Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Отново на избори
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Питето
И за конспиратор не ставаш... Р.Радев стана президент с активната помощ на ББ. Аха, първо му съкратиха договора с военните, за да не изтърве срока за кандидатстване (а можеха да се заядат и да му забавят документите за да "изтърве влака") за президентската напдпревара, и после ББ го направи "по-малкото зло", като извади насреща Цецка Цачева. Просто нямаше как да не стане президент. Дори му оправиха семейното положение набърза ръка без да се вдига шум из "кафявата преса". Сега, той назначава служебно правителство, а точно служебните правителства вършат най-големите калпазанщини, защото не са свързани с никоя партия. Като се вгледаш, виждаш че са хора, дето са свикнали да получават заповеди, а не да му мислят много-много animatedwink.gif
lati1960
Цитат(D-rA @ 12/07/2021, 22:18) <{POST_SNAPBACK}>
Тц, не играе за Борисов. Играе за Радев.С това авансово правителство, си измива ръцете пред избирателите - ето избрах можещи и знаещи...Много добре е наясно че това няма да мине - няма кой да му осигури 121.И предстоящата рулетка вече е ясна - тя ще си се върти, ама топче няма да има.Радев ще продължи да управлява до края на мандата си, най-малко, ако не извърти и преизбиращи избори.Това 46 то, той няма да има право да разпусне.Но кабинета му - сегащния служебен, а и препотвърден след няколко седмици пак, ще си управлява наволя без контрол на беззъбите и нокаутирани политически сили - т.е. много се карат и ще продължат да се карат в НС, без ясна причина защо, но с усърдие да защитят заплатките си...А Радев, ще обира каймака на самоуправството... sunbathing.gif

Това е другата хипотеза. Възможна е. Но, дори да е вярна, факт е, че служебният кабинет на Радев има одобрението на мнозинството българи. Което е скритият вот в битката между двамата генерали всъщност, които водят политическата война реално - Радев и Борисов. Видно е, че българите, ако ще има самоуправство, клонят вече към това на Радев, не на Борисов. Само че. И ето тук според мен е тънка играта между двете мутри - Трифонов и Борисов, чиято договорка ще парира опитите на Радев да узурпира и изпълнителната власт. Защото. Като се провали Трифонов, а както я е подкарал, това е неизбежно, то ГЕРБ ще трябва отново да се възродят от пепелта, така да се каже, и да "оправят" отново държавата. Което е и целта. Така че, аз държа на конспирацията между Борисов и Трифонов, срещу Радев, пък да видим какво ще стане. И продължавам да твърдя, че Борисов ще се кандидатира за президент наесен, срещу Радев, това е неговият последен коз, за да си върне отново тоталния контрол над управлението на страната. Слави се проваля, ГЕРБ се връщат, назначен е техен премиер, с подкрепата на ДПС отново, разбира се, може би и Демократична България ще се врътне, нямат избор, ако искат да влязат във властта. А Борисов ще мери сили с Радев на президентските избори. И, ако ги спечели, отново БКП, пардон ГЕРБ и ДС пак ще имат пълния контрол над държавата. Много умна игра, отдалече подготвена, ще видим дали така ще се случи. В този смисъл днес беше и изказването на Нинова, че БСП няма да подкрепи правителство на малцинството от ИТН: https://www.vesti.bg/bulgaria/ninova-niama-...kabinet-6128309
В подкрепа на моята теза има и един ключов въпрос по ситуацията в момента, политическата у нас, а той е: Защо Слави Трифонов въобще не разговаря с Демократична България поне, за коалиция?
ГЕРБ са статуквото, с тях - не, о кей.
БСП са статуквото, с тях - не, о кей.
ДПС са статуквото, с тях - не, о кей.
Но: ЗАЩО НЕ И С ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ?!
В която коалиция, доколкото четох в нета, няма нито един доносник или служител на ДС и БКП! С които е бъкано в другите партии, вкл. в ГЕРБ. Тогава? Защо Трифонов въобще не разговаря с демократите? Ето това е въпросът, на въпросите. За мен отговорът е ясен - Слави е политическо камикадзе, наложено от полит инженерите на ГЕРБ и службите, за да се провали като Орешарски, и така да парира протестния вот и опитите за промяна на обществените нагласи и правила. И да върне ГЕРБ и Борисов във властта отново. Така мисля. А дали ще стане, ще видим. Пак ще говорим.
Питето
На този хал сме, щото са малко тези като мен, дето казват истината в очите. Нищо свястно не сме измислили в техниката и технологиите. Компютъра е измислен от американец в САЩ, а не от българин в България. Ако ще лъжеш толкова дебелокожо, и ще смяташ това за българщина, ми не — мерси от такава българщина. А ще дръпнем напред, едва когато 80% от децата в училище, кажат в очите на учителката по литература, че Андрешко е отрицателен герой, глупак, който съсипва и себе си, и околните. Аха, точно така, когато тези 80% деца порастнат, те няма да търсят по изборите поредния Крали Марко дето да ги оправи, ами ще търсят хора, които са се оправили сами, и знаят как става и имат шансове да оправят и държавата. Тези дето ги изибираш, един надник на някого не са платили, една фирмичка не са закрепили, а са тръгнали да оправят цяла държава.
lati1960
Цитат(Питето @ 13/07/2021, 20:46) <{POST_SNAPBACK}>
И за конспиратор не ставаш... Р.Радев стана президент с активната помощ на ББ. Аха, първо му съкратиха договора с военните, за да не изтърве срока за кандидатстване (а можеха да се заядат и да му забавят документите за да "изтърве влака") за президентската напдпревара, и после ББ го направи "по-малкото зло", като извади насреща Цецка Цачева. Просто нямаше как да не стане президент. Дори му оправиха семейното положение набърза ръка без да се вдига шум из "кафявата преса". Сега, той назначава служебно правителство, а точно служебните правителства вършат най-големите калпазанщини, защото не са свързани с никоя партия. Като се вгледаш, виждаш че са хора, дето са свикнали да получават заповеди, а не да му мислят много-много animatedwink.gif

