Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Тайната реч на Тръмп
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 03/07/2020, 23:47) <{POST_SNAPBACK}>
Имам предложение вие двамата с Питето да си смените никовете.
Той да се казва Розовия, а ти Черния.
За него всичко е цветя и рози с малки изключения, а за теб почти всичко е гадно.
Животът е шарен. Има от всичко. Разберете го.

Да, знам че ме възприемате по този начин тук. Нормално, наясно съм защо. Ще опитам да внеса още яснота по същото, за да бъда разбран каква е причината да е така. А никой не ме харесва, не само тук във форума, защото:
Комунистите не ме обичат, защото знам, че са измамници, които заблуждават най-слабите и ощетените с лъжи за равенство и братство, за да живеят и те като капиталисти.
Демократите не ме обичат, защото показвам как реалната демокрация не съществува, а зад нея като параван все същите лъжи за права, ценности, и дрън-дрън, зад всичко което цялата власт се оказа в мутри, ченгета и бивша номенклатура.
Националистите и патриотите също не ме долюбват, понеже и те използват тези родолюбиви лозунги само като параван, чрез който да се докопат и те до властта, за да вършат същото като тези, които критикуват и нападат.
Либералите и те ме мразят, тъй като техните идеи за обсолютна свободия докарва обществата до пълна развала и упадък, което няма как да одобрявам и приемам.
Зелените и еколозите и те не са ми фенове, понеже използват идеята също като параван, за да се наместят и те в политиката и властта, а реално някои от тях не са засадили дори едно дръвче, нито са осиновили поне едно бездомно животинче. Само голи приказки.
Русофилите не ме обичат, защото не съм фен нито на царска Русия, нито на Октябърския преврат, нито на СССР, или на Горбачов, на пияницата Елцин, също и на Путиновото самодържавие.
Русофобите и те, понеже пък никой не може да изтрие от сърцето ми благодарността към онези руси, които напоиха с кръвта си земята ни, за да е свободна и днес.
Та, да не изреждам всичко. С две думи - няма угодия. Контра съм на всички, които крадат, мамят, лъжат и още по-лоши неща вършат. И който се разпознае в тези категории, или е в някаква зависимост от същите, почва да ми налита и да се саморазправя с мен, сякаш аз съм виновен, че светът е това, което е. Ми не съм. Аз само открехвам по малко завеската на задкулисието тук и там, а че зад нея се виждат ужасяващи неща, вината не е моя. Аз съм само вестоносец. Ако някой не харесва вестите, които нося, трябва да е наясно, че те не зависят от мен.
Радио Ереван
Цитат(lati1960 @ 04/07/2020, 14:03) <{POST_SNAPBACK}>
Разбира се, че не е коректно да се слагат всички под един знаменател. И че има хора изкарващи добри парѝ с много труд. Не за тях обаче стана реч. В този контекст винаги посочвам имената на едни партийни касички, знаем ги кои са, а има и незнайни, дори много повече. Един го търпяли с години да не плати над 700 милиона данъци, и го погнаха като спрял да се отчита. На друг му опрощават периодично по няколко стотин милиона дълг, нека да му е зле. Трети всички го знаят, че е касичка на партийни обръчи от години, но всички проверки твърдят, че бил чист като момина сълзица. Ето тези, чрез протекциите на властта и самата власт изсмукват жизнените средства на обществото, а не хората които работят на всякакво ниво. Да не се бъркат нещата. Щото коректните бизнесмени и данъкоплатци пълнят хазната, а корумпираните политици с техните мафиотски обръчи я източват постоянно. Заради което все ни повтарят как нямало парѝ за това, за онова, едно и също. Е как да има когато коректните наливаме с лъжичка, а корумпираните източват с кофата! Всичко опира до обществения контрол и по-справедливото преразпределяне на благата, които заедно произвеждаме. Но нито едното, нито другото е реалност у нас, и няма морална част от обществото, която да го наложи. А най-големият парадокс е, че именно редовите граждани, които са преки потърпевши от ситуацията, не желаят това да се променѝ. Нямам друго обяснение, освен че не малка част от обществото ни е набутано по един или друг начин в далаверите на властта, управлението, мафиите, и това се вижда ясно във всички сфери на живота в страната ни. Където и да се ровне, все същите гадости излизат - тотална корупция, крадене, далавери, лъжи, измами, какво ли не. В този смисъл твърдя нещо просто - проблемът не е в тези, които работят и печелят, без значение в коя област и колко, след като е с труд, проблемът е в корумпираното управление, и у нас, и въобще, в глобален план. Това е.

Добре, съгласен съм, но ти до вчера твърдя, че богатите са виновни, защото ограбват бедните и че е почти невъзможно да се печели много с честен труд. Примерно в Китай за корупция осъждат на смърт, но ти твърдиш, че милионерът, който посочих се е обогатил неправомерно. Да разбирам ли, че вече си на друго мнение?
lati1960
Цитат(ЕксГорски @ 04/07/2020, 01:16) <{POST_SNAPBACK}>
Това може да го каже само човек, който хабер си няма нито от икономика, нито от история. Човек, който изобщо не знае какво е било "преди".
Не напразно те попитах какво образование имаш!
Такива изказвания са характерни за хора с огромно чувство за малоценност, прикривано с високопарни километрични, нищо не значещи речи

