Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Апотеоз (възхвала, възвеличаване) на социализма
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Страници: 1, 2, 3, 4
Shade
Цитат(Glo @ 12/08/2025, 03:34) <{POST_SNAPBACK}>
Шрито, ти май излезна човека с най-голямо чуство за хумор в тоя форум

Човекът е сериозен. При това, предлага апотеоз на социализма, каквато е насочеността на темата. Много добре се справя, ето:
Бащата на нацията (пардон народа) Тодор Живков е избран за такъв след як кастинг. При който са търсени точно тези качества: любов към любимия народ. Да се блъска и да работи без реална власт за народа, дето духа, доведен до просешка тояга.
Строил човекът (Тато) толкова години, построил две Българии. И трета България щял да построи, ако междувременно не го ограбили онези, дето не могат дори да боядисат построеното.
Възмутително - уточнява в заключение Шрито.
Glo
наздраве Шейд beerchug.gif

то верно, че кастинга е бил много сериозен но от страна на съветския съюз, било е кастинг за най-полезен идиот, най-долен и сервилен предател на народа си, ю ноу, руснаците били мирен народ и никога никого не са нападали, дето вика Гундяев, те само ги асвабаждавали тее народи за да почнат да им строят училища, заводи, болници и прочие всичко останало, и да ги хранят! паднало е голямо хранене, да – домати, болгарский перец, краставичонки , цели вагони директно за съюза за дребни стотинки под всяква себестойност, и на всичкото отгоре трябвало да сме им много благодарни и задължени, че ни изкупували всичко, демек голям пазар били и сме имали къде да продаваме, кипи безмислен дотиран труд на загуба десетилетия наред, затова и фалирахме,

тръгнахме да правим рено, забраниха ни! реното е вражески западен автомобил , съюза прави достатъчно москвичи, ето, и за бащата на Шрито е имало един брой чисто нов, отде баща му е имал толкоз пари 6000 лв при заплата 80 лв през онее години, не става ясно, тоест стана ясно, че бог се е намесил и им е спуснал пари отнякъде svirkam si.gif , да де, ама откъде? от небето! майка ми и баща цял живот блъскат, и още работят на тее години, никога не са ходили на почивка, само на една екскурзия до велика социалистическа румъния и си донесоха един люлеещ стол, дето като го сглоби баща ми – толкоз и се люлееше! все тръгваше да пада на една страна laugh.gif румънския соц беше нещо ужасно, как красиво ги разстреляха Чаушеску и онаа проста селянка жена му, дето била велик учен, трябваше и Бай ти Тодар да го разстрелят, не да го мъкнат като маймуна да дрънка врели некипели, човек от народа бил, ми точно човек от народа е – мене устата ме заболя да ви приказвам за тоя наш дебилен шритовски народ,

от страна на баща ми съм от доста богат род от плевенско, от страна на майка ми са пълни бедняци несретници, Шрито да ми обясни как майка ми които са седем деца, майка ми е най-голямата, защо са гладували по време на соца? биели са се за настъпана на улицата смокиня, кой да я грабне и да я изяде! хехе!

забогатяха след падането на социализма със собствени усилия и труд, нямаше кой да им даде начален капитал! даже имам вуйчо милиардер, притежава тука наоколо доста неща, строи, произвежда туй онуй, другия ми вуйчо умря наскоро, той беше само най-обикновен милионер, седем гладни опърпани деца дееба, спуквали са ги от подигравки, а комунизма иначе искаше голяма разждаемос! размина им се на наште комуняги, не стига че им се размина ами станаха новите чорбаджии, народа е дебилен, е не чак като руснаците де, ма нас това какво ни топли и да! някой трябва да ни управлява щото сами не можем, много сме тъпи! по-добре това да е запада отколкото мръсната русия, ако Ботев беше жив, щеше да си изтрие всичките материали от нета в които псува турците, щеше да им се извини и да почне да псува нашия си народ sunbathing.gif
Glo
Шритови са били богати по комунистическо време, купили си Москвич за цели 6000 лв w00tbrows.gif май голямо крадене е падало, наште никога не са имали кола, не са можели да си позволят 292.gif
Шрито
Цитат(Shade @ 12/08/2025, 14:55) <{POST_SNAPBACK}>
Бащата на нацията (пардон народа) Тодор Живков е избран за такъв след як кастинг. При който са търсени точно тези качества: любов към любимия народ. Да се блъска и да работи без реална власт...

