Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Гази ли Омикрон като глиган люцерна
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Хасан
https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Pr...yucerna-1187166

Ваксиниран или не, ще се заразиш с Омикрон. Така каза нашият депутат професор Чорбанов. Зеленият сертификат бил безсмислен.
Ако обаче всички пълнолетни са 99% ваксинирани с бустерна доза, какво ще направи този заразен вирус? Може би ще се превърне в грип? misli.gif
Няма да има време за бустерна доза. Ще ни гази като глиган люцерна и ще ни ваксинира принудително. Каква защита ще получат нагазените, които оцелеят ми е интересно.
Питето
Всичко около ковида, опира до "да не се докараме до триаж в интензивното". Слаба заразна способност с висок процент тежко протичане претоварва системата. Локдауни, маски, на второ време и ваксина за по-леко протичане. В развитие, вируса отива към нисък процент тежко протичане ама с висока способност да заразява, което пак докарва претоварване на здравната система (елементарна математика). Този път, повече помага ваксината (големия процент ваксинирано население дава малък процент тежки случаи), а локдауните и маските само подкрепят общите мерки, те не успяват да ограничат кой-знае колко заразяването (щото вируса е станал по-прилепчив). Номера да добутаме до момента, в който вирулентността на най-новото поколение на вируса, е толкова малка че дори всички да се заразим, тежките случаи да са смешно малко... край на маските, ваксините и локдауните.

Та когато някой ти пее: "всички ще се зараазим", трябва да ти обясни кога ВЕЧЕ е без значение, и кога е фатално, и как да спасим излишните жертви докато едното стигне до другото.
vayu
Какво ще направи Омикрончето ако всички са с бустер ли?В Мюнстер ,Гермамания, на 3 януари тая година Омикрончето е заразило 4 206 души,от тях 4 020 - т.е. 95,58 процента - са били напълно ваксинирани (включително 1 137 с бустерче) и 186 са неваксинирани. Ама това било щото много ходели младите smile.gifЕ нали за това се ваксинираха бе джанъм,да ходят .То ако ще се крият по мазите,що да се ваксинират?
Информацията ми е от тук: https://www1.wdr.de/nachrichten/themen/coro...erlauf-100.html
Хасан
Цитат(Питето @ 10/01/2022, 13:59) <{POST_SNAPBACK}>
Всичко около ковида, опира до "да не се докараме до триаж в интензивното". Слаба заразна способност с висок процент тежко протичане претоварва системата. Локдауни, маски, на второ време и ваксина за по-леко протичане. В развитие, вируса отива към нисък процент тежко протичане ама с висока способност да заразява, което пак докарва претоварване на здравната система (елементарна математика). Този път, повече помага ваксината (големия процент ваксинирано население дава малък процент тежки случаи), а локдауните и маските само подкрепят общите мерки, те не успяват да ограничат кой-знае колко заразяването (щото вируса е станал по-прилепчив). Номера да добутаме до момента, в който вирулентността на най-новото поколение на вируса, е толкова малка че дори всички да се заразим, тежките случаи да са смешно малко... край на маските, ваксините и локдауните.

Та когато някой ти пее: "всички ще се зараазим", трябва да ти обясни кога ВЕЧЕ е без значение, и кога е фатално, и как да спасим излишните жертви докато едното стигне до другото.

До появата на Омикрон не съм забелязал вирусът да става по-малко смъртоносен. По-заразен да, но по-безобиден не. Едва сега при Омикрон нещата тръгнаха в тази посока и дано да продължат нататък.
Мерките трябваше да се прилагат строго докато не излязоха ваксините. Ако до края на миналото лято почти всички пълнолетни се бяхме ваксинирали и с бустерна доза, какво щеше да ни причини този вирус? По 10-15 човека в интензивното и по 1-2 смъртни случая на ден предполагам. Едва ли щяха да са повече. Защо да се спазват други мерки освен носене на маски в закрит помещения? Няма смисъл. Който иска да си стои вкъщи и да се пази. Това важи за всички държави, не само за България.
Все пак, ако една голяма част от населението е под карантина по едно и също време, това може да спъне икономиката. Това не бива да се допуска и ако има мерки, трябва да са по тази причина.
Хасан
Цитат(vayu @ 10/01/2022, 14:14) <{POST_SNAPBACK}>
Какво ще направи Омикрончето ако всички са с бустер ли?В Мюнстер ,Гермамания, на 3 януари тая година Омикрончето е заразило 4 206 души,от тях 4 020 - т.е. 95,58 процента - са били напълно ваксинирани (включително 1 137 с бустерче) и 186 са неваксинирани. Ама това било щото много ходели младите smile.gifЕ нали за това се ваксинираха бе джанъм,да ходят .То ако ще се крият по мазите,що да се ваксинират?
Информацията ми е от тук: https://www1.wdr.de/nachrichten/themen/coro...erlauf-100.html

