Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: "Крепостта Европа"
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3
Cury
Не си прав. Първо, те вече са ни обявили война. И второ, ставаше дума за разделяне, за стена между двете култури/религии, а не за война. Нека те си живеят мирно по тяхному, а ние по нашему. Но не може те да диват свободно при нас и да променят средата ни, а ние да не можем да правим същото с тях.
Alexfield
Прилича на великата китайска стена.
Всъщност е тъжно как демокрацията трябва да се пази с недемократични методи.
Бай Иван
Единичните случаи на създават правило.Пък и е възможно да се направи преценка и селекция за бъдещето на инициативните.За отбелязване е ,че терористи стават именно хора чувстващи се в свои води /родени или дълго време живели в страната приемник/.Според мен това е защото имат претенции че трябва да действат за промяна на свободите в западните страни по образец на ислямските страни./Добро ,отзивчиво момче,пък в даден момент убива безпричинно хора/
Бай Ганьо
Не можеш да сложиш стена.
А и не е необходимо.
Все пак тероризма не е толкова голям проблем,
колкото ни го внушават.
Cury
Цитат(Alexfield @ 22/08/2017, 12:41) <{POST_SNAPBACK}>
Прилича на великата китайска стена.
Всъщност е тъжно как демокрацията трябва да се пази с недемократични методи.

Звучи парадоксално, но често не можеш да спреш една стихия с противоположната и, а трябва да действаш със същите методи.
Thursday Next
Ти кога за последно беше по улиците на Европа?
Cury
Така е, сам по себе си не е - от катастрофи умират стотици, а може и хиляди пъти повече хора. Но тероризмът всява страх и така променя живота. Но най-голямата опасност е промяната за нашия свят, която ще дойде от нахлуването на маса мюсюлмани, макар и не терористи. Първо завладяват определени вкартали, после плъпват бурките, после идват претенции за джамии, за халал храна, после протести, че едикакво си им смущава рели9гиозните чувства... И накрая като с еогледаме ще се окаже, че сме сварени като живата жаба и живеем в исламски свят.
Thursday Next
Цитат(Бай Иван @ 22/08/2017, 12:55) <{POST_SNAPBACK}>
Единичните случаи на създават правило.Пък и е възможно да се направи преценка и селекция за бъдещето на инициативните.

И какво като се направи преценка? Това ще накара ли някоя тумба безпросветни тъпанари да ги приемат? Да не се вдигат на протести, че не ги щат у тяхното китно село? Тия дни ми попадна един брутален виц по въпроса:

Двама негри емигрирали в България със семействата си и се хванали на бас кой ще е по-добре интегриран след една година. Минало се определеното време и се срещнали.
Първият казал:
- Записах дъщеря си на народни танци, а сутринта ядох шкембе чорба, че не ми е минал махмурлукът от ракията снощи. Ти как си?
Вторият отговорил:
- Абе я си е*и майката, мангал с мангал!

Днес на връщане от работа минах покрай този ресторант и се замислих каква ли би била участта му в София.
Тиара
Късно е чадо, мандалото падна!

Виц, но истински:

