Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Апотеоз (възхвала, възвеличаване) на социализма
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Страници: 1, 2, 3, 4
Shade
Цитат(Шрито @ 15/08/2025, 07:15) <{POST_SNAPBACK}>
Тук се заблуждаваш. За мен западноевропейците също са участници в това същото шоу. Тоест тях също не ги виня. И те са използвани по същия начин, по който и Т.Ж., а и ние българите като народ.

Държа бас, че няма да се заблудя, ако изключа невинните добродушни братушки от това шоу и ги поставя на трибуната.
Шрито
Какви хвалебствия, адаш, ти да не бълнуваш?!
Shade
Цитат(Шрито @ 15/08/2025, 01:08) <{POST_SNAPBACK}>
Просто си живеят живота. Като всеки човек, който не се интересува от политика или религия.

Явно лъжеш както дърт поп.
Защото в съответствие с Матей 16:25, "Който просто си живее живота, ще го изгуби".
Но ако пък си честен във вярата си, още не късно, почвай повече да се интересуваш от политика и по-малко да пускаш смехословия за една отминала реалност, за която очевидно нищо не знаеш.
Шрито
Не можеш да ги изключиш. Само Хрушчов да вземем. Човек не може да познае по лицето му чий агент е - на КГБ, на ЦРУ или на Гестапо.
Shade
Цитат(Шрито @ 15/08/2025, 07:22) <{POST_SNAPBACK}>
Какви хвалебствия, адаш, ти да не бълнуваш?!

Искаш да пусна линкове към всичките ти хвалебстия? Явно няма да пораснеш. Аре стига толкова.
Шрито
Цитат(Shade @ 15/08/2025, 17:31) <{POST_SNAPBACK}>
Искаш да пусна линкове към всичките ти хвалебстия? Явно няма да пораснеш. Аре стига толкова.

Ето мнението ми за комунизма, в отговор към Гло:

Цитат(Шрито @ 12/08/2025, 16:40) <{POST_SNAPBACK}>
Прав си, че малко са хората, които си дават сметка какво ОГРОМНО зло е бил комунизмът. И от какви хора е бил създаден. Професионални убийци, казано накратко. То и аз едва сега, като ми стана интересно и порових по въпроса, го осъзнах по-ясно. Благословени сме българите, че сме родени толкова чисти и силни. И най-голямото зло можем да облагородим, да го направим приемливо и съвсем поносимо. Дори тези, които са били най-близо до властта, са останали добри, земни хора. Нашите първи са си били истински аристократи. good.gif worshippy.gif

https://www.youtube.com/watch?v=rhKdELdEZkw

Shade
Цитат(Шрито @ 15/08/2025, 07:28) <{POST_SNAPBACK}>
Не можеш да ги изключиш. Само Хрушчов да вземем. Човек не може да познае по лицето му чий агент е - на КГБ, на ЦРУ или на Гестапо.

Видно е как имаш слабост към лица със селяндурско излъчване като Тодор Живков и Никита Хрушчов.
А Вълко Червенков вземаш ли го или го оставяш?
Shade
Цитат(Шрито @ 15/08/2025, 07:32) <{POST_SNAPBACK}>
Ето мнението ми за комунизма, в отговор към Гло:

Не мога да говоря от името на Гло, но подозирам, че развълнуван дълбоко от мнението ти за комунизма.
Shade
Цитат(Thursday Next @ 14/08/2025, 10:57) <{POST_SNAPBACK}>
Ти сериозно ли? 453.gif Наистина ли това разбра от така зададената тема? Имам предложение: намираш си един речник на чуждите думи в българския език, отваряш на "сарказъм" и четеш определението. После ела пак да прочетеш темата.

Сарказъм е твърде висока абстракция за вярващите в Учения (включително социализма като Учение). Силата на вярващите е в буквалното тълкуване.
Шрито
Червенков има простонародно излъчване. Като Т.Ж. Но може и да греша. Хрушчов обаче - не. Той ми прилича на катил от Светата Инквизиция.

