Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Ваксинация или дискриминация?
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Радио Ереван
Цитат(Тарабас @ 06/03/2021, 16:46) <{POST_SNAPBACK}>
Стратегията е да се ваксинират максимално много хора с поне една доза, за да спадне смъртността и натиска към здравната система. След общо 12 седмици почват с втората ваксинация. За тази цел пасва в момента само ваксината на Астра. Англичаните започнаха с бионтек, но след като одобриха Астра, ваксинират с нея. Погледни кривата на новите случаи и смъртността от линка горе.

Видях я още сутринта. Резултатът е впечатляващ. Дано да се запази и подобри.

За да се ваксинират трябва да имат желание. Днес пак разговарях с баща ми да се иформира и тогава да взима решение. Каза ми, че бил много добре информиран. Засега нямал нужда от ваксина. Ако случайно се зарази, щял да изкара заболяването леко. Да не се притеснявам. Ще дойде момент, когато ще има много ваксини, но няма да има желаещи да се ваксинират. Примерно ще се ваксинират около 30%, не повече. Това показват наблюденията ми, а аз общувам с образовани хора. Има и такива, които чакат руската ваксина или на Джонсън понеже е еднодозова. С друга не искат. Ще трябва да чакаме останалите да преболедуват и ако оцелеят да придобият някакъв имунитет по трудния начин.

Според мен начинът да се убедят хората, че имат нужда от ваксина е не като слушат някой да им говори колко е необходимо, а като видят с очите си по телевизията какво причинява Ковид. Такива предавания обаче на практика липсват.
Никой не казва и какъв е шансът от дългосрочни странични ефекти, които са основна причина хората да отказват ваксинация.
Питето
"Образован" е различно от "умен". Еле пък у българско, където "образован" често означава че си се сдобил някак си с "кетап", а не че знаеш материала. Дори мога да ти посоча пример с "база и надстройка" — купена диплома за основно образование, за да може да си купиш шофьорска книжка... Та много внимателно с изводи на база "говорих с образовани хора". bg.gif
lati1960
good.gif

"... накъде вървим с тази "нормалност" за наше и на другите "добро"?"

Вървим към масовото чипиране. Не веднага, някога напред в бъдеще, но натам. Случващото се сега е само подготовка по същото.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 07/03/2021, 09:08) <{POST_SNAPBACK}>
"Образован" е различно от "умен". Еле пък у българско, където "образован" често означава че си се сдобил някак си с "кетап", а не че знаеш материала. Дори мога да ти посоча пример с "база и надстройка" — купена диплома за основно образование, за да може да си купиш шофьорска книжка... Та много внимателно с изводи на база "говорих с образовани хора". bg.gif

Имам предвид образовани, а не такива само с кетап. Умен е нещо много относително. Всеки човек понякога греши. Примерно имам приятел, чиято жена (млада девойка) не му дава да се ваксинира. Други пък като мен преди искат да изчакат, да видят дали няма да отмине пущината. Трети както писах чакат други ваксини. Четвърти вече изкараха заболяването. Всеки си има някакви онования да се дърпа засега. Пети са ербап. Най-упорит обаче е баща ми.
Тарабас
Цитат(Радио Ереван @ 06/03/2021, 23:34) <{POST_SNAPBACK}>
Видях я още сутринта. Резултатът е впечатляващ. Дано да се запази и подобри.

Според мен начинът да се убедят хората, че имат нужда от ваксина е не като слушат някой да им говори колко е необходимо, а като видят с очите си по телевизията какво причинява Ковид. Такива предавания обаче на практика липсват.
Никой не казва и какъв е шансът от дългосрочни странични ефекти, които са основна причина хората да отказват ваксинация.