Сомалийски имигрант пристигнал в Берлин. Той спрял първия човек на улицата, който видял и казал:
– Благодаря ви, германци, че ми позволихте да живея в тази страна, че ми дадохте подслон, пари за храна, безплатна медицинска помощ, безплатно образование и без да плащам данъци.
Непознатият казал:
– Ти не си у ред – аз съм афганистанец!
Имигрантът продължил и срещнал друг минувач:
– Благодаря ви, че живея в толкова красива страна като Германия…
Минувачът го прекъснал и казал:
– Аз не съм германец, аз съм иракчанин!
Имигрантът продължил и срещнал друг човек:
– Благодаря ви за отличната страна Германия!
Човекът вдигнал ръка и казал:
– Аз съм от Пакистан, не съм от Германия!
Най-накрая имигрантът видял една жена и попитал:
– Германка ли сте?
Тя му отговорила:
– Не, от Индия съм!
Объркан, той я попитал:
– А, къде са германците?
Индийката си погледнала часовника и казала:
– Те са на работа!
Бай Ганьо
Това тук е ежедневие.
За нас е нормален начин на живот.
Вечното преследване.
Белите правят нещо хубаво и красиво,
идват черните и го насират.
Белите се местят и отново правят,
идват черните... и така.
В тази гонка се опитваме да ги очовечим.
Трудно е.
Има жертви.
И то много повече от жертвите на терора.
Тук е геноцид, но светът не иска да знае.
Всеки ден има убити я фермери я обикновени граждани.
Човешкия живот за тях няма стойност.
Но не можем отново да ги набутаме в гетата.
Светът е друг сега.
И знаем, че трябва да живеем по тези правила.
Ще отнеме време.
Но ние сме търпеливи.
Cury
Ами бъдете. И аз бих бил търпелив да ги чакам да се очовечат У ТЯХ СИ. Но не мога да съм търпелив да гледам как идват да серат на метеното. Каква работа имат да идват тук? И с какво право? Защо да не може да бъдат спрени? При вас са си в държавата, но при нас са навлеци.
Бай Ганьо
Няма държави вече Cury.
Ако имаше държави негрите щяха да са само в Африка,
белите само в Европа ...
tumna_indiq
Края на юли,Италия, т.е. по-малко от месец.
Cury
Има, има, и най-вече има грешна политика. Още навремето, че даже и сега, за един черен мюсюлманин или индус беше по-лесно да емигрира и остане ЛЕГАЛНО в Западна Европа, отколкото за един българин. Това аз го наричам грешна политика и грешни ценности. Защото българинът, желаещ да се засели там легално, не е мангал и иска да работи, да се интегрира и да се впише. Но не, дай да вкарваме черни мюсюлмани на социални помощи.
Изобщо днешната ситуация е създадена от грешни политики на великите сили:
- основата на проблемите в Северна Африка са резултат от произволното разделяне на териториите там от великите сили;
- днешните проблеми в Ирак, Сирия, Либия се дължат на опитите да се посади демокрация там, където не вирее;
- проблемите с ислямизма и джихада са резултат от финасирането и обучението на афганистанските талибани за да се бият с СССР;
- проблемите с черните изобщо са резултат от колониалната политика преди и опитите на бившите метрополии да се реваншират с негативна дискриминация (т.е. да заменят дискриминацията с привилегии и бонуси).

А всичко ще е толкова лесно, ако нещата са на реципр0очна основа и правата вървят в комплект със задълженията. Сега всички говорят за човешки права, но за задължения никой и дума не обелва. Ми нека има емигранти, ама на влизане да подписват едни декларации, че ще спазват всички закони и правила, че ще си намерят работа, че няма да създават размирици и т.н. И при всяко нарушение да има наказание и депортация. Ама не.... В резултат цялата ни цивилизация е болна и разядена от това, че престъпниците (не само мигранти, а всякакви) имат повече права от потърпевшите от престъпленията им.
unguriano
Цитат(Бай Ганьо @ 22/08/2017, 16:14) <{POST_SNAPBACK}>
Това тук е ежедневие.
За нас е нормален начин на живот.
Вечното преследване.
Белите правят нещо хубаво и красиво,
идват черните и го насират.

Белите се местят и отново правят,
идват черните... и така.
В тази гонка се опитваме да ги очовечим.
Трудно е.
Има жертви.
И то много повече от жертвите на терора
.
Тук е геноцид, но светът не иска да знае.
Всеки ден има убити я фермери я обикновени граждани.
Човешкия живот за тях няма стойност.
Но не можем отново да ги набутаме в гетата.

Светът е друг сега.
И знаем, че трябва да живеем по тези правила.
Ще отнеме време.
Но ние сме търпеливи.

Нещо тотално ми бяга логиката. Еле па тва в червеното. Мое да безчинстват, ма не могло да се върнат у гетото Що така? Може, що да не може. Земеш едно прасе, изкъпеш го, напудриш го, постараеш се да го научиш да е "човек", ма то не ще. По-гот му е в калната локва. Ми ОК, аре обратно там. smile.gif

П.П. Толко дълъг пост от теб май не помня да съм чел. laugh.gif
Leon
Цитат(unguriano @ 22/08/2017, 18:10) <{POST_SNAPBACK}>
...
П.П. Толко дълъг пост от теб май не помня да съм чел. laugh.gif