Очаквано, ваксинираните са изложени на по-голям риск, тъй като имат свобода. Естествено, че ще се заразят. Въпросът ми е, колко от тези с бустерчето са в болница? Има ли починали? Можеш ли да провериш?
В България досега не са съобщили за починал с трета доза.

Идеята на зеленият паспорт е малко да ограничи събиранията от хора (нали не всички го имат) и да ги мотивира да се ваксинират за да не пълнят болниците.
evanka
Цитат(Хасан @ 10/01/2022, 13:16) <{POST_SNAPBACK}>
Ако до края на миналото лято почти всички пълнолетни се бяхме ваксинирали и с бустерна доза, какво щеше да ни причини този вирус? По 10-15 човека в интензивното и по 1-2 смъртни случая на ден предполагам.

Бустерна доза в края на лятото не решава проблема с епидемията през зимата, защото бустерната доза също има ограничено във времето действие. Шест месеца за делта, два месеца за омикрон.
Ако разгледаш данните от епидемията в страни, в които пълнолетните са 90% ваксинирани, а 12-17г - 80% ваксинирани и при ниво на медицинското обслужване, което надхвърля няколкократно българското, то ще забележиш, че смъртността съвсем не нулева. Съпоставена с българското население, цифрата ще е по-близо до 25-30, а не 1-2. Което естествено е много по -малко от 200.
Хасан
Цитат(evanka @ 10/01/2022, 16:04) <{POST_SNAPBACK}>
Бустерна доза в края на лятото не решава проблема с епидемията през зимата, защото бустерната доза също има ограничено във времето действие. Шест месеца за делта, два месеца за омикрон.
Ако разгледаш данните от епидемията в страни, в които пълнолетните са 90% ваксинирани, а 12-17г - 80% ваксинирани и при ниво на медицинското обслужване, което надхвърля няколкократно българското, то ще забележиш, че смъртността съвсем не нулева. Съпоставена с българското население, цифрата ще е по-близо до 25-30, а не 1-2. Което естествено е много по -малко от 200.

Къде прочете, че само два месеца пази бустера от Омикрон? Баща си сложи трета доза на 01.12. Значи другият месец ще го гази глиганът, така излиза.
Засега не знам да има някой починал с трета доза. Може би защото са наскоро поставени.
Аз се чудя дали да я слагам. С две дози съм след преболедуване и карам пети месец. Антителата ми в края на октомври бяха над 2000, не ги хвана теста.

П.П. Дори два месеца да пази е по-дебре от това да я няма. Като мине омикронът ще ни сложи трета/четвърта доза и ще ни даде допълнителна защита.
Питето
Изчакай резултатите от изхода на интензивните отделения. animatedwink.gif
Rat_in_the_house
Този не разбра ли, че изборите минаха и е време да започне да прави това, което правят колегите му в целия свят-да насърчават ваксинацията и да не говорят неща, които могат да се тълкуват в поне два смисъла...
Вървим към поредния локдаун. Абсолютно ненужно.
Питето
Страх ги е от пристигането на сметките, и гледат да не дразнят народа излишно, та да няма "бял автобус". Факти: свалиха срока на бустерите до почти когато си искаш, ако се чувстваш застрашен, от друга страна пускат аванта на антиваксърите с гъбаркането със зеления сертификат и такива като този... Абе: "Това са моите принципи. Ако не ви харесват, имам и други."
Хасан
Цитат(Питето @ 10/01/2022, 17:49) <{POST_SNAPBACK}>
Страх ги е от пристигането на сметките, и гледат да не дразнят народа излишно, та да няма "бял автобус". Факти: свалиха срока на бустерите до почти когато си искаш, ако се чувстваш застрашен, от друга страна пускат аванта на антиваксърите с гъбаркането със зеления сертификат и такива като този... Абе: "Това са моите принципи. Ако не ви харесват, имам и други."

Какво гъбаркане, въведоха го.