Според мен качествата, които са били търсени от батките, автори на комунизма, са били: доброта, откритост, честност, трудолюбие и да, любов към народа. За да може да се превърне тоя човек в Баща, или "любим диктатор", на народа. А конкретно Тодор Живков, с особеното си "западняшко" наречие, или диалект, е трябвало да напомня, на българина и на света, на Бай Ганьо /образа, създаден от малоумния Алеко/. Тоест изборът /кастингът/ е бил добър. Постигнал е целите си.
Шрито
Или пък сме продали къщата на село. И аз не виждам откъде ще дойдат.
Шрито
Цитат(Glo @ 12/08/2025, 13:34) <{POST_SNAPBACK}>
Шритоооооо вятър те вее на махабхаратски йогистки кон, ма поне си искрен във възгледите си и това ти прави чест, не мисли че все пак никой не ти го оценя sunbathing.gif

Прав си, че малко са хората, които си дават сметка какво ОГРОМНО зло е бил комунизмът. И от какви хора е бил създаден. Професионални убийци, казано накратко. То и аз едва сега, като ми стана интересно и порових по въпроса, го осъзнах по-ясно. Благословени сме българите, че сме родени толкова чисти и силни. И най-голямото зло можем да облагородим, да го направим приемливо и съвсем поносимо. Дори тези, които са били най-близо до властта, са останали добри, земни хора. Нашите първи са си били истински аристократи. good.gif worshippy.gif

https://www.youtube.com/watch?v=rhKdELdEZkw
Питето
Вашите първи през соца са си били тъпигьози, щото точно това е било основното изискване за подбор — тъпи за да са верни. Гриша Филипов, така и не научи сносно български, а този уж беше от умните, дето да надзирават тукашните тикви. Сещай те се надолу по веригата какви са били "остри". "Останали били хора", ама то, вярващите не ви бригат точните термини, заради това. Де "хора", де "дупедавци", де "откровени сатрапи", все е едно, щом се кланят на правилното божество, все са " хора". А бе, що така АБПФК ставаха все повече и повече след като подеби комунизма, нали уж заслугите са ги броили преди да са взели властта, що така се случи, че колкото по-после, толкоЗ по-повече ставаха? Дупедавци*, за да станеш началник, трябва да докажеш, че си "верен на Партията" което става с донос, или отказване от роднини кулаци... За сатрапите-хора**, имало един "верен другар" който превъртял и ходел по улицата и си приказвал: "Че рипаш, че рипаш, де ще одиш". Дори при поп ходил, дано му мине, ама. Ей такива са ти били "силните и хубави българи", първенци и редови от соца.
И да, имало и другари, които са си хвърляли партийния билет, не като Баце. Обаче точно тези са били мноооооого малко, щото хич не се е отразило на бройката официални комунисти. Имало е и такива, които не са се навили да станат комунисти, въпреки че от Партията много са ги кандърдисвали.