Пост изповед, обясняващ много неща от другите писания ганеви.
Питето
Ми зор ще е, ама с апартейда го докарахте до дъното, че и още малко копахте. Трябва да виждат, че който кара по свестния начин ще захлеби яко, а който го кара с насилие остава на сухо. Да, трудно е, ама в Европа е още по-трудно, щото тук някои си помнят соца, а други бълнуват за ББД (като социализЪма, ама дори няма да работиш за парите).
В Япония така са приобщили нисшите касти (групи хора, които си живеят без шанс за нормално бъдеще, което си е точно нисша каста). Португалците не са Дават им възможност да работят, да имат дом, медицински услуги, училище за децата и на днешно време имат по нЕкое гето тук-там из големите градове, за такива, дето искат да не се вписват, ама децата им си ходят на училище и после сами си избират бъдещето. То и у нас това куца, и у нас пробваха 45 години с бой и задължително ма не се получи, щото насила хубост не става. Трябва да има и видима файда накрая, а не само тояга по пътя.
Leon
Цитат(Cury @ 22/08/2017, 17:29) <{POST_SNAPBACK}>
....... Още навремето, че даже и сега, за един черен мюсюлманин или индус беше по-лесно да емигрира и остане ЛЕГАЛНО в Западна Европа, отколкото за един българин. ..........

Хайде да разкажа една случка от януари 1996 г.
Прибирам се от Хонг Конг през Лондон за София.
В Лондон пристигам на Хийтроу, а за София летя от Гатуик или Лутън, не помня вече. Трябва да изляза от летището и да хвана шатъла за следващото. На изхода пише европейци и не европейци. Аз се правя на луд и поемам по лентата за европейци, обаче една доста тлъста британка с произход от индийския субконтинент ме спира и вика:
- Ти къде?
- Е, как къде, та аз съм европеец. biggrin.gif
- Дай си докиментите. - казва - Оооо, ай ся по другата лента.
Нека се има предвид, че тогава, а и сега, получавах доста повече от служителите по летищата. Освен това бях кестеняв, снажен и синеок. Сега съм само синеок w00tbrows.gif
Подобен случай имах и в Германия. Летях от София за Шанхай, транзит през Мюнхен. Трябва да е било през 1999 или 2000 г., тъкмо бяха отпаднали таксите за транзитни визи. Граничният офицер ме накара да чакам около 2 часа на една пейка. Не съм искал да влизам в Германия, просто трябваше да хвана самолет от там. Когато оставаха по-малко от 30 мин до полета го питам:
- Офисър, ще ме пускаш или ме връщай, че ще изтърва полета- а той- Сядай.
Еми седнах си, кво да правя. След 20 мин, ме качиха и ме откараха със специална кола до самолета wavetowel2.gif

Всички помним преди 2 години как стотици хиляди навлязоха през границите на европейските държави осирайки всичко в похода си към обетования свят. Има разлика, нали?
unguriano
Цитат(Leon @ 22/08/2017, 19:03) <{POST_SNAPBACK}>
Пост изповед, обясняващ много неща от другите писания ганеви.

офф....
Ганеф не е глупак или идиот. Напротив. Само се прай. Тва му е защитната черупка. biggrin.gif
Mukaveev
През 93 г. исках да емигрирам в Канада и писах на едни адвокати.
Отговориха ми на момента викат с $ 250 000 .....в джоба - ДОБРЕ ДОШЪЛ. Ние ще ти оправим документите.
Викам - Ей сега , точно това си мислех и приключихме с Канада. sunbathing.gif
Mukaveev
Цитат(Thursday Next @ 22/08/2017, 15:28) <{POST_SNAPBACK}>
Двама негри емигрирали в България със семействата си и се хванали на бас кой ще е по-добре интегриран след една година. Минало се определеното време и се срещнали.
Първият казал:
- Записах дъщеря си на народни танци, а сутринта ядох шкембе чорба, че не ми е минал махмурлукът от ракията снощи. Ти как си?
Вторият отговорил:
- Абе я си е*и майката, мангал с мангал!

Днес на връщане от работа минах покрай този ресторант и се замислих каква ли би била участта му в София.

