Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Гази ли Омикрон като глиган люцерна
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Catpuccino
Цитат(Швейк @ 12/01/2022, 19:27) <{POST_SNAPBACK}>
И не само на теб thumbup.gif

Ми сменете парцуцата w00tbrows.gif докато само ви се повръща!
avanor
Цитат(Хасан @ 10/01/2022, 13:31) <{POST_SNAPBACK}>
[ Каква защита ще получат нагазените, които оцелеят ми е интересно.

Нагазените от глиган.

Не мисля, че има точен отговор. Защото:
1. Зависи от глигана. Възраст, килограми, сезон, охраненост и т.н..
2. Зависи от "нагазените".Коренова система, възраст, устойчивост и т.н.
3. Зависи от почвата. Влажна, суха, състав и т.н.
animatedwink.gif
Питето
Познат в отделението, дето накрая отиват "доставените" от бърза помощ. Аха, точно в онова отделение с обдишването, и не е от санитарите. Има си го "грипчето" и доста народ изтегля къса клечка, а доста над нормалното изтегляти и "прекалено късата клечка".
Кой има полза, ли, ми който има полза от едрата шарка, от свинския грип, от САРС-а от 2000та година. Политиците (част от тях) се опитват наистина да направят так, че да не стане кофти (паниката от препълнена здравна система е от най-лошите паники), други пък се опитват да трупат точки за да докопат власт, трети гледат да си докопат петте минути телевизионна слава, четвърти "правят новини", пети се сгъват от страх, шести отричат всичко, седми им продават сертификати (традиция с прецакване на държавата), някои са заели една позиция и я бранят като за последно... Всеки с неговите си приоритети.
Вируса си се развива (както аз го виждам) по класическия начин, и силно се надявам да позная, че след омикрона, ще има още едно-две поколения и ще стане безопасен. Така аз се надявам.

Мога да ти посоча кой губи от вируса (независимо дали е естевен или е създаден), губят всички по целия свят. Богатите също обедняват, властолюбивите също губят от такава власт, дори онова, дето пенсионните системи се облекчавали е глупост.
Питето
Ще пусна сълза чак. Споко, няма да те разпна, ние сме ларж и в нашия свят има място за всички, не само за "онези с правилната Истина". Дори ад си нямаме. Дали ще се докараш до ковид и дали ще е сериозно... не зависи от мен, а от твоите действия и късмета ти. Действия, не молитви. animatedwink.gif
D-rA
Цитат(Catpuccino @ 12/01/2022, 21:47) <{POST_SNAPBACK}>
От орязаната ти табличка нищо не е ясно и нямам намерение да обяснявам нищо на дървени глави … нали си знаеш всичко smile.gif

Ясно, още една объркана в многонезнаенето си докторка... sunbathing.gif
Хасан
Цитат(lati1960 @ 12/01/2022, 20:53) <{POST_SNAPBACK}>
Много "ако" и "бих" използваш, точно като властите, пишман учени и вирусолози, медии казионни, и въобще. За да го приема сериозно. Затова ще ти дам източник, с интервю на социолога Кънчо Стойчев по БНР Хоризонт от днес, в предаването Нещо повече, между 17.30 и 18.00 ч днес: https://bnr.bg/horizont/post/101585100/kancho-stoichev
Много лъжи се натрупаха! Казва Стойчев. И е така. Такава е и моята позиция, вече две години, вкл. и тук.
Изслушай интервюто, има го на звуков файл най-долу, интересно е. Интересно е и поведението на водещата Людмила Железова, която постоянно го прекъсваше, опитваше се да го насочва към официалната линия на медиите, а накрая направо го прекъсна, макар да имаше предвидени поне още 10-ина минути за този разговор! Което е показателно. Как не се позволява никъде да има позиция различна от официално прокламиратана, и от власти, и от учени, и от медии.
Всички признаци за пропаганда тип Гьобелс.
Всички признаци за наличие на диктатура от нов тип, тотална и страшна!
Така стоят нещата, поне според обективния прочит на ситуацията. Вече две години!
А на които ви харесва да живеете в тоталитарна Матрица, о кей, ваш избор. Мен обаче не ме бройте.
Без лоши чувства, нищо лично, с най-добри пожелания. Успех в това!
-----------------------
Малко ме е срам да го призная тук, дано не чуе оня с рогата, но, при личния си лекар не съм ходил повече от година, последно бях за контролен преглед, по мое желания, рутинен. И, оттогава... Извинявай, д-р Ханджиев, че съм толкова здрав! blush.gif С цялото ми уважение към лекарската професия, но докторите в ситуацията ковид са в капана на официалната политика, не само здравна впрочем. Даже въобще не е здравна, напротив. И нямат избор, освен които не се откажат от професията. Което не е приемливо, и аз ги разбирам. Не те са виновни за случващото се. Така че тяхното мнение в случая не доказва нищо. Както и стъкмистиката ковид, която винаги се сочи. Г-н Стойчев по-горе в интервюто го потвърждава. Показателно бе как направо беше изключен от ефир, като почна да говори неща несъвместими с официалната линия!

