Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Безполезни занимания
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Страници: 1, 2, 3, 4
agrippa
За какви неща се сещате? Примерно изчовъркване на камъчета от грайфера на гумите, триете на стари имейли и файлове, чадър във ветровито време или обясняване на международното положение на съфорумци?
Бодибилдинг в старчески домове?
Тарабас
Сексът като занимание извън интенцията да си продължиш рода. Няма нищо по-безполезно, безумно, нелогично, лепкаво, изморяващо, губещо време. Ако един ден вселената се счупи, както казва бащицата от Банкя, то ще е защото някой дежурен астроном-инджинер вместо да бди на поста си, да гледа през телескопа, някъде спотаен в стаичката с метлите и лопатите е решил да наебе дежурната чистачка. И ще пропусне да предупреди за идващия Армагедон.

Винаги съм се питал, така философски, каква е логиката да се хванеш да ръгаш с чурката в шундата, като още от самото начало знаеш, че шундата е по дефолт незадоволяема. А когато ти си готов, си без батерии. Защо?

Според мен астрономите нямат право на почивка и трябва само да си чистят боклуците. Нямат право на пауза! Имам призив към всички жени, не се ебете с астрономи!
Питето
Цитат(Тарабас @ 05/03/2023, 19:32) <{POST_SNAPBACK}>
...
Винаги съм се питал, така философски, каква е логиката да се хванеш да ръгаш с чурката в шундата, като още от самото начало знаеш, че шундата е по дефолт незадоволяема. А когато ти си готов, си без батерии. Защо?
...

За да не се самозабравиш. Иначе изплескаш нЕкоя мъдрост у некоя книга/форум и си мислиш че вече имаш шлифер за хващане.
agrippa
Цитат(Тарабас @ 05/03/2023, 11:32) <{POST_SNAPBACK}>
...
...
Ми как защо – да е щастлива жената, да премете двора, да не пита много що не носиш повече пари вкъщи, че да се отпуснеш и ти и да имаш време за други занимания... Абе тебе как те свалиха на млади години: те детските надбавки не бяха високи тогава и нямаше много сметка от децата...
Thursday Next
А колко време и енергия се пилеят в кандърми, не е истина направо.
Тарабас
Като всеки мъж, излъгаха ме biggrin.gif
Тарабас
Да, за нищо.
Добре си е било преди. Младоженците се запознават на сватбата. Няма да сваляш звезди, да пишеш стихове. Пат, кют, 5-6 деца и после си рахат.
Thursday Next
Въпросът ти ме подсети за една хубава метафора от родния ми северозападен диалект - да биеш вОда у чутура. Тоест, да правиш нещо трудоемко, но пък безполезно.
ЕксГорски
Цитат(Thursday Next @ 05/03/2023, 22:05) <{POST_SNAPBACK}>
северозападен диалект - да биеш вОда у чутурO. wavetowel2.gif

Thursday Next
Не. Чутура е женски род.
Saksun
Цитат(agrippa @ 05/03/2023, 17:56) <{POST_SNAPBACK}>
За какви неща се сещате? Примерно изчовъркване на камъчета от грайфера на гумите, триете на стари имейли и файлове, чадър във ветровито време или обясняване на международното положение на съфорумци?

Не човъркам камъчета от гуми, но от грайфери на обувки ми се случва; трия стари имейли и файлове, ненужни снимки също; не нося чадър във ветровито време и по време на снеговалеж; от доста време не изпадам в безкрайни разяснения не само на международното положение, но и каквото и да било друго в онлайн форуми. Та така.biggrin.gif
ЕксГорски
Цитат(Thursday Next @ 06/03/2023, 00:46) <{POST_SNAPBACK}>
Не. Чутура е женски род.