-----------
за * и ** мога и с факти, ама надали ще ти се иска, щото няма как да ги обориш с нещо хубаво.
Питето
Аха, от онези "неизмазаните" къщи, че да изглеждат евтино и да не бият на очи. Баце, баце, и от селата сме видели това-онова как се "спестява", не е като да ядем доматите с кочетата. "У всеки двор свиня и кокошки" и нито дума откъде идва зърото да ги изхранваш и угояваш, нали. Свиня под 150 оки беше срам, ама тези килогрими с трева не се изхранват. Иначе вариш компоти и си гледаш домати в градината за лютеница, щото иначе няма зимъска, обаче "имотни"... Единствения в селото, който можеше да докаже (с квитанция че е платил) откъде има зърното за кокошките беше попа, щото го дебнеше властта.
В интерес на истината, партийния секретар имаше само кокошки, щото останалото му го осигуряваше властта и нямаше нужда да се мъчи със свиня. Живееше срещу попа.
Питето
Любим, любим, колко да е беше любим, щом народа го държаха с охрана далече от любимеца. Цял отдел си имаше в милицията специално за най-любимите, да ги пази и обгрижва. Що ли не ги оставиха на народната любов...

Партийния секретар на селото:
— Попе, що на черквата имаш гръмоотвод, нали Господ те пази?
— А ти що носиш пищов на кръста, нали народа те обича...
Glo
Цитат(Шрито @ 12/08/2025, 16:29) <{POST_SNAPBACK}>
Или пък сме продали къщата на село. И аз не виждам откъде ще дойдат.

може, може, то така и баба знае , продадЕ къщата на село за хиляда, две хиляди и си купи нов Москвич за 6000 wavetowel2.gif

то и аз бих направил така, винаги съм искал да имам кола още от комунистическо време, ами нямахме! веднага бих продал къщата на баба ми и дядо ми, стига да я бяха опразнили преди това по разни техни си причини, или да се бяха възнесли навреме, или да се бяха изнесли в някоя от другите си къщи daisy.gif
Glo
приказката за стълбата нали се сещаш, Шрито, казваш авторите на комунизма били: добри, открити, честни трудолюбиви ма явно хич не са познавали човешката природа включително и собствената си, та малко се поизвратили като грабнали властта biggrin.gif питай Търсача да ти припомни оня лаф от учението Сахаджа Йога - познай себе си! нооо! явно не им е достигнал умствения капацитет да се опознаят, пък и не са изпитвали необходимост, нямало е и нужда да мислят, нали Ленин, Маркс и Енгелс са били казали и НАПИСАЛИ всичко което е било нужно за това Учение! biggrin.gif
Glo
къщите седяха неизмазани, щото ако ги измажеха, щяха да се водят завършено строителство и трябваше да си вадят акт 16 и съответно да почнат да плащат данъци хахахахаа, пък така цял живот не плащаха нищо ииии накрая фалирахме от много тарикатлък laugh.gif
Glo
A1 от които взимам нет от повече от десетилетие са просто най-великата фирма на света, и безплатния техен рутер Хуавей от онуй време е върховен, работи си денонощно толкова години, уникални бееееееее b_046.gif ползвам скорост до 300 даунлоуд на 180 ъплоуд! винаги е в норма - горе долу толкоз, два телевизора, два телефона и два компа сме в къщи, никви грижи, бачкат си прекрасно good.gif

обаче оня ден четох за разни нови актуални модели рутери, бях си подпийнал малко и се обадих на А1, казах им че тази работа не може да продължава така , искам нов рутер щото тоя може да сдаде багажа всеки момент и да остана без нет и ше трябва да се разделяме с тях laugh.gif и тее тъпчовци ми доставиха след три часа нов безплатен рутер, някъв мноо актуален b_046.gif поклон деееба!

предлагат ми оферта 1000 даунлоуд на 600 ъплоуд за някви си две три евро месечно отгоре и се чудя закво ми е чак па такава скорост! кво ше кажете, Потребитела е техничарче, или няма смисъл след като и с тая ми сегашната скорост нямам никви грижи

Shade
Цитат(Шрито @ 12/08/2025, 06:24) <{POST_SNAPBACK}>
Според мен качествата, които са били търсени от батките, автори на комунизма, са били: доброта, откритост, честност, трудолюбие и да, любов към народа. За да може да се превърне тоя човек в Баща, или "любим диктатор", на народа. А конкретно Тодор Живков, с особеното си "западняшко" наречие, или диалект, е трябвало да напомня, на българина и на света, на Бай Ганьо /образа, създаден от малоумния Алеко/. Тоест изборът /кастингът/ е бил добър. Постигнал е целите си.

