И тук резонният въпрос е колко твои близки знаеш да са починали от грип...И кой е тоя грип, дето хората умират от него след седмица на апарат в болницата...
/Това е моят отговор по моите наблюдения, нямат амбицията да обобщават цялата картина и реалност/
Няма нито един мой близък, роднина или познат, който да е заразен от ковид и неговите щамове.
Няма нито един мой близък, роднина, приятел или познат, който да е починал от ковид.
Нито един от широкия кръг служебни, социални и обществени мои контакти, който да е в горната категория!
Не познавам нито един човек, който да се е разболял от ковид и да е бил карантиниран.
Чувам само слухове за такива, но слуховете не са нито факти, нито действителността.
Знам за случай на семейство прието заедно в ковид отделение, след което съпругът бил починал от ковид, без близките му да са уведомени своевременно, а съпругата държана още на апаратно дишане, бере душа. Не знам впрочем дали въобще се изисква разрешение от близките по прилагане апаратно дишане на нарочените за болни от ковид? Едва ли. Излезе истината, че там се прилага някакъв зададен от СЗО протокол на лечение, който е еднотипен за всички почти, и... който оцелее! Такива са поне моите впечатления.
Имам също приятели и познати, които като настинаха леко и почнаха да кихат и кашлят, така се паникьосаха, че тръгнаха да си изследват антителата, и накрая от шубе се ваксинираха, за всеки случай, така казаха. Което е обобщената картина по мотивацията на повечето хора да го напряват. Не че вярват да има пандемия, такава просто не се вижда! Но, за всеки случай. И, за да продължат да живеят нормално, доколкото е възможно в тази ковид каша.
Това е, което мога да споделя, като факти, поне от моя гледна точка. За други може да е различна, не споря. Всеки има ум в главата, да си решава. Не се бъркам на никого.