Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Ваксинация или дискриминация?
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Радио Ереван
Цитат(lati1960 @ 03/03/2021, 20:10) <{POST_SNAPBACK}>
Според мен баща ти постъпва правилно. Довери му се. Защото, не е ясно с какво точно ни дупчат, нито какви ще са дългосрочните последствия. Както писах и на Шаде, една нормална и качествена ваксина не се пръква за няколко месеца, тества се с години, дори десетилетия, за да бъде проверена. Теб пък това не те ли притеснява? Че ей така, за седмици дет се вика ни ги спретнаха тия ваксини. Ми не е нормално това. А ако последиците след време са по-тежки от ваксините, а не от самото заболяване? Щото такова "ковид" просто няма. Обясниха го многократно запознатите специалисти, непредубедените, обективните. Ковид вируси винаги е имало, и ще има. Не те са проблем. Пуснаха нещо тунинговано, за да ни принудят точно да се ваксинираме, и то с нещо, за което имам съмнения, че не ни казват точно какво е. Освен че манипулира геномната структура на тялото ни. Сам по себе си този факт е притеснителен, и лично мен тотално ме отказва от ваксинирането. Но, всеки си рашава сам. Желая здраве и на баща ти, и на теб! Има народни, бабешки лекове, билки и други подходящи средства, с които човек да се защити от болестите въобще. Повярвай ми, много по-ефективни са от маските, дистанцията и миенето на ръце. За последното обаче трябва да сме изключително благодарни на властите, добре че ни го напомниха, че аз не си бях мил ръцете с години! a4dff7b7.gif prashchai grigorii.gif 406.gif

И аз така разсъждавах, защо да ме дупчат, тя пандемията след няколко месеца ще отмине. Откъде да знам дали няма да има странични ефекти след години. Само че не отминава пущината, а все повече се задълбочава. Оказва се, че някои преболедували имат тежки здравословни проблеми. Не се знае след три-четири години други преболедували дали няма да се разболеят от различни болести.
По принцип страничните ефекти след ваксиниране много рядко се проявяват след години. Обикновено това става до 6 седмици, но риск все пак има. Какво трябва да направят. Да ваксинират 100 000 души доброволци от различни раси и възрасти и да чакат пет години. Ако всичко е наред с тях тогава да започне масова ваксинация за останалите оцелели. Всъщност след пет години пандемията може би ще е отминала и без ваксиниране. blink.gif
С две думи каквото и да направиш, може и да си прецакан. wacko.gif
Радио Ереван
Цитат(Shade @ 03/03/2021, 17:12) <{POST_SNAPBACK}>
Началото е по Коледа. Друг колега беше пътувал някъде със самолет за Коледа и донесе ковид в офиса. Изявен поклонник на Тръмп е, така че никога не слагаше маска, защитавайки гръмогласно човешките си права (много прказлив и гръмогласен е, умре да държи речи и да хвърля слюнки). Зарази 14 човека (включително мен). Той самият изкара ковид сравнително леко, но жена му се оказа със слаба имунна система и мина през всички мъки. Беше в болница на система за интензивно лечение (ICU) почти два месеца. Излекува се, но не знам повече. Понастоящем гръмогласникът мълчи като онемял и не сваля маската от лицето си.

Защо не я сваля, нали като го е изкарал има имунитет известно време? Останалите му колеги благодарение на него също.
Shade
Цитат(lati1960 @ 03/03/2021, 10:56) <{POST_SNAPBACK}>
"Няма как да е друго... " не е нито научен, нито професионално издържан аргумент. И, точно по тази причина се извинявам, че няма да споря и да ти отговоря по същество, както и на останалите. Ще приключа участието си в темата тук, понеже тя касае здравето и живота на хората. Поради което ще се въздържа от категорични констатации и даване на съвети. Не съм лекар. Това е лична отговорност и избор на всеки, всеки трябва по въпроса да се консултира с личния си лекар и съответните здравни специалисти. Аз просто споделих личната си позиция и избор, нищо повече. Апелирам дори да не се съобразявате с тях, точно защото са непрофесионални, а само лично мнение. Бъдете здрави всички, това ви желая, от сърце!

