Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Нова тема
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Страници: 1, 2, 3
бабугер
Здравейте.
В темата " ти си никой" се получи нужда от не искам да принуждавам Стара Загора да се развихря, но има свободно място за всичко.
Моля рисувайте.
Има стара приказка че хубавите неща стават бавно. Малко изводи: идеалните неща май никога не стават или предимно случайно, може и от Бога. А лошите май стават бързо и понякога даже и " без да искаме".
Ъ?
Питето
Тая приказка (и вариантите от рода "бързата работа срам за майстора") я има откак майсторите имат клиенти... svirkam si.gif
За почти-идеалните неща, те се получават когато подготовката предизвика подходящатата ситуация. Боговете и късмета са оправдания, като онези за "бързата работа".
admiral
Цитат(Питето @ 11/12/2022, 15:15) <{POST_SNAPBACK}>
Тая приказка (и вариантите от рода "бързата работа срам за майстора") я има откак майсторите имат клиенти... svirkam si.gif

Няма да повярваш, но понякога не е само срам, но и чиста проба глупост. w00tbrows.gif
Когато бях млад нАучен сътрудник в БАН, заплатата стигаше колкото да се усмихна, за почивка на море с малко детенце – йок. crying.gif
Та тръгнах тогава по клиенти да правя водопроводи.
Веднъж имах да поставя допълнителен водомер в едни тесен ъгъл на баня в стара сграда. Воденето на тръбите си беше кръстословица от всякъде. Клиентът си беше набавил единствено водомера, тръби за заготовки нямаше.
Понеже очаквах нещо подобно се явих с целия набор инструменти и парчета 1/2 и 3/4 цолова тръба, та не се наложи да се връщам или да ход до склад.
Свърших работа – нарязване, резба, монтаж – за 2 часа и поисках 10 лв. Клиентът се развика, как можело такава наглост, за няма половин ден работа цели 10 лв. w00t2.gif
"Идиот" navikvane.gif ме захвана един колега, който си докарваше подобно на мене допълнителни джобни като плочкаджия. "Да му беше казал, че трябва да изкараш един чарк на струг, да му беше спрял водата за цял ден или два, да се беше запилял и дремнал следобеда в къщи, после и 20 лв. можеше да му искаш и щеше да плати като поп!"
Та така с бързата работа, и майсторите се учат. animatedwink.gif
бабугер
Уточнение. Става въпрос че някак си се оказа разрушено Семейството. Обществото е неопределено и разделено.много неща са разпарчетосани и слаби.
Та Вие виждате ли нещо притеснително около Вас?
Thursday Next
За да не ти се налага да доуточняваш, може би ще е добре да слагаш по-конкретни заглавия на темите?
Тарабас
Разрушена е идеята за семейството на хората, които живеят със спомените си за семейството от преди 40-50 години. Както е било винаги. Времената се менят, рушат се само спомените. Семействата са си бомба.
Питето
Нормално. Българина, като дава пари го боли и понякога дрънка глупости. bg.gif
Thursday Next
Цитат
Има стара приказка че хубавите неща стават бавно

Не мога да се подпиша под това. Най-хубавото нещо в живота ми стана за няколко минути. animatedwink.gif Следващото най-хубаво нещо стана за две години. Иди разбери.

За разрухата на семейството ... Как да ти кажа, семейството като институция е възникнало, за да осигури оцеляването на индивида и отглеждането на потомството, както и запазването на имуществото. Всичко това е налепено с джуфки и пайетки за любов и взаимна почит, за да им е по-леко на впрегналите се в ярема. a4dff7b7.gif
Развитието на обществото и икономическите отношения вече не налагат непременно да имаш семейство, за да оцелееш. Това променя и естеството на връзките, които хората изграждат помежду си. А хората никога няма да престанат да се стремят да намерят онзи друг човек, който ще накара душата им да пее. Просто вече не търсят пунктирана линия, на която да подпишат. Тоест, отпада илюзията, че този човек "няма къде да бяга". Това за едни е плашещо, за други - освобождаващо.
admiral
Цитат(Thursday Next @ 11/12/2022, 21:14) <{POST_SNAPBACK}>
За да не ти се налага да доуточняваш, може би ще е добре да слагаш по-конкретни заглавия на темите?

