Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Бройката
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Страници: 1, 2, 3
ЕксГорски
и ... за разведряване
Римляните били казвали:
«anni, amori e bicchieri di vino, nun se contano mai».
"Годините, любовниците и чашите вино е ненужно да се броят"
clap2.gif
admiral
Цитат(ЕксГорски @ 04/02/2026, 10:06) <{POST_SNAPBACK}>
Римляните били казвали:
«anni, amori e bicchieri di vino, nun se contano mai».
"Годините, любовниците и чашите вино е ненужно да се броят"
clap2.gif

Ние сме го допълнили - не броим и служебните правителства.
admiral
Цитат(ЕксГорски @ 04/02/2026, 10:06) <{POST_SNAPBACK}>
и ... за разведряване

Извинявай, Горски, сега пак те прочетох, ти тъгуваш за разведрение, а аз те вкарах пак у гюбрето. az takovata.gif
Прося извинение.
Glo
здравейте скъпи ми бонвивани, мене ми писна от чаши и пиене за убиване на времето, ТА! отказах цигарите! и си взех една сливовица да отпразнувам случая, мисля да ми е последна бутилка за дълъг период от време, освен това минах на детокс режим, то нали знаете тялото къта някъв резерв за злоупотреби, ма в един момент системата изгърмява щото тялото е нищо повече от една енергийна системка, едни тъпи тръби навързани вбити една в друга, тръбите трябва да се почистват периодически за може пак да бонвиванстваме в бъдеще време, големите злоупотреби си искат голяма почивка и прочистване, смяна на масло също, малко и да се позамисли човек за живота – за това ли сме създадени, да се наливаме денощно с алкохол, да пушим, да се друсаме, да надуваме музиката, да вдигаме скандали на всяка крачка, нееее, нееее, приятели, макар че не виждам друго по-важно от това, добре да се направим и ние малко на философи като хората и интелектуалците най-вече, дето все търсят някви смисли, има ли бог, няма ли, трябва ли да се горедеем , че сме българи, а досега никой не е философствал по въпроса – защо носим гащи и мъжете и жените, че и децата!!! нали!! ето гащите са в наличнос, ми изфилоствайте нещо де, те се занимават само с разни трансцедентални дивотии, кой го е грижа има ли бог бееее? имат ли животни душа? ми ако имаш малко акъл ги погледни в очите и си отговори, толкова до големите и сложни философии, дайте една малка за гащите и защо ги носим, че долни, че горни, луда работа, умния човек не го е грижа за нищо извън обичайното, материалното и донякъде някои изкуства, разбира се и науката, ама науката се занимава пак до границите на възможното и зададеното в рамките на възможностите на тая вселена, няма място за притеснения, хора, хедонизъм му е майката, а не отричане на всичко което ти доставя радос и удоволствие, мъките са за Шритовците, но това е радостта и удоволствието на мазохостите, и Шрито да дойде и да каже какво пише в мабхарата за гащите? sunbathing.gif
цък
ЕксГорски
Цитат(admiral @ 04/02/2026, 13:13) <{POST_SNAPBACK}>
Извинявай, Горски, сега пак те прочетох, ти тъгуваш за разведрение, а аз те вкарах пак у гюбрето. az takovata.gif
Прося извинение.

Няма страшно mon admiral, мен "гюбрето" в България слабо ме интересува! beerchug.gif
admiral
Цитат(Glo @ 04/02/2026, 12:51) <{POST_SNAPBACK}>

Кайлъшката сливова не съм опитвал, но ако качеството е кат на тяхната гроздова - добър избор! v.gif
Shade
Цитат(admiral @ 04/02/2026, 05:04) <{POST_SNAPBACK}>
Кайлъшката сливова не съм опитвал, но ако качеството е кат на тяхната гроздова - добър избор! v.gif

А пък аз досега бях фен на Dr Pepper, но откак пуснаха Mr Pibb, станах като Мечо Пух с двете гърнета мед. Дето опитвал ту от едното, ту от другото, за да определи кое е по-вкусно.
admiral
Цитат(Shade @ 04/02/2026, 14:46) <{POST_SNAPBACK}>

