biggeorge
26/02/2021, 03:52
Ваксинирахте ли се?
Чудите се защо питам?!?Ако не сте се ваксинирали трябва да знаете, че съвсем скоро ще бъдете подложени на дискриминация по здравен статус.
През последните няколко дни усилено се заговори за "зелен електронен паспорт".
Евролидерите се разбраха: цифрови ваксинационни паспорти преди лятотоПРИВИЛЕГИИ: Все повече държави готвят по-леки мерки за ваксиниранитеЗеленият електронен паспорт е цифрово удостоверение за ваксинация, даващо повече права и свободи на хората, които са се ваксинирали в сравнение с тези, които не са се ваксинирали.
И така какво стана - уж ваксинацията е доброволна, но всъщност не е така.
Ако искаш да имаш права и свободи като другите хора - трябва да се ваксинираш.
Ако не се ваксинираш управляващите (националисти, нацисти, фашисти, комунисти, ислямисти) ти слагат по една жълта звезда и те пращат за лечение от коронавирус в "Бухенвалд" или "Аушвиц".
Ще кажете, че преекспонирам, но според мен нещата вървят в тази посока.
Диктаторски мислещите хора навсякъде по света се възползват от едно вирусно заболяване, за да установят нова, световна, децентрализирана диктатура и засега се справят много добре с тази задача.
Най-шокиращото за мен е, че четвъртата власт активно подпомагат установяването на диктатурата с всички възможни средства.
Вместо журналистите да се противопоставят на диктатурата, те я подкрепят и развиват.
Примерно паниката, която се създаде около коронавируса я направиха медиите и журналистите.
После - истерията с маските, високата заболеваемост и огромната смъртност я направиха пак медиите и журналистите.
Сега психозирането около ваксините пак го правят медиите и журналистите.
Трябва ли да има съд за медиите и журналистите за всяване на страх и паника?
А трябва ли да има съд и за политиците и лекарите, които от една година заплашват гражданите със смърт. ако не се подчиняват на правилата на диктатурата?Ако аз заплаша някого със смърт ще ме тикнат в затвора.
Но за мен правилата важат, докато за управляващите терористи правилата не важат.
Спомням си, че като бях ученик учех за политическите събития от 20-те и 30-те години на 20 век, предхождащи Втората световна война.
Тогава попитах родителите си защо никой не се е противопоставил на Хитлер и Сталин и защо хората са си мълчали, вместо да се съпротивляват на диктатурата.
Животът, който живеем през 2021 г. ми дава уникалната възможност да получа отговори на въпросите си.
Сега всички ще имаме шанса да преживеем още една диктатура, този път военномедицинска.
Това много ме радва, защото по време на диктатура първите, които страдат от нея са самите диктаторски мислещи хора.
Пример за това са: "
Нощта на дългите ножове" на Хитлер, "
Голямата чистка" на Сталин, "
Културната революция" в Китай и т.н.
И така какво избирате: ваксинация или дискриминация?
Мислите ли, че ще имате същите права и свободи като ваксинираните хора, ако изберете да не се ваксинирате?
Или ако откажете ваксинация ще си стоите затворени вкъщи без работа, без храна и без медицински грижи?
Харесва ли ви тази военномедицинска диктатура?Като ви харесва ви пожелавам да си я ползвате със здраве!
Alexfield
26/02/2021, 05:54
Всяко решение, което човек взема води своите последствия: Ако не се ваксинираш последствията са едни, ако се ваксинираш - други.
Няма какво да размахваш тъпи лозунги като военно-медицинска диктатура. Познавам достатъчно хора, които няма да се ваксинират и това няма да промени живота им. Ще продължат да работят това, което винаги са работили и да ходят там, където винаги са ходили.
Също така познавам преболедували, познавам и такива, които загубиха близки. Един колега вече два месеца е в болница.
За мен ваксината има смисъл, защото аз пътувам много. Днес ми е 9-тото пътуване със самолет от както избухна пандемията.
Засега няма ваксини за всички. Дори и за тези, които желаят.
До лятото, в най-добрия случай ще ваксинират около 1/5 от населението на Европа. Не виждам какъв е смисъла на паспорти или ограничения при положение, че не ти позволяват да се вавкинираш, защото си млад и в нерискова група, примерно.
Освен това вече имат данни за страничните ефекти в по-голям мащаб, но не ги публикуват. Чакат пропагандата и юруша да си свършат работата, пък тогава каквото станало-станало. И аз много се дразня от диктаторски политики, за които индивидите са статистическа маса, която трябва да се 'управлява" с лъжи или натиск.
Радио Ереван
26/02/2021, 10:52
Ваксинирахте ли се?
Чудите се защо питам?!?Ако не сте се ваксинирали трябва да знаете, че съвсем скоро ще бъдете подложени на дискриминация по здравен статус.
През последните няколко дни усилено се заговори за "зелен електронен паспорт".
Евролидерите се разбраха: цифрови ваксинационни паспорти преди лятотоПРИВИЛЕГИИ: Все повече държави готвят по-леки мерки за ваксиниранитеЗеленият електронен паспорт е цифрово удостоверение за ваксинация, даващо повече права и свободи на хората, които са се ваксинирали в сравнение с тези, които не са се ваксинирали.
И така какво стана - уж ваксинацията е доброволна, но всъщност не е така.
Ако искаш да имаш права и свободи като другите хора - трябва да се ваксинираш.
Ако не се ваксинираш управляващите (националисти, нацисти, фашисти, комунисти, ислямисти) ти слагат по една жълта звезда и те пращат за лечение от коронавирус в "Бухенвалд" или "Аушвиц".
Ще кажете, че преекспонирам, но според мен нещата вървят в тази посока.
Диктаторски мислещите хора навсякъде по света се възползват от едно вирусно заболяване, за да установят нова, световна, децентрализирана диктатура и засега се справят много добре с тази задача.
Най-шокиращото за мен е, че четвъртата власт активно подпомагат установяването на диктатурата с всички възможни средства.
Вместо журналистите да се противопоставят на диктатурата, те я подкрепят и развиват.
Примерно паниката, която се създаде около коронавируса я направиха медиите и журналистите.
После - истерията с маските, високата заболеваемост и огромната смъртност я направиха пак медиите и журналистите.
Сега психозирането около ваксините пак го правят медиите и журналистите.
Трябва ли да има съд за медиите и журналистите за всяване на страх и паника?
А трябва ли да има съд и за политиците и лекарите, които от една година заплашват гражданите със смърт. ако не се подчиняват на правилата на диктатурата?Ако аз заплаша някого със смърт ще ме тикнат в затвора.
Но за мен правилата важат, докато за управляващите терористи правилата не важат.
Спомням си, че като бях ученик учех за политическите събития от 20-те и 30-те години на 20 век, предхождащи Втората световна война.
Тогава попитах родителите си защо никой не се е противопоставил на Хитлер и Сталин и защо хората са си мълчали, вместо да се съпротивляват на диктатурата.
Животът, който живеем през 2021 г. ми дава уникалната възможност да получа отговори на въпросите си.
Сега всички ще имаме шанса да преживеем още една диктатура, този път военномедицинска.
Това много ме радва, защото по време на диктатура първите, които страдат от нея са самите диктаторски мислещи хора.
