Трябва да се намери начин да се работи и произвежда и със вируса около нас. Трябва да се научим да го правим. Засега магазините са по-скоро пълни и заредени, отколкото празни. Щото, ако всички си седим вкъщи и не правим нищо, явно ще умрем от глад.
Остави я икономиката, хората са по-важни. Примерно, за да спасим 5% потенциално уязвими, дай всички да умрем от глад, така че трябва да се намери баланса. А че всичко няма да е като през миналия век и началото на тоя – да, съгласен съм, дошло е Новото време.
Войните като че ли засега са спрели, но човека е такъв, че малко като му мине зора и му стане по-конфортно, пак ще ги започне. Така че периодически трябва да му се дават такива уроци, пращат злини и бедствия. Да се поопомни и обедини може би около общото нещастие.
Мъдро изказване. Подкрепям го.
Да, най-важното и според мен, а и според по-умни от мен хора е да се спаси икономиката, производството, и на храни, и на всичко. Именно в условия на пандемия и криза, глобална и регионална. Дано управляващите го разберат и предприемат съответните мерки и по това. Другото, на който каквото му писано.
Съгласен съм и за това, че имаме всички нужда от малко отрезвяване, дано се случи, има и някои положителни признаци в ситуацията. По взаимната подкрепа и сплотяване на хората, по подпомагане, и т. н. Разбира се, всички не сме еднакви, има и злонамерени, има и такива, които най-обичат в мътна вода риба да ловят. Говоря за спекуланти, мародери, телефонните измамници си намериха нова стратегия... разбираш.
Прав/а си и за това, че когато човеците се видим в малко свобода и имане, ни избива на глупости и щуротии, меко казано. Поне повечето. Тук няма да намесвам моя специалитет, теориите за конспирацията, само ще вметна, че не малка част от световните трагедии извън природните катаклизми са планирани и предизвикани целенасочено, с цел печалба именно от едни кланове и фамилии от свръхелита, за които парѝте и властта са най-важното нещо, и печалбите. Елементарен пример ще дам, със семейство Буш в Америка. Още патриархът на фамилията Прескот Буш по време на втората световна война е доставял оръжие, провизии и оборудване и на двете страни в този конфликт, ето малко инфо:
https://webcafe.bg/svyat/508087428-dzhordzh...ki-politik.html Внукът на Прескот и син на Буш стариш Буш Младши, последният президент от фамилията, по време на чийто мандат гътнаха Кулите близнаци, е партньор с шейховете от С. Арабия в глобалния нефтен конгломерат, чиито печалби са астрономически, също и за връзките на фамилия Буш с набедения за лидер тогава на Ал Кайда Бин Ладен, и не само:
http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=58&...022&Level=1Опитвам да кажа, че по света има хора, фамилии и съмишленици, за които войните, насилието и всякакви беди за света са източник на огромна власт и много, много парѝ. Не мисля, че доброволно същите ще се откажат да ни набутват периодично в конфликти, в пандемии и в какво ли не, за да ни контролират, манипулират и ограбват. Най-общо погледнато. А не виждам как светът ще ги накара да се откажат. Така че, ще страда.