Ква е тая непатриотична дренчова чорба? blink.gif
Shade
Цитат(admiral @ 04/02/2026, 05:55) <{POST_SNAPBACK}>
Ква е тая непатриотична дренчова чорба? blink.gif

Вика му се сода. Напитка, разпространявана от Coca Cola.
Още преди много десетилетия будните социалистически пропагандатори разкриха силното поразявяващо действие на Coca Cola с автентични снимки на въргалящи се по земята интоксикирани с Coca Cola американци.
admiral
Цитат(Shade @ 04/02/2026, 15:02) <{POST_SNAPBACK}>
Вика му се сода. Напитка, разпространявана от Coca Cola.
Още преди много десетилетия...

Трябва да е било по време на Корейската война.
Ти толкова ли си дърт? w00tbrows.gif
Glo
rolleyes.gif

цък
Shade
Цитат(Glo @ 05/02/2026, 20:51) <{POST_SNAPBACK}>
rolleyes.gif

Тая Цонка Ламбева много прилича на Цецка Цачева.
Glo
ако не беше Русия - сега щеше да се казваш Хасан laugh.gif

иии туш, край! затапил те е w00tbrows.gif хубуу де, явно преди Асвабатителната руско-турско война която както всички знаем се е водила с цел асвабаждаването на българия, всички българи сме се казвали Хасан, даже и васил левски и христо ботев rolleyes.gif

ние иначе им сменихме имената на турците laugh.gif
Glo
бе купувам само турски кашкавал и турско кисело мляко с каймак, елексири са, българските кашкавали са пълни ментета, киселите ни млека са разредени яко с вода, мноо мий чуствителен вкуса, даже мога да повърна ако преглътна напитка с подсладители вместо захар, чесно sunbathing.gif
Shade
Цитат(Glo @ 06/02/2026, 05:01) <{POST_SNAPBACK}>
бе купувам само турски кашкавал и турско кисело мляко с каймак, елексири са, българските кашкавали са пълни ментета, киселите ни млека са разредени яко с вода, мноо мий чуствителен вкуса, даже мога да повърна ако преглътна напитка с подсладители вместо захар, чесно sunbathing.gif

Тук продават гръцко кисело мляко. Фирмата е "Чобани", въпреки че гърците нямат "Ч". Не само "Ч" нямат, накарай някой грък да каже "шест кози кожи".
Разликата между българското и гръцкоте кисело мляко е, че от гръцкото е изцедена водата (дори когато е празномаслено, под 1%), което го прави сухо и отвратително. Ама гърците и от българския таратор изцеждат водата и го наричат "Дзадзики". А българското сирене наричат "Фета" и го продават като гръцко.
Shade
Цитат(admiral @ 04/02/2026, 06:06) <{POST_SNAPBACK}>
Трябва да е било по време на Корейската война.
Ти толкова ли си дърт? w00tbrows.gif

По време на съветското робство беше. Тогава не си ли бил роден още?
Shade
Цитат(ЕксГорски @ 04/02/2026, 04:12) <{POST_SNAPBACK}>
Няма страшно mon admiral, мен "гюбрето" в България слабо ме интересува! beerchug.gif

Като каза "гюбре", се сетих, че за македонците българите са "татарско гюбре":
https://archiv.forumabv.eu/index.php?showto...=0#entry1024136
Питето
Мда, бе, плющиш водка и *жин ама водата в млякото ти била кусур и сиренето ти идвало разводнено. Обаче познавам група, дето барабаниста идва от 140 км за репетициите. Това само за кефа.
Glo
Цитат(Питето @ 10/02/2026, 22:06) <{POST_SNAPBACK}>
Мда, бе, плющиш водка и *жин ама водата в млякото ти била кусур и сиренето ти идвало разводнено. Обаче познавам група, дето барабаниста идва от 140 км за репетициите. Това само за кефа.