Пример за това са: "
Нощта на дългите ножове" на Хитлер, "
Голямата чистка" на Сталин, "
Културната революция" в Китай и т.н.
И така какво избирате: ваксинация или дискриминация?
Мислите ли, че ще имате същите права и свободи като ваксинираните хора, ако изберете да не се ваксинирате?
Или ако откажете ваксинация ще си стоите затворени вкъщи без работа, без храна и без медицински грижи?
Харесва ли ви тази военномедицинска диктатура?Като ви харесва ви пожелавам да си я ползвате със здраве!

След като няма доказателства, че ваксините предпазват от разпространение на вируса, не би трябвало да има ограничения за неваксинираните. Ако обаче се докаже, че предпазват околните от заразяване, е нормално ваксинираните да имат повече права. Тогава е логично ваксинираните да не са задължени да носят маски.
lati1960
26/02/2021, 22:02
Няма добра диктатура. Дори с оправданието да се грижи за здравето на хората. Не че успяват, видно е. То не им е това и целта. Ти много добре си представил картината на случващото се, както и целите на този етап, свързани с ковид кризата. Само че тези, които я предизвикаха и които я подкрепят сега, най-вече заради парѝ и власт, не четат въобще история, иначе щяха да знаят, че няма диктатура, която да не се е обърнала срещу създателите си, рано или късно. Крахът на всяка диктатура е неизбежен. Въпросът е за времето и размера на щетите. За съжаление сега са огромни, и в животи, в блокиране на икономики, обществени отношения, културни, духовни също. Врагът К19 е толкова умело подбран, че просто не можеш да се бориш с него. И да се вексинираш, и да не, губиш. Защото, ако се, не знаеш какво точно ти вкарват в тялото и гените, ставаш част от някаква дигитална глобална Матрица и Програма, която трябва безропотно да обслужваш. Ако пък не, губиш не само права и свободи, но с тях често и работа, бизнес, доходи, кариера, бъдеще, че и на децата си. Изборът не е лек. Лично аз съм го направил за себе си, но поне засега все още не ми се налага да решавам. Явно кукловодите избързаха с театъра на вируса преди да са готови със сценичния инвентар, тоест с количеството ваксини. Но ще ги направят. И после? Като ваксинират почти всички, какво следва? И кога? Ако някой още мисли, че вирусът ще бъде победен някога, май се е объркал. Ако пък да, ще се появи нов, и така докога?!
biggeorge
26/02/2021, 22:19
Прав си.
След Ковид 19 ще има Ковид 20.
И така управляващите терористи ще си удължават до безкрай политическия живот.
След като няма доказателства, че ваксините предпазват от разпространение на вируса, не би трябвало да има ограничения за неваксинираните. Ако обаче се докаже, че предпазват околните от заразяване, е нормално ваксинираните да имат повече права. Тогава е логично ваксинираните да не са задължени да носят маски.
В момента ваксинираните са длъжни да спазват всички наложени правила за предпазване от вируса, защото с ваксината са защитени, но тя не предотвратявала възможността те да бъдат вирусоносители. Около ваксините има много неизвестни и много неща се премълчават, както е писала Еванка. Това кара някои хора да не желаят ваксина.
И да, лично аз считам, че подобно изискване си е медицински фашизъм. След като ваксините са доброволни, никой няма право да изисква да имаш "зелен паспорт" и да ограничава възможността ти за пътуване. Никой няма право и да налага ограничения на суверенна страна коя ваксина да не използва. Поразчу се, че от ваксината на Астра Зенека се вдига температура и до тук. А другите странични реакции? Защо никой не говори за тях? И не само за ваксината на Астра Зенека, а и за другите две. Не съм фен на руската ваксина, но защо управниците ни дремят, след като има проблем с доставките от другите производители? Няма ли нито една компания в България, която да произведе разработената от българските учени ваксина?
Многото въпроси без отговор пораждат недоверие и скептицизъм.
...
Ако аз заплаша някого със смърт ще ме тикнат в затвора.
...
А ако заплашиш някого с болест, дето може да му докара смърт да те позлатят ли, или ще се задоволиш с награда една доживотна пенсия от 500Е?
Аре друга гледна точка. Един се ваксинира като поема риск ама и прецаква пътя на вируса, а друг не се ваксинира и без да носи риск се възползва от прецакания път на вируса. Та твоето силно развито чувство за справедливост ще ръкопляска ли на втория?
Аре и една трета, по-лесна гледна точка, без емоции. Ваксинираните карат по-леко болестта и товарят по-малко здравната система щото не ползват скъпо лечение. От там и не се налага да има локдауни и раздаване на помощи и куп кофти мерки. Неваксинираните наопаки — достатъчен брой от тях натоварват яко здравната система (и отнемат ресурси за болните от други болести) и едни пари от данъците ни (щото здравните вноски не покриват такова лечение и се дофинансира от държавата през твоите/нашите данъци) отиват залудо, в комплект от съсипания бизнес и съответните неизработени и неполучени заплати в доста сектори на икономиката... Та по- ми е евтино (остават ми повече пари за заплати и харчене) като съм ваксиниран, а неваксининираните някак си да поемат харчовете дето предизвикват. Така де, би трябвало да сме свикнали тези с големите рискове да плащат големите застрахователни полици, което си е нормалното положение на нещата или твърдиш че степента на риска няма значение...
Усещаш ли как се опитваш да налагаш на суверенни държави да не правели каквото били решили... примерно да не приемат хора без едикакви си документи дето са си решили суверенно. Или "суверенна държава" значи да налага само такива неща, дето на тебе ти харесват. За руските ваксини, първо питай защо руснаците не са кандидатствали за ЕС лиценз за ваксината си, че после питай "що нашите политици".
А защо няма българска фирма дето да правели родни ваксини... абе като с футбола и политиката.
Радио Ереван
27/02/2021, 00:41
В момента ваксинираните са длъжни да спазват всички наложени правила за предпазване от вируса, защото с ваксината са защитени, но тя не предотвратявала възможността те да бъдат вирусоносители. Около ваксините има много неизвестни и много неща се премълчават, както е писала Еванка. Това кара някои хора да не желаят ваксина.
И да, лично аз считам, че подобно изискване си е медицински фашизъм. След като ваксините са доброволни, никой няма право да изисква да имаш "зелен паспорт" и да ограничава възможността ти за пътуване. Никой няма право и да налага ограничения на суверенна страна коя ваксина да не използва. Поразчу се, че от ваксината на Астра Зенека се вдига температура и до тук. А другите странични реакции? Защо никой не говори за тях? И не само за ваксината на Астра Зенека, а и за другите две. Не съм фен на руската ваксина, но защо управниците ни дремят, след като има проблем с доставките от другите производители? Няма ли нито една компания в България, която да произведе разработената от българските учени ваксина?
Засега няма доказателства, но ако се докаже, че ваксината предотвратява заразяване, защо да нямат привилегии хората, които са ваксинирани? Не бива да забравяме, че ваксините не защитават абсолютно. Защо ако се ваксинирам, да рискувам да ме зарази някой? Разбира се няма как да ги изолираме тези хора (неваксинираните), но можем да ги ограничим.
