Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Ще се върнеш ли обратно................... ?
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Mukaveev
Днес имах един дебат......колко хора които са ,,на вън ,,.....ще се върнат обратно ?
Ти където си там някъде .......ще се върнеш ли тук ?
А и ти тук ако отидеш някъде......ще се върнеш ли обратно ?

С хората които съм говорил......установих , че жените са по- крайни.
За напред ще мисля върху този факт.....от къде идва .
Тарабас
Аз съм си у дома, нямам нужда да се връщам където и да е.
Thursday Next
По-крайни в коя посока? Любопитно ми стана.
Бай Ганьо
Гледам двама изказали се, а трима родоотстъпника. laugh.gif
Питето
Много зависи, от условията дето ще ги очакват, ако се завърнат. Кажи ми колко и в каква посока са се променили условията, и тогава може да гадаем за размерите на мераците за завръщане.
Тарабас
Пак ще го кажа. Човек не бяга просто заради лоши условия. Няма и как някакви условия да го върнат. Конкретно на България основният проблем са българите. С две думи, никакъв шанс.
New
Айде сега, българите! Ти да не си мексиканец?! Не се ли се харесваш? smile.gif
Хаос
Цитат(Mukaveev @ 18/09/2017, 22:16) <{POST_SNAPBACK}>

Българинът е особен екземпляр....
Той не отива някъде, защото му е интересен света, а защото бяга от нещо...
Все е недоволен, вечно мърмори, и все другите са му виновни, а той самият не действа за правата си и за добруването си...
Как искаш беглец да се върне?
Никак няма да стане това...
Аз съм от малкото борци - за статистиката... smile.gif
New
Цитат(Хаос @ 19/09/2017, 00:16) <{POST_SNAPBACK}>
... той самият не действа за правата си и за добруването си...

Напротив, действа - стяга куфарите и тръгва.
Leon
Цитат(Тарабас @ 18/09/2017, 23:40) <{POST_SNAPBACK}>
............ Конкретно на България основният проблем са българите. С две думи, никакъв шанс.

Честито!
Хаос
Цитат(New @ 19/09/2017, 00:52) <{POST_SNAPBACK}>
Напротив, действа - стяга куфарите и тръгва.

Именно де - бяга...
Като някой, на който столът нещо не му е удобен, но вместо да го поправи или да си го смени с нов, отива и сяда в чужд... biggrin.gif
Бай Ганьо
Ти ще поправяш ли, ако някой постоянно го чупи?
Хаос
Цитат(Бай Ганьо @ 19/09/2017, 10:09) <{POST_SNAPBACK}>
Ти ще поправяш ли, ако някой постоянно го чупи?

Децата в къщи постоянно чупят нещо...
Но аз не бягам у комшиите...
Цял живот възпитавам и поправям - мойто си е. smile.gif
Cury
Aз съм си тук и самото отиване е доста илюзорно, камо ли после връщането.
Но като гледам колко харесват България много чужденци, изпратени тук служебно, си мисля, че има хляб в евентуално връщане след пенсия. Харченето на една западна пенсия в България ми се струва нелоша опция. Но естествено си зависин от много неща и най-вече от това, че сам не се живее, особено ако си вече много стар и грохнал, пък децата ти и помощта изобщо не са в България.
Бай Ганьо
Ами поправяй щом искаш.
Въпрос на избор.
Thursday Next
Цитат
Децата в къщи постоянно чупят нещо..

Е да чупят, да чупят, колко да чупят? Най-много до 18. После порастват, стават отговорни и поемат по собствения си път. А ти си отдъхваш. Ако 27 години ти пикаят в пепелника, преджобват ти панталона за некой лев, пишат "КОР" по стените и надуват чалга до 3 сутринта, дали пък и на тебе няма да ти писне?
Хаос
Цитат(Thursday Next @ 19/09/2017, 12:06) <{POST_SNAPBACK}>
Е да чупят, да чупят, колко да чупят? Най-много до 18. После порастват, стават отговорни и поемат по собствения си път. А ти си отдъхваш. Ако 27 години ти пикаят в пепелника, преджобват ти панталона за некой лев, пишат "КОР" по стените и надуват чалга до 3 сутринта, дали пък и на тебе няма да ти писне?

