Един стар сексистки виц по повод Ева, която била създадена от ребро на Адам, акцентира, че реброто е единствената голяма кост в човешкото тяло, в която няма мозък.
Аз пък, кат същи Тома Неверни, проверих относно костния мозък. И да, само виц е. Плоските кости, към които се отнасят ребрата, имат костен мозък.
wonda_
22/01/2018, 18:18
Цитат
За или против Истанбулската конвенция сте и защо политиците от всички партии се плашат толкова от нея? Аз съм за Истанбулската конвенция и не ме е страх от нея.
Бракът не е логична категория. Бракът не е 1 + 1 = 2. Бракът е 1 + 1 = 1. Едва когато се ожениш/омъжиш ще разбереш за какво става дума.
И още нещо: отговорът на какъвто и да било въпрос е поемане на отговорност,ненапразно коренът на двете думи е един и същ. И е време да поемеш отговорността ти да отговаряш на въпроси най вече на собствените си. Но не пред другите за да си запълваш празното време,а пред себе си. И е време да спреш да задаваш купища въпроси без да изключваш най-безцеремонно евентуални отговори. И също е време да поемеш още по-голямата отговорност когато деца започнат да задават на теб разни въпроси да съумяваш да им отговориш без да ги лъжеш и без да ги нараняваш.
И един единствен въпрос към теб:как си позволяваш и за кого се мислиш като провеждаш тест за интелигентност на хора, които както се вижда,вероятно са по-интелигентни от теб?
когато деца започнат да задават на теб разни въпроси да съумяваш да им отговориш без да ги лъжеш и без да ги нараняваш.
как си позволяваш тест на хора, които вероятно са по-интелигентни
Правило номер 1: Винаги изслушвай събеседника си, дори да знаеш за всяка една дума, която ще чуеш. Правило номер 2: Не всеки, който поучава е с повече опит от другият.
В смисъл: Когато детето пита а ти го прекъсваш, защото знаеш, то се чувства наранено от това, че не го изслушваш. Не му обръщаш внимание по този начин. Когато детето поучава майката, не означава, че е по-умно. Просто въпрос на гледна точка.
Thursday Next
22/01/2018, 20:33
Е споко, де, кой казва, че тестове за интелигентност се правят само на тъпи? Дори напротив, правят се на интелигентните, да се види точно колко са интелигентни.
biggeorge
22/01/2018, 20:43
Така си е, 180 народни представители са доста хора и толкова много партии трудно ще постигнат едно мнение. Но "Пропаст не се прескача с два малки скока." Ако ще се правят промени по-добре е да се промени Конституцията. Преди време четох една статия за това, че ние в Източна Европа имаме фалшив морал. Че вместо да узаконим еднополовите бракове си търсим заместители като фактическото съжителство. Тогава ми стана обидно, както едно време на българите им е станало обидно от "Оръжията и човекът" на Бърнард Шоу. После размислих и прецених, че в тази констатация има известна истина, колкото и да не ми се иска да го призная.
Личинка
22/01/2018, 20:57
Абе що не си живееш живота с момъка, а си се заровил по конституции и пр. Много важно като нямаш подпис...
biggeorge
22/01/2018, 20:58
Ами аз явно съм леко глупав, че провеждам тестове за интелигентност на по-консервативни от мен хора. Ако бях по-умен щях да тествам само свободомислещи хора. Дай ми една причина, поради която не трябва да има еднополови бракове?
biggeorge
22/01/2018, 21:03
Първо, не се определям като гей и си нямам приятел/партньор. И второ, ако правата на дори един български гражданин са нарушени, то правата на всички могат да бъдат нарушени. Липсата на законова уредба за еднополовите бракове е нарушаване на правата на хората. Неразбирането на този факт води до този и много други глупави спорове.
biggeorge
22/01/2018, 21:14
Одобрявам това, което си написал.
biggeorge
22/01/2018, 21:17
Чух и видях по новините. БПЦ също разпространяват омраза и станаха поклонници на Дявола. Каквото искат това да правят.
Личинка
22/01/2018, 21:48
А защо само на еднополовите, къде оставяш бисексуалните, полигамните...? И колкото и да искаш отговор защо нямало такъв закон, но отговор без морални, традиционни и религиозни аргументи, няма да намериш. Точно защото законите са следствие от морала, традициите, религията и всичко онова, което формира културата на една нация. Отделно, че всеки закон нарушава и засяга нечии права. Но се гледа да е съобразен с нагласите и ползата на болшинството.
Дай ми една причина, поради която не трябва да има еднополови бракове?
Една причина е достатъчна, но да кажем, че няма да е интересно. Просто един скучен живот
Но, ако погледнем от друга страна: Моят най-добър приятел в годините казваше - Трябваше да си купим двамата един апартамент и да си живеем заедно. Щяхме да си спестим много главоболия и щяхме да се одебем на курви, което пък означава други главоболия
Та мисълта ми е, не е нужно двама мъже да са педераси за да се оженят. Просто се бракосъчетават, защото са си купили заедно някакъв имот.