Никой все още не иска да инвестира пари в българската ваксина. Тя още не е минала трета фаза и това в момента малко ни вълнува. Интересуваме се тези, които са одобрени да пристигат по график.
За страничните ефекти питай Тарабас. Той ще ти даде компетентен отговор.
Радио Ереван
27/02/2021, 00:44
Няма добра диктатура. Дори с оправданието да се грижи за здравето на хората. Не че успяват, видно е. То не им е това и целта. Ти много добре си представил картината на случващото се, както и целите на този етап, свързани с ковид кризата. Само че тези, които я предизвикаха и които я подкрепят сега, най-вече заради парѝ и власт, не четат въобще история, иначе щяха да знаят, че няма диктатура, която да не се е обърнала срещу създателите си, рано или късно. Крахът на всяка диктатура е неизбежен. Въпросът е за времето и размера на щетите. За съжаление сега са огромни, и в животи, в блокиране на икономики, обществени отношения, културни, духовни също. Врагът К19 е толкова умело подбран, че просто не можеш да се бориш с него. И да се вексинираш, и да не, губиш. Защото, ако се, не знаеш какво точно ти вкарват в тялото и гените, ставаш част от някаква дигитална глобална Матрица и Програма, която трябва безропотно да обслужваш. Ако пък не, губиш не само права и свободи, но с тях често и работа, бизнес, доходи, кариера, бъдеще, че и на децата си. Изборът не е лек. Лично аз съм го направил за себе си, но поне засега все още не ми се налага да решавам. Явно кукловодите избързаха с театъра на вируса преди да са готови със сценичния инвентар, тоест с количеството ваксини. Но ще ги направят. И после? Като ваксинират почти всички, какво следва? И кога? Ако някой още мисли, че вирусът ще бъде победен някога, май се е объркал. Ако пък да, ще се появи нов, и така докога?!
Дори и в демократоичните държави имат закони, които ограничават някои свободи. Например в Англия, ако си легнеш с 16 годишно момиче, влизаш в затвора.
Поразчу се, че от ваксината на Астра Зенека се вдига температура и до тук. А другите странични реакции? Защо никой не говори за тях? И не само за ваксината на Астра Зенека, а и за другите две. Не съм фен на руската ваксина, но защо управниците ни дремят, след като има проблем с доставките от другите производители? Няма ли нито една компания в България, която да произведе разработената от българските учени ваксина?
След много ровене намерих цифри за Франция.
За 4 млн дози от всички ваксини, има 2600 случая на по-тежки стр ефекти, като от тях 22% са били хоспитализирани. А за да са хоспитализирани, това не означава само висока температура. Сред изброените тежки стр ефекти са сърдечна аритмия, сърдечна недостатъчност, конвулсии, хипертонична криза (без човека да е имал проблеми с кръвното), лицева парализа.
На приблизително всеки 100 000 инжекции има 1 смъртен случай.
Това е горе-долу. Дългосрочните ефекти, не се надявай някой да ги припише на ваксините.
Alexfield
27/02/2021, 11:26
На кремълската пропаганда повече ѝ отърва да лънготи, че са подали документи за одобрение, но "лошият запад" не ги допуска с бюрократични пречки, отколкото да подаде наистина пълен комплект документи на правилното място (Европейската агенция по лекарствата) и да лъсне истината, как са неглижирали 2-ра и 3-та фаза от тестовете на ваксината и съответно заради това получават официален отказ.
The_Purifier
27/02/2021, 14:13
Усещаш ли как се опитваш да налагаш на суверенни държави да не правели каквото били решили... примерно да не приемат хора без едикакви си документи дето са си решили суверенно. Или "суверенна държава" значи да налага само такива неща, дето на тебе ти харесват.
Че то това съвсем не е патент на Тиара. Наложи се като практика много преди това от съвсем други люде, само дето на някои от тях никой не им държи сметка.
А ако заплашиш някого с болест, дето може да му докара смърт да те позлатят ли, или ще се задоволиш с награда една доживотна пенсия от 500Е?
Аре друга гледна точка. Един се ваксинира като поема риск ама и прецаква пътя на вируса, а друг не се ваксинира и без да носи риск се възползва от прецакания път на вируса. Та твоето силно развито чувство за справедливост ще ръкопляска ли на втория?
Аре и една трета, по-лесна гледна точка, без емоции. Ваксинираните карат по-леко болестта и товарят по-малко здравната система щото не ползват скъпо лечение. От там и не се налага да има локдауни и раздаване на помощи и куп кофти мерки. Неваксинираните наопаки — достатъчен брой от тях натоварват яко здравната система (и отнемат ресурси за болните от други болести) и едни пари от данъците ни (щото здравните вноски не покриват такова лечение и се дофинансира от държавата през твоите/нашите данъци) отиват залудо, в комплект от съсипания бизнес и съответните неизработени и неполучени заплати в доста сектори на икономиката... Та по- ми е евтино (остават ми повече пари за заплати и харчене) като съм ваксиниран, а неваксининираните някак си да поемат харчовете дето предизвикват. Така де, би трябвало да сме свикнали тези с големите рискове да плащат големите застрахователни полици, което си е нормалното положение на нещата или твърдиш че степента на риска няма значение...
По принцип имаш право.
Но монетата има и обратна страна.
Първо не е ясно дали ваксината спира разпространяването, (особено при наличие на нови щамове) В някои държави се забелязва забавяне на разпространението, но тези държави до преди две седмици бяха в строг локдаун.
Второ, ако ще си говорим за пари, като имаш предвид, че болшинството починали от ковид са на възраст 80+ с хронични болести, то ако теглим чертата, обществото и здравните каси могат да се окажат на печалба.
А при по-младите пациенти, не мисля, че азитромицина и парацетамола, които в България болния и без това плаща от джоба си, ще вкарат в преразход здравната каса.
lati1960
27/02/2021, 20:18
Прав си.
След Ковид 19 ще има Ковид 20.
И така управляващите терористи ще си удължават до безкрай политическия живот.

Това правят, да.
Новините започват с Ковид, запълнени са с Ковид, и завършват с Ковид. Скандали вече няма, корупция вече няма, престъпност вече няма, нито неправди, насилие, гладни вече няма, нито бедни, нито страдащи... е, тук там ни занимават предимно с децата на ромите, които били нагълтали вместо ракия сода каустик, примерно, и т. н. Но, за всичко важно се мълчи. Кво стана с шкафчето, с барселонската къща... Тишина. Обратното, венцехвалят се до небесата великите и незаменими наши управници, без които сме щели направо да погинем в тая страшна пандемия! Ама разбира се. Добре, че са те!
Вече сериозно. Те, управниците, и без пандемия ще си удължат до когато си искат политическия живот. Виждаш какво шоу се разиграва преди изборите у нас. Вирусът и пандемията им ги спуснаха "отгоре", това е замисъл на по-обиграни умове от техните, те само изпълняват каквото им наредят. Помниш ли как се фукаха Борисов и властта у нас февруари миналата година, че нас българите вирус не ни лови, в началото? После, като им врътнаха някой и друг телефон началствата отвън, се обърнаха наопаки. Това са те, подлоги. За власт и парѝ са готови на всичко. Жалка картинка.
