Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Гази ли Омикрон като глиган люцерна
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Хасан
Цитат(lati1960 @ 14/01/2022, 21:35) <{POST_SNAPBACK}>
Вярвайте си в това, не ми е проблем.
Съжалявам, че някои не можете или не искате да видите ситуацията обективно и отстрани.
Абсурдна е най-меко казано. Ненормална е. Дори комична, ако не умираха хора. Но, даже да приемем, че има ковид зараза /и сигурно има нещо, какво - друг въпрос/, то не бе направено нищо разумно и своевременно да бъде овладяно и преборено, вече повече от две години! Всички действия, а и бездействия на власти, учени, медии, всичко бе точно обратното на правилното, ако говорим за страшна глобална пандемия! В първите теми по въпроса съм дал аргументи в тази посока, и не само аз. Нямам вече желание да възпроизвеждам отново този разговор, писна ми. Който иска, да се върне в тези теми, и да чете. Безсмислено е да се спори повече. Точно защото вече е налице силово налагане на идеята за ковид и ваксинацията по нея. Това вече не се крие. Оправдава се с грижа по здравето на населението. Само че, не само аз съм си напълно здрав и нямам нужда нито да ме тестват, нито да ме ваксинират. Но ще ме подгонят и мен, скоро. Както и всички. И то при положение, че ваксините просто не предпазват! Защо тогава ги налагат силово? Има нещо нечисто в това, и след време ще се разбере какво. Само че за доста народ ще е късно. Така погледнато, не само с теб сме в различни и непримирими лагери. Ето, даже това постигнаха с този вирус - да ни разделят и противопоставят. Но дори и този факт не светва сигналната лампичта при някои, че доктрината - разделяй и владей е най-древният и ефективен начин едни хитреци и тарикати да разделят, манипулират, ограбват и погубват хората. О кей, вярвайте им. Моят Господ е казал, че - слепци слепи като водят, накрая всички ще паднат в пропаст! Парадоксът е, че най-умните, интелигентни и образовани хора се вързаха на лъжата ковид. Но, оставям психолозите да си блъскат главите по това. То не че и сред тях останаха много честни и почтени хора, които да го направят.

Ти може да си здрав, но даваш лош пример. Някой ще иска да е юнак като тебе и няма да се ваксинира, след което може да загази. Затова моят съвет е, не се ваксинирай, щом не искаш, но не го казвай пред други хора или ако те питат, кажи че не си си сложил ваксина заради алергия. Никой няма да те гони, споко. В България ваксинирането няма да стане задължително.
Ваксините почти нямат странични ефекти и са безопасни. Сега излизат и от старият тип за скептиците.
https://www.dw.com/bg/%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D1...avax/a-60079446
vayu
Цитат(Хасан @ 15/01/2022, 11:29) <{POST_SNAPBACK}>
[i]
И като си купят яхта, голяма къща и верига от хотели на по-високи цени, къде им е кяра от печалбите? w00tbrows.gif

прав си,направо живи да ги оплачеш! crying.gif
Хасан
Цитат(vayu @ 15/01/2022, 12:35) <{POST_SNAPBACK}>
прав си,направо живи да ги оплачеш! crying.gif

За оплакване са. Най-богатите живеят средно около 100 години, а бедните около 70, че и по-малко, но като дойде време да умират, имат за какво да съжаляват, докато бедните не ги е толкова яд, че ще се отърват от мизерния живот, който са водели. Демек богаташите губят повече, като си заминат от този свят.
П.П. Ще дойде време когато милиардерите ще живеят средно повече от 150 години, но не знам дали ще го доживеем да го видим.
Бай Ганьо
Мене пък ме интересува този дето го глобиха 10 000 лева с гарнитура три месеца затвор,
защото кат се върнал от Германия не си стоял заключен в къщи 10 дена,
а отишъл да си купи хляб през това време
дали е бил положителен на ковид, или само защото е дошъл от Германия, а не от Перник?

https://btvnovinite.bg/amp/bulgaria/mazh-e-...arantinata.html
vayu
Цитат(Хасан @ 15/01/2022, 11:49) <{POST_SNAPBACK}>
За оплакване са. Най-богатите живеят средно около 100 години, а бедните около 70, че и по-малко, но като дойде време да умират, имат за какво да съжаляват, докато бедните не ги е толкова яд, че ще се отърват от мизерния живот, който са водели. Демек богаташите губят повече, като си заминат от този свят.
П.П. Ще дойде време когато милиардерите ще живеят средно повече от 150 години, но не знам дали ще го доживеем да го видим.

Е то си е логично това,собственици са на фармацевтичните компании,имат неограничен достъп до ваксините и си се боцкат всеки ден.Ние веднъж на три месеца-как ще ги стигнем...милиардерите
Хасан
Цитат(Бай Ганьо @ 15/01/2022, 13:36) <{POST_SNAPBACK}>
Мене пък ме интересува този дето го глобиха 10 000 лева с гарнитура три месеца затвор,
защото кат се върнал от Германия не си стоял заключен в къщи 10 дена,
а отишъл да си купи хляб през това време
дали е бил положителен на ковид, или само защото е дошъл от Германия, а не от Перник?

https://btvnovinite.bg/amp/bulgaria/mazh-e-...arantinata.html

Защо те интересува този? Извършил е престъпление и ще лежи в затвора. Тъкмо ще изкара зимата на топло и безплатен хляб ще яде.

