Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Тя винаги се завръща
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3
Питето
Аха, нещо дето другите да го правят, а не "по-равните" да се мъчат с него. Точно по соц.мераците: "Дайте да дадете."
Шрито
За външния дълг Човекът обясни. Не е виновен Той, парите са откраднати накрая. След Него.
Шрито
Не си кривѝ душата. Не само две Българии ни остави Тато, но и народ за чудо и приказ. И този народ може да оправи нещата. Само Радев... да отлепи кърлежите.
Шрито
След турското робство не сме били толкова зле. Държавата е съсипана, напълно превзета от паразити. Ще може ли Радев да я спаси?
Alexfield
Имам поредната изненада за теб: На фактите изобщо не им пука, дали вярваш в тях или не (за разлика от религията, където само голата вяра е важна). Фактът е: Румен Раден играе в отбора на кърлежите. Да отлепи кърлежите за него означава полическо (а може и не само) самоубийство.
Жокер: Теменужка Петкова.
Shade
Цитат(Шрито @ 26/05/2026, 00:00) <{POST_SNAPBACK}>
След турското робство не сме били толкова зле. Държавата е съсипана, напълно превзета от паразити. Ще може ли Радев да я спаси?

След турското робство действително не сме били толкова зле. По време на т.нар. от теб "робство", българите са имали право да притежават собственост и земя, пътували са свободно извън граница и са имали възможност да получат образование в Европа.
След съветското робство, което наистина си е робство плюс крепостничество, тотално обезличаващо индивида, се оказа, че българите, най-вече простите и ограничени такива, не само са се превърнали в подобие на домашни любимци, кротки, послушни и неинициативни, научени да стопанинът да им спуска наготово храна в паничката, но дори станаха "по-големи католици от папата", защитаващи пламенно интересите на бившия господар робовладелец. Бетер от стокхолмски синдром. Ти, Баето и Попето сте елитни пълзящи представители на про-рубловладелското робофилство: "Добродушни братушки", "Русия ли ще победите!", "Русия отвръща на ударите, когато я нападнат".

По време на президенството си Рублен Радев настройваше обществото срещу еврото с реторика за негативите от преждевременното членство на България в еврозоната и референдум за въвеждане на еврото. Сега без колебание гласува за влизането на България в спасителния фонд на паричния съюз.

В качеството ви на "прости хора, които виждат нещата най-ясно", алтернативниците-друготочковци сте силни по политическите и икономически прогнози. Така че ти кажи дали любимецът ти Тато Радев в разкрачената си между Запада и Изтока почти до разчекване поза, ще спаси България. Или ще го докара до поредния презрян и изритан измамник-популист.
Shade
Цитат(Шрито @ 25/05/2026, 23:50) <{POST_SNAPBACK}>
За външния дълг Човекът обясни. Не е виновен Той, парите са откраднати накрая. След Него.

Magister dixit, а? Мъдро заключение. От категорията "Писано е, значи е вярно".
Питето
Само пропаганда и тъпаци дето ѝ вярват останаха след соца, другото или беше вече откраднато, или не ставаше за нищо. А за хубавия народ, соца научи българите да крадат, ама яко и навсякъде. Това за няма и три години ТКЗС, и селяните почнаха да влачат от блока и склада щото е "наше, държавно". Преди това не са смеели да откъснат една ябълка от към съседите щото срамота... Това са му двете българии на Тато, крадливата и завистливата. Първата е за комунистите и наследниците им. Във втората са предимно глупавите и мързеливите, щото нито имат акъл да си го направят хубаво и обилно, нито имат мерак да се понапънат малко. Ей заради това си ги харесват все още и плачат за татовото време, не щото са имали хубави неща, а щото е имало гарантирана порция, калпаво ама гарантирано без напъване.
Питето
И историята ти е като математиката и икономиката — тройка по милост.
Шрито
Черноглед си, Пите. По-позитивно гледай на нещата.
Шрито
Аз ще му стискам палци на Радев, пък дано се справи. Че ще е трудно, е ясно. Дано намери съмишленици. Все пак става дума за спасението на България.
Шрито
Не от мен, историята го води турско робство. Иначе разбирам какво имаш предвид - че то си е било британско робство. След края му сме си останали под британско владичество. Тоест нещата не са се променили към добро. Интересен въпрос: Кога за последно България се е управлявала от българи?'И има ли такъв период изобщо през т.нар. Нова ера?