Живея в страна с 30 милиона регистрирани случаи на ковид, 530 000 умрели от тази болест, и стотици хиляди случаи на сериозни странични здравни усложнения след прекарването й.
Което означава натрупан достатъчно практически опит и статистически материал, за да се отплескваме в кръчмарски спорове, обявени ангро за подържащи "научна и професионална" аргументация.
А иначе нищо против личното ти мнение, позиция и избор.
lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 03/03/2021, 20:58) <{POST_SNAPBACK}>
И аз така разсъждавах, защо да ме дупчат, тя пандемията след няколко месеца ще отмине. Откъде да знам дали няма да има странични ефекти след години. Само че не отминава пущината, а все повече се задълбочава. Оказва се, че някои преболедували имат тежки здравословни проблеми. Не се знае след три-четири години други преболедували дали няма да се разболеят от различни болести.
По принцип страничните ефекти след ваксиниране много рядко се проявяват след години. Обикновено това става до 6 седмици, но риск все пак има. Какво трябва да направят. Да ваксинират 100 000 души доброволци от различни раси и възрасти и да чакат пет години. Ако всичко е наред с тях тогава да започне масова ваксинация за останалите оцелели. Всъщност след пет години пандемията може би ще е отминала и без ваксиниране. blink.gif
С две думи каквото и да направиш, може и да си прецакан. wacko.gif

По принцип е така. Проблемът е, че от самото начало, заради неадекватното поведение, не вярвам на властите, вкл. и на здравните, по тая т. нар. пандемия. Не им вярвам и за ваксините, в смисъл какво точно съдържат и за какво точно ни ги слагат. Но си е мой избор и решение. С които не бива да се съобразяваш, когато касае здравето и живота ти, както и този на баща ти. Обратното, слушай какво ще ти кажат лекарите и специалистите по това, не мен. Аз само споделям моите съмнения и недоверие, но може и да греша. Ако е така, последиците ще са си за мен.
Иначе, по реално и нормално ето така се прави на светло истинска ваксина, както си го написал: "По принцип страничните ефекти след ваксиниране много рядко се проявяват след години. Обикновено това става до 6 седмици, но риск все пак има. Какво трябва да направят. Да ваксинират 100 000 души доброволци от различни раси и възрасти и да чакат пет години. Ако всичко е наред с тях тогава да започне масова ваксинация за останалите... " Няма друг начин. Което е още една причина да се съмнявам в така набързо пръкналите се срещу К19. Да, много парѝ се изляха, специално от Брюксел, но, има неща, които с всичките парѝ на света не могат да се купят и направят. Това се отнася и за ваксините, за истинските. Тези или са нещо опасно и фалшиво, зловредно, с което искат да ни маркират генетично и всякак, или са ги имали предварително тези, които ни пуснаха и ковид тунингованото чудо, ако въобще е ковид вирус. Но и това е мое мнение и съмнение, което също трябва да игнорираш, когато мислиш за здравето си. То си е твое, отговорността за него носиш ти, ти ще направиш и избора по него. Аз моя съм го направил. Бъди здрав, това ти желая отново! На баща ти също!
Бай Ганьо
500 хиляди умрели С ковид, а не ОТ ковид.
Папагали.
Бай Ганьо
Shadeto се олива понякога. laughing.gif
lati1960
Цитат(Shade @ 03/03/2021, 21:13) <{POST_SNAPBACK}>
Живея в страна с около 40 милиона регистрирани случаи на ковид, над 500 хиляди умрели от тази болест, и стотици хиляди случаи на сериозни странични здравни усложнения след прекарването й.
Което означава натрупан достатъчно практически опит и статистически материал, за да се отплескваме в кръчмарски спорове, обявени ангро за подържащи "научна и професионална" аргументация.
А иначе нищо против личното ти мнение, позиция и избор.

Не вярвам на тези стъкмистики, пардон ковид статистики, приятелю. Нищо лично към теб, не вярвам на властите, дори вече на здравните. Толкова фалшиво и нагласено вече е всичко. Съжалявам. Такова е личното ми становище. Ти си имаш твоето, уважавам го. Но не го споделям. Всеки е свободен да решава за своето собствено здраве, не мога да давам повече мнения и съвети по въпроса. Не ми е работа. Затова съм дотук по темата. Бъди здрав!
Питето
Споко, скоро ще излязат годишните статистики (и пре-проверените им данни), там лесно се откриват тендеции и "странни" резултати. Особено около смъртността, щото у белите държави такива неща няма как да се фалшифицират. В България вече има данни за "надвишена смъртност", точно както излязоха данните за намаления брой на жертвите по пътищата, което пък лесно се свързва с периода на затворените кръчми и ресторанти... В смисъл, лесно ще си сметнеш 2+2=4, независимо че те убеждават, как резултата бил някъде от едно до три или от пет до седем...
Питето
Ми без маски, щото ги лекуват на държавни разноски в "правителствена болница". Корнелия я приеха във ВМА без ред, без да чака и да я развозват с линейка между болниците и да чака за свободно легло... Също както Тръмп разправяше че нямало вирус, а го лекуваха екип от 12 водещи лекари в елитна болница на държавни разноски щото е на длъжност "президент" и му се полага.
Пука му на Радев за полезните идиоти, важното е да го дават по телевизора и да има масовост около него...
Shade
Цитат(Радио Ереван @ 03/03/2021, 11:03) <{POST_SNAPBACK}>
Защо не я сваля, нали като го е изкарал има имунитет известно време? Останалите му колеги благодарение на него също.