П.П. Моя грешка. Не на Хрушчов, а на Андропов е лицето, което ми заприлича на фашистко в един видеоклип.
Шрито
Не е. Хич не ме отрази.
Шрито
Търсача е по-добър човек от мен. Той вярва в хората и иска да им помогне. Търпелив е с всички, възпитан и добронамерен. Аз не притежавам тези добри качества.
Шрито
Така е, адаш. Обичам да лъжа. Изменям не само смисъла на казаното от събеседниците ми, но дори и цитати от свещени текстове обичам да променям, за да послужат на интересите ми. Жив дявол съм, признавам. az takovata.gif
Shade
Цитат(Шрито @ 15/08/2025, 08:02) <{POST_SNAPBACK}>
Така е, адаш. Обичам да лъжа. Изменям не само смисъла на казаното от събеседниците ми, но дори и цитати от свещени текстове обичам да променям, за да послужат на интересите ми. Жив дявол съм, признавам. az takovata.gif

Излишно се оправдаваш. Лъжата е позната като нормално явление при вярващите. И себе си лъжат, и околните ("благовестяване" му викат).
Shade
Цитат(Шрито @ 15/08/2025, 07:56) <{POST_SNAPBACK}>
Търсача е по-добър човек от мен. Той вярва в хората и иска да им помогне. Търпелив е с всички, възпитан и добронамерен. Аз не притежавам тези добри качества.

Невъзпитан и злонамерен си? Търсачът ти го съобщи в желание да ти помогне, нали? Чрез разкритие от Божествения му домашен любимец. Понеже набожниците кълват само на пасирано и лесносмилаемо (синоним на буквализъм).
Но не е за отчайване, нали всички там сте от Божията свита, значи сте с висока Божия оценка.
Питето
Да забраниш външния дълг в конституцията, означава само едно — страх те е, че ще лъсне пред света колко много си скапал държавата и да ти развали хубавата диктатура. Жалко, че Чаушеско го разстреляха само веднъж. При толкова простотии и сатрапии се оттърва леко и бързо.

Външния дълг на една държава, това е мерило за напредъка и стабилността на самата държава. Нищо общо с това което неуките си мислят като чуят "дълг". Има държави, които вземат пари, за да се навият да вземат дълг. Аха, казват му "дълг с отрицателна лихва", което на практика означава, че за да дадеш 1 000лв дълг на такава държава, трябва да ѝ платиш едни 6-16лв предварително за да ти вземе хилядарката. И хич да не чакаш лихви някакви да ти дойдат с годините.

Ние го бяхме добутали до дълг с нулева лихва, хем с ББ начело, което означава яко доверие, че ще можем да си плащаме дълговете и след пет и след десет години щото бяхме в посока ЕС. Дори имаше мераклии дето не успяха да се вредят даси купят от ДЦК без лихва. В същия този момент, РФ (аха твоята държава за пример) не успя да пласира нищо, при това с голяма лихва. Дори се наложи руски олигарси да се направят на кредитори и да изкупят доста ДЦК, та да не изглежда Кремъл жалък. Представяш ли си, в един и същ момент бившата "16-та република" получава заеми без лихва, а "бившия СССР" не може да пробута нищо на кредиторите, хем обещава яка лихва.
Shade
Цитат(Шрито @ 15/08/2025, 07:51) <{POST_SNAPBACK}>
Не е. Хич не ме отрази.

Ще те отрази. Като ти посвети художествен разказ и изпее песен за теб.
Shade
Цитат(Шрито @ 15/08/2025, 01:23) <{POST_SNAPBACK}>
Че Радой не е ли българин?! Чопнал е хубавата мисъл на английския пътешественик.

Това ще да е. Минал английски пътешествник през България. Докато вървял, българите го окрали и обладали. "Хем крадливи, хем ебливи" - логично заключил пътешественикът.

Съответно Радой Ралин чопнал/откраднал хубавата мисъл. Историята мълчи по въпроса дали също така не е обладал мислителя.

Остава другата българска поговорка, несъмнено също чопната като плагиат незнайно от кого: "Окраденият - окраден, ебаният - ебан".
Питето
Ако може името на английския пътешественик, и да посочиш в кое точно пътеописание го е написал. Така де, щом го знаеш, значи го има написано някъде, само се иска да посочиш кой и къде го е писал.
Shade
Цитат(Питето @ 15/08/2025, 11:18) <{POST_SNAPBACK}>
Ако може името на английския пътешественик, и да посочиш в кое точно пътеописание го е написал. Така де, щом го знаеш, значи го има написано някъде, само се иска да посочиш кой и къде го е писал.