Има реално само едно правителство свалено с протести, това на Виденов преди 25 години. На Бойко оставката беше прах в очите, а на Орешарски заради ДПС.
evanka
Цитат(Хасан @ 10/01/2022, 15:24) <{POST_SNAPBACK}>
Къде прочете, че само два месеца пази бустера от Омикрон? Баща си сложи трета доза на 01.12. Значи другият месец ще го гази глиганът, така излиза.
Засега не знам да има някой починал с трета доза. Може би защото са наскоро поставени.
Аз се чудя дали да я слагам. С две дози съм след преболедуване и карам пети месец. Антителата ми в края на октомври бяха над 2000, не ги хвана теста.

П.П. Дори два месеца да пази е по-дебре от това да я няма. Като мине омикронът ще ни сложи трета/четвърта доза и ще ни даде допълнителна защита.

Прочетох ето тук.
Ефикасността срещу омикрон на бустерната доза пада от 70% на 45% десет седмици след поставянето ѝ.
https://assets.publishing.service.gov.uk/go...briefing-33.pdf

Затова говорят за реваксинация на всеки 3-4 месеца.
vayu
Цитат(Хасан @ 10/01/2022, 13:23) <{POST_SNAPBACK}>
Очаквано, ваксинираните са изложени на по-голям риск, тъй като имат свобода. Естествено, че ще се заразят. Въпросът ми е, колко от тези с бустерчето са в болница? Има ли починали? Можеш ли да провериш?
В България досега не са съобщили за починал с трета доза.

Идеята на зеленият паспорт е малко да ограничи събиранията от хора (нали не всички го имат) и да ги мотивира да се ваксинират за да не пълнят болниците.

Всъшност в статията става дума за пациенти,не за заразени-т.е.би трябвало да се в болницата..Но не може на 100 % да се разбере .Всъшност проблема за мен е другаде.Огрония натиск да ваксинират всички по две причини : първо идеята беше имунизираните да пазят останалит-е това очевидно не работи,те си се заразяват и успешно заразяват другите.Другата причина е да не се претоварвали болниците,но там иматолкова други възможности-ако поглетнете графиката кой лежи в болниците,ще видите че това са в хора в напреднала възраст.Ваксинират ли пенсионерите болниците би трябвало да се разтоварят поне на 50%.Или пък ако спрат да дават допълнително на болниците между 9 и 14 хиляди евро на легло на ден ако е заето от корона болен wink.gif
lati1960
Цитат(Хасан @ 10/01/2022, 13:31) <{POST_SNAPBACK}>
https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Pr...yucerna-1187166

Ваксиниран или не, ще се заразиш с Омикрон. Така каза нашият депутат професор Чорбанов. Зеленият сертификат бил безсмислен.
Ако обаче всички пълнолетни са 99% ваксинирани с бустерна доза, какво ще направи този заразен вирус? Може би ще се превърне в грип? misli.gif
Няма да има време за бустерна доза. Ще ни гази като глиган люцерна и ще ни ваксинира принудително. Каква защита ще получат нагазените, които оцелеят ми е интересно.

"Ако обаче всички пълнолетни са 99% ваксинирани с бустерна доза, какво ще направи този заразен вирус? Може би ще се превърне в грип?"

Ама хора! Омикрончо няма как да се превърне в грип, щото си е грип! Най-обикновен!
Средно висока темперетура, кашлица, зачервено гърло, болки в тялото... Абе вие малоумни ли сте? blink.gif
Извинявам се за израза, ама наистива ви взеха за балъци вече! Хайде, пич - можеш ли да ми обясниш каква е разликата между симптоматиката на мистър Омикрон и познатите ни грипове? Давай. no.gif
Без да го осъзнаваш, по-горе си дал истинската цел на занятието - ваксинация 99%, ако може и 100%!
Това е. Всичко останало е лъжа, далавера, нагласация и манипулация. И, не се притеснявай, ще ви успокоя - ще оцелеете. Освен вкараните в ковид катакомбите, вероятно. Щото Омикрон е само виртуално плашило, чрез което да ви накарат да се надупчите, ако може трети, пети, осми път, колкото ви кажат. Докато заприличате на ето това:
https://netfilmi.com/filmi/57075-implanted-...irani-2021.html
Rat_in_the_house
И тук резонният въпрос е колко твои близки знаеш да са починали от грип...И кой е тоя грип, дето хората умират от него след седмица на апарат в болницата...
Швейк
...'' ...колко близки знаеш..'' - не познавам нито един починал от ковид . Живея в 60 хил. град , работех в предприятие с 1200 души, имам около 200 приятели,
Quaker between your quarks
Подценяваш ефектът на пеперудата.
Ковид ще изчезне в един, единствен ден.
Ния фюми сме гледали много.
Хасан
Цитат(vayu @ 10/01/2022, 18:45) <{POST_SNAPBACK}>
Всъшност в статията става дума за пациенти,не за заразени-т.е.би трябвало да се в болницата..Но не може на 100 % да се разбере .Всъшност проблема за мен е другаде.Огрония натиск да ваксинират всички по две причини : първо идеята беше имунизираните да пазят останалит-е това очевидно не работи,те си се заразяват и успешно заразяват другите.Другата причина е да не се претоварвали болниците,но там иматолкова други възможности-ако поглетнете графиката кой лежи в болниците,ще видите че това са в хора в напреднала възраст.Ваксинират ли пенсионерите болниците би трябвало да се разтоварят поне на 50%.Или пък ако спрат да дават допълнително на болниците между 9 и 14 хиляди евро на легло на ден ако е заето от корона болен wink.gif