Фирмата изисква на територията й да се носят маски.
Докато Тръмп беше на власт и дрънкаше глупости, поклонниците му копираха арогантността му.
На колегата му увисна носа след главоломното срутване на кумира му и това, че жена му едва не си отиде от ковид ("с ковид", ще уточни тук папагалът Бай Ганьо). Вече не се надува, не си придава важност и се съобразява с изискването да се носи маска.
Shade
Цитат(lati1960 @ 03/03/2021, 11:33) <{POST_SNAPBACK}>
Не вярвам на тези стъкмистики, пардон ковид статистики, приятелю. Нищо лично към теб, не вярвам на властите, дори вече на здравните. Толкова фалшиво и нагласено вече е всичко. Съжалявам. Такова е личното ми становище. Ти си имаш твоето, уважавам го. Но не го споделям. Всеки е свободен да решава за своето собствено здраве, не мога да давам повече мнения и съвети по въпроса. Не ми е работа. Затова съм дотук по темата. Бъди здрав!

Не вярваш на статистики, защото просто си вярваш.
Други, обаче, по-малко разчитат на вяра и повече наблюдават от първа ръка какво се случва около тях.
wal
Цитат
Аз моя съм го направил.

Светни ни какъв е твоят избор, ако не е лична, съкровенна тайна разбира се.Може пък да помогнеш на някого във форума да се откаже от грешно взетите мерки.
ЕксГорски
Цитат(lati1960 @ 03/03/2021, 11:05) <{POST_SNAPBACK}>
. Иначе, както е писано в онази дебелата Книга, идва време виждащите да ослепеят, а слепите да прогледнат. Бъди здрав!

Ех, как ми се ще да те пипне този несъществуващ вирус и да откажат да те лекуват, понеже ... няма такъв вирус!

Ама то лудите Господ ги пази - те са Негови чеда.
ЕксГорски
Цитат(lati1960 @ 03/03/2021, 11:00) <{POST_SNAPBACK}>
. Знаеш, за Макрон, че го осъдиха.

Кога това?! misli.gif
Alexfield
НСИ имат една интересна и недвусмислена графика по темата.
Вижте прикачените файлове
Alexfield
А между другото Тръмп докато обясняваше наляво и надясно как няма вирус и всичко това са измислици, тихичко взел, че се ваксинирал... Ти да видиш...
https://www.nbcnews.com/politics/donald-tru...anuary-n1259196
Shade
Цитат(Alexfield @ 03/03/2021, 14:19) <{POST_SNAPBACK}>
А между другото Тръмп докато обясняваше наляво и надясно как няма вирус и всичко това са измислици, тихичко взел, че се ваксинирал... Ти да видиш...
https://www.nbcnews.com/politics/donald-tru...anuary-n1259196

А, само това да е. Сега се разприказваха и лекарите, които го лекуваха от ковид. Някой се избъзикал да разкаже, че на тази снимка от 2-ри октомври 2020 надминал себе си в мъчителни усилия с "горда" стъпка да извърви 15-те метра до хеликоптера за болницата, та да не го видят на носилка.
След като го качили в хеликоптера се свлякал, започнал да се задушава и го сложили на кислород. Първата нощ в болницата целият екип дежурил и стоял изправен на нокти да го обгрижва на интензивната система. На сутринта Тръмп живнал малко и първите му думи били заплаха, че ако пресата научи как е изкарал нощта, всички ще останат без работа.
Другият бъзик е с прибирането от болницата в Белия дом на 5-ти октомври, когато се изтъпанчва величествено на балкона на Белия дом в позата, увековечена от Бенито Мусолини, захвърля демонстративно маската и врещи, че ковид-19 е политическа измислица, на която не си струва да се обръща внимание.
Тарабас
Long Covid, Post Covid...?

От един месец имаме амбулантен кабинет за Post Covid пациенти. Повечето са млади хора, имаме и 18 годишни. Белодробна фиброза, тромбоемболии, миокардити, сърдеча недостатъчност, бъбречна недостатъчност, полиневропатии...
Старите умират, младите хора се разболяват сериозно след Ковид. В момента се чака за час в Post Covid кабинет около 3 месеца.

Всеки сам да си направи изводи.
evanka
Цитат(lati1960 @ 03/03/2021, 18:34) <{POST_SNAPBACK}>
Впечатлението ми е, че все повече хора не вярват в мита за ковид страшилището, виж примерно кадрите днес от връх Шипка, където почти всички събрали се за нац. празник хора, без официалните лица, са БЕЗ МАСКИ!!! Защо ли? animatedwink.gif Дали здравният ни министър ще ги търси поименно тези хиляди българи, за да ги глоби за нарушаване на мерките? no.gif
Странна пандемия караме, Алекс. Меко казано. Бъди здрав!