Колко да отдъхнеш - идват болни родители, после внуци... После ти самият започваш да чупиш от непохватност... Кръговрат. Перпетуум квобешетам....
Бягството ли е решение?
Thursday Next
Стига с тоя драматизъм, де, никой не е бягал (освен Горския). Бавничко си ходехме. laughing.gif

Аз не оспорвам твоето решение. Направи ми услуга и не оспорвай моето. Ти няма начин да знаеш кое е добро за мен и кое - не.

И ако позволиш да разтегна до скъсване метафората, която въведе, има много съществена разлика между неволно строшеното от немощна старческа или неумела детска ръка и умишлено строшеното от ръката на здрав, прав идиот в разцвета на силите си, който няма с какво друго да осмисли деня си, освен със свинства.
unguriano
Ще се върна със сигурност, ако сега отида някъде. Доста ми е късно, но нали........."никога не казавай никога". biggrin.gif
Но ако бях щипнал преди 10-15 и повече години, вероятно не.
Тарабас
Цитат(Хаос @ 19/09/2017, 09:18) <{POST_SNAPBACK}>
Децата в къщи постоянно чупят нещо...
Но аз не бягам у комшиите...
Цял живот възпитавам и поправям - мойто си е. smile.gif

Така е, но предполагам децата ти не карат кола по магистралата и не изпреварват в дясната лента. Жена ти не водя децата на пясъчника да си играят и после ако пуши, не си изгася и ижхвърля фаса в пясъка при децата.

Два малки и безумни примера, които показват че твоя пример не е много удачен. И защо хората напускат дома си. Кретените са много и са навсякъде. Разбира се не всички са такива, но кретените са много и не си струва човек да си пиле живота и този на децата си заради тях.

Кисело мляко има навсякъде. А ако на човек му се празнува може спокойно да си залови и скриее некой циганин или турчин в мазата, да го бие редовно и да празнува освобождението.
Alexfield
Да се върнеш на стари години, ако има смислено здравеопазване. Че с напредването на годините това става все по-важно.
А дано, ама надали.
krem-karamel
Не изключвам вероятността да отида да работя в друга държава ако имам добра възможност, но да кажа дали ще се върна - няма как да зная. Но бих искала.
Не приемам хората, напуснали България, като бегълци. Всеки има право да търси щастието си. Тъжно ми е, че част от тях се определят като "бивши" българи и ми прави лошо впечатление отношението им към тези, които са решили да останат тук.
Личинка

Само че животът ти не протича единствено вкъщи и с децата...
Cury
Е, с някакъв платен абонамент сигурно става. Чел съм за доста хора, живеещи в чужбина, които са направили такъв на родителите си и от частния фонд/болница ги обгрижват. Но пак трябва да има някой, който да контролира какво става, макар и дистанционно.
New
Не бих го нарекла бягство, а използване на предоставена възможност. Бягството обикновено е свързано с паника, страх и инстинкт за самосъхранение. Освен престъпниците, които бягат от закона, никой друг не може да бъде наречен беглец, тъй като стягането на куфари е осъзнат избор и най-често е свързано с много обстоен преглед на плюсове и минуси - неща, за които бегълците нямат нито време, нито нужната психческа енергия, за да го упражнят.
Catpuccino
Цитат(Mukaveev @ 18/09/2017, 22:16) <{POST_SNAPBACK}>
Днес имах един дебат......колко хора които са ,,на вън ,,.....ще се върнат обратно ?

С хората които съм говорил......установих , че жените са по- крайни.
За напред ще мисля върху този факт.....от къде идва .

Аз се върнах smile.gif ... но пък синът ми замина ... кръговрат!
Не съжалявам и там работех по специалността ми, но ... не ми стана свое ... може да е от зодията smile.gif)))
The_Purifier
Цитат(krem-karamel @ 19/09/2017, 14:48) <{POST_SNAPBACK}>
Тъжно ми е, че част от тях се определят като "бивши" българи и ми прави лошо впечатление отношението им към тези, които са решили да останат тук.