Прав си, то така и ще стане, но така много хора ще платят с живота си за нещо, което човек може да предотврати.
Днес е 07.03.2021. Ако числата продължават и другата седмица да се движат между 2-3 хиляди на ден, в края на март системата ще рухне. Пак ще има драми. Но хората сами са си виновни.
Разяснителна дейност с предавания и статии по вестниците не става. Пропуснати са десетки години здравна култура.
Тарабас
Мда, ще ви дискриминират, за щастие! Колкото по-бързо, толкова по-добре. И не само за пътуване. Орязване на социлани помощи, двойни поне здравни такси и ред други.
Радио Ереван
Цитат(Тарабас @ 07/03/2021, 13:56) <{POST_SNAPBACK}>
Прав си, то така и ще стане, но така много хора ще платят с живота си за нещо, което човек може да предотврати.
Днес е 07.03.2021. Ако числата продължават и другата седмица да се движат между 2-3 хиляди на ден, в края на март системата ще рухне. Пак ще има драми. Но хората сами са си виновни.
Разяснителна дейност с предавания и статии по вестниците не става. Пропуснати са десетки години здравна култура.

В случая хората не са виновни, тъй като няма ваксини. Проблемът с липса на желаещи да се ваксинират ще се появи чак след няколко месеца.
Ако покажат болните в интензивното и интервюта с изкарали заболяването, ефектът ще е много по-голям. Не може да се разчита само на здравната култура. Има и основателни опасения, че ваксините са създадени твърде бързо. Тук също би трябвало да разаснят, че въпреки краткия срок на създаване, са безопасни и защо са безапасни. На този въпрос изобщо няма отговор. Как тогава да убедят повече хора? unsure.gif
ByBa
Цитат(lati1960 @ 26/02/2021, 22:02) <{POST_SNAPBACK}>
Ако някой още мисли, че вирусът ще бъде победен някога, май се е объркал. Ако пък да, ще се появи нов, и така докога?!

Говорейки от позицията на непрофесионалист медик и на човек, придържащ се към изпитаното старо...само ще добавя, че с новите мутации ще мутира и всичко останало, и така до безкрайност - мутация след мутация и вече се бориш срещу някого или нещо, което не е съвсем това, което Е...,
Хора, всяка година имаше...грип и грипоподобни заболявания, кратки и малки епидемии, но...не бяха ни сложили още тежката корона...а какво очаквате за тази "извънредна" смъртност след като вече не се гледаме в очите, а вървим и гледаме само в екрана, е пак добре, че вървим...
и
хм, пак ще се повторя,
но в нашата работа през 2019, когато някои не искаха да се ваксинират с "обикновените" грипни ваксини /короната не се беше появила още/ ги задължаваха, административно , да носят маски цяла зима и съответно нейм таг с името си и с една оранжева точка...сякаш отдалече се беше вече започнало... - ха

и хак им е сега, и тези, които са ваксинирани СЕГА, задължително ще носят маски...защо ли злорадствам?

А най-гадното е, че хората си слагат ваксини ...за да се виждат с най-близките си...същото като с антибиотиците и децата...колко лесно е като се разболее детето да му дадеш антибиотика, предписан от лекаря!, а не да изчакаш и да поемеш РИСКА да се разболее...или не...

и ето ти - пандемия от антибиотична резистентност..., а какво ли ще бъде след ваксикото...?
Радио Ереван
Цитат(Тарабас @ 07/03/2021, 13:56) <{POST_SNAPBACK}>

https://politikata.net/494780/?share=1&...zKnKZ28z9aiznVU

Ето това е достатъчно някои хора да го прочетат, за да се откажат да се ваксинират.
Питето
Ако загина от хрема,
чумата хич да я нема.
Тарабас
Всеки избира сам, дели да се информира от мурзилка.ру
Радио Ереван
Цитат(Тарабас @ 07/03/2021, 19:02) <{POST_SNAPBACK}>
Всеки избира сам, дели да се информира от мурзилка.ру

Така е, но е достатъчно някой в офиса да каже какво уж бил казал Монтание и се отказват да се ваксинират една част от колегите му, които после ще откажат и родителите си. Много лесно е да се наплашат хората. Затова трябва да има разяснителна кампания.