Ами това са точно тези социални слоеве, които примерно в Америка гласуват за Тръмп.
Не защото няма вирус, а защото средностатистическия патреотар си мисли, че него нищо не го лови, че той е над всички защото сърцето му тупти за мъжки каузи.
Радио Ереван
Цитат(Тарабас @ 04/03/2021, 08:26) <{POST_SNAPBACK}>
Long Covid, Post Covid...?

От един месец имаме амбулантен кабинет за Post Covid пациенти. Повечето са млади хора, имаме и 18 годишни. Белодробна фиброза, тромбоемболии, миокардити, сърдеча недостатъчност, бъбречна недостатъчност, полиневропатии...
Старите умират, младите хора се разболяват сериозно след Ковид. В момента се чака за час в Post Covid кабинет около 3 месеца.

Всеки сам да си направи изводи.

Между тези Post Covid пациенти, има ли ваксинирани, които след това са изкарали ковид?

Ти след като си ваксиниран и с двете дози и вече почти е изминал месец, чувстваш ли се застрашен от ковид?
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 03/03/2021, 11:29) <{POST_SNAPBACK}>
500 хиляди умрели С ковид, а не ОТ ковид.
Папагали.

Щом ти го казваш, значи е така. good.gif
Лесно може да се извади и представи дълъг списък с "категорично потвърдени" от реалността твои фантазии и видения от всички сфери на живота. За които ни информираш най-редовно. hat.gif
Бай Ганьо
Интересно ми е е как ще броят тези, които са се ваксинирали и после са умрели.
А, да. Няма да ги броят. Или ще ги броят като умрели без ковид. Или .... стана мазало....
evanka
Цитат(Бай Ганьо @ 04/03/2021, 16:22) <{POST_SNAPBACK}>
А, да. Няма да ги броят. Или ще ги броят като умрели без ковид. Или .... стана мазало....

Не ги броят, защото засега ваксинират само стари и болни. Ако някой от тях почине 3 дни след ваксина, то естествено го пишат за починал от придружаващите заболявания.
А и ако нещо вече е описано при тестовете (в случая смърт) то не се брои. animatedwink.gif
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 04/03/2021, 07:22) <{POST_SNAPBACK}>

А, няма да има мазало. Изважда се бройката на ваксинираните от общата бройка на умрелите от ковид ("с ковид", за да сме коректни с фантазиите на папагала wink.gif).
Поради огромното количество ваксинирани и после умрели от ковид се оказва, че въпреки епидемията, през 2020 са умрели по-малко хора, отколкото през 2019. И Бай Ганьо тържествува като голям познавач. w00tbrows.gif
Тарабас
Цитат(Радио Ереван @ 04/03/2021, 11:47) <{POST_SNAPBACK}>
Между тези Post Covid пациенти, има ли ваксинирани, които след това са изкарали ковид?

Ти след като си ваксиниран и с двете дози и вече почти е изминал месец, чувстваш ли се застрашен от ковид?

Ваксинирани в Германия са само жители на старчески домове, персонала който се грижи за тях и част от персонала в болниците. От скоро се ваксинират в центрове и граждани над 80 години. След Post Covid пациентите няма ваксинирани.

Дали ли чувствам застрашен или не от Ковид няма значение. Така или иначе имам контакт с такова хора почти всеки всеки ден, независимо дали ме е страх или не. Но определено се чувстваме по-спокойни. Въпреки това ФФП2 маските не се свалят по 8-10 часа.
Бай Ганьо
laughing.gif
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 04/03/2021, 08:12) <{POST_SNAPBACK}>
laughing.gif

Щом дори ти започна да се смееш на Тръмп, има напредък. good.gif
Радио Ереван
Цитат(Тарабас @ 04/03/2021, 17:57) <{POST_SNAPBACK}>
Ваксинирани в Германия са само жители на старчески домове, персонала който се грижи за тях и част от персонала в болниците. От скоро се ваксинират в центрове и граждани над 80 години. След Post Covid пациентите няма ваксинирани.

Дали ли чувствам застрашен или не от Ковид няма значение. Така или иначе имам контакт с такова хора почти всеки всеки ден, независимо дали ме е страх или не. Но определено се чувстваме по-спокойни. Въпреки това ФФП2 маските не се свалят по 8-10 часа.