Ами да, ако са ваксинирани с трета доза пенсионерите, няма да са претоварени болниците.
Хасан
Цитат(Швейк @ 10/01/2022, 19:59) <{POST_SNAPBACK}>
...'' ...колко близки знаеш..'' - не познавам нито един починал от ковид . Живея в 60 хил. град , работех в предприятие с 1200 души, имам около 200 приятели,

Сигурно всички са млади, здрави и корави като тебе. wink.gif Друго обяснение нямам.
Хасан
Цитат(lati1960 @ 10/01/2022, 19:16) <{POST_SNAPBACK}>
"Ако обаче всички пълнолетни са 99% ваксинирани с бустерна доза, какво ще направи този заразен вирус? Може би ще се превърне в грип?"

Ама хора! Омикрончо няма как да се превърне в грип, щото си е грип! Най-обикновен!
Средно висока темперетура, кашлица, зачервено гърло, болки в тялото... Абе вие малоумни ли сте? blink.gif
Извинявам се за израза, ама наистива ви взеха за балъци вече! Хайде, пич - можеш ли да ми обясниш каква е разликата между симптоматиката на мистър Омикрон и познатите ни грипове? Давай. no.gif
Без да го осъзнаваш, по-горе си дал истинската цел на занятието - ваксинация 99%, ако може и 100%!
Това е. Всичко останало е лъжа, далавера, нагласация и манипулация. И, не се притеснявай, ще ви успокоя - ще оцелеете. Освен вкараните в ковид катакомбите, вероятно. Щото Омикрон е само виртуално плашило, чрез което да ви накарат да се надупчите, ако може трети, пети, осми път, колкото ви кажат. Докато заприличате на ето това:
https://netfilmi.com/filmi/57075-implanted-...irani-2021.html

https://bntnews.bg/news/grip-ili-covid-19-k...180852news.html
https://fakti.bg/zdrave/643688-vodesht-infe...o-po-tejak-grip

Ето малко инфо по въпроса който ми зададе.

Не искам да те поучавам, не е моя работа, а и рискувам да те засегна. Все пак ще ти споделя мнението си.
Когато казваш пред други хора, че ковид е редови вирус подобен на грип, някой може да ти повярва. Като го направи, няма да се ваксинира и пази и така ще изложи себе си на опасност. Възможно е да повтори чутото от теб на други хора, които да постъпят като него. Дезинформацията макар и без умисъл може да има фатални последствия, които ще тежат на съвестта ти.
iridium
Цитат(Rat_in_the_house @ 10/01/2022, 18:32) <{POST_SNAPBACK}>
И тук резонният въпрос е колко твои близки знаеш да са починали от грип...И кой е тоя грип, дето хората умират от него след седмица на апарат в болницата...

Ми именно, на апарат -> в болницата...

Като ги пипнат в болницата и им хакнат тръбата,
болшинството умират.

Hе всички разбирасе...
Има изключително здрави организми, които
издържат и наи'- страхотните медицински намеси.

Кaк така никои' не умира oT Covid
у дома си
или
на улицата
... или в колата си
или....

Aве никъде не измират от Ковид,,

C ...
изключение
в болниците :
+
и на апарати.
ЕксГорски
Цитат(Хасан @ 10/01/2022, 20:48) <{POST_SNAPBACK}>
Дезинформацията макар и без умисъл може да има фатални последствия, които ще тежат на съвестта ти.