Пите, евала на барабаниста, ама виж сега, я сейчас покажу тебе, великия Тесла е консумирал само твърд алкохол и прясно мляко и е живял доста дълго, за алкохола казва, че е Елексир! не го казвам аз! той го е казал! аз само съм съгласен с него! вярата е тази която е водеща! а вярата не знам дали съм ви го казвал но е по-последна и от надеждата, хе-хе! sunbathing.gif
Thursday Next
Тююююю, най-сетне от години някой да пусне философско-бохемска тема (благодаря, съседе, на теб винаги може да се разчита! hug.gif ), а пък аз да я проспя с цяла седмица!

Не мога да не се съглася. Ако се хванеш да ги броиш, значи не са ти достатъчни. А ако са много, и пак не са ти достатъчни, това е оная сляпа лакомия на душата, която ламти да запълва с брой онова, което не може да изпълни със стойност.

Glo
дай им конспирации на хората, дай им религии, дай им вярваници, дай им непонятна психология, дай им Юнг, Кашпировски, Дънов понеже нямат капацитета да се справят с нечии чужди реалности да речем, примерно на някви педофилски общества, ама господ ги допуска , налеее! sunbathing.gif или сте против господ? гледам отгоре в 4,30 през нощта някъв твърде залитащ си запали черното бмв и потегли без да си включи фаровете, бааа мааааму, ебати духовното зрение w00tbrows.gif , ю ноу тоя свят е един твърде стабилен сън, да ама акумулаторите за старт стоп системи сдавали багажа изведнъж, без всякви индикации, не съм се сблъсквал досега с подобен случай и дано не се сблъскам никога, аз лично си сменям акумулатора максимум до четри години потребление,хората ги карат по шес минимум! хора, сменяйте си религиите и вярата максимум до толкоз! само идиотите не се променят никога! даже цицерон го е казал, чий бил крим? нас кво ни интерва? не си врете гагите там къде не е ваш хабитат, хе-хе! говорете за българското село! по нагоре от това не ви е работа щото сте селяци! ако баба ми и дядо бяха тъпи селени, аз какъв съм?! а?! prashchai grigorii.gif нормалния дебил винаги ше ви каже колко мъдри били баба му и дядо му и ше ви се изцепи с някое тъпо мъдро народно клише, дето уж баба му и дядо му го били измислили – нещо от рода на – всяка коза за свой крак – или някоя друга общонародна мъдрос! ама вие разбирате ли от какво мъдро знатно потекло съм, българи? единственото което разбирам е колко си тъп! biggrin.gif Горския да не ми се прави на французин от южен париж щото франция вече капитулира, една негова съселянка отдавна го каза във фейса sunbathing.gif
Шрито
Цитат(Glo @ 12/02/2026, 08:44) <{POST_SNAPBACK}>
ю ноу тоя свят е един твърде стабилен сън, да ама акумулаторите за старт стоп системи сдавали багажа изведнъж, без всякви индикации, не съм се сблъсквал досега с подобен случай и дано не се сблъскам никога, аз лично си сменям акумулатора максимум до четри години потребление,хората ги карат по шес минимум! хора, сменяйте си религиите и вярата максимум до толкоз!