Мноооо яко........ laugh.gif laugh.gif
Alexfield
Успя ли да снимаш малко бежанци, че да ни ги покажеш?
Thursday Next
Цитат(tumna_indiq @ 22/08/2017, 16:14) <{POST_SNAPBACK}>
Края на юли,Италия, т.е. по-малко от месец.

Последно бях в Италия преди 10 дни, не забелязах никъде да е спрял културният и социален живот. Ти как стигна до туй дълбокомудро заключение?

После минах през Австрия. И там не беше спрял. После минах през Германия. И там не беше. Абе ти сигурна ли си, че за същата Италия говорим?
Тиара
Цитат(Cury @ 22/08/2017, 16:52) <{POST_SNAPBACK}>
Ами бъдете. И аз бих бил търпелив да ги чакам да се очовечат У ТЯХ СИ. Но не мога да съм търпелив да гледам как идват да серат на метеното. Каква работа имат да идват тук? И с какво право? Защо да не може да бъдат спрени? При вас са си в държавата, но при нас са навлеци.

+1! Жалко е че политиците не се съобразяват с нашето мнение.
tumna_indiq
Ами не съм,но ми даде идея за следващия път.
tumna_indiq
След като ти не си забелязала, значи е така,единствената истина е това което ти виждаш и казваш,
разбира се че не говорим за една и съща Италия,след като не виждам същото като теб.
Thursday Next
Стига се фръцка, а кажи нещо конкретно: по какво разбра, че е спрял културният живот? Отмениха лятната програма в Арена ди Верона ли? Или Палиото в Сиена? Или намери билети за ла Фениче от днес за утре? Затворили са Уфици? Хората са спрели да ходят на ресторант с приятели? Никой не се показва на улицата? По какво разбра, че в цяла Европа културният и социален живот спира?

Alexfield
Знаех си аз... Мнозина говорят за тях, но никой не ги е виждал... или поне е забравил да ги снима...
Аз пък тази година се класирах само да снимам цигани във Франция. Ще те разочаровам: местни френски цигани бяха - не просеха.

П.П. Една баба-румънка мернах да проси за втора година в един немски град. Там също не срещнах бежанци. За сметка на това мернах местния епископ на площада и после пих бира и ядох кнедли от черен дроб, наденички и Saumagen (свинско шкембе пълнено с месо и картофи) с гарнитура кисело зеле.
Може би трябваше да ги питам къде си държат бежанците...
Buitenlander
Цитат(Thursday Next @ 22/08/2017, 22:51) <{POST_SNAPBACK}>
По какво разбра, че в цяла Европа културният и социален живот спира?

Има ВИП билети за "Мулен руж" в Париж за петък вечер wavetowel2.gif

https://www.moulinrouge.fr/reservations/step-2

Аз мисля, че от уплаха от атентатите, всички в западна Европа са станали геьове.... laugh.gif
Питето
Нали знаеш какво следва от тринадесетия удар на часовника? Ей го накратко:
"Ако веднъж часовникът е ударил 13 пъти, вместо полагащите се 12, то този часовник трябва да се изхвърли, каквато и гаранция да дават, за него. "
Shade
Цитат(Mukaveev @ 22/08/2017, 11:13) <{POST_SNAPBACK}>
През 93 г. исках да емигрирам в Канада и писах на едни адвокати.
Отговориха ми на момента викат с $ 250 000 .....в джоба - ДОБРЕ ДОШЪЛ. Ние ще ти оправим документите.
Викам - Ей сега , точно това си мислех и приключихме с Канада. sunbathing.gif

Много лесно си се предал. Като си искал да емигрираш в Канада, вместо да се занимаваш с мошеници, си можел да се разходиш до канадското посолство в Букурещ и да подадеш документи за емиграция. Цялата процедура отнема по-малко от две години.
tumna_indiq
Цитат(Buitenlander @ 23/08/2017, 00:08) <{POST_SNAPBACK}>
Аз мисля, че от уплаха от атентатите, всички в западна Европа са станали геьове.... laugh.gif

Не всички animatedwink.gif
и естествено веднага е подложен на остра критика от политиците.

Buitenlander
Цитат(tumna_indiq @ 24/08/2017, 19:11) <{POST_SNAPBACK}>
Не всички animatedwink.gif
и естествено веднага е подложен на остра критика от политиците.