Ми открехни ме какво е било преди. Пращаш ме и ти като Питето при историята и икономиката. Добре. Дай да видим тогава:
Преди е имало една Партия, с няколко казионни покрая нея, за цвят.
Днес също има една Партия, ГЕРБ, с няколко казионни за цвят, беше един Яне Янев, после Сидеров, после пишман реформаторите, сега пишман патриотите, но си е същото.
Преди е имало един ЦК на БКП, в който се е решавало всички, и най-вече от волята на Вожда велик. Тато.
Днес има същото нещо, с нов Вожд велик и незаменим, Бате. Около който уж се върти всичко.
Преди е имало гравитиращи около Партията и властта послушни стопански ръководители, ръководещи икономиката на страната.
Днес си ги има същите, представители на различните партии от властта и управлението.
Ако трябва да обобщим, реално страната ни не е мръднала въобще като принципи и схеми на управлението, ама изобщо. В детайлите изглежда различно, понеже се използват за параван постулатите на демокрацията, зад които обаче нещата са си същите - партийците, ченгетата, службите и послушните им институции държат цялата власт и я използват за същото, да ограбват обществото и да богатеят чрез политиката и близките ѝ обръчи. Сега е малко по-усложнено, но принципът си е същият. Дори хората са си същите. Факт е, че редовете на днешната ръководна Партия има най-много членове с партийни книжки от предната ръководна такава. И това не е случайно. Да не говорим за преминалите през школите в Симеоново, в службите, с досиетата, доносниците, и т. н. Отделно същите фамилни кланове, родове, охранители, готвачи и сервитьори, и цялата послушна гмеж на предния режим се възпроизведе в днешното управление на страната. Или техните деца и внуци, все тая. Каква разлика виждаш ти, не знам. Но няма дори най-елементарното разделение на властите, каквито поне опити се правеха преди повече от десет години. Днес всичко се държи от Вожда и Партията незаменима. И съд, и прокуратура, и служби, и армия, икономика, финанси, всичко. Дори в икономиката се връщат стари модели, примерно участие на държавата в частни банки, намерения за създаване на държавна мрежа за горива, и т. н., и т. н. И преди няколко партийни лидери послушни на Голем брат отвън са държали всичко, днес също няколко партийни лидери с тяхното обкръжение послушно на нов Биг Брадър отвън също държат всичко. Разлика няма. А че това не го пише в твоите учебници по история и икономика, на мен не ми пука. За мен е важно какво е в реалния живот, не на хартия. Каквото виждам, това и споделям. За някои от нещата има не малка доза субективизъм и пристрастност, признавам. Но не и за основните, за които пиша и тук. За теб всичко може да изглежда по различен начин, о кей. Не те укорявам, ти си знаеш. Всеки е в правото си да има свое менние и позиция, и убеждения. Аз не те съдя за твоите, защо ти ме нападаш за моите? Ако те дразнят, недей да ме четеш, какъв е проблемът?
Радио Ереван
Цитат(lati1960 @ 04/07/2020, 14:19) <{POST_SNAPBACK}>
Да, знам че ме възприемате по този начин тук. Нормално, наясно съм защо. Ще опитам да внеса още яснота по същото, за да бъда разбран каква е причината да е така. А никой не ме харесва, не само тук във форума, защото:
Комунистите не ме обичат, защото знам, че са измамници, които заблуждават най-слабите и ощетените с лъжи за равенство и братство, за да живеят и те като капиталисти.
Демократите не ме обичат, защото показвам как реалната демокрация не съществува, а зад нея като параван все същите лъжи за права, ценности, и дрън-дрън, зад всичко което цялата власт се оказа в мутри, ченгета и бивша номенклатура.
Националистите и патриотите също не ме долюбват, понеже и те използват тези родолюбиви лозунги само като параван, чрез който да се докопат и те до властта, за да вършат същото като тези, които критикуват и нападат.
Либералите и те ме мразят, тъй като техните идеи за обсолютна свободия докарва обществата до пълна развала и упадък, което няма как да одобрявам и приемам.
Зелените и еколозите и те не са ми фенове, понеже използват идеята също като параван, за да се наместят и те в политиката и властта, а реално някои от тях не са засадили дори едно дръвче, нито са осиновили поне едно бездомно животинче. Само голи приказки.
Русофилите не ме обичат, защото не съм фен нито на царска Русия, нито на Октябърския преврат, нито на СССР, или на Горбачов, на пияницата Елцин, също и на Путиновото самодържавие.
Русофобите и те, понеже пък никой не може да изтрие от сърцето ми благодарността към онези руси, които напоиха с кръвта си земята ни, за да е свободна и днес.
Та, да не изреждам всичко. С две думи - няма угодия. Контра съм на всички, които крадат, мамят, лъжат и още по-лоши неща вършат. И който се разпознае в тези категории, или е в някаква зависимост от същите, почва да ми налита и да се саморазправя с мен, сякаш аз съм виновен, че светът е това, което е. Ми не съм. Аз само открехвам по малко завеската на задкулисието тук и там, а че зад нея се виждат ужасяващи неща, вината не е моя. Аз съм само вестоносец. Ако някой не харесва вестите, които нося, трябва да е наясно, че те не зависят от мен.

Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш. Волтер
Хората нямат против да са лоши. Но за нищо на света не искат да са за посмешище.
Молиер
lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 03/07/2020, 23:01) <{POST_SNAPBACK}>
От теб разбирам, че има работещи гладни в България. Ако е така е ужасно, но се надявам да грешиш. Може би имаш предвид такива, които не се хранят пълноценно. Тъпчат се с евтина и вредна храна.
Аз не съм бил цял живот сит. Зная какво е две и двеста.