Аз отдавна му бях казал, че е убиец, масов убиец, безсъвестен убиец! angry.gif
evanka
Цитат(Хасан @ 10/01/2022, 19:48) <{POST_SNAPBACK}>
Когато казваш пред други хора, че ковид е редови вирус подобен на грип, някой може да ти повярва.

Омикрон вероятно е по-близо до сериозността на грипна епидемия, в сравнение с предходните варианти на ковид.
За пример виж Дания, в която има почти само омикрон и при 60 000 заразени дневно, в реанимация са само 5 човека.
Във Франция 300 000 положителни на ден, в реанимациите нямат омикрон, освен случаи на хора, които са там по други причини, но теста им е положителен. Хоспитализираните по-тежки случаи на омикрон са на кислород 2-3 дни и толкова, далеч от това което беше досега с 'класическите" случаи на ковид.
Та ваксината или преболедуването ни пазят от делта, но пък омикрон е по-скоро като тежък рино вирус и рядко слиза в белите дробове.
Питето
Какво те учудва? ТОзи не вижда неща пред очите му, а другия (Лати примерно) вижда неща, дето не са пред очите му. Когато реалността не пасва на представите, често така се случва.
Хасан
Цитат(evanka @ 10/01/2022, 21:30) <{POST_SNAPBACK}>
Омикрон вероятно е по-близо до сериозността на грипна епидемия, в сравнение с предходните варианти на ковид.
За пример виж Дания, в която има почти само омикрон и при 60 000 заразени дневно, в реанимация са само 5 човека.
Във Франция 300 000 положителни на ден, в реанимациите нямат омикрон, освен случаи на хора, които са там по други причини, но теста им е положителен. Хоспитализираните по-тежки случаи на омикрон са на кислород 2-3 дни и толкова, далеч от това което беше досега с 'класическите" случаи на ковид.
Та ваксината или преболедуването ни пазят от делта, но пък омикрон е по-скоро като тежък рино вирус и рядко слиза в белите дробове.

Излиза, че пандемията свършва, щом се махне делта. Тук обаче не пише точно това.
https://www.24chasa.bg/novini/article/10605785
Там са 90% ваксинирани.
D-rA
Страхът гази всичко в тази пандемия, провокиран и провокиращ... sunbathing.gif
Хасан
Цитат(iridium @ 10/01/2022, 21:27) <{POST_SNAPBACK}>
Ми именно, на апарат -> в болницата...

Като ги пипнат в болницата и им хакнат тръбата,
болшинството умират.

Hе всички разбирасе...
Има изключително здрави организми, които
издържат и наи'- страхотните медицински намеси.

Кaк така никои' не умира oT Covid
у дома си
или
на улицата
... или в колата си
или....

Aве никъде не измират от Ковид,,

C ...
изключение
в болниците :
+
и на апарати.

Ето го ключът за мазата. Апаратите убиват, а не ковидът. Сега всичко ми се изясни.

Според теб човек може ли да оцелее без апарат при сатурация под 60?
Rat_in_the_house
Един съсед по вила си замина точно заради тоя начин на мислене. На 46, тираджия, здрав като бик.
Не искал да ходи в болница до последно, щото там щели да го уморят. Е, умря си вкъщи. Оставя три деца, най-малкото е на 2 годинки.
D-rA
Цитат(Rat_in_the_house @ 10/01/2022, 22:27) <{POST_SNAPBACK}>
Един съсед по вила си замина точно заради тоя начин на мислене. На 46, тираджия, здрав като бик.
Не искал да ходи в болница до последно, щото там щели да го уморят. Е, умря си вкъщи. Оставя три деца, най-малкото е на 2 годинки.

