Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Законът или целесъобразността
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
New
Цитат(Cury @ 26/12/2017, 18:20) <{POST_SNAPBACK}>
По-долу писах - ако бутна човек, въпреки че съм спазил всички букви на закона ...

Ако бутнш човек, означава, че не си спазил всички букви на закона, защото в него изрично пише следното:
Цитат
(2) Водачите на пътните превозни средства са длъжни при избиране скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните условия, с релефа на местността, със състоянието на пътя и на превозното средство, с превозвания товар, с характера и интензивността на движението и с всички други обстоятелства, които имат значение за безопасността на движението. Водачите са длъжни да направят всичко възможно, за да намалят скоростта или да спрат превозното средство във всички случаи, когато възникне опасност за движението.

Което означава, че целесъобразност и законосъобразност в случая се припокриват.
Cayen
Параграф 22.
Ако направиш нещо от описаните, нарушаваш Закона.
Ако не го направиш, значи е недомислица в Закона.
: cool.gif
Alexfield
Да бе!
Един път стомна за водичка... втори път стомна за водичка... на трети път стомната се чупи.
Та толкова по безопасното (целесъобразно) нарушаване на закона.

П.П. Не ме разбирай погрешно. Аз често превишавам разрешената скорост. Просто не се оправдавам пред себе си, че постъпвам правилно.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.