И по десет години карат. Дори на моторите. Старт-стоп акумулатор го сменяш като умре. Дано не си някъде в пустинята само.
А вярата - ако толкоз много ти се пие, пий. Какво си търсиш оправдания или одобрение от хората. Виждаш, че само те хокат за пиенето.
Shade
Цитат(Glo @ 11/02/2026, 22:44) <{POST_SNAPBACK}>
дай им конспирации на хората, дай им религии, дай им вярваници, дай им непонятна психология, дай им Юнг, Кашпировски, Дънов понеже нямат капацитета да се справят с нечии чужди реалности да речем, примерно на някви педофилски общества, ама господ ги допуска , налеее! sunbathing.gif или сте против господ? гледам отгоре в 4,30 през нощта някъв твърде залитащ си запали черното бмв и потегли без да си включи фаровете, бааа мааааму, ебати духовното зрение w00tbrows.gif , ю ноу тоя свят е един твърде стабилен сън, да ама акумулаторите за старт стоп системи сдавали багажа изведнъж, без всякви индикации, не съм се сблъсквал досега с подобен случай и дано не се сблъскам никога, аз лично си сменям акумулатора максимум до четри години потребление,хората ги карат по шес минимум! хора, сменяйте си религиите и вярата максимум до толкоз! само идиотите не се променят никога! даже цицерон го е казал, чий бил крим? нас кво ни интерва? не си врете гагите там къде не е ваш хабитат, хе-хе! говорете за българското село! по нагоре от това не ви е работа щото сте селяци! ако баба ми и дядо бяха тъпи селени, аз какъв съм?! а?! prashchai grigorii.gif нормалния дебил винаги ше ви каже колко мъдри били баба му и дядо му и ше ви се изцепи с някое тъпо мъдро народно клише, дето уж баба му и дядо му го били измислили – нещо от рода на – всяка коза за свой крак – или някоя друга общонародна мъдрос! ама вие разбирате ли от какво мъдро знатно потекло съм, българи? единственото което разбирам е колко си тъп! biggrin.gif Горския да не ми се прави на французин от южен париж щото франция вече капитулира, една негова съселянка отдавна го каза във фейса sunbathing.gif

Твърде общо е да визираш хората. Знае се, че имаш предвид една специфична категория. Не особено образованите простички ограничени хорица.
Които живеят в алтернативна реалност извън времето и пространството, дори в миналото към днешна дата. Като се мъчат да преодолеят ограничеността си със заместващи теории, познати като "другото мнение" или "другата гледна точка". Накратко, друготочковци.

Тази категория хорица компенсира липсите си с вяра и надежда, че са много важни и съответно обичани. Голяма част от тях са набожници и вярват, че не някой друг, а самият Бог ги е възлюбил толкова силно, че им е отредил топло местенце в скута си за вечни времена. Кълват жадно на конспирации, защото конспиративните теории им осигуряват усещане, че са важни.

Текущ пример. Един плоскоземец (бидейки такъв в отрицание на достиженията на съвременните лъжливи Науки и Знания, дадени от Дявола за отклоняване от правилните Учение и Вяра), е уверен, че такива като него са толкова значителни, че някой намира за важно специално да инвестира големи суми в лъжи, ориентирани към тях. Лъжат ги, че Земята е сферична. Лъжат ги в съществуването на космически полети чрез имитация на безтегловност с въжета. От изключителна важност е да бъдат лъгани целенасочено. Няма голямо значение кой ги лъже и откъде идват средствата, използвани за материализиране на лъжите. Важното е, че се полагат усилия да ги лъжат.
Но те никак не са глупави. Точно обратното е, простите виждат нещата най-ясно: "Те ще ни кажат на нас къде зимуват раците!"
"Не нам, не нам!" - възразяват далновидно в тази връзка и добродушните братушки.
Glo
Цитат(Шрито @ 12/02/2026, 11:16) <{POST_SNAPBACK}>
И по десет години карат. Дори на моторите. Старт-стоп акумулатор го сменяш като умре. Дано не си някъде в пустинята само.
А вярата - ако толкоз много ти се пие, пий. Какво си търсиш оправдания или одобрение от хората. Виждаш, че само те хокат за пиенето.