Ами да, съгласен съм до голяма степен с Кънчо Стойчев. Здравната ни система е отвратителна. Пропусна да добави и че населението ни е застаряващо и не се грижи за здравето си. Пиене, пушене, преяждане, обездвижване, ниска профилактика и т.н. Може би има и такива починали с ковид, но това не променя мрачната статистика. Китайската система за съжаление в Европа е неприложима и да, не може да се слагат ваксини до безкрайност през два-три месеца. Очакват се нови ваксини и лекарства, които да сложат край на пандемията.
Радвам се за теб. Ходи по-често при д-р Хайнджиев да ти прави профилактични прегледи и пуска изследвания, за да продължиш да бъдеш здрав. Питай го как боледуват заразените от ковид.

Ето малко информация за смъртността в БГ. Защо ли се е увеличила толкова много през 2021 г.?
https://nova.bg/news/view/2022/01/13/353014...BD%D0%B0%D1%81/
Catpuccino
Цитат(D-rA @ 13/01/2022, 00:24) <{POST_SNAPBACK}>
Ясно, още една объркана в многонезнаенето си докторка... sunbathing.gif

Е да, многознаещите като теб са рядкост! smile.gif
Швейк
Така е - за да се понасят , полуинтелигентите ви псевдонаучни писаници трябва нещо по - силно
Швейк
Така е - за да се понасят , полуинтелигентите ви псевдонаучни полуобъркани писаници трябва нещо по - силно
lati1960
Цитат(Хасан @ 13/01/2022, 12:36) <{POST_SNAPBACK}>
Ами да, съгласен съм до голяма степен с Кънчо Стойчев. Здравната ни система е отвратителна. Пропусна да добави и че населението ни е застаряващо и не се грижи за здравето си. Пиене, пушене, преяждане, обездвижване, ниска профилактика и т.н. Може би има и такива починали с ковид, но това не променя мрачната статистика. Китайската система за съжаление в Европа е неприложима и да, не може да се слагат ваксини до безкрайност през два-три месеца. Очакват се нови ваксини и лекарства, които да сложат край на пандемията.
Радвам се за теб. Ходи по-често при д-р Хайнджиев да ти прави профилактични прегледи и пуска изследвания, за да продължиш да бъдеш здрав. Питай го как боледуват заразените от ковид.