Тук си говорим и вероятно всеки вижда нещата различно, но моята истина е, че никой не харесва педалите затова и едно време много ги гонеха и биеха. За някои педалите може да са нормални хора, но за мен не са. Те са един болен мозък. В годините, когато пътувах към Враца или Червен бряг попадах на доста такива. Само ги гледаш как се присламчват към теб, гледаш им мазната физиономия и знаеш кво и как ще започнат да ти говорят още преди да са си отворили устата.
Питето
22/01/2018, 23:11
Е тЕ това, в последното изречение, е под въпрос — вЕрно ли, че обществото има файда или и то се е променило заедно със света, и старите закони вече не носят файда както преди. Това е трудното за преценяване, кога е момента един закон да се промени и колко точно да се промени въпреки и напреки морала и религиите на местните.
кога е момента един закон да се промени и колко точно да се промени
Ще се промени така, че всички ненормални ще имат повече права от нормалните. Ако днес един педал те хване за хуя или ти бръкне в задника и го набиеш, ще те съдят, че си му нарушил правото на избор Защото до днес ако се крият и пазят, утре ще започнат да си правят каквото искат, защото свободно могат да си го правят.
Ако днес един педал те хване за хуя или ти бръкне в задника и го набиеш, ще те съдят, че си му нарушил правото на избор
Да, но в някоя паралелна реалност.
New
23/01/2018, 00:14
Смятам, че е време да се въведе официално фактическото съпружеско съжителство, като се има предвид, че много хора живеят по този именно начин и е редно законът да урежда тези съществуващи в реала отношения.
В годините, когато пътувах към Враца или Червен бряг попадах на доста такива. Само ги гледаш как се присламчват към теб, гледаш им мазната физиономия и знаеш кво и как ще започнат да ти говорят още преди да са си отворили устата.
И аз познавам такива хора, но нито един от тях не е хомосексуалист. При теб е някаква дълбоко вкоренена ненавист към хомосексуалните. Най-вероятно не познаваш нито един такъв.
Тези за които говоря. Които се движеха страхливо по влаковете и гледат как да те хванат за хуя без да ядат бой, а сега като ги одобрят, спокойно ще си правят каквото искат, но пак ще ядат бой
Въобще не се бъзикам. Не един път са ме хващали и са искали да го видят, както и съм се нагледал на подобни още от ранно детство. Един път така се сдържах да не се изцепя с един як смях Ама така е, щото аз съм от тия, където съм все там, където не трябва.
В първи клас майка ми ме хвърли в интернат. Ебати концлагера. Всички в клас, аз не ебавам. Имаше едни много големи гардероби в коридорите, където се държаха дрехи и обувки за навън, ако излизаме, защото беше непрекъснато заключено. Викам си, ще си обувам обувките и ще видя кво да къртя и как да избягам, щото всичко с решетки.
Отварям гардероба и гледам някакъв нагъзил някой. Погледнаха ме точно като хиените, когато се чукат, само очите където не им светеха Затворих вратите и ги заебах.
Истинските мъже чукат женско и се бият помежду си за женско, а не се чукат взаимно.
И аз познавам такива хора, но нито един от тях не е хомосексуалист. - Не говоря за хора с които си общуваме на път и из път, а за определени хора с определено поведение.
При теб е някаква дълбоко вкоренена ненавист към хомосексуалните. - Не само към тях. Към много от най-различни групи. Пияници, набожни, подлизурковци, сребролюбци, мързеливци, както и такива, които гледат на хляба мекото и на работата лекото, психически слабите хора, тъпите, простите, мухльовците, и вероятно още много. Ще кажеш, че то почти нищо не остана да харесвам. Но е почти, не е всичко
Най-вероятно не познаваш нито един такъв. - Да си видял алкохол да се задържа при алкохолик Няма как около мен да фирее такъв.
New
23/01/2018, 15:48
И в интернат си бил?! Перси, ако кажеш, че и в затвор си лежал, и с наркотици си се занимавал, то вече почти нищо няма да остане, което да не си правил.
Когато бях на 20, казвах: Не съм минал през две неща, но никога не е късно за едното, а за другото ще е малко трудно. През брачното и през затвора
Два пъти съм бил в интернати но за много кратко време. Аз не съм за затворени помещения и окован.
Имам черно минало, но не и тъмно. Не се занимавам и никога не съм се занимавал с неща, които са вредни за човечеството или го съсипват. С наркотици и плът се занимават най-алчните хора, а аз съм пълна противоположност на тях. Ако се наложи нещо да правя, то ще е нещо голямо. Атомни бомби и унищожение на целият свят
Не се занимавам и никога не съм се занимавал с неща, които са вредни за човечеството или го съсипват. ... Ако се наложи нещо да правя, то ще е нещо голямо. Атомни бомби и унищожение на целият свят
"Ако ще е гарга, рошава да е", викаш.
