Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Аз съм на правилната страна на историята
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Страници: 1, 2, 3, 4
Shade
Цитат(ЕксГорски @ 25/01/2023, 04:03) <{POST_SNAPBACK}>
А на акъла?! misli.gif

Онези, които разсъждават със задника си, са на правилната страна на историята. Големият задник побира много ум, което съответно е и здравословно.
Thursday Next
Момчета, вече няма кой да ви чете, хайде да си говорим за по-съществени неща. Ей на, германците и те избраха неправилната страна на историята с тия танкове, не знам каква я мислят.
Buitenlander
Цитат(Тарабас @ 24/01/2023, 21:59) <{POST_SNAPBACK}>
Нагледахме се на големи задници.

На всички дето не аресват големи задници, само да ви кажа - Добрия майстор работи на широк тезгях! 60.gif
Thursday Next
Цитат(Buitenlander @ 25/01/2023, 18:57) <{POST_SNAPBACK}>
На всички дето не аресват големи задници, само да ви кажа - Добрия майстор работи на широк тезгях! 60.gif

Да разбираме ли, че тия, дето си вземат жени с дупета като детско барабанче, никакви майстори не са? plezz.gif
ЕксГорски
Цитат(Buitenlander @ 25/01/2023, 17:57) <{POST_SNAPBACK}>

Че кой тук не харесва големите зaдници?! wavetowel2.gif
Thursday Next
Цитат(Glo @ 25/01/2023, 15:38) <{POST_SNAPBACK}>
абе, тее тъпчовци са ми махнали бутона за оплакване 292.gif laugh.gif

Като гледам, за днеска вече е късно, но опитай утре непосредствено след кафето да си потърсиш бутона. На бас, че ще имаш повече успех.
Shade
Цитат(Thursday Next @ 25/01/2023, 07:56) <{POST_SNAPBACK}>
Момчета, вече няма кой да ви чете, хайде да си говорим за по-съществени неща. Ей на, германците и те избраха неправилната страна на историята с тия танкове, не знам каква я мислят.

Ами хайде тогава.
Съответно американците заплашиха ревниво да доставят на Украйна M1 Abrams танкове. И не само: заканват се да предложат и изтребители F16.
А руснаците в отговор придвижили фрегатата "Адмирал Горшков" в Бермудския триъгълник, на 1500 км от крайбрежието на САЩ. Въоръжена със свръхзвукови ракети Зиркон, трудни за прехващане. Които можели да изстрелват и ядрени заряди. Остава открит въпросът дали тази фрегата може да се отдалечи със свръхзвукова скорост, ако й се наложи, че в Бермудксия триъгълник често се случват някои необясними явления....
Buitenlander
Цитат(ЕксГорски @ 25/01/2023, 17:02) <{POST_SNAPBACK}>
Че кой тук не харесва големите зaдници?! wavetowel2.gif

И аз мисля че няма такива. Има някои дето ги е срам да си признаят smile.gif
Thursday Next
Мисля, че последователността беше обратна - Шолц се дърпаше, защото американците не се ангажираха точно за Абрамс. Оня ден из щатските медии излезе интифа, че ще одобрят пращането на Абрамс (мисля, че NYT беше, без да съм сигурна), и буквално часове след това се свика заседание на немското правителство и до вечерта вече и немските медии коментираха, че са кандисали за Леопардите. Естествено, това е само част от картината, наясно съм, че има доста обстоятелства, които не се коментират из медиите, защото засягат нечия национална сигурност.