Не е никак чудно, че политиците ни нямат опит. Две хиляди години са си бая време. svirkam si.gif
Шрито
С теб сме приятели, Пите, чувствам те като мой по-малък брат. Ще ти казвам някои неща. Аз не уча всеки, имай го предвид.
Питето
Напротив, оптимист съм — всеки който си мечтае за соца, ще си получи соц с големия черпак.
Набързо, ако сегашните няма как да барат евросубсидиите (щото ги следят като прокремълски марионетки), няма как да експроприират частни бизнеси и нямат държавна икономика за крадене (щото всички държавни поръчки са в някакви схеми с наши хора), откъде мислиш че ще си напълнят джобовете? Кои ще са им най-лесни да бъдат ограбени през бюджета и "справедливи цени с бързо законодателство"?
Питето
Чувствай се както си щеш, щом те кефи.
Шрито
Не вярвам в конспирации. Съжалявам.
Shade
Цитат(Шрито @ 26/05/2026, 08:24) <{POST_SNAPBACK}>
Все пак става дума за спасението на България.

Всъщност става дума за Спасителя. Вяра без мисъл и нищо друго.
Shade
Цитат(Шрито @ 26/05/2026, 08:52) <{POST_SNAPBACK}>
Не вярвам в конспирации. Съжалявам.

На първо място вярваш. Конспирациите са неизменна част от вярата.
Но ако се нуждаеш от подкрепа, че съжаляваш, подкрепям те, че си за съжаление.
Alexfield
Цитат(Шрито @ 26/05/2026, 17:24) <{POST_SNAPBACK}>
Аз ще му стискам палци на Радев, пък дано се справи. Че ще е трудно, е ясно. Дано намери съмишленици. Все пак става дума за спасението на България.

Намерил е съмишленици - кърлежите. И жокер ти дадох, но не ти е дадено да разбереш. Остава ти само сляпата вяра в "Спасителя".
Шрито
Нищо не разбирам от политика. Аз залагам на Личности.
Шрито
Може и на него България един ден да построи паметник. От признателния народ. С любов.
Шрито
Не познавам по-честен човек от Тато. Дори Радев не бих сложил пред Него.
Shade
Цитат(Шрито @ 27/05/2026, 01:34) <{POST_SNAPBACK}>
Не познавам по-честен човек от Тато. Дори Радев не бих сложил пред Него.

Познаваш Тато, значи. Сигурно си се запознал с него чрез медитация, делириум тременс.
Питето
Познаваш Тато? Лично? w00tbrows.gif
Питето
Пусна ли шапка за кинти за паметника му, или пак "дайте да дадете". Ама да не объркате нещо, щото нали се цупи на ЕС и на евро-то, вижте да събирате във валути от БРИКС и другите братски страни...
Шрито
Като се спрат кражбите, пари ще има за сто паметника. Първо трябва да се запушат пробойните.
Шрито
Гледал съм всичките му интервюта след омаскаряването.
Шрито
И лично съм го виждал по манифестациите. Махаше ни за поздрав от трибуните.
ЕксГорски
Цитат(Шрито @ 27/05/2026, 10:34) <{POST_SNAPBACK}>
Не познавам по-честен човек от Тато.

Тато беше хитър, необразован селяк!
Дълголетието му начело на България се обяснява, че винаги, безпрекословно се нагаждаше към колебанията на вечно правилния курс на КПСС!

При това беше безмилостно жесток към "другарите" му, които се опитваха нещо да му се противопоставят
Alexfield
Цитат(Шрито @ 28/05/2026, 08:43) <{POST_SNAPBACK}>
И лично съм го виждал по манифестациите. Махаше ни за поздрав от трибуните.

Лично си ходил на манифестация в София? Мале, верно ли w00tbrows.gif
И един мармот завива шоколада в станиол. 406.gif
Шрито
Тато ми е идвал на крака. В родното ми градче. Той беше жив човек, не паметник. Човек от народа. Като сте шопи и само ваш трябва да е Тато. Не го давате на други. Ми и ние го обичаме!
Шрито
Простоват изглеждаше, да. Но прост - не, в никакъв случай. Че на него дори бодигардовете му можеха да управляват цяла държава. Някои бяха премиери на България. Смятай какво въздействие е оказвал на хората около себе си. Благотворно, като слънцето.

Цитат(ЕксГорски @ 28/05/2026, 10:25) <{POST_SNAPBACK}>
При това беше безмилостно жесток към "другарите" му, които се опитваха нещо да му се противопоставят

Е, това вече е секретна информация. Топ сикрет. Щом дори на Дело номер едно не излезе на бял свят. Ти явно си бил от по-вътрешните, Горски, щом ги знаеш тези неща. Е какво, Тато поръчвал ли е убийства например?
ЕксГорски
Цитат(Шрито @ 28/05/2026, 10:40) <{POST_SNAPBACK}>
Тато поръчвал ли е убийства например?

Започна се с Горуня и завърши (доколкото аз следях) с Иван Башев
ЕксГорски
Цитат(Шрито @ 27/05/2026, 10:29) <{POST_SNAPBACK}>
. Аз залагам на Личности.