П.П. Във вашата болница ползвате ли хидроксихлорохин и/или цитромицин срещу ковид?
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 07/03/2021, 19:01) <{POST_SNAPBACK}>
Ако загина от хрема,
чумата хич да я нема.

Всеки сам си преценява коя опасност е по-голяма.
Тарабас
Не. Не ползваме. Има установени протоколи, помага само кортисон и симптоматична терапия.

Ацитромицин само ако има съмнение за атипична, бактериална суперинфекция. Хидроксихлорохинът показа в много клинични изследвания, че няма ефект. Както и кръвна плазма. Плазмата може да помогне, само ако се приложи в начален стадии.
D-rA
Цитат(Тарабас @ 07/03/2021, 20:14) <{POST_SNAPBACK}>
Не. Не ползваме. Има установени протоколи, помага само кортисон и симптоматична терапия.

Ацитромицин само ако има съмнение за атипична, бактериална суперинфекция. Хидроксихлорохинът показа в много клинични изследвания, че няма ефект. Както и кръвна плазма. Плазмата може да помогне, само ако се приложи в начален стадии.

И от кога съмненията са повод за медицинска интервениця? Ако съмненията са грешни, кое гарантира нелетален изход? Що за медицина е станала напоследък - всички приеха че само ковид съществува и който оцелее оцелее...Май ще са прави колегите от Х форума - да се кръстим и молим да не попадаме в лапите на медицината...Отърване няма. sunbathing.gif
Тарабас
Мога да ти го обесня, но знам че нямаш желание да го разбереш, затова няма да се хабя.
D-rA
Цитат(Тарабас @ 07/03/2021, 22:01) <{POST_SNAPBACK}>
Мога да ти го обесня, но знам че нямаш желание да го разбереш, затова няма да се хабя.

Удивително измъкване по терлици... sunbathing.gif
Радио Ереван
Цитат(D-rA @ 07/03/2021, 20:55) <{POST_SNAPBACK}>
И от кога съмненията са повод за медицинска интервениця? Ако съмненията са грешни, кое гарантира нелетален изход? Що за медицина е станала напоследък - всички приеха че само ковид съществува и който оцелее оцелее...Май ще са прави колегите от Х форума - да се кръстим и молим да не попадаме в лапите на медицината...Отърване няма. sunbathing.gif

Може би ако съмненията се окажат верни и не реагират, смъртта на пациента е сигурна. Ако не са верни, щетите за пациента няма да са толкова големи, че да хвърли топа. Когато бях малък имаше една игра, тука има, тука няма. smile.gif Принудени са да я играят.

Съгласен съм. Моленето дори да не ни помогне със сигурност няма да ни навреди.
D-rA
Цитат(Радио Ереван @ 08/03/2021, 00:04) <{POST_SNAPBACK}>
Може би ако съмненията се окажат верни и не реагират, смъртта на пациента е сигурна. Ако не са верни, щетите за пациента няма да са толкова големи, че да хвърли топа. Когато бях малък имаше една игра, тука има, тука няма. smile.gif Принудени са да я играят.

Съгласен съм. Моленето дори да не ни помогне със сигурност няма да ни навреди.