Но както и да е, одобрението вече е факт. По тоя случай из руските медии вече ревели “Немецкие танки вновь на нашей земли!” Затова Шолц не искаше да е първият.
Alexfield
То кафето сигурно е ирландско svirkam si.gif
wal
Споко, не се случва само при теб. Имахме хубава традиция на 08.12. колегите от групата, които сме все още в града и сме още живи и здрави да се събираме в някоя кръчма, да си припомним младите години и т.н. След Ковида спряхме сбирките. Та, след една такава осмодекемврийска среща, тия същите ли, други ли бяха ми затрили и интернета.
Shade
Цитат(Thursday Next @ 25/01/2023, 08:43) <{POST_SNAPBACK}>
Мисля, че последователността беше обратна - Шолц се дърпаше, защото американците не се ангажираха точно за Абрамс. Оня ден из щатските медии излезе интифа, че ще одобрят пращането на Абрамс (мисля, че NYT беше, без да съм сигурна), и буквално часове след това се свика заседание на немското правителство и до вечерта вече и немските медии коментираха, че са кандисали за Леопардите. Естествено, това е само част от картината, наясно съм, че има доста обстоятелства, които не се коментират из медиите, защото засягат нечия национална сигурност.

Но както и да е, одобрението вече е факт. По тоя случай из руските медии вече ревели “Немецкие танки вновь на нашей земли!” Затова Шолц не искаше да е първият.

Да, може и последвателността да е такава.
Американците не бяха много склонни да пращат тези танкове. С идеята, че срещу стойността им от $10 милиона на танк могат да осигурят други важни оръжия на украинците. Иначе тези танкове са много добри и надеждни, проблемът е, че изискват доста добре организирирана и специфична логистична поддръжка. Имат двигатели подобни на двигателите на турбовитловите самолети и се движат с керосин, самолетно гориво. През Втората световна война германските такнове са с бензинови, а не дизелови двигатели. За избягване необходимостта от транспортиране на различни видове горива. Докато дизеловият двигател е точно, което е нужно за тежки съоръжения, осигурява висок въртящ момент при ниски обороти.
Та така и с горивото и уникалната поддръжка на Abrams тановете. Американците ги ползваха в Ирак и малко в Афганистан. Трошат руските танкове като сурови яйца, а от 2000 Abrams танка, участвали в бойни действия, са унищожени не повече от 20-тина.
Thursday Next
Това коментираха и немците след одобрението за танковете - че за тая разнородна група логистиката ще е малко сложна, но пак ще е по-добра, отколкото за Т-72, които украинците използват в момента. Явно колкото и резервни части да им изоставиха "гостите" по полетата, вече се изчерпват.

Дали има Абрамс някъде из европейските бази? Не знам дали може да се провери (вероятно не), евентуално из вашенските новини ако са споменали?
Shade
Цитат(Thursday Next @ 25/01/2023, 14:10) <{POST_SNAPBACK}>
Това коментираха и немците след одобрението за танковете - че за тая разнородна група логистиката ще е малко сложна, но пак ще е по-добра, отколкото за Т-72, които украинците използват в момента. Явно колкото и резервни части да им изоставиха "гостите" по полетата, вече се изчерпват.

Дали има Абрамс някъде из европейските бази? Не знам дали може да се провери (вероятно не), евентуално из вашенските новини ако са споменали?

С поддръжката и резервните части за Леопардите няма проблем в ЕС. С Абрамс положението е по-комплицирано.
Полша се очертава да е първата европейска страна, която ще получи Абрамс. Имат подписан договор с САЩ и доколкото знам в момента изграждат инфраструктурата за поддръжка и ремонт. Иначе засега Абрамс притежават само армиите на Саудитска Арабия, Кувейт, Египет и Австралия.
Buitenlander
Цитат(Shade @ 26/01/2023, 00:02) <{POST_SNAPBACK}>
С поддръжката и резервните части за Леопардите няма проблем в ЕС. С Абрамс положението е по-комплицирано.
Полша се очертава да е първата европейска страна, която ще получи Абрамс. Имат подписан договор с САЩ и доколкото знам в момента изграждат инфраструктурата за поддръжка и ремонт. Иначе засега Абрамс притежават само армиите на Саудитска Арабия, Кувейт, Египет и Австралия.