notworthy.gif
Glo
добрутро скъпи приятели, пия голяма чаша чай с полифлорен мед с допълнителното участие на чаена лъжичка пчелен прашец и стотина грама българска водка, cool.gif гледам един сутрешен тиви блок, поръчах още едни tws слушалки от китай понеже дъщерята ми приватизира предните, били по –добри от нейните jvc, та се ентусиазирах за нов шопинг от алиекспрес, банката ми беше блокирала дебитната ми карта понеже пазарувам като луд wavetowel2.gif обадих им се , викам кво стана ма? що не мога да плащам, момент господине, ами блокирали сме ви карата щото пазарувате като луд w00tbrows.gif де да знаем дали не сте някоя шопингираща кифла с крадена карта, как е бащината фамилия на майка ви? ама оууу, отблокирай ми картата navikvane.gif добре господине след пет минути отново ще можете да шопингирате като луд, ми щото имаше едни оплаквания за тоя сайт, абе пускай там картата, аз нямам никви оплаквания, всичките ми поръчки са идеални и идват максимум до двайсе дена, даже мисля комплект лъжици за супа да си поръчам, а вие с какво сте облечена... az takovata.gif ииии.. ми затвори 292.gif
evanka
Цитат(Тарабас @ 05/03/2023, 18:32) <{POST_SNAPBACK}>
Според мен астрономите нямат право на почивка и трябва само да си чистят боклуците. Нямат право на пауза! Имам призив към всички жени, не се ебете с астрономи!

Ако това може да те успокои, наблюдението на космоса е автоматизирано.
Астрономите само пият кафета.
cath_y
w00tbrows.gif Гло, разсмя ме както винаги. Само че шопингуването не е безполезно занимание.
Аз, в пристъп на безполезност, играя скрабъл на телефона.
Thursday Next
Гло пръска радост и светлина в сивото ежедневие на обслужващия персонал. animatedwink.gif
Питето
"Безполезно" е ако акъла не участва. Иначе "да биеш вОда у чутура" си е отлично начало за изобретяване я на плунжерна помпа, я на амортисьор. Трябва да се сетиш какво "да доизпипаш" по чукалото...
Тарабас
Объркахте го тоз живот с този chat gpt.
Glo
Цитат(Thursday Next @ 11/03/2023, 13:25) <{POST_SNAPBACK}>
Гло пръска радост и светлина в сивото ежедневие на обслужващия персонал. animatedwink.gif