В 21 век медиците не следва да си играят на "тука има тука не" - ако са медици, иначе за какво са ни подобни структури?
Понятия като съмнения, ама може би, вероятно има еди какво си, са добра характеристика във филмите, но в реалната медицина са само отчаяние и безсилие...Една година им "пазим гърба" да не се пренатоварят,с локдауни и парализа на живота, че и първа линия с финансиране са, и какво са постигнали? Едно голямо Нищо - нито успяват да лекуват от този вирус, нито дори успяват да го диагностицират - само си вярват на някакъв измислен PCR тест с който повече убиват от колкото лекуват, а и паникьосват маса хора ...щото се оказва че много от "заболелите" не поемат измисленото им лечение и след тръбата предават богу дух... Пародия на медицина стана целокупното лечение в света от един все още твърде неясен вирус... sunbathing.gif
Радио Ереван
Цитат(D-rA @ 08/03/2021, 00:17) <{POST_SNAPBACK}>
В 21 век медиците не следва да си играят на "тука има тука не" - ако са медици, иначе за какво са ни подобни структури?
Понятия като съмнения, ама може би, вероятно има еди какво си, са добра характеристика във филмите, но в реалната медицина са само отчаяние и безсилие...Една година им "пазим гърба" да не се пренатоварят,с локдауни и парализа на живота, че и първа линия с финансиране са, и какво са постигнали? Едно голямо Нищо - нито успяват да лекуват от този вирус, нито дори успяват да го диагностицират - само си вярват на някакъв измислен PCR тест с който повече убиват от колкото лекуват, а и паникьосват маса хора ...щото се оказва че много от "заболелите" не поемат измисленото им лечение и след тръбата предават богу дух... Пародия на медицина стана целокупното лечение в света от един все още твърде неясен вирус... sunbathing.gif

Благодарен съм, че работата ми не изисква да взимам решение за няколко минути. Дори да сбъркам, няма да е непоправима беда. При лекарите нещата стоят по друг начин.
Ако ми предложат 1000 лева надбавка над заплатата ми да стоя на първа линия и то само да стоя, без да работя нищо, пак няма да се съглася. Не бих си рискувал живота за никакви пари. Лекарите и мед. сестри не са войници. Не можеш да ги задължиш да работят извънредно повече от допустимото по КТ, а дори да можеш, те не са машини, които да могат да бачкат по 24 часа. И на мен ми се иска здравеопазване като в Германия, но такава е реалността.
Ask
"И на мен ми се иска здравеопазване като в Германия, но такава е реалността."

И какво е здравеопазването в Германия?
Ask
Цитат(Тарабас @ 07/03/2021, 13:58) <{POST_SNAPBACK}>
Мда, ще ви дискриминират, за щастие! Колкото по-бързо, толкова по-добре. И не само за пътуване. Орязване на социлани помощи, двойни поне здравни такси и ред други.

Айдеее, ти го удари на медицински фашизъм. Впрочем някои го предвиждаха, че така ще стане.
evanka
Цитат(D-rA @ 07/03/2021, 19:55) <{POST_SNAPBACK}>

Специално за българските условия, ваксината с всичките ѝ неизвестни е може би по-добър избор от неизвестните, които има при лекуване в български здравни заведения, където има дефицит на медикаменти, на персонал ...
Радио Ереван
Цитат(Ask @ 08/03/2021, 08:53) <{POST_SNAPBACK}>
"И на мен ми се иска здравеопазване като в Германия, но такава е реалността."

И какво е здравеопазването в Германия?

Ето какво е.
https://www.dw.com/bg/%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D...0%B8/a-43036078
Питето
Вярно, всеки сам си решава само дето условията на задачката са изкривени с разходопокривното БЕЗПЛАТНО лечение. Докато не си носиш пълни последици от решението, няма как да решаваш адекватно спрямо реалността. Баща ти чака, ама е сигурен, че ще го приемат в болница ако нещо се е объркал и стане напечено, при това безплатно, независимо от сумата около лечението. Но ако баща ти си плаща здравна застраховка, и там му посочат колко струва разликата между единия и другия избор (и му обяснят точно откъде идва разликата), съм сигурен, че ще премисли нещата много по-близо до реалността. Реалността, като поети рискове спрямо печалбата от поетия риск. В случая не се сещам за голяма печалба от неваксиниране на възрастен човек, но пък знам ли на кой какво му е приоритет и колко е готов да "плати".
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 08/03/2021, 12:59) <{POST_SNAPBACK}>
Вярно, всеки сам си решава само дето условията на задачката са изкривени с разходопокривното БЕЗПЛАТНО лечение. Докато не си носиш пълни последици от решението, няма как да решаваш адекватно спрямо реалността. Баща ти чака, ама е сигурен, че ще го приемат в болница ако нещо се е объркал и стане напечено, при това безплатно, независимо от сумата около лечението. Но ако баща ти си плаща здравна застраховка, и там му посочат колко струва разликата между единия и другия избор (и му обяснят точно откъде идва разликата), съм сигурен, че ще премисли нещата много по-близо до реалността. Реалността, като поети рискове спрямо печалбата от поетия риск. В случая не се сещам за голяма печалба от неваксиниране на възрастен човек, но пък знам ли на кой какво му е приоритет и колко е готов да "плати".