Аз съм оптимист че ще се справят украинците. Информацията ти за горивото на Абрамса е точна но непълна. Освен самолетно гориво, тази гениална конструкция може да се движи с обикновен бензин, дизел, мазут, корабно гориво и други тежки фракции. Горе-долу с всички течности, които горят. Разбира се , ТТ данните от каталога се постигат само със самолетно гориво. А и доколкото прочетох, САЩ ще дадат от модернизирания вариант, който е оборудван със 120мм L/44 оръдие , което се произвежда от “Рейнметал”, същата фирма, която оборудва и немските Леопарди. Остава да се надяваме че руснаците скоро ще загризат бахура.
wal
Инфо някакво имаш ли!? Питам, щото ми идва в повече това с горенето на мазут в ДВГ на танк, като някакво далечно бъдеще е. Следващите редове са благодарение на немалкия ми, личен и скръбен опит с горенето на мазут. Пламната му темперетура я водят 90 С, но реално поне нашият на Лукойл гори при 110 -120 С. И въпреки това няма пълно изгаряне. След като горелките в котелното минаха на природен газ, огнярите ми бяха като новородени.
Той и Кузя(Адм. Кузнецов) преди години беше обгазил острова, щото гориха мазут с ниска темперетура. Абе направо си е научна фантастика да ползваш мазут в танк.
Питето
Ако са опрели мазут, значи са на етап "и рака е риба", та сигурно имат нЕкакъв пиниз в двигателя да го горят, колкото да движи танка.
Buitenlander
Цитат(wal @ 26/01/2023, 16:45) <{POST_SNAPBACK}>
Инфо някакво имаш ли!? Питам, щото ми идва в повече това с горенето на мазут в ДВГ на танк, като някакво далечно бъдеще е. Следващите редове са благодарение на немалкия ми, личен и скръбен опит с горенето на мазут. Пламната му темперетура я водят 90 С, но реално поне нашият на Лукойл гори при 110 -120 С. И въпреки това няма пълно изгаряне. След като горелките в котелното минаха на природен газ, огнярите ми бяха като новородени.
Той и Кузя(Адм. Кузнецов) преди години беше обгазил острова, щото гориха мазут с ниска темперетура. Абе направо си е научна фантастика да ползваш мазут в танк.

https://science.howstuffworks.com/m1-tank2.htm

To give the tank decent traveling range, General Dynamics had to give it some mammoth fuel tanks. The most recent M1 model holds 490 gallons (1,850 L), allowing the tank to go about 265 miles (426 km) without refueling. The turbine engine works with a range of fuels, including ordinary gasoline, diesel fuel and jet fuel.

The Abrams is operated by a crew of 4, including commander gunner and driver. Unique feature of the Abrams tank is its gas turbine engine. It is a multi-fuel engine, which can run on any grade of petrol, diesel, aviation fuel or kerosene.
Buitenlander
Цитат(Питето @ 26/01/2023, 17:21) <{POST_SNAPBACK}>
Ако са опрели мазут, значи са на етап "и рака е риба", та сигурно имат нЕкакъв пиниз в двигателя да го горят, колкото да движи танка.

Нямам много познания в детайлите, гледах по тукашната телевизия интревю с експерти. Човека буквално каза че този танк “може да се придвижва с почти всички течности, които горят”. И уточни , че параметрите от изпитанията се постигат само с препоръчаното от производителя гориво.
Питето
Е точно така де, мазута е за когато нямаш никакви други варианти, а спирането също не е вариант. Разбира се, че няма да постигне максимума, но все пак е нещо при такова "трудно" гориво.
Потребител

Was? Опять? Кик?!?

- - -

[Paraplanner - Komari (Official video)](https://www.youtube.com/watch?v=Y6LZu8PxZh8&t=33)

некст?

... миличките ми :.) ...

- - -

... абе, Сенкин, баща ти се е изгубил ... дядо ти се изгубил ... ама да ви питам [групичката "онанисти за мир"] ...

... знаеш ли, намирам сходство в шаблона ...

... набирате известно количество завъртания около Слънцето ... питате се - това ли е!? ... все така не доe_оценени! ...

"Вселената ми дължи! повече!!! Аз съм ебати пича, но, България не ме обича!"

- - -

... пойнта /или поантата, според случая/ е:

- ми, посредствени сте бате ...

- - -

... простаци, чието единствено спасение е в собствената им глупост, защото не могат да осъзнаят колко са прости :.) ...

best regards! :.)