Чувството е взаимно! smile.gif
unguriano
Цитат(Catpuccino @ 19/09/2017, 15:36) <{POST_SNAPBACK}>
... не ми стана свое ... може да е от зодията smile.gif)))

Подозирам, че може и да сме една зодия. Не знам, а и да е ставало дума някога, не помня. Но може и да бъркам. biggrin.gif
unguriano
Аее.....понеже тук-там се прокраднаха нотки на патриотизъм.......некой сеща ли се кво се отбелязва на днешната дата.
/ама без чичко гугъл/ biggrin.gif
Iosarian
Особено за болните родители си мноого прав. Аз не бих могъл да съм толкова ентусиазиран и щастлив, като си помисля, че точно когато майка ми има най-голяма нужда от мен..., няма ме. По лекарските кабинети и болниците е пълно със стари и болни хора, чиито деца са в чужбина. Сал едно пращане на пари и една- две седмици отпуск в България, не стигат. За съжаление, когато си отидат родителите ни, тогава си даваме сметка за много неща. Това е само мое мнение, разбира се.
Хаос
Цитат(Thursday Next @ 19/09/2017, 14:16) <{POST_SNAPBACK}>
И ако позволиш да разтегна до скъсване метафората, която въведе, има много съществена разлика между неволно строшеното от немощна старческа или неумела детска ръка и умишлено строшеното от ръката на здрав, прав идиот в разцвета на силите си, който няма с какво друго да осмисли деня си, освен със свинства.

Чакай сега, че тоз идиот само у нас ли вирее, и никъде другаде го няма, че да бягаме като дявол от тамян... ???

Далеч съм от мисълта да оспорвам другото мнение. Говорим си. smile.gif
Iosarian
Наистина си живяла на лошо място в България. Около мен такива неща не виждам. А и си попаднала на добро място, защото и в Германия има идиоти. Винаги си била против обобщенията. animatedwink.gif
Хаос
Цитат(Тарабас @ 19/09/2017, 14:24) <{POST_SNAPBACK}>
Два малки и безумни примера, които показват че твоя пример не е много удачен. И защо хората напускат дома си. Кретените са много и са навсякъде. Разбира се не всички са такива, но кретените са много и не си струва човек да си пиле живота и този на децата си заради тях.

Така е, много и навсякъде...
Ама не бяха чак толкоз.
И както се очертава - още повече ще стават...
Защото с бягство от проблема, проблем не се решава...
Кой ще спре това? Гледащите отвън ли?
Catpuccino
Цитат(unguriano @ 19/09/2017, 17:13) <{POST_SNAPBACK}>
Подозирам, че може и да сме една зодия. Не знам, а и да е ставало дума някога, не помня. Но може и да бъркам. biggrin.gif

И аз така подозирам отдавна ... така че си признавай без бой svirkam si.gif
unguriano
Цитат(Catpuccino @ 19/09/2017, 17:37) <{POST_SNAPBACK}>
И аз така подозирам отдавна ... така че си признавай без бой svirkam si.gif

Ииииии, не мое да каеш, ми раздаде заповед веднага........ laugh.gif
Водна, ма не плува. wavetowel2.gif
Бай Ганьо
Цитат(Хаос @ 19/09/2017, 16:34) <{POST_SNAPBACK}>
Кой ще спре това? Гледащите отвън ли?