Случаят с баща ми не е съвсен удачен, тъй като той си мисли, че постъпва правилно, но от друга страна е справедливо когато някой направи грешка, да си носи сам последиците от нея. Ако не иска напълно да ги носи, да си направи скъпа медицинска застраховка. Примерно пие, пуши, храни се обилно с боклуци, не се движи достатъчно, работи работа, която уврежда здравето му. Нека си плаща сам или чрез застраховател за тези свои действия или бездействия.
Как да няма печалба от неваксиниране на възрастни хора? От една страна се спестява, че не се харчи за ваксиниране, а от друга от евентуално по-късият им живот. Е, ще има и разходи докато са в болница, но ми се струва, че "приходите" ще са по-големи.
evanka
Цитат(Тарабас @ 06/03/2021, 07:03) <{POST_SNAPBACK}>
По отношения на АстраЗенека. До днес Обединеното Кралство е ваксинирало 30,91% от населението си и то само с една доза на Астра. Погледнете данните от там и си помислете, колко е лоша ваксината.

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/uk/

Това са данни след 3 месеца строг локдаун във Великобритания. По-строг от преди година. Училищата им отварят едва днес.
Би било добре да се види какъв ефект има ваксинирането след един -два месеца на облекчен режим.
Същото е и в Израел. Кривата им спадна, но дали се дължи на ваксините или локдауна е още рано да се каже.
Питето
Така ти се струва, щото гледаш парче от пъзела, а не картинката в цялост. Възрастните харчат повече когато са живи, а това движи икономиката и услугите. Просто е толкова ежедневно това харчене, че не се забелязва на фона на единични разходи като ваксина, лечение в болница или погребение. Аз ако съм на мястото на фармацевтите, ще подарявам ваксини, щото всеки възрастен ми е златна мина на годишна база (купени от него лекарства). Отделно нагласата, към края на живота да се харчи на принципа "аз няма да си нося парите на оня свят, я"... и ти да си затриеш такива клиенти, щото си се стиснал за 110лв (това щото пазара е близо до монопол, ама след година цената ще е надолу) на ваксина, при това ги плаща пак държавата.
Питето
Абе то и колко "строг" е бил "строгия локдаун" също не се знае. В щатско така държали "строго" алкохола, а накрая си завъдили корава мафия и обилни количества нелегален алкохол, точно наопаки на планираното, щото не успели да държат алкохола достатъчно строго... Когато се опиташ да ограничаваш хората, част от тях се превръщат в изобретателни кофти типове.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 08/03/2021, 21:50) <{POST_SNAPBACK}>
Така ти се струва, щото гледаш парче от пъзела, а не картинката в цялост. Възрастните харчат повече когато са живи, а това движи икономиката и услугите. Просто е толкова ежедневно това харчене, че не се забелязва на фона на единични разходи като ваксина, лечение в болница или погребение. Аз ако съм на мястото на фармацевтите, ще подарявам ваксини, щото всеки възрастен ми е златна мина на годишна база (купени от него лекарства). Отделно нагласата, към края на живота да се харчи на принципа "аз няма да си нося парите на оня свят, я"... и ти да си затриеш такива клиенти, щото си се стиснал за 110лв (това щото пазара е близо до монопол, ама след година цената ще е надолу) на ваксина, при това ги плаща пак държавата.