Има да чакаш. По правило тия се позовават на информационна агенция "Една баба казала..."
Поради затруднения с непозната конкретика като името Радой Ралин. Отвлечена абстракция, която няма с какво да бъде свързана в лоното на нискообразованото простолюдие. И съответно е изключено да се запомни.
Shade
Цитат(Шрито @ 15/08/2025, 07:47) <{POST_SNAPBACK}>
Червенков има простонародно излъчване. Като Т.Ж. Но може и да греша. Хрушчов обаче - не. Той ми прилича на катил от Светата Инквизиция.

П.П. Моя грешка. Не на Хрушчов, а на Андропов е лицето, което ми заприлича на фашистко в един видеоклип.

А, значи не по лицето на Хрушчов, а по лицето на Андропов не можеш да познаеш чий агент е - на КГБ, на ЦРУ или на Гестапо.
Вече си познал по лицето на какъв ти прилича Хрушчов: на катил от Светата Инквизиция.

Тогава на какво ти прилича лицето на Черненко?
За Маленков няма да питам, че е много назад.
И за Горбачов няма да питам, той ясен: прилича на предател на социализма. Така казва пропагандата на добродушните братушки, а щом те го казват, значи е истина и трябва да се вярва.
Шрито
Цитат(Shade @ 15/08/2025, 22:45) <{POST_SNAPBACK}>
И за Горбачов няма да питам, той ясен: прилича на предател на социализма. Така казва пропагандата на добродушните братушки, а щом те го казват, значи е истина и трябва да се вярва.

Шоуто така или иначе е щяло да свърши. Такъв е бил форматът.
Иначе за Андропов ставаше дума - че в лицето ми докарва на лошав батка. Но и той, завалията, е бил просто човек.
Нормално е топ агентите да са в сянка. Както е в книгата: "Die im Dunkeln sieht man nicht".

https://www.google.com/search?q=die+im+dunk...sclient=gws-wiz
Шрито
Цитат(Shade @ 15/08/2025, 22:30) <{POST_SNAPBACK}>
Има да чакаш. По правило тия се позовават на информационна агенция "Една баба казала..."

Правилно. По-горе дадох линк, откъде съм чул вица. Явно е бил популярен тогава - през 80-те години на м.в.
Шрито
Ти гледай себе си.
Шрито
Цитат(Shade @ 15/08/2025, 19:12) <{POST_SNAPBACK}>
Невъзпитан и злонамерен си? Търсачът ти го съобщи в желание да ти помогне, нали? Чрез разкритие от Божествения му домашен любимец.

Чернилката в душата си я виждам ясно. Отделен въпрос дали виждам всичко. Най-вероятно не.
Shade
Цитат(Шрито @ 16/08/2025, 04:03) <{POST_SNAPBACK}>
Ти гледай себе си.

Това пък какво беше? blink.gif
Без смислена насоченост в кое да фокусирам гледането си (зъби, нокти или нещо друго) и защо да го гледам, звучиш абсурдно. Дрън-дрън-та-пляс и нищо повече.
Shade
Цитат(Шрито @ 16/08/2025, 04:02) <{POST_SNAPBACK}>
Правилно. По-горе дадох линк, откъде съм чул вица. Явно е бил популярен тогава - през 80-те години на м.в.

По-горе си дал линк към: "Неразказани истории" за Тодор Живков, където е пуснат следния виц: "Обществеността от цялата страна отпразнува с обич и уважение 70-годишнината от рождението на своя изитан пръв партиен и държавен ръководител Тодор Живков... и т.н"

Очевидно този материал заедно с персоналните празнословия на Бай Тошо, изказани на нискообразования му селяндурски диалект, който за теб е "западно наречие", те доведохо да великия задълбочени прозрения. Които си струва да бъдат обобщени под формата на "Събрани съчения":