Не. Останалите вътре.
Обичаш да поправяш.
Давай. smile.gif
Catpuccino
Жена сутринта казва на мъжа си:
-Скъпи, сигурна съм, че не си спомняш какъв ден е днес!
Той видимо ядосан отговаря:
- Ти ще кажеш! Много добре зная какъв ден е днес!
И тръгва за работа.
В 10 часа на вратата звъни куриер и оставя на жената страхотен букет с рози.
В 12 часа отново се звъни и жената получава бутилка шампанско и кутия от любимите й бонбони.
В 16 часа идва и третата пратка...прекрасно бижу smile.gif
Вечерта съпругът се връща и от вратата пита:
- Как е, скъпа, още ли не вярваш, че не зная какъв е днешния ден?
Жената се мята на врата му и казва:
- Съпиииии, прекрасни рози, шоколад и бижу ... запазих за тази вечер бутилката шампанско
да се почерпим, защото толкова готина годишнина от битката при Дойран не съм имала никога wink.gif
New
И другаде вирее, но не за дълго.
Iosarian
Прав си! И хубавото, и лошото в тази страна се дължи на оставащите вътре. Нищо или почти нищо не зависи от оставащите вън, те могат само да говорят и да пишат. Винаги е било така и това е съвсем нормално. animatedwink.gif
Хаос
Цитат(Бай Ганьо @ 19/09/2017, 17:43) <{POST_SNAPBACK}>
Не. Останалите вътре.
Обичаш да поправяш.
Давай. smile.gif

Обичам. Ама като го поправя, правя го само за себе си... Не пускам никой неучаствал да припари...
И аз не съм удачният реформатор... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

А ти за кои останали вътре говориш - че те само калпавите ще останат, дето ползват чука само да рушат - как ще поправят? Някакви предложения? smile.gif

Всъщност отговорът на темата се изясни без алтернатива - никой няма да се връща, щото няма да има къде... prashchai grigorii.gif
Catpuccino
Еееее накъде без заповеди ... пак е от зодията wink.gif

....земна от най-инатливите smile.gif)))

Скропи вероятно не си wink.gif щото немаше да ти се кефя,
а аз ти се кефя начи си раче осмокраче smile.gif))
New
Цитат(Iosarian @ 19/09/2017, 17:48) <{POST_SNAPBACK}>
Нищо или почти нищо не зависи от оставащите вън, те могат само да говорят и да пишат.

Както и да финансират, което спомага за хубавото. Но със сигурност не са предизвикващи лошото.
Извод: Ако липсват тези отвън, доброто щеше да е по-малко.

Смятам, че ако всички, които не живеят в страната се върнат вкупом, лошото ще се умножи, защото държавата не е в състояние да поеме тези хора.
Хаос
Цитат(New @ 19/09/2017, 17:56) <{POST_SNAPBACK}>
Както и да финансират, което спомага за хубавото. Но със сигурност не са предизвикващи лошото.
Извод: Ако липсват тези отвън, доброто щеше да е по-малко.

Смятам, че ако всички, които не живеят в страната се върнат вкупом, лошото ще се умножи, защото държавата не е в състояние да поеме тези хора.

Какво финансират?
Близките си, да си купуват някакви неща. Като изключим хляба, финансират и да си купуват коли, например... А къде ще ги карат? Защо не финансират магистрала... Това е криво разбрано финансиране... То не помага за общото хубаво, а само за частичното... Големите неща не се правят частично...

И нещо за държавата не можах да разбера.... Как така не е в състояние да поеме повече хора... Че тя се руши и пустее. Има място за всички, че и за повече дори...
Хаос
Цитат(Личинка @ 19/09/2017, 14:50) <{POST_SNAPBACK}>
Само че животът ти не протича единствено вкъщи и с децата...

Тук говорим метафорично малко, и "вкъщи" олицетворява нашата си държава... smile.gif

И нека не се лъжем, все пак... Вярно е че има много разруха, но има и къде да се отиде още и не всичко е разрушено съвсем...
Ако всеки хукне да бяга, обаче, това неизбежно ще се случи, да...
Личинка
Цитат(Хаос @ 19/09/2017, 18:09) <{POST_SNAPBACK}>
Тук говорим метафорично малко, и "вкъщи" олицетворява нашата си държава... smile.gif

И нека не се лъжем, все пак... Вярно е че има много разруха, но има и къде да се отиде още и не всичко е разрушено съвсем...
Ако всеки хукне да бяга, обаче, това неизбежно ще се случи, да...