ами тая кво ме пита за моминската фамилия на майка ми все едно намеква , че майка ми сега е няква дърта хурва 292.gif еми такава си е, аз кво да напрая, не съм си избирал сам родителите curtianpeek.gif
Glo
здравейте скъпи фенове и антифенове, от днeс от първа пролет съм вече съвсем нов човек, един казус се завъртя у фейса, ходят да пътуват някъде и качват снимки, викам ебати идиотските снимки дето повечето пускате, някви тесни като вертикални улУци, толкова ли не ви идва на акъла да завъртите телефона в хоризонтална позиция, у вас телевизора не седи вертикално ами седи хоризонтално, нали! половин сграда оттука, половин оттам, абсолютно безмислени и негледаеми, викам му на пича – тъпанарска работа , па те го защитават и освен това разправят нещо за добрия тон, че кво ми е на тона, дори не съм го обидил лично, коментирах снимките а не тоя тъпанар sunbathing.gif , как може народа ни да е толкова дебилен бе, има купища дебили дето пускат обяви за коли, масово не пишат година на производство, който му се занимава с дебили да ходи да му пише да го пита, па после да го пита бензин лее, дизел ли е, и си пусне снимки на колата, на едната снимка половината предна част, на другата снимка половината задна част, половин ляво стъкло, отделно снимка на ауспуха, малко от тавана, джантата отблизо от пет сантима я снимал, цялата кола накуп няма начин да я видиш, после се сърдят като ги наругаеш, един пуска снимка от границата да видим какво е положението, има ли опашки, и снимал напред как е стигнал на две коли разстояние от пункта, викам му абе дебил, снимай назад да видим колко е опашката бе да ти еба майката проста, navikvane.gif и вместо да седне да осъзнае къде му е олигорфенската грешка, почва да обижда, не знам как продължавам да живея и да издържам в такова дебилно общество, те щом пълните отличници като Лати в училищата ни са на подобно референдумно ниво, просто нямам нерви повече, wallbash.gif даже търсих материали в нета за безболезнени самоубийства, как да го променим и събудим тоя народ без да пишем постинги? м? ми не може, ама може да си подфърляме баницата от едната маса на другата, според мене трябва върху народа да бъде приложен насилствено метода на маймуната, сетих се, че ми липсва глупавия макак швейк, то да ти е кеф да те наругае още от първи постинг, всяка маймуна обича банани, ей тва е! b_046.gif не баннове! ми те по-незначителни от червееви акита, пишеш, пишеш усърдно и накрая някой вземе, че ти разкрие всичките ти схеми, а мога ли с една ръка да натисна едновременно всички клавиши на едно пиано да речем, и дотам със звука!, няма да спра да агитирам, да поучавам и да лея поуки и премъдрости, длъжен съм щото съм един от малкото будни хора, другия е Лати и дотам! а аз смятам да спра дотук! 292.gif
Glo
ми дитето искаше да ходим да видим новите капибари в бургаския зоопарк, ма още спи, сигурно ше стане наобед, той деня заминал щото най-вероятно да взема си налея една кайпириня с водка още сега, той тоя зоопарк не е точно бургаски, частен е до едно село квартал на петнайстина километра, малко е селски ма става, седя и си губя времето в момента и пружинирам с левия крак, после ше ги сменя, няма къде да се ходи 292.gif и на шопинг не ми се ходи макар, че мисля си зема едно такова с дълъг пролетен ръкав и качулка примерно и да се мандахерцам с него! иначе вече комшиите почнаха с флексовете, форума и той фалира, тее маняци как сами си го съсипаха laugh.gif хората сигурно са на църква по това време, или то май вчера беше неделя, изобщо като цяло самия живот е безполезен, а като половин - е наполовина безполезен,можете ли да си представите, че в Дубай има улица " Хайдушка Липа" laugh.gif да, и такова чудо е възможно защото за господа няма нищо невъзможно, дори и да повярва в тебе и да ти служи с целия си свят дух до края на безполезния си живот защото неговия е още по-безполезен, иначе нямаше да се занимава по цял ден с нас да ни спасява coolthumb.gif
Glo
нали ви разправям по-горе, таман ударих няколко кайпирини и ми иде sms , че ми дошли и вторите слушалkи от китай, скачам светкавично, бърз душ с мноо готин шампоан, готин парфюм и се изсипвам долу и гледам Джони се разхожда с децата и ми вика -- хич и не ти личи на колко водки си понеже гледам, че си тръгнал пеш, начи си ударил някой и друг елексир, викам така си е, мене ме знае целия квартал и мноо ми се радват, всички искат през следвашия си живот да се родят като мен az takovata.gif викам дошла ми пратка в пощата, и трябва да ви каже, че са чудесни, кристален звук, ше поръчам още два чифта да има резерва, може и за подарък, още две пратки са ми на път и съм набелязал още няколко дреболии без които живота не е достатъчно хубав и седем осем бройки поляризирани слънчеви очила съм си набелязал от строго черносиви до бляскави шарени клоунии, ше ги нося според настроението, мноо ше е яко като изскоча с червена коса и заслепяващо зелени стъкла punk.gif на връщане един съсед вика през оградата – ела да ударим по една ракия и я ударихме, седнахме на двора и тъпата му овчарка както я ръчках с една ръка под пейката ме хапна бая силно по дланта пък уж е свикнала с бохеми 292.gif вижте ми слушалките бииии глупченца b_046.gif

Потребител

... "Силата на вкуса"

но какъв беше адът в действителност? :.) ...

- - -

... бай дъ уей, Клонинг, съветвам те да се ограничаваш в лимитите на т.н. "банкови" карти ...

... мога и да обясня защо, но Алекс ми се вижда поизнервен нещо :.) ...

Поздрави на групата!

ByBa
Цитат(agrippa @ 05/03/2023, 18:56) <{POST_SNAPBACK}>

Веднага казвам:

Писето тука, пардон, писането тук и сега! navikvane.gif
Shade
Цитат(ByBa @ 28/03/2023, 03:18) <{POST_SNAPBACK}>
Писето тука, пардон, писането тук и сега! navikvane.gif

Опит за обяснение, че правиш pissing и shitting където и когато можеш?
Потребител

... добре!