Всичко, което е според теб, е Истина. Кристално чистата Истина.
Достигната с персонална мъдрост и вероятно допълнена от видения на Търсача, който практикува питане на Божествената Богиня.
Но най-вече е Истина, защото е Писано. Че и Казано при това. Казано в "много силно интервю" лично от Тато. "Съобщиха", би добавил компетентно тук Попът-рашист.

Да. Писано е, че нужните за любим на народа диктатор качества са "доброта, откритост, честност, трудолюбие и да, любов към народа". Наличието на тези качества одма превръща носителя им в "Баща или любим диктатор на народа".
И това няма как да не е така. Примери за любими други любими на народа диктатори с лопата да ги ринеш: Путлер, Ким Чен Ун останалите 10 най-любими диктатори.
Шрито
Това са сложни процеси и ако беше толкова лесно човек да ги прозре, Новата ера щеше вече да е приключила. Моето мнение си е просто една гледна точка. Дали е истина едва ли някой се интересува.
Шрито
Теб те бърка това, че си прекалено умен. Аз тоя проблем го нямам. Вече. И аз съм наричал Татко „Бай Тошо”. Но сега го уважавам. Уважавам и Людмила, и другите. На мен като ми се отворят веднъж очите, спирам да мисля. И само се наслаждавам /изпитвам щастие/.
Шрито
Тая цена според теб реална ли е? За един москвич. Не е ли поне тройна? Това е по-важното в случая. Доколко социализмът е бил социализъм.
Питето
Като видиш нещо дето ти пасва и не се питаш това истина ли е, капан ли е, или някой нарочно го е нагласил с некакви цели, които включват хора, дето "като им отовориш очите и спират да мислят". Примерно гледаш фокусник, който вади заек от шапката. Харесва ти и спираш да мислиш как така заек живее в шапка... вече знаеш и вЕрваш.
Shade
Цитат(Шрито @ 13/08/2025, 07:45) <{POST_SNAPBACK}>
Теб те бърка това, че си прекалено умен. Аз тоя проблем го нямам. Вече. И аз съм наричал Татко „Бай Тошо”. Но сега го уважавам. Уважавам и Людмила, и другите. На мен като ми се отворят веднъж очите, спирам да мисля. И само се наслаждавам /изпитвам щастие/.

Тъй, тъй, отвориха ти се очите. Бива.

В тази връзка един брадат виц от Татово време. Особено ценен за представителите на набожната колегия, предвид обстоятелството, че визира даскали и ученици. Демек, не само възхвала на социализма, но и връзка "Ученията".
И една забележка за обръщението "другарко" във вица. През онези години "госпожа" беше мръсна дума.
Шрито
Цитат(Shade @ 13/08/2025, 22:24) <{POST_SNAPBACK}>
И една забележка за обръщението "другарко" във вица. През онези години "госпожа" беше мръсна дума.

Това го помня, излишно е да обясняваш. Хубав е вицът.
Но май не толкова социализмът е бил на прицел, калпав е бил народът ни. И аз попаднах на един "мръсен" виц от турско време - на някакъв английски пътешественик. Та, батката, след като похвалил земята ни, слънцето, изобилието от плодове, накрая заключил за нашия народ: "хем крадливи, хем ебл..и".
Дори под турско робство, калпавото си е калпаво.

https://www.youtube.com/watch?v=X03Z0KwqWbk /в самия край на клипа/
Шрито
В тези времена най-разумно е нищо да не се питаш, и да стоиш далеч от определени теми.

Чел ли си Приказката за тримата братя? Това е пак от любимата книга на брат Никодим - Х. Потър, само че седмата част - Даровете на Смъртта. Най-ценен се оказва третият дар на Смъртта - мантията невидимка. Скатаваш се от господаря на тоя свят, и излизаш на светло едва като остарееш. С другите два дара все си прецакан - той те спипва и те слага в чувала.