Това е интересна хипотеза. Мислил съм за нея, има резон. Нещо като имитация на американския модел - с две партии под контрола на един свръх център, там е ЦРУ, с финансовия и корпоративен елит, у нас остатъците от ДС и БКП, но моделът е същият. В смисъл, когото и от двамата да подкрепят българите, в капана на една и съща посттоталитарна власт ще попаднат. Склонен съм да те подкрепя в тези разсъждения. Но не и по золумите на служебните кабинети, щото те са ограничени по Конституция и дори да искат, не могат да направят много белѝ. Не могат да актуализират бюджета, нито да теглят заеми, дълг, и т. н. При тях повечето е много шум за нищо, приказки, разбира се и подмяна на клучови позиции в контролираните от държавата сфери, това е факт. Той Борисов точно от това се боеше, и то се случи. Но, виж какво писах на д-р А по-горе, как Борисов чрез Трифонов ще изиграят Радев, поне аз така ги виждам нещата. Дали ще стане, ще разберем наесен. Да сме живи и здрави дотогава, пак ще говорим.
------------------
Лошото е, че докато тия пишман политически атове се ритат, магаренцата надолу по системата ще ревем. В смисъл, нови цени на всичко, до небесата, замразени доходи, пенсии... Тотално обедняване на голяма част от нацията, блокиране на независимия среден и дребен бизнес... А като прибавим и новите ограничения предстоящи по т. нар. ковид пандемия... Докато лудите политици се налудуват, народът ще бере горчивите плодове на погрешния си избор, поне по отоншение партията на Трифонов. Отново залагане на погрешния "месия", спуснат от службите, от ДС и БКП/ГЕРБ/БСП/ДПС. Какво им пречеше на българите да подкрепят масово вместо чалгаджийската мутра Трифонов коалицията на Демократична България, и сега щяхме да сме в коренно различна ситуация. Дори Манолова не разбирам защо не я искат, щото тя направи най-разумните изявления и след тези избори, ето: https://www.vesti.bg/izbori2021/sluzhebnoto...kabinet-6128330 Но, не. Избраха си Трифонов. Ми добре. Да си сърбат попарата!
D-rA
Цитат(Питето @ 13/07/2021, 22:11) <{POST_SNAPBACK}>
А ще дръпнем напред, едва когато 80% от децата в училище, кажат в очите на учителката по литература, че Андрешко е отрицателен герой, глупак, който съсипва и себе си, и околните.

Някога замислял ли си се, че България я има заради Андрешковците, а не заради бирниците? sunbathing.gif
lati1960
Цитат(Buitenlander @ 12/07/2021, 23:35) <{POST_SNAPBACK}>
Благодаря ти, чувал съм.Ето какво съм чувал :
“ Джон Вѝнсънт Атана̀сов (на английски: John Vincent Atanasoff) е американски физик, математик и електроинженер, изобретател на един от първите електронни цифрови компютри”

Бащата на този американски изобретател е българин, а майка му е ирландка. Но досега не съм срещал толкова откъсан ирландец, че да седне да ми обяснява че “ирландците са измислили компютъра”. Понеже Джон Атанасов си е американец, роден е там, сам се определя като такъв, в България е бил два пъти в живота си на екскурзия, не говори български език (чуй интервюто му за програма Хоризонт от 80-те години има го в тубата). И най-важното - продукт е на американската образователна система.

“ Според И. Русков популяризирането на Атанасов като „българин, изобретил първия електронен компютър“, се дължи на организирана пропагандна кампания , а според Б. Зюмбюлев тя е пример за клишето „българинът първи във всичко“

Друг някой “български” изобретател на компЮтУри и ЕЛКИ да знаеш?

Не ги знам, щото съм по-млад. Но. На времето, точно през 80-те и преди 1989-та, в заводите в Правец, Ботевград и в Стара Загора е имало много такива инженери, от БАН, които паралелно със западните си колеги са разработвали почти същите иновативни тогава електронно-изчислителни системи. Впрочем, не съм сигурен, но мисля д-р А тук е един от тях, ако не греша, можеш лично да го питаш по въпроса. Той е специалист точно в тази сфера. Каквото и да е, не разбирам нихилизма на повечето българи, и то такива зад граница, които омаловажават постиженията на родната наука и научни постижения. Трябва да се гордеем с тях, а не да ги осмиваме и пародираме. Важно е за националното ни самочувствие, и не само. Стига с тоя робски манталитет!
lati1960
На този хал сме, щото са малко тези като мен, дето казват истината в очите. Нищо свястно не сме измислили в техниката и технологиите. Компютъра е измислен от американец в САЩ, а не от българин в България. Ако ще лъжеш толкова дебелокожо, и ще смяташ това за българщина, ми не — мерси от такава българщина. А ще дръпнем напред, едва когато 80% от децата в училище, кажат в очите на учителката по литература, че Андрешко е отрицателен герой, глупак, който съсипва и себе си, и околните. Аха, точно така, когато тези 80% деца порастнат, те няма да търсят по изборите поредния Крали Марко дето да ги оправи, ами ще търсят хора, които са се оправили сами, и знаят как става и имат шансове да оправят и държавата. Тези дето ги изибираш, един надник на някого не са платили, една фирмичка не са закрепили, а са тръгнали да оправят цяла държава.

