Може да е говорил за политика и политици.
Патриотизъм ли е, егоизъм ли, важното, че върши работа.
Като е тъй, да добавим още от онова, за което е говорил. Ти прецени дали става дума за политика, политици, патриотизъм или егоизъм. Важното е да ти върши работа:
"
Всеки жалък глупак, който няма с какво да се гордее, си присвоява като последно убежище гордостта на нацията, към която принадлежи. Той е готов и дори щастлив да брани всичките ѝ кусури и глупости със зъби и нокти, за да компенсира собствената си малоценност".
Буксуваш на място дори с линковете без коментар, единственото на което си способен.
С други думи, потвърждаваш, че ти е трудно и "
пияндурската ти безсловесна същност те преследва където и да си".
Е, какво пък. Празнодумец Храбър.
Alexfield
17/05/2026, 20:54
Втори като него няма. Никой друг не си позволява да изопачава така изказванията на хората. Но може и да не се усеща, то и за това се иска акъл.

Ама ти, ако наистина си разбрал, какво е имал предвид Бай Ганьо тук:
И ти позна.
Чакам.с нетърпение следващите да съборят вашите паметници.
Гьонсурати...

Не се стеснявай. Кажи и на нас, които не успяваме да проследим движението на неговата уникатна мисъл

Той не успява да я облече в думи.
Не е толкова сложно. Бай Ганьо апелира за разум. Политиците да бъдат мъдри, толрантни едни към други, да си помагат. И най-вече да мислят за родината си.
Може би тук се имат предвид западните общества.
Вземи си поука от думите ми, вместо да се дуеш като пуяк.
Тук и аз съм "за" връщането, обаче РФ (като приемник на СССР) неще да ѝ пратим "...
Не е въпросът какво искат братушките, важното е за нас кое е мило, скъпо, ценно. Него да си оставим и да му се любуваме.
Alexfield
18/05/2026, 12:56
Във всяко общество, във всяка държава има жалки глупаци. Поради липса на собствени успехи и самочувствие се хващат на удобно подадената им дъвка да се гордеят с нещо, за което нямат никакъв принос - произхода си. Това е особено ярко изразено в обществата управявани от диктатура, но и в западноевропейските ги има тези маргинали - обикновено членуват в неонацистки организации и/или гласуват за неонацистки партии.
Alexfield
18/05/2026, 13:08
"Братушките" искат да им се дават пари, докато е убиват. Не е лошо човек да прави информиран избор, чии паметници иска да почита. Ето информирай се:
https://www.facebook.com/reel/3759429734364503А ето с какво се занимава РПЦ:
В Русия ще освещават ядрените ракети "Сатана"?
https://www.168chasa.bg/article/6750874
Бай Ганьо
18/05/2026, 14:35
В Русия ще освещават ядрените ракети "Сатана"?
https://www.168chasa.bg/article/6750874Същата олигофрения като с надписите на бомбата Fat Man с
"кратки фрази от типа на „Greetings to the Emperor“ („Поздрави за императора“);
шеговити или войнишки коментари"
Не е толкова сложно. Бай Ганьо апелира за разум.
Правилно забелязваш несложното. И Бай Ганьо апелира за онова, което му липсва. "Гладна кокошка просо сънува".
Вземи си поука от думите ми, вместо да се дуеш като пуяк.
Поука като детска народна приказка? Мъдро!
Поуката тук е "Втори като него (Бай Ганьо) няма", нали?
Същата олигофрения като с надписите на бомбата Fat Man с
"кратки фрази от типа на „Greetings to the Emperor“ („Поздрави за императора“);
шеговити или войнишки коментари"
"
What about the others?", а Ганьо? Обективна аргументация от друготочковия вид.

Типично за друготочковизма е и алтернативническото нагаждачество. В случая такова беше комплексарското присламчване на еничаря антибългарин-българохейтър към големия български успех в Евровизия.
Бай Ганьо
18/05/2026, 17:40
Ако руснаците следват почина на американците остава им само да я хвърлят...
Ако руснаците следват почина на американците остава им само да я хвърлят...