Все пак остават въпроси, които нямат категоричен отговор.
Ако си изкарал Ковид да се ваксинираш ли или няма смисъл да го правиш поне половин година?
Ако си се ваксинирал с една ваксина, но след време се окаже, че друга е по-ефективна, може ли да се ваксинираш и с нея или не може? Мечо Пух е казал, колкото повече, толкова повече. Ей на този въпрос имам чувството, че умишлено не се дава отговор.
Ваксинираните могат ли да заразяват други хора? Професор Чобанов твърди, че ако ваксината е ефективна, ще предпази от предаване на заразата.
Има ли макар и минимален шанс да се проявят странични реакции, три или повече години след ваксиниране? Баща ми например от това се опасява и засега не мога да го накарам да се ваксинира.
Тарабас
Цитат(Радио Ереван @ 04/03/2021, 21:58) <{POST_SNAPBACK}>
Все пак остават въпроси, които нямат категоричен отговор.
Ако си изкарал Ковид да се ваксинираш ли или няма смисъл да го правиш поне половин година?
Ако си се ваксинирал с една ваксина, но след време се окаже, че друга е по-ефективна, може ли да се ваксинираш и с нея или не може? Мечо Пух е казал, колкото повече, толкова повече. Ей на този въпрос имам чувството, че умишлено не се дава отговор.
Ваксинираните могат ли да заразяват други хора? Професор Чобанов твърди, че ако ваксината е ефективна, ще предпази от предаване на заразата.
Има ли макар и минимален шанс да се проявят странични реакции, три или повече години след ваксиниране? Баща ми например от това се опасява и засега не мога да го накарам да се ваксинира.

След ваксината на Бионтек се изграждат средно 7 пъпи повече антитела в сравнение с прекарана инфекция. След прекарана инфекция е добре да се изчака три месеца и след това да се ваксинира човек.
След като си се ваксинирал с една ваксина, можеш да се ваксинираш и с друга след време. Това важи особенно за векторните ваксини.
Според първите данни от имунизацията от УК /Шотландия/ и Израел, ваксината предпазва и от предаване на вируса.

Alexfield
Цитат(lati1960 @ 03/03/2021, 19:51) <{POST_SNAPBACK}>
...А това със стъпалата малко го преиграха, за пред камерите, защото в съседство е имало и друга болница, почти празна. animatedwink.gif Нарича се пропаганда, и то по гьобелски...

Дам... Сигурно са им дали по 1800 лв, за да умрат на стълбите.

П.П. За мен ти не си човек, щом смяташ, че хората умират на стълбите пред болницата, за да преиграят.
Радио Ереван
Цитат(Тарабас @ 05/03/2021, 08:29) <{POST_SNAPBACK}>
След ваксината на Бионтек се изграждат средно 7 пъпи повече антитела в сравнение с прекарана инфекция. След прекарана инфекция е добре да се изчака три месеца и след това да се ваксинира човек.
След като си се ваксинирал с една ваксина, можеш да се ваксинираш и с друга след време. Това важи особенно за векторните ваксини.
Според първите данни от имунизацията от УК /Шотландия/ и Израел, ваксината предпазва и от предаване на вируса.

Демек след ваксината на Бионтек си седем пъти по-защитен от изкарал вируса.

Не е уточнено след колко време можеш да се ваксинираш с друга ваксина против Ковид. В какъв смисъл важи за векторните ваксини? Ти си се ваксинирал с mRNА ваксина на Бионтек. Значи след известно време можеш да се ваксинираш с векторна, така ли? Ами ако беше си сложил на Астра Зенека, която е векторна?
evanka
Цитат(Радио Ереван @ 05/03/2021, 11:31) <{POST_SNAPBACK}>
Демек след ваксината на Бионтек си седем пъти по-защитен от изкарал вируса.

Не, човека каза, че след ваксина има 7 пъти повече антитела, а не че си 7 пъти по-защитен.
Понеже напоследък стана мода хората да си публикуват серологичните резултати в социалните мрежи, съм виждала и такива, при които прекаран ковид е с 5 пъти повече антитела от ваксиниран с втора доза пфайзер. Затова количествения резултат е само индикативен за някаква защита, но не е правило или закономерност.
Радио Ереван
Цитат(evanka @ 05/03/2021, 15:36) <{POST_SNAPBACK}>
Не, човека каза, че след ваксина има 7 пъти повече антитела, а не че си 7 пъти по-защитен.
Понеже напоследък стана мода хората да си публикуват серологичните резултати в социалните мрежи, съм виждала и такива, при които прекаран ковид е с 5 пъти повече антитела от ваксиниран с втора доза пфайзер. Затова количествения резултат е само индикативен за някаква защита, но не е правило или закономерност.

Това ми беше и въпроса, дали седем пъти повече антитела дават седем пъти по-голяма защита. Според мен не дава седем пъти повече.
Бай Ганьо
https://m.24chasa.bg/novini/article/9576174

Няма мърдане. Хареса им да ни правят на маймуни.
Края не му се вижда.
Как можах да се родя в най-инфантилното поколение на човешката история!
evanka
Цитат(Радио Ереван @ 05/03/2021, 16:49) <{POST_SNAPBACK}>
Това ми беше и въпроса, дали седем пъти повече антитела дават седем пъти по-голяма защита. Според мен не дава седем пъти повече.