"Много силно интервю на нашия Тато! Уважавам Тодор Живков. Това интервю ми отвори очите. На мен като ми се отворят веднъж очите, само се наслаждавам (изпитвам щастие).
Социализмът беше умален модел на Божието царство. Пълно щастие, без добро/зло. Имаше производство, имаше изибилие, имаше за вкъщи, имаше и за износ. Че и за крадене. Имаше братство между хората, имаше задоволеност. А всичко това се нарича безметежност, или щастие.
А сега какво? Опитват се да заместят социализма с Американската мечта. Която е нещо подобно на комунистическото "все по-пълно задоволяване на постоянно растящите нужди на населението". Направи хората алчни, за да ги управляваш лесно. Когато им свършат спестяванията, да прегърнат американската мечта. Да прахосват заплатата си, още като я получат.
Назубрени шаблонни клишета стават единствената истина. Всичко останало било лъжа и заблуда. Формули за наивници и хората спират да мислят. Наука било това.
Виж, Ученията са нещо различно. Те връщат на човека способността да мисли.
Българинът си е по начало съзерцател (Учен). А след реформата стана и въздържател, като влезе в магазина или кръчмата. Българинът не иска много, няма проблем с алкохола и не пие по този начин. Само една ракия без разреждане и без мезе.
Значи Ученията (мъдростта) пак ще вземат превес, а Науката ще има да догонва."

Горният трактат е по същество най-убедителния апотеоз на социализма. Буквално (не метафорично) темата за възхвала на социализма е изчерпана успешно със замах и няма какво повече да се добави. hat.gif
Shade
Цитат(Шрито @ 16/08/2025, 03:58) <{POST_SNAPBACK}>
Шоуто така или иначе е щяло да свърши. Такъв е бил форматът.
Иначе за Андропов ставаше дума - че в лицето ми докарва на лошав батка. Но и той, завалията, е бил просто човек.
Нормално е топ агентите да са в сянка. Както е в книгата: "Die im Dunkeln sieht man nicht".

Добра проповед. Проницателна.
Прочел си я тази книга, както се вижда. Ама скромничиш. Само толкова ли? Раздуй какво още научи от нея.
Шрито
Не я прочетох докрай. Книгата ми изчезна.
Това беше отдавна, на млади години. Въпросните агенти бяха свръх човеци - откъм съобразителност, ориентация, психически и физически сили, дегизировка, отлични манипулатори, полиглоти... Това помня. Топ убийци. Може би са можели и да четат и внушават мисли и настроения на хората, с които имат контакт. Но това не съм сигурен. Ще трябва да я прочета цялата.
Шрито
Много непохватно променяш изказванията на хората. Аз бих се справил далеч по-добре. Слаб си в лъжите.
Шрито
Цитат(Shade @ 16/08/2025, 17:06) <{POST_SNAPBACK}>
Горният трактат е по същество най-убедителния апотеоз на социализма. Буквално (не метафорично) темата за възхвала на социализма е изчерпана успешно със замах и няма какво повече да се добави. hat.gif

Ами да се заключва тогава. И без това никой не се натиска да пише в нея.
Shade
Цитат(Шрито @ 16/08/2025, 08:03) <{POST_SNAPBACK}>
Ами да се заключва тогава. И без това никой не се натиска да пише в нея.

Как така да се заключва?
Та ти си източник на доказана неизчерпаем мъдрост. Ето, в рамките на това Учение за възхвала на социализма разкри, че "Българинът е благороден Божи човек и винаги ще бъде с Бога“.
Сигурно имаш какво още да добавиш към това.

Нали според Айнщайн (лека парафраза), две неща на този свят са безкрайни: глупостта и мъдростта.
Shade
Цитат(Шрито @ 16/08/2025, 07:57) <{POST_SNAPBACK}>
Много непохватно променяш изказванията на хората. Аз бих се справил далеч по-добре. Слаб си в лъжите.

Вярно е. Затова дори не си и помислям да се сравнявам с теб.
Shade
Цитат(Шрито @ 16/08/2025, 07:54) <{POST_SNAPBACK}>
Не я прочетох докрай. Книгата ми изчезна.
Това беше отдавна, на млади години. Въпросните агенти бяха свръх човеци - откъм съобразителност, ориентация, психически и физически сили, дегизировка, отлични манипулатори, полиглоти... Това помня. Топ убийци. Може би са можели и да четат и внушават мисли и настроения на хората, с които имат контакт. Но това не съм сигурен. Ще трябва да я прочета цялата.

