новото и го прилагаме и му търсим още по-нов и по-добър заместител. Поне голяма част от бозайниците, де, щото нЕма пълно щастие. animatedwink.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.