Няма да споря. Тънка е линията между тези две позиции - за приноса на родната наука в световната. И обратното. Факт е обаче, че през 80-те години на миналия век България е била една от водещите страни в света в сферата на тези технологии, с реално производство, и на компютри, и на ел. изчистлителни машини, дискови устройства, и т. н. Това няма как да бъде отречено, и омаловажено. Всъщност т. нар. демократични промени върнаха държавата ни по това, и не само, десетилетия назад. Това всъщност беше и една от целите на тези промени. Но друга тема.
lati1960
Цитат(wal @ 13/07/2021, 20:37) <{POST_SNAPBACK}>
Пускай моля те по-често такива постове, за да се върне настроението на групата тук.Искрено се посмях, особено като разбрах какви оръжия били имали руснаците.

Продължавай да се смееш.
То сигурно е било много смешно кой и как свали нашия пилот в Черно море, при онова пишман учание.
Ако път искаш да ти е още по-смешно, можеш да се запишеш доброволец в нашата велика сегашна армия, и да идеш да се биеш с руснаците на източния фронт, който братята янки подготвят. Ще е голяма смехория, със сигурност. Можеш да питаш и братята украинци по въпроса, те също много се посмяха последните години. Голям смях ще падне, да.
Buitenlander
Цитат(lati1960 @ 13/07/2021, 20:26) <{POST_SNAPBACK}>
Не ги знам, щото съм по-млад. Но. На времето, точно през 80-те и преди 1989-та, в заводите в Правец, Ботевград и в Стара Загора е имало много такива инженери, от БАН, които паралелно със западните си колеги са разработвали почти същите иновативни тогава електронно-изчислителни системи. Впрочем, не съм сигурен, но мисля д-р А тук е един от тях, ако не греша, можеш лично да го питаш по въпроса. Той е специалист точно в тази сфера. Каквото и да е, не разбирам нихилизма на повечето българи, и то такива зад граница, които омаловажават постиженията на родната наука и научни постижения. Трябва да се гордеем с тях, а не да ги осмиваме и пародираме. Важно е за националното ни самочувствие, и не само. Стига с тоя робски манталитет!

Да повторя… Може ли списък на “ българи са измислили не само компютъра, но и ЕИМ, тогава са я наричали "Елка", после япончетата закупуват лиценза….”, “ български инженери и иноватори създадоха и компютъра, и електронно изчислителната техника, и дисковете, и всичко предшестващо компютърната ера. ” Все пак, такива мозъци не би трябвало да са останали анонимни. Другия вариант е, да послъгваш, както обикновено. За Джон Атанасов вече се уточнихме, дай другите.Или си признай svirkam si.gif
Buitenlander
Цитат(D-rA @ 13/07/2021, 20:23) <{POST_SNAPBACK}>
Някога замислял ли си се, че България я има заради Андрешковците, а не заради бирниците? sunbathing.gif

Тя затова е и такава….
D-rA
Цитат(Buitenlander @ 13/07/2021, 23:22) <{POST_SNAPBACK}>
Тя затова е и такава….

И каква е? Много си ни е добра страната - мислиш ли че на мнозинството им дреме кой ще търка бюрата? Колко гласуват?
И защо другите не гласуват? И кое е по-добре - да се хванем за пушкалата ли?Негласуването е именно протест, в смисъла на Андрешко.
Бирниците да се надцакват - те друго и не умеят... sunbathing.gif
Бай Ганьо
Лати, не си прав. Работих извесно време в завод за магнитни дискове точно 80'те години. Нищо не беше наше. Всички машини бяха техни. Ние просто им произвеждахме магнитните дискове евтино.
Използваха ни. Единични, тридискови, шест дискови, 11дискови. Всичко по техни технологии. После започнахме и касетите. Пак с техни инстументи. Ние за нищо не ставахме.
Catpuccino
С негласуване отново се докарахме до редената салата от сараите sad.gif Новото царче на кукловодите се нарича Слави и в това не съм се съмнявала ни най-малко … от самото начало sad.gif И…отговорът на въпроса …а сега накъде. за съжаление е кристално ясен ….котилото на библиотекатите има продължение на НДВС, на ГЕРБ и днес се нарича ИТН….символика и.т.н…просто докато народът не покаже, че не иска ДС и задкулисие, но аз лично не съм оптимист sad.gif
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 13/07/2021, 20:46) <{POST_SNAPBACK}>

ББ и през ум не му е минавало, че Радев може да стане президент. Мислеше се, че и крава да предложи и нея ще изберат и затова предложи Цецка Цачева. Беше се самозабравил. Говорил съм с бивши депутати от ГЕРБ. Това е истината.