хе-хе. Шрито, все няква прана вадиш от нищото и все се опитваш нефелно да замесиш някво тесто на вярата от нея – индо-христяно-путино-братушкинска!-, такива лами с подобни тюрлюгювечи ги четем секи ден в криминалните хроники, все самодостатъчни мъже със силни духовни практики отдадени на бога biggrin.gif , ма пак не си довидял реалността, а тя е че никой не ме хока и не ми се подиграва въпреки постоянните ми алкохолни демонстрации sunbathing.gif , подиграват се на тебе и на Бай Ганьо, дето все се криете, че ръгате яко парцуците, айде на Бай Ганьо му се подиграват и за негрите и за фалшивия ролекс, че ТЕ даже на Горския се подиграваха за пуешката плънка, преставаш ли си? а на тебе и за това дето всеки ден обядваш печени яйца на весник на печка с дърва за да спестяваш пари за дългите ти старини, и да не хабиш олио и вода да миеш чинии rolleyes.gif ама с годините човек става още по-стиснат , както е казал Исуската – един цял живот събира и после друг му прибира всичко, хе-хе, всичките ти спестявания ше идат при Бойко и при Шиши, само Адмирала има право да ме хока щото ме е отгледал от юноша в швейкцарските алпи, спускахме се в пещери, научи ме да карам яхта по темза и да пея ойларипи, нищо че накрая ми открадна личния бинокъл от багажа на тръгване, първо си бях помислил, че на летището са го откраднали, после го видях в инстаграм с него w00tbrows.gif , многото пари развалят човека Шритоооо, и накрая човек вземе, че си загуби душата и спасението, то си е ПИСАНО – по-скоро камила ше мине през иглено ухо отколкото богат да влезне в рая, да не ти напомням и за пиенето какво е казал бог – Второзаконие 14:26
и да дадеш парите за какво да е нещо, което пожелае душата ти, за говеда или за овци, или за вино, или за спиртни пития, или за какво да е нещо, което би пожелала душата ти; и там, пред Господа, твоя Бог, да ядеш и да се развеселиш, ти, домът ти
...а?! по някой път си мисля, че от всичките религиозници тука само аз ще бъда спасен, само аз съм точно по библията sunbathing.gif
Шрито
Вярвал съм, че е добре да умреш стар и осигурен финансово, щото дяволът ме е учил тъй. Но вярата се променя. Няма цял живот да вярвам на дявола. Шес години максимум. smile.gif
Glo
бе писна ми от тоя форум беее, никой не ме ебава за нищо, закво пиша в такъв случай? и жени няма, аз да не съм някой индийски адепт, и адмирала се усети че няма жени, че досега не беше забелязал laugh.gif няма да пиша повече тука, и кака ми банкира прекрасната СоЛулу, ние бяхме влюбени един в друг ако не знаете, щехме се женим в Исраел, бех готов да откажа евтиното свинско и да плюскам само три пъти по-скъпо агнежко, хе-хе, и разбира се да приема юдаизма и да се обрежа, малко се разтрепервам като си го помисля, но за любовта няма граници, само някви лами и гурута тука като Шрито, да ама всеки му се подиграва на Шрито, и знаете ли защо? щото е българин живеещ в България, ако беше българин живеещ в Германия щеше да е кулТ.. нали разбирате къде е голямата разлика! cool.gif от Германия се виждат по-ясно нещата, както една чиния се вижда много по-лесно след като я измиеш там в турския ресторант! Шрито дори не си мие чинията след като се наплюска, щото не всеки път пече яйца на весник, нужен и малко разкош от време на време, ако гъчиш три седмици поред само леща, то един боб по манастирски си е направо елексир за душата animatedwink.gif немам нерви повече, по някой път се чудя българина само обикновен дебил ли е или освен дебилен е и психически болен, ду ю ноу, офицялно всеки трети българи е с психическо заболяване prashchai grigorii.gif мене не ме гледайте, аз нямам нищо общо с форумния си образ, играя си на театър! само дето театрите отдавна са отживелица, така му го казах на сиромахов одеве дето търси решения за финансиране на 50 те театъра в българия, даже и допълних, че и читалищата са отживелицаа, сигурно ше ме е репрекнал нещо убйиствено, и фейса не ми се ще да отварам! там само луди баби! сменям тотално курса на живота ми, даже ударих един антибиотик за начало, знаете ли защо имам купища антибиотици у нас, свбодно не ги продават, но аз всеки път като мина през личната ми лекарка която е адски секси, все я карам да ми напише и рецепта за антибиотик, все за оспамокс 1000, той е широкоспектърен за всичко, чист амоксицилин, Тарабас може да го потвърди щото е успешен доктор! не знам, приятели мои скъпи единствени на тоя свят, пак вали дъжд, пак е мрачно като в тъпата Швейцария, утре тряа да ходя да ме черпят за Задушница, обещаха ми мноо алкохол да си натоваря в багажника понеже няква си пралеля много обичала да си пийва, да та да ми подадяли за нея w00tbrows.gif изобщо не знам тее хора на кой свят се намират 292.gif
Шрито
Цитат
Важното е, че се полагат усилия да ги лъжат.

