Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Швеция и Финландия - в НАТО
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Hartmann
Всички големи и малки медии съобщават, че Финландия ще направи заявка за приемане в НАТО след 2 месеца. Малко след това ще я последва и Швеция. И двете страни се очаква да бъдат приети още през това лято.

Сега е точния момент България да напусне НАТО. Мнозина българи заявяват, че точно това искат, затова е крайно врем за референдум, нали така? Покрай приемането на две силни икономики и армии, на България и без това никой няма да обърне внимание, при това страната ни не се ползва с доверие в НАТО. Значи е крайно време да се махаме. Как бихте гласували на такъв референдум? А за излизане от ЕС? А ще се съгласите ли да се присъединим после към Евразийския съюз на Русия-Беларус-Узбекистан-или-каквито-там-има?

https://www.thetimes.co.uk/article/finland-...atest-7m8bn6mf8

https://segabg.com/hot/category-foreign-cou...dinyat-kum-nato
Тарабас
Матряла е за. Твърдо. По села и паланки, малки и големи градове на хората им е писнало от джендъри, либерали, соросоиди. Хората си държат на българщината и е редно да си я получат. За жалост трудно ще стане.
Българското общество, голема част от него, е една маса от потури и азиатски тарикати, които нямат място в съвременна Европа. И би трябвало да поправят грешката си и да се отделят от нея. От това Европа само ще спечели. Единственото нещо което България дава на Европа е инфекциозния гастроентерит, от който всеки нормален гражданин на континента спокойно може да се лиши.

Гласувах с ДА.
нищ по дух
Цитат(Hartmann @ 11/04/2022, 15:15) <{POST_SNAPBACK}>
Всички големи и малки медии съобщават, че Финландия ще направи заявка за приемане в НАТО след 2 месеца. Малко след това ще я последва и Швеция. И двете страни се очаква да бъдат приети още през това лято.

Сега е точния момент България да напусне НАТО. Мнозина българи заявяват, че точно това искат, затова е крайно врем за референдум, нали така? Покрай приемането на две силни икономики и армии, на България и без това никой няма да обърне внимание, при това страната ни не се ползва с доверие в НАТО. Значи е крайно време да се махаме. Как бихте гласували на такъв референдум? А за излизане от ЕС? А ще се съгласите ли да се присъединим после към Евразийския съюз на Русия-Беларус-Узбекистан-или-каквито-там-има?

https://www.thetimes.co.uk/article/finland-...atest-7m8bn6mf8

https://segabg.com/hot/category-foreign-cou...dinyat-kum-nato

Не, не и каквото или от тоя сорт, пак не!

За путьинофилите и заблудените, видеото е от преди 6 години:

https://youtu.be/3EvajBi3T08

За тях втората световна война не е приключила, чува се мелодията на по долинам и по взгорям...

https://youtu.be/CbmC1cNBGzk
нищ по дух
Цитат(Тарабас @ 11/04/2022, 18:42) <{POST_SNAPBACK}>
Матряла е за. Твърдо. По села и паланки, малки и големи градове на хората им е писнало от джендъри, либерали, соросоиди. Хората си държат на българщината и е редно да си я получат. За жалост трудно ще стане.
Българското общество, голема част от него, е една маса от потури и азиатски тарикати, които нямат място в съвременна Европа. И би трябвало да поправят грешката си и да се отделят от нея. От това Европа само ще спечели. Единственото нещо което България дава на Европа е инфекциозния гастроентерит, от който всеки нормален гражданин на континента спокойно може да се лиши.

Гласувах с ДА.