Служебното ни правителство с показаното до момента е най-доброто, което е управлявало страната ни през съзнателния ми живот.
Бай Ганьо
И какво направи служебното правителство?
Някакви коли щели да се произвеждат в БГ.
Коя сериозна компания ще инвестира в страна, където служебно правителство я кани?
Само корумпирана такава.
Далаверата ще я разберете, но ще е твърде късно.
Радио Ереван
Цитат(Бай Ганьо @ 14/07/2021, 12:59) <{POST_SNAPBACK}>
Коя сериозна компания ще инвестира в страна, където служебно правителство я кани?
Само корумпирана такава.

Писах, че е най-доброто, а не че е прекрасно. Не е трудно да бъдеш най-добър сред калпазани. Германия според теб явно е корумпирана страна. Навсякъде има корупция и лобита, дори и там.
Още сега разбрахме как са давани обществени поръчки за милиарди без конкурс и е плащано авансово.

Какво става в ЮАР? Уж богата страна, пък има недоволни.
D-rA
Странен критерий имаш за "най-доброто" - че то има няма 2 месеца... И какво толкова е направило, освен да харчи бюджета на ББ, който бил празен, па после яяя имало пари ... И тая полицейщина демонстрирана от Рашков как се вмества в понятието добро съдейки от правния ти поглед? sunbathing.gif
Радио Ереван
Цитат(D-rA @ 14/07/2021, 13:32) <{POST_SNAPBACK}>
Странен критерий имаш за "най-доброто" - че то има няма 2 месеца... И какво толкова е направило, освен да харчи бюджета на ББ, който бил празен, па после яяя имало пари ... И тая полицейщина демонстрирана от Рашков как се вмества в понятието добро съдейки от правния ти поглед? sunbathing.gif

Писах, че впечатленията са ми до момента. Има време да се изложат.
Доколкото разбрах спестило е пари от бюджета, а не ги е получило наготово. Ооо, тази полицейщина ми харесва. Повече от нея трябва да има. Защо не ми влязат ченгетата на мен вкъщи? Явно няма за какво. Винаги ще има полицейски грешки, но това не е беда. Има ЗОДОВ за такива случаи.
Радио Ереван
Цитат(Catpuccino @ 14/07/2021, 00:45) <{POST_SNAPBACK}>
С негласуване отново се докарахме до редената салата от сараите sad.gif Новото царче на кукловодите се нарича Слави и в това не съм се съмнявала ни най-малко … от самото начало sad.gif И…отговорът на въпроса …а сега накъде. за съжаление е кристално ясен ….котилото на библиотекатите има продължение на НДВС, на ГЕРБ и днес се нарича ИТН….символика и.т.н…просто докато народът не покаже, че не иска ДС и задкулисие, но аз лично не съм оптимист sad.gif

Каква редена салата, няма да има редовно правителство. В чудеса не вярвам.
Catpuccino
А кой ти казва, че ще има!?
Редената салата не е задължително да се консумира и пак си остава редена салата smile.gif
Радио Ереван
Цитат(Catpuccino @ 14/07/2021, 14:35) <{POST_SNAPBACK}>
А кой ти казва, че ще има!?
Редената салата не е задължително да се консумира и пак си остава редена салата smile.gif

Не е ли? Тогава за какво да я редят? w00tbrows.gif
Радио Ереван

Ако Андрешко живееше по наше време, нямаше да има нужда да прави тези магарии. Длъжникът е много добре защитен от закона.

Данъци, осигуровки и глоби се събират принудително от публичен изпълнител в производство, уредено в глава двадесет и пета от Данъчно осигурителния процесуален кодекс/ДОПК/.

Принудителното изпълнение се насочва върху цялото имущество на длъжника, с някои изключения, изрично описани в чл.213, ал.1 на ДОПК.

1. вещите за всекидневна употреба на длъжника и на неговото семейство, необходимата храна, топливо, работен добитък и предмети за упражняване на занятие или дейност по списък, одобрен от Министерския съвет;

2. единственото жилище на длъжника; ако жилищната площ е повече от 30 кв. м за длъжника и за всеки от членовете на семейството му поотделно, разликата се продава, ако при тези условия жилището е реално поделяемо;

3. сумите по сметки в банки в размер до 250 лв. за всеки член от семейството;

4. земеделските земи – до една четвърт от притежаваните, но не по-малко от 3 дка, обработвани пряко от длъжника или от член на неговото семейство, както и необходимия за обработването им инвентар;

5. трудовото възнаграждение, обезщетението по трудово правоотношение, пенсията или стипендията – в размер до 250 лв. месечно.

Не се допуска принудително изпълнение и върху:

1. обезщетенията по социалното осигуряване, включително за безработица;

2. социалните помощи, предоставяни от държавния или общинския бюджет;

3. сумите по дарение от физически и юридически лица, получени от лица с трайни увреждания с намалена работоспособност или определени вид и степен на увреждане над 50 на сто и други категории лица в неравностойно социално положение;

4. вземанията за издръжка, определени от съда.

Правилата за несеквестируемост на имущество не са идентични в ДОПК/за събиране на публични вземания от публичен изпълнител/ и ГПК /за събиране на частни вземания от ДСИ и ЧСИ/. Съществените различия се отнасят до несеквестируемостта на

единственото жилище на длъжника-

П.П. От миналата година има нови изменения в ДОПК, които повишават размера до минималната заплата, която не може да се пипне. Така че ако нетната му заплата е под 650 лева, ПИ нищо не може да направи.