Каква е картинката? Раздаваш пенсии на пенсионерите, които после с твоите пари ти движат икономиката. Вярно е, че има и такива, които получават помощи и от децата си, но това не променя картинката много. Да приемем хипотетично, че гадният ковид умори пенсионерите до един и утре (пепел ми на устата) осъмнем без тях. Заделените пари за пенсионерите ще може да послужат да се увеличат заплати и да се намалят данъци. Когато даваш по-големи заплати, ще имаш по-качествени кадри (може някои да се върнат от чужбина), които ще ти движат икономиката. Пак ще има същото потребление, е може би не съвсем същото, но сходно. Примерно лекарствата и ченетата, както и някои хранителни продукти ще се купуват по-малко. Ще има и по-малки опашки пред лекарските кабинети и по-малко навалица в обществения транспорт. Като толкова много искаш високо потребление, може и част от тези пари да радаваш на безработните след като положат обществено полезен труд.
Швейк
Май му се ще той да е дискриминиращият....и изпитва щастие от това laughing.gif
Питето
Ми нормално. Който не се учи от грешките на другите (а съвсем скоро имахме такава грешка с антиваксъри и полиомиелит) ще трябва да се учи на собствен гръб. Е, поне да плаща (участва пропорционално в плащането) лечението, дето е можело да се избегне с две безплатни инжекции. Абе все едно си рисков шофьор при застраховател.
D-rA
И кое им е безплатното на ваксините? Нима ще ти върнат част от платените от теб данъци на равностойността им? Няма безплатен обяд, а и няма как да си сигурен колко "безплатно" ще те спасят от вируса, и колко "безплатни" отклонения в здравето ти ще настъпят в последствие на бързо произведеното "безплатно" благоденствие... sunbathing.gif
Alexfield
Истинската цена ще я платят тези с трайни изменения в здравето в следствие на тежко преживян Ковид.
Ask
Цитат(Питето @ 09/03/2021, 08:37) <{POST_SNAPBACK}>
Ми нормално. Който не се учи от грешките на другите (а съвсем скоро имахме такава грешка с антиваксъри и полиомиелит) ще трябва да се учи на собствен гръб. Е, поне да плаща (участва пропорционално в плащането) лечението, дето е можело да се избегне с две безплатни инжекции. Абе все едно си рисков шофьор при застраховател.

Каквото и да казваме, хората имат неизменно право на избор и носят лична отговорност за този избор. Никой няма правото да им налага или да ги принуждава по какъвто и да било начин да вземат определено от някой друг решение. Никой няма правото да ги лишава от свободата на избор.
Радио Ереван
Цитат(Ask @ 09/03/2021, 11:05) <{POST_SNAPBACK}>
Каквото и да казваме, хората имат неизменно право на избор и носят лична отговорност за този избор. Никой няма правото да им налага или да ги принуждава по какъвто и да било начин да вземат определено от някой друг решение. Никой няма правото да ги лишава от свободата на избор.

Ами ако тази свобода на избор е опасна за здавето и живота на други хора?
Alexfield
Както вече писах:
"Всяко решение, което човек взема води своите последствия: Ако не се ваксинираш последствията са едни, ако се ваксинираш - други."
Никой не взема решението вместо теб. Ти си го вземаш сам. Никой не те лишава от правото ти на избор.
evanka
Цитат(Питето @ 08/03/2021, 20:50) <{POST_SNAPBACK}>

Според теб 250-300 лв, които всеки пенсионер харчи за да оцелее някак си, са един от основните стълбове на икономиката?!
Ами нали тези пари са взети от вас -работещите. Ако не стигнат, се взема дълг за да се изплащат пенсии.
Не знам виждал ли си старци, но към края на живота си, такива хора трудно излизат от домовете си, камо ли да харчат като за последно.
evanka
Цитат(Питето @ 08/03/2021, 21:00) <{POST_SNAPBACK}>
Абе то и колко "строг" е бил "строгия локдаун" също не се знае. В щатско така държали "строго" алкохола, а накрая си завъдили корава мафия и обилни количества нелегален алкохол, точно наопаки на планираното, щото не успели да държат алкохола достатъчно строго... Когато се опиташ да ограничаваш хората, част от тях се превръщат в изобретателни кофти типове.

