Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Апотеоз (възхвала, възвеличаване) на социализма
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Страници: 1, 2, 3, 4
Shade
Социализмът беше системата на изобилието, умален модел на Божието царство. Социализмът осигуряваше всичко. Нищо не липсваше на хората. Духовно и материално изобилие, пълна осигуреност. Отсъствие на зло, социализмът беше синоним на добро.
Производството при социализма беше огромно. Имаше за вкъщи, имаше и за износ. Даже и за крадене имаше. В резултат на което съществуваше братство между хората. Пълна задоволеност, материална и духовна.

Върхът на материалното изобилие при социализма се изразяваше в това, че всеки можеше да си купи кола. Москвич или Трабант след три години чакане, Бартбург след 7 години чакане, Шкода след 9 години чакане, Лада след 15 години чакане. Но това са продробности. Важното е, че колите при социализма бяха достъпни. Не както е сега при отсъствието на социализъм.

Тези истини стават известни благодарение на създателните усилия на гилдията на духовно издигнатите ерудити. Познати също така като Набожници. Набожниците подддържат Учения. Ученията са едни такива занимания, които изискват усърдно цитиране на каквото е писано в Буквара на Учението. Цитиране, водещо в крайна сметка до поумняване и изключителна проницателност.
- Поумнелите проницателни са наясно, че Земята е плоска, защото така е писано в Учението.
- Поумнелите проницателни знаят и това, че модерните технологии са продукт на вяра и мечти.
- Поумнелите проницателни знаят също така, че в САЩ хората масово прахосват с широка ръка. Поради което не притежават нищо и живеят на кредити. Страдат хората в САЩ от материални липси и дефицити, защото си нямат социализъм да ги осигури. Обаче мечтаят. Мечтаят си за социализъм. Наричат го "Американската мечта".

На лишените от благотворния социализъм днешни българи, а също и на американците, са им нужни Учения. Ученията са от Бога. Ученията, които осигуряват материално и духовно благоденствие. Наука не е нужна. Науката е от Дявола и осигурява мизерия.
Когато Науката доминира над Ученията, хората не могат да си позволят да имат коли.
И това е най-малкото, което не могат да си позволят. По-сериозно е, че с Наука вместо Учения хората не могат да си позволят дори една ракия да пият в кръчмата.
Само практичните българи, които си правят 46-градусова ракия от сини сливи, пивка без разреждане и без мезе, задоволяват тази важна основополагаща нужда и живеят нормален живот дори при отсъствието на социализъм.

Някой да има възражения срещу тези Истини?
Питето
Във всяко поколение, навсякъде по света има изобилие от хора, които са щастливи ако имат сигурно "утре". Точно тези са основната цел и в основата на всяка религия, учение или социалистическа схема. Гарантираш им "папо днес и утре", малко "топло за зимата", нямането да е за всички по равно, и тези са твои доживотно.
Шрито
Цитат(Shade @ 05/08/2025, 13:48) <{POST_SNAPBACK}>
Важното е, че колите при социализма бяха достъпни. Не както е сега при отсъствието на социализъм.

Адаш, достъпни не означава евтини. Един москвич тогава си беше пари. Шест хиляди и нещо. Не помня точно колко. Нито помня заплатите колко са били. Все пак съм бил 5-6 годишен. Но и колите си бяха оригинални все пак - с руски, чешки, източногермански части. А не както е сега - всичко се прави по западни технологии с некачествени компоненти от робите в Китай.
Но не това е важното. При социализма колите бяха достъпни за българите, защото българинът е Божи човек и можеше да ги пожелае и съответно да ги притежава. И днес е същото. Не е до системата. Важно е благородството. Дали си с Бога, или не. С други думи, ако очакваш в тая тема да хвалим социализма, може би няма да се получи много добре. Ще забием пак в религиите и повечето, дето пишете тук, ще се напрегнете и атмосферата ще стане неприятна.
Shade
Цитат(Шрито @ 05/08/2025, 11:27) <{POST_SNAPBACK}>
Адаш, достъпни не означава евтини. Един москвич тогава си беше пари. Шест хиляди и нещо. Не помня точно колко. Нито помня заплатите колко са били. Все пак съм бил 5-6 годишен. Но и колите си бяха оригинални все пак - с руски, чешки, източногермански части. А не както е сега - всичко се прави по западни технологии с некачествени компоненти от робите в Китай.
Но не това е важното. При социализма колите бяха достъпни за българите, защото българинът е Божи човек и можеше да ги пожелае и съответно да ги притежава. И днес е същото. Не е до системата. Важно е благородството. Дали си с Бога, или не. С други думи, ако очакваш в тая тема да хвалим социализма, може би няма да се получи много добре. Ще забием пак в религиите и повечето, дето пишете тук, ще се напрегнете и атмосферата ще стане неприятна.

Идея си нямаш колко си забавен с невежеството си.
Ако не си бил 5-6 годишен по онова време, щеше да си запознат, че социалистическите нискокачествени таралясници, така както си бяха с оригиналните руски, чешки, източногермански части, си бяха едно вечно главоболие. Не само защото под тях задължително се образуваше локва от масло, не само защото още преди втората години от тенекиите им протичаха ръждиви вади, не само защото нямаше нещо по тях, което да не се поврежда редовно, освен (може би) резервната гума. А най-вече защото в магазините и сервизите липсваха "оригиналните руски, чешки, източногермански резервни части". Само това да беше. На пазара отсъстваха дори най-елементарни аксесоари, като например чистачки. Комплектът чистачки струваше три лева, но бяха дефицитни. Затова поголовно се крадяха чистачки. Ако си паркираш колата пред магазина и си забравил да си свалиш чистачките, като се върнеш след 10 минути, я намираш без чистачки. Хората спираха като завали и слагаха чистачки. Като свърши дъжда, веднага спираха и сваляха чистачките, за да не ги забравят.
Огромно унижение беше да си закараш колата на сервиз, защото без резервни части нищо не можеш да ремонтираш сам. Подтичваш след приемчика, а той се прави на зает или гледа през теб като през отворен прозорец. Докато не му снесеш двайсетачка.