Buitenlander
Цитат(Потребител @ 27/01/2023, 00:55) <{POST_SNAPBACK}>
Was? Опять? Кик?!?

- - -

[Paraplanner - Komari (Official video)](https://www.youtube.com/watch?v=Y6LZu8PxZh8&t=33)

некст?

- - -

... абе, Сенкин, баща ти се е изгубил ... дядо ти се изгубил ... ама да ви питам [групичката "онанисти за мир"] ...

... набирате известно количество завъртания около Слънцето ... питате се - това ли е!? ... все така не доe_оценени! ...

- - -

- - -

... простаци, чието единствено спасение е в собствената им глупост, защото не могат да осъзнаят колко са прости :.) ...

… я , поредното завръщане на “сбогом, дано си щастлива”…. laugh.gif
Сподели някоя интелектуално-префърцунена засукана мъдрост ….
Сега се присетих, навремето “сбогом, дано си щастлива” го пеехме “сбогом, да носиш таз слива, утре далече от мен”… laugh.gif
Shade
Цитат(Потребител @ 26/01/2023, 15:55) <{POST_SNAPBACK}>
Was? Опять? Кик?!?

- - -

некст?

- - -

- - -

- - -

Включването ти припомня Селинджър: "Днес е идеален ден за лов на рибка-бананка". Само дето подходящата парафраза е "Днес е идеален ден за снобска изява". И като е така, да пуснем снобизма в действие:

... Звучиш като типичен представител на правилната страна на историята ...

... Ты кажешься типичным представителем правильной стороны истории ...

... You seem to sound like a typical representative of the correct side of history...

Мога да се изявя на още няколко европейски и азиатски езика, но не бих си позволил дори опит да засенча недостижимото ти ниво на снобизъм. 453.gif

Thursday Next
Не го докарваш откъм несвързаност, откажи се по-добре. Само хабиш многоточията. animatedwink.gif
ЕксГорски
Какво Потребяваш в два през нощта?! misli.gif
Тарабас
Както винаги интелектуално извисен. Покрай теб се чувствам като дъждовен червей. Респект!
Бай Ганьо
Цитат(Потребител @ 27/01/2023, 01:55) <{POST_SNAPBACK}>
... миличките ми :.)

Та с две думи - новите комсомолци. laughing.gif

Да не забравя и патосът в очите...
Glo
Цитат(ЕксГорски @ 27/01/2023, 12:53) <{POST_SNAPBACK}>
Какво Потребяваш в два през нощта?! misli.gif

тебе още ли не са те банкирали за подигравки с други потребители бе дъртьооо navikvane.gif

аз го харесвам потребитела, голяма кифла е, прилича ми малко на мене sunbathing.gif да се поздравим кифлите с нещо уникално яко sunbathing.gif

https://www.youtube.com/watch?v=FWl5CTSxDMw

Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 27/01/2023, 04:24) <{POST_SNAPBACK}>
Та с две думи - новите комсомолци. laughing.gif

Да не забравя и патосът в очите...

Скромен, скромен, както винаги. Наистина ли си убеден, че представлявате само едни комсомолци от правилната страна на историята?
Хайде недей да скромничиш, нивото ви много степени над това. Като само първата степен е патетични (патос в очите wink.gif) в убедеността си антиваксъри-русофилистици. w00tbrows.gif
Shade
Сърбия, един от най-верните съюзници на Путин, много твърдо се прехвърля на "неправилната страна на историята".
Ето тук:
https://www.youtube.com/watch?v=3nBH0dzotDI

Но това е лъжлива западна пропаганда. В съответствие с истинната руска пропаганда, по-важното е, че благодарение на мъдрото управление на любимия вожд Владимир Владимирович, "специалната военна операция" в Украйна върви по план. Руската икономика се развива стремително, рублата е силна, руското население живее щастливо:
https://www.youtube.com/watch?v=uzqnTPwAwNk

Коментари от страна на наличните русофилистици, аргументиращи се убедително с несвързани изречения, снобски тюрлюгювеч и хилещи се икони, са добре дошли.
Shade
Цитат(Shade @ 22/01/2023, 07:37) <{POST_SNAPBACK}>
Коя е правилната страна на историята?