Не се хваля, благодаря на Господ, че никога досега не съм се лишавал от нищо. Но не за мен идеше реч.
А гладуващи работещи у нас има не малко. Почти 60% от работещите получават, поне официално, минималната заплата или някъде около нея. Това са категорията работещи бедни, както ги нарозават от синдикатите. А има и такива, които са в сивия сектор, получаващи по-малко, особено в провинцията, по селата, в селското стопанство, и т. н. Мисля, че някои нямате реална представа за истинската ситуация в страната. Не на жълтите павета. Макар и в София не малка част да живеят на ръба на оцеляването и мизерията. Но не искам да убеждавам никого в нищо. Наясно съм, че живеещите добре не ме харесват, понеже винаги защитавам онеправданите, жертвите, страдащите, бедните и мизерстващите. Лесно е да кажем, че сами са си виновни. Но дали наистина е така, и дали за всички? Тук трудно ще срещна разбиране, но знам, че някъде там, на дъното, има хорица, за които никой не го е грижа. Мен ме е. Такива няма как да пишат по форуми, щото някои нямат дори телефони, нито компютри, да не говорим за останалото. Но в тяхното страдание се отразява огледалният лукав образ на корумпираната власт и лицемерното управление. Когато идеш в някое забравено селце, при възразстна женица, която едва се движи и не може да си сложи дръвце в печката през зимата... тогава може би ще разберете. Макар да се съмнявам. А тази женица може да е бабата на някой тук, примерно. Или роднина. Но на кого му пука. Всички станаха много велики, и като си играят с технологичните играчки, сякаш са извънземни. Като богове станахме. Но не сме! Ще умре всеки, но преди това ще дойде до това положение, за което говоря, без значение колко кинти има. И тогава, какво? Вчера мой приятел ми разказва как водил болната си от рак майка на химиотепария, и там млад мъж също нелечимо болен разнасял по докторите пълно с пачки куфарче, молейки някой да го излекува! Покрай всички лъжи и манипулации май всички забравихме, че има неща, които не можем да си купим с парѝ. А те са най-ценните. Вината за повечето трагедии е персонална, знам. Но има и такава на властта, категорично. Защото властта ни лъже, властта ни мами, краде и заблуждава, почти за всичко. Твърдя го, защото го наблюдавам това отблизо. Затуй съм отвратен и омерзен, до погнуса. Дори е по-лошо, отколкото го казвам тук, повярвайте. Впрочем, чуваме го и от записите с нашите велики мъжа от управлението, така че какво повече да кажа?
lati1960
Цитат(Питето @ 03/07/2020, 23:35) <{POST_SNAPBACK}>
Готово. Пращаш ми 250лв, и ти пращам пет слънчогледови семки от много специален сорт слънчоглед. Специалното му е, че ако ядеш по една семка на ден от него, ще поумнееш за няма и седмица... whistling.gif
Хич да не е, поне задника си няма да продаваш. А какво пише в учебниците по икономика идея си нямаш, щом смяташ че става с продаване на задника.

Благодаря.
Яж си го ти тоя слънчоглед.
Може да ти е по-леко на ония части, когато ги провадаш, точно по писаното в учебника по икономика. a4dff7b7.gif
Радио Ереван
Цитат(lati1960 @ 04/07/2020, 14:41) <{POST_SNAPBACK}>
Ми открехни ме какво е било преди. Пращаш ме и ти като Питето при историята и икономиката. Добре. Дай да видим тогава:
Преди е имало една Партия, с няколко казионни покрая нея, за цвят.
Днес също има една Партия, ГЕРБ, с няколко казионни за цвят, беше един Яне Янев, после Сидеров, после пишман реформаторите, сега пишман патриотите, но си е същото.
Преди е имало един ЦК на БКП, в който се е решавало всички, и най-вече от волята на Вожда велик. Тато.
Днес има същото нещо, с нов Вожд велик и незаменим, Бате. Около който уж се върти всичко.
Преди е имало гравитиращи около Партията и властта послушни стопански ръководители, ръководещи икономиката на страната.
Днес си ги има същите, представители на различните партии от властта и управлението.
Ако трябва да обобщим, реално страната ни не е мръднала въобще като принципи и схеми на управлението, ама изобщо. В детайлите изглежда различно, понеже се използват за параван постулатите на демокрацията, зад които обаче нещата са си същите - партийците, ченгетата, службите и послушните им институции държат цялата власт и я използват за същото, да ограбват обществото и да богатеят чрез политиката и близките ѝ обръчи. Сега е малко по-усложнено, но принципът си е същият. Дори хората са си същите. Факт е, че редовете на днешната ръководна Партия има най-много членове с партийни книжки от предната ръководна такава. И това не е случайно. Да не говорим за преминалите през школите в Симеоново, в службите, с досиетата, доносниците, и т. н. Отделно същите фамилни кланове, родове, охранители, готвачи и сервитьори, и цялата послушна гмеж на предния режим се възпроизведе в днешното управление на страната. Или техните деца и внуци, все тая. Каква разлика виждаш ти, не знам. Но няма дори най-елементарното разделение на властите, каквито поне опити се правеха преди повече от десет години. Днес всичко се държи от Вожда и Партията незаменима. И съд, и прокуратура, и служби, и армия, икономика, финанси, всичко. Дори в икономиката се връщат стари модели, примерно участие на държавата в частни банки, намерения за създаване на държавна мрежа за горива, и т. н., и т. н. И преди няколко партийни лидери послушни на Голем брат отвън са държали всичко, днес също няколко партийни лидери с тяхното обкръжение послушно на нов Биг Брадър отвън също държат всичко. Разлика няма. А че това не го пише в твоите учебници по история и икономика, на мен не ми пука. За мен е важно какво е в реалния живот, не на хартия. Каквото виждам, това и споделям. За някои от нещата има не малка доза субективизъм и пристрастност, признавам. Но не и за основните, за които пиша и тук. За теб всичко може да изглежда по различен начин, о кей. Не те укорявам, ти си знаеш. Всеки е в правото си да има свое менние и позиция, и убеждения. Аз не те съдя за твоите, защо ти ме нападаш за моите? Ако те дразнят, недей да ме четеш, какъв е проблемът?

Преди е имало само БКП и Зем. съюз, но според чл. 1 на тогавашната конституция ръководната роля е била на БКП. Не е имало други партии и да се говори против властта е било забранено. Сега определено не е така. Дори и опозиционни телевизии има!
Не се притеснявай, времето на Борисов изтича. Дори самият той наскоро го каза. По онова време никой обикновен човек не е предполагал, Тодор Живков ще падне от власт.
Няма място за сравнение между тогава и сега. Бях малък, но помня някои неща.
За 30 години настъпиха много положителни промени. След още 30 години, какво ли ще е?
Радио Ереван
Цитат(lati1960 @ 04/07/2020, 15:03) <{POST_SNAPBACK}>
Благодаря.
Яж си го ти тоя слънчоглед.
Може да ти е по-леко на ония части, когато ги провадаш, точно по писаното в учебника по икономика. a4dff7b7.gif