Освен това явно не усещаш колко карикатурно звучиш с неумелото си забиване към религиите: "Няма да се получи добре в тая тема да хвалим социализма. Ще забием пак в религиите и повечето, дето пишете тук, ще се напрегнете и атмосферата ще стане неприятна. Важно е дали си с Бога или не, защото българинът е благороден Божи човек и като такъв, и преди, и сега, може да притежава всичко, каквото пожелае".

Не, не напрягаш атмосферата и не я правиш неприятна. Правиш я развлекателна.
Shade
Цитат(Питето @ 05/08/2025, 10:08) <{POST_SNAPBACK}>
Във всяко поколение, навсякъде по света има изобилие от хора, които са щастливи ако имат сигурно "утре". Точно тези са основната цел и в основата на всяка религия, учение или социалистическа схема. Гарантираш им "папо днес и утре", малко "топло за зимата", нямането да е за всички по равно, и тези са твои доживотно.

Тези хора са винаги щастливи. Те се изживяват като "българина".
- Тогава изказваха убеждение колко добре ще живеем утре в Светлото бъдеще, обещавано от Партията и СССР.
- Днес отчитат със същата увереност колко добре живеехме вчера при социалистическото изобилие, осигурявано от Партията и СССР.
- Но продължават да са убедени в със сигурност предстоящото Светло бъдеще. Под формата на "Българинът е с Бога, благороден Божи човек. Затова ще притежава всичко, което пожелае". Като под "всичко" се разбира "Вечен живот и биберон с 46-градусова шльокавица от сини сливи в Божия скут“. Какво повече от това би могло да му е нужно на "българина"?
Шрито
За ремонтите и ядовете вече бях пораснал. Помня ги ясно. Значи освен скъпо е било и некачествено. Така е и до днес. Най-скъпото и най-некачественото се изпраща за варварите. Но въпреки това, ние си останахме чисти. Непокварени. Божии. Привеждам ти цитат от любимата книга на нашия Никодим -Хари Потър:

Цитат
— Но…
— От изключителна важност е да разбереш това! — каза Дъмбълдор като стана и заобикаля из стаята, а мантията му се вееше. Хари никога не го бе виждал толкова развълнуван. — Като се опита да те убие, Волдемор сам избра забележителния човек, който седи в момента тук пред мен, и му даде нужното, за да свърши работата! Заради грешката на Волдемор, можеш да виждаш в мислите и амбициите му, и можеш дори да разбираш змийският език, на който дава заповедите си. И все пак, Хари, независимо от привилегированото ти проникване в света на Волдемор (което между другото е дар, за който всеки смъртожаден би убил), ти не си изкушен от Тъмните изкуства, никога, дори за миг, не си показвал ни най-малко желание да станеш един от последователите му!
— Разбира се, че не съм! — с възмущение каза Хари. — Той уби майка ми и баща ми!
— Накратко, ти си защитен от способността ти да обичаш! — високо каза Дъмбълдор. — Единствената защита, която евентуално ще сработи срещу съблазните на Волдемор! Независимо от всички изкушения, на които беше изложен, всички страдания, които изживя, сърцето ти остава чисто, толкова чисто, колкото и когато беше на единадесет. Тогава погледна в огледалото, което отразява желанията на сърцето и видя само как да спреш Волдемор, а не безсмъртие или богатства. Хари, имаш ли представа, колко малко магьосници могат да видят в огледалото това, което ти видя? Тогава Волдемор е трябвало да знае с какво се захваща, но явно не знаеше! Сега обаче знае. Ти премина през умът на Волдемор без да пострадаш, но той не може да те овладее, без да изпадне в смъртна агония, което му стана ясно в Министерството. Не мисля, че разбираме защо, Хари, но той толкова бързаше да осакати собствена си душа, че никога не отдели време да разбере несравнимата сила на една цяла и неопетнена душа.
https://chitanka.info/text/1911-hari-potyr-...vnija-prints/23

Хари Потър, разбира се, е самият Спасител - Исус.
Glo
всъщнос социализма не е умален модел да божието царство, а по-скоро на Сатанинското, Шрито както обикновено е в голяма заблуда! защо? щото в божието царство няма равенство, няма демокрация, божието царство е диктатура на бога а не на пролетариата, колкото и измамно да звучи, че пролетариата управлявал, и чистачката може да критикува директора хе-хе, я иди критикувай бог да те видим! там се изпълнява всичко което каже бог! верно че има някъв култ към личността, но там йерархията е тотална, най-горе е бог, после началства, власти, херувими, серафими, ангели, архангели и най-долу е човека който има задачата да копае и обработва градината и да я пази от злото което бог сътворил, щото то кой друг? сатаната се бори за равенство и братство, и свобода от божията диктатура, така че той е главния социалис! затова бог адски му се дразни и постоянно се опитва да го залови, но сатаната има поддръжката на една трета от ангелите - падналите ангели дето им вика бог! сатаната ни обещава свобода, бог ни обещава яка гега щото гледа на хората като на овце, Сатаната гледа на хората като равноправни същества, Бог ни обещава вечен живот но само ако изпълняваме всяка негова заповед, ама то какъв живот ще е това ако нямаш свобода! знаете главния девиз какъв е - Свобода или Смърт! biggrin.gif Шрито ги бърка двете понятия щото в главата си още живее в безгрижното си детство за разлика от тялото си с което живее в настоящето, и се получава един голям сблъсък и едно голямо недоумение защо така се случва! а беше толкова хубаво! нито е било хубаво, нито е било лошо, и тогава и сега, човек трябва да се променя с времето подобно на тялото си! щото само идиотите не се променят никога - както е казал Шин Мун Фак! biggrin.gif а пък Джук Чук Си е казал - всичко тече , всичко се променя! ставам всяка сутрин с мисъл в главата си за нови събития, нови технологии, нови филми, музика, мода, готварски рецепти и прочие, в мойта глава живея в настоящето и бъдещето, а с тялото, е! докато го имам все по един същ начин, плюскане, поркане, шопинк, телевизия, интернет, онаа в магазина на ъгъла гледам вчера турнала и цени в евро, знаете, че нямам търпение да влезнем в еврозоната , днеска влизам и й викам, - чу ли новината , лева остава, баси laugh.gif таа подскочи и вика, ама как, аз толкова много етикети лепих, значи напразно се изгърбих laugh.gif после взе да ме гледа съмнително, - да бе, точно па на тебе ше ти повярвам, доброто ми момче Шрито някак си го пропусна тоя новия живот, не че и аз не съм го пропуснал щото младостта си замина , в другия живот ше си поживеем много по-добре, обещавам го и на Шрито 245.gif
Shade
Цитат(Шрито @ 05/08/2025, 21:28) <{POST_SNAPBACK}>
За ремонтите и ядовете вече бях пораснал. Помня ги ясно. Значи освен скъпо е било и некачествено. Така е и до днес. Най-скъпото и най-некачественото се изпраща за варварите. Но въпреки това, ние си останахме чисти. Непокварени. Божии. Привеждам ти цитат от любимата книга на нашия Никодим -Хари Потър:

https://chitanka.info/text/1911-hari-potyr-...vnija-prints/23

Хари Потър, разбира се, е самият Спасител - Исус.

Тук научаваме, че както е било по време на социализма, любим на всички вас (включително Баето и Попето), "вече пораснали", чисти, Божии, непокварени алтернативници-русофилистици, така е и до днес. Може да бъде доаказно дори с цитати от детски книжки като Хари Потър и Патиланско царство.

Става ясно, че актуалното от онези години, възпято от българската естрада, е в сила и до днес.
Като е така, налей си един бокал с воняща сливовица и вдигни благоговеен тост за Спасителя - Исус. Спасението на неспасяемите е на Оня свят.
Shade
Цитат(Glo @ 06/08/2025, 04:23) <{POST_SNAPBACK}>
всъщнос социализма не е умален модел да божието царство, а по-скоро на Сатанинското, Шрито както обикновено е в голяма заблуда! защо? щото в божието царство няма равенство, няма демокрация, божието царство е диктатура на бога а не на пролетариата, колкото и измамно да звучи, че пролетариата управлявал, и чистачката може да критикува директора хе-хе, я иди критикувай бог да те видим! там се изпълнява всичко което каже бог! верно че има някъв култ към личността, но там йерархията е тотална, най-горе е бог, после началства, власти, херувими, серафими, ангели, архангели и най-долу е човека който има задачата да копае и обработва градината и да я пази от злото което бог сътворил, щото то кой друг? сатаната се бори за равенство и братство, и свобода от божията диктатура, така че той е главния социалис! затова бог адски му се дразни и постоянно се опитва да го залови, но сатаната има поддръжката на една трета от ангелите - падналите ангели дето им вика бог! сатаната ни обещава свобода, бог ни обещава яка гега щото гледа на хората като на овце, Сатаната гледа на хората като равноправни същества, Бог ни обещава вечен живот но само ако изпълняваме всяка негова заповед, ама то какъв живот ще е това ако нямаш свобода! знаете главния девиз какъв е - Свобода или Смърт! biggrin.gif Шрито ги бърка двете понятия щото в главата си още живее в безгрижното си детство за разлика от тялото си с което живее в настоящето, и се получава един голям сблъсък и едно голямо недоумение защо така се случва! а беше толкова хубаво! нито е било хубаво, нито е било лошо, и тогава и сега, човек трябва да се променя с времето подобно на тялото си! щото само идиотите не се променят никога - както е казал Шин Мун Фак! biggrin.gif а пък Джук Чук Си е казал - всичко тече , всичко се променя! ставам всяка сутрин с мисъл в главата си за нови събития, нови технологии, нови филми, музика, мода, готварски рецепти и прочие, в мойта глава живея в настоящето и бъдещето, а с тялото, е! докато го имам все по един същ начин, плюскане, поркане, шопинк, телевизия, интернет, онаа в магазина на ъгъла гледам вчера турнала и цени в евро, знаете, че нямам търпение да влезнем в еврозоната , днеска влизам и й викам, - чу ли новината , лева остава, баси laugh.gif таа подскочи и вика, ама как, аз толкова много етикети лепих, значи напразно се изгърбих laugh.gif после взе да ме гледа съмнително, - да бе, точно па на тебе ше ти повярвам, доброто ми момче Шрито някак си го пропусна тоя новия живот, не че и аз не съм го пропуснал щото младостта си замина , в другия живот ше си поживеем много по-добре, обещавам го и на Шрито 245.gif