Цитат
— „И така Смъртта се отдръпнала и пуснала тримата братя да си вървят по живо, по здраво, а те поели отново на път и започнали да обсъждат с изумление приключението, което току-що били изживели, и да се възхищават на Даровете на Смъртта. След известно време се разделили и всеки тръгнал по своя си път. Вървял първият брат още около седмица и стигнал в далечно село, където потърсил един магьосник — имал отдавнашна вражда с него. С Бъзовата пръчка той, разбира се, не се затруднил да победи в последвалия дуел. След като оставил врага си мъртъв на пода, най-големият брат отишъл в странноприемница, където се похвалил пред всички каква всесилна магическа пръчка е измъкнал от самата Смърт и как тя го е направила непобедим. Същата нощ, докато той спял пиян на леглото, при него се промъкнал друг магьосник. Крадецът взел магическата пръчка и не спрял дотук, ами прерязал гърлото на най-големия брат. Така Смъртта прибрала при себе си първия от братята. През това време средният брат се прибрал у дома, където живеел сам-самичък. Там той извадил камъка, който можел да връща живота на мъртъвците, и го завъртял три пъти в ръката си. За негово изумление пред него в миг изникнала фигурата на момичето, за което навремето се надявал да се ожени, но то ненадейно умряло. Ала девойката била тъжна и студена, от него я деляла мъглена завеса. Тя се била завърнала в света на смъртните, но знаела, че не й е тук мястото, и страдала. Накрая средният брат обезумял от безнадежден копнеж и посегнал на живота си, за да бъде наистина със своята любима. Така Смъртта прибрала при себе си и средния брат.
И макар че години наред търсела под дърво и камък третия брат, така и не успяла да го намери. Едва когато станал на преклонна възраст, най-малкият брат най-сетне смъкнал Мантията за невидимост и я дал на сина си. След това посрещнал Смъртта като стара приятелка и тръгнал на драго сърце с нея — така те напуснали като равни този живот.“
https://chitanka.info/text/10054-hari-potyr...e-na-smyrtta/21
Shade
Цитат(Шрито @ 13/08/2025, 15:09) <{POST_SNAPBACK}>
Но май не толкова социализмът е бил на прицел, калпав е бил народът ни.

Ако имаше грам истина във вярата ти, че причината не в социализма, все някъде по света тоя "строй" (казармен термин) щеше да е прогресирал.

А това за калпавия народ е главната конспиративна теория на простолюдието. Което се крие зад нея, приписвайки я на всички българи: "Българинът е такъв, българинът е онакъв, българинът не пие така... и пр. дрън-дрън".
Познавам от първа ръка доста народи, включително индийския, дето във виденията ти уж бил велик. Ама то във виденията ти и българският народ бил най-велик и най-многоброен като циганския народ, индийския, де.
Така че съм се убедил, че нормалните хора навсякъде по света са еднакви. Възползват се от всички достъпни възможности и ловко скачат според тоягата, когато възможностите са им отнети.
И хората тип плазмодии по света са еднакви. Не приемат, че са негодни за нищо, все друг някой им виновен, вечно някой ги е ограбил.
Шрито
Цитат(Shade @ 14/08/2025, 01:51) <{POST_SNAPBACK}>
И хората тип плазмодии по света са еднакви. Не приемат, че са негодни за нищо, все друг някой им виновен, вечно някой ги е ограбил.