"Диктаторът" е против Шорош и шорошоидите, против джендърите да си развяват байрака и пред децата в детските градини и училища, против левия либерализъм, но е за НАТО:
https://www.google.com/amp/s/www.portfolio....et-531549%3famp

Защо и ние да не сме?
Buitenlander
Гласувах с “Да”. Единствената опция, която би ми допаднала повече е “Съгласни ли сте България да напусне НАТО и ЕС”. Трабва да има някакво възмездие за милионите Хасановци, Еревановци, Бигджорджита, Латита и Трансалпи… А , да, и Потребители-Прогнозисти.
ByBa
Не е сега точния момент...трябва доста повече разяснителна кампания...или обработка на общественото мнение...като с ваксините wavetowel2.gif
Хасан
Цитат(Buitenlander @ 11/04/2022, 21:42) <{POST_SNAPBACK}>
Гласувах с “Да”. Единствената опция, която би ми допаднала повече е “Съгласни ли сте България да напусне НАТО и ЕС”. Трабва да има някакво възмездие за милионите Хасановци, Еревановци, Бигджорджита, Латита и Трансалпи… А , да, и Потребители-Прогнозисти.

Какво са съгрешили тия Хасановци, Еревановци, Бигджорджита, Латита и Трансалпи… а, да и Потребители-Прогнозисти, че трябва да преживеят възмездие? neprichom.gif
Гласувах с не. Вярно, вноската не е малка, над милиард лева, но времената вече не са мирни.
За ЕС ако имаше въпрос дали да излезем, пак щях да гласувам с не. Време е да опитаме и от меда му, а и нямам нищо против джендърите.
Rat_in_the_house
Във война сме. Определено не е време за никакви референдуми. Сега трябва да спечелим войната. Вътрешните проблеми ще си ги решаваме после.
Hartmann
Каква стана тя, драги ми смехурковци? Хасанчик, бибанчик и прочие алтернативници изведнъжка се оказа, че не искат да излизат нито от НАТО, нито от ЕС. Това предлагам да го кръстим "Синдрома на Корни". Корнелия Нинова, шефка на БСП и русофилка, изпрати синчето да учи в ненавистните САЩ. Детето се изучи в университета в Сан Франциско и сега работи пак в САЩ, в голяма американска корпорация. Иначе Корни е много ЗА Рашка, да не си помислите друго. smile.gif Ама отрочето не го прати в Масковския гасударствен университет.

Тука нашенските алтернативници, колкото и да са алтернативни, но все пак се оказа, че и те изповядват простичкия принцип: "Рашка е велика, джуджака е велик, но ти си дръж парите в долари/евро и ако можеш - прати детето да учи в Оксфорд".

На алтернативниците ще кажа - рано или късно вие ще бъдете наказани. Както обясних на Ереванчик - заради овчедушието ви, заради безбрежното ви лицемерие, заради "неутралността" ви, заради глуповатото ви русофилство, заради фашизоидният ви мироглед и пр. и т.н.

P.S. Гласувам ЗА излизане на България от НАТО. Ако има реален референдум, пак ще гласувам за това, както и за излизане от ЕС.
Hartmann
Цитат(нищ по дух @ 11/04/2022, 20:07) <{POST_SNAPBACK}>
"Диктаторът" е против Шорош и шорошоидите, против джендърите да си развяват байрака и пред децата в детските градини и училища, против левия либерализъм, но е за НАТО:
https://www.google.com/amp/s/www.portfolio....et-531549%3famp

Защо и ние да не сме?

Орбан е същия като нашата Корни. И тя е голяма русофилка, но прати детето си да учи в САЩ. Орбан е още по-зле - той е получавал пари от Сорос докато е учил в Оксфорд. Да, "Отворено общество" му е плащало стипендия. Тогава, докато е лапал от соросовата ръка, на Орбан никак не са му пречили нито Сорос, нито соросоидите. Самият Орбан, като стипендиант на Отворено общество, също е соросоид. Но сега той се нареди на друга хранилка, почна да лапа от друго място и изведнъж Сорос му стана неудобен. smile.gif Гиди мушморок с мушморок. Но едно ще ти кажа, нищ по дух брате - както няма малко бременни и както няма бивши ченгета - така няма и бивши соросоиди. smile.gif
нищ по дух
Цитат(Hartmann @ 12/04/2022, 00:25) <{POST_SNAPBACK}>
Орбан е същия като нашата Корни. И тя е голяма русофилка, но прати детето си да учи в САЩ. Орбан е още по-зле - той е получавал пари от Сорос докато е учил в Оксфорд. Да, "Отворено общество" му е плащало стипендия. Тогава, докато е лапал от соросовата ръка, на Орбан никак не са му пречили нито Сорос, нито соросоидите. Самият Орбан, като стипендиант на Отворено общество, също е соросоид. Но сега той се нареди на друга хранилка, почна да лапа от друго място и изведнъж Сорос му стана неудобен. smile.gif Гиди мушморок с мушморок. Но едно ще ти кажа, нищ по дух брате - както няма малко бременни и както няма бивши ченгета - така няма и бивши соросоиди. smile.gif