Всъщност за "Драгите смехурковци" на форума, социализмът беше умален модел на Патиланско царство.
Glo
хората на Ученията знаят, че бог работи чрез хора, но не вярват че именно Бог ни праща заради тях да ги подпомогнем по пътя им на развитие и възприемане на света, въпроса е - кого чакат тогава да им изпрати Бог 292.gif
Glo
щото бог никога не оставя търсещия без отговори, ако търсещия ученик не ползва Инстаграм, бог няма да му прати отговори там, а ще му прати отговори през някой форум който той ползва, бог не е тъп biggrin.gif или ше му прати отговори през някоя книга, филм, песен, някоя среща с някого, някое събитие, насън примерно и прочие вселенски вълшебства, че даже и някой пожар или катастрофа, неведоми са пътищата божии - писано е! sunbathing.gif
Питето
И то какво излезе? Всички невярващи, дето се чипираха с ваксините за ковид сега имат постоянна връзка с кораба майка, а точно набожните, дето заради вярата не се чипираха, остават глухи и слепи за божиите слова...
Питето
Абе вярно ли, че собствениците на москвичи ги погребвали прави?
Glo
благодаря за въпроса! Пите! абе знайш ли че ме подсети колко много съм тъп, значи сменял съм ангренажен ремък на моя дизелов вискоскоростен болид рено меган трета серия, някъде преди 7 години, мислех си че ангренажния ремък върти всички системи, обаче! покрай кросовъра на дъщерята изгледах доста материали за двигателите на рено, нейния е бензин обаче си мислех, че пистовия ремък който се вижда е ангренажен, но се оказа че е точно пистов, а ангренажния всъшнос е скрит с капак и е верига! да, верига! дават и 200 хил км пробег без смяна, и взех че се загледах в моя убийствено летящ болид, ми и той имал отделен пистов ремък дето върти динамото и климатика, и аз не знаех ,баси недопрешибания тъпак дето съм navikvane.gif и си карам спокойно разбираш ли, с едно такова превъзходство над останалите дебили, че колата ми е топ, ше ходя тее дни да сложа нов, иначе съм имал москвич едно време, от новите модели, тее дето приличаха на западно рено, като минех през локва гаснеше задължително насред локвата щото му се мокреше делкото w00tbrows.gif след половин час като изсъхнеше делкото успявах да запаля и да потегля, карбуратора се запушваше постоянно с боклуци въпреки филтрите които му слагах, явно толкова са били качествени тее филтри и горивата, бях се специализирал в бързо разглобяване, почистване и сглобяване на карбуратора, всеки месец деееба, като спреше да върви знаех, че там е проблема wavetowel2.gif отличен шофьор съм иначе, карах едно време лятото линейка преди казармата, 120 лв заплата хе-хе, ама само карам, не се занимавам с ремонти а и не искам, има си хора за всичко! sunbathing.gif
Shade
Цитат(Glo @ 07/08/2025, 03:45) <{POST_SNAPBACK}>
...ангренажния, ше ходя тее дни да сложа нов...

Още днес иди да го сменят.
В даден момент зъбите на силно износените агренажни ремъци тръгват да прескачат, цикловото време се измества и клапаните започват да се блъскат в челата на буталата, и да ги дупчат и разбиват.
Glo
не, не, Шейд, не ангренажния, малко оплетено се изразих, имам предвид пистовия ремък, него не съм сменял никога, мислех си че няма отделен пистов ремък и че ангренажния върти всички системи az takovata.gif ангренажния ми е на 40 000 км/ 7 години!

иначе едно време на старото ми рено невада, дето возеше като лодка, скъса ми се нов ангренажен ремък по вина на шефа на сервиза дето купил ремъци отнякъде на много изгодни цени дебилаnavikvane.gif стана точно това, блокира ми двигатела, изкривиха ми се клапани, главата, не знам буталата дали бяха засегнати, ама тоя ми плати целия ремонт, но то като разбиеш веднъж двигателя 292.gif други марки коли имат защита против късане на ангренажен ремък, ама мойто тогавашно рено нямаше, сегашното не го знам как е, трябва да питам Копайлът, страшно много разбира от коли и двигатели, чесно tongue.gif laugh.gif
Glo
тоя дебил шефа на сервиза, живеех в софия тогава, там са най-големите селяни и педали, дето купил изгодно ремъци, всичките рвмъци на всички коли дето бяха сменили за няколко дена се бяха скъсали, та сервиза бая пари му се наложи да плати на клиентите заради тее изгодни ремъци, по-добре да си бях карал със стария ремък дееба, дебили правят бизнес в българия, айде тоа си плати за дебилщината, ама защо и аз трябваше да страдам, щото бг дебила завлича със себе си и нас - малкото точни, стриктни и прекрасни хора в тая страна на пършиви ганьовци и селски идиоти prashchai grigorii.gif
Glo
негърско сайку от Конго

днес в далечно черно Конго
се родил пореден Бонго
и той ще стане скоро Ученик!
rolleyes.gif
Шрито
Цитат(Shade @ 06/08/2025, 14:41) <{POST_SNAPBACK}>
Спасението на неспасяемите е на Оня свят.

Виж колко ясно един Патиланчо е видял нещата, при това още 1997 г.: https://youtu.be/7kh5MkeWvaY?si=UVgPIH3gqGUARxOa

Нещата, които ние дори днес, след почти 30 г., не можем да видим толкова ясно. И е бил 85 годишен тогава. Диктатор, деспот, тиранин, изверг, но, ако нямаше прераждане, най-вероятно щеше да попадне в рая. Чист като дете.

https://youtube.com/watch?v=aOH7u126p5M&feature=shared
Потребител

здравейте приятели,

нямам мнение по темата, но искам да поздравя Сенкин, защото винаги подава най-добрите теми! ...

- - -

... забелязва се също, че високоерудираният ескулап освен в тайните на цитирам - "експлоатация на адреанажния ремък" ни въвежда още в останалите четирийсет и две страници от писмото си в излагане на своите съображения относно телепатията, телекинезата и четвъртото измерение ... т'ва с приложени надлежно диаграми, таблици и снимки на аверса и реверса на тайнственият ремък в естествена големина ...

... хепи фрайдей, приятели! ...

:.)

Shade
Цитат(Шрито @ 07/08/2025, 13:05) <{POST_SNAPBACK}>
Патиланчо е видял нещата ясно, при това още 1997 г.

Въпрос: Кое обединява алтернативниците?
Отговор: Склонността им да си въобразяват, че хвърчащите им подпийнали видения са реалност, наблюдавана и от трезвите.
Поради което са решили, че не е нужно да разясняват илюзиите си. Или пък са неспособни да ги опишат. Което в крайна сметка е едно и също.

Единият алтернативник се радва възторжено на ясно видени (според него) неща отпреди 30 години. А никак не се притеснява, че нищо смислено не е видял ясно от цели 2000 години насам .