Плазмодии, но Живи. Третият Дар на Смъртта. good.gif
Shade
Цитат(Шрито @ 13/08/2025, 21:16) <{POST_SNAPBACK}>
Плазмодии, но Живи. Третият Дар на Смъртта. good.gif

Да, живи да ги ожалиш. Дори те самите го осъзнават.
Затова драпат със зъби и нокти, и най-вече с телешка вяра и надежда, че там някъде в облаците се крие едно Божество. С име и образ по тяхно подобие. "Строг", но "справедлив", по плазмодийни предпочитания Бог, Богиня или Спагетено чудовище. Подгизнало от "доброта, откритост, честност, трудолюбие и любов към плазмодии". Което непрестанно само тях гледа и обгрижва под формата на "Баща или любим диктатор на плазмодиите". Тъй като гори от желание вечно, демек във Вечността, в Царството му, където вирее социализъм, да е заобиколен именно с невежи плазмодии. Дето не стават за нищо.
Слава, Слава, Слава и Амин!
Shade
Цитат(Шрито @ 13/08/2025, 07:29) <{POST_SNAPBACK}>
Това са сложни процеси и ако беше толкова лесно човек да ги прозре, Новата ера щеше вече да е приключила. Моето мнение си е просто една гледна точка. Дали е истина едва ли някой се интересува.

Да, разбира се. Въпросът с любимите диктатори е изключително сложен. Не е толкова лесно човек да ги прозре. Може да ги прозре само човек, носител на Новата ера. Която несъмнено ще бъде Ерата на Новия Диктаторски Социализъм.
Glo
Цитат(Шрито @ 14/08/2025, 01:32) <{POST_SNAPBACK}>
В тези времена най-разумно е нищо да не се питаш, и да стоиш далеч от определени теми.

Чел ли си Приказката за тримата братя? Това е пак от любимата книга на брат Никодим - Х. Потър, само че седмата част - Даровете на Смъртта. Най-ценен се оказва третият дар на Смъртта - мантията невидимка. Скатаваш се от господаря на тоя свят, и излизаш на светло едва като остарееш. С другите два дара все си прецакан - той те спипва и те слага в чувала.

имаше едно време една мома в един форум, по всяка тема се изказваше давайки примери от разни филми и все с истории от филмите се аргументираше svirkam si.gif

като и направят забележка, че това са само филми, тя винаги обясняваше, че филмите отразявали реалния живот biggrin.gif
Shade
Цитат(Glo @ 14/08/2025, 07:52) <{POST_SNAPBACK}>
имаше едно време една мома в един форум, по всяка тема се изказваше давайки примери от разни филми и все с истории от филмите се аргументираше svirkam si.gif
като и направят забележка, че това са само филми, тя винаги обясняваше, че филмите отразявали реалния живот biggrin.gif

Заеби ги филмите. Вятър работа са.
Обаче Хари Потър е друга сливовица. Отразява реалния живот, поради което е любимата книга (след Библията, разбира се) на форумния поп.

Защото, както бяхме мъдро информирани:
Цитат
Хари Потър, разбира се, е самият Спасител - Исус.

Там, в Новото Социалистическо Божие Царство.
Питето
Ми не става само с гледане, трябва и мислене. Аре с твоя пример. Видял как някой се скатал и край, спираш да мислиш и искаш същото. Обаче ако попиташ: "За къв ти е невидимка и цял живот скатаване, като накрая пак същото?" Хем си пропуснал веселото от живота, хем си го пропуснал дълго време. А и единствения син на твоя бог е надцакал смъртта завинаги, при това без наметало-невидимка. И ти кво, избираш хибернация (да спиш нЕколко века, докато накрая се споминеш докато спиш) или да възкръснеш в нета и да шариш докато има интернет, подобно на сина на твоя бог.
Или да те попитам, що твоя бог възкреси сина си, вместо да го наметне с наметало-невидимка и да откара нЕколко еон-а.
Thursday Next
Цитат
С други думи, ако очакваш в тая тема да хвалим социализма,

Ти сериозно ли? 453.gif Наистина ли това разбра от така зададената тема? Имам предложение: намираш си един речник на чуждите думи в българския език, отваряш на "сарказъм" и четеш определението. После ела пак да прочетеш темата.
Thursday Next
Няма да престана да се изумявам как немалко хора толкова бързо забравиха толкова много.
Thursday Next
Цитат(Шрито @ 14/08/2025, 00:09) <{POST_SNAPBACK}>
Това го помня, излишно е да обясняваш. Хубав е вицът.
И аз попаднах на един "мръсен" виц от турско време - на някакъв английски пътешественик. Та, батката, след като похвалил земята ни, слънцето, изобилието от плодове, накрая заключил за нашия народ: "хем крадливи, хем ебл..и".