Ето малко информация за смъртността в БГ. Защо ли се е увеличила толкова много през 2021 г.?
https://nova.bg/news/view/2022/01/13/353014...BD%D0%B0%D1%81/

Оф. Омръзна ми да го пиша тук. Смъртността се увеличава прогресивно у нас всяка година, именно по причините упоменати и от теб по-горе - застаряващо население, демографска катастрофа, напускане на младите и здравите в посока навън, нездравословен начин на живот, и т. н., написал си част. Просто част от починалите по причини познати и досега - инсулти, инфаркти, рак, тежки инфекции с усложнения, ги вкарват в ковид статистика, и после ни я размахват като аргумен, че имало страшна зараза. Ми няма. Така не могат да ме убедят. И видно не само мен. Стойчев също, както и всеки разумен човек. Проблемът е, че в тази игра на вируси са вкарани много парѝ, интереси, власт и нечисти намерения, огромни ресурси впрочем! И, ако не броим свободното засега нет пространство, които не вярваме в тая измама, нямаме с какво да излезен насреща. В манипулаторите са парите, властта, медиите, здравните системи, учените, всичко. Точно чрез кинтите. И през това те могат да наложат всичко което пожелаят! Повярвай. Отстрани погледнато дори е смешно, ако не умираха хора. Да, умират хора. Но не от ковид. Ще повторя по памет едно изказване на д-р А тук, което обяснява това, беше в смисъл: Умират хора не от ковид, а защото не ги лекуват от истинските причини и заболявания! Разбираш ли това? Ковид е фикция. Но не са фикция спуснатите от СЗО и властите здравни протоколи по които да "лекуват" приетите уж болни от ковид, и така се стига до фатален край, щото ги лекуват от нещо което не същуствува, а не от реалното им заболяване. Съжалявам да го кажа, но такава е истината. Иначе и на мравките стана ясно, че ваксините не помагат на никого с нищо. В момента страните с най-висок процент ваксинация са най-зле и с най-крутите и тежки мерки! Защо обаче продължават да натискат да ни ваксинират всички, и то мнокогратно? Ето го въпросът, важният. На който аз няма да давам отговор. Всеки да го даде за себе си, ти също. Бъди здрав, и не вярвай на лъжи! Проявявай повече здравословно съмнение, ще ти е от полза. И не само на теб. Успех желая!
lati1960
Цитат(Питето @ 12/01/2022, 22:58) <{POST_SNAPBACK}>
Ще пусна сълза чак. Споко, няма да те разпна, ние сме ларж и в нашия свят има място за всички, не само за "онези с правилната Истина". Дори ад си нямаме. Дали ще се докараш до ковид и дали ще е сериозно... не зависи от мен, а от твоите действия и късмета ти. Действия, не молитви. animatedwink.gif

Тогава защо вашия "свободен" свят толкова много иска да ме ваксинира насила?
Е, да кажем за момента не насилствено, ами принудително. no.gif
Catpuccino
Цитат(lati1960 @ 13/01/2022, 21:58) <{POST_SNAPBACK}>
Е, да кажем за момента не насилствено, ами принудително. no.gif

Би ли конкретизирал: Какво те принуждава?
Shade
Цитат(Catpuccino @ 13/01/2022, 12:03) <{POST_SNAPBACK}>
Би ли конкретизирал: Какво те принуждава?

Може би си оставя вратичка, че в крайна сметка може да се окаже принуден от безапелационната необходимост...
Catpuccino
Има и по-лесен начин wink.gif
Shade
Цитат(Швейк @ 13/01/2022, 11:19) <{POST_SNAPBACK}>
Така е - за да се понасят , полуинтелигентите ви псевдонаучни полуобъркани писаници трябва нещо по - силно

LSD?
Catpuccino
Може и керамична маска (съдържа литий и помага на биполярните) smile.gif

Как се нарича състоянието, при което никой не те задължава да четеш нещо, но ти въпреки това четеш и после пиукаш, че ти се повръща?
D-rA
Цитат(Catpuccino @ 13/01/2022, 22:17) <{POST_SNAPBACK}>
Може и керамична маска (съдържа литий и помага на биполярните) smile.gif

Как се нарича състоянието, при което никой не те задължава да четеш нещо, но ти въпреки това четеш и после пиукаш, че ти се повръща?