Мой комшия, малко по-голям от мен, ползваше супер последен хит маски - и всякакви предпазни мерки - е, преди година и половина, пипна нещо ( не казвам ковид), но се беше понаплашил от всякакви въздействия... Подплаши и децата си - хвърлиха се да търсят връзки - и в момент когато линейките ако пристигнат, пристигаха до няколко по 3 часа, му уредиха за 40 минути линейка - и в Токуда, снимка ренген на бял дроб - перфектна, 2-3 часа чакане за което, после - прием в отделението, щото с връзки... два дни в добро състояние, на 3 -тия ден тръбата... на 5 тия ден ...out of date... жалко, беше свестен и отговорен мъж, съпруг, баща и дядо... sunbathing.gif
Питето
Що, ковида за колко време и как точно трябва да протече по твоето мнение? Ми човека може и наистина да е бил заразен, и на снимката наистина да е нямало нищо щото е било още в началото, и после нещата да са се сговнили бързо (няма определена скорост, както няма и точно измерване на имунната система на всеки) и не са успели да го спасят... което също е нормално. То, точно заради това ваксината я почнаха от най-застрашените — такива като този дето описваш, и именно заради това дето го описваш.
D-rA
Цитат(Питето @ 10/01/2022, 23:25) <{POST_SNAPBACK}>
Що, ковида за колко време и как точно трябва да протече по твоето мнение? Ми човека може и наистина да е бил заразен, и на снимката наистина да е нямало нищо щото е било още в началото, и после нещата да са се сговнили бързо (няма определена скорост, както няма и точно измерване на имунната система на всеки) и не са успели да го спасят... което също е нормално. То, точно заради това ваксината я почнаха от най-застрашените — такива като този дето описваш, и именно заради това дето го описваш.

Ами не - по-вероятната причиана е концентрацията на вируси в това отделение... И да си нямал, се нагълтваш със солидна доза... sunbathing.gif
Питето
Ми човека не си е сметнал правилно риска дето поема със зорлем-приемането. Цялата работа се върти около баланса на риска в различните ситуации.
Shade
Малко лъжлива статистика с днешна дата:

Изразявам надежда Бай Ганьо да ни светне какво означават тези числа.
vayu
Цитат(Rat_in_the_house @ 10/01/2022, 18:32) <{POST_SNAPBACK}>

Аз също нямам близки починали от Ковид,но бивш колега грипа го отнесе на 24 години.То няма как и да знаеш,никой не е тръгнал да тества масово за грип.Ако тестваха масово,нищо чудно да се окаже ,че грипа е по опасно заболяване от короната.В Германия например грипния сезон 2017-2018 година беше много тежък.Според Роберт Кох Институт са починали 25 000 за 4-5 месеца,от тях тествани лабораторно за грип са 1674.Ами ако бяха тествали всички починали тогава,каква ли би била бройката ?За цялата 2020 година от и със корона са починали около 40000.И тук резонният въпрос е- как се справи здравната система тогава,а сега не може?
Хасан
Цитат(evanka @ 10/01/2022, 18:45) <{POST_SNAPBACK}>
Прочетох ето тук.
Ефикасността срещу омикрон на бустерната доза пада от 70% на 45% десет седмици след поставянето ѝ.
https://assets.publishing.service.gov.uk/go...briefing-33.pdf

Затова говорят за реваксинация на всеки 3-4 месеца.

Доколкото разбрах пада до 45% след бустерна доза на Пфайзер. Времето не я обезличава напълно.
Ами да, ще трябва четвърта доза.

Аз моята трета доза се чудя дали да я поставя преди да изтекат поне пет месеца в началото на февруари, тъй като април съм боледувал. При мен ще е нещо като четвърта доза.
Швейк
Колко познаваш, починали от този грип ?...сигурен ли си , че точно от него ?...
vayu
Цитат(Хасан @ 11/01/2022, 09:48) <{POST_SNAPBACK}>
Аз моята трета доза се чудя дали да я поставя преди да изтекат поне пет месеца в началото на февруари, тъй като април съм боледувал. При мен ще е нещо като четвърта доза.

Що не помислиш за абокат и някакъв съд (например пръскачка),свързан към него? smile.gif
Хасан
Цитат(vayu @ 11/01/2022, 11:37) <{POST_SNAPBACK}>
Що не помислиш за абокат и някакъв съд (например пръскачка),свързан към него? smile.gif

Щото да ме боцкат през няколко месеца напълно ме устройва. Безплатно е, а и ме кара да се чувствам спокоен за здравето си. Антителата ми се качиха над 2000. sunbathing.gif
vayu
Цитат(Хасан @ 11/01/2022, 11:17) <{POST_SNAPBACK}>
Щото да ме боцкат през няколко месеца напълно ме устройва. Безплатно е, а и ме кара да се чувствам спокоен за здравето си. Антителата ми се качиха над 2000. sunbathing.gif

Супер,безсмъртен си вече!Ама пък ако се замисли човек,ако си преболедувал и имаш антитела те натискат да се ваксинираш,щото видиш ли,не било гаранция.
Хасан
Цитат(vayu @ 11/01/2022, 13:11) <{POST_SNAPBACK}>
Супер,безсмъртен си вече!Ама пък ако се замисли човек,ако си преболедувал и имаш антитела те натискат да се ваксинираш,щото видиш ли,не било гаранция.