иначе, нарича се когнитивен дисонанс ... макар и много далеч от да кажем доцент Сарийски, ще опитам да обясня ...

... колко е лесно да станеш добър ... необходимо е само, от време на време да отнемаш на хората някоя примитивна, но неизбежна потребност ... напр. достъпа до писаници /Лати да каже/ ... после им я върнеш с помпозен жест :.) ...

... опровергай ме но, при вас на запад, драга, емоционалната експресия е пърформанс [по Хагакуре кикигаки - „Записки за онова, що чух под сянката на листата“] ...

- - -

.... пичове, тъпо е некак ... гледам претенция ... красив живот ... букване ... де'флопЕ с крутони ...

... а в същото време разходвате цели вагони хапчета ... защо, другари!? ... защо вместо витамини гълтате антидепресанти? ... от хубав живот? :.) ...

... 'апване, пийване и неколко генетично гладни поколения почнали красивия си живот си със стискане на млечните зъби и ще го завършат със стискане на кастанетите ...

Горски, респект!

- - -

Бубе, грижи се за себе си! ... тук сме само фор фън :.)

Thursday Next
Цитат
после им я върнеш с помпозен жест

Ако имаше и най-малка представа към кого всъщност е жестът, нямаше да изглеждаш толкова глупаво сега.
Потребител

... към кого, към кого бил жеста ... към Горския? ... с респект? :.) ...

... излиза после от кабинката някакъв невзрачен горски тип, закопчаващ панталоните си ... усмихва се, като победител ... какво да се направи срещу това? :.) ...

- - -

... в кучето на крайния квартал, Четвъртък, не се пее за кучета ...

тейк ит изи!

:.)

Thursday Next
След "всичко приключва до ден-два" това е второто ти най-точно предположение в тоя форум. Изпълвам се с тиха възхита.
ByBa
Цитат(Shade @ 28/03/2023, 13:58) <{POST_SNAPBACK}>
Опит за обяснение, че правиш pissing и shitting където и когато можеш?

Виж какво:

1/ написала съм го на български и дори на това отгоре съм се извинила - ако ти не знаеш какво е пардон - не мога да ти помогна в усвояването на френския...език

2/ не мога да разбера, пардон, разбирам - защо тук все оценявате другия - ти не можеш ли да приемеш моето Мнение, че считам п и с а н е то тук за губене на време /ето, и сега си губя времето Само за да се защитя, защо ли.../

3/ ако ти се изсираш където и както ти падне, не мога да ти помогна, особено с пикаенето...съжалявам за грубия език, но тук така май се пи...кае
Shade
Цитат(ByBa @ 01/04/2023, 01:38) <{POST_SNAPBACK}>
Виж какво:
написала съм го на български и дори на това отгоре съм се извинила - ако ти не знаеш какво е пардон - не мога да ти помогна в усвояването на френския... език

Разбира се, че можеш да помогнеш с усвояването френския език. Тук го предлагаш, при това на френски:
Цитат
Всъщност мисля, че би могъл вибриращ с един и същ акт, ох, пардон, такт... май се унесох

Няма лошо да се унесеш, точно обратното...
Catpuccino
Отворих няколко теми и прочетох обилие от безполезни занимания smile.gif Един нахвърлял думи сред точки, друг напускал клипчета с претенция да бъдат гледани и анализирани, сред това се мъдрят недовършени чуждици, някакви ябълки от неясна порода smile.gif
Не ми се видя много смислено, но аз съм природно тъпа!
Питето
Реално, зад всяко занимание, стои някаква мотивация. Ако някое ти се струва "безполезно" просто не си схванал мотивацията и приоритета на онзи, който практикува заниманието (или за теб не са достатъчен мотив или приоритет). "Безполезно" е въпрос на гледна точка и на жизнен опит. Колкото по-добър жизнен опит имаш, толкова по-широка гледна точка ползваш, когато оглеждаш нечие "безполезно занимание".