Ми, редактирай му я, къв мод си? laughing.gif
бабугер
Дай боже да си прав.
Thursday Next
Цитат(admiral @ 11/12/2022, 22:40) <{POST_SNAPBACK}>
Ми, редактирай му я, къв мод си? laughing.gif

Темата си е негова, той да прецени какво заглавие да ѝ сложи. Още малко ще кажеш и постовете да му пиша, а?
biggeorge
За какво им е на хората да се женят и да създават семейства, като могат да получат същите неща и без да сключват граждански брак? neprichom.gif
Секс, деца, дом, любов, приятелство ...
И като им писне от човека до тях му бият шута и си намират нов.
Много по-лесно е да го направят, ако нямат брак с него.
Семейството като градивна единица на обществото вече е излишно.
Верността е илюзия.
Човешкият живот няма никаква стойност.
Унищожаването на семейството беше акт на тероризъм извършен от медиите и популярните лица в тях, с който се ускори разпада на българското общество.
Във върховна ценност бяха издигнати парите.
Затова всичко в България, включително и хората, се купува и продава.
Тази тема трябва да се преименува на "Краят на брака е началото на ..." и всеки сам да допише изречението. a4dff7b7.gif
бабугер
Здравей.
Интересно ми е дали си доволен от живота, след като няма стойност.
бабугер
Още един естествен отговор на въпроса за какво им е ...
За по активно включване и по- голяма отговорност към живота.
Питето
Жорка, брака е бламиран отдавна по върховете (жрецци и папи са разтрогвали бракове по желание, стой та гледай), а от миналия век и на дребно, по селата из българско. Дори са го обърнали на шега...
На днешно време, семейството е доста по-истинско, точно щото е лесно да си биеш шута, а не като кастите, уредените бракове и църковните простотии преди това.
admiral
Цитат(Thursday Next @ 11/12/2022, 23:20) <{POST_SNAPBACK}>
Още малко ще кажеш и постовете да му пиша, а?
Нищо не съм казал за мусаката. rolleyes.gif
Thursday Next
Цитат(admiral @ 12/12/2022, 14:08) <{POST_SNAPBACK}>
Нищо не съм казал за мусаката. rolleyes.gif

За мусака ще питаш Горския, той я разбира най-добре. Мен и без мусака ми взеха китката, да се чудиш кви дълбоко заблудени индивиди газят тая грешна земя. laughing.gif
29mСтараЗагора
Цитат(biggeorge @ 12/12/2022, 02:04) <{POST_SNAPBACK}>
За какво им е на хората да се женят и да създават семейства, като могат да получат същите неща и без да сключват граждански брак? neprichom.gif
Верността е илюзия.
Унищожаването на семейството беше акт на тероризъм извършен от медиите и популярните лица в тях, с който се ускори разпада на българското общество.
Тази тема трябва да се преименува на "Краят на брака е началото на ..." и всеки сам да допише изречението. a4dff7b7.gif

упсссс грешка секс не може да получиш без да се ожениш ( в България )
ByBa
Има друга приказка:

...ще си намери майстора...

ByBa
да, понякога само заглавията се четат...един път да се съглася с теб...
ByBa
Цитат(biggeorge @ 12/12/2022, 03:04) <{POST_SNAPBACK}>
Верността е илюзия.
...
ако знаеш колко си прав, може би излишно е да го пиша, но...

интересното е, че всичко се обезценява...тоест вихри се инфлацията...но да не се задълбаваме в икономиката...всичко е сега купи продади, дай и зей, вземи де...а с един подпис /имаше тука една тема за подписа/ се слага край на...изречението, като точката...ако го няма, лесно може да се отметнеш...тоест да изтриеш точката, а така ли е?...щот има и други знаци...които са по-важни от точката в Семейството, а това е Обичта...

началото...без края...безкрая
Питето
Тва си го писал за нЕкоя алтернативна вселена, в тамошната България. 406.gif
Thursday Next
Цитат(29mСтараЗагора @ 13/12/2022, 13:50) <{POST_SNAPBACK}>

Е ако си тръгнал да си търсиш гадже в някой метох ...
biggeorge
Това, което си написал е пълна глупост.
Секс без брак има в България, просто ти не си попаднал на подходящата жена.
Един колега си намери любовница, с която се боцка няколко пъти и се хвалеше пред всички за успеха си.
Saksun
Цитат(29mСтараЗагора @ 13/12/2022, 12:50) <{POST_SNAPBACK}>

Любовните двойки, които виждаш по улиците, особено млади хора между 20 и 30 години, да не мислиш, че всички са женени?? laugh.gif
biggeorge
29mСтараЗагора си мисли, че за да прави секс трябва да е женен.
А то няма гаранция, че ако се ожени ще прави секс с жена си.
Може да стане точно обратното.
А може жена му да прави секс всеки ден, а той да не прави изобщо. wacko.gif
Според мен е грешно 29mСтараЗагора да си търси сексуална партньорка.
По-добре е да си намери приятелка.
Saksun
Не съм чела достатъчно 29mСтараЗагора, за да мога да кажа какво е добре за него. Не е зле да има приятелка, разбира се, стига той да желае. grin.gif
Shade
Цитат(biggeorge @ 13/12/2022, 14:05) <{POST_SNAPBACK}>
29mСтараЗагора си мисли, че за да прави секс трябва да е женен.
Според мен е грешно 29mСтараЗагора да си търси сексуална партньорка.
По-добре е да си намери приятелка.