По-лесно е да напиша че ми се повръща от някого, отколкото да го повърна от форума... sunbathing.gif
Catpuccino
Цитат(D-rA @ 13/01/2022, 22:20) <{POST_SNAPBACK}>
По-лесно е да напиша че ми се повръща от някого, отколкото да го повърна от форума... sunbathing.gif

Що ... няма право на мнение ли wink.gif Това, че някой проектира личните си недоволства, комплекси и дефицити не е проблем на пишещия!
D-rA
Цитат(Catpuccino @ 13/01/2022, 22:23) <{POST_SNAPBACK}>
Що ... няма право на мнение ли wink.gif Това, че някой проектира личните си недоволства, комплекси и дефицити не е проблем на пишещия!

Нито на четящия глупости и ароганнтост... sunbathing.gif
Catpuccino
Цитат(D-rA @ 13/01/2022, 22:25) <{POST_SNAPBACK}>
Нито на четящия глупости и ароганнтост... sunbathing.gif

Кое ти гарантира, че четящия не я проектира през своята си гледна точка и през своите си комплекси wink.gif

ПП попитах те нещо за диагнозата "идиот", използвана в дискусия, но там не ме поучаваш! Що така?
D-rA
Цитат(Catpuccino @ 13/01/2022, 22:30) <{POST_SNAPBACK}>
Кое ти гарантира, че четящия не я проектира през своята си гледна точка и през своите си комплекси wink.gif

ПП попитах те нещо за диагнозата "идиот", използвана в дискусия, но там не ме поучаваш! Що така?

Не съм го прочел, дай линк...Всеки проектира мирознанията си както му нашепва съвестта. Някой се съобразяват с изразните си средства, други се величаят с егото си на всичкознаещи и т.н. Списъкът е дълъг и отегчителен, а ако ти се чете - надникни в правилата тук... sunbathing.gif
Catpuccino
Цитат(D-rA @ 13/01/2022, 22:33) <{POST_SNAPBACK}>
... други се величаят с егото си на всичкознаещи и т.н. ...

Знаеш ли ти самият колко често го правиш wink.gif
D-rA
Цитат(Catpuccino @ 13/01/2022, 22:34) <{POST_SNAPBACK}>
Знаеш ли ти самият колко често го правиш wink.gif

Знам, обстоятелства за да не влизам в админ функции... sunbathing.gif ПП. Не знам дали си се замисляла, но е по-добре да те плюят потребителски, отколкото да те ругаят административно и да напускат общността... sunbathing.gif
D-rA
Цитат(Catpuccino @ 13/01/2022, 16:23) <{POST_SNAPBACK}>
Е да, многознаещите като теб са рядкост! smile.gif

Уцели 10-ката, да не би да си зодия Стрелец? sunbathing.gif
Catpuccino
Не ми отговори wink.gif
D-rA
Цитат(Catpuccino @ 13/01/2022, 22:44) <{POST_SNAPBACK}>
Не ми отговори wink.gif

На кое? sunbathing.gif
Хасан
Цитат(lati1960 @ 13/01/2022, 21:55) <{POST_SNAPBACK}>
Оф. Омръзна ми да го пиша тук. Смъртността се увеличава прогресивно у нас всяка година, именно по причините упоменати и от теб по-горе - застаряващо население, демографска катастрофа, напускане на младите и здравите в посока навън, нездравословен начин на живот, и т. н., написал си част. Просто част от починалите по причини познати и досега - инсулти, инфаркти, рак, тежки инфекции с усложнения, ги вкарват в ковид статистика, и после ни я размахват като аргумен, че имало страшна зараза. Ми няма. Така не могат да ме убедят. И видно не само мен. Стойчев също, както и всеки разумен човек. Проблемът е, че в тази игра на вируси са вкарани много парѝ, интереси, власт и нечисти намерения, огромни ресурси впрочем! И, ако не броим свободното засега нет пространство, които не вярваме в тая измама, нямаме с какво да излезен насреща. В манипулаторите са парите, властта, медиите, здравните системи, учените, всичко. Точно чрез кинтите. И през това те могат да наложат всичко което пожелаят! Повярвай. Отстрани погледнато дори е смешно, ако не умираха хора. Да, умират хора. Но не от ковид. Ще повторя по памет едно изказване на д-р А тук, което обяснява това, беше в смисъл: Умират хора не от ковид, а защото не ги лекуват от истинските причини и заболявания! Разбираш ли това? Ковид е фикция. Но не са фикция спуснатите от СЗО и властите здравни протоколи по които да "лекуват" приетите уж болни от ковид, и така се стига до фатален край, щото ги лекуват от нещо което не същуствува, а не от реалното им заболяване. Съжалявам да го кажа, но такава е истината. Иначе и на мравките стана ясно, че ваксините не помагат на никого с нищо. В момента страните с най-висок процент ваксинация са най-зле и с най-крутите и тежки мерки! Защо обаче продължават да натискат да ни ваксинират всички, и то мнокогратно? Ето го въпросът, важният. На който аз няма да давам отговор. Всеки да го даде за себе си, ти също. Бъди здрав, и не вярвай на лъжи! Проявявай повече здравословно съмнение, ще ти е от полза. И не само на теб. Успех желая!