Затова България загива и никога няма да е добре. Защото нас ни търгуват навън едни продажници, за да могат вътре да ни ограбват безнаказано. Такава е гадната истина. И не че не се знае. Но, какво от това?! Сами сме си виновни, понеже сме страхлив, продажен и лукав народ, увреден вече тотално от циганизация, турцизация, мутризация и ченгенизация. И от комунизма. И това не е от вчера. Понеже наскоро мина рожденият на Ботев и от обесването на Левски, да припомням ли защо се е случило това с тях? Няма. Защото е срамно и позорно. Има такъв народ, да. Самият факт, че за новата мутра кандидат за спасител ще гласуват толкова много хора, е показетелен. Почтен човек ще го обругаят и оплюят, че и бият и дори убият! Но за мутри и ченгета гласуват.

"У нас свестните смятат за луди!" Знаеш кой го е написал, нали. Оня, великият, с брадата, застрелян в челото от своите си! Да, има такъв народ!
lati1960
27/02/2021, 20:29
Дори и в демократоичните държави имат закони, които ограничават някои свободи. Например в Англия, ако си легнеш с 16 годишно момиче, влизаш в затвора.
Педофилията не е право, нито свобода, знаеш го. Говорехме за права и свободи, в класическия им вариант. Които ще бъдат отнети от тези, които откажат да се ваксинират. Наясно си за кои говорим - на пътуване, работа, пазаруване, здравни грижи, и т. н. Това разделение скоро ще стане факт, това ни подготвят. Жорето е дал в изложението източник, в който фигурира съгласието на всички европейски лидери по изготвяне и въвеждане на подобен паспорт или сертификат. Въпрос на време е да стане. И това ще е само началото. Нататък това ще се доразвива във времето и с технологиите, докато не стигне до тотално и глобално масово чипиране. Може би в по-далечно бъдеще, а може и не чак толкова.
За финансовата част, да си знаеш едно: хората пазаруват ако са живи, а пазаруването развива предлагането и икономиката. Дори да си на 80+, за мен (и като общетво и като личност) е по-ценно да си жив, отколкото "да облекчиш завинаги здравната система и пенсионното осигуряване". Против съм, да се харчи за някой, дето пристига неваксиниран и ляга на моята (щото и моите данъци и вноски отиват в нея) здравна система. Или ще си идва със застраховка дето му покрива цялото лечение, или ще идва ваксиниран. Така изглежда "погледнато през моя джоб". Хем съм щедър да не му придирям, че ще заема легло в болницата и ще затруднява моето лечение от други болести заради карантинни мерки.
Ми създай лек, дето ще изкорени грипните вируси веднъж завинаги, и ще прецакаш управляващите по цял свят. Хем доживотно ще ги прецакаш. Може и нобел да отнесеш.
За финансовата част, да си знаеш едно: хората пазаруват ако са живи, а пазаруването развива предлагането и икономиката. Дори да си на 80+, за мен (и като общетво и като личност) е по-ценно да си жив, отколкото "да облекчиш завинаги здравната система и пенсионното осигуряване". Против съм, да се харчи за някой, дето пристига неваксиниран и ляга на моята (щото и моите данъци и вноски отиват в нея) здравна система. Или ще си идва със застраховка дето му покрива цялото лечение, или ще идва ваксиниран. Така изглежда "погледнато през моя джоб". Хем съм щедър да не му придирям, че ще заема легло в болницата и ще затруднява моето лечение от други болести заради карантинни мерки.
Болниците също са фирми и работодатели и трябва да консумират.
Теб те притесняват ковид болните, които ще изконсумират няколко бутилки кислород и няколко блистера аспирин, но не те притесняват примерно клинични пътеки със задължителен престой от пет дни, или надписването на неизвършени услуги, или лъжливите болнични ...
Радио Ереван
02/03/2021, 16:46
Педофилията не е право, нито свобода, знаеш го. Говорехме за права и свободи, в класическия им вариант. Които ще бъдат отнети от тези, които откажат да се ваксинират. Наясно си за кои говорим - на пътуване, работа, пазаруване, здравни грижи, и т. н. Това разделение скоро ще стане факт, това ни подготвят. Жорето е дал в изложението източник, в който фигурира съгласието на всички европейски лидери по изготвяне и въвеждане на подобен паспорт или сертификат. Въпрос на време е да стане. И това ще е само началото. Нататък това ще се доразвива във времето и с технологиите, докато не стигне до тотално и глобално масово чипиране. Може би в по-далечно бъдеще, а може и не чак толкова.
Нашият НК разрешава такива неща, ако лицето е навършило 14 години. На тази възраст правят секс и помежду си, а и носят наказателна отговорност като непълнолетни.
Щом са опасни тези хора, защо да не им бъдат отнети права и свободи? Разбира се, ако се докаже, че ваксините предпазват от заразяване. Ако не предпазват, няма смъсъл от такива паспорти.
lati1960
02/03/2021, 18:31
Ми създай лек, дето ще изкорени грипните вируси веднъж завинаги, и ще прецакаш управляващите по цял свят. Хем доживотно ще ги прецакаш. Може и нобел да отнесеш.
Я чакай малко. То като гледам, грипове вече няма! Само страшната зараза Ковид. Нобела трябва да се връчи на този или тези, дето го пуснаха туй чудо К19.

Отърваха света от грипа. Сега всички се разболявали и умирали само от ковид.
lati1960
02/03/2021, 18:49
Нашият НК разрешава такива неща, ако лицето е навършило 14 години. На тази възраст правят секс и помежду си, а и носят наказателна отговорност като непълнолетни.
Щом са опасни тези хора, защо да не им бъдат отнети права и свободи? Разбира се, ако се докаже, че ваксините предпазват от заразяване. Ако не предпазват, няма смъсъл от такива паспорти.
Вече давах някъде инфо, от Гърция беше, че има не малко случаи на заразени отново веднага след ваксиниране. Което реално го обезсмисля. Показателно е, че не се води официална статастика колко са тези случаи. Самите създатели на ваксините, самите учени от сферата признават, че така набързо създадени, не е ясно доколко са ефективни и въобще как организмът на ваксинираните ще реагира. Да, има тестове, но са прекалено малко и за прекалено кратък срок. Запознати твърдят, че за създаването на една сигурна и качествена ваксина са необходими поне 10, 15 и повече години! А не 10 месеца. Нататък какво да говорим.
За опасните хора, не само като потенциално заразни, има специални закони и начини касаещи конкретно тях. А не цялото общество, за да се нарушават правата на останалите. Чрез ковид пандемията обаче се прави опит този правен и демократичен принцип да бъде нарушен, с оправданието за здравната безопасност на населението. Каквато опасност лично аз така и не видях, за вече цяла година "пандемия"! Всичко си е така, както е било и досега, нищо различно. Ако се абстрахираш от пропагандата и лъжите. Има си грипове, някои тежки, дихателни инфекции, пневмонии, и всякакви други стандартни и познати на медицината болести и проблеми. Но така е било винаги. Както каза в едно интервю доцент Мангъров, ако науката не беше толкова напреднала на микро ниво и не знаеше за ковид вирусите, никаква разлика с преди! Да, примерно 100 случая от 100 000 или милион да са усложнени, а не причинени, подчертава той, от ковид вредител, то това го е имало и преди, само че не сме знаели, и е пренебрежимо малко, за да се говори въобще за пандемия, камо ли за страшна зараза. Ще илюстрирам това с пример: Мой познат изкара някакъв грип, а после направо се хвалеше: Изкарах Ковид!, сякаш е някакво геройство. И как разбрал, че било ковид? Направил си тест. Съседът и той изкарал същия грип, направил си и той тест, пък той отрицателен! А сега де! Пълна идиотщина. Дори вече не ми се говори за тия щуротии. Просто от уважение към теб го пиша това. Не че не го знаеш.