Непременно да я прочетеш цялата, след което ела да ни я разясниш под формата на Учение.
Thursday Next
Цитат(Шрито @ 15/08/2025, 10:23) <{POST_SNAPBACK}>
Че Радой не е ли българин?! Чопнал е хубавата мисъл на английския пътешественик.

Ще ми споделиш ли в такъв случай как гласи таз крилата мисъл на английски? Особено ще ми е интересно как е "крадлив" и "еблив" на езика на Шекспир.

Щото аз стихчето на Радой ей сега мога да ти го напиша. Абе кво ще ти го пиша, гугълни си сам "Срещнали се на полянка прабългарин и славянка".
Шрито
За „крадлив” със сигурност ще се намери подходяща дума, а за втората и „хорни” ще свърши работа.

Българският език е красив, богат, с много нюанси, които предполагам никой западен език не би могъл да обхване и препредаде. А най-малко английският. Който определено е най-бедният и сух от западните езици. Латинските езици по принцип са максимално опростени, защото са били създадени за точно определени групи хора или народи. Народи с мисията да извършат кръстоносните походи. Това са били езици за войници. Въпросното население векове наред е било подготвяно чрез месоядство и алкохолизиране един ден да изпълни своя свят дълг: Да завладее и пороби целия свят.
Но съм съгласен, че това си е просто един тъп, кръчмарски виц - по всяка вероятност български. Един вид самокритика. Да се похилим на нещо тъпо, докато си пием ракията. Защото е очевидно, че в тези думи няма обективност. Ние нямаме колонии, че да сме „крадливи”, нито имаме роби, за да бъдем накакъв вид насилници. Тъй че да, това си е един тъпанарски виц за пияници.
Шрито
Цитат(Shade @ 16/08/2025, 18:52) <{POST_SNAPBACK}>
Ето, в рамките на това Учение за възхвала на социализма разкри, че "Българинът е благороден Божи човек и винаги ще бъде с Бога“.
Сигурно имаш какво още да добавиш към това.

Нали според Айнщайн (лека парафраза), две неща на този свят са безкрайни: глупостта и мъдростта.

Тато го каза: „Бъдете единни”. Тоест подкрепяйте се в трудностите, които предстоят. И друго каза Тато - че вярва в народа ни, че ще се справим, ще устоим докрай и ще оцелеем.

П.П. Комунистът Тодор Живков се оказа набожен. Той е вярвал в доброто.
Шрито
Сега едва ли ще ме впечатли толкова. Тогава бях ученик /тийнейджър/.
Shade
Цитат(Шрито @ 17/08/2025, 08:43) <{POST_SNAPBACK}>
Сега едва ли ще ме впечатли толкова. Тогава бях ученик /тийнейджър/.

Изглежда си бил много впечатлителен като ученик (тийнейджър).

Оттогава насам ли представите ти за действителността се формират от книжки, интервюта и филмчета? Представящи "братушките" само като "добродушни" и в никакъв случай "крадливи" и "ебливи"? Докато вмирисаните цигани от индийски произход били всъщност потомци на римските легионери.

А кога те впечатли попщината и започна да се интересуваш от Учения, оформящи набожната ти идентичност и светоглед?

Това са все въпроси, логично възникващи на фона на очевидно напълно непознатия за теб Радой Ралин, споменат наскоро. За когото Бай Ганьо, другия форумен друготчковец, ще те светне, че е бил доносник, понеже е пишел в стенвестници (може и наистина да е пишел в стенвестници, след като е творил още през 50-те години на миналия век, времето на стенвестниците. Но Бай Ганьо вероятно е чул за стенвестници от дядо си и като потрисащо некомптетентен ги приписва на всеки, който не е друготочковец.

Радой Ралин е оставил в наследство стотици хапливи, но правдиви фрази (това звучи съвсем в духа на библейското "строг", но "справедлив").
Като например "Ако нямаш мозък в младица, не го търси в бяла брадица".