Грешиш, смъртността тръгва стремглаво нагоре през 2020 и особено през 2021 година. Дотогава не е имало движение нагоре. Не че е била малка преди това, напротив.
Catpuccino
На въпроса, насочен лично към теб в качеството ти на потребител, а не на администратор!
D-rA
Цитат(Catpuccino @ 13/01/2022, 22:50) <{POST_SNAPBACK}>
На въпроса, насочен лично към теб в качеството ти на потребител, а не на администратор!

На всичко което си попитала съм отговорил. sunbathing.gif
Catpuccino
Ми за кво са му на форума тия арогантните w00tbrows.gif
D-rA
Цитат(Catpuccino @ 13/01/2022, 22:57) <{POST_SNAPBACK}>
Ми за кво са му на форума тия арогантните w00tbrows.gif

Ти акумулатор само с плюсова клема виждала ли си? sunbathing.gif
Catpuccino
Цитат(D-rA @ 13/01/2022, 23:04) <{POST_SNAPBACK}>
Ти акумулатор само с плюсова клема виждала ли си? sunbathing.gif

Хахахаха .... намери кой да питаш w00tbrows.gif Преди месец ми падна акумулатора, но не можах да го намеря къде е ... та "оди пеш" беше докато не се върна човекът, който знае какво е акумулатор smile.gif

Па иначе зная, че плюсът и минусът принципно могат да се менкат Ъ?
Питето
Също и така става. Щото българите се смятаме за по-умни от лекарите, та им казваме какво да правят и... резултата го описа.
Питето
"Да нямаш друг бог освем мен" не е моя свят. В моя свят е по желание и не даваме цяла вечност в пъкъла ако не си както го искат от главния офис на божиите дистрибутори. В нашия свят, кеф ти ваксина, кефти твърдо-анти, кеф ти купен сертификат... ние сме ларж. Дишай, няма да те превърнем в мъченик, не ни трябват мъченици.
Бай Ганьо
Цитат(Питето @ 13/01/2022, 23:32) <{POST_SNAPBACK}>
В нашия свят, кеф ти ваксина, кефти твърдо-анти, кеф ти купен сертификат... ние сме ларж.

Чак пък кеф! grin.gif
Можеш да ми дойдеш на гости, ама съм заключил вратата и не те пускам.
Айде стига с тази псевдо свобода.
Поне от научна гледна точка дано да оставят няколко хиляди неваксинирани от различни възрасти, пол, раса че да имат все пак някаква база за сравнение.
Но така като гледам няма да стане.
Всичи "по желание" в кюпа.
В ТеКееСеТо! grin.gif
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 13/01/2022, 20:43) <{POST_SNAPBACK}>
Айде стига с тази псевдо свобода.
Поне от научна гледна точка дано да оставят няколко хиляди неваксинирани.
Но така като гледам няма да стане.
Всичи "по желание" в кюпа.
В ТеКееСеТо! grin.gif