Радио Ереван
02/03/2021, 19:23
Вече давах някъде инфо, от Гърция беше, че има не малко случаи на заразени отново веднага след ваксиниране. Което реално го обезсмисля. Показателно е, че не се води официална статастика колко са тези случаи. Самите създатели на ваксините, самите учени от сферата признават, че така набързо създадени, не е ясно доколко са ефективни и въобще как организмът на ваксинираните ще реагира. Да, има тестове, но са прекалено малко и за прекалено кратък срок. Запознати твърдят, че за създаването на една сигурна и качествена ваксина са необходими поне 10, 15 и повече години! А не 10 месеца. Нататък какво да говорим.
За опасните хора, не само като потенциално заразни, има специални закони и начини касаещи конкретно тях. А не цялото общество, за да се нарушават правата на останалите. Чрез ковид пандемията обаче се прави опит този правен и демократичен принцип да бъде нарушен, с оправданието за здравната безопасност на населението. Каквато опасност лично аз така и не видях, за вече цяла година "пандемия"! Всичко си е така, както е било и досега, нищо различно. Ако се абстрахираш от пропагандата и лъжите. Има си грипове, някои тежки, дихателни инфекции, пневмонии, и всякакви други стандартни и познати на медицината болести и проблеми. Но така е било винаги. Както каза в едно интервю доцент Мангъров, ако науката не беше толкова напреднала на микро ниво и не знаеше за ковид вирусите, никаква разлика с преди! Да, примерно 100 случая от 100 000 или милион да са усложнени, а не причинени, подчертава той, от ковид вредител, то това го е имало и преди, само че не сме знаели, и е пренебрежимо малко, за да се говори въобще за пандемия, камо ли за страшна зараза. Ще илюстрирам това с пример: Мой познат изкара някакъв грип, а после направо се хвалеше: Изкарах Ковид!, сякаш е някакво геройство. И как разбрал, че било ковид? Направил си тест. Съседът и той изкарал същия грип, направил си и той тест, пък той отрицателен! А сега де! Пълна идиотщина. Дори вече не ми се говори за тия щуротии. Просто от уважение към теб го пиша това. Не че не го знаеш.
Дали ги обезсмисля?
https://www.svobodnaevropa.bg/a/31124615.htmlПри тези заразените веднага след ваксиниране вероятно не е изминало достатъчно време за да ги "хване" ваксината. Тя не дава гаранции на 100%, но помага.
У нас за разлика от Израел починаха два пъти повече хора, при значително по-малко от тяхното население. Не се знае какви ще са и последствията за преболедувалите от прекараното заболяване.
Alexfield
02/03/2021, 20:16
С тези маски на обществени места, които носим в момента грипът няма шанс да се разпространява, както го е правил други години. Не се притеснявай, като отшуми ковид пандемията и като спрем да носим маски, грипът отново ще се появи.
Alexfield
02/03/2021, 20:24
Вече давах някъде инфо, от Гърция беше, че има не малко случаи на заразени отново веднага след ваксиниране. Което реално го обезсмисля....
Нищо не се обезсмисля. Имунитетът се изгражда за 2-3 седмици. Веднага след ваксиниране нямаш никакъв имунитет.
Освен това ваксината не ти гарантира на 100%, че няма да се заразиш, а че ще си вече имунно подготвен и дори да се заразиш, ще го изкараш безсимптомно или леко.
Не си видяла достатъчно, има и още. Не са само "пет бутилки кислород", а времето на лекарите, а тези с другите заболявания, дето им спряха плановите операции и здравето им забатачва повече и повече. Та финансовата част дето страда покрай болниците, хич не е малка, дори всичко става заради нея. Та който смята да кара тежкък Ковид, да си плаща на зстрахователи или да приготвя кинти да си плати дяволука. Само неговия си, пък това дето причинява пряко и косвено на останалите, него го пропускам. Били крали в болниците от пътеките, ми онзи като искаше да ги направи с палеца та да няма измами и фиктивни прегледи и лечения, българите ревнаха че не били те престъпниците и... сега плащат яко, си плащат за глупостта. Нищо де, то си е черта на българина, да мисли отпосле.
lati1960
03/03/2021, 10:00
С тези маски на обществени места, които носим в момента грипът няма шанс да се разпространява, както го е правил други години. Не се притеснявай, като отшуми ковид пандемията и като спрем да носим маски, грипът отново ще се появи.
Вярваш ли, че ще отшуми Ковид пандемията?
Щото аз - не. Дано греша де. Но смятам, че дори да се "преборим" с тоя страшен враг К19, ще ни натресат нов, така го виждам. Това е част от съвременния модел и механизъм по управлението на света и обществата - да се измисля непрекъснато някакъв враг, за да се отклони вниманието на хората от истинския им такъв. А той е самото корумпирано управление. И, за да не бъда разбран погрешно, не апелирам към анархизъм. Управление и власт трябва да има, за да има ред и законност, за да работят хората и да се развива света ни. Но поне в последните години почти навсякъде това се изроди до степен да излиза извън контрол и от нормално допустимите граници. Дори в демократичните страни. Знаеш, за Макрон, че го осъдиха. Но не само той е за затвора. Искам да кажа, че на такива им е нужен враг като К19, изключително удобен им е, и не мисля, че ще се разделят доброволно с него. Освен ако обществата не ги принудят, което не наблюдаваме. Но и да стане, както казах, ще измислят нов, със сигурност. Помниш, че преди да се появи К19, имаше надигане не само в Европа на крайно десни тенденции, в Германия дори ескалира това да влязат в Бундестага, и то с не малка подкрепа. В Холандия също, в Австрия, Италия... Тръмп също дойде на власт на крилете на крайно десния америкаански популизъм, факт. Но, като се появи ковид вирусчето, всичко си дойде по местата, властта навсякъде се бетонира до степен на непоклатимост, за нищо друго не се говори, пише и коментира, само за пандемията. Властта заради вируса буквално се обожестви! Знаем за отношението към родния Щаб, конкретно към ген. Мутафчийски, и не само. Вече изглежда срамно и осъдително да говориш срещу властта: Ама как може, та те, властите, се борят като титани срещу пандемията, пазят ни здравето, и ще надвият накрая този ужесен враг! Ама разбира се.

Е, схващаш за какво говоря. Бъди здрав!
lati1960
03/03/2021, 10:05
Гледаш, ама не виждаш.
Не е важно какво аз виждам.
Ето ти факт: Смъртността в България от началото на тази година, в условията на пандемия и ескалираща страшна зараза, е по-ниска от предходните три години, в които пандемия не е имало!!!