Къв английски пътешественик, бе човеко, това е на Радой Ралин.
Питето
Ми-и-и...80% по професорО, и сметката излиза точно.
Шрито
Цитат(Shade @ 14/08/2025, 14:04) <{POST_SNAPBACK}>
Затова драпат със зъби и нокти...

Просто си живеят живота. Като всеки човек, който не се интересува от политика или религия.
Шрито
Скатаването е за да останеш жив. И децата ти да имат баща.

Какво е постигнал Тодор Живков, или Людмила Живкова - като са се противили на системата? Реално нищо. Докарали са си мъки и страдания. Чаушеску пък решил, че може да предпази румънския народ от задлъжняване (външен дълг). Успял дори да вкара поправка в конституцията на Румъния. Последвал разстрел - на него и жена му, и поправката изчезнала като с магическа пръчка. Срещу ръжена не се рита. Без мъдростта човек е за никъде. Всички тези „диктатори” са постъпили глупаво, без да се съобразяват с реалността.
Шрито
Че Радой не е ли българин?! Чопнал е хубавата мисъл на английския пътешественик.
Шрито
Цитат
Хари Потър, разбира се, е самият Спасител - Исус.

А Дъмбълдор е Бог Отец. Въпреки че в книгата умира. Бог е мъртъв, да живее Бог! Не е цитат, затова не е в кавички.
Шрито
Знам какво е „сарказъм”, кака. Затова адаша ми е любим събеседник.
Шрито
Може би и във филмите има мъдрост, но в книгите - особено в народните приказки, тя е повече.
Шрито
Цитат(Shade @ 14/08/2025, 15:28) <{POST_SNAPBACK}>
Да, разбира се. Въпросът с любимите диктатори е изключително сложен.

Вместо само да критикуваш, дай и ти мнение по въпроса. Какъв човек е трябвало да бъде българският диктатор? Питето постъпва по-честно от теб - казва какво мисли по въпроса: „Комунистическият диктатор трябва да бъде тъпигьоз”. Дай и ти мнение, велики политически експерте.
Shade
Цитат(Шрито @ 15/08/2025, 01:49) <{POST_SNAPBACK}>
Вместо само да критикуваш, дай и ти мнение по въпроса. Какъв човек е трябвало да бъде българският диктатор?

Какво, какво? blink.gif
Наистина ли ми се разпорежда да дам мнение въпроса "Какъв човек е трябвало да бъде българският диктатор?"

Уау! Музиката свири туш!

Shade
Цитат(Шрито @ 15/08/2025, 01:31) <{POST_SNAPBACK}>
А Дъмбълдор е Бог Отец. Въпреки че в книгата умира. Бог е мъртъв, да живее Бог! Не е цитат, затова не е в кавички.

Каква е целта на горното изявление, освен потвърждение, че вярата без съответстващо познание е последно убежище на инфантилизма?

Но след като кредото ти се крепи на книжки с детски приказки като Хари Потър, да напомним, че има и други детски книжки, стойностни за пораснали (или по-скоро за непораснали). Например Алиса в Страната на Чудесата и Вълшебникът от Оз.
Където и двете героини отхвърлят илюзиите, като Алиса преминава през сюрреалистичен свят на сънища, а Дороти открива, че Могъщият Магьосник е обикновен човек, скрит зад завеса.
Shade
Цитат(Шрито @ 15/08/2025, 01:40) <{POST_SNAPBACK}>
Може би и във филмите има мъдрост, но в книгите - особено в народните приказки, тя е повече.