Верно ли? w00tbrows.gif
Що трябва да те натиска някой? То е за твое добро. Титрите на антителата падат три месеца след боледуване. Имаш нужда от игла да ги засили. След 4-5 месеца пак и после след няколко месеца пак. Като свикне човек, не му прави впечатление. sunbathing.gif
evanka
Цитат(Хасан @ 11/01/2022, 09:48) <{POST_SNAPBACK}>
Доколкото разбрах пада до 45% след бустерна доза на Пфайзер. Времето не я обезличава напълно.
Ами да, ще трябва четвърта доза.

Аз също се назландисвам на третата доза. Сертификата ми изтича в началото на февруари. В момента около мен много хора са заразени и малко ме е страх да се ваксинирам в момент, в който може и да съм заразена. Твърдят, че в такива случаи ковида бил по-тежък. Почти всички около мен го карат със симптоми, дори и малките деца, но не влизат в болница. Явно двойна ваксинация все още пази от тежко протичане.
Та си мисля, че ваксината ми все още е валидна за делта, а омикрон не е тежък. Никой все още не бие тревога, че в болниците влизат млади здрави хора, както беше при алфа и делта вариантите.
The_Purifier
Да газиш с Омикрон ваксинирани, е като с голо дупе таралеж да мачкаш!
vayu
Цитат(Хасан @ 11/01/2022, 12:28) <{POST_SNAPBACK}>
Верно ли? w00tbrows.gif
Що трябва да те натиска някой? То е за твое добро. Титрите на антителата падат три месеца след боледуване. Имаш нужда от игла да ги засили. След 4-5 месеца пак и после след няколко месеца пак. Като свикне човек, не му прави впечатление. sunbathing.gif

Поне до 2030 производителките на ваксини планират да печелят милиарди.Като ми остане време ще потърся статията и ще ти пратя линк.
Много интересна и избирателна логика имате ваксинираните.Отказват да издават сертификати въз основа на високо ниво на антитела,щото видиш ли всеки бил индивидуален и при някои не действали.Това е ако си преболедувал,иначе при овапцаните действат даже и ако ги няма.И друго-поне от обща култура трябва да знаете,че антителата не са единствената част от човешката имунна система,има още много отбранителни линии.Стига сте гледали тия телевизори,толкова е достъпна информацията сега,образовайте се малко! animatedwink.gif
Хасан
Цитат(vayu @ 11/01/2022, 14:12) <{POST_SNAPBACK}>
Поне до 2030 производителките на ваксини планират да печелят милиарди.Като ми остане време ще потърся статията и ще ти пратя линк.
Много интересна и избирателна логика имате ваксинираните.Отказват да издават сертификати въз основа на високо ниво на антитела,щото видиш ли всеки бил индивидуален и при някои не действали.Това е ако си преболедувал,иначе при овапцаните действат даже и ако ги няма.И друго-поне от обща култура трябва да знаете,че антителата не са единствената част от човешката имунна система,има още много отбранителни линии.Стига сте гледали тия телевизори,толкова е достъпна информацията сега,образовайте се малко! animatedwink.gif

Ами ще печелят, заслужават ги. good.gif
Така е, всеки е индивидуален. Възможно е антителата да са от прекаран друг коронавирус или след непълен курс на ваксинация. Предлагаш да ги мерят на всички и който няма да му отнемат сертификата. Има хора, които не образуват тела след ваксинация, един приятел е така. Има да, но боледувалите боледуват повторно, че и трети път даже. Важни са не толкова антителата, колкото времето след инфекция или ваксинация.Предпочитам 2-3 пъти в годината да се ваксинирам, отколкото 1-2 пъти в годината да боледувам. Ядох я тази попара и не ми хареса. 5fb3a466.gif
vayu
Цитат(Хасан @ 11/01/2022, 13:49) <{POST_SNAPBACK}>
Ами ще печелят, заслужават ги. good.gif
Така е, всеки е индивидуален. Възможно е антителата да са от прекаран друг коронавирус или след непълен курс на ваксинация. Предлагаш да ги мерят на всички и който няма да му отнемат сертификата. Има хора, които не образуват тела след ваксинация, един приятел е така. Има да, но боледувалите боледуват повторно, че и трети път даже. Важни са не толкова антителата, колкото времето след инфекция или ваксинация.Предпочитам 2-3 пъти в годината да се ваксинирам, отколкото 1-2 пъти в годината да боледувам. Ядох я тази попара и не ми хареса. 5fb3a466.gif

Не ми отговори -от къде знаеш, титър 2000 теб те пази,а мен не ме пази и аз тябва да се ваксинирам.И колко ще ми бъде титъра тогава-10000 сигурно?
Хасан
Цитат(vayu @ 11/01/2022, 14:58) <{POST_SNAPBACK}>
Не ми отговори -от къде знаеш, титър 2000 теб те пази,а мен не ме пази и аз тябва да се ваксинирам.И колко ще ми бъде титъра тогава-10000 сигурно?