Шорош е много опасна личност!
Лично съм засегнат от него в две направления, без значение какво точно.
С Унгария и Орбан се запознах лично много навътре с подробности, като съм искал да знам защо е постъпил така и в тоя случай със Шорош и това е от около 2 години насам , преди това съм чел само информативно. Всичко това го знам много добре.
Като те чета, си за излизане от ЕС и НАТО и аз бях така, когато бях краен националист, само че бях заблуден, както и всички нацисти в момента. Освен това професионалната армия е много по-добра от наборната, а и ние не можем една кола да произведем, сигурно със секири, тояги и волски каруци ще се защитаваме.
Освен това политиката е такава, преди имах възможност да работя за СССР, защото такова беше времето, а сега за европейски страни, а това че сме в НАТО ни отваря други пазари, на които преди не сме имали възможност. Иначе като християнин съм против производството и употребата на каквото и да е оръжие и пиротехника дори, но злото явно навсякъде се преборва само с такава сила , когато стане непоносимо.
Орбан е толкова шорошоид, колкото ти си путьинист.
Финансирал бил, а Орбан лапал бил, глупости.
Да откраднеш милиарди и да дадеш няколко милиона за да объркваш навсякъде положението, където се появиш е голям цинизъм. Корнелия няма нищо общо с Орбан, много далеч стои, а относно за това, което пишеш, те всички са така и самите руснаци, пращат децата си в чужбина, ползват чужда техника, айфоните са им любими, какво да пиша още.
Тарабас
Абсолютно!
Хората създали соросоизма и джендърството като теория би трябвало да се насладят на творението си.
Glo
как ше напускаме нато и еу? вие ме обиждате chef.gif дебилния ни народ обаче точно това заслужава - да напусне нато и да не приеме еврото, щото нали лева ни е голяма работа, щяло да настане голяма скъпотия и да си загубим независимостта laugh.gif щото сега голямо поевтиняване, човек се вмирисва откъм задника или как беше по-точно - зла круша на зъл струг! само едно голямо тектонско плитко земетресение девет бала по скалата на столтенберг ни трябва и всичко ше си иде на мястото, природата сама ше ни подреди, няма кво толкоз да му мислим, всичко ше бъде наред, ше видите! rolleyes.gif
Хасан
Цитат(Hartmann @ 12/04/2022, 00:20) <{POST_SNAPBACK}>
Каква стана тя, драги ми смехурковци? Хасанчик, бибанчик и прочие алтернативници изведнъжка се оказа, че не искат да излизат нито от НАТО, нито от ЕС. Това предлагам да го кръстим "Синдрома на Корни". Корнелия Нинова, шефка на БСП и русофилка, изпрати синчето да учи в ненавистните САЩ. Детето се изучи в университета в Сан Франциско и сега работи пак в САЩ, в голяма американска корпорация. Иначе Корни е много ЗА Рашка, да не си помислите друго. smile.gif Ама отрочето не го прати в Масковския гасударствен университет.

Тука нашенските алтернативници, колкото и да са алтернативни, но все пак се оказа, че и те изповядват простичкия принцип: "Рашка е велика, джуджака е велик, но ти си дръж парите в долари/евро и ако можеш - прати детето да учи в Оксфорд".

На алтернативниците ще кажа - рано или късно вие ще бъдете наказани. Както обясних на Ереванчик - заради овчедушието ви, заради безбрежното ви лицемерие, заради "неутралността" ви, заради глуповатото ви русофилство, заради фашизоидният ви мироглед и пр. и т.н.