Това ли препоръчваш? Кръчмарска простотия като продължение на "What about?"
Съвсем в твой стил е. Много ти отива, както и титлата ти.
Alexfield
18/05/2026, 17:50
Прави впечатление че бъркаш "освещаване" с "кръщаване". Ами имам новина за теб - различни неща са, нямат нищо общо.
"Освещавам" - правя свещен, давам благословия - морално оправдание чрез свещен авторитет.
"Кръщавам" - именувам.
Не си разбрал, че тук не става дума за това, кой и защо е именувал ядрената ракета/бомба "Сармат"/"Сатана" или "Fat Man". Освещаването се интерпретира именно като "Бог одобрява това.", независимо дали църквата формално го заявява или не.
За теб, без съмнение това е "Същата олигофрения", защото преценката ти е като след 0.5л концентрат, независимо дали си го изпил или още не си.
Кратка версия, защото от от дълги текстове се объркваш: Американската църква осветила ли е бомбата "Fat Man"? После може да си говорим за "Същата олигофрения".
Може би тук се имат предвид западните общества.
Не точно там.
Според редица западни и руски независими анализи, патриотизмът в днешна Русия се използва като убежище или щит за прикриване на аморални действия, пряко свързани с текущата политическа реторика в Москва. За целта руският патриотизъм е трансформиран във войнстващ рашистки национализъм, поддържащ военни агресии, като инвазията в Украйна, и оправдаващ действията на властващата диктатура.
Но невежеството ти е разбирамо, след като живееш изолирано в балона на алтернативна реалност, откъсната от действителността.
Бай Ганьо
18/05/2026, 18:52
Прави впечатление че бъркаш "освещаване" с "кръщаване". Ами имам новина за теб - различни неща са, нямат нищо общо.
Кратка версия, защото от от дълги текстове се объркваш: Американската църква осветила ли е бомбата "Fat Man"? После може да си говорим за "Същата олигофрения".
Нищо не бъркам.
Не говоря за кръщаване, а за написани послания.
Ужасното на тези послания, че те са написани непосредствено преди хвърлянето на бомбата.
А твоите обяснения за освещаване и другите ти амабализми могат да си останат просто без последствия.
Или пък е по-добре да я хвърлят, че да приключи тази война и избиването на милони от двете страни.
Нали така защитавахте американската атомна офанзива....
Alexfield
18/05/2026, 19:31
Никога не съм защитавал американските ядрени изпитания върху хора в Япония. Няма и да го направя.
Та да се върнем на темата:
Чии паметници трябва да почитаме и защо?
Остана висящ и допълнителният въпрос: Кои паметници имаш предвид, като казваш:
Цитат
Чакам.с нетърпение следващите да съборят вашите паметници.
Ти наистина ли казваш, че паметникът на американските летци е "наш" (ваш)? Кои сме тия "ние"?
Значи е вътре в американското посолство, сега напиши за "Альоша"-та и останалите петохуници, кога ще си ги приберът зад огратата на руското посолство.
Ан тъй, и ти като невъзвращенеца със снимката на политбюро. Стигало му само да я погледне и носталгията рязко се изпарявала...
Имам черно бели снимки с белия ни осмак, дете бях още. Те ми стигат.
Н...
Като пишеш голяма глупост, първо провери дали в РФ вече на са я направили.
В Русия наистина освещават ракетите. Дори бяха разпопили официално един поп, щото нещо объркал със светената вода и молитвата, и ракетата не стигна орбита. Сериозно, самите руски медии си го писаха, а тука се попикахме от смях на какво разчита руската космическа програма. Хем това преди неколко години, докато все още имаха космическа програма, действащ космодрум и прилично импортозамещение.
Бай Ганьо
18/05/2026, 22:23
Ти наистина ли казваш, че паметникът на американските летци е "наш" (ваш)? Кои сме тия "ние"?
Как кои!
Наведените....
https://youtu.be/5epFxb4uW2g?si=o3Vnl2qkNWgNj8ah
Никога не съм защитавал американските ядрени изпитания върху хора в Япония. Няма и да го направя.
Та да се върнем на темата:
Чии паметници трябва да почитаме и защо?
Остана висящ и допълнителният въпрос: Кои паметници имаш предвид, като казваш:
Няма как да очакваш отговор по същество от Ганьо, доказал се многократно като напълно неспособен да формулира и изкаже собствено становище. Обаче Ганьо си е въобразил, че ограничените виждания и критерии за оценка, вървящи в простлюдната среда, в която вегетира, са общовалидни. Затова той смело ги приписва на общо основание: "
Не знаете значението на думите, две елементарни изречения не можете да разберете". Като най-силният му "довод" в това отношение, буквално сразяващ довод, е "
Не само аз мисля така!"
По-горе Ганьо посочва кой още мисли така. Така мисли учителят му Апостолов, месия, на когото той вярва безрезервно. В гладкия мозък на Ганьо, лигаво превзетите изразни средства и префъцунен език на този негов идол са пример за "
знаене значението на думите" и "
разбиране на елементарни изречения".
И след като вярата на Ганьо в своя кумир е представена с железния аргумент "
Не само аз мисля така", то от това автоматично следва, че и Ганьо, и Апстолов, са над класацията "
Само фашизирани чугунени кратуни мислят по този начин".
Бай Ганьо
19/05/2026, 12:03
Поизправи се малко...
Така не само кръста боли...
Поизправи се малко...
Така не само кръста боли...