Другият алтернативник се беше изхвърлил аналогично без конкретно пояснение:
"Ако си тръгнал на война, ето така се прави. А не кат Путин".

Третият алтернативник поне се опитва да се задържи изправен, като прочисти мътилката в главата си с въпроса "Защо": "Съобщиха, че небето е зелено. Защо е така?"

С други думи, каквото Патиланчо е видял ясно, остава на тъмно.
На тъмно и остава и каквото Шаграт (Путин, де) не е направил на война, а трябвало да направи.
Shade
Цитат(Потребител @ 07/08/2025, 15:22) <{POST_SNAPBACK}>
...нямам мнение по темата, но... цитирам - "експлоатация на адреанажния ремък"... в естествена големина.

Като е така, дай и нещо за експоатацията на карданния вал.
Glo
добрутро гайс 770d4fd976.gif

станах днес с идеята да не поркам и да ида по някое време като се натуткам след два три часа в мойте сервизи, те са няколко сервиза залепени един до друг, гумаджия, ремъкджия, двигателджия - мноо свестни майстори всичките и си разбират от работата, пък и се знаем отдавна, и така след разговорите за ремъци и кардани ме светна една гениална утриннофилософска мисъл, а именно -

от една страна живота ни е овъртолил като колеленца в ангренажен ремък от едната входяща страна, от друга страна ни е заъртял бясно като карданен вал от другата изходяща страна

накрая ауспухов апокалипсис
гъсти сажди, черен дим
в атмосферата отровна
към чистото небе летим

а там спасение ни чака
там няма Ел и ДеВеГе
единствен там е само знака-
трасе за хора със криле

велико ааа, аааа?! ааааа?! wavetowel2.gif gepi.gif
Glo
по същото това време в една далечна галактика rolleyes.gif

цък
Бай Ганьо
Нищо не каза за войната.
Как се прави?
Както я правят руснаците, или израелците?
Или пък любимите ти американци.
Я кажи... laughing.gif
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 08/08/2025, 03:09) <{POST_SNAPBACK}>
Нищо не каза за войната. Как се прави?
Както я правят руснаците, или израелците?
Или пък любимите ти американци.
Я кажи... laughing.gif

Хм... След като ти повдигаш въпроса, най-логично би било първо ти да кажеш.

Ама си наясно, че нищо не знаеш, докато някой не ти го "каже", нали? С други думи "Я кажи..." изразява надеждата ти някой да се включи и да ти отвори очите.

Отчетлива е унификацията в средата на алтернативниците-русофилистици-антиваксъри. Представена главно от алкохолици, набожници или и двете в комплект. Все типични "хора от народа". Тоест нискообразовани простички и ограничени хорица.
Но няма лошо, всички са хора с човешки нужди, малки и големи. С право и възможности за задоволяване на тези нужди.
За добър късмет нуждите на вашата колегия са скромни и непретенциозни: да ядете, да пиете, да серете и най-вече да вярвате на вересия.
Бай Ганьо
И пак нищо не каза...
Я кажи де, кажи... laughing.gif
Такива сте доносниците...
Никога не отговаряте кратко, ясно и точно.
Glo
мили братя и сестри, ма то сестри май отдавна няма тука, по-добре така, че като почнат да се лепят по хората, няма отърване sunbathing.gif време е да си напиша отчета за днес, отидох при моя човек да ми смени пистовия ремък и ролката към него, поръча ми ремък гейтс, едни от най-добрите в света, стария ремък отвън изглеждаше като нов, но отвътре се беше понапукал по тее там как се казват тее линийки, но си личи само като го сгънеш – 85 евро цялата работа с труда! мноо съм доволен, ацки бързо пипа, сваляне на предна гума, подкалник, кори мори, болтове молтове, докато поседях малко на едно столче и беше готов, хехе, после шопинг насам натам, от един турски магазин си купих 400 гр турска консерва пълнени чушки, мноо са вкусни, почти само чушки и кайма която не е свинска – цена 2,25 цента, biggrin.gif заредих много пиячка на яка промоция и разни неща за плюскане и сега следва климатик и поркане, благодаря на бога малко закъснях на излизане , едно че се туткам часове – душове, съхнене пред компа и тиви, парфюми и прочие мъжки неща, обаче се проснах през телевизора да погледам сутрешния блок и съм заспал laugh.gif , та успях да се изстрелям чак след дванайсчеса, , бе всичко точно бе, няма страшно, свърших всичко което си бях наумил, така се върши работа sunbathing.gif
Шрито
Цитат(Shade @ 08/08/2025, 02:19) <{POST_SNAPBACK}>
...каквото Патиланчо е видял ясно, остава на тъмно.

Видял е, че идват тежки времена за любимия му народ. И че той вече не може да ни помага или спасява. След като Горбачов е прецакал работата.
Затова ни е оставил Нов завет: "Бъдете единни срещу злото".
Много силно интервю на нашия Тато! tan.gif hat.gif
Шрито
Цитат(Питето @ 06/08/2025, 18:55) <{POST_SNAPBACK}>
Абе вярно ли, че собствениците на москвичи ги погребвали прави?

Не знам, Пите. Не знам дори това виц ли е, или мъдрост някаква. Питай адаша, той е ходил повече по кръчмите. Чувал съм някои мъдрости от него, но тази точно - не.
Последно какво ми беше казал... беше нещо от рода на: "Който яде, сере; който не яде, не сере".
В мойте Писания няма такива мъдрости. Там има възвишени неща. Адаша вика, че били нереални (алтернативни), друго си било кръчмарското. Може и да е тъй, не съм се замислял толкоз надълбоко.
Shade
Цитат(Питето @ 06/08/2025, 08:50) <{POST_SNAPBACK}>
И то какво излезе? Всички невярващи, дето се чипираха с ваксините за ковид сега имат постоянна връзка с кораба майка, а точно набожните, дето заради вярата не се чипираха, остават глухи и слепи за божиите слова...