P.S. Гласувам ЗА излизане на България от НАТО. Ако има реален референдум, пак ще гласувам за това, както и за излизане от ЕС.

Всичко разбрах, освен едно.
Цитирам този, който наричаш Ереванчик.
"Въпреки, че съм юрист смятам, че Путин трябва да бъде обесен на Червения площад (хайде нека сега ме нарекат русофил), затова което направи."
Този, ако го набарат русофилите, ще го пребият с камъни.

И този, който наричаш Хасанчик, който отговаря на Ереванчик.
Като юрист трябва да знаеш, че е неприемливо Путин да бъде обесен на Червения площад дори да има смъртно наказание в Русия. Не, че не заслужава съдбата на Чаушеску.

Всеки има право на собствено мнение, дори да е глупаво, куме Иване, но никой няма право на измислени факти.
Hartmann
Цитат(нищ по дух @ 12/04/2022, 05:57) <{POST_SNAPBACK}>
Като те чета, си за излизане от ЕС и НАТО и аз бях така, когато бях краен националист

Финансирал бил, а Орбан лапал бил, глупости.

Аз не съм нито краен, нито безкраен националист. Аз просто смятам, че население, което вкарва партии като БСП и Възраждане в парламента и което търпи МОЧА в центъра на столицата си няма какво да прави в НАТО и ЕС.

Що се отнася до това, че било глупост, че Орбан е лапал от Сорос - ето -

Сред облагодетелствалите се от парите на Сорос е самият Виктор Орбан и неговата партия “Фидес”. Милиардерът подкрепя тогавашната радикално-либерална организация с много пари, благодарение на които Орбан и неговите сподвижници издават вестник. Те получават и стипендии, с които да учат на Запад. Самият Орбан заминава за Оксфорд.

Когато националистите в страната започват да критикуват Сорос за това, че подкрепя либералните организации, от "Фидес” бранят милиардера. Те подкрепят и основаването на “Централноевропейския университет” в Будапеща. Близо 30 години по-късно същата тази партия успя да изгони университета от страната.

https://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D...0%BE/a-53604420

Т.е., нищо ново под слънцето - както казах - соросоида си остава соросоид. Лапал сладко от париците на Сорос, а после започнал да лапа от друго място и захапал ръката, която го е хранила. smile.gif Защо така всички са ми еднакви, как може да няма никакво разнообразие сред тая пасмина. smile.gif
нищ по дух
Цитат(Hartmann @ 12/04/2022, 12:53) <{POST_SNAPBACK}>
Аз не съм нито краен, нито безкраен националист. Аз просто смятам, че население, което вкарва партии като БСП и Възраждане в парламента и което търпи МОЧА в центъра на столицата си няма какво да прави в НАТО и ЕС.

Що се отнася до това, че било глупост, че Орбан е лапал от Сорос - ето -

Сред облагодетелствалите се от парите на Сорос е самият Виктор Орбан и неговата партия “Фидес”. Милиардерът подкрепя тогавашната радикално-либерална организация с много пари, благодарение на които Орбан и неговите сподвижници издават вестник. Те получават и стипендии, с които да учат на Запад. Самият Орбан заминава за Оксфорд.

Когато националистите в страната започват да критикуват Сорос за това, че подкрепя либералните организации, от "Фидес” бранят милиардера. Те подкрепят и основаването на “Централноевропейския университет” в Будапеща. Близо 30 години по-късно същата тази партия успя да изгони университета от страната.

https://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D...0%BE/a-53604420

Т.е., нищо ново под слънцето - както казах - соросоида си остава соросоид. Лапал сладко от париците на Сорос, а после започнал да лапа от друго място и захапал ръката, която го е хранила. smile.gif Защо така всички са ми еднакви, как може да няма никакво разнообразие сред тая пасмина. smile.gif

Не знам на каква възраст си, но едно време Партията хранителка изхрани мнозина, а много имат виШо, благодарение на рабфак примерно или от школата на АОНСУ, да вземем да я върнем отново...неблагодарници, не стига че ги хранеше, изучи ги, пък след 10.11.1989 я зачеркнаха.
Орбан е умен човек, за разлика от крадеца Шорош.
Хасан
Цитат(Rat_in_the_house @ 12/04/2022, 00:12) <{POST_SNAPBACK}>
Във война сме. Определено не е време за никакви референдуми. Сега трябва да спечелим войната. Вътрешните проблеми ще си ги решаваме после.

