Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Безплатно пътуване в градски транспорт
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3
unguriano
Цитат(Хаос @ 24/09/2017, 13:30) <{POST_SNAPBACK}>
Български има ли сред тези три езика?

Стрижена е брат, стрижена е............ laugh.gif
New
Цитат(Leon @ 23/09/2017, 19:00) <{POST_SNAPBACK}>
Дадох пример и за София, вероятно е така и за останалите места в България.

А не би трябвало да е така. Нехуманно, гнусно и отблъскващо е.
Онуфри
Цитат(New @ 24/09/2017, 20:08) <{POST_SNAPBACK}>
А не би трябвало да е така. Нехуманно, гнусно и отблъскващо е.

Може и така да е! (може и да не е)

Но, народът избира нЕкои хора, които му пишат правилата!!!

Е?

wavetowel2.gif
Leon
Сега, време е да издам една малка тайна, която е пред очите на всички, но никой не си дава зор да чете.
И тъй като тук пишат само въздъртички, нямаше кой да ни отвори очите.
Като че ли само Thursday зададе правилния уточняващ въпрос.
Картите за деца до 7 години се издават по местоживеене, но ... важат за градския транспорт в цялата страна. wavetowel2.gif
Това се прави:
1. За да се знае държавата колко пари да приведе на съответната община, която пък от своя страна да разпредели на съответния превозвач. Разумно е да се помисли, че там където е постоянния адрес на детето, там ще са основните ползвания на градския транспорт.
За междуселищен транспорт децата до 7 години получават билет на цена 0 лв.
2. Картите се явяват един вид застрахователна полица за децата в случай на инцидент.

Основното е, че детето трябва да има валидна карта.

Ти я кажи, как е отвъд голямата вода? Да видим дали там е "Нехуманно, гнусно и отблъскващо?''
Тарабас
Цитат(Онуфри @ 24/09/2017, 19:26) <{POST_SNAPBACK}>
Може и така да е! (може и да не е)

Но, народът избира нЕкои хора, които му пишат правилата!!!

Е?

wavetowel2.gif

Позитивното в целята дискуция е факта, че хората могат все оше да се усмихват. Тва е похвално!
Онуфри
Цитат(Тарабас @ 24/09/2017, 20:46) <{POST_SNAPBACK}>
Позитивното в целята дискуция е факта, че хората могат все оше да се усмихват. Тва е похвално!

Ам ... разбира се, преди време на това тарабаско му се викаше - Бягане по тъча!

animatedwink.gif

Alexfield
Ами хората ти дадоха примери с редица европейски градове, в които са си водили децата. И изненада - малките чужбински туристчета се возят безплатно.
Хубуу де! Нека не е цял свят. Може да има разни туземски варварски (извинете: варненски) места където това не е така.

Мен друго ме натъжава. Озверяването на хората. Какво като е инвалид! Нали е чужденец! Значи ще плаща!
А в наредбата има разни текстове:
Цитат
Чл. 12. Пътник с редовен превозен документ има право да превозва в превозните средства на обществения градски транспорт:
...
3. (изм. - Решение № 617 по Протокол № 52 от 21.11.2013 г.) безплатно детска количка с дете или количка за лице с увреждания. Количка без дете или лице с увреждания се таксува с карта за еднократно пътуване.

Ама кой в България го интересуват инвалидите? То нормалните хора не могат да ходят по тротоарите от коли и разбити плочки и шахти, те инвалиди ми тръгнали да ми разхождат! Ами като са инвалиди, да си стоят затворени вкъщи! Къде са тръгнали!

Засрамете се! Губите човешкия си облик...
Амин...
Онуфри
Цитат(Alexfield @ 24/09/2017, 21:19) <{POST_SNAPBACK}>
....
Засрамете се! Губите човешкия си облик...
Амин...

Боже,

засрамихме се!

bye1.gif
Leon
И тва към мен ли? Нещо си се объркал, ама нейсе.
krem-karamel
Мисля си, че нещо не е баш така, както ни е представено. Ако е видима инвалидността на детето, нямаше да се стигне до изискване (или представяне) на документа за инвалидност, който кондукторът не е успял да прочете. Не мога да повярвам, че който и да е човек, ще свали дете-инвалид от автобуса. По-скоро бих повярвала, че Тарабас се е държал предизвикателно или грубо и сам е пожелал да слезе, но не и да плати билет за детето (с което би направил компромис).
unguriano
Цитат(krem-karamel @ 24/09/2017, 22:00) <{POST_SNAPBACK}>
Мисля си, че нещо не е баш така, както ни е представено. Ако е видима инвалидността на детето, нямаше да се стигне до изискване (или представяне) на документа за инвалидност, който кондукторът не е успял да прочете. Не мога да повярвам, че който и да е човек, ще свали дете-инвалид от автобуса. По-скоро бих повярвала, че Тарабас се е държал предизвикателно или грубо и сам е пожелал да слезе, но не и да плати билет за детето (с което би направил компромис).