Най-много мъдрост има в 40-те тома личен принос на Любимия ти Социалистически Диктатор (за когото настоятелно изиска и моето мнение какъв трябвало да бъде).
Както си бир парче мъдрец, след поемане и мъдростта на "Оня, който ти отвори очите", неминуемо ще се превърнеш в квадратен, дори в кубичен, мъдрец.

Шрито
За мен Тодор Живков не е диктатор, а участник в шоу, подобно на Биг Брадър. Бил е вкаран вътре като участник, после - насочван, санкциониран, изгонен. Грешката му е била, че се е вживявал прекалено много в ролята си на участник в това шоу.
Shade
Цитат(Шрито @ 15/08/2025, 01:19) <{POST_SNAPBACK}>
Какво е постигнал Тодор Живков

Научихме какво е постигнал Тодор Живков едва след като ти ни отвори очите:

Велик управник, Баща на нацията (пардон народа). Натоварен с огромна отговорност - да отговаря и мисли за цяла държава, доживотен министър-председател и президент, отделно партията. За което са му плащали жълти стотинки. Всичко това без реална власт.
И като видял как без него "Идват тежки времена за любимия му народ", последвало "Много силно интервю на нашия Тато!"

Шрито
Цитат(Shade @ 15/08/2025, 16:03) <{POST_SNAPBACK}>
потвърждение, че вярата без съответстващо познание е последно убежище на инфантилизма?

Хари и Дъмбълдор са положителни герои, а Волдемор - отрицателен.
Шрито
А защо тогава питаш мен?! Сам си отговаряй на умните въпроси.
Shade
Цитат(Шрито @ 15/08/2025, 06:38) <{POST_SNAPBACK}>
За мен Тодор Живков не е диктатор, а участник в шоу, подобно на Биг Брадър. Бил е вкаран вътре като участник, после - насочван, санкциониран, изгонен. Грешката му е била, че се е вживявал прекалено много в ролята си на участник в това шоу.

От значение е да се знае какъв е за теб Тодор Живков.
Не става ясно, обаче, защо пропускаш важния му за алтернативнците период на Участник в Съпротивата. Ето автентична снимка как Тодор Живков лично се запознава с шумкарите (партизаните, де) след слизането им от Балкана на 9 септемри 1944 г. С което се превръща в бивш участник в Съпротивата и активен борец срещу капитализма и фашизма.
Вземи пример от Бай Ганьо. Той разкри, че някогашното участие на Орбан в Антикомунистическата Съпротива в Унгария му осигурява безсрочна индулгенция срещу всякакви възможни психични отклонения в бъдеще.
Защо игнорираш еквивалентаната индулгеценция на Тато? Поради невежество или поради антиевропейска насоченост?
Shade
Цитат(Шрито @ 15/08/2025, 06:57) <{POST_SNAPBACK}>
А защо тогава питаш мен?! Сам си отговаряй на умните въпроси.

Този евтин трик, буквално иширет, да превръщаш измислица в истина, от форумния поп ли го заимства?

Кой, кога и къде ти е разпореждал да пишеш хвалебствия за социалистическия рай, предвождан от Башата на нацията Тато? Който по твоите собствени признания ти "отворил очите" бедния си речник и селяндурски език, дето според теб бил "западно наречие".
Шрито
Цитат(Shade @ 15/08/2025, 17:00) <{POST_SNAPBACK}>
Поради невежество или поради антиевропейска насоченост?

Тук се заблуждаваш. За мен западноевропейците също са участници в това същото шоу. Тоест тях също не ги виня. И те са използвани по същия начин, по който и Т.Ж., а и ние българите като народ.
Shade
Цитат(Шрито @ 15/08/2025, 06:51) <{POST_SNAPBACK}>
Хари и Дъмбълдор са положителни герои, а Волдемор - отрицателен.

Кой е положителния герой и кой отрицателния между Шрито и Търсача, след като всеки от тях се има за положителен и отрича другия?
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.