Цитат(lati1960 @ 03/03/2021, 20:10) <{POST_SNAPBACK}>
Според мен баща ти постъпва правилно. Довери му се. Защото, не е ясно с какво точно ни дупчат, нито какви ще са дългосрочните последствия. Както писах и на Шаде, една нормална и качествена ваксина не се пръква за няколко месеца, тества се с години, дори десетилетия, за да бъде проверена. Теб пък това не те ли притеснява? Че ей така, за седмици дет се вика ни ги спретнаха тия ваксини. Ми не е нормално това. А ако последиците след време са по-тежки от ваксините, а не от самото заболяване? Щото такова "ковид" просто няма. Обясниха го многократно запознатите специалисти, непредубедените, обективните. Ковид вируси винаги е имало, и ще има. Не те са проблем. Пуснаха нещо тунинговано, за да ни принудят точно да се ваксинираме, и то с нещо, за което имам съмнения, че не ни казват точно какво е. Освен че манипулира геномната структура на тялото ни. Сам по себе си този факт е притеснителен, и лично мен тотално ме отказва от ваксинирането. Но, всеки си рашава сам. Желая здраве и на баща ти, и на теб! Има народни, бабешки лекове, билки и други подходящи средства, с които човек да се защити от болестите въобще. Повярвай ми, много по-ефективни са от маските, дистанцията и миенето на ръце. За последното обаче трябва да сме изключително благодарни на властите, добре че ни го напомниха, че аз не си бях мил ръцете с години!

И аз така разсъждавах, защо да ме дупчат, тя пандемията след няколко месеца ще отмине. Откъде да знам дали няма да има странични ефекти след години. Само че не отминава пущината, а все повече се задълбочава. Оказва се, че някои преболедували имат тежки здравословни проблеми. Не се знае след три-четири години други преболедували дали няма да се разболеят от различни болести.
По принцип страничните ефекти след ваксиниране много рядко се проявяват след години. Обикновено това става до 6 седмици, но риск все пак има. Какво трябва да направят. Да ваксинират 100 000 души доброволци от различни раси и възрасти и да чакат пет години. Ако всичко е наред с тях тогава да започне масова ваксинация за останалите оцелели. Всъщност след пет години пандемията може би ще е отминала и без ваксиниране.
С две думи каквото и да направиш, може и да си прецакан.