Провадаш или продаваш? neprichom.gif
Радио Ереван
Цитат(lati1960 @ 04/07/2020, 15:01) <{POST_SNAPBACK}>
Не се хваля, благодаря на Господ, че никога досега не съм се лишавал от нищо. Но не за мен идеше реч.
А гладуващи работещи у нас има не малко. Почти 60% от работещите получават, поне официално, минималната заплата или някъде около нея. Това са категорията работещи бедни, както ги нарозават от синдикатите. А има и такива, които са в сивия сектор, получаващи по-малко, особено в провинцията, по селата, в селското стопанство, и т. н. Мисля, че някои нямате реална представа за истинската ситуация в страната. Не на жълтите павета. Макар и в София не малка част да живеят на ръба на оцеляването и мизерията. Но не искам да убеждавам никого в нищо. Наясно съм, че живеещите добре не ме харесват, понеже винаги защитавам онеправданите, жертвите, страдащите, бедните и мизерстващите. Лесно е да кажем, че сами са си виновни. Но дали наистина е така, и дали за всички? Тук трудно ще срещна разбиране, но знам, че някъде там, на дъното, има хорица, за които никой не го е грижа. Мен ме е. Такива няма как да пишат по форуми, щото някои нямат дори телефони, нито компютри, да не говорим за останалото. Но в тяхното страдание се отразява огледалният лукав образ на корумпираната власт и лицемерното управление. Когато идеш в някое забравено селце, при възразстна женица, която едва се движи и не може да си сложи дръвце в печката през зимата... тогава може би ще разберете. Макар да се съмнявам. А тази женица може да е бабата на някой тук, примерно. Или роднина. Но на кого му пука. Всички станаха много велики, и като си играят с технологичните играчки, сякаш са извънземни. Като богове станахме. Но не сме! Ще умре всеки, но преди това ще дойде до това положение, за което говоря, без значение колко кинти има. И тогава, какво? Вчера мой приятел ми разказва как водил болната си от рак майка на химиотепария, и там млад мъж също нелечимо болен разнасял по докторите пълно с пачки куфарче, молейки някой да го излекува! Покрай всички лъжи и манипулации май всички забравихме, че има неща, които не можем да си купим с парѝ. А те са най-ценните. Вината за повечето трагедии е персонална, знам. Но има и такава на властта, категорично. Защото властта ни лъже, властта ни мами, краде и заблуждава, почти за всичко. Твърдя го, защото го наблюдавам това отблизо. Затуй съм отвратен и омерзен, до погнуса. Дори е по-лошо, отколкото го казвам тук, повярвайте. Впрочем, чуваме го и от записите с нашите велики мъжа от управлението, така че какво повече да кажа?

За глад е трудно да се говори щом човек работи, дори да е на минимална заплата. Дори да не се храни пълноценно, все ще има какво да сложи на масата, особено ако има кой да готви вкъщи. Израснал съм през 80-те и 90-те години и знам какво е недоимък, най-много през 90-те, но гладен никога не съм бил. Сега положението е много по-добро.
Нямам предвид пияници, комарджии и други, които си профукват заплатата.
Някои самотни пенсионери наистина са зле, но нали "говорим" за работещи.
Cayen
'lati1960' date='03/07/2020, 22:39' post='9198,3
-А моят въпрос по същество беше - защо въобще трябва да има гладни? Особено работещи такива! Щото има. Че и деца, в 21-ви век! Най-хуманният от хуманните, уж.Ама карай. Явно някои се кефят, когато други страдат. Тази злоба е особено характерна за нас, българите. Затуй да не се чудим защо е такава съдбата на нацията и държавата ни. Примери бол, да не ги припомням, дори с най-светлите ни личности.-
И какво ново каза? Почна вече да цитираш и ВРП миските, срамота! Стига задава въпроси и критикарства като някой дядка на пейката в кварталната градинка, а давай отговори, бори се, бъди не измислен от теб самия месия, бъди активен и успявай щом толкова добре знаеш как се стига до успеха. За да можеш да помагаш на всички, на които уж съчувстваш. Злобата наистина вреди ужасно много, но ти също вдигаш ужасно злобен джангър, който се опитваш лицемерно да представиш като загриженост за манталитета на нас, българите. Стопроцентно попско двуличие, как не се засрами поне малко. А спри се вече, осмърдя форума тотално, че и който искаше да влезе се отказа. 5fb3a466.gif
Питето
Тц, нЕма. Питето (оригиналния образ) е видял възможност и се е пробвал, а другите българи, точно по български са му се присмивали и са чакали първо някой друг да опита, та да не се минат случайно... А да, и онези дето са му се присмивали са били много по-бедни и по-гладни от днешните българи, дето ги оплаква Лати.
Питето
Той е писател, читателите да му мислят...
Питето
В учебника пише, как да пазаруваш евтино такива дето не са чели учебника, а в следващия раздел как да пробутваш техните задни части да отнесат тоягата вместо твоите. Това който е чел го знае, другите вЕрват на "приказка за стълбата" и в разни други фантасмагории и опрегнати наопаки схеми.
ЕксГорски
Lati, това което пишеш е абсолютен нонсанс (безмислица на български).
Ще ти дам една малка, но съществена разлика : ако това дето го ръсиш тук, го беше ръсил "преди", щеше бързо да заминеш за едни места, дето социализмът е вече построен: безплатно жилище, храна, мед-обслужване... и всички са равни (е, някои бяха по-равни, но това е чиста подробност)
А, и нямаше да пищите, че намколко си милиона били напуснали България.
Напуснали, не избягали! "Преди" имаше значително по-малко и някои ги отстрелваха по границите, за което граничарите получаваха отпуска, часовници и т.п.!

Радио Ереван
Цитат(ЕксГорски @ 04/07/2020, 20:43) <{POST_SNAPBACK}>
...и т.п.!

Т.п. означава телеграфно-пощенски. Може би имаш предвид т.н.?
П.П. Не се заяждам. az takovata.gif
Riki
Ами, за съжаление, има.
Аз познавам 2- ма. Хубаво ще е да са изключение....
Едната е / беше, възрастна жена, отгледала сама внучката си. Поискала заем за сватбата и. Беше ми споменала, че дълго се чудели дали да и отпуснат, защото на една пенсийка.....заем ли? Сметки? Лекарства? Храна? Дрехи...износвала каквото има.
Е, изплати го с много зор и си замина.