Знам, че говориш метафорично, но тъй като метафората ти не е подходяща, защото ти нищо не поправяш, нито можеш да поправиш в "къщата" си, затова се върнах към буквализма. По-точното би било, че къщата ти /ни/ е на свлачище, а ти разместваш възглавничките на дивана, за да ти е хубаво.
Хората отдавна не са крепостни...
Iosarian
България е била в многократно по-лоша ситуация и е оцеляла. Убеден съм, че ще я има много след нас. Така, че това с възглавничките не е излишно. А пък, който не вижда никаква надежда и мрази това място, си тръгва. Това е естествено.
Хаос
Цитат(New @ 19/09/2017, 15:33) <{POST_SNAPBACK}>
Не бих го нарекла бягство, а използване на предоставена възможност. Бягството обикновено е свързано с паника, страх и инстинкт за самосъхранение. Освен престъпниците, които бягат от закона, никой друг не може да бъде наречен беглец, тъй като стягането на куфари е осъзнат избор и най-често е свързано с много обстоен преглед на плюсове и минуси - неща, за които бегълците нямат нито време, нито нужната психческа енергия, за да го упражнят.

Когато имаш проблем, когато нещо не ти харесва, и когато по-лесният ти избор е да стегнеш куфара и да заминеш, това какво е, ако не бягство? Най-малкото от отговорността и усилието да се бориш. Не отиваш в рая, просто сменяш мястото на борбата. И дори не осъзнаваш, че ако беше полагал същите усилия там, откъдето си дошъл, пак щеше да постигнеш нещо, същото дори.... Когато го разбереш, обаче, вече си се вкоренил дотолкова в чуждата почва, че е трудно да се изтръгнеш. Но признанието с ръка на сърцето е привилегия за малцина... И ти остава утешението да плюеш на загърбеното гнездо...
Всички познаваме много заминали хора, и знаем, че е така, ама си чешем езиците...
Iosarian
Приказвах си веднъж с един приятел анестезиолог от Пловдив. Казваше ми, че търсят хора с неговата специалност в чужбина. Попитах го защо не замине. А той ми отвърна: "Аз съм от Пловдив, бе майна, не съм от чужбина...". Та и аз за себе си знам, че това е моето място и не бих живял на другаде. И пред мен не стои въпросът за връщане, освен от екскурзия или пътуване по работа.
Питето
Почти уцели. Проблема ни е балканщината, ама байганьовската балканщина. В смисъл, че хората правят средата в територията, но... не народността и етноса са определящи, а това, какво правят хората из територията. Именно заради това питам какво е променено в условията, т.е. какво са престанали/започнали да правят живеещите из територията. И да, вярвам, че човек се променя, щото сме страшно адаптивен вид, ама трябва някой да ни принуждава.
Примерно, ако утре само в България почнат да дават социална заплата (със здравни и пенсионни вноски) и премахнат разните помощи за неработещи и другите документно-нуждаещи се, и тази социална заплата се изкарва с 8часа средно тежък труд всеки ден (като работещите), то аз лично ти давам гаранция, че след пет години доста народ ще дойде в територията, като сред тях ще има доста емигрирали именно заради ганьовщината. При това ще дойдат повече хора като цяло, отколкото ще заминат по спешност* за тези 5 години. Та след пет такива години и ти ще си промениш мнението за българите в България, ама не щото са други българи, а защото същите българи са почнали да правят други неща, които дават други резултати.

---------------------
*Сам се сети кой ще драпа да се махне от такава система, дето гарантира папото, ама срещу реален труд.
Хаос
Цитат(Личинка @ 19/09/2017, 18:47) <{POST_SNAPBACK}>
Знам, че говориш метафорично, но тъй като метафората ти не е подходяща, защото ти нищо не поправяш, нито можеш да поправиш в "къщата" си, затова се върнах към буквализма. По-точното би било, че къщата ти /ни/ е на свлачище, а ти разместваш възглавничките на дивана, за да ти е хубаво.
Хората отдавна не са крепостни...

Не ме познаваш и не знаеш какво местя и къде.... Още Хан Кубрат е показал, че сноп съчки не се кършат... Когато се пръснат по чужди дворове, обаче, лесно се чупят една по една.... Ама забравихме и заветите на дедите си отдавна....
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.