Та, такива ми ти работи. Нали обичаш фактите. Иначе, както е писано в онази дебелата Книга, идва време виждащите да ослепеят, а слепите да прогледнат. Бъди здрав! И гледай по-внимателно!
lati1960
03/03/2021, 10:15
Дали ги обезсмисля?
https://www.svobodnaevropa.bg/a/31124615.htmlПри тези заразените веднага след ваксиниране вероятно не е изминало достатъчно време за да ги "хване" ваксината. Тя не дава гаранции на 100%, но помага.
У нас за разлика от Израел починаха два пъти повече хора, при значително по-малко от тяхното население. Не се знае какви ще са и последствията за преболедувалите от прекараното заболяване.
Не желая да влизам в този спор, чисто професионалния, понеже не съм специалист по въпроса и не съм подготвен. Но като профан в областта наблюдавам как се спекулира с данните по т. нар. пандемия. По-горе на Питето дадох инфо, че примерно смъртността у нас от началото на тази година е по-ниска от предходните три, и то при наличие на страшна зараза, както ни уверяват. Това звучи абсурдно и нелогично. И не само това. Но не ми се говори вече по него. Всеки си решава сам на кого и на какво да вярва. Моят избор съм си го направил.
Що касае Израел, с тях не можем да се сравняваме, напред са много, с всичко, не само с ваксинацията, въобще. Но, макар да са ваксинирали вече над 70% от населението там, доколкото ми е известно, смъртните им случаи и тези на заразените не са спаднали драстично. Също интересна тенденция. А иначе, как да разберем дали след време ваксинираните няма пак да се разболеят, след като такава статистика не се води никъде? Априори се приема, че след като ваксинират хората, те вече са защитени. Но, дали? Въобще, лично аз от самото начало нямам доверие на властите и медиите навсякъде, за себе си съм установил колко много лъжи изговориха и колко алогични действия предприеха, още от февруари миналата година. Как да вярвам на хора, които лъжат и правят обратното на правилното?!
lati1960
03/03/2021, 10:25
Нищо не се обезсмисля. Имунитетът се изгражда за 2-3 седмици. Веднага след ваксиниране нямаш никакъв имунитет.
Освен това ваксината не ти гарантира на 100%, че няма да се заразиш, а че ще си вече имунно подготвен и дори да се заразиш, ще го изкараш безсимптомно или леко.
Дано да е така. Но, както казах и на Еревана, от самото начало на т. нар. пандемия Ковид, за себе си ги хванах и властите, и казионните медии в толкова много лъжи, манипулации и буквални измами /в първите теми съм ги коментирал/, и нелогични абсурдни действия, и бездействие, когато трябваше да се действа, че вече няма как да им вярвам. Не и по отношение на Ковида.
А това, което пишеш, може и да е вярно. Но, как да бъде проверено, след като никой не води статистика какво се случва с вече ваксинираните? Освен всичко, преди зададох интересен въпрос, ето го пак: Чисто математически погледнато, за вече година, поне в малка страна като България всички до един би трябвало да сме се заразили и преболедували от ковид вируса. Само че не сме. Защо ли? Ако си добре с математиката, можеш да си направиш математически модел по горното, имайки предвид средните данни за заболеваемост и смъртност, и ще се убедиш, че е така. Но реално не е. Продължават всеки ден да ни облъчват с инфо за нови заразени, и нови, и нови, сякаш не сме 7 милиона, а 70! Въобще, не само от моя гледна точка, тотална е манипулацията с тази "пандемия". От самото ѝ начало на най-важните въпроси задавани от независими и обективни източници никой не даде отговори! И това продължава. Защо тогава да им вярвам?
Е, щом ти казваш... постфактум, ти вЕрвам, щото на българина най-силен му е акъла дето му идва отпосле. Ама имам едни леки съмнения, дето това "аз ти казвам" не е точно логичен извод, а само едно обикновено "мое си мнение".
lati1960
03/03/2021, 11:57
Е, щом ти казваш... постфактум, ти вЕрвам, щото на българина най-силен му е акъла дето му идва отпосле. Ама имам едни леки съмнения, дето това "аз ти казвам" не е точно логичен извод, а само едно обикновено "мое си мнение".
Абсолютно, само мое си мнение е. И ми омръзна непрекъснато да го повтарям.
Само че фактите от източниците, които давам, не са мнение, а истина. Щото не аз правя новините и самите факти, от действителността. И, ако обърнеш внимание, давам толкова разнообразни източници, че няма как да ме обвиниш в пристрастност към някои. Честно казано, дори не гледам кои са точно, а дали фактите в тях са проверени, потвърдени и верни. Разбираш ли? Така че, ако не ти харесват източниците, и фактите в тях, си е твой проблем. Моето мнение е отделно, и не е важно. Просто споделям и си говорим. Но, фактите и истините са обективни. Това е важното. А всички досега накуп от година насам, поне за мен, а видно и за много хора още, потвърждават мнението, че цялата тази игра на "пандемия" и "вирус" е огромна лъжа и манипулация. И не че не са пуснали нещо, за да я играят играта. За друго говоря. И то е пак за вечното - власт, парѝ, парѝ, и власт, и власт, и парѝ, и така... не знам докога. Честно казано, не му виждам края. Алекс явно е оптимист, но аз не съм. Няма да ни оставят вече да живеем както преди, бъдете сигурни!
Радио Ереван
03/03/2021, 13:47
Не желая да влизам в този спор, чисто професионалния, понеже не съм специалист по въпроса и не съм подготвен. Но като профан в областта наблюдавам как се спекулира с данните по т. нар. пандемия. По-горе на Питето дадох инфо, че примерно смъртността у нас от началото на тази година е по-ниска от предходните три, и то при наличие на страшна зараза, както ни уверяват. Това звучи абсурдно и нелогично. И не само това. Но не ми се говори вече по него. Всеки си решава сам на кого и на какво да вярва. Моят избор съм си го направил.
Що касае Израел, с тях не можем да се сравняваме, напред са много, с всичко, не само с ваксинацията, въобще. Но, макар да са ваксинирали вече над 70% от населението там, доколкото ми е известно, смъртните им случаи и тези на заразените не са спаднали драстично. Също интересна тенденция. А иначе, как да разберем дали след време ваксинираните няма пак да се разболеят, след като такава статистика не се води никъде? Априори се приема, че след като ваксинират хората, те вече са защитени. Но, дали? Въобще, лично аз от самото начало нямам доверие на властите и медиите навсякъде, за себе си съм установил колко много лъжи изговориха и колко алогични действия предприеха, още от февруари миналата година. Как да вярвам на хора, които лъжат и правят обратното на правилното?!
Ами не е баш така и то по предварителни данни. Виж ноември когато беше голямата умирачка от ковид.
https://www.nsi.bg/bg/content/18121/basic-p...%B8%D1%86%D0%B8Вероятно за последните месеци ще излязат нови неотчетени случаи.
Ето за Израел.
https://www.dnevnik.bg/citat_na_deniia/2021...at_vaksinite_v/Преди няколко дена спорех с баща ми, който отказва да се ваксинира, тъй като след няколко години можело да има странични ефекти от ваксините. Ами ако преболедувалите след няколко години имат последствия от изкараното заболяване? Това защо не го притеснява?
Ами ако преболедувалите след няколко години имат последствия от изкараното заболяване? Това защо не го притеснява?