Ами, не.
Например се видя, че диабетиците произвеждат много по-малко антитела, възрастните хора -също.
Но въпреки това ваксината създава някакъв имунитет и при тях.
Радио Ереван
Цитат(Бай Ганьо @ 05/03/2021, 18:17) <{POST_SNAPBACK}>
https://m.24chasa.bg/novini/article/9576174

Няма мърдане. Хареса им да ни правят на маймуни.
Края не му се вижда.
Как можах да се родя в най-инфантилното поколение на човешката история!

Добре де, нали ваксината е безплатна. Шамар да е, аванта да е. laughing.gif
Май ще има трето ваксиниране тази година срещу новите щамове пак на аванта.
lati1960
Цитат(wal @ 03/03/2021, 22:27) <{POST_SNAPBACK}>
Светни ни какъв е твоят избор, ако не е лична, съкровенна тайна разбира се.Може пък да помогнеш на някого във форума да се откаже от грешно взетите мерки.

Навсякъде съм обяснил какъв е моят избор, не си ме чел явно:

НЯМА ДА СЕ ВАКСИНИРАМ!

Не и с ваксини срещу т. нар. Ковид 19. Причината също е ясна, не само за мен - не желая да ми бърникат с каквото и да било в гените, с които Господ ме е създал! Това е. Най-кратко. Разбира се, пак с уговорката, че това си е моят избор, не го налагам над никого, не агитирам никого да прави същия. Всеки сам е отговорен за здравето и живота си. Писах го вече. Затова да ме извиняват всички, на които няма да отговоря вече в тази тема, по същата причина е - за да не влияя на когото и да било по този толкова съдбоносен избор. Всеки е сам с това решение.
Все пак, усилията ми тук са в друга посока, искам да поясня и това. За да направи някой добър, правилен избор, този избор трябва да е информиран. Задължително. Тоест, да има различните алтернативи, обосновани с много информация, за последиците от различните решения, и т. н. По въпроса за Ковид 19 такава алтернатива няма. Защо? Отговорете си сами. Представя и предлага се само официалната версия на властите, медицински, политически, казионните научни, добре че е интернет, та да се информираме и за различните от тези гледни точки. Та, аз давам своя скромен принос в популяризиране на тези алтернативи, за да може всеки свободно да преценѝ за себе си какво да прави. Такава е идеята, на участието ми, конкретно в тази тема. И не само в тази. Вече нататък всеки да си преценява. Ето нещо по това от днес, интересно е: https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-k...moderna-6122302 Според мен сега се почва. Тепърва ще има много по-сериозни странични ефекти, дано не и фатални /макар да има и такива/, от тези ваксини, макар да ги изкарват само изолирани случаи. Дори да е така, този случай може да си ти! Но, както казах вече, оттук нататък всеки да си преценява сам. Последиците ще са си за него. Мислете, хора! Мислете. И проверявайте, с какво и защо ще ви дупчат всъщност. Не се поддавайте на страха, паниката и най-вече на пропагандата. Щото се стигна предизборно у нас и до ето какви смехотворни вече обещания, точно по комунистически: https://www.vesti.bg/bulgaria/borisov-do-2-...zaplata-6122317 Сериозно ли, бат Бойко! blink.gif Ми аз мисля да устискам още два месеца, и пак ще говорим. Да видим дали г-н Премиерът ни велик ще победи пръв в света гадината К19! Вие вярвате ли му? И този човек ви управлява повече от 10 години! Че и някои пак ще гласуват за него! Светът наистина пощуря, напълно!
evanka
Цитат(Радио Ереван @ 05/03/2021, 19:17) <{POST_SNAPBACK}>
Добре де, нали ваксината е безплатна. Шамар да е, аванта да е. laughing.gif
Май ще има трето ваксиниране тази година срещу новите щамове пак на аванта.

Тази ситуация ми прилича на онази при автомобилите преди десетина години.
Значи, знаят как да направят електрически двигател, защото е елементарен, но продължават да произвеждат и пробутват дизел, защото били вложили пари и трябвало да си ги възвърнат.

Та така правят в момента и с ваксините. Пробутват на макс първата версия, защото имат матрицата, докато избият повечко пари.
Пък наесен като се види, че новите варианти правят нова вълна, ще започнат да ваксинират с нова формула ... И постоянно ще догонват, че да падат повечко пари.
Във Франция медицинския персонал отказва да се ваксинира с астразенека, защото е слабо ефикасна при новите варианти. И вместо да им предложат иРНК ваксини, защото все пак медицинския персонал трябва да е добре защитен, те обмислят по какъв закон да направят ваксинацията задължителна за медицинския персонал.

Радио Ереван
Цитат(evanka @ 05/03/2021, 20:31) <{POST_SNAPBACK}>
Тази ситуация ми прилича на онази при автомобилите преди десетина години.
Значи, знаят как да направят електрически двигател, защото е елементарен, но продължават да произвеждат и пробутват дизел, защото били вложили пари и трябвало да си ги възвърнат.