Сюжет за малък разказ или ясновидски способности? biggrin.gif
Онуфри
Цитат(krem-karamel @ 24/09/2017, 22:00) <{POST_SNAPBACK}>
... не и да плати билет за детето (с което би направил компромис).

50 цента не са малко пари!

Тарабаско си го призна!

animatedwink.gif
krem-karamel
Цитат(Онуфри @ 24/09/2017, 22:10) <{POST_SNAPBACK}>
50 цента не са малко пари!

Тарабаско си го призна!

animatedwink.gif

Нека не се заяждаме. Естествено, че не му е за парите. Вероятно после е дал пари за такси. Заинатил се е, защото никъде досега не е имал такъв проблем.
Онуфри
Цитат(krem-karamel @ 24/09/2017, 22:13) <{POST_SNAPBACK}>
Нека не се заяждаме. Естествено, че не му е за парите. Вероятно после е дал пари за такси. Заинатил се е, защото никъде досега не е имал такъв проблем.

А дали в суринам не е имал проблем?

Тарабас
Цитат
Ако е видима инвалидността на детето, нямаше да се стигне до изискване (или представяне) на документа за инвалидност, който кондукторът не е успял да прочете. Не мога да повярвам, че който и да е човек, ще свали дете-инвалид от автобуса

.
Инвалидността на дето се вижда само на лицето. И от 100 метра. Човек с едно око да е, ще го види.
unguriano
Цитат(Онуфри @ 24/09/2017, 22:16) <{POST_SNAPBACK}>
А дали в суринам не е имал проблем?

Е и смешно не е. animatedwink.gif
krem-karamel
Извинявай. Вероятно с тази тази чоплим раната ти, но на мен наистина ми е трудно да повярвам, че има човек, който няма да прояви състрадание към дете инвалид.
Онуфри
Цитат(Тарабас @ 24/09/2017, 22:17) <{POST_SNAPBACK}>
.
Инвалидността на дето се вижда само на лицето. И от 100 метра. Човек с едно око да е, ще го види.

И, трябва да ти повЕрваме ли?

п.п. Нетът е пълен със сълзливи истории!

animatedwink.gif
unguriano
Цитат(krem-karamel @ 24/09/2017, 22:23) <{POST_SNAPBACK}>
Извинявай. Вероятно с тази тази чоплим раната ти, но на мен наистина ми е трудно да повярвам, че има човек, който няма да прояви състрадание към дете инвалид.

Факт, явно има. И това стана ясно от 2-3 поста на Тарби. Но и ти написа сценарий. animatedwink.gif
Онуфри
Цитат(unguriano @ 24/09/2017, 22:23) <{POST_SNAPBACK}>
Е и смешно не е. animatedwink.gif

Не е, тъжно е дори.

unguriano
Цитат(Онуфри @ 24/09/2017, 22:27) <{POST_SNAPBACK}>
Не е, тъжно е дори.

Точно така. Коментарите ти са тъжни. az takovata.gif
Онуфри
Цитат(unguriano @ 24/09/2017, 22:34) <{POST_SNAPBACK}>
Точно така. Коментарите ти са тъжни. az takovata.gif

Така е, обективна реалност.

Тарабас
Цитат(krem-karamel @ 24/09/2017, 21:23) <{POST_SNAPBACK}>

Според мен не е въпрос на състрадание. На мен тва не ми трябва, на детето също. Грозно е! Сред тези хора съм израстнал и с тях съм живял много години. И не мога да ги позная. Сега е с мен, утре като умрем ще е само и тези хора ше го изядат, ако е сред тях!

В портмонето имах пари да купя целия автобус laugh.gif
Тарабас
Цитат(Онуфри @ 24/09/2017, 21:26) <{POST_SNAPBACK}>
И, трябва да ти повЕрваме ли?

п.п. Нетът е пълен със сълзливи истории!

animatedwink.gif

Дано децата ти да са живи и здрави!
Онуфри
Цитат(Тарабас @ 24/09/2017, 22:36) <{POST_SNAPBACK}>
.....

В портмонето имах пари да купя целия автобус laugh.gif

Дебело портмоне ще да е било!

п.п. Ний беднюхите не моем си купим автобус, затова си плащаме билетчето!

animatedwink.gif
Онуфри
Цитат(Тарабас @ 24/09/2017, 22:38) <{POST_SNAPBACK}>
Дано децата ти да са живи и здрави!

Твоето също!

Alexfield
И като продължаваш да се заяждаш, си много оригинален, нали?
Кажи си го: В България трябва да е като в Суринам.
Alexfield
Само първите два реда са към теб animatedwink.gif
Thursday Next
Видима е с просто око. Ще ти се наложи да разчиташ на моята дума за това.

Знаете ли колко грозно звучите отстрани?
Alexfield
Достатъчно помия изля 390.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.