Борбата за власт в Кремъл: https://i0.wp.com/ivo.bg/wp-content/uploads...tywxs.jpg?ssl=1

agrippa
Цитат(Shade @ 23/01/2023, 18:44) <{POST_SNAPBACK}>
===
Ето ти тук малко "копнеж и страх, нали мечти? нали мечти, защо боли?", та хем да се насладиш на руснаци, зомбирани с "истински патриотизъм" под формата на злокачествен шовинизъм, хем чужди езици да учиш:
https://www.youtube.com/watch?v=MoggLsg3MGY
За пореден път се убеждавам, че тия, живяли в СССР, трябва да измрат по един или друг начин.

За историята не знам, ама лошото е, като живееш на грешната страна на географията. То и тогава, има начини да се преместиш на друго място. Историята се пише от заинтересовони хора и е доста субективна. Тоест избираш си една книга или едно видео, въртиш си го и го наизустяваш и си в хармония със себе си. Патриот!
Shade
Цитат(agrippa @ 29/01/2023, 08:51) <{POST_SNAPBACK}>
За пореден път се убеждавам, че тия, живяли в СССР, трябва да измрат по един или друг начин.

За историята не знам, ама лошото е, като живееш на грешната страна на географията. То и тогава, има начини да се преместиш на друго място. Историята се пише от заинтересовони хора и е доста субективна. Тоест избираш си една книга или едно видео, въртиш си го и го наизустяваш и си в хармония със себе си. Патриот!

Измирането на родените под робство няма да реши въпроса. В Русия е предложен проектозакон за усилено патриотично възпитание на младежта. Изразяващо се в насаждане на омраза към врага и затваряне на границите, за да не бъде тровено младото поколение от упадъка и липса на култура от страна на интелектуално загниващото човечество. Където американците са виновни за всичко – живеят добре и подстрекават и другите да живеят така. Това е непривично за руснака, агресивен "патритизъм" е всичко, което му е нужно. Необходимо и достатъчно.
Бай Ганьо
Цитат(Shade @ 29/01/2023, 20:08) <{POST_SNAPBACK}>
В Русия е предложен проектозакон за усилено патриотично възпитание на младежта. Изразяващо се в насаждане на омраза към врага.....

А вие кво правите у америката?
Сигурно учите децата си на любов към русия! laughing.gif
Да ви се чуди човек, що се възхищавате на великите императори тогава.
Па и българия на три морета... laughing.gif
Alexfield
За протокола: От както България влезе в ЕС има излаз на повече от 3 морета: Черно, Бяло, Адриатическо, Йонийско, Тиренско, Балеарско, Алборанско, Келтско, Северно и Балтийско.

Ти чу ли, че в Русия смятат отново да въведат изходни визи?
Бай Ганьо
То и СССР имаха.
A някои имаха и още имат излаз и на други континенти.
Shade
Цитат(Alexfield @ 30/01/2023, 01:31) <{POST_SNAPBACK}>
За протокола: От както България влезе в ЕС има излаз на повече от 3 морета: Черно, Бяло, Адриатическо, Йонийско, Тиренско, Балеарско, Алборанско, Келтско, Северно и Балтийско.

Ти чу ли, че в Русия смятат отново да въведат изходни визи?

В Русия въвеждат закон, според който не можеш да напуснеш страната с кола, ако не си се регистрирал предварително за излизане и не си получил ден и час, в който имаш право да минеш границата на граничния пункт, за който си се регистрирал. Така ФСБ (КГБ) е осведомено къде и кога ще бъдеш, ако желаят да те спрат. А могат и да не ти се разрешат да се регистрираш за излизане под предлог "претоварен трафик".
За излизане със самолет или влак билетът се купува предварително, така че автоматично се регистрираш във ФСБ.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 30/01/2023, 01:01) <{POST_SNAPBACK}>