5. (изм. - ДВ, бр. 34 от 2020 г., в сила от 09.04.2020 г.) трудовото възнаграждение, обезщетението по трудово правоотношение, всяко друго възнаграждение за труд, пенсията или стипендията - в общ размер до минималната работна заплата месечно.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 14/07/2021, 02:59) <{POST_SNAPBACK}>
Само корумпирана такава.

Компетентен си, както винаги. good.gif
В действителност в българската история има точно такъв епизод, когато сериозна компания желаеше да инвестира в страна със служено правителство, но именно служебното правителство се насра.
След което далаверата я разбраха поляците.
D-rA
Цитат(Shade @ 14/07/2021, 16:02) <{POST_SNAPBACK}>
Компетентен си, както винаги. good.gif
В действителност в българската история има точно такъв епизод, когато сериозна компания желаеше да инвестира в страна със служено правителство, но именно служебното правителство се насра.
След което далаверата я разбраха поляците.

Цитат(Shade @ 07/11/2017, 17:47) <{POST_SNAPBACK}>
През 1990 г. корейската фирма Goldstar (позната днес като LG) прави изгодно предложение на България да построи завод за производство на цветни телевизори с годишен обем 180 000. Корейците инвестират в построяване на сграда във Велико Търново.

Цитат
Правителството на Димитър Попов е правителство на Република България, назначено с Указ № 168 от 22 декември 1990 г.[1]. Управлява страната до 8 ноември 1991 г.

T.e. ако е имало предложение през 90'та не е било към това правителство sunbathing.gif
Shade
Цитат(D-rA @ 14/07/2021, 06:57) <{POST_SNAPBACK}>
T.e. ако е имало предложение през 90'та не е било към това правителство sunbathing.gif

Издребняваш.
D-rA
Цитат(Shade @ 14/07/2021, 17:15) <{POST_SNAPBACK}>
Издребняваш.

Това са фактите. Никаква следа в нета от подобно поведение на тази фирма.
Shade
Цитат(D-rA @ 14/07/2021, 08:27) <{POST_SNAPBACK}>
Това са фактите. Никаква следа в нета от подобно поведение на тази фирма.

Така да бъде. Щом ти не си намерил следа, значи е лъжа. Не ми е важно да те убеждавам.
Отделен е въпросът, че от известно време си започнал да ме преследваш из форума с дребнави критики като някоя начална даскалица. Без начение е за мен, но ако ти преча и много би желал да се пенсионирам от форума - само ми кажи, няма проблем.
Радио Ереван
Цитат(D-rA @ 14/07/2021, 16:57) <{POST_SNAPBACK}>

Теоретично е възможно около Коледа да е направено предложението през 1990 г..

На Попов правителството обаче не беше служебно.
Радио Ереван
Цитат(lati1960 @ 13/07/2021, 22:02) <{POST_SNAPBACK}>
Това е другата хипотеза. Възможна е. Но, дори да е вярна, факт е, че служебният кабинет на Радев има одобрението на мнозинството българи. Което е скритият вот в битката между двамата генерали всъщност, които водят политическата война реално - Радев и Борисов. Видно е, че българите, ако ще има самоуправство, клонят вече към това на Радев, не на Борисов. Само че. И ето тук според мен е тънка играта между двете мутри - Трифонов и Борисов, чиято договорка ще парира опитите на Радев да узурпира и изпълнителната власт. Защото. Като се провали Трифонов, а както я е подкарал, това е неизбежно, то ГЕРБ ще трябва отново да се възродят от пепелта, така да се каже, и да "оправят" отново държавата. Което е и целта. Така че, аз държа на конспирацията между Борисов и Трифонов, срещу Радев, пък да видим какво ще стане. И продължавам да твърдя, че Борисов ще се кандидатира за президент наесен, срещу Радев, това е неговият последен коз, за да си върне отново тоталния контрол над управлението на страната. Слави се проваля, ГЕРБ се връщат, назначен е техен премиер, с подкрепата на ДПС отново, разбира се, може би и Демократична България ще се врътне, нямат избор, ако искат да влязат във властта. А Борисов ще мери сили с Радев на президентските избори. И, ако ги спечели, отново БКП, пардон ГЕРБ и ДС пак ще имат пълния контрол над държавата. Много умна игра, отдалече подготвена, ще видим дали така ще се случи. В този смисъл днес беше и изказването на Нинова, че БСП няма да подкрепи правителство на малцинството от ИТН: https://www.vesti.bg/bulgaria/ninova-niama-...kabinet-6128309
В подкрепа на моята теза има и един ключов въпрос по ситуацията в момента, политическата у нас, а той е: Защо Слави Трифонов въобще не разговаря с Демократична България поне, за коалиция?
ГЕРБ са статуквото, с тях - не, о кей.
БСП са статуквото, с тях - не, о кей.
ДПС са статуквото, с тях - не, о кей.
Но: ЗАЩО НЕ И С ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ?!
В която коалиция, доколкото четох в нета, няма нито един доносник или служител на ДС и БКП! С които е бъкано в другите партии, вкл. в ГЕРБ. Тогава? Защо Трифонов въобще не разговаря с демократите? Ето това е въпросът, на въпросите. За мен отговорът е ясен - Слави е политическо камикадзе, наложено от полит инженерите на ГЕРБ и службите, за да се провали като Орешарски, и така да парира протестния вот и опитите за промяна на обществените нагласи и правила. И да върне ГЕРБ и Борисов във властта отново. Така мисля. А дали ще стане, ще видим. Пак ще говорим.