Виж ти... misli.gif
Как така толкова добре знаеш какво става в Украйна, а пък нямаш представа какво става в Стара Загора?
Всеки търси да си набави онова, което му липсва. В случая на първо място се търси нещо за ебане.
biggeorge
В твоят случай на първо място търсиш "нещо за ебане", защото начина ти на мислене е такъв - елементарен и първичен.
Ако 29mСтараЗагора действа като теб ще си намери някоя за една нощ, след което ще трябва да пие антибиотици 6 месеца.
За да си намери постоянна партньорка ще трябва да изгради стабилна връзка, а това означава доверие, което се получава с времето.
Кога съм казвал, че знам какво става в Украйна?
Щом пиша в този форум, значи и на мен нищо не ми е ясно за случващото се в Украйна. wink.gif
biggeorge
Той иска директно да се жени, за да прави секс.
Не става така.
Казах му го.
Не можеш да отидеш при някоя жена и да й кажеш: "Хайде да се оженим, за да правим секс!".
Това би изплашило всеки нормален човек.
Първо трябва да се създаде доверие, за да разбере жената, че той не е психопат.
За да стане това тя трябва да го опознае и да го харесва такъв какъвто е.
После са другите работи.
Разбирам ги нещата.
Аз съм известен като Д-р Ох боли в дупето. w00tbrows.gif laugh.gif
Shade
Цитат(biggeorge @ 13/12/2022, 16:52) <{POST_SNAPBACK}>
Не става така.
Разбирам ги нещата.

Така е, така е, ти убедително си се доказал като разбиращ и от жени, и от политика. Тъй че не се осмелявам да ти противореча.
Тарабас
Има хора, цял живот бачкат като скотове, събират пари за сватби за децата, ти сега идваш тука и с пет шест реда им ева мамата. Дамаджани пълни с ракия и вино се заравят в земята, булки шият юргани, години наред събират потници и хавлии за гостите. Ко да ги праят тея пешкири сега според теб, ако седнем сички и се фанем на твоя акъл?
Дани
Цитат(29mСтараЗагора @ 13/12/2022, 13:50) <{POST_SNAPBACK}>

Ми ожени се и ти де, създай си деца. Днес масово мъжете не са женени - на 40-50 станал, а няма ни жена, ни дете, ни котка и само се оплаква - тва нямам, онва нямам.
Shade
Цитат(biggeorge @ 13/12/2022, 16:46) <{POST_SNAPBACK}>
В твоят случай на първо място търсиш "нещо за ебане", защото начина ти на мислене е такъв - елементарен и първичен.
Кога съм казвал, че знам какво става в Украйна?

Всъщност начинът ми на мислене е такъв, че на първо място търся "нещо за смях". Съответно ти си напълно достоен за смях с демонстрираната елементарна и първична бъркотия в главата си.
Последно, знаеш ли какво става в Украйна? Да или не? Признаваш ли с цитираното по-долу твое изявление, че пишеш глупости на килограм, откровени лъжи и руска неонацистка пропаганда? 453.gif

Цитат(biggeorge @ 13/12/2022, 13:54) <{POST_SNAPBACK}>
Пишещите в този форум нищо не им е ясно за случващото се в Украйна.
Пишат се глупости на килограм, откровена лъжи и украинска неонацистка пропаганда.
Нормалните и трезвомислещи хора като мен се етикетират и обиждат всеки ден.
Администраторите са станали привърженици на украинските нацисти.
Дани
Цитат(biggeorge @ 14/12/2022, 02:46) <{POST_SNAPBACK}>
Ако 29mСтараЗагора действа като теб ще си намери някоя за една нощ, след което ще трябва да пие антибиотици 6 месеца.
За да си намери постоянна партньорка ще трябва да изгради стабилна връзка, а това означава доверие, което се получава с времето.

Каква е гаранцията, че ако изгради стабилна връзка пак няма да му се наложи да пие антибиотици!? rolleyes.gif
Доверието по никакъв начин не може да те предпази от спин, човешки папилома вирус /HPV/ и т.н. Единствената сигурна гаранция, че няма да го хванат подобни неща е да си стои така, както си е в момента, при положение, че дори и само от целувка можеш да прихванеш нещо: https://www.puls.bg/seks-i-zdrave-c-53/3-po...seluvka-n-30047
biggeorge
Аз съм експерт! w00tbrows.gif laugh.gif
Shade
Цитат(biggeorge @ 14/12/2022, 15:02) <{POST_SNAPBACK}>
Аз съм експерт! w00tbrows.gif laugh.gif

Наистина си. Ненадминат.
biggeorge
Права си.
Ако жена му прави секс с друг човек може да го зарази с полово предавана болест.
Но могат да ползват презервативи.
biggeorge
Цитат(Дани @ 14/12/2022, 08:05) <{POST_SNAPBACK}>
Днес масово мъжете не са женени - на 40-50 станал, а няма ни жена, ни дете, ни котка и само се оплаква - тва нямам, онва нямам.