В тази връзка можем да добавим и една крилата фраза на Тодор Колев (ако случайно не знаеш кой е той, приложи предложената в Матей 7:7 методика):
-Ти вярваш ли във Възкресението?
- Умерено, колкото всеки марксист.
Питето
И-и-и след толкова много познаване дори на корените на езиците... кой е английския пътешественик дето е описал "крадливите и ебливите" и къде точно го е написал? Щото ми намирисва на опашата лъжа, което ме подсеща, че ако един часовник удари тринадесет пъти, то със сигурност не са истина и дванадесетте удара преди това, ако се сещаш какво ти подсказвам.
Shade
Цитат(Шрито @ 17/08/2025, 08:35) <{POST_SNAPBACK}>
Тато го каза: „Бъдете единни”. Тоест подкрепяйте се в трудностите, които предстоят. И друго каза Тато - че вярва в народа ни, че ще се справим, ще устоим докрай и ще оцелеем.
Тодор Живков е вярвал в доброто.

Цитати и позоваване на вяра в доброто. Това вече са сериозни и солидни доводи. good.gif
Неслучайно Тодор Живков е уважван и цитиран и от прочутия ерудит Киро Брейка, любимец на форумния друготочковец Бай Ганьо.
Shade
Цитат(Питето @ 17/08/2025, 09:57) <{POST_SNAPBACK}>
И-и-и след толкова много познаване дори на корените на езиците... кой е английския пътешественик дето е описал "крадливите и ебливите" и къде точно го е написал? Щото ми намирисва на опашата лъжа, което ме подсеща, че ако един часовник удари тринадесет пъти, то със сигурност не са истина и дванадесетте удара преди това, ако се сещаш какво ти подсказвам.

Задълбаваш в глуха улица. Той го е огласил като кръмарски фолклор:
Цитат
Това е един вид самокритика. Да се похилим на нещо тъпо, докато си пием ракията.
Thursday Next
Цитат(Шрито @ 17/08/2025, 17:25) <{POST_SNAPBACK}>
За „крадлив” със сигурност ще се намери подходяща дума, а за втората и „хорни” ще свърши работа.

Българският език е красив, богат, с много нюанси, които предполагам никой западен език не би могъл да обхване и препредаде. А най-малко английският. Който определено е най-бедният и сух от западните езици. Латинските езици по принцип са максимално опростени, защото са били създадени за точно определени групи хора или народи. Народи с мисията да извършат кръстоносните походи. Това са били езици за войници. Въпросното население векове наред е било подготвяно чрез месоядство и алкохолизиране един ден да изпълни своя свят дълг: Да завладее и пороби целия свят.
Но съм съгласен, че това си е просто един тъп, кръчмарски виц - по всяка вероятност български. Един вид самокритика. Да се похилим на нещо тъпо, докато си пием ракията. Защото е очевидно, че в тези думи няма обективност. Ние нямаме колонии, че да сме „крадливи”, нито имаме роби, за да бъдем накакъв вид насилници. Тъй че да, това си е един тъпанарски виц за пияници.

Прав е Шейда, предлагаш висока развлекателна стойност. a4dff7b7.gif След тоя хоремашки сравнителен анализ на европейските езици с подчертаване на неоспоримите въображаеми предимства на българския, щото само него го знаеш на ниво смислена комуникация, ще взема да почна да те чета по-често.

Латинските езици били максимално опростени, викаш ... Какво общо има това с английския?

В тези думи на Радой Ралин има частична обективност: частта за крадливостта. Останалото в повечето случаи са само празни фукни. Няма нужда да имаме колонии, че да сме крадливи - крадем се един друг. Нито пък има нужда да имаме роби, че да ги насилваме - насилваме се един друг.

И не, не е тъпанарски виц за пияници, просто едно сатирично стихче. Но виж, ти му направи истински тъпанарски анализ за пияници, това не може да се отрече.

ПП. Н не, horny не върши работа, понеже изобщо не означава същото. Отделно, че думата не е съществувала през 19-ти век, когато според теб този мистериозен английски пътешественик се предполага да е написал стихчето на Радой.
Buitenlander
Цитат(Thursday Next @ 17/08/2025, 23:41) <{POST_SNAPBACK}>
Латинските езици били максимално опростени, викаш ... Какво общо има това с английския?