И правилно е подложен."Новината" по-скоро е партенка, но ако случайно не е, освен разкритикуван, господина ще бъде и незабавно уволнен, както и трябва да бъде.Никой няма право да говори така.
tumna_indiq
Да,никой европеец няма право да мисли и говори
а само да брои жертвите на терористите sad.gif
Mukaveev
Цитат(Shade @ 24/08/2017, 09:59) <{POST_SNAPBACK}>
Много лесно си се предал. Като си искал да емигрираш в Канада, вместо да се занимаваш с мошеници, си можел да се разходиш до канадското посолство в Букурещ и да подадеш документи за емиграция. Цялата процедура отнема по-малко от две години.

Не става така брат, вервай ми. Така е по принцип. Имаше и други варианти - $3-5 000
.....за виза по втория начин, но исках да сляза като бял човек - не като макак.
Сега от 1 декември махат визите........някое лято ако съм носталгична настроен бих отишъл за 1 месец .......може би.
А между другото тия същите адвокати тогава ми поискаха $ 8000 за да ме представляват пред съдя и той евентуално да каже ....Амиииии добре става. Обаче ако съдята не е на кеф и каже .....Абеееее НЕ.....тогава сумата отлита.
И си пожелахме Лек ден.
Така приключи тая работа. А и $8000 тога си беше яка сума ......сега......3-4 акта..... laugh.gif
vanbg
Cury' date='22/08/2017, 17:29' post='10188']

Има, има, и най-вече има грешна политика. Още навремето, че даже и сега, за един черен мюсюлманин или индус беше по-лесно да емигрира и остане ЛЕГАЛНО в Западна Европа, отколкото за един българин. Това аз го наричам грешна политика и грешни ценности. Защото българинът, желаещ да се засели там легално, не е мангал и иска да работи, да се интегрира и да се впише. Но не, дай да вкарваме черни мюсюлмани на социални помощи.

Ами така е,те предпочитат да вземат хора от бившите си колонии,езиково и интеграционно са по-приспособими за живота там,а нашите хора свикнали на соцкомунизъм,най-много да им източват банкоматите и да хитриват как да излъжат социалните им за помощи...

Изобщо днешната ситуация е създадена от грешни политики на великите сили:
- основата на проблемите в Северна Африка са резултат от произволното разделяне на териториите там от великите сили;

Е,сега има контрапроцес,"пролетариите" там се обединяват в халифат! Тече възраждане по ислямски,връщане към тяхните ценности! Това е реакцията на обществата на ниско цивилизационно развитие! Християнството го преминало през Средновековието това/Възраждането/!

- днешните проблеми в Ирак, Сирия, Либия се дължат на опитите да се посади демокрация там, където не вирее;

]В общества без гражданско общество е невъзможно да съществува демокрация,тя е бонус за свободните общества,виждаме го обратното в Русия,Бг и мюсюлманските страни...

- проблемите с ислямизма и джихада са резултат от финасирането и обучението на афганистанските талибани за да се бият с СССР;

[]Ами СССР искаше да гради социализъм там,талибаните бяха поддържани от народа там,маковите полета бяха унищожени виж и горното никой не им е искал социализма там,и безславно си набиха големият чеп руснаците

- проблемите с черните изобщо са резултат от колониалната политика преди и опитите на бившите метрополии да се реваншират с негативна дискриминация (т.е. да заменят дискриминацията с привилегии и бонуси).

А всичко ще е толкова лесно, ако нещата са на реципр0очна основа и правата вървят в комплект със задълженията. Сега всички говорят за човешки права, но за задължения никой и дума не обелва. Ми нека има емигранти, ама на влизане да подписват едни декларации, че ще спазват всички закони и правила, че ще си намерят работа, че няма да създават размирици и т.н. И при всяко нарушение да има наказание и депортация. Ама не.... В резултат цялата ни цивилизация е болна и разядена от това, че престъпниците (не само мигранти, а всякакви) имат повече права от потърпевшите от престъпленията им.

В правовите държави всички са равни пред закона,опитай се да подкупиш полицай в САЩ,ареста не ти мърда,това да не е Русия или България.... Там е разликата,корупцията е признак на феодализъм и тоталитаризъм!