На лъжата се крепи целият свят на княза. 328.gif
Шрито
Третото ти око яко се е разцентрило от водката за 9 лв от Билла. smile.gif
Яйца не ям от години. И не пия ракия. Почти. Лош фокус. От водката ще е. Пий друго. sunbathing.gif
Glo
Цитат(Шрито @ 13/02/2026, 14:04) <{POST_SNAPBACK}>
Третото ти око яко се е разцентрило от водката за 9 лв от Билла. smile.gif
Яйца не ям от години. И не пия ракия. Почти. Лош фокус. От водката ще е. Пий друго. sunbathing.gif

Шрито, на етап отричане си все още, казвам ти го като бивш психиатър с цели три месеца трудов стаж sunbathing.gif

а водката за 9 лв не е от билла а от лидл, от вчера съм на 1000 мл джин за 13 лв sunbathing.gif
Шрито
Нито водка, нито джин пия. Печката си паля с медицински спирт 95 градуса и памук. Мирише точно на купешкия алкохол, дето се пие в целия ЕС. Да живее комунизъма. А вие си се смейте на Бай Ганьо. laugh.gif
Glo
Цитат(Шрито @ 13/02/2026, 14:18) <{POST_SNAPBACK}>
Нито водка, нито джин пия. Печката си паля с медицински спирт 95 градуса и памук. Мирише точно на купешкия алкохол, дето се пие в целия ЕС. Да живее комунизъма. А вие си се смейте на Бай Ганьо. laugh.gif

оф, спирт! пали си печката с керосин, и после бегай отвън на двора да гледаш височината на пламъците от комина laugh.gif
Шрито
С керосин си мия веригата на мотора. В Чудото - не! smile.gif
Glo
Цитат(Шрито @ 13/02/2026, 14:26) <{POST_SNAPBACK}>
С керосин си мия веригата на мотора. В Чудото - не! smile.gif

и добре правиш, щото ше ти фръкне Чудото през комина laugh.gif ю ноу батко ти Гло с две години служба във военно въздушните, изстребителите летят с керосин sunbathing.gif
Shade
Цитат(Шрито @ 13/02/2026, 03:55) <{POST_SNAPBACK}>
На лъжата се крепи целият свят на княза. 328.gif

Да, разбира се, това е целия свят на лъжата. Светът на простолюдието е едновременно и свят на княза.
И след като едното не само не изключва другото, а дори напротив, това неминуемо поражда въпроса кой е кязът, на когото се крепи светът на простите.

Връзката става ясна при отчитане на кого се кланят простичките хорица. Очевидно князът на света на простолюдието е неонацисткият фюрер и друготочков корифей на простите Костя Копейкин. Който успешно убеди последователите си в две идеи:
1. Основна цел на въвеждането на еврото в България е загубата на национална идентичност при допълнително ограбване на населението чрез галопираща инфлация с лавнообразно нарастване на цените на всички стоки.
2. Решение на този проблем е спечелването на предстоящите избори с невиждано мнозинство от Възраждане, Партията на простичките хорица. След което предстояло изчистване и измитане на всички боклуци от Народното събрание, разправа с майцепродавците, извеждане на България от еврозоната и превръщането й в изолиран остров на благоденствие и разцвет.

Към това може да се добави, че вече е средата на февруари.
Ти обещаваше след гратисния месец януари, през февруари друготочковците да хукнат да пазаруват с грозничките и на нискокачествeна хартия евро банкноти. С което да се открие сезонът на бурен колективен страдалчески плач с оплаквания от еврото. Плач на отчаяние от страна на загубилия национална идентичност народ, ограбен с високи цени, наложени на непазарни, правителствено-централизирани принципи.