Непълноценното хранене си е пак един вид глад . Качествен. Поемаш нещо, но не си набавяш необходимото за нормалното функциониране на организма.
А евтини храни или теза " на промоция", в повечето случаи имат доста ...."отклонения от стандарта"....

П.п. О, съжалявам. Пропуснах "работещи". Примерът ми е неадекватен.
Извинете!
ЕксГорски
Цитат(Радио Ереван @ 04/07/2020, 21:23) <{POST_SNAPBACK}>
Т.п. означава телеграфно-пощенски. Може би имаш предвOд т.н.?
П.П. Не се заяждам. az takovata.gif

т.п. = тем подобни fool.gif
lati1960
Цитат(Riki @ 04/07/2020, 22:31) <{POST_SNAPBACK}>
Ами, за съжаление, има.
Аз познавам 2- ма. Хубаво ще е да са изключение....
Едната е / беше, възрастна жена, отгледала сама внучката си. Поискала заем за сватбата и. Беше ми споменала, че дълго се чудели дали да и отпуснат, защото на една пенсийка.....заем ли? Сметки? Лекарства? Храна? Дрехи...износвала каквото има.
Е, изплати го с много зор и си замина.

Непълноценното хранене си е пак един вид глад . Качествен. Поемаш нещо, но не си набавяш необходимото за нормалното функциониране на организма.
А евтини храни или теза " на промоция", в повечето случаи имат доста ...."отклонения от стандарта"....

П.п. О, съжалявам. Пропуснах "работещи". Примерът ми е неадекватен.
Извинете!

От пиедестала на материалното "преуспяване" и консуматорската вакханалия някои хора изгубиха реална представа за действителността. Разбира се, както вече напомних поговорката - сит на гладен не вярва. Така че всеки си е прав за него си, няма повече да споря. Чао на всички, засега! Ще се "видим" пак, надявам се, може би след следващото вирусно шоу, или някое ново, със сигурност очаквайте. За мен беше удоволствие, въпреки негативизма на някои спрямо скромната ми персона. Поздрави, и до нови срещи:

lati1960
Цитат(Cayen @ 04/07/2020, 18:53) <{POST_SNAPBACK}>
'lati1960' date='03/07/2020, 22:39' post='9198,3
-А моят въпрос по същество беше - защо въобще трябва да има гладни? Особено работещи такива! Щото има. Че и деца, в 21-ви век! Най-хуманният от хуманните, уж.Ама карай. Явно някои се кефят, когато други страдат. Тази злоба е особено характерна за нас, българите. Затуй да не се чудим защо е такава съдбата на нацията и държавата ни. Примери бол, да не ги припомням, дори с най-светлите ни личности.-
И какво ново каза? Почна вече да цитираш и ВРП миските, срамота! Стига задава въпроси и критикарства като някой дядка на пейката в кварталната градинка, а давай отговори, бори се, бъди не измислен от теб самия месия, бъди активен и успявай щом толкова добре знаеш как се стига до успеха. За да можеш да помагаш на всички, на които уж съчувстваш. Злобата наистина вреди ужасно много, но ти също вдигаш ужасно злобен джангър, който се опитваш лицемерно да представиш като загриженост за манталитета на нас, българите. Стопроцентно попско двуличие, как не се засрами поне малко. А спри се вече, осмърдя форума тотално, че и който искаше да влезе се отказа. 5fb3a466.gif

О кей, нямате проблеми. След като е такова желанието на повечето тук, оставям ви да си говорите за чайките, миските и сексуалните пози. Много важни въпроси, наистина. Бъдете здрави!
Riki
"Негативизма" ?!

Никога не съм го проявявала спрямо теб! ( Знам, че не персонализираш, но го пишеш на мен)
Въпреки, че ...са ми доста далечни твоите надежди за бъдещето, аз ги уважих и си наруших един от принципите, заради теб!

Ти не си го видял ......Защото ...не, че не искаш, но .....имаш блокада, сякаш. С избирателна пропускливист. Пропуска еднопосочно. От теб на вън, не и обратно.

Както и да е!

Последно само: никога не съм била "негативна" към теб.
Бъди здрав!

А нова вирусна вълна, ще има!
Радио Ереван
Цитат(ЕксГорски @ 04/07/2020, 22:32) <{POST_SNAPBACK}>
т.п. = тем подобни fool.gif

Личи си, че си в трета възраст, щом използваш такъв остарял израз. tongue.gif
ЕксГорски
Цитат(Радио Ереван @ 04/07/2020, 23:03) <{POST_SNAPBACK}>
Личи си, че си в трета възраст, щом използваш такъв остарял израз. tongue.gif

"П.П. Не се заяждам. "

Пак ли не се заяждаш?

Не съм аз виновен, че някои не познават българския език
agrippa
Цитат(Радио Ереван @ 03/07/2020, 12:46) <{POST_SNAPBACK}>
Не мислиш ли, че безделниците, които получават 800 евро ограбват държавата и това се отразява на доходите на работниците? Това справедливост ли е? Разбира се затова са виновни политиците във Франция, но нали тези политици са избрани от народа.
Социалния мир, (макар и относителен) си има цена и за 800 евра месечно не е висока. Тия хора елегантно са извадени от пазара на труда, за да не се пречкат на по-работливите и амбициозните в краката. Иначе тия същите трябваше да ровят в боклуците или да крадат за да преживяват може би. Принципа "който не работи не трябва да яде" си е доста примитивен. Помисли си пак, дали го поддържаш безрезервно. Ти също сигурно си против да сме в ЕС, щото там са и гадните френски политици, които дават кьорави пари на всички желаещи...
agrippa
Цитат(Радио Ереван @ 04/07/2020, 06:22) <{POST_SNAPBACK}>
За глад е трудно да се говори щом човек работи, дори да е на минимална заплата. Дори да не се храни пълноценно, все ще има какво да сложи на масата, особено ако има кой да готви вкъщи. Израснал съм през 80-те и 90-те години и знам какво е недоимък, най-много през 90-те, но гладен никога не съм бил. Сега положението е много по-добро.
Нямам предвид пияници, комарджии и други, които си профукват заплатата.
Някои самотни пенсионери наистина са зле, но нали "говорим" за работещи.