Ха-ха-ха! Приказките от общ характер в обращение с пълна сила. smile.gif
Не знам каква диктатура и насилие е при теб, но при мен вероятно ще останат доста неваксинирани. Въпреки че цифрите на лъжливата статистика и безсилието на медицината отчитат днес около 850 000 нови случая на ковид в САЩ.
Тук никой никого не насилва да се ваксинира и не се интересуват от зелени сертификати. Което е добре дошло за страхливците, които се плашат от игли, и онези, които се надяват да се промушат между капките или да минат леко.
Официалната политика е, който тестне позитивен или развие симптоми на ковид, да си остане вкъщи за 5 дни. Ако след това няма симптоми или не е постълил в болница, се смята, че вече не е заразен и може да се върне на работа. Без изискване да представи сертификат за негативен ковид тест.
От друга страна вече и на най-консервативните тук започва да се прояснява, че конспиративните теории, според които епидемията е нагодена от филанкишията с цел големи печалби, са въздух под нялагане. Индустрията и бизнесът буксуват, инфлацията расте и цените се вдигат. Големите пари, дето уж ги трупали на купчина селските тарикати от няколкото фармацевтични компании, произвеждащи ваксини, са обречени да се обезценяват.
Пък ти си пей песента за "псевдо свободата и кюпа по желание", щом си нямаш друга работа.
Бай Ганьо
Цитат(Shade @ 14/01/2022, 07:51) <{POST_SNAPBACK}>
Тук никой никого не насилва да се ваксинира и не се интересуват от зелени сертификати.

Прав си.
Аз все забравям, че светът е щатите и трябва да ми се напомня по-често.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 13/01/2022, 22:22) <{POST_SNAPBACK}>
Прав си.
Аз все забравям, че светът е щатите и трябва да ми се напомня по-често.

Май и нещо друго си забравил. Да ти го припомня: smile.gif
Цитат
Живееш в една от най-полицейските държави в света и не можеш и да сънуваш свободата, на която аз се радвам.

Дон Кохот беше казал "Свободата, Санчо, е на върха на бойното копие".
Е, къде е твоята свобода? Да не би да е на дъното на чашката? wink.gif
vayu
Цитат(Питето @ 12/01/2022, 21:49) <{POST_SNAPBACK}>
Мога да ти посоча кой губи от вируса (независимо дали е естевен или е създаден), губят всички по целия свят. Богатите също обедняват, властолюбивите също губят от такава власт, дори онова, дето пенсионните системи се облекчавали е глупост.

laughing.gif laughing.gif laughing.gif Били обеднявали богатите! laughing.gif Мерките на правителствата в момента са мечта за всеки властолюбец! laughing.gif
https://money.bg/wealth/10-te-nay-bogati-se...6-miliarda.html
Бай Ганьо
Ти така и не успя да схванеш, че има хора, които са солидарни със всеки онеправдан, където и да е по света да бъде принуждаван да прави неща против волята си.
Казах ти многократно.
Стой си в хралупата и нас не ни мисли.
Преживяхма комунизма, ще преживеем и това.
Хасан
Цитат(avanor @ 12/01/2022, 22:10) <{POST_SNAPBACK}>
Нагазените от глиган.

Не мисля, че има точен отговор. Защото:
1. Зависи от глигана. Възраст, килограми, сезон, охраненост и т.н..
2. Зависи от "нагазените".Коренова система, възраст, устойчивост и т.н.
3. Зависи от почвата. Влажна, суха, състав и т.н.
animatedwink.gif

Смята се, че нагазената люцерна става по-здрава, ако преживее газенето на глигана, но дали е така наистина? misli.gif Това е въпросът. Има люцернчета, които дълго време усещат стъпките му. Ако не са се възстановили напълно, дали ще са по-подготвени за ново газене? neprichom.gif
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 13/01/2022, 23:36) <{POST_SNAPBACK}>
Ти така и не успя да схванеш, че има хора, които са солидарни със всеки онеправдан, където и да е по света да бъде принуждаван да прави неща против волята си.
Преживяхма комунизма, ще преживеем и това.