Няма как нелегално да си заведеш детето на училище когато училището е затворено.
Няма и как да влезеш в затворен ресторант... или фитнес ... такива неща. Като ти тръснат една солидна глоба, че пазаруваш храни в друг квартал, а не в твоя, и ти ще станеш благ като козичка.
Питето
Само за училището е така. За останалото, примери за заобикаляне на забраните с лопата да ги ринеш. Хем в европейско, пък да не говорим за у българско.
evanka
Цитат(Питето @ 09/03/2021, 19:33) <{POST_SNAPBACK}>
Само за училището е така. За останалото, примери за заобикаляне на забраните с лопата да ги ринеш. Хем в европейско, пък да не говорим за у българско.

Ами явно лопатата е малка. Ние сме с вечерен час 18ч вечер. Колко човека мислиш го спазват реално?
Но пак е нещо и пак дава резултат.
Дори 10% от хората да кръшнат, останалите щом спазват ограничения, резултат ще има.
Питето
Заделените пари, ще бъдат пренасочени към други харчове, но не и към твоята заплата или благополучие. Отделно, утре тези дето са захлебвали от харчовете на пенсионерите, ще останат без работа, и ще легнат на социалните помощи. Внуците от чужбина ще престанат да пращат кинти, а те са най-големия директен инвеститор в оборота у българско, което ще сгъне на две или три другите фирми в услугите производството на местни стоки... Аха, пенсионерите са доста народ (и процентно) и това дето харчат хич не е "дребни пари". Само отстрани и постфактум изглежда 2+2=4. Евреите ги поназнайват тези неща, и заради това платиха прескъпо за огромен брой ваксини, и си ваксинираха населението скорострелно.
Питето
Да, когато този избор влияе само на тях е така. Обаче когато влияе на околните финансово и здравословно, вече избора не е съвсем лично нещо. Имаш избор да шофираш трезвен или пиян, обаче при втория случай отнасяш наказание щото заплашваш околните финансово и здравословно. Мога да ти изброя още десетки подобни варианти, при това някои са с по-кофти неща от Ковид-а, и ти си ги приемаш като нещо нормално да е така.
Ask
Цитат(Питето @ 09/03/2021, 20:50) <{POST_SNAPBACK}>
Да, когато този избор влияе само на тях е така. Обаче когато влияе на околните финансово и здравословно, вече избора не е съвсем лично нещо. Имаш избор да шофираш трезвен или пиян, обаче при втория случай отнасяш наказание щото заплашваш околните финансово и здравословно. Мога да ти изброя още десетки подобни варианти, при това някои са с по-кофти неща от Ковид-а, и ти си ги приемаш като нещо нормално да е така.

Хайде да не профанираме, нещата са много по-сериозни и дълбоки. Говорим за дълбоко осъзната свобода на Човешко същество, а не за "сега да пръдна ли или да не пръдна".
Ask
Цитат(Alexfield @ 09/03/2021, 12:40) <{POST_SNAPBACK}>
Както вече писах:
"Всяко решение, което човек взема води своите последствия: Ако не се ваксинираш последствията са едни, ако се ваксинираш - други."
Никой не взема решението вместо теб. Ти си го вземаш сам. Никой не те лишава от правото ти на избор.