Сигурно е така. Едва ли някой друг го знае по-добре от теб
Бай Ганьо
19/05/2026, 17:31
Сигурно е така. Едва ли някой друг го знае по-добре от теб
Така е.
От вашето навеждане и ние търпяхме 45 години...
Ся кат ви гледам със сигурност ви харесва...
Така е.
От вашето навеждане и ние търпяхме 45 години...
Ся кат ви гледам със сигурност ви харесва...

Всъщност 45 години търпяхме навеждането на пълзящи плазмодии като теб.
Дори днес не си мръднал и на йота. Оставаш на същата безгръбначна угодническа вълна с мазния израз: "
Така правят империите" и последващо огъзване на изток.
Хайде да видим как ще го отречеш. Пак ли някой ти е виновен, че ти "изопачава" думите, вместо да те цитира като класик? Желаеш ли линк към мястото, където си написал горното и още един куп подобни наведени мазнотии?
Колко ли трябва да е тъп един индивид, който не само няма мозък да формулира ясна и недвусмислена собствена позиция, но и да се бие в гърдите какъв разбирач е, като в стила на типичен безсловесник се измъква с линк без коментар към любим идиот. С "железния" аргумент, но всъщност папагалско признание, че е неспособен да мисли: "
Не само аз мисля така. И други мислят като мен". Мощно изхвъряне (като пръдня) на истински титан на мисълта.
Е, не правиш ли само това и нищо друго? Къде е приписаната ти от един кретен уникална "стойностна информация", която
ТИ предлагаш? Посочи я.
Комунизмът си имаше и кусури. Чак толкова крив не съм. Много идиотщини и хамалогия, само и само за да блесне западната измама. Е, блесна. Но за кратко. Хората прозряха евтиния трик. И сега ковиди-мовиди, Украйни, „арабски” петроли и ходене да зареждаш при комшуту, щото при нас има спекула с горивата. Комунистите са виновни, знам.
Казват, че любовта била сляпа.
А може би православието дава отпор на католицизма. И Западната „блага вест” не може да проникне навсякъде. Братушките се опъват.
Казват, че любовта била сляпа.
Освен това казват, че бракът й връща зрението.
А може би православието дава отпор на католицизма. И Западната „блага вест” не може да проникне навсякъде. Братушките се опъват.
А може би фантасмагориите на организираната религия нямат общо с реалността.
Само че любовта ни към Матушката е факт, докато бракът с нея - мираж. Разделени влюбени. Като в индийските филми. Мъка.
Поука като детска народна приказка? Мъдро!
Поуката тук е "Втори като него (Бай Ганьо) няма", нали?

Дори и да успея да ти отворя очите, за кратко ще е. „Тя винаги се завръща”. Суетата. Слепотата. Носи си я. Едва ли пречи на някого. Всъщност е забавна, и поучителна.
Дори и да успея да ти отворя очите, за кратко ще е. „Тя винаги се завръща”. Суетата. Слепотата. Носи си я. Едва ли пречи на някого. Всъщност е забавна, и поучителна.