Ти явно никога не си чул за "Научен комунизъм" (ролята на личноста в историята)
Ще трябва да се занимаеш малко с Диамат и Истмат, иначе няма да си щастлив при братушките
Shade
Цитат(Шрито @ 27/05/2026, 23:41) <{POST_SNAPBACK}>
Гледал съм всичките му интервюта след омаскаряването.

Мъдро! И то изключително!
Деиствително най-добрият подход за обективно опознаване един индивид, е да слушаш какво той казва за себе си и как се самооценява.
Shade
Цитат(Шрито @ 27/05/2026, 23:37) <{POST_SNAPBACK}>
Като се спрат кражбите, пари ще има за сто паметника. Първо трябва да се запушат пробойните.

Тъй, тъй. Кражбите ще спрат "все някога", което в твоите представи означава "скоро". Тато ти Радев ще запуши пробойните с "бързо законодателство" под формата на "Закон за забрана на високите цени".
Шрито
Със спекулата в магазините народът може да се оправи и сам. За други пробойни говоря. И кърлежи. Но не си мъчи акъла, чак такъв напън не прави.
Шрито
Съзерцанието е истина, откровение.
Това си го запиши като цитат. Поне да запомниш и нещо мъдро. Че друго те привлича мощно.
Шрито
Цитат(ЕксГорски @ 28/05/2026, 14:20) <{POST_SNAPBACK}>
Ти явно никога не си чул за "Научен комунизъм" (ролята на личноста в историята)
Ще трябва да се занимаеш малко с Диамат и Истмат, иначе няма да си щастлив при братушките

Това е пропаганда за българи, Горски. Братушките си живеят като западняци. В блажено неведение за реалността. Тук трябва да дойдат те, тук, у нас!
Shade
Цитат(Шрито @ 28/05/2026, 13:52) <{POST_SNAPBACK}>
Братушките си живеят като западняци. В блажено неведение за реалността.

Това е интересна и несъмнено стойностна информация. Аудиторията би желала да научи от теб подробности за жизнения паралел между мужиците-братушки и западняците.
Шрито
Това не е нищо конкретно. Примерно Питето няма да го приеме за „факти”. И ще бъде прав.
Shade
Цитат(Шрито @ 28/05/2026, 13:44) <{POST_SNAPBACK}>
Със спекулата в магазините народът може да се оправи и сам. За други пробойни говоря. И кърлежи. Но не си мъчи акъла, чак такъв напън не прави.

За да не си мъча акъла и да не правя чак такъв напън, би ли бил така любезен да обясниш как точно народът ще се оправи и сам със спекулата в магазините? Също така кои са другите пробойни и кърлежи, за които говориш?
Шрито
Не бих.
Шрито
Това също е висш пилотаж. Не е за аудиторията тук.
Shade
Цитат(Шрито @ 28/05/2026, 13:48) <{POST_SNAPBACK}>
Съзерцанието е истина, откровение.
Това си го запиши като цитат. Поне да запомниш и нещо мъдро. Че друго те привлича мощно.

Мъдър цитат. Можеш да го разшириш с добавката "Съзерцанието и безделието са две състояния, които често преминават едно в друго, носят различна енергия и могат да бъдат разбирани както като бягство от реалността, така и като висша форма на неосъзнатост".
Не е нужно да знаеш от кой е авторът, тъй като е индивид, обвързан повече с наука, отколкото с вяра.

Мястото на тези цитати е в цитатаджийския форум в помощ на невежите съзерцателни набожници, та белким прогледнат.
Shade
Цитат(Шрито @ 28/05/2026, 01:40) <{POST_SNAPBACK}>
Простоват изглеждаше, да. Но прост - не, в никакъв случай. Че на него дори бодигардовете му можеха да управляват цяла държава. Някои бяха премиери на България. Смятай какво въздействие е оказвал на хората около себе си. Благотворно, като слънцето.

Обяснението ти звучи убедително, почти както признанието на Киро Брейка: "Аз съм едно просто селянче от село Баня, обаче никак не съм прост".

Неслучайно Киро Непростият е кумир и пръв учител на Баето, който също не е никак прост. Смятай какво въздействие е оказвал Киро Брейка на Баето. Благотворно, като слънцето.
Shade
Цитат(Шрито @ 28/05/2026, 14:15) <{POST_SNAPBACK}>
Не бих.

Значи си стиснал мъдростта си само за себе си. Като един същи цънцар.
Shade
Цитат(Шрито @ 28/05/2026, 14:17) <{POST_SNAPBACK}>
Това също е висш пилотаж. Не е за аудиторията тук.

Пишман-мъдрец си ти, значи.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.