Thursday Next
23/01/2018, 21:55
Цитат
и гледат как да те хванат за хуя без да ядат бой, а сега като ги одобрят, спокойно ще си правят каквото искат, но пак ще ядат бой
Стига па ти с тоя бой, представа нямаш колко се минаваш. От няколко места чувам, че мъжете правели по-добри свирки от жените. Пропускаш само от тесногръдие и инат.
biggeorge
23/01/2018, 22:36
Това фактическо съжителство само за разнополови двойки ли ще е или и за еднополови?
И аз така съм чул, но предпочитам вагиналното удоволствие.
biggeorge
23/01/2018, 22:39
Добре де, мен защо никой не ме е "хващал за хуя"? Не, че искам да ми се случи нещо такова, просто правя сравнение между мен и теб. Според мен ти провокираш по някакъв начин хората ...
Питето
23/01/2018, 23:30
Проблем казваш — ако биеш нЕКой и те съдят, а преди го минаваха за "целесъобразно" и си затваряха очите. Абе ще схванете как да ползвате законите (както са го схванали малцинствата) ама ще мине време.
Питето
23/01/2018, 23:36
А защо само двойки?
Thursday Next
24/01/2018, 00:43
Шшшт, Перси още не се е усетил, че ще може да го съди за сексуален тормоз.
New
24/01/2018, 04:32
Добър въпрос!
biggeorge
24/01/2018, 05:50
Много глупав въпрос! Бракът и фактическото съжителство са между двама души. При по-голям брой хора е полигамия или полиандрия. Те не са узаконени никъде по света. Изместваш темата от правата на хомосексуалните хора на брак и деца към многоженство, канибализъм, инцест, педофилия ...
Много глупав въпрос! Бракът и фактическото съжителство са между двама души. При по-голям брой хора е полигамия или полиандрия. Те не са узаконени никъде по света. Изместваш темата от правата на хомосексуалните хора на брак и деца към многоженство, канибализъм, инцест, педофилия ...
В 1/3 от света полигамията е законна, в някои тибетски и африкански общности и полиандрията е законна. И броят на тези съюзи е милиони пъти повече в сравнение с гей-браковете.
Thursday Next
24/01/2018, 09:43
Цитат
При по-голям брой хора е полигамия или полиандрия. Те не са узаконени никъде по света.
Мдам, вероятно Саудитска Арабия, Йемен, Емирствата, Пакистан и още двайсетина държави са на Марс.
biggeorge
24/01/2018, 09:53
Аз говоря за гражданско, светско право, а не за религиозно. Дори когато шериата е приет за гражданско право това не го прави такова. Да не се майтапиш пак с мен и аз да не схващам?
Аз говоря за гражданско, светско право, а не за религиозно. Дори когато шериата е приет за гражданско право това не го прави такова. Да не се майтапиш пак с мен и аз да не схващам?
Ха ха... и ти ли си този, който ще легитимира законите по света!? Тоя закон не е закон, онзи закон е закон...
Я са да са разбЕрете с Жорката добър въпрос ли е или е глупав, та да знаем кво да коментираме.
Thursday Next
24/01/2018, 11:16
Виж какво ти е отговорила Личинката, да не повтарям. Ти на какво отгоре се силиш да определяш кой какъв закон да има, и кое е по-закон? Когато установената в държавата правна система го приема, значи е законно. Това, че на тебе установената правна система не ти харесва, си е твой проблем, не ходи да живееш в такава държава. Но понеже питаш за шериа, и понеже много пишеш, а малко четеш, дори любимата си Уикипедия, да видим какво пише там за държавите, в които полигамията е законна.
Абе зависи, ако само хвърлят мръсни чорапи из цялата къща и чакат манджата и един е много. Че и по-лоши неща вършат някои.
Е, като гледам, сред народите, практикуващи полиандрията, чорапите са рядкост, така че споко. Аз съм за краткосрочната полиандрия - идват, правят ти вечеря, следва веселата част, на сутринта ти правят закуска и безмълвно се омитат.
Това е идентично с предния ти пост, съседе. И точно както и при предния ти пост не е вярно.
Питето
24/01/2018, 18:59
Никакви мечти за такова нещо, щото е от зор, а не за кеф.
Питето
24/01/2018, 19:21
Май още седиш на спирката и мрънкаш че работата кофти, живота скапан, а онзи с крилете стои зад теб, записва и изпълнява. Гледай сега, в една тройка, най-малко двама са с един и същ пол, което автоматично оправя въпроса за еднополовите бракове, но от друга страна (мноооооого голяма друга страна) тройката може да е класически любовен триъгълник от хетеросексуални хора. Просто вместо да отстрелваш любовника (или да се дърпате за косите с любовницата) ще си има обществено приемлив вариант... Дори хората вече са подготвили промоции по темата:
– Жена, а бе чета тук една обява "Романтична вечеря в нашия ресторант. Доведете вашата съпруга, приятелка или любовница! Ако доведете и двете - НЕ ПЛАЩАТЕ!" – И, какво? – Ми, мисля да рискувам...
Питето
24/01/2018, 19:35
А ти първо попитай каква е вечерята и каква е закуската, пък после преценявай...
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.