Нищо не се чува за никакъв плач. Да не би това да се дължи на крайно физическо изтощение? Сигурно народът е останал без сили да протестира в резултат на масов глад...

Какво ще добавиш и като принос към неизбежно предстоящия български Ренесанс? Възраждане, де...

Разтвори си душата, намираш се тема за размисъл. Размисъл за онези три неща...
Shade
Цитат(Шрито @ 13/02/2026, 03:48) <{POST_SNAPBACK}>
Вярвал съм, че е добре да умреш стар и осигурен финансово, щото дяволът ме е учил тъй. Но вярата се променя. Няма цял живот да вярвам на дявола. Шес години максимум. smile.gif

Това намек за безсмъртие ли беше? Вечен живот в Божия скут. Живот във вида на вечно славене Бога.
Наистина е трудно да бъдеш Бог. Не само в рамките на фабулата на едноименния научнофантастичен роман за далечна планета, населена с хора на примитивно ниво на обществено развитие, подобно на земното Средновековие...
Питето
Печките "чудо" и "циганска любов" са измислени от дърварите, за да продават тройно повече дърва на баламите.
Също ми изниква една питанка щом медицинския спирт ти миришел като купешкия алкохол, то какво е това некупешкото алкохолно питие, дето не мирише като медициския спирт.
Питето
Няма толкова голяма и/или толкова продължителна лъжа. Такава заблуда е по силите само на простотията и/или вярата.
Шрито
Простотията я има в изобилие. Но и силата (мощта) на лъжещия не е без значение.
Шрито
Цитат(Shade @ 13/02/2026, 18:52) <{POST_SNAPBACK}>
Към това може да се добави, че вече е средата на февруари.
Ти обещаваше след гратисния месец януари, през февруари друготочковците да хукнат да пазаруват с грозничките и на нискокачествeна хартия евро банкноти. С което да се открие сезонът на бурен колективен страдалчески плач с оплаквания от еврото. Плач на отчаяние от страна на загубилия национална идентичност народ, ограбен с високи цени, наложени на непазарни, правителствено-централизирани принципи.

Нищо не се чува за никакъв плач. Да не би това да се дължи на крайно физическо изтощение? Сигурно народът е останал без сили да протестира в резултат на масов глад...

Какво ще добавиш и като принос към неизбежно предстоящия български Ренесанс? Възраждане, де...

Разтвори си душата, намираш се тема за размисъл. Размисъл за онези три неща...

Ами скъпичко е по магазините, адаш. А днес в една обикновена гумаджийница не ми приеха банкнота от 10 евро, щото била леко скъсана. И не и липсва парченце, просто е скъсана около сантиметър. С парче прозрачно тиксо ще стане като нова. И едно фитилче, дето миналата година беше 3 лв., днес ми струваше 3 евро. Но по-лошото е, че цените няма да спрат да растат. Всеки го знае. Хаос.
Шрито
Печката-чудо си я палиш с горно горене, затваряш и въздуха и не се занимаваш с нея. Топличко ти е дълго време, без да я наглеждаш.

Домашната ракия е питието, което не мирише на промишлен спирт. И предполагам е по-малко вредна за здравето. И за цигарите би трябвало да важи. Купешки цигари с/у истински тютюн. Всичко е менте. Скъпо менте.
Shade
Цитат(Шрито @ 13/02/2026, 12:15) <{POST_SNAPBACK}>
Ами скъпичко е по магазините, адаш. А днес в една обикновена гумаджийница не ми приеха банкнота от 10 евро, щото била леко скъсана. И не и липсва парченце, просто е скъсана около сантиметър. С парче прозрачно тиксо ще стане като нова. И едно фитилче, дето миналата година беше 3 лв., днес ми струваше 3 евро. Но по-лошото е, че цените няма да спрат да растат. Всеки го знае. Хаос.

Да, де, да. Галопираща инфлация с лавнообразно нарастване на цените като резултат от въвеждането на еврото.
И аз казах същото. Повтарям се за яснота: "Загубилата национална идентичност простолюдна част от народа се оказват ограбени с високи цени, наложени чрез непазарни, правителствено-централизирани принципи".