Има някаква надежда "
да успееш да ми отвориш очите" със сериозни аргументи.
С дрън-дрън и празни поучения би могъл "
да отвориш очите" само на някой празноглавец, който кълве на подбрани линкове с вярата "
Писано е, значи е Истина".
Съидейникът ти Баето е силен не само във вярата в подобни линкове. Силен е и в предлагането на "
стойностна информация" под формата на такива линкове без коментар. С които може да ти отвори очите. Като едното нищо ще ти ги отвори.
Бъркаш любовта със стокхолмския синдром. Ама то, в религиите това е задължително, иначе няма как да те прилъжат.
Докато пишеш от ЕС и си държиш парите в евро, ще знаем че не ти пасва нито соца, нито РФ. Като започнеш да ми пишеш от Сочи (дори докато си на екскурзия или почивка там), ще ти повярвам че наистина го мислиш.
Аз съм си в „родината” (там, където съм по разпределение). Защо трябва на стари години да се боря с дяволи?! Допълнителен стрес, неизвестност, разходи. И може би нова зависимост. Кардинално решение е нужно. А не опипване в тъмното.
...сериозни аргументи...
Например?
„Добре е човек да е честен, коректен, да уважава другите хора” - това върши ли ти някаква работа?
...сериозни аргументи...
Например?
„Добре е човек да е честен, коректен, да уважава другите хора” - това върши ли ти някаква работа?
Звучи сериозно и поучително. Усеща се благотворното влияние с тенденция към мъдрост от последна инстанция на детските народни приказки, с които си се начел.
Е, няма как да се отрече: много си начетен.
Благодаря че посочи къде са дяволите и защо не припарваш при тях. Дори на екскурзия не смееш да отидеш.
В момента си живея в рая. Нали се сещаш: “Земя като една човешка длан”…
Родината си е родина. Един ден ще останем и без пари, банките ще си ги присвоят. Ще останем и без храна. Но ще си бъдем вкъщи. Ще си умрем вкъщи. Русия е част от системата на злото, част от Британската империя. Не е нужно да ходиш до там, за да го разбереш.
Ще, ще, ще...огън и жупел... а междувременно пенсионерите си купуват пипер всеки месец, при това без опашка и "връзки". Сещаш се, нЕмат нужда от "парцел за самозадоволяване 600кв.метра", нЕма "това е сезонна стока", дори пенсиите стигат за всякаква екзотична стока, а бананите са по-евтини от ябълките.
Обаче трябва да го прилагаш постоянно, а не само да го цитираш в кавички. Аз лично, по делата познавам. Трудно се впечатлявам от писаници, пропаганда и търговски номера. Виж, кой какво прави и как действа, това са ми водещите критерии. Това май го имаше писано и във вашите "Свети Инструкции", чудно защо толкова редовно го заобикаляте.
Thursday Next
24/05/2026, 21:02
„Добре е човек да е честен, коректен, да уважава другите хора”
Това е супер, само дето не е аргумент. Това е препоръка. Послание. Поучение, ако щеш. Но не и аргумент.
До пенсия докараме ли я, бива. А засега е добре, щото има още за кльопане от Татовото. От Неговите Две Българии. Предполагам, че за 45 г. ще стигне. Значи до 2034 г. После ще е зор. Да видиш кво е крадливо англе да те храни. Мизерия по-лоша от индийската. Освен ако Радев някак не стопира процеса. Радев и мъдрият ни и трудолюбив народ.
Alexfield
24/05/2026, 22:56
...щото има още за кльопане от Татовото...
Това го има само в болните ти фантазии. Ето реалността - какво се случи преди 36 години:
Март 1990
Правителството на Андрей Луканов обявява:
България спира плащанията по външния дълг
Това на практика е частичен държавен фалит.Следва купонна система за хранителни стоки от първа необходимост.
В края на социализма България има външен дълг около:
10−11 млрд. USD
Това е огромна сума за тогавашната българска икономика.
Та да ти опресня амнезията: "от Татовото" ни остана да кльопаме купони...
До пенсия докараме ли я, бива. А засега е добре, щото има още за кльопане от Татовото. От Неговите Две Българии. Предполагам, че за 45 г. ще стигне. Значи до 2034 г. После ще е зор. Да видиш кво е крадливо англе да те храни. Мизерия по-лоша от индийската. Освен ако Радев някак не стопира процеса. Радев и мъдрият ни и трудолюбив народ.
Каква мизерия ти се привижда, след като бащицата ти Радев е обещал да стопира процеса? Като свали цените чрез "бързо законодателство".
Каквото и да означава "бързо", прибързано или претупано, понеже абсолютното мнозинство му дава възможност за еднолично разпореждане по абсолютно-монархистки образец, неизбежно е бързото гласуване на "
Закон за отмяна на инфлацията", последван от бурна радост в средите на българското "трудолюбиво" и "мъдро" простолюдие.
Кльопаш от Татовото време само пропагандата, щото това остана от соца — соц.пропаганда като за две Българии. Нито левове са ти останали от тогава (самите комунисти ги удариха с инфлация и ги смениха), нито домашни компоти, дори домашна ракия от онова време не ти е останала. Бананите, доматите и пипера/чушките целогодишно идват от гнилия запад. От там идват и добавките към пенсиите на пенсионерите (деца и внуци им пращат евро от ЕС, щото соца преджоби и спестяванията за пенсии от него време), както и колата в семейството. Техниката и тя от там тръгва, само я сглобяват в "братски" Китай. Опс, там вече са капиталистически ориентиран комунизъм.
Освен нЕкой външен нужник да ти е останал наследство от тогава, ама и той не е "две Българии".
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.