И защо да разговаря с ДБ? Нали правителството му е експертно, а не политическо!? Нали уж политиците мислят за страната, а не за постове за техни хора? Какъв е проблемът ако харесват експертите от ДБ да подкрепят кабинета? Не че това ще е достатъчно, но въпросът е принципен.
Слави и Бойко си имат лична вражда. Няма как да са се договорили. Повярвай ми.
Shade
Цитат(Радио Ереван @ 14/07/2021, 10:41) <{POST_SNAPBACK}>
Теоретично е възможно около Коледа да е направено предложението през 1990 г..

На Попов правителството обаче не беше служебно.

Правителството на Димитър Попов се водеше "правителство на националното съгласие" и предаде щафетата на Филип Димитров.
Беше периода на големите бъркотии в България и остана в историята с апела "За бога, братя, не купувайте!"
Радио Ереван
Цитат(Shade @ 14/07/2021, 21:13) <{POST_SNAPBACK}>
Правителството на Димитър Попов се водеше "правителство на националното съгласие" и предаде щафетата на Филип Димитров.
Беше периода на големите бъркотии в България и остана в историята с апела "За бога, братя, не купувайте!"

Така де, но не беше служебно. При него се вдигнаха цените.

"...не купувайте това, което е много скъпо, защото цените ще паднат."
lati1960
Цитат(Buitenlander @ 13/07/2021, 23:20) <{POST_SNAPBACK}>
Да повторя… Може ли списък на “ българи са измислили не само компютъра, но и ЕИМ, тогава са я наричали "Елка", после япончетата закупуват лиценза….”, “ български инженери и иноватори създадоха и компютъра, и електронно изчислителната техника, и дисковете, и всичко предшестващо компютърната ера. ” Все пак, такива мозъци не би трябвало да са останали анонимни. Другия вариант е, да послъгваш, както обикновено. За Джон Атанасов вече се уточнихме, дай другите.Или си признай svirkam si.gif

За компютъра имах предвид Джон Атанасов, такава е и официалната версия на българската държава.
За изчислителната техника, дисковете, "елката" и т. н., справката трябва да се направи в архивите на БАН от онези времена, както и в упоменатите заводи. Който държи, да го стори.
А аз признавам, че приносът на българската наука към световната не е малък, много наши умове и в момента са в ЦЕРН, примерно, в различни западни институти, лаборатории, и т. н. Искаш имената им? Ми намери си ги. Що аз та ти върша работата. Или и това ще отречеш? Ти българин ли си, или... какво си? Като искаш да си нихилист, и да отричаш доброто, което е родила нацията ни, твой избор. Моята позиция е друга. Бъди здрав!
lati1960
Цитат(Бай Ганьо @ 13/07/2021, 23:32) <{POST_SNAPBACK}>
Лати, не си прав. Работих извесно време в завод за магнитни дискове точно 80'те години. Нищо не беше наше. Всички машини бяха техни. Ние просто им произвеждахме магнитните дискове евтино.
Използваха ни. Единични, тридискови, шест дискови, 11дискови. Всичко по техни технологии. После започнахме и касетите. Пак с техни инстументи. Ние за нищо не ставахме.

Щом го твърдиш от първо лице, о кей, така да бъде. Българите ни бива да отричаме назад всичко добро, което сме постигнали, не че е много. Но го има. Само че, така като зачеркваме и зануляваме постиженията си, вкл. и днес, винаги почваме отначало, и... ето ни на опашката в световното развитие. Не се прави така, но кой да разбере. Защо толкова се мразим един друг, не мога да си обясня? Лоша работа. Ако продължаваме така, нищо добро не ни чака, като нация и народ.
lati1960
Цитат(Catpuccino @ 14/07/2021, 00:45) <{POST_SNAPBACK}>

За съжаление и аз не съм оптимист. И Трифонов се оказа рожба на ДС, полит инженерството и бандитското задкулисие в безкрайния постоталитарен преход у нас. Не мога да си обясня обаче защо българите го подкрепиха, особено тези зад граница? Защо не дадоха по-голяма подкрепа за Демократична България, примерно. Аз искрено му желая успех на Слави, не за друго, а защото суверенът го избра за носител на промяната и премахване на статуквото. Но, дали е така? Вече се съмнявам. Впрочем, съмнявах се от самото начало, още преди предните избори, писах го и тук - че между Борисов и Трифонов има негласни или тайни договорки, играят ни нечиста игра, за да съхранят всъщност статуквото, а не да го премахнат. И да върнат системните му носители начело с ГЕРБ и Бойко обратно във властта. Не знам обаче какво ще стане, когато обществото разбере, че е измамено? Ние сме народ на крайностите, нищо добро не се задава май. Но, да видим, дано съм лош пророк. Може пък Слави да извади някой жокер от ръкава, що не. Примерно да погне крадльовците, да им вземе милиардите открадната народна пара, и държавата да тръгне напред. Да не повярваш! no.gif Мечтаем си ние, а мутрите ни преметнаха пак, и отново ще си делкат едни огромни кинти, еврофондове, далаверки, и кво ли не. Всичко опира до парите в крайна сметка, а ако кабинетът на ИТН не погне грабителите и не върне милиардите, откъде ще вземе средства, за да си изпълни популистките обещания? Нови заеми? На това ли разчитат? В гръцкия сценарий ли ще ни набутат и нас? Не знам. С любопитство очаквам първите седмици на новия парламент и правителството на ИТН.
lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 14/07/2021, 20:50) <{POST_SNAPBACK}>
И защо да разговаря с ДБ? Нали правителството му е експертно, а не политическо!? Нали уж политиците мислят за страната, а не за постове за техни хора? Какъв е проблемът ако харесват експертите от ДБ да подкрепят кабинета? Не че това ще е достатъчно, но въпросът е принципен.
Слави и Бойко си имат лична вражда. Няма как да са се договорили. Повярвай ми.