Това е нещо ново. Война ли ни обявиха? Кой? Кои? w00tbrows.gif
Ако имаш предвид войната с Украйна излиза, че ние сме обявили война на Русия, след като нападна Украйна.
Дaни
Цитат(нищ по дух @ 11/04/2022, 19:40) <{POST_SNAPBACK}>
За путьинофилите и заблудените, видеото е от преди 6 години:

https://youtu.be/3EvajBi3T08

За тях втората световна война не е приключила, чува се мелодията на по долинам и по взгорям...

https://youtu.be/CbmC1cNBGzk

Не са много многобройни, всъщност една шепа хора са, тъй че няма от какво да се притесняваш.
Дaни
Цитат(Хасан @ 11/04/2022, 22:24) <{POST_SNAPBACK}>
Гласувах с не. Вярно, вноската не е малка, над милиард лева, но времената вече не са мирни.

А те дали щяха да са мирни досега, ако го нямаше НАТО?
Хасан
Цитат(Дaни @ 12/04/2022, 13:55) <{POST_SNAPBACK}>
А те дали щяха да са мирни досега, ако го нямаше НАТО?

Това е друг въпрос. Може НАТО да си го има, но ние да сме вън от него и да не плащаме вноска.
ЕксГорски
Цитат(Хасан @ 12/04/2022, 13:36) <{POST_SNAPBACK}>
Може НАТО да си го има, но ние да сме вън от него и да не плащаме вноска.

Така, така, Ганьовщина безкрай, или Андрешковщина navikvane.gif
Hartmann
Цитат(нищ по дух @ 12/04/2022, 13:04) <{POST_SNAPBACK}>
Не знам на каква възраст си, но едно време Партията хранителка изхрани мнозина, а много имат виШо, благодарение на рабфак примерно или от школата на АОНСУ, да вземем да я върнем отново...неблагодарници, не стига че ги хранеше, изучи ги, пък след 10.11.1989 я зачеркнаха.
Орбан е умен човек, за разлика от крадеца Шорош.

Може би не си прочел добре, ето отново същата информация от DW:

Каквото и да кажеш - то не отменя горните ясни и прости факти. smile.gif
Хасан
Цитат(ЕксГорски @ 12/04/2022, 14:43) <{POST_SNAPBACK}>
Така, така, Ганьовщина безкрай, или Андрешковщина navikvane.gif

Приемам забележката. Българите по принцип гледаме да минем тънко, ако може без да си плащаме. Помисли, ако тези милиарди вместо за НАТО бяха дадени да се увеличат заплати и пенсии, нямаше ли да е по-добре? Сега вече при тази международна обстановка е добре да сме в НАТО, ако и да струва скъпо.

Я виж какво е казал Зеленски.
По думите му Украйна не е готова да се откаже от територията си. "Мисля, че ако бяхме готови на това, нямаше да има война“, каза Зеленски
Значи понеже управниците на Украйна държат на територията си, Европа трябва да води Студена война заради тях. Не че има нещо лошо да си пазиш държавата, ама защо да искаш други да ти помагат при условие, че не си член на НАТО? Ние плащаме вноски като хамави, а те не, а искат помощи. В Бургас украинци са отказали да си платят сметката в ресторант. Били са длъжни да ги хранят безплатно. Не харесвам навлеци, а украинците са точно такива.
Hartmann
Цитат(Хасан @ 12/04/2022, 11:22) <{POST_SNAPBACK}>
Всичко разбрах, освен едно.
Цитирам този, който наричаш Ереванчик.
"Въпреки, че съм юрист смятам, че Путин трябва да бъде обесен на Червения площад (хайде нека сега ме нарекат русофил), затова което направи."
Този, ако го набарат русофилите, ще го пребият с камъни.