И твоя пример за "бодибилдинг в старчески дом". Оказва се, че колкото по-бързо ходиш, толкова си по-здрав и по-дълго живееш. Паднеш ли под ходене 80см/секунда (малко под 3км/час), значи нещата отиват на зле. На планинар сигурно наистина му изглежда тъпо щото гледа "от планината към ст.дом", ама когато се промени гледната точка, с кеф ще се пробва с бодибилдинга...
Бай Ганьо
Ти чак сега ли разбра, че тук останахме само тъпанарите и антиваксъри-русофили... laughing.gif
Catpuccino
Разбрах...онези, които считат че априлският студ в България се дължи на...американците w00tbrows.gif
Glo
днеска получих едни поляризирани цайси от китай за 2,20 лв с безплатна доставка wavetowel2.gif b_046.gif знаете ме колко съм икономичен, пробвах първо с тее, всичко точно като на снимката, бе аз си имам скъпи поляризирани цайси купени от тука, ма от китай са си реално пет шес кинта, тука с надценката - 60 левс, сега най-безполезно ше си поръчам няколко различни, кръгли, прави, правоъгълни, триъгълни, звездностилни, тетраподни, нека да има, оня ден разни кабели ми дойдоха за по 2 лв броя дето тука в магазина са 10 лв, парадоксално е, ми аз ако не бях някой стиснат шибаняк нали ше ида си купя рейбан за 300 кинта и кво? нищо 292.gif не знам ако не е шопинга от китай, кво друго да се занимавам, освен с постоянни запои 292.gif

цък
Glo
Айлин от Ергенът ми мяза в главата на футболна топка със зъби laugh.gif 292.gif
Glo
днескашно ми безполезно занимание беше да измисля пак някаква гениална мисъл, както почти всеки ден междув -прочем:

съединението на слабите ги прави още по-слаби, съединението на силните ги прави неотразими sunbathing.gif
Saksun
Цитат(Glo @ 14/04/2023, 12:25) <{POST_SNAPBACK}>
Айлин от Ергенът ми мяза в главата на футболна топка със зъби laugh.gif 292.gif

Много е писклива. Все едно има копче, което като се натисне, и почва да писука.
Иначе, ергенът ми харесва повече от миналогодишния, поне свири хубаво на пиано.biggrin.gif

agrippa
Цитат(Glo @ 27/03/2023, 01:19) <{POST_SNAPBACK}>
можете ли да си представите, че в Дубай има улица " Хайдушка Липа"
Мога, то хайдуци има навсякъде, а пък 1 липа на улица сигурно ще могат дубайците да си позволят да поливат, къде капково, къде струйно направо.
Аз не предполагах че и в Канада на минус 30 зимни могат да растат липи, ама на можело, дребнолистни. Хадя си и снимам разни растения и животни, още едно безполезно занимание.
Glo
честно ти казвам, воистина се занимаваш с абсолютно безполезни занимания cool.gif аз веднъж пробвах да пътувам в чужбина с чужд паспорт понеже моя беше изтекъл и не ме пуснаха дори да изляза от българия, има хора не са наясно бе, пита една жена във фейса дали може да излязат в турция семейно, та трябва ли задължително да вади паспорт на детето, те и се смеят, но аз спасих положението да не се набълбуква за паспорт, че може само със снимка на детето sunbathing.gif
Потребител

"Ако сте забелязали, ничия революция не завършва със смях."

- - -

Алкедама ... по Деяния 1:19 ...

... по средата на "1899" съм ... говорят на латиница - полски, някакъв северен - вероятно шведски, немски /щот' неми/, френски, италиански и английски ... непрекъснато разправят, че не се разбират и своевременно наратива си върви в разбирателство ...

... знам, че е безсмислено но, Алкедама е нива btw ... купена за 30 сребърника ... там заравят инаквите ... така де, тези дето не са си намерили мястото :.) ...

Потребител

добър вечер, приятели

... в темата сме, понеже се съмнявам да разбирате абстрактната концепция заложена в Платоновата алегория за Пещерата ... но, [под голямо условие, разбира се] поне идеята, че знанията имат граници [по Гьодел] би трябвало да е достатъчна да осмислят шаблоните основаващи камбанарията ...