Та така правят в момента и с ваксините. Пробутват на макс първата версия, защото имат матрицата, докато избият повечко пари.
Пък наесен като се види, че новите варианти правят нова вълна, ще започнат да ваксинират с нова формула ... И постоянно ще догонват, че да падат повечко пари.
Във Франция медицинския персонал отказва да се ваксинира с астразенека, защото е слабо ефикасна при новите варианти. И вместо да им предложат иРНК ваксини, защото все пак медицинския персонал трябва да е добре защитен, те обмислят по какъв закон да направят ваксинацията задължителна за медицинския персонал.

Е, че дизеловият двигател е на повече от сто години. smile.gif Доколкото знам в Париж отдавна има ограничения за такива автомобили.
Нали при грипа е така. Всяка година се слага нова ваксина. Сега даже са безплатни. Стига сме мрънкали. a4dff7b7.gif
evanka
Цитат(Радио Ереван @ 05/03/2021, 20:16) <{POST_SNAPBACK}>
Е, че дизеловият двигател е на повече от сто години. smile.gif Доколкото знам в Париж отдавна има ограничения за такива автомобили.
Нали при грипа е така. Всяка година се слага нова ваксина. Сега даже са безплатни. Стига сме мрънкали. a4dff7b7.gif

Ами точно това е тъпото.
Ограничават дизела, не можеш да влизаш в центровете на някои градове ако си с дизел, но ако отидеш да си купиш нова кола и поискаш незамърсяваща и екологична, пак ти продават ... дизел. Щот били с нам си какви филтри. Разчитат на това, че хората не мислят.
Питето
Не ти е много ясно, нито за електромобилите, нито за "матрицата" на ваксините. При първите, проблема е батерията и най-вече теглото спрямо енергията, а не ел.двигателя. При вторите проблема е мутиращите вируси, дето трябва да се отразят някак във втората, третата, ...петата версия на ваксината. То, заради това няма окончателна ваксина срещу грипа. А "масовото" и "безплатното" ги има, щото грипната ваксина (въобще ваксините като цяло) има файда ако е масова и не, не е безплатна, просто ти не я плащаш директно, а през данъците си. Сещаш ли се, ако ваксината не е в огромно количество и е скъпа, никой няма да я купи щото няма файда от нея, а не щото "алчните фармацевти гледат да продават много и скъпо". Все едни такива "дребни слончета"... animatedwink.gif
Тарабас
В края на юни се очаква да се одобри ваксината на немската фирма CureVac, също mRNA ваксина. Освен ваксина CureVac работят в момента и върху мобилен биологичен принтер. Тва ще е машина с размерите на около 5 на 2 метра, която може да работи във всяка голяма болница. След като му се задатат новите данни, принтерът може локално, на масто да произвежда материал за нова ваксина.

По отношения на АстраЗенека. До днес Обединеното Кралство е ваксинирало 30,91% от населението си и то само с една доза на Астра. Погледнете данните от там и си помислете, колко е лоша ваксината.

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/uk/
evanka
Цитат(Питето @ 05/03/2021, 21:23) <{POST_SNAPBACK}>
При вторите проблема е мутиращите вируси, дето трябва да се отразят някак във втората, третата, ...петата версия на ваксината. То, заради това няма окончателна ваксина срещу грипа. А "масовото" и "безплатното" ги има, щото грипната ваксина (въобще ваксините като цяло) има файда ако е масова и не, не е безплатна, просто ти не я плащаш директно, а през данъците си. Сещаш ли се, ако ваксината не е в огромно количество и е скъпа, никой няма да я купи щото няма файда от нея, а не щото "алчните фармацевти гледат да продават много и скъпо". Все едни такива "дребни слончета"... animatedwink.gif

Ами за това говоря. Защо новите версии на ваксините не идват сега? Нали било много лесно да променят иРНК-то и за един месец да направят ваксината ефикасна и срещу новите варианти? Вълната от новите щамове е сега, в момента, а не на есен.
Но те предпочитат да продадат първо няколко милиарда дози от 'историческия" щам и чак когато се окаже, че защитата на ваксинираните след два месеца няма да е 95% ще започнат да агитират за нова ваксинация и ще влезем в ритъма на грипните ваксини, защото все ще догонваме щамовете.
Нямам предвид цената на единичната доза и кой я плаща от джоба си. А факта, че индустрията, влючително и фармацевтичната, гледат първо да пробутат старите си модели в максимални количества преди да ти предложат нещо ново, атрактивно и ефикасно ... и да те агитират, че трябва да си подмениш вещите (в случая -антителата)
evanka
Цитат(Тарабас @ 06/03/2021, 07:03) <{POST_SNAPBACK}>
В края на юни се очаква да се одобри ваксината на немската фирма CureVac, също mRNA ваксина. Освен ваксина CureVac работят в момента и върху мобилен биологичен принтер. Тва ще е машина с размерите на около 5 на 2 метра, която може да работи във всяка голяма болница. След като му се задатат новите данни, принтерът може локално, на масто да произвежда материал за нова ваксина.