Мисля че не разбираш smile.gif , според колегата, “латински” са езиците, които се пишат на латиница wavetowel2.gif
Шрито
Като келеш съм се възхищавал на наемния убиец, колко е находчив - свръхинтелигентен, добър психолог, манипулатор, как прави хората слепи и глухи. Преди да ги убие. Вълк между овце. Днес това едва ли ще ми допадне. Но може и да има и полезни неща в книгата.
За братушките си пусни една тема. И си ги оплюй на воля. Не знам защо те мъчат толкова.

От мъдростта съм се интересувал винаги. Народни приказки чета от дете. Радой Ралин го познавам, естествено. Вечно беше на екрана. Както преди, така и след десети ноември. Но тоя тип нахилени мъдрости не ги харесвам. Нямам време за тях. Все едно на Ошо мъдростите. Сигурно има и весели неща. Това, „езикът на Шекспир” - пак от него ли е? То е наистина добро. А също и „добрата, стара Англия”. Тези са първокласни. Ако и те са на Радой, фен съм му!! 328.gif
Шрито
Добре, шефке, права си. hat.gif
ЕксГорски
Цитат(Thursday Next @ 17/08/2025, 23:41) <{POST_SNAPBACK}>
В тези думи на Радой Ралин има частична обективност:

Не зная защо, но никой не се осмели да довърши стихчето на бай Радой. Ще го цитирам аз, понеже е едно от любимите ми:

"Българин и славянка
на полянка
Вади, тури
Вади, тури
И родили чукондури!"

Shade
Цитат(Шрито @ 18/08/2025, 03:33) <{POST_SNAPBACK}>
Като келеш съм се възхищавал на наемния убиец, колко е находчив - свръхинтелигентен, добър психолог, манипулатор...
От мъдростта съм се интересувал винаги. Народни приказки чета от дете.

За братушките си пусни една тема. И си ги оплюй на воля. Не знам защо те мъчат толкова.

Да, да, да. Не е нужно да влизаш в подробности. Отдавна си се разкрил и вече сме го обсъдили. Като келеш си се възхищавал на наемен убиец и си сипел суперлативи по негов адрес, като възрастен се възхищаваш на един недодялан овластен селяндур и сипеш суперлативи по негов адрес. Демек, "От мъдростта съм се интересувал винаги".

С оплюването на братушките имитираш Бай Ганьо. Простичкият, дето ме обявява за писач по стенвестници, само толкова си може. А не си признава как е писал по стените на обществените тоалетни. Простите хора го правят, така че няма как той да е изключение.
Но простичките трябва да се подкрепяте, това е разбираемо. Така че няма лошо, повтаряй клишетата на Бай Ганьо като папагал, след като нищо оригинално не ти идва в главата.
Shade
Цитат(Buitenlander @ 18/08/2025, 02:57) <{POST_SNAPBACK}>
Мисля че не разбираш smile.gif , според колегата, “латински” са езиците, които се пишат на латиница wavetowel2.gif

По-вероятно за него "простите латински езици" са индо-европейските езици. Това включва и циганския, който по негови догадки произхождал от латински.

Всъщност именно граматиката на азиатските езици е смайващо елементарна.
Китайският, корейскиият, японският притежават твърди неизменяеми форми на съществителните и глаголите, без спрежения, без съгласуване, без падежи, без членуване. По тази причина китайските йерогифи са разпространени и извън Китай, и японците, и корейците могат да си служат с тях. Като произнасят на своя език символа на изобразената неизменяема форма. Японският дори няма бъдеще глаголно време, а само сегашно и минало.
"Думите" са всъщност срички. Като концепцията за "дума" е трудноразбираема за азиатците, почти непонятна. Затова изречение, написано на китайски, е една непрекъсната върволица от йерогифи без интервали между тях.
Шрито
Цитат(Shade @ 19/08/2025, 01:49) <{POST_SNAPBACK}>
По-вероятно за него "простите латински езици" са индо-европейските езици. Това включва и циганския, който по негови догадки произхождал от латински.

Не е нужно човек да е на няколкостотин [или дори хиляди] години, нито да е пряк свидетел или участник в разделянето на народите на множество нации, съставянето на езиците и изобщо оформянето на Новия световен ред, за да разбере поне приблизително как са се случили нещата „в древността”.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.