- - -

... добре ...

... и 1899_та, Отгледани от вълци и Девс и дори Нощно небе явно са наратив от нов тип ... почват [напр. Найт Скай] - "уау" :.) /описание на старостта/ ... това ли е?! :.) ...

... впоследствие става ясно, че са писани за американската публика :.) ...

... така де, впечатляваме се ... Киното ми липсва ...

ЕксГорски
Прекалено интелектуално за мен worshippy.gif
Потребител

... простичко е, Горски :.) ...

... Гьодел е известен преди всичко с неговата теорема за непълнота ... по същество, това е математически модел описващ невъзможността за изразяване на цялата истина за дадена предметна област с формални средства ...

... в алегорията за Пещерата, Платон описва група хора, които живеели оковани за стената в пещера през целия си живот, обърнати с лице към стената ... хората наблюдават сенките на стената от неща, минаващи пред огъня зад тях и започват да приписват форми на тези сенки ...

... един вид, самозациклящ се и валиден алгоритъм по Гьодел - сенките са нереална, ментална конструкция, напълно валидна от своя страна за пещерняците на запад :.) ...

- - -

... сега по темата :.) ... идеята че знанията имат граници би трябвало, сама по себе си да е достатъчна да постави усмивки на шаблоните, върху които е издигната камбанарията от която съдим ...

... останалото [за американската публика] е обяснил много добре и Бае ...

Поздрави и успех!

Shade
Между сноби:
- Гьодел е известен с теоремата за непълнота. Това е математичен модел на невъзможността за изразяване на цялата истина за дадена предметна област с формални средства.
- Теоремата е вярна. В алегорията за Пещерата Платон описва група хора, живеещи с лице към стената на пещерата. Наблюдават сенките на стената от минаващите пред огъня зад тях и започват да приписват форми на тези сенки.
- Това е валиден самозациклящ се алгоритъм по Гьодел. Сенките са нереална ментална конструкция, напълно валидна от своя страна за пещерняците на запад.
- Да, за пещерняците на запад. Бай Ганьо е обяснил много добре същността на американската публика.
- Да умееш да се изразяваш с линкове без коментар е атестат за интелигентност.
- Идеята, че знанията имат граници е достатъчна да постави усмивки на шаблоните, върху които е издигната камбанарията, от която съдим.
- Чух, че отворили ресторант на Луната. Има ли някакви отзиви?
- Храната била отлична, но нямало никаква атмосфера.
- Я, заваля.
- Простаци.
Бай Ганьо
Цитат(Shade @ 20/04/2023, 07:06)
- Да умееш да се изразяваш с линкове без коментар е атестат за интелигентност.
....
- Простаци.

Не е ли достатъчно линкът да е по темата!
Какъв коментар искаш?
Ако не го разбираш е друг въпрос.
Все пак мисля, че айкюто ти е...: колко каза! laughing.gif
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 20/04/2023, 03:02) <{POST_SNAPBACK}>
Какъв коментар искаш?

Искам коментар например по новия руски закон за мобилизация, разгледан, дискутиран и гласуван от Руската Дума само за три часа, с почти пълно одбрение и само един въздържал се (за когото се оказало, че без да иска натиснал грешен бутон).
Дори да предложиш линк, да бъде с коментар, който дава становището ти и отношението ти ясно и еднозначно. Без празни лозунги и глупави хилещи се икони. Смислено изразяване, както го правят нормалните хора. Запази хиленето за лигавите гримаси за невменяемите алкохолици, с които общуваш в кръчмата.
С други думи напъни се поне веднъж да се изразиш така, че пламенният ти защитник с аналогично на твоето едноцифрено IQ да възкликне: "Ето, убедихте ли се, че при внимателен и непредубеден прочит на Бай Ганьо, човек се учудва колко много неща е пропуснал!"
Бай Ганьо
Чаршафите са за хора, които не могат да се изразят с две думи.
Понякога и две думи са много.
Иконка е достатъчна.
Не ме карай на тези години да ставам комсомолски секретар. laughing.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.