безполезни занимания преди разсъмване
ми кво да напрая, ставам рано да си правя планове за бъдещето и да моля Исуската за повече пари докато не са се накачулили още спящите дебили да му крънкат мангизи

рано сутрин е спокойно и вярвам , че Богито ше ми обърне повече внимание
живота днес! като живота вчера ли е? изобщо има ли надеждност? но не за мене питам!
хиляда километра плаж и още сто пъти по толкоз, безбрежен океан и пясък
дванайсе километра плитчини, вървиш навътре а водата равна, тиха, все до глезен
и няма водорасли, а пък рибки хич! прозрачен алажурен океан под жълтото небе огромно
дванайсе километра плаж в дълбочина, а няма палми , нито храсталаци, а само слънце
и няма никой , разбери! ни лодки, нито пък рибари, ни птици, даже и комари
един изсъхнал тетрапод се рее само, ей тъй за фон за селфи, но няма никой да се снима
назад дори и дюни няма, а само равен пясък, пясък, пясък, пясък, а после е пустиня
но пък напред е само океан и чак в далечината става зеленикав, но туй е толкова далече!
като един солариум огромен а няма рак дори да изпечеш, защото тука всичко е стерилно
дори и въздуха горещ към обед, но сутринта си беше хладина, а вечерта не съществува
защото няма нощ! и няма кой въпроси да задава! и всичко си е като вчера
идеално място за туризъм! бейбе! туристите ще дойдат някой ден, година, век!
но как като и въздух няма? само пек! а и далеч е, в тоя край зад пръстена на Андромеда
а може от пустинята да се задават хиляди евреи водени от бог и от Мойсей, да плюскат
манна от небето и да жадуват обетована земя, ала къде ти? то даже вятър няма!
но някъде далече се товарят в звездолети видели тукашния рай със телескопи
надежда за спасение под рентгена на три слънца проклети, а вече си делят терена
кой знае колко нефт се крие в дълбините, товарят сонди да пробиват, тез сенки клети
печалбите пресмятат даже, о боже, че те по пътя още ще измрат! и само аз съм тук
и се подхилквам и съм толкова щастлив, което си е мое си е мое, и всичко туй ми се полага
дали по право или по наследство, единствен местен съм и други няма!