Дано да си прав. Дотук се сбъдват твоите прогнози. Дано и тази. Но, да видим.
Ще е трудно обаче да се управлява страната само с 60 депутати. Експертните кабинети са временни, а в случая говорим за 4 годишен мандат! По този начин няма как да бъде изкаран. Отказвайки политическо партньорство и коалиране, партията на Слави всъщност сама се изолира и ограничава хоризонта си на управление. Хубаво, да кажем, че първите месеци ще получат подкрепа по някои важни приоритети, ще ги изпълнят, и, после... какво? Така ли ще управляват, 4 години? Няма как да стане, и ти го знаеш. И не разбрах какъв е проблемът да са партньори с Демократична България, поне? Че ще трябва да споделят отговорност и някои министерски кресла ли? Това ли е пак борбата, за министерски заплати и власт? Ако е така, нищо добро не очаква страната ни. Но, да видим, до края на лятото нещата ще станат ясни.
Shade
Цитат(lati1960 @ 14/07/2021, 12:30) <{POST_SNAPBACK}>
Българите ни бива да отричаме назад всичко добро, което сме постигнали, не че е много. Но го има. Само че, така като зачеркваме и зануляваме постиженията си, вкл. и днес, винаги почваме отначало, и... ето ни на опашката в световното развитие.

На опашката на световното развитие сме не защото зачеркваме постиженията си, а защото огромен брой българи се връзват на махленски конспиративни теории, че някой специално е седнал да ни лъже и мами масово. Демек вечно някой друг ни е виновен за неуспехите. Много удобен начин за измъкване от отговорност, но пък водещ до блокиране в зародиш на възможните реализуеми постижения.
D-rA
Цитат(Shade @ 14/07/2021, 19:00) <{POST_SNAPBACK}>
Така да бъде. Щом ти не си намерил следа, значи е лъжа. Не ми е важно да те убеждавам.
Отделен е въпросът, че от известно време си започнал да ме преследваш из форума с дребнави критики като някоя начална даскалица. Без начение е за мен, но ако ти преча и много би желал да се пенсионирам от форума - само ми кажи, няма проблем.

Не съм те обвинявал в лъжа - само потърсих страничен източник, но не намерих, това и написах. Стана ми любопитно - защото съм съвременик на тези процеси и не ми е минавало през възприятията, което не го прави лъжа, а с недостатъчно фактология.
Прави разлика когато отговарям като потребител и когато правя забележки - не се поддавай на някаква измислена параноя - никого и никъде в нета не преследвам за добро или лошо, не ми е амплоа.Не си първия на когото правя забележки, няма да си и последния.
Все пак това място следва да се запази до колкото е възможно от безмислени ругатни и обиди, в процес на несъгласия. sunbathing.gif

Shade
Цитат(D-rA @ 14/07/2021, 13:24) <{POST_SNAPBACK}>
Все пак това място следва да се запази до колкото е възможно от безмислени ругатни и обиди, в процес на несъгласия. sunbathing.gif

Напълно съм съгласен с теб, така е. И никога не се колебая да се извиня, ако съм прекалил.
Но преиграването понякога със забележките (знаем се тук отдавна) напомня перифразата на една известна поговорка: "Прекален пуританин и Богу не е драг".
Бай Ганьо
Разбира се, че е имало постижения, но за нашите си измерения и стандарти.
Конкуренция със запада и дума да не става.
Виж разлика в стандартите на источна със западна Германия.
Един народ разделен на две.
Две различни системи.

Радио Ереван
Цитат(lati1960 @ 14/07/2021, 22:52) <{POST_SNAPBACK}>
Дано да си прав. Дотук се сбъдват твоите прогнози. Дано и тази. Но, да видим.
Ще е трудно обаче да се управлява страната само с 60 депутати. Експертните кабинети са временни, а в случая говорим за 4 годишен мандат! По този начин няма как да бъде изкаран. Отказвайки политическо партньорство и коалиране, партията на Слави всъщност сама се изолира и ограничава хоризонта си на управление. Хубаво, да кажем, че първите месеци ще получат подкрепа по някои важни приоритети, ще ги изпълнят, и, после... какво? Така ли ще управляват, 4 години? Няма как да стане, и ти го знаеш. И не разбрах какъв е проблемът да са партньори с Демократична България, поне? Че ще трябва да споделят отговорност и някои министерски кресла ли? Това ли е пак борбата, за министерски заплати и власт? Ако е така, нищо добро не очаква страната ни. Но, да видим, до края на лятото нещата ще станат ясни.

