Започвам да те разбирам. Смяташ, че щом не познаваш никой, който да е бил болен от ковид, значи такива няма или почти няма и всичко е плод на медийна дезинформация. Ако родителите ти бяха починали след заразяване с този вирус и ти и приятелите ти бяха боледували тежко, щеше да разсъждаваш по съвсем друг начин.
Когато ходиш при личния ти лекар, защо не го питаш колко негови пациенти боледуват от ковид, има ли починали и какво му е мнението за ваксините.
Много "ако" и "бих" използваш, точно като властите, пишман учени и вирусолози, медии казионни, и въобще. За да го приема сериозно. Затова ще ти дам източник, с интервю на социолога Кънчо Стойчев по БНР Хоризонт от днес, в предаването Нещо повече, между 17.30 и 18.00 ч днес:
https://bnr.bg/horizont/post/101585100/kancho-stoichev Много лъжи се натрупаха! Казва Стойчев. И е така. Такава е и моята позиция, вече две години, вкл. и тук.
Изслушай интервюто, има го на звуков файл най-долу, интересно е. Интересно е и поведението на водещата Людмила Железова, която постоянно го прекъсваше, опитваше се да го насочва към официалната линия на медиите, а накрая направо го прекъсна, макар да имаше предвидени поне още 10-ина минути за този разговор! Което е показателно. Как не се позволява никъде да има позиция различна от официално прокламиратана, и от власти, и от учени, и от медии.
Всички признаци за пропаганда тип Гьобелс.
Всички признаци за наличие на диктатура от нов тип, тотална и страшна!
Така стоят нещата, поне според обективния прочит на ситуацията. Вече две години!
А на които ви харесва да живеете в тоталитарна Матрица, о кей, ваш избор. Мен обаче не ме бройте.
Без лоши чувства, нищо лично, с най-добри пожелания. Успех в това!
-----------------------
Малко ме е срам да го призная тук, дано не чуе оня с рогата, но, при личния си лекар не съм ходил повече от година, последно бях за контролен преглед, по мое желания, рутинен. И, оттогава... Извинявай, д-р Ханджиев, че съм толкова здрав!

С цялото ми уважение към лекарската професия, но докторите в ситуацията ковид са в капана на официалната политика, не само здравна впрочем. Даже въобще не е здравна, напротив. И нямат избор, освен които не се откажат от професията. Което не е приемливо, и аз ги разбирам. Не те са виновни за случващото се. Така че тяхното мнение в случая не доказва нищо. Както и стъкмистиката ковид, която винаги се сочи. Г-н Стойчев по-горе в интервюто го потвърждава. Показателно бе как направо беше изключен от ефир, като почна да говори неща несъвместими с официалната линия!