Писах над 2000. Лабораторията не може да ги измери колко са. Може и 10 000 да са били. Затова не ми се иска да бързам с третата доза.
Нали ти писах, може антителата ти да са от друг щам или от първа доза ваксина. Важно е времето, което намалява титрите.
Catpuccino
Нищо не прочетох за PCR преди хоспитализацията????
lati1960
Цитат(Rat_in_the_house @ 10/01/2022, 19:32) <{POST_SNAPBACK}>

/Това е моят отговор по моите наблюдения, нямат амбицията да обобщават цялата картина и реалност/
Няма нито един мой близък, роднина или познат, който да е заразен от ковид и неговите щамове.
Няма нито един мой близък, роднина, приятел или познат, който да е починал от ковид.
Нито един от широкия кръг служебни, социални и обществени мои контакти, който да е в горната категория!
Не познавам нито един човек, който да се е разболял от ковид и да е бил карантиниран.
Чувам само слухове за такива, но слуховете не са нито факти, нито действителността.
Знам за случай на семейство прието заедно в ковид отделение, след което съпругът бил починал от ковид, без близките му да са уведомени своевременно, а съпругата държана още на апаратно дишане, бере душа. Не знам впрочем дали въобще се изисква разрешение от близките по прилагане апаратно дишане на нарочените за болни от ковид? Едва ли. Излезе истината, че там се прилага някакъв зададен от СЗО протокол на лечение, който е еднотипен за всички почти, и... който оцелее! Такива са поне моите впечатления.
Имам също приятели и познати, които като настинаха леко и почнаха да кихат и кашлят, така се паникьосаха, че тръгнаха да си изследват антителата, и накрая от шубе се ваксинираха, за всеки случай, така казаха. Което е обобщената картина по мотивацията на повечето хора да го напряват. Не че вярват да има пандемия, такава просто не се вижда! Но, за всеки случай. И, за да продължат да живеят нормално, доколкото е възможно в тази ковид каша.
Това е, което мога да споделя, като факти, поне от моя гледна точка. За други може да е различна, не споря. Всеки има ум в главата, да си решава. Не се бъркам на никого.
lati1960
Цитат(Хасан @ 10/01/2022, 20:48) <{POST_SNAPBACK}>
https://bntnews.bg/news/grip-ili-covid-19-k...180852news.html
https://fakti.bg/zdrave/643688-vodesht-infe...o-po-tejak-grip

Ето малко инфо по въпроса който ми зададе.

Не искам да те поучавам, не е моя работа, а и рискувам да те засегна. Все пак ще ти споделя мнението си.
Когато казваш пред други хора, че ковид е редови вирус подобен на грип, някой може да ти повярва. Като го направи, няма да се ваксинира и пази и така ще изложи себе си на опасност. Възможно е да повтори чутото от теб на други хора, които да постъпят като него. Дезинформацията макар и без умисъл може да има фатални последствия, които ще тежат на съвестта ти.

О, не се притеснявай.
Не виждам тук някой въобще да ми вярва.
Така че, споко. Живейте си в ковид реалността, не ми е проблем.
Добре дошли в Матрицата! animatedwink.gif
Успех желая!
Хасан
Цитат(lati1960 @ 11/01/2022, 19:35) <{POST_SNAPBACK}>
О, не се притеснявай.
Не виждам тук някой въобще да ми вярва.
Така че, споко. Живейте си в ковид реалността, не ми е проблем.
Добре дошли в Матрицата! animatedwink.gif
Успех желая!

Ааа, не се знае кои те четат. Може да влезе някой без да се регистрира. Какъвто си сладкодумен може да го омаеш и уплашиш. Няма да отиде да го боцнат и после хайде в болницата...

Винаги съм бил там още от детската градина, но от много години съм малко встрани, в периферията. Не мислиш ли, че от тази матрица има полза? Каква ли анархия щеше да е без нея.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.