Имам колега, който изкара ковид в началото на декември. Не влизаше в подробности, но споделяше, че го е прекарал сравнително нелеко. В средата на януари влезе в болница със сърдечни усложнения и до днес е там.
Радио Ереван
03/03/2021, 16:54
Имам колега, който изкара ковид в началото на декември. Не влизаше в подробности, но споделяше, че го е прекарал сравнително нелеко. В средата на януари влезе в болница със сърдечни усложнения и до днес е там.
Ако не друго поне Нова година е изкарал човека...
Ако не друго поне Нова година е изкарал човека...
Началото е по Коледа. Друг колега беше пътувал някъде със самолет за Коледа и донесе ковид в офиса. Изявен поклонник на Тръмп е, така че никога не слагаше маска, защитавайки гръмогласно човешките си права (много прказлив и гръмогласен е, умре да държи речи и да хвърля слюнки). Зарази 14 човека (включително мен). Той самият изкара ковид сравнително леко, но жена му се оказа със слаба имунна система и мина през всички мъки. Беше в болница на система за интензивно лечение (ICU) почти два месеца. Излекува се, но не знам повече. Понастоящем гръмогласникът мълчи като онемял и не сваля маската от лицето си.
Аха, факти бе, факти, от най-фактическите, направо чистофактически факти, като този: "Чисто математически погледнато, за вече година, поне в малка страна като България всички до един би трябвало да сме се заразили и преболедували от ковид вируса."
Ако това беше вярно, то нямаше да има съмнения ча има вирус и е по-смъртоносен от обикновено, щото болниците отдавна щяха да се препълнили и да няма нужда да се коментира има или няма последици...
Alexfield
03/03/2021, 18:51
Аз като запознат с математиката мога да ти кажа, че изобщо няма достатъчно данни в публичното пространство, че да правиш математически модели и да докарваш доводи в стил "математически погледнато". Така че твоето си е само някаква твоя гледна точка и лично (субективно) усещане за нещата.
Alexfield
03/03/2021, 18:56
...А всички досега накуп от година насам, поне за мен, а видно и за много хора още, потвърждават мнението, че цялата тази игра на "пандемия" и "вирус" е огромна лъжа и манипулация...
Това можеш да се опиташ да го обясниш на роднините на тези, които починаха на стълбите на болницата, оставени без кислород да чакат, защото няма свободни легла. Но не трябва да се изненадваш, ако се опитат да те линчуват.
lati1960
03/03/2021, 19:34
Аз като запознат с математиката мога да ти кажа, че изобщо няма достатъчно данни в публичното пространство, че да правиш математически модели и да докарваш доводи в стил "математически погледнато". Така че твоето си е само някаква твоя гледна точка и лично (субективно) усещане за нещата.
Така е, лично усещане и мнение е. И не го крия, непрекъснато го напомням тук.
Все пак са странни меко казано някои неща покрай тоя вирус и тая пандемия. От самото начало.
Но, всеки да си преценява сам, прав си, така и трябва. Не само здравето е личен избор, да не говоря за останалото като резултат от всичко случващото се покрая тая "страшна" зараза. Впечатлението ми е, че все повече хора не вярват в мита за ковид страшилището, виж примерно кадрите днес от връх Шипка, където почти всички събрали се за нац. празник хора, без официалните лица, са БЕЗ МАСКИ!!! Защо ли?

Дали здравният ни министър ще ги търси поименно тези хиляди българи, за да ги глоби за нарушаване на мерките?
Странна пандемия караме, Алекс. Меко казано. Бъди здрав!
lati1960
03/03/2021, 19:39
Аха, факти бе, факти, от най-фактическите, направо чистофактически факти, като този: "Чисто математически погледнато, за вече година, поне в малка страна като България всички до един би трябвало да сме се заразили и преболедували от ковид вируса."
Ако това беше вярно, то нямаше да има съмнения ча има вирус и е по-смъртоносен от обикновено, щото болниците отдавна щяха да се препълнили и да няма нужда да се коментира има или няма последици...
Ми там е работата. Че болниците не са пълни, въпреки "пиковете" на страшната зараза, а хората си умират от стандартните болести, старост и т. н., макар част от това да пълни статистиките на ковид "пандемията". Но, както казах и на Алекс, странна е тази глобална чума, от самото начало. Уж я има, пък я няма, но всеки е свободен да вярва на когото ще и на каквото ще. Аз нямам проблеми с това.
lati1960
03/03/2021, 19:51
Това можеш да се опиташ да го обясниш на роднините на тези, които починаха на стълбите на болницата, оставени без кислород да чакат, защото няма свободни легла. Но не трябва да се изненадваш, ако се опитат да те линчуват.
Това с интубацията и кислорода е част и от грипните вълни и всякакви други дихателни и респираторни проблеми, вкл. тежки пневмонии, и т. н. Случвало се е и преди, при по-тежки и масови грипни зарази. А това със стъпалата малко го преиграха, за пред камерите, защото в съседство е имало и друга болница, почти празна.

Нарича се пропаганда, и то по гьобелски. Това, че здравната ни система е пълна катастрофа, не значи, че има страшна пандемия. Не и според мен. А видно и според много по-информирани и знаещи хора, от самата система. Пак лично предположение, без претенции да е така, но аз смятам, че умориха повече болни като насила ги интубираха без да има нужда, тъпчейки ги с препарати несъответстващи със стандартните им и придружаващи заболявания. И то по преценка, или по-скоро по гадаенето на лекарите, които сами признават, че всеки от тях лекува страшния вирус кой както и с каквото прецени!

Но е лично впечатление, признавам. Не искам да навлизам по-надълбоко в темата, защото не съм от сферата, споделям само интуитивни усещания и наблюдения, както казваш в другия си пост. Такива са моите впечатления и моят избор. Всеки да си прави своя. Бъди здрав!
Цитат
Ваксинирахте ли се?
Не съм, но ще гонаправя в най-скоро време, независимо от това дали ще имам някакъв паспорт от здравните власти или не.
lati1960
03/03/2021, 20:01
А дали е ковид?
Всичко това се е случвало и се случва заради редица стандартни и познати вече на медицината заболявания, вкл. грипните, след тежки пневмонии, респираторни и дихателни инфекции, и т. н. Преди ковид щуротията картинката е била същата, без разлика. Манипулативно и съмнително от гледна точка на истината и реалността е да се приписва всичко на ковид вируса, сякаш други болести вече няма! Разбираш ли? Това вече е игра на политика, власт, за парѝ, контрол и т. н. Нещата отдавна излязоха извън сферата на чисто здравния проблем. Но, всеки да вярва в каквото си иска. Правиш си избора, и си носиш последствията. Впрочем, никой не знае какви точно ще са страничните резултати от ваксините, особено в дългосрочен план. Няма яснота по това, нито подобни изследвания или тестове. То затуй една стандартна, качествена ваксина, се изработва с години, дори десетилетия, за да бъде проверена именно в този контекст. А с тая - бам, давайте да ви дупчим! Ама с какво, и как ще действа... Абе давайте, пък ще видим. Не става така! Тъй че са прави тези, които засега се въздържат. Така на доверие порсто да ни дупчат с нещо, без да е ясно с какво точно и какво ще ни причини... Ми как да приемем, разумните люде? Иначе, уплашените, наивните, и особено които са на хранилка покрай властта, да, тези ще търчат първи да се подложат, и това виждаме. Само че те го правят заради интереси, и то не точно здравни. Ясно ти е, нали?
lati1960
03/03/2021, 20:10
Ами не е баш така и то по предварителни данни. Виж ноември когато беше голямата умирачка от ковид.
https://www.nsi.bg/bg/content/18121/basic-p...%B8%D1%86%D0%B8Вероятно за последните месеци ще излязат нови неотчетени случаи.