По отношения на АстраЗенека. До днес Обединеното Кралство е ваксинирало 30,91% от населението си и то само с една доза на Астра. Погледнете данните от там и си помислете, колко е лоша ваксината.

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/uk/

Обединеното Кралство ваксинира и с пфайзер-биоентек, не само с астра-зенека.
Твърдят, че Астразенека има само 22% ефикасност срещу южноафриканския вариант, а този вариант е вече преобладаващ в няколко френски департамента.
Този принтер би бил много добро решение. Така я предпочитам медицината- индивидуален подход, а не масовка. animatedwink.gif
Тарабас
Под един процент са ваксинираните в Англия, които не са ваксинирани с Астра. С две думи, почти всички са ваксинирани с Астра
Радио Ереван
Цитат(Тарабас @ 06/03/2021, 14:38) <{POST_SNAPBACK}>
Под един процент са ваксинираните в Англия, които не са ваксинирани с Астра. С две думи, почти всички са ваксинирани с Астра

Как така? Нали бяха поръчали 40 милиона ваксини на Бионтек? unsure.gif
Вярно е, че там смъртността от Ковид е намаляла значително, което според мен е очаквано.
Тарабас
Стратегията е да се ваксинират максимално много хора с поне една доза, за да спадне смъртността и натиска към здравната система. След общо 12 седмици почват с втората ваксинация. За тази цел пасва в момента само ваксината на Астра. Англичаните започнаха с бионтек, но след като одобриха Астра, ваксинират с нея. Погледни кривата на новите случаи и смъртността от линка горе.
Shade
Цитат(evanka @ 05/03/2021, 11:51) <{POST_SNAPBACK}>
Ами точно това е тъпото.
Ограничават дизела, не можеш да влизаш в центровете на някои градове ако си с дизел, но ако отидеш да си купиш нова кола и поискаш незамърсяваща и екологична, пак ти продават ... дизел. Щот били с нам си какви филтри. Разчитат на това, че хората не мислят.

Къде се натискат да ти продават дизел? Тук ако държиш на незамърсяваща и екологична кола, ще ти предложат хибридна или електрическа (Tesla).
Няма проблем да купиш дизел, при драконовските изисквания срещу замърсяване са с надеждни филтри и влизането в центровете на градовете е без ограничения. Обаче проблемът е, че не всички бензиностанции предлагат дизелово гориво, което основно е предназначено за камионите.
Имам познат българин, който си купи дизелов Фолскваген Голф, понеже такъв имал в България и бил върховно икономичен. Издържа с него около две години, тъй като тук дизелът е по-скъп от най-скъпия бензин и заради зависимостта от ограничен набор от бензиностанции. Изтъргува го неизгодно с дилъра на Тойота (защото продажбата на лек автомобил дизел тук е изпитание, както едно време в България продажбата на Москвич: "Вечно си мой") и го замени с Тойота Ярис.
Питето
Сещаш ли се, че ако могат да предвидят кой щам ще е следващия, та да направят ваксина, въобще няма да правят ваксини, ами ще разоряват тотализаторите и казината... В този ред, представи си, ако оставят два-три-пет щама едновременно да работят (щото нали ваксините само догонвали новите щамове), вместо да покрият по-старите, и да има един-два нови. Отделно, че за месец може и да могат да разработят ваксината за щама, ама първите изпитания и организацията на производството (като за цял свят) си искат време.
ByBa
[quote name='biggeorge' date='26/02/2021, 04:52' post='105509']

Ваксинирахте ли се?
Чудите се защо питам?!?

Ако не сте се ваксинирали трябва да знаете, че съвсем скоро ще бъдете подложени на дискриминация по здравен статус.
През последните няколко дни усилено се заговори за "зелен електронен паспорт"..,..

Уж болестта започна от Китай, но и от Китай се учат някои с въвеждането на т.н. електронни паспорти /сбор на точките по които си благонадежден :-)...нещо подобно на кредитната история в Щатите, но включващо и личностни характеристики...та

и аз, като Маннгъров, започвам да се изприщвам, когато ми заговорят за новата "нормалност"... prashchai grigorii.gif

Не питам: накъде вървим с тази "нормалност" за наше и на другите "добро"?

а питам

ОК, зелен паспорт за тази година за ТОЗИ респираторен вирус,
а
после
оранжев....и паспорти за останалите...вируси...и респираторни, ох усмирителни ризи за ново-появилите се...:-(
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.