Не ги мисли набожните. Като простички хорица, необремени със знания, дадени от Дявола, те виждат нещата ясно. Защото знаят на кого да вярват.
На тоя свят вярват в силни интервюта на любими диктатори.
В перспектива вярват, че виждат ясно измоленото топло местенце в Божия скут.
Glo
добрутро юрофайтъри 770d4fd976.gif мисля да ударя и аз като Шрито едно питие за отскок, Шрито много го мисля напоследък, еми щото някакси е изпаднал от оня хубав свят в който всички бяхме равни и имаше москвичи и запорожци за всички, е верно бяха много скъпи, но имаше равенство и братство, хората се уважаваха и си помагаха, друго такова време на земята не е имало досега, и всичко това беше благодарение на Бай Тошо, не е вярно че беше комунистическо робство, на хората им взеха всиччко, земите, предприятията, големите жилища и ги дадоха на циганите и на селяните щото беше справедливо всички да имат еднаква жилищна площ, по една стая на семейство, от заводите Даваха заводски двустайни панелки на две семейства с две деца, по една стая на смейство и хората си живееха дружно така години наред, заедно в завода, заедно в къщи, заедно целия колектив с карта на заводската СТАНЦИЯ prashchai grigorii.gif партията се грижеше да ти даде панелка баш там дето въобще не би си купил никога, определяха ти блок, етаж, апартамент, ако не искаш- - моля следващия пролетарий да заповяда! пускаха олио по магазините отвреме на време, паролата беше - пуснали са олиоооо и бабичките пред входа скачаха и се втурваха ДРУЖНО с мрежичките, после варяха лютеница зад блока, около панелките само природа, трева, бабуни, кал зимата, ама имаше жителство, не можеше току така да идеш да живееш другаде, най-хубавото беше, че не можеше да доближиш границата на 30 км щото можеше да избягаш от рая, сещате се за оная пиеса - бягство от рая! другарите се грижеха да не избягаме от хубавото щото ние бяхме прости, даже ни стреляха по границите b_046.gif важното беше, че и Вуте не можеше да се измъкне, на морето ядяхме на СТОЛ, спяхме в бараки с общи външни душове и яки тоалетни, вода имаше почти винаги, но закво ти е вода като морето ти на две крачки, нямаше и нужда от канализация, имаше море! и се къпехме спокойно, дружно, чуждениците горките бяха на хотел и ядяха в ресторанти, яко ги деряхме, еми като са прости! за да не пречим на властта да ги дере - гледаха нас да не ни пускат много по ресторантите, сервитьорите се цупеха като им седнеха българи, пречеха им да си вършат подривната работа, бяха нещо като партизани от по-ново поколение, докладаше се всичко кой какво ял, какво казал, имало ли е контакти с чужденци, беше си като на кино, все едно си игграехме на стражари и апаши, имаше още много хубави неща, всичко все хубаво беше, живота беше спокоен, спрял, застоял, нямаше кредити, то и да вземеш кредит нищо не можеш да си купиш, имаше взаимоспомагателни каси вътре в колективите да се знае колко заем е взел, за какво го е взел и колко е внесъл в касата, имаше и лихвоточки дето ти излизаше ред за апартамент има няма за някви си там петнайсе двайсе години, и после пак яко си плащаш ама то вече си претръпнал от чакане но си имаше и СВОБОДЕН НАЕМ, пък и парите нямаха значение, затова не ни трябваха никви доходи, ееее там малко някое левче, господ и без това се грижи за всичко, и за храната и за дрехите, ПИСАНО Е -не мисли за утрешния ден! biggrin.gif

Борбата на Шрито за връщане на отминалото време!

когато бях на барикадите и пазех сам самин държавата ни проста
летяха копия, стрели по мене и даже и ракети балистични
хиляда танка, дронове и арбалети и даже водолази със харпуни
но държах се! помитах всичките наред и силно ги унищожавах
потоци кървища, реки дори, камари трупове до небесата
изпратиха свещеници капиталисти със кръстове и с кофи със вода светена
подвикваха ми отдалече с колониален западен акцент
и хвърляха по мене чудотворни зли икони! но толкова си могат! устоях!
защото изпълнявах волята на бога и бях единствен в негови води
издигах ги към небесата а той отгоре хвърляше ми позивни
докараха дори един Стормшадоу, хе-хе, набързо го унищожих
и после седнах да обядвам изпържени от огъня яйца на вестник и шише ракия
ма те не знаят и примирие да спазват! нали ви казвам – обирджии!
на тази славна барикада аз нивга няма да умра, дори да пратят еф-16
и него ще го поразя! ще дремна малко и ги почвам
и много точно ще насочвам от огненото езеро искри
апокалипсис е! мислИ човеко грешен! хубаво си помисли!
едно е само днес Учението, а въздуха от Сатани пращи!
rolleyes.gif
Shade
Гло, това едно изключително точно и правдиво описание на тежките времена на любимия народ на Тато!
Ако беше телевизионно интервю, щеше да е много силно интервю. С което слагаш в джоба си Тато, любимеца на Шрито. "Нашият Тато", както Шрито го зове с благоговение и преклонение. Апотеоз на социализма от страна на Шрито. На самом деле, така да се каже, ако използваме езика на добродушните братушки, культурата, предлагана от Руский мир (познат съща така като Рашисткий мир).

Тато е любимец също така на останалите изтъкнати високоиздигнати алтернативници като Киро Брейка, Баето, Попето и несъмнено Снобето.