Mukaveev
Цитат(vanbg @ 24/08/2017, 22:28) <{POST_SNAPBACK}>
Cury' date='22/08/2017, 17:29' post='10188']

Ами така е,те предпочитат да вземат хора от бившите си колонии,езиково и интеграционно са по-приспособими за живота там,а нашите хора свикнали на соцкомунизъм,най-много да им източват банкоматите и да хитриват как да излъжат социалните им за помощи...

[/color]

Да , точно така .......като вземеш един пакистанец от някоя провинция Пенджап и го сложиш в Лондон, той е местен та знае ли се. Преди и аз си мислех , че не сме стока, но после започнах да си мисля........колко пък другите да са стока .
Има нации и хора толкова далеч от Европа , че отвъдното ми се вижда по - близо .
Пенджап и Раджастан, са много далече в всяко отношение и от Лондон и от София........ако ме разбираш.
Alexfield
Аз те разбирам, но англичаните - не те. Те си харесват съпорт-телефонът да им вдигне с "Хелоу-у-у! И уиш ю а вери-вери гууд морнинг!"
Shade
Цитат(Mukaveev @ 24/08/2017, 11:45) <{POST_SNAPBACK}>
Не става така брат, вервай ми.

Вервам ти, защо да не ти вервам, то не боли.
Иначе бих могъл да сканирам и да ти пратя канадските ми Permanent Residence Card и Driver License. С изтекъл срок, разбира се, но съвсем автентични и законно получени около две години след подаване на документи за емиграция в Канадското посолство в Букурещ.
Mukaveev
Цитат(Shade @ 25/08/2017, 04:18) <{POST_SNAPBACK}>
Вервам ти, защо да не ти вервам, то не боли.
Иначе бих могъл да сканирам и да ти пратя канадските ми Permanent Residence Card и Driver License. С изтекъл срок, разбира се, но съвсем автентични и законно получени около две години след подаване на документи за емиграция в Канадското посолство в Букурещ.

Нали не ми казваш , че на всички даваха . Обикновено казват ,, Вие за нас сте потенциален емигрант,,.....На един тираджия ( дойде да черпи с бонбони ), че го пуснали. Мой приятел с роднини в Торонто, гаранции, дивотии.....пуснаха го за погребение, а след като се прибра ходи 100 пъти и не го пуснаха, проба през САЩ, пак не го пуснаха.
Изобщо ......аз вярвам на 110 % че е така както казваш, но това не е историята на другите 90 %. това е твоята история..
Канада на някакъв ескимоскоиндиански диалект означава ,,Къщичка,, Викам сй тези там как ли живеят в тази къщичка , що не отида да видя , обаче то не било така. Така си остана.
Бай Ганьо
Не ти трябва Канада.
Тези са по-зле от американците.
Mukaveev
Едно време беше интересно.......сега колко пък да е интересно ?
New
Цитат(Mukaveev @ 25/08/2017, 21:56) <{POST_SNAPBACK}>
Нали не ми казваш , че на всички даваха . Обикновено казват ,, Вие за нас сте потенциален емигрант,,.....

Това го казват, ако искаш туристическа виза. Ако отиваш при тях, като емигрант, няма как да ти кажат, че си потенциален емигрант. w00tbrows.gif
Shade
Цитат(Mukaveev @ 25/08/2017, 11:56) <{POST_SNAPBACK}>
Нали не ми казваш , че на всички даваха . Обикновено казват ,, Вие за нас сте потенциален емигрант,,.....На един тираджия ( дойде да черпи с бонбони ), че го пуснали. Мой приятел с роднини в Торонто, гаранции, дивотии.....пуснаха го за погребение, а след като се прибра ходи 100 пъти и не го пуснаха, проба през САЩ, пак не го пуснаха.
Изобщо ......аз вярвам на 110 % че е така както казваш, но това не е историята на другите 90 %. това е твоята история..
Канада на някакъв ескимоскоиндиански диалект означава ,,Къщичка,, Викам сй тези там как ли живеят в тази къщичка , що не отида да видя , обаче то не било така. Така си остана.