Какво значи да са партньори? Ако ДБ мислят за страната, а не за постове ще подкрепят правителство от експерти и политики, които са добри за страната.
Ако го оставят да направи кабинет, за една-две години ще има видим напредък, което при следващи избори може да направи ИТН първа политическа сила с над 120 депутатски места. Ще последва промяна в изборния закон за мажоритарни избори с които ИТН може да има над 150 депутати. Останалите партии ще бъдат с второстепенни функции. Това на ДБ и на Изправи се МВ няма да им хареса.
Поради горенаписаното няма да го оставят да управлява. Дори могат да посегнат на живота на Слави. Защо си мислиш, че такава голяма охрана го пази? Само да не го преследват папараци и нахалници ли?
Не си мисли, че много харесвам Слави. Той също си има недостатъци, но е доказал, че може да управлява.

Я виж Сиромахов как го подиграва.
https://fakti.bg/life/596442-ivo-siromahov-...-na-slavi-video
D-rA
Цитат(Радио Ереван @ 15/07/2021, 00:01) <{POST_SNAPBACK}>
Дори могат да посегнат на живота на Слави. Защо си мислиш, че такава голяма охрана го пази? Само да не го преследват папараци и нахалници ли?

Такава охрана струва много пари и пази много пари... Какви папараци и нахалници ти се привиждат sunbathing.gif ПП. При толкова кюлчета и яки пачки ББ трябва и с танкове да го придружават, не мислиш ли? w00tbrows.gif
Радио Ереван
Цитат(D-rA @ 15/07/2021, 00:07) <{POST_SNAPBACK}>
Такава охрана струва много пари и пази много пари... Какви папараци и нахалници ти се привиждат sunbathing.gif ПП. При толкова кюлчета и яки пачки ББ трябва и с танкове да го придружават, не мислиш ли? w00tbrows.gif

Ами нали Тошко Йорданов така каза преди седмица, че Слави го пазят от нахалници, които не го оставят едно кафе да изпие.

ББ се страхува не защото има кюлчета и пачки, а защото много хора е изгорил. Неговият живот също е в опасност и затова също го пазят.
Бай Ганьо
Стига с тези кюлчета и пачки.
Бойко така може да изпържи Слави, че да го накара да гласува срещу собственя си кабинет.
Но да видим дали Бойко ще го пощади.
Интересно ще бъде другата седмица.
Подготвил съм си пуканките.
D-rA
Цитат(Радио Ереван @ 15/07/2021, 00:15) <{POST_SNAPBACK}>
Ами нали Тошко Йорданов така каза преди седмица, че Слави го пазят от нахалници, които не го оставят едно кафе да изпие.

ББ се страхува не защото има кюлчета и пачки, а защото много хора е изгорил. Неговият живот също е в опасност и затова също го пазят.

Имаме си хубава поговорка - Който го е страх от вълци, не ходи в гората...И Ивайло за цар си имаме... Колко му е и цар Слави да се пръкне... sunbathing.gif
Радио Ереван
Цитат(Бай Ганьо @ 15/07/2021, 00:27) <{POST_SNAPBACK}>
Стига с тези кюлчета и пачки.
Бойко така може да изпържи Слави, че да го накара да гласува срещу собственя си кабинет.
Но да видим дали Бойко ще го пощади.
Интересно ще бъде другата седмица.
Подготвил съм си пуканките.

Ако е могъл, да го е изпържил.

До 11.05.2021 г. страната се управляваше толкова зле, че който и що-годе свестен управник да дойде ще се забележи. Пример - служебното правителство.
Радио Ереван
Цитат(D-rA @ 15/07/2021, 00:28) <{POST_SNAPBACK}>
Имаме си хубава поговорка - Който го е страх от вълци, не ходи в гората...И Ивайло за цар си имаме... Колко му е и цар Слави да се пръкне... sunbathing.gif

Е, хубаво, да ходи в гората, но с пушка. Не че и с нея няма да го нападнат зверовете.

Доколкото си спомням Ивайло е бил добър цар.
Бай Ганьо
Как да го изпържи, след като не са започнали гласуването за кабинета.
Другата седмица ще стане ясно.

Радио Ереван
Цитат(Бай Ганьо @ 15/07/2021, 11:11) <{POST_SNAPBACK}>
Как да го изпържи, след като не са започнали гласуването за кабинета.
Другата седмица ще стане ясно.

ББ категорично обяви, че няма да гласува за кабинет на ИТН.
Какво очакваш, депутатите на ГЕРБ да не влязат в зала ли?
Ако ИТН има избрано правителство, ще има шанс да докаже на хората, че може да управлява добре и при следващи избори, да спечели над 120 места.
Ако пък няма правителство, което е много по-вероятно, ГЕРБ при следващи избори ще спечелят още по-малко, тъй като далаверите им при служебното правителство започват да излизат наяве.
ББ няма верен ход.
За мен обаче и двата варианта са добри. sunbathing.gif
Buitenlander
Цитат(lati1960 @ 14/07/2021, 20:26) <{POST_SNAPBACK}>
За компютъра имах предвид Джон Атанасов, такава е и официалната версия на българската държава.

Можеш ли да посочиш официален източник, в който българската държава да твърди, че лицето Джон Винсънт Атанасов е българин? Или, след като за пореден път бе хванат да послъгваш, сега клеветиш и държавата си?
Бай Ганьо
Верният ход на ББ е да подкрепи кабинета с оправданието, че на държавата е нужно правителство. Да видим какво ще направи Слави и останалите протестъри.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.