lati1960
Цитат(Хасан @ 15/01/2022, 12:33) <{POST_SNAPBACK}>

Ти може да си здрав, но даваш лош пример. Някой ще иска да е юнак като тебе и няма да се ваксинира, след което може да загази. Затова моят съвет е, не се ваксинирай, щом не искаш, но не го казвай пред други хора или ако те питат, кажи че не си си сложил ваксина заради алергия. Никой няма да те гони, споко. В България ваксинирането няма да стане задължително.
Ваксините почти нямат странични ефекти и са безопасни. Сега излизат и от старият тип за скептиците.
https://www.dw.com/bg/%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D1...avax/a-60079446

Оф, добре.
Като се хвана за ваксините, нека да дам последен аргумент, по същото. Който беше посочен от доцент Мангъров при срещата на премиера Петков с протестиращи от партия Възраждане. Ще цитирам по памет, но по смисъл:
Ваксинацията и т. нар. зелен сертификат са безсмислени, защото ваксинираните също са носители на вируса, също заразяват, те самите подлежат на заразяване с новите щамове, и, самият сертификат им дава възможност свободно да циркулират в обществото, да заразяват също, както и сами те да се заразяват!
Край на цитата. Тоест, цялата работа с "пандемията" ковид се обезсмисля по този начин представена. И е така. Нататък всичко е насилствено налагане на диктат по принудителното ваксиниране на хората, но по това вече сме говорили, няма смисъл отново.
lati1960
Цитат(Catpuccino @ 13/01/2022, 22:03) <{POST_SNAPBACK}>
Би ли конкретизирал: Какво те принуждава?

Много неща.
Да ходя свободно в любимия си ресторант.
Да ходя свободно на симфоничен концерт, театър или на кино.
Не мога да вляза в мола да пазарувам без сертификат, както и в много други магазини. Засега само в хранителните и аптеките е свободно. Но, когато и при тях ще дойде този режим, тогава какво? Пак ли ще твърдите някои, че не било задължително и насилствено!
Не мога да пътувам свободно, където пожелая. Примерно не мога да ида в момента на гости на сестра ми в Германия, щото там... е, знаеш, мерки. Не че ако се напъна, не може. Но, не е така, както ако е свободно. Просто ще ми го вгорчат. И така е с всичко останало.
Кое не разбра по горното?
Самото разделение с този ковид сертификат е абсурдно. Щото той не решава никакъв проблем, обратното. Дори ваксинираните с три и вече четири дози подлежали на заразата, от новите щамове, както и самите те можели да я разпространяват. Е, какъв е тогава смисълът? Едиственият мижав аргумент по това на пишман учени и власти остана, че с ваксините заболяването ковид минавало по-леко и така облекчавало здравните системи. Че как ще минава тежко, като има просто грипни и други инфекции поради сезона, и те карат наред. Пълно безумие!
Хасан
Цитат(lati1960 @ 15/01/2022, 14:50) <{POST_SNAPBACK}>
Оф, добре.
Като се хвана за ваксините, нека да дам последен аргумент, по същото. Който беше посочен от доцент Мангъров при срещата на премиера Петков с протестиращи от партия Възраждане. Ще цитирам по памет, но по смисъл:
Ваксинацията и т. нар. зелен сертификат са безсмислени, защото ваксинираните също са носители на вируса, също заразяват, те самите подлежат на заразяване с новите щамове, и, самият сертификат им дава възможност свободно да циркулират в обществото, да заразяват също, както и сами те да се зарадяват!
Край на цитата. Тоест, цялата работа с "пандемията" ковид се обезсмисля по този начин представена. И е така. Нататък всичко е насилствено налагане на диктат по принудителното ваксиниране на хората, но по това вече сме говорили, няма смисъл отново.

Днес ще ходя в мола. Там няма да е пълно заради зеления сертификат. Освен това той мотивира хората да се ваксинират и да не пълнят болниците.
Не искам да споря, но ваксинираните малко по-трудно се заразяват и по-малко време носят вирусен товар.
Бъди така добър, не се хвали, че не си ваксиниран.
lati1960
Цитат(Хасан @ 15/01/2022, 15:03) <{POST_SNAPBACK}>
Днес ще ходя в мола. Там няма да е пълно заради зеления сертификат. Освен това той мотивира хората да се ваксинират и да не пълнят болниците.
Не искам да споря, но ваксинираните малко по-трудно се заразяват и по-малко време носят вирусен товар.
Бъди така добър, не се хвали, че не си ваксиниран.

Именно.
Някои твърдите, че нямало насилствено ваксиниране, но се кефите, че моловете са празни. А защо са празни? Щото има насилствено, принудително васиниране. Тоест, не аз говоря лъжи и измислици тук, а някои други. Върнѝ се в темите две години назад и насам, и виж кой ги е говорил тези неща, че ще дойдат, и кои категорично лъжеха, че няма! Сега същите се държат, сякаш нищо не се е случило. Пък други се гаврят, че хак ни е, щели да ни боцнат така или иначе насила всички! На теб пък ти е хубаво, че моловете били празни. blink.gif
Хора, вие сериозно ли! Не осъзнавате ли в какво ни набутаха? Май не. no.gif
Бай Ганьо
Престъпление ли е да лежи в затвор, ако законът е cгрешен.
Аз мисля, че трябва да лежат тези, които са приели грешен закон.
Повтарям.
Не зная дали е бил положителен на ковид.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.