Нямаше нужда от тази дълга реч, за да потвърдиш дефакто, че свободата ти е на дъното на ракиената чашка. Позната като оръжието на "онеправданите" страхливци и слабаци. frusty2.gif

На този фон никак не става ясно как точно имаш да намерение да "преживееш и това", в противоречие с крилатата ти фраза
Цитат
Вие няма никога да разберете, че има много хора, които предпочитат един пълноценен ден изпълнен със смях, веселие, приятелски срещи

Последно, кое точно да очакваме, да "преживееш и това" или предпочитанието ти е да се радваш като пеперудите само на един ден, но "пълноценно изпълнен със смях и веселие"? wink.gif
Quaker between your quarks
За героично настроените. Вчера, сестра губи брат си от ковид, и майка си, и баща си.
При една война, мобилизираха ме под Голан. 400 човека от цял свят, само умни, красиви, и страховити. Застраховката мильон дойлера на ония пари. Едни дълги коридори. Върволицата върви, тук се отваря врата отстрани , влизаш, лягаш, инжекция в гъзъ, връщаш се в коридора, излиза сестра, инжекция в рамото. Две крачки, отваря се врата, сядаш, томография на главата..
И пак коридора, тук ти бръкнат в гъзъ, там в гърлото, и не спира, инжекция тук, инжекция там, кръв от вена, кръв от пръст, пикаеш в чашка, а инжекциите продължават.
Никво Добро Утро, никво информирано съгласие, може желязна руда да ти вкарват венозно.
Питето
Там ще си е, просто в този ден ще престанем да му обръщаме внимание, щото е станал безопасен... Или пък ще се е появил някой по-опасен, и този изведнъж ще мине в категория "онзи беше като шега"...
Питето
Мерките са печатане (в ЕС) на пари и раздаване на заеми, което означва, че ако не си въртиш парите (в една затапена от локдауни и ковид-ограничения) икономика, значи обедняваш. Проблема с многото пари е по-голям от проблема с недостига им. Знам, изглежда идиотски, докато не ти се случи.
Хасан
Цитат(vayu @ 14/01/2022, 09:21) <{POST_SNAPBACK}>
laughing.gif laughing.gif laughing.gif Били обеднявали богатите! laughing.gif Мерките на правителствата в момента са мечта за всеки властолюбец! laughing.gif
https://money.bg/wealth/10-te-nay-bogati-se...6-miliarda.html

Дали реално са забогатели или само като абсолютна стойност заради инфлацията?
Аз също съм "забогатял", ама не е баш така.
lati1960
Цитат(Хасан @ 13/01/2022, 22:49) <{POST_SNAPBACK}>
Грешиш, смъртността тръгва стремглаво нагоре през 2020 и особено през 2021 година. Дотогава не е имало движение нагоре. Не че е била малка преди това, напротив.