И този, който наричаш Хасанчик, който отговаря на Ереванчик.
Като юрист трябва да знаеш, че е неприемливо Путин да бъде обесен на Червения площад дори да има смъртно наказание в Русия. Не, че не заслужава съдбата на Чаушеску.

Всеки има право на собствено мнение, дори да е глупаво, куме Иване, но никой няма право на измислени факти.

След като никой няма право на измислени факти, защо ти непрекъснато си измисляш "факти", Хасанчик?

Това, че някой искал да обесят джуджака не го прави нерусофил. Няма такова правило, Хасанчик. smile.gif

Тази страна ще се излекува от русофилството когато се прекъснат всякакви търговски, дипломатически и културни връзки с Рашка и когато бъдат премахнати всички паметници тип МОЧА.
Хасан
Цитат(Hartmann @ 12/04/2022, 15:15) <{POST_SNAPBACK}>
Това, че някой искал да обесят джуджака не го прави нерусофил. Няма такова правило, Хасанчик. smile.gif

Хайде куме Иване, разходи се до Москва и се бий в гърдите, че много обичаш Русия. След това обаче кажи няколко пъти на висок глас, че Путин трябва да бъде обесен на Червения площад.
Дaни
Цитат(Хасан @ 12/04/2022, 15:05) <{POST_SNAPBACK}>
Ние плащаме вноски като хамави, а те не, а искат помощи. В Бургас украинци са отказали да си платят сметката в ресторант. Били са длъжни да ги хранят безплатно. Не харесвам навлеци, а украинците са точно такива.

Всъщност те искат да плащат вноски за НАТО и да станат членки на НАТО, но Русия не иска да ги пусне, заради това е тази война, не иска също така да ги пусне да влязат и в ЕС, подали са молба за влизане в ЕС още 1999г., но и до сега още са извън него, представи си, също както и Грузия и Молдова. И стига вече си я рязвавал тая безплатна сметка в ресторант, кой знай кой го е измислил това с цел пропаганда и вие го повтаряте като папагали. az takovata.gif
Хасан
Цитат(Дaни @ 12/04/2022, 15:48) <{POST_SNAPBACK}>
Всъщност те искат да плащат вноски за НАТО и да станат членки на НАТО, но Русия не иска да ги пусне, заради това е тази война, не иска също така да ги пусне да влязат и в ЕС, подали са молба за влизане в ЕС още 1999г., но и до сега още са извън него, представи си, също както и Грузия и Молдова. И стига вече си я рязвавал тая безплатна сметка в ресторант, кой знай кой го е измислил това с цел пропаганда и вие го повтаряте като папагали. az takovata.gif

Това, че не искат да плащат, ми го казват вече няколко човека. Вярно, не съм бил там. Може и да е лъжа. Истина е обаче, че приемаме бежанци от Украйна, за които плаща министерството на туризма.

Искали или не, не са плащали. Като не са плащали, не са защитени от НАТО. Русия няма как да не ги е пуснала. Германия им направи проблем преди години.
Shade
Цитат(Хасан @ 12/04/2022, 05:05) <{POST_SNAPBACK}>
Приемам забележката. Българите по принцип гледаме да минем тънко, ако може без да си плащаме. Помисли, ако тези милиарди вместо за НАТО бяха дадени да се увеличат заплати и пенсии, нямаше ли да е по-добре? Сега вече при тази международна обстановка е добре да сме в НАТО, ако и да струва скъпо.

Я виж какво е казал Зеленски.
По думите му Украйна не е готова да се откаже от територията си. "Мисля, че ако бяхме готови на това, нямаше да има война“, каза Зеленски
Значи понеже управниците на Украйна държат на територията си, Европа трябва да води Студена война заради тях. Не че има нещо лошо да си пазиш държавата, ама защо да искаш други да ти помагат при условие, че не си член на НАТО? Ние плащаме вноски като хамави, а те не, а искат помощи. В Бургас украинци са отказали да си платят сметката в ресторант. Били са длъжни да ги хранят безплатно. Не харесвам навлеци, а украинците са точно такива.