Описанита от теб действителност не може да бъде видяна толкова ясно от гореспоменатите дори днес, след повече от 35 години.
С тези стойностни разкрития оставаш чист като дете, и ако нямаше прераждане, най-вероятно щеше да попаднеш в рая.
Питето
Абсурд е, да си имал вземане даване с москвич, и да не знаеш защо собствениците на москвичи искали да ги погребват прави. Кръчми, библии ...или си нямал такова чудо, или се правиш на приятно разсеян. Москвича не е кола, а наказание.
Glo
tongue.gif hat.gif gepi.gif

туй на прима виста, ако тръгнем да се сещаме за квото се досетим и за каквото н е се досетим, ше изпишем десетки чаршафи с извращенията на социализъма, то се видя ясно при германците - източните и западните! трабантите и вартбурзите като апотеоз на шибания пролетариат, щом социализма докара източните германци до такова падение, а те все пак са германци като западните, то кво да говорим! хора като Шрито който въпреки всичко е много добро момче и аз го харесвам, не могат да вдянат, че още сме бедни в сравнение с демократичните държави, не заради последните 35 години демокрация, а заради комунистическите 45 години преди тях, и че хората емигрираха масово точно заради тях! и не им е виновен Бойко а точно Бай Тошо, то как се оправя тоя десетилетен ненормален комунистически батак, не можем да махнем с вълшебна пръчка, ама били разграбили построеното! ми давиебамйаката, то всичко е за ликвидиране, то не е икономически жизнеспособно, ревът за някви заводи дето не знам си на колко хиляди хора давали хляб, еми давали, и малко сиренце давали, ма не можеше да изхраниш две деца, дето едно време преди са хранели по 10 и повече, къде го има тоя лаф - учи мама да не работиш! ма Бай Тошо ни бил наплодил до 9 милиона! и колко точно българи са се наплодили като раждаха по едно максимум по две деца, ако имаш три ставаш за смях, щото много деца раждаха само циганите и турците, е те са точно тоя дял, че после се наложи да изгоним 1 милион турци laugh.gif то хубаво, че имаше къде, ама циганите си останаха щото тях къде да ги пратим 292.gif трябва си време, още поне 10 години, да умре и последния роден в комунизма, Мойсей неслучайно е водил тъпите евреи в кръг 40 години в пустинята да измрат и последните родени в робство, щото комунизма си беше истинско робство, съветско робство, ма на онее блатници им се отразил добре щото са били крепостни селяни, пък ние какви роби сме били по турско? и тее идиотски пропаганди за насилственото потурчване, още немога да се отърва от набитата ни пропаганда да ги мразим, щото турците са едни прекрасни нормални хора, в турция ни се радват като разберат че сме българи, о, комшу, комшу, а тая шибана русия дето дебилния българин ги има за братушки, непременно трябва да се разпадне час по-скоро, гледам разни клипове на руските пропагандисти, по цял ден заплашват света с ядрено оръжие, трябвало балтийските страни да унищожат, че били русофоби, трябвало лондон, берлин и париж да бомбят, трябвало азербайджан да накажат, да им направят едно нахлуване, па армения и грузия много си вирели носовете, една рускиня вика, ние сме ги освободили всичките тее народи и ги хранехме 75 години laugh.gif а на украйна им били построили всичките заводи, училища и изобщо всичко, както и на балтийските републики, та ми стана интересно, руснаците докато са им строили всичко и са ги хранели, тее украинци и балтийци какво са правили през всичкото това време

цък
Glo
Цитат
"експлоатация на адреанажния ремък"

Потребител, я пак! какъв ремък laugh.gif tongue.gif
Потребител

... мда ...

Гло, т'ва което виждаш са няколко градуса с висока резолюция там, където е фокусирано окото ... всичко останало е просто периферно замъгляване - светлина и движение и движението привлича фокуса ...

... освен това очите ти трепкат през цялото време ... движенията се наричат "сакади“ ... замъгляват изображението, щото сакадите са прекалено бързи, за да ги обработи мозъкът, така че окото ти просто се изключва между паузите ... то само грабва отделни, изолирани във времето стопкадри, като мозъкът редактира празните места и ги съшива в илюзия за непрекъснатост в главата ти ...

... с възрастта, Гло, сакадите се забавят ... илюзията за непрекъснатост създава изкривена представа за собствено време ... докато всички останали са в обичайният си ритъм, за теб времето прогресивно се забързва ...

... така цялата вечност на два дни могат да минат като миг :.) ...

- - -

... сега, ако излезеш с дисертация за цитирам: "адреанажния ремък" - признавам ти геналността ...

:.)

Питето
НЕкакъв конфликт на интереси около хонорарите или просто си роден след соца.
Цитат(Потребител @ 08/08/2025, 01:22) <{POST_SNAPBACK}>
...
нямам мнение по темата ... - - - ...

Glo
Цитат
сега, ако излезеш с дисертация за цитирам: "адреанажния ремък" - признавам ти геналността ...

laugh.gif

я да видим rolleyes.gif ако си поръчаш в сервиза адреанажен ремък, най-вероятно механика да ти даде енергийна напитка да те напомпи с повечко адреналин tongue.gif laugh.gif
Shade
Цитат(Glo @ 10/08/2025, 00:30) <{POST_SNAPBACK}>
туй на прима виста, ако тръгнем да се сещаме за квото се досетим и за каквото н е се досетим, ше изпишем десетки чаршафи с извращенията на социализъма...

Давай още, с това добре обосновано вдъхновение си в състояние да създадеш бестселър. Който да отвори очите на заспалите простовати вярващи алтернативници за реалностите. Не само на форумните такива, да не ги споменавам пониково.
Питето
Цитат(Glo @ 10/08/2025, 10:30) <{POST_SNAPBACK}>
...една рускиня вика, ние сме ги освободили всичките тее народи и ги хранехме 75 години laugh.gif а на украйна им били построили всичките заводи, училища и изобщо всичко, както и на балтийските републики, та ми стана интересно, руснаците докато са им строили всичко и са ги хранели, тее украинци и балтийци какво са правили през всичкото това време
...