Това, което пропуснах да ти кажа, и за което се извинявам е, че е изключено да чуеш "Вие за нас сте потенциален емигрант" при подаване документи за легална емиграция. Защото с това автоматично попадаш в категорията "кинетичен емигрант". Канада използва твърде либерална точкова система за класиране на имиграцията и би трябвало да си дърт клошар без образование, за да те отхвърлят.
Що се отнася до процентите на твоята вяра, те едва ли вълнуват някой друг освен теб, така че е неразбираемо защо ги съобщаваш. wink.gif
Питето
Този помогна да се ограбят заплатите, пенсиите и спестяванията на хората, а не че пенсиите и заплатите станаха несигурни. Напротив, беше си сигурно че ще си получиш смешната заплата или пенсия от нЕколко долара.
Mukaveev
Цитат(Shade @ 26/08/2017, 03:06) <{POST_SNAPBACK}>
Това, което пропуснах да ти кажа, и за което се извинявам е, че е изключено да чуеш "Вие за нас сте потенциален емигрант" при подаване документи за легална емиграция. Защото с това автоматично попадаш в категорията "кинетичен емигрант". Канада използва твърде либерална точкова система за класиране на имиграцията и би трябвало да си дърт клошар без образование, за да те отхвърлят.
Що се отнася до процентите на твоята вяра, те едва ли вълнуват някой друг освен теб, така че е неразбираемо защо ги съобщаваш. wink.gif

Тогава българите които заминаваха как заминаваха там ? Понеже всичките бяха клошари взимаха така наречените кубински полети и после оставаха в Канада. Гледал съм и точковата система , гледал съм и австралийската точкова система , моята специалност не я брояха , имаш ли роднини - нямам , имаш ли това - онова......на търсени професии може би даваха , на другите как ? По лесно беше ако знаеш френски и пак си загубиш няколко години в лакардии с административни лица.
Канада и Австралия имат политика на затворени врати, приемат само специалисти, за разлика от Германия и някой други държави и либералната им система колко пък да е либерална .
После ми поискаха една сума , която не ми се даваше за да се решат за 2 седмици нещата. Аз не дадох , комшията я даде и замина- още е там ( да е жив и здрав ).......не знам колко визи си вадил и колко посолства си обиколил , но във времето на визите ( чакал съм 2 пъти пред посолства , не човешка история, дремане, списаци, караници, унизителна история ) приключих с чакането , почнах да си ги плащам , носеха ми паспорта с визите на ръка. Толкова с тия глупости.

Исках да кажа визата и даването и е субективен фактор който не се води от никакви правила , списъци точкови системи , разпоредби. Американците ни казват голям ви е % на отказите ........е ми нали вие давате тия откази - субективна история. По какъв критерии решаваш, по критерии лично мнение . Така са си преценили - тяхна работа.
Доста списъци съм попълвал , омръзна ми........сега ще си дремеме тука, като ни омръзне ще отидем някаде където не не ни искат визи. То пък не е тоя зор.
Mukaveev
Цитат(New @ 26/08/2017, 02:01) <{POST_SNAPBACK}>
Това го казват, ако искаш туристическа виза. Ако отиваш при тях, като емигрант, няма как да ти кажат, че си потенциален емигрант. w00tbrows.gif

Сигурно съм говорил за първото.......ти как мислиш ?
New
Как я?!
Shade
Хм, доста време ти е отнело да спретнеш това дълго писание. С каква цел си положил този труд? Дадох да се разбере без излишно кръчмарско многословие, че лично съм минал по този път, така че е излишно да ми се обяснява какви трудности е трябвало да преодолявам. Особено пък с такива аргументи:
1 - Как някои хитреци съумели в подходящия момент да се възползват от конюнктурата и използвали кубинските полети като директна вратичка за заобикаляне на официалната процедура.
2 - Как ти си чакал два пъти пред посолства, но нито веднъж не си посетил Канадското посолство в Букурещ. Откъдето би трябвало да си започнал.
Какво очакваш да кажа, освен да повторя, че никак не ме интересува дали си нерешителен.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 25/08/2017, 12:33) <{POST_SNAPBACK}>
Не ти трябва Канада.
Тези са по-зле от американците.

Защо само отрицания? Препоръчай нещо позитивно. Като специалист по Африка, какво ще кажеш например за Бряг на Слоновата Кост?

Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.