Ами ако няма наследствено жилище като тебе и започва от нулата? И след като си плати наема и сметките, не му остава много.
Но пък 14 часа наистина е много, даже и милиони да изкарваш. То не остава кога да живееш, не говоря за пълноценен или качествен живот. Тия неща не включват времето на работа. Виж, 9 месеца може, ако през останалите 3 си гледаш кефа по пътешествия, хобита или друго, това са цели за които може и да се напънеш. Но да събираш пари в сметките не си струва, само увредени го правят.
Радио Ереван
Цитат(agrippa @ 05/07/2020, 05:27) <{POST_SNAPBACK}>
Ами ако няма наследствено жилище като тебе и започва от нулата? И след като си плати наема и сметките, не му остава много.
Но пък 14 часа наистина е много, даже и милиони да изкарваш. То не остава кога да живееш, не говоря за пълноценен или качествен живот. Тия неща не включват времето на работа. Виж, 9 месеца може, ако през останалите 3 си гледаш кефа по пътешествия, хобита или друго, това са цели за които може и да се напънеш. Но да събираш пари в сметките не си струва, само увредени го правят.

Аз не съм го продавал или ипотекирал. Единственото ми предимство беше, че не плащах наем. Всяко начало е трудно. Трябва и малко късмет.
9 месеца се скапва от работа и три месеца си почива вкъщи. Такъв му е животът.
Радио Ереван
Цитат(ЕксГорски @ 05/07/2020, 02:06) <{POST_SNAPBACK}>
"П.П. Не се заяждам. "

Пак ли не се заяждаш?

Не съм аз виновен, че някои не познават българския език

Не се заяждам, шегувам се. Има разлика.

Тем/тям/такива подобни много рядко се използва, а и в случая не беше съвсем на място. Не се сещам за нещо подобно както на отпуска, така и на часовник. Съветвам те да използваш вместо него синонимите други подобни или сходни. Ако пък ще го ползваш, нека да е без съкращение. Не твърдя, че е грешно. Пак не се заяждам. sunbathing.gif

ЕксГорски
Цитат(Радио Ереван @ 05/07/2020, 11:55) <{POST_SNAPBACK}>
Не се заяждам, шегувам се. Има разлика.

"Започнал си да забравяш правописа или старостта си казва думата?
Личи си, че си в трета възраст, щом използваш такъв остарял израз"

Не че ме засяга, обижда и ... т.н., но отбелязвам доста лошо възпитание! angry.gif

Не само във Франция, но и на нашето поколение (в България), нямаше дори да му мине през ум да си прави такива ... шегички 5fb3a466.gif
Радио Ереван
Цитат(ЕксГорски @ 05/07/2020, 14:20) <{POST_SNAPBACK}>
"Започнал си да забравяш правописа или старостта си казва думата?
Личи си, че си в трета възраст, щом използваш такъв остарял израз"

Не че ме засяга, обижда и ... т.н., но отбелязвам доста лошо възпитание! angry.gif

Не само във Франция, но и на нашето поколение (в България), нямаше дори да му мине през ум да си прави такива ... шегички 5fb3a466.gif

Предполагам, че съм поне 25 г. по-млад и затова съм си го позволил, но щом не съм те засегнал, всичко е наред. След време ще стана и аз обект на подобни закачки. Всичко на този свят се връща.
На хората в третата възраст се препоръчва да свирят на музикален инструмент и учат чужди езици. Баща ми например свири на цигулка и пиано и редовно си преговаря английския. Редовното ползване на лявата ръка също е препоръчително.
Riki
Ми, не! Не 25 г. animatedwink.gif

Освен това, предполагам, че има стенд и не му е нужно да тренира лявата ръка animatedwink.gif

А за чуждите езици......ти сериозно ли?!?

Но, да! И ние ще станем на неговите год. И ще ни се върне.

Разбирам те!

"Навремето като младеж бях тръгнал по лош път. Повярвай ми родителите ми нямаше да се гордеят с мен, ако бях станал костюмиран престъпник. Повярвай ми, имам талант за такъв."

Аз ти вярвам!

П.п. шегувам се!
Riki
Цитат(Riki @ 05/07/2020, 16:31) <{POST_SNAPBACK}>

Освен това, предполагам, че има стенд и не му е нужно да тренира лявата ръка animatedwink.gif

Разбирам те!

"Навремето като младеж бях тръгнал по лош път. Повярвай ми родителите ми нямаше да се гордеят с мен, ако бях станал костюмиран престъпник. Повярвай ми, имам талант за такъв."

Аз ти вярвам!

П.п. шегувам се!

П.п. драги ми Смехурко ( Горски). И то обичаш да се "гъбаркаш " с хората.
Как е усещането?! animatedwink.gif
ЕксГорски
Цитат(Riki @ 05/07/2020, 15:43) <{POST_SNAPBACK}>
П.п. драги ми Смехурко ( Горски). И то tongue.gif обичаш да се "гъбаркаш " с хората.
Как е усещането?! animatedwink.gif

Нямам време сега да ви отговарям. Заминавам в дън горите Тилилейски.
Наесен с песен (освен ако там някъде не ми попадне интернет)

Весело лято! wavetowel2.gif
Радио Ереван
Цитат(Riki @ 05/07/2020, 16:31) <{POST_SNAPBACK}>

Разбирам те!

Аз ти вярвам!

П.п. шегувам се!

Чуждите езици, свиренето и движенията с лявата ръка тренират мозъка.
Аз съм почти на 41 години. Едва ли е на по-малко от 66 години.
Преди много години, купих на един възрастен колега вестник "Над 55". Сега 55 г. не ми изглеждат толкова далечни.