Напротив Алекс, напротив! Понеже все по-често се заговори, че ще се въведат имунизационни паспорти, които ще определят, че само ваксинираните ще имат право да пътуват, един умник йезуитски ми отговори: "Ама никой не ви принуждава да пътувате или да не пътувате. Вие решавате!" Това - сега! А по-нататък какво да очакваме бе Алекс. Ограничаване ползването на социални услуги, ако не си ваксиниран? Невъзможност да намериш работа, ако не си ваксиниран? Впрочем един работодател в България вече е заявил на работещите в предприятието му: "До месец всички трябва да се ваксинирате! Който не иска - да се чувства освободен от работа!" Просто, кратко и ясно! Това ли са последствията, за които ми говориш, Алекс? М? И това за "ваксини", за които тестовете не са проведени надлежно докрай, ами "малко" джаста-праста и ура-тута и изобщо не е ваксина. "Модерна" честно призна и подробно обясни в сайта си, че това не е ваксина. Тогава защо се продължава упорито да се говори за ваксини и имунизации?!?! Производителите на ваксини са много по-честни, отколкото корпоративните медии и амбулантните продавачи на фармацевтични стоки. Фарма концерните са по-честни и от корумпираната и/или некомпетентна и/или ваксинално-фанатизирана лекарска гилдия. Модерна нарича ковид "ваксината" си "нашата операционна система", разработена, както всички иРНК (mRNA) „ваксини“,по нанотехнологията на DARPA (Пентагона). Подробно се обяснява, включително с илюстрации, че иРНК технологията няма нищо общо с ваксините, но има много общо с генното модифициране. И на няколко места се набляга, че след като веднъж нано платформата е инжектирана (например с „ваксина“ за дадено заболяване), впоследствие тя може да се (пре)програмира за всевъзможни „терапии“ и на други болести.Според собствените аналогии на Moderna:
1) човешките гени се разглеждат като компютърен информационен носител (storage);
2) информационната РНК е, цитирам: "софтуер за управление (инструктиране) на информационния носител (ДНК)";
3) протеините, произвеждани от „хакнатите“ клетки и тъкани, са готовите за използване приложения (applications).
Следващото вътрешно заглавие е:
„Нашите иРНК препарати — Софтуер на живота“
Явно не е достатъчно, че в предходния абзац бяхме оприличени на компютри, нуждаещи се от операционна система, ами сега целокупният живот е отъждествен с някакъв софтуер. Типичен пример как някои човеци бързат да си играят на животворни богове.Ако и това не звучи достатъчно зловещо...

А какво ще кажеш за "новата нормалност", Алекс?
Ask
Цитат(Радио Ереван @ 09/03/2021, 12:26) <{POST_SNAPBACK}>
Ами ако тази свобода на избор е опасна за здавето и живота на други хора?

Говорим за избора дали да се "ваксинираме". С какво един "неваксинаран" е опасен за "ваксинираните" около него?
Питето
Ми затапва болниците и спъва плановите операции на останалите, което застрашава живота им. Примерно точно това се случва в момента в няколко български града. Мога и още "странични ефекти" от неваксиниране да посоча, ама този поне е видим и лесен за разбиране.
Ask
Цитат(Питето @ 10/03/2021, 21:02) <{POST_SNAPBACK}>
Ми затапва болниците и спъва плановите операции на останалите, което застрашава живота им. Примерно точно това се случва в момента в няколко български града. Мога и още "странични ефекти" от неваксиниране да посоча, ама този поне е видим и лесен за разбиране.

Ти наистина ли вярваш това?!
Питето
Ще те изненадам, ама не само съм виждал предостатъчно старци, ами съм виждал и какви пари трошат за щуротии "бедните пенсионери". Отделно, че не само аз съм го виждал това, а много други и то по-умни от мен са го виждали и описвали, че дори и статистиките го потвърждават. Това отделно от поговорките от рода : "Ковчега джобове няма..." и " няма да ме погребват с касата, я", което ще рече, че и не толкова умните са наблюдавали подобно поведение и са го обяснили брутално точно. И да, икономиката зависи от живите хора, независимо от възрастта им. Точно заради това е тъпо да прежалиш старите заради едните 100-200лв за васкини годишно. При това коментирам само прякото харчене (лесно за измерване), дори не съм докоснал "меките ползи", камо ли психологическите последици.
Питето
Ми пробвай утре да посетиш планова операция във Варна. После ми пиши дали става дума за вяра или си е факт.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.