Ето за Израел.
https://www.dnevnik.bg/citat_na_deniia/2021...at_vaksinite_v/Преди няколко дена спорех с баща ми, който отказва да се ваксинира, тъй като след няколко години можело да има странични ефекти от ваксините. Ами ако преболедувалите след няколко години имат последствия от изкараното заболяване? Това защо не го притеснява?

Според мен баща ти постъпва правилно. Довери му се. Защото, не е ясно с какво точно ни дупчат, нито какви ще са дългосрочните последствия. Както писах и на Шаде, една нормална и качествена ваксина не се пръква за няколко месеца, тества се с години, дори десетилетия, за да бъде проверена. Теб пък това не те ли притеснява? Че ей така, за седмици дет се вика ни ги спретнаха тия ваксини. Ми не е нормално това. А ако последиците след време са по-тежки от ваксините, а не от самото заболяване? Щото такова "ковид" просто няма. Обясниха го многократно запознатите специалисти, непредубедените, обективните. Ковид вируси винаги е имало, и ще има. Не те са проблем. Пуснаха нещо тунинговано, за да ни принудят точно да се ваксинираме, и то с нещо, за което имам съмнения, че не ни казват точно какво е. Освен че манипулира геномната структура на тялото ни. Сам по себе си този факт е притеснителен, и лично мен тотално ме отказва от ваксинирането. Но, всеки си рашава сам. Желая здраве и на баща ти, и на теб! Има народни, бабешки лекове, билки и други подходящи средства, с които човек да се защити от болестите въобще. Повярвай ми, много по-ефективни са от маските, дистанцията и миенето на ръце. За последното обаче трябва да сме изключително благодарни на властите, добре че ни го напомниха, че аз не си бях мил ръцете с години!
А дали е ковид?
Всичко това се е случвало и се случва заради редица стандартни и познати вече на медицината заболявания, вкл. грипните, след тежки пневмонии, респираторни и дихателни инфекции, и т. н. Преди ковид щуротията картинката е била същата, без разлика. Манипулативно и съмнително от гледна точка на истината и реалността е да се приписва всичко на ковид вируса, сякаш други болести вече няма! Разбираш ли? Това вече е игра на политика, власт, за парѝ, контрол и т. н. Нещата отдавна излязоха извън сферата на чисто здравния проблем. Но, всеки да вярва в каквото си иска. Правиш си избора, и си носиш последствията. Впрочем, никой не знае какви точно ще са страничните резултати от ваксините, особено в дългосрочен план. Няма яснота по това, нито подобни изследвания или тестове. То затуй една стандартна, качествена ваксина, се изработва с години, дори десетилетия, за да бъде проверена именно в този контекст. А с тая - бам, давайте да ви дупчим! Ама с какво, и как ще действа... Абе давайте, пък ще видим. Не става така! Тъй че са прави тези, които засега се въздържат. Така на доверие порсто да ни дупчат с нещо, без да е ясно с какво точно и какво ще ни причини... Ми как да приемем, разумните люде? Иначе, уплашените, наивните, и особено които са на хранилка покрай властта, да, тези ще търчат първи да се подложат, и това виждаме. Само че те го правят заради интереси, и то не точно здравни. Ясно ти е, нали?
Не се заблуждавай толкова лековерно с наивни самовнушения. Разбира се, че е ковид, независимо от това какво твърдиш, че се било случвало преди.
Няма как да е друго, когато след ковид тест недвусмислено е диагностициран ковид и съответните смптоми са налице. Отделно от това след преминаване на симптомите тестът за антитела срещу ковид потвържава, че си преболедувал ковид и си имунизиран.
Има и грип, разбира се, но той не е толкова заразен, колкото ковид, и на този етап мерките, които хората вземат срещу ковид го ограничават.
Що се отнася до ваксините - да, възможно е да са нож с две остриета. Но на този етап с потвърдените сериозни странични поражения, често с фатален край, предизвикани от ковид, и вероятността пандемията да продължи да се разраства поради кратковременния имунитет и новите щамове, това е решението.
Кръчмарските приказки за уплашените, наивните и игрите на властимащите, просто ги подминавам.
Ми не са се препълнили болниците, щото хората взеха да си мият ръцете и да спазват някакви хигиенни и антиепидемиологични мерки. Отделно че точно заради ковид-а, хората взеха да си гледат здравето и да се пазят, че да не опрът до болница щото там ковида ги чака (онова с вътрешноболничните инфекции). Учениците си стояха по домовете и липсваше развозването им от възрастните, и щъкането насам натам... Точно както затварянето на кръчмите намали загиналите по пътищата. Ха върви ми обяснявай, че нямало било връзка и щото болниците не били задръстени, та от там било нямало такава болест. То, по твоята логика ("щото го няма в болницата") и едрата шарка е измислица, и глобалното ваксиниране срещу нея е било една глобална схема...
От друга страна, в статистиката вече се появи "надвишена смъртност" за България (като цяло и по градове), която няма как да се "измисли". Точно това доказва, че наистина има връзка с Ковид-а (и че има такова животно и то взема повече жертви от стандартните грипове), а не е някаква политическа измислица или световна конспирация за чипиране на българите.
lati1960
03/03/2021, 20:56
Не се заблуждавай толкова лековерно с наивни самовнушения. Разбира се, че е ковид, независимо от това какво твърдиш, че се било случвало преди.
Няма как да е друго, когато след ковид тест недвусмислено е диагностициран ковид и съответните смптоми са налице. Отделно от това след преминаване на симптомите тестът за антитела срещу ковид потвържава, че си преболедувал ковид и си имунизиран.
Има и грип, разбира се, но той не е толкова заразен, колкото ковид, и на този етап мерките, които хората вземат срещу ковид го ограничават.
Що се отнася до ваксините - да, възможно е да са нож с две остриета. Но на този етап с потвърдените сериозни странични поражения, често с фатален край, предизвикани от ковид, и вероятността пандемията да продължи да се разраства поради кратковременния имунитет и новите щамове, това е решението.
Кръчмарските приказки за уплашените, наивните и игрите на властимащите, просто ги подминавам.
"Няма как да е друго... " не е нито научен, нито професионално издържан аргумент. И, точно по тази причина се извинявам, че няма да споря и да ти отговоря по същество, както и на останалите. Ще приключа участието си в темата тук, понеже тя касае здравето и живота на хората. Поради което ще се въздържа от категорични констатации и даване на съвети. Не съм лекар. Това е лична отговорност и избор на всеки, всеки трябва по въпроса да се консултира с личния си лекар и съответните здравни специалисти. Аз просто споделих личната си позиция и избор, нищо повече. Апелирам дори да не се съобразявате с тях, точно защото са непрофесионални, а само лично мнение. Бъдете здрави всички, това ви желая, от сърце!
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.