Вярвайте си в това, не ми е проблем.
Съжалявам, че някои не можете или не искате да видите ситуацията обективно и отстрани.
Абсурдна е най-меко казано. Ненормална е. Дори комична, ако не умираха хора. Но, даже да приемем, че има ковид зараза /и сигурно има нещо, какво - друг въпрос/, то не бе направено нищо разумно и своевременно да бъде овладяно и преборено, вече повече от две години! Всички действия, а и бездействия на власти, учени, медии, всичко бе точно обратното на правилното, ако говорим за страшна глобална пандемия! В първите теми по въпроса съм дал аргументи в тази посока, и не само аз. Нямам вече желание да възпроизвеждам отново този разговор, писна ми. Който иска, да се върне в тези теми, и да чете. Безсмислено е да се спори повече. Точно защото вече е налице силово налагане на идеята за ковид и ваксинацията по нея. Това вече не се крие. Оправдава се с грижа по здравето на населението. Само че, не само аз съм си напълно здрав и нямам нужда нито да ме тестват, нито да ме ваксинират. Но ще ме подгонят и мен, скоро. Както и всички. И то при положение, че ваксините просто не предпазват! Защо тогава ги налагат силово? Има нещо нечисто в това, и след време ще се разбере какво. Само че за доста народ ще е късно. Така погледнато, не само с теб сме в различни и непримирими лагери. Ето, даже това постигнаха с този вирус - да ни разделят и противопоставят. Но дори и този факт не светва сигналната лампичта при някои, че доктрината - разделяй и владей е най-древният и ефективен начин едни хитреци и тарикати да разделят, манипулират, ограбват и погубват хората. О кей, вярвайте им. Моят Господ е казал, че - слепци слепи като водят, накрая всички ще паднат в пропаст! Парадоксът е, че най-умните, интелигентни и образовани хора се вързаха на лъжата ковид. Но, оставям психолозите да си блъскат главите по това. То не че и сред тях останаха много честни и почтени хора, които да го направят.
avanor
Цитат(Хасан @ 14/01/2022, 12:52) <{POST_SNAPBACK}>
Смята се, че нагазената люцерна става по-здрава, ако преживее газенето на глигана, но дали е така наистина? misli.gif Това е въпросът. Има люцернчета, които дълго време усещат стъпките му. Ако не са се възстановили напълно, дали ще са по-подготвени за ново газене? neprichom.gif

Не мисля, че глиганите си падат по люцерна! Даже не мисля, че им е приоритет. Обект на вниманието им.
Те обичат по- влажни месности. Кожата им е чувствителна и им трябва...прах..А люцерната не обича много влажно, май. И се засява през определено време!!!

Освен това, според някой, е добре повторно отглеждане на люцерна на една и съща площ, да е след 3 - 5 год. И който е заинтересован да получи от нея качествено сено, силаж.. си го спазва.

Значи!
1. Глиганът не му е първа точка люцерната.
2. Люцерната не е през цялата год. и следвашите 3- 5 г. на разположение на глигана, ако ме разбираш.... animatedwink.gif
vayu
Цитат(Хасан @ 14/01/2022, 19:29) <{POST_SNAPBACK}>
Дали реално са забогатели или само като абсолютна стойност заради инфлацията?
Аз също съм "забогатял", ама не е баш така.

https://money.bg/wealth/pandemichnata-2020-...-germantsi.html
https://money.bg/wealth/da-uvelichish-bogat...rez-2020-a.html
https://www.investor.bg/analizi/91/a/bogati...krizata-325509/
Ама като погледнеш от друга страна-като си налеят от скъпия бензин,платят си парното и те милиардите им заминали biggrin.gif
Хасан
Цитат(vayu @ 15/01/2022, 10:54) <{POST_SNAPBACK}>
https://money.bg/wealth/pandemichnata-2020-...-germantsi.html
https://money.bg/wealth/da-uvelichish-bogat...rez-2020-a.html
https://www.investor.bg/analizi/91/a/bogati...krizata-325509/
Ама като погледнеш от друга страна-като си налеят от скъпия бензин,платят си парното и те милиардите им заминали biggrin.gif

Taзгoдишнaтa ĸлacaция пoĸaзвa, чe oбщoтo блaгocъcтoяниe нa 100-тe нaй-бoгaти гepмaнци e нapacнaлo нaй-мнoгo зa пocлeднитe 20 гoдини. Te ca дoбaвили oбщo 116 милиapдa eвpo пpeз 2020 гoдинa ĸъм бoгaтcтвaтa cи дo oбщo 722 милиapдa eвpo, ĸoeтo пpeдcтaвлявa aбcoлютнa peĸopднa cтoйнocт. B пpoцeнтнo oтнoшeниe pъcтът e oт 19%, ĸaтo caмo пpeз 2007-a тoй e бил пo-виcoĸ - 27%.
Ето, можело да се печели повече и без пандемия. sunbathing.gif

И като си купят яхта, голяма къща и верига от хотели на по-високи цени, къде им е кяра от печалбите? w00tbrows.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.