Радвам се, че ме четеш редовно.
Радио Ереван
Цитат(agrippa @ 05/07/2020, 05:04) <{POST_SNAPBACK}>
Социалния мир, (макар и относителен) си има цена и за 800 евра месечно не е висока. Тия хора елегантно са извадени от пазара на труда, за да не се пречкат на по-работливите и амбициозните в краката. Иначе тия същите трябваше да ровят в боклуците или да крадат за да преживяват може би. Принципа "който не работи не трябва да яде" си е доста примитивен. Помисли си пак, дали го поддържаш безрезервно. Ти също сигурно си против да сме в ЕС, щото там са и гадните френски политици, които дават кьорави пари на всички желаещи...

Писал съм го преди, ще го напиша и пак. Нека получават по 800 евро, но да работят дори и безмислена работа по осем часа на ден. Ще чистят, озеленяват и т.н.. Ако се наложи ще местят камъни от едната страна на двора до другата страна. Важното е да заслужат с труд парите си. Така ще бъдат мотивирани да си намерят нормална работа.
Мислиш ли, че е нормално да дойдат чернокожи от Африка/жълти или араби от Азия и след пет години да станат френски граждани? Децата им също, а после получават помощи, детски, здравеопзване и какво ли още не.
Питето
Баце, това чудо "платен социален мир" си е рекет отвсякъде, и като всеки рекет скапва системата, а накрая ще се опре до или-или. Който дава нещо срещу нищо, развъжда мързела и навързаните към него кофти помисли. Социална помощ трябва да се дава срещу 8часа безсмислен (но сериозен труд) или срещу придобити нови знания (доказани с тест). На пръв поглед звучи робовладелски, ама като се замислиш, накрая ученето ще е нещо нормално и желано, а който не му стига акъла ще е отлично подготвен с изградени трудови навици, което ще даде на обществото полза.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 05/07/2020, 19:54) <{POST_SNAPBACK}>
Баце, това чудо "платен социален мир" си е рекет отвсякъде, и като всеки рекет скапва системата, а накрая ще се опре до или-или. Който дава нещо срещу нищо, развъжда мързела и навързаните към него кофти помисли. Социална помощ трябва да се дава срещу 8часа безсмислен (но сериозен труд) или срещу придобити нови знания (доказани с тест). На пръв поглед звучи робовладелски, ама като се замислиш, накрая ученето ще е нещо нормално и желано, а който не му стига акъла ще е отлично подготвен с изградени трудови навици, което ще даде на обществото полза.

Ти ме допълни, като писа, че е рекет. Точно така си е. Нови знания да, но придружени и с малко труд (2-3 часа поне). Не е задължително да е безсмислен.
Riki
Цитат(Радио Ереван @ 05/07/2020, 18:26) <{POST_SNAPBACK}>
Радвам се, че ме четеш редовно.

Ми, като погледна, кой е на линия - Дани, Алли, Транс и ти. "Вечните заподозрени".
Нямам голям избор.
Явно Варна въпреки,че е голям град и предлага ......
lati1960
Цитат(Riki @ 04/07/2020, 23:04) <{POST_SNAPBACK}>
"Негативизма" ?!

Никога не съм го проявявала спрямо теб! ( Знам, че не персонализираш, но го пишеш на мен)
Въпреки, че ...са ми доста далечни твоите надежди за бъдещето, аз ги уважих и си наруших един от принципите, заради теб!

Ти не си го видял ......Защото ...не, че не искаш, но .....имаш блокада, сякаш. С избирателна пропускливист. Пропуска еднопосочно. От теб на вън, не и обратно.

Както и да е!

Последно само: никога не съм била "негативна" към теб.
Бъди здрав!

А нова вирусна вълна, ще има!

Питето
Задължително е да е безсмислен, за да не влияе на икономиката. Който не му се работи безсмислен труд, да отива да се труди в нЕкоя фирма или сам да си отвори фирма. Така смисления труд, дори най-простия и лесния ще отваря работни места и ще плаща данъци. От друга страна, докато учиш няма как да работиш точно в този случай, щото ако можеше/искаше да учиш когато му е било времето, щеше да си учил и да не си опрял до социална заплата. Ако си опрял до социалка срещу тестове, значи имаш проблем с ученето (напълно човешко нещо) и трябва да ти се помогне, та да докараш някакво по-високо ниво (и да си намериш истинска работа), а не да копаеш дъното...
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 06/07/2020, 18:34) <{POST_SNAPBACK}>
Задължително е да е безсмислен, за да не влияе на икономиката. Който не му се работи безсмислен труд, да отива да се труди в нЕкоя фирма или сам да си отвори фирма. Така смисления труд, дори най-простия и лесния ще отваря работни места и ще плаща данъци. От друга страна, докато учиш няма как да работиш точно в този случай, щото ако можеше/искаше да учиш когато му е било времето, щеше да си учил и да не си опрял до социална заплата. Ако си опрял до социалка срещу тестове, значи имаш проблем с ученето (напълно човешко нещо) и трябва да ти се помогне, та да докараш някакво по-високо ниво (и да си намериш истинска работа), а не да копаеш дъното...