Като ще отбиваш темата, защо се хващаш за америката, а не преминеш към обяснения на какво учат зулусчетата в зулусията? Та да ни възхитиш.
Но, разбира се, също така си струва да ни запознаеш с детайли на каква любов и омраза учат децата в САЩ. Преди време ти ни обясни компетентно (благодарение на зулуси, живеещи в САЩ, които те осведомяват от първа ръка) как в САЩ хората не смеят да си кажат мнението открито, ако е различно от официалната линия. От страх от политически репресии. Само дето тогава не уточни кои медии представят официалната линия. CNN или Fox News?
Добре би било също така да пльоснеш хилещата се икона след доводите, а не вместо тях.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 30/01/2023, 04:37) <{POST_SNAPBACK}>
То и СССР имаха.
A някои имаха и още имат излаз и на други континенти.

Вижда се как любовта ти към СССР не гасне. От онова време насам мразиш прогнилия Запад, нали, "винаги верен на Партията" социалистически труженик, а? Интересно само защо тогава не замина на изток в Русия, а замина на юг в Зулусия, където по твои думи беше тормозен по време на ковид епидемията, задето не си ваксиниран?
Alexfield
СССР/Русия най-добре се обича отдалечено. За справка: Жерар Депардийо w00tbrows.gif
Shade
Цитат(Alexfield @ 30/01/2023, 05:21) <{POST_SNAPBACK}>
СССР/Русия най-добре се обича отдалечено. За справка: Жерар Депардийо w00tbrows.gif

А, не е само той, има един американски идиот, Стивън Сегал, занимаващ се с бойни изкуства. Вероятно е ритнат в главата по време на някой спаринг, та приритвà с пълзене за руско гражданство. Лично Путин му връчва руския паспорт. Бай Ганьо би трябвало да вземе пример от него.

Бай Ганьо
Тъкмо ме подсети да те питам, къде си закачил календарът с голите дами?
Можеш и да не ми отговаряш, защото знам къде САМО можеш да го закачиш.
В домашния си кенеф. laughing.gif
Питето
Аха, и внасят "морски дарове" от Беларус...
Бай Ганьо
Както винаги разбрал-неразбрал, но верен на опорните си точки. laughing.gif
ЕксГорски
Историята на Кристина Онасис: Откачалката се омъжи за един Серьожка.
(КГБист, естествено-целта беше да се прибере богатството на Онасис Аристот, преди всичко, флота му).
Та тя заяви, че ще отиде да живее в Москва като ... "обикновена руска жена"!
Живя (не като "обикновена руска жена"!)... няколко седмици - не издържа!
Thursday Next
Цитат(Бай Ганьо @ 30/01/2023, 12:01) <{POST_SNAPBACK}>

Ще ми припомниш ли случай, в който статистически значима група американци е изразила възхищение пред велик император? Ама така, да е поне отчасти съпоставимо с възхищението под строй към Сталин, например.
Thursday Next
Да разбирам ли, че за теб апотеоз на свободата е да си закачиш календар с голи цици някъде на видно място? Верно? Излиза, че всяка горублянска гумаджийница е маяк на свободата, към който са устремили копнеещ взор подтиснатите маси на света. a4dff7b7.gif
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 30/01/2023, 05:47) <{POST_SNAPBACK}>
Тъкмо ме подсети да те питам, къде си закачил календарът с голите дами?
Можеш и да не ми отговаряш, защото знам къде САМО можеш да го закачиш.
В домашния си кенеф. laughing.gif

Много са ти инфантилни "закачките" бе, Ганев.
Не че има някакво значение, но само да ти припомня, че календарът беше предназначен специално за теб, когато приплака, че в Зулусия са ви забранили тези неща. Понеже се радвате на невиждана и нечувана свобода, нали така?
Ето да си припомниш.
За съжаление, хилещата се икона никак не ти придава тежест. Само потвърждава колко си вдетинен на преклонна възраст.
agrippa
Ще трябва и всичкия не руски интернет да им спрат, инак влиянието пак ще прониква... Не че им действа на всички това, дето го има в тубата.

А може би ще оставят севернокорейската граница отворена: да черпят челен опит.
agrippa
Много ми е смешен как се е боядисал чисто черен на тия години. Путинския клонинг поне му оставят косата прошарена.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.