Много "ако" и "бих" използваш, точно като властите, пишман учени и вирусолози, медии казионни, и въобще. За да го приема сериозно. Затова ще ти дам източник, с интервю на социолога Кънчо Стойчев по БНР Хоризонт от днес, в предаването Нещо повече, между 17.30 и 18.00 ч днес:
https://bnr.bg/horizont/post/101585100/kancho-stoichev Много лъжи се натрупаха! Казва Стойчев. И е така. Такава е и моята позиция, вече две години, вкл. и тук.
Изслушай интервюто, има го на звуков файл най-долу, интересно е. Интересно е и поведението на водещата Людмила Железова, която постоянно го прекъсваше, опитваше се да го насочва към официалната линия на медиите, а накрая направо го прекъсна, макар да имаше предвидени поне още 10-ина минути за този разговор! Което е показателно. Как не се позволява никъде да има позиция различна от официално прокламиратана, и от власти, и от учени, и от медии.
Всички признаци за пропаганда тип Гьобелс.
Всички признаци за наличие на диктатура от нов тип, тотална и страшна!
Така стоят нещата, поне според обективния прочит на ситуацията. Вече две години!
А на които ви харесва да живеете в тоталитарна Матрица, о кей, ваш избор. Мен обаче не ме бройте.
Без лоши чувства, нищо лично, с най-добри пожелания. Успех в това!
-----------------------
Малко ме е срам да го призная тук, дано не чуе оня с рогата, но, при личния си лекар не съм ходил повече от година, последно бях за контролен преглед, по мое желания, рутинен. И, оттогава... Извинявай, д-р Ханджиев, че съм толкова здрав!

С цялото ми уважение към лекарската професия, но докторите в ситуацията ковид са в капана на официалната политика, не само здравна впрочем. Даже въобще не е здравна, напротив. И нямат избор, освен които не се откажат от професията. Което не е приемливо, и аз ги разбирам. Не те са виновни за случващото се. Така че тяхното мнение в случая не доказва нищо. Както и стъкмистиката ковид, която винаги се сочи. Г-н Стойчев по-горе в интервюто го потвърждава. Показателно бе как направо беше изключен от ефир, като почна да говори неща несъвместими с официалната линия!
Ами да, съгласен съм до голяма степен с Кънчо Стойчев. Здравната ни система е отвратителна. Пропусна да добави и че населението ни е застаряващо и не се грижи за здравето си. Пиене, пушене, преяждане, обездвижване, ниска профилактика и т.н. Може би има и такива починали
ковид, но това не променя мрачната статистика. Китайската система за съжаление в Европа е неприложима и да, не може да се слагат ваксини до безкрайност през два-три месеца. Очакват се нови ваксини и лекарства, които да сложат край на пандемията.
Радвам се за теб. Ходи по-често при д-р Хайнджиев да ти прави профилактични прегледи и пуска изследвания, за да продължиш да бъдеш здрав. Питай го как боледуват заразените от ковид.
Ето малко информация за смъртността в БГ. Защо ли се е увеличила толкова много през 2021 г.?