Какво ще повлияе на икономиката, ако чистят улиците? До обяд ако иска да учи, но след това да мете 2-3 часа, това предлагам. По останалото съм на същото мнение.
Питето
Щото чистенето на улиците се заплаща. Който иска да мете улици, да си отваря фирма или да отива във фирма дето плаща заплати за това. Хайде по друг начин: що да метат улиците, що да не работят като ЧСИ? Кво, държавата ще им даде един кетап че могат, както би им дала метли и готово — колкото толкоз, пък да му мислят ЧСИ-те дето са учили и плащат куп разходи... Така де, едно и също е независимо от бранша, всеки сам може да се досети дали ще му хареса резултата, ако държавата спонсорира някой в неговата област, дето си вади хляба...
А да, нямало да се справят с материята, ми те и с метенето на улиците не се справят, та за къв да им се плаща? Който шофира отлично знае как две метачки могат да сговнят движението по улица дето има по две ленти във всяка посока.
А учене и работа наведнъж няма как да се получат. Особено учене при хора, дето са скарани с ученето. За справка, в казармата, в учебните часове масово се спеше, а там режима беше точно такъв дето го искаш — бачкане и учене. Ха пробвай да познаеш, дали и колко народ са се научавали накрая, и колко са научавали тези дето са понаучили нещо.
Питето
В учебниците са описани съвсем логично и с примери от историята отговорите на всичките ти въпроси. А да, пак там пише, че политиците не могат да откраднат толкова много, та да осиромашее народа. Никой политик не е успявал да отнеме "принадената" стойност на държавата си. Други са схемите дето политиците като крадат и народа осиромашава, ма пак опираме до пустите му учебници по история, икономика...
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 06/07/2020, 22:08) <{POST_SNAPBACK}>
Щото чистенето на улиците се заплаща. Който иска да мете улици, да си отваря фирма или да отива във фирма дето плаща заплати за това. Хайде по друг начин: що да метат улиците, що да не работят като ЧСИ? Кво, държавата ще им даде един кетап че могат, както би им дала метли и готово — колкото толкоз, пък да му мислят ЧСИ-те дето са учили и плащат куп разходи... Така де, едно и също е независимо от бранша, всеки сам може да се досети дали ще му хареса резултата, ако държавата спонсорира някой в неговата област, дето си вади хляба...
А да, нямало да се справят с материята, ми те и с метенето на улиците не се справят, та за къв да им се плаща? Който шофира отлично знае как две метачки могат да сговнят движението по улица дето има по две ленти във всяка посока.
А учене и работа наведнъж няма как да се получат. Особено учене при хора, дето са скарани с ученето. За справка, в казармата, в учебните часове масово се спеше, а там режима беше точно такъв дето го искаш — бачкане и учене. Ха пробвай да познаеш, дали и колко народ са се научавали накрая, и колко са научавали тези дето са понаучили нещо.

Сам разбираш, че примерът с ЧСИ е смехотворен, но въпреки това не е зле да прочетеш малко за тях.
Разбери, чистене има и ще има за целия китайски народ. Какво лошо освен фирмите, които почистват да има и такива, които работят за социални помощи? Това което ти разправям, го има и сега (4 часа 14 дни в месеца), но парите, които се плащат са много по-малко от 800 евро.
Като не учат както трябва, няма да си намерят по-сносна работа. Да бъдат блаагодарни, че ги обучават безплатно и им плащат за 2-3 часа работа на ден. Добре, който му идва много и учене и работа, да получава по-малко кинти. И това е вариант.
Радио Ереван
Цитат(Riki @ 05/07/2020, 22:06) <{POST_SNAPBACK}>
Ми, като погледна, кой е на линия - Дани, Алли, Транс и ти. "Вечните заподозрени".
Нямам голям избор.
Явно Варна въпреки,че е голям град и предлага ......

Явно форумът също си го бива, а и във Варна няма гори Телилейски...

Riki
Цитат(Радио Ереван @ 06/07/2020, 23:23) <{POST_SNAPBACK}>
Явно форумът също си го бива, а и във Варна няма гори Телилейски...

Липсата на нещо, се компенсира с друго нещо.
Нямате гори Тилилейски, но си имате чайки (хабитата им).
Горите Тилилейски отделят ..иглички, листенца..
Чайките отделят.......

Та, така.
Всеки си има нещо....уникално!

П.п. понеже все нещо не ти е ясно (съкращение, дума..), тръгнах да ти разяснявам, какво имам в предвид...Но! Реших да ти дам шанс happy.gif wink.gif
Радио Ереван
Цитат(Riki @ 07/07/2020, 10:21) <{POST_SNAPBACK}>
Липсата на нещо, се компенсира с друго нещо.
Нямате гори Тилилейски, но си имате чайки (хабитата им).
Горите Тилилейски отделят ..иглички, листенца..
Чайките отделят.......

Та, така.
Всеки си има нещо....уникално!

П.п. понеже все нещо не ти е ясно (съкращение, дума..), тръгнах да ти разяснявам, какво имам в предвид...Но! Реших да ти дам шанс happy.gif wink.gif

Оффф, всичко ми е ясно... В горите Телилейски няма интернет. Във Варна няма такъв проблем.
Кой на кого трябва да обяснява?
П.П. Погледни какво е писал ЕксГорски.
Riki
Знаех си!
Не разбра!

П.п. хайде,ще ти обясня. С теб изписвам романи.
Нямате си гори Тилилейски, но имате море!

Нищо, че е мръсно. Все пак е нечий хабитат! (местообитание).

Слънчев ден!

П.п.п. даже не знаеш и горите Тилилейски, щом два пъти ги пишеш "Телилейски" . Виж как го е написал ЕксГорски .
(Всъщност, казвах на теб, че липсата на едно се компенсира с друго.)

Не се заяждам, шегувам се!
Riki
Цитат(lati1960 @ 05/07/2020, 22:53) <{POST_SNAPBACK}>

https://youtu.be/qfI_8XSYeos
Радио Ереван
Цитат(Riki @ 07/07/2020, 11:32) <{POST_SNAPBACK}>
Знаех си!
Не разбра!

П.п. хайде,ще ти обясня. С теб изписвам романи.
Нямате си гори Тилилейски, но имате море!

Нищо, че е мръсно. Все пак е нечий хабитат! (местообитание).

Слънчев ден!

П.п.п. даже не знаеш и горите Тилилейски, щом два пъти ги пишеш "Телилейски" . Виж как го е написал ЕксГорски .
(Всъщност, казвах на теб, че липсата на едно се компенсира с друго.)

Не се заяждам, шегувам се!

Офффф, ще ме умориш.
Исках да кажа, че като имам постоянен интернет, мога да съм постоянно онлайн. Затова ти писах да прочетеш какво е писал ЕксГорски.

Знам, но така се изговаря. Поне във Варна така говорим.
lati1960
Цитат(Riki @ 07/07/2020, 11:33) <{POST_SNAPBACK}>

Riki
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.