При това, ето, отказват да приемат лекичко скъсани евробанкноти. Нещо, което не се случваше с левововите банкноти. Благодаря, че го споменаваш.
Shade
Цитат(Питето @ 13/02/2026, 11:14) <{POST_SNAPBACK}>
...щом медицинския спирт ти миришел като купешкия алкохол, то какво е това некупешкото алкохолно питие, дето не мирише като медицинския спирт.

Това, разбира се, е пивката и ароматна 46-градусова домашна сливовица с метанол.
За пиянде-гросмайстор върви без разреждане и с мезе, и без мезе.
Shade
Цитат(Шрито @ 13/02/2026, 12:22) <{POST_SNAPBACK}>
...предполагам е по-малко вредна за здравето. И за цигарите би трябвало да важи. Купешки цигари с/у истински тютюн. Всичко е менте. Скъпо менте.

И тук си прав. Купешкият тютюн е вредно за здравето менте. Добър за здравето е домашният качак.
Shade
Цитат(Шрито @ 13/02/2026, 12:09) <{POST_SNAPBACK}>
Но и силата (мощта) на лъжещия не е без значение.

Абсолютно вярно. Неслучайно Костя Копейкин е патрон на простолюдието.
Alexfield
За домашната ракия не си прав. В България си има виртуози на казана. Разбира се има и кофти ракия, но да генерализираш не трябва nono1.gif
Аз що домашна ракия съм изпил, докато още имах дроб drunk.gif
Shade
Цитат(Alexfield @ 13/02/2026, 14:14) <{POST_SNAPBACK}>
За домашната ракия не си прав. В България си има виртуози на казана. Разбира се има и кофти ракия, но да генерализираш не трябва nono1.gif
Аз що домашна ракия съм изпил, докато още имах дроб drunk.gif

Не вземам пряко отношение по въпроса. Позовавам се на виртуоза на казана и назидателната му демонстрация на самочувствие "Не опитвайте това у дома. Западняци!"
Thursday Next
Цитат
Мирише точно на купешкия алкохол, дето се пие в целия ЕС.

По телевизията ли ти показаха как мирише алкохолът, дето се пие в целия ЕС? laughing.gif laughing.gif laughing.gif

Thursday Next
Цитат(Питето @ 13/02/2026, 21:14) <{POST_SNAPBACK}>
Също ми изниква една питанка щом медицинския спирт ти миришел като купешкия алкохол, то какво е това некупешкото алкохолно питие, дето не мирише като медициския спирт.

Ако алкохолът, който си купуваш, мирише на медицински спирт, просто спри да купуваш от най-долния рафт. Тва принципно, нали. animatedwink.gif

Alexfield
Да, самочувствието на тигъра с локална значимост Шрито обикновено надхвърля очакванията. Той много обича да дава акъл на така наречените "западняци", докато е убеден, че те пият алкохол с долнопробна миризма на медицински спирт, без дори да го е помирисвал. Ракията, в която се кълне, не е толкова българско изобретение, което да го няма нийде по света, защото не само ние, гениалните българи, сме се светнали, как да варим ракия, а тъпите западняци и през ум не им минава. Ракия има в Германия - Weinbrand, Италия - Grappa, Франция - Calvados. Със сигурност има ракия и в други западни държави със съответното име, но аз просто предпочитам да говоря от личен опит - каквото съм опитвал лично. В едно съм сигурен: В Шотландия не произвеждат местна ракия. Там уискито им е ракия.
admiral
Цитат(Alexfield @ 14/02/2026, 10:43) <{POST_SNAPBACK}>
Ракия има в Германия - Weinbrand, Италия - Grappa, Франция - Calvados. Със сигурност има ракия и в други западни държави със съответното име, но...

Интересен детайл: в Перу гроздовата се нарича писко. Преди време в ЕС се гласувало, дали да се разреши вносът на писко. Единствено България била против. Що ли? laughing.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.