Каква е причината тези мъже да не са женени, да нямат деца и т.н.?
biggeorge
Най-жалкото е, че лъжат за размера на инфлацията.
Казват, че инфлацията е 20 %, но реално е в пъти повече на хранителните и нехранителните стоки.
Дани
Цитат(biggeorge @ 15/12/2022, 01:11) <{POST_SNAPBACK}>
Каква е причината тези мъже да не са женени, да нямат деца и т.н.?

Ами те казват, че нямало свестни девойки - всички били пресметливи, гледали само да използват финансово мъжете, пиели като смокове и т.н. и т.н., аз обаче не вярвам това да е така, предполагам, че на тях така им харесва да си живеят без да носят отговорност за никой друг, освен за себе си. misli.gif
Питето
Бъркат факти с пропаганда (и други разни собствени измислици и вярвания) и от там "никой не ме разбира, всички са луди само аз съм нормалния"... Че за къв ти е такъв човек вкъщи и ей ти го нагледно.
Shade
Цитат(biggeorge @ 14/12/2022, 15:15) <{POST_SNAPBACK}>
Най-жалкото е, че лъжат за размера на инфлацията.
Казват, че инфлацията е 20 %, но реално е в пъти повече на хранителните и нехранителните стоки.

Вярваш, че знаеш колко е инфлацията или я пресметна колко е?.
- Ако вярваш, значи е истина и не подлежи на дискусия.
- В случай, че си я пресметнал, по коя формула го направи и как изведе тази формула?
нищ по дух
Цитат(Shade @ 15/12/2022, 14:59) <{POST_SNAPBACK}>
Вярваш, че знаеш колко е инфлацията или я пресметна колко е?.
- Ако вярваш, значи е истина и не подлежи на дискусия.
- В случай, че си я пресметнал, по коя формула го направи и как изведе тази формула?

Смята вероятно така, да речем за месеца за 10 основни продукти, ако лани е давал примерно 100 лева, а сега 200, казва ама инфлацията е 100 процента.
ЕксГорски
Цитат(нищ по дух @ 15/12/2022, 16:42) <{POST_SNAPBACK}>
Смята вероятно така, да речем за месеца за 10 основни продукти, ако лани е давал примерно 100 лева, а сега 200, казва ама инфлацията е 100 процента.

И ти мислиш, че Жорето прави такива сложни изчисления?
Не, просто пише каквото му уйдисва! prashchai grigorii.gif wavetowel2.gif
admiral
Цитат(ЕксГорски @ 15/12/2022, 16:55) <{POST_SNAPBACK}>
Не, просто пише каквото му уйдисва! prashchai grigorii.gif wavetowel2.gif

Че не сме ли всички тука така? w00tbrows.gif На това му се казва демокрация. laughing.gif
Shade
Цитат(admiral @ 15/12/2022, 13:26) <{POST_SNAPBACK}>
Че не сме ли всички тука така? w00tbrows.gif На това му се казва демокрация. laughing.gif

Демокрация е, разбира се, понеже никой не забранява да твърдиш каквото ти душа иска. Деликатен момент е само когато някой рече: "Интригуващо звучи изказването ти, че 2 + 2 = 5. Ама къде са ти доказателствата?"
И ти ли си тука така? wink.gif
admiral
Цитат(Shade @ 16/12/2022, 00:02) <{POST_SNAPBACK}>
Демокрация е, разбира се, понеже никой не забранява да твърдиш каквото ти душа иска. Деликатен момент е само когато някой рече: "Интригуващо звучи изказването ти, че 2 + 2 = 5. Ама къде са ти доказателствата?"
И ти ли си тука така? wink.gif

Естествено, че съм тука така – въобще не смятам да доказвам никому, че 2 +2 = 5. sunbathing.gif
Shade
Цитат(admiral @ 15/12/2022, 15:33) <{POST_SNAPBACK}>
Естествено, че съм тука така – въобще не смятам да доказвам никому, че 2 +2 = 5. sunbathing.gif

Естественото е, че най-важно за решаването на един проблем е първо да го създадеш.
wal
Хайде бе човеко, сметна ли я вече тази пущина!? Това, че е в пъти по-голяма го разбрахме, ама колко пъти? Внимавай в изчисленията, да не се окаже, че сме в дефлация.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.