По-интересно е, щом са успели да построят толкоЗ много, що сега не могат едни пирони да си произведат на собствена територия...
Шрито
Не е абсурд, щото тогава нямаше интернет. Даже и сега не съм проверявал какво значи това право погребване на москвичари.
Иначе москветата си бяха много гадни. Най ме мъчеше миризмата на изгорели газове в купето. Киселини получавах от тях. И нашият осмак редовно го палехме с манивелата. Осмаците палеха по-лесно с манивела от дванайсетаците. Бях станал майстор. Даже не можеше да ме „ритне”. Но хубави манивели се правеха навремето. Здрави. Сто години можеш да си ги ползваш. Случваше се и да го бутаме, докато запали. Като го задавиш, пали по-трудно. По три обиколки на блока сме правили, но накрая винаги палеше. Никога не ни е оставил, да не можем да си свършим работата с него. Надеждни машини. Знаеш, че имаш кола.
Шрито
Цитат(Glo @ 09/08/2025, 09:04) <{POST_SNAPBACK}>
Борбата на Шрито за връщане на отминалото време!

Нищо не искам да връщам. Казах му на адаша още в началото, че темата му няма да намери поддръжници. Никой няма да тръгне да хвали социализъма в оня му католически вид!
Shade
Цитат(Шрито @ 10/08/2025, 14:13) <{POST_SNAPBACK}>
Нищо не искам да връщам. Казах му на адаша още в началото, че... никой няма да тръгне да хвали социализъма!

Разбира се, разбира се, изобщо никаква хвалба на социализма не си представил.
Само си описал вярата си как "Нашият Тато“ видял, че "идват тежки времена за любимия му народ". След леките времена, осигурени под мъдрото му управление. Осигурили безусловно "На работата лекото и на хляба мекото".
И "логичното" заключение: "Много силно интервю на нашия Тато!
Да, наистина много силно. Силно почти колкото твоята вяра.
Шрито
Цитат(Shade @ 11/08/2025, 00:29) <{POST_SNAPBACK}>
Само си описал вярата си как "Нашият Тато“ видял, че "идват тежки времена за любимия му народ".

Това интервю ми отвори очите как са постъпили с човека. Използвали са го и после са го съсипали. Чиновник - това е бил Тодор Живков. Държавен служител на заплата. Всеки е можело да бъде на неговото място. Избрали са него. Лош късмет.
Shade
Цитат(Шрито @ 11/08/2025, 04:24) <{POST_SNAPBACK}>
Това интервю ми отвори очите

Очевидно е така. Потвърждение защо вашата колегия вижда нещата най-ясно.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 08/08/2025, 06:22) <{POST_SNAPBACK}>
И пак нищо не каза... Такива сте...
Я кажи де, кажи... кратко, ясно и точно.

Да кажа тогава кратко, ясно и точно:
Трезво мислещ алкохолик. Такъв си. laughing.gif
Питето
Аха, точно по социалистически го докара да е виновна външната политика. Иначе Тато хич не е виновен щото са го избрали на случаен принцип, като топче от ТОТО-то... смехурко ми нали точно за това се е натискал, да е в торбата за избиране. И що така "преводача" не се отказа от поста и не го пробута на нЕкой друг, ами си го стиска докато не му го отнеха насила?
Шрито
Не на случаен принцип, били са търсени точно тези качества. Як кастинг е имало, бъди сигурен.
А той в какво да е виновен?!
Излъгали са го, че ще бъде велик управник, Баща на нацията (пардон народа), нещо като монарх. Натоварили са го с огромна отговорност - да отговаря и мисли за цяла държава, доживотен министър-председател и президент, отделно партията с глупавите конгреси, политически учебни години и пр. Плащали са му жълти стотинки. И той реална власт явно не е имал, държавата изцяло се е управлявала задкулисно.
Защо не се е отказал? Ами защото никой не бяга от държавната службичка и държавната пенсия. Гледам по филмите, че и хамерикнците са на това мнение. Пример: "Зеленият път" (Green mile). Частното никой не го ще. Стрес и несигурност. Американска мечта. Демек вятър работа.
И внушеният му дълг към народа също - друга причина да остане, да се блъска и да работи за тоя, дето духа. Строил човекът толкова години, за да му го разграбят после. Възмутително. Отделно дерта за любимия народ, доведен до просешка тояга. Съсипали са го, очевидно е.
Glo
Шрито, ти май излезна човека с най-голямо чуство за хумор в тоя форум wavetowel2.gif

викам времето напредна, да седнем да ударим по едно уиски, взех го на мноо яка промоция, сетих се за моя прекрасен приятел Битънлендера, всичко го знаем какъв голям уискиджия е, викам айде го зема тва уиски, може да му направи разбор, отдавна ми се върти в главата да ви информирам, че маслините в Турция са два три пъти по-скъпи отколкото у нас, не знам отде иде тоя парадокс на маслината, купих си страхотни маслини насипно от щанда за 6,99 лв килото, уникално вкусни, баси, но най-лошото за днес е че магазина отдето купувам найлонови торби за боклук и за разни неща е затворил и го продава съдия изпълнител, сещаш се как е при капитализма,

а при Бай Тошо нямаше найлонови торби за боклук, чиста работа! кофите ни седяха на терасите и воняха ужасно щото боклука се сипваше директно, отидеш с асансьора да го изфърлиш, върнеш се, асансьора не мое се отвони часове наред, всички действаха на тоя прннцип, в Пуевен като живеех, хората си изнасяха кошчетата с употребявана лайняна ""тоалетна хартия"" да ги сипят в казана, то не беше точно тоалетна хартия, ами кой каквото успял да пригоди, листчета, весници, пера от фикус, гъши пера, листа, ама бяхме задружни деееба, еднакви, да си пуснеш брада трябваше да искаш разрешение от МВР и да си направиш нова снимка с брадата., но само ако ти разрешат! Шритоооооо вятър те вее на махабхаратски йогистки кон, ма поне си искрен във възгледите си и това ти прави чест, не мисли че все пак никой не ти го оценя sunbathing.gif

ай наздраве на всички смъртни beerchug.gif

цък
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.