Ако Русия беше мирна, щеше да изполва огромните си приходи от продажба на нефт и газ не за разработка, производство и трупане на оръжие, а за създаване на модерна икономика и цивилизована инфраструктура за населението си. Тогава щеше да е толкова интегрирана в цивилизования свят, че нямаше да има не само нужда, но дори идея за водене на кървави грабителски войни в средновековен монголски стил. Където руснаците крадат и влачат като мародери съвременна електроника от разрушените домове на избитото от тях цивилно население. А самата Русия щеше да е водещ създател на нови технологии и напредък. Руснаците са стойностен народ, вечно мачкан и манипулиран от авторитарни перверзни диктатори. Отчаян народ, намирал отдушник само в масовия алкохолизъм.
Тогава и Европа нямаше да има необходимост да прахосва средства за въоръжаване на отбранителен Алианс като НАТО, нито от членски вноски в Алианса.
Не успеят ли украинците в близка перспектива с помощта на Запада да избият зъбите на това милитаристично чудовище, постигне ли Путин целите си, руската армия неизбежно ще продължи настъплението си на Запад. Точно както СССР е планирал в кр аяна Втората световна война. победен "освободителен" поход на Запад до Атлантика. Но десантът на Съюзниците в Нормандия спира съветското настъпление в Германия, като отстъпват мирно Източна Европа на СССР за компенцация.
Хасан
Цитат(Shade @ 12/04/2022, 16:01) <{POST_SNAPBACK}>
Ако Русия беше мирна, щеше да изполва огромните си приходи от продажба на нефт и газ не за разработка, производство и трупане на оръжие, а за създаване на модерна икономика и цивилизована инфраструктура за населението си. Тогава щеше да е толкова интегрирана в цивилизования свят, че нямаше да има не само нужда, но дори идея за водене на кървави грабителски войни в средновековен монголски стил. Където руснаците крадат и влачат като мародери съвременна електроника от разрушените домове на избитото от тях цивилно население. А самата Русия щеше да е водещ създател на нови технологии и напредък. Руснаците са стойностен народ, вечно мачкан и манипулиран от авторитарни перверзни диктатори. Отчаян народ, намирал отдушник само в масовия алкохолизъм.
Тогава и Европа нямаше да има необходимост да прахосва средства за въоръжаване на отбранителен Алианс като НАТО, нито от членски вноски в Алианса.
Не успеят ли украинците в близка перспектива с помощта на Запада да избият зъбите на това милитаристично чудовище, постигне ли Путин целите си, руската армия неизбежно ще продължи настъплението си на Запад. Точно както СССР е планирал в кр аяна Втората световна война. победен "освободителен" поход на Запад до Атлантика. Но десантът на Съюзниците в Нормандия спира съветското настъпление в Германия, като отстъпват мирно Източна Европа на СССР за компенцация.

САЩ правят и едното и другото.

Представи си най-лошият вариант, че отцепи цяла Източна Украйна, а не само републиките. Западна ще остане като буфер, макар и неутрална. Русия няма сили да завладее Европа.
Shade
Цитат(Хасан @ 12/04/2022, 06:49) <{POST_SNAPBACK}>
САЩ правят и едното и другото.

Представи си най-лошият вариант, че отцепи цяла Източна Украйна, а не само републиките. Западна ще остане като буфер, макар и неутрална. Русия няма сили да завладее Европа.

Глупости. И в най-провинциалното американско ранчо има асфалт, електричество, газ, течаща вода, Интернет, електроника, транспорт и никой не ходи на война, за да се снабдява с такива неща.
Може да се говори много за политика, икономика, професионална армия и въоръжение в САЩ, но не си струва това да се прави в рамките на целенасочено изместване на дискусията към "Ама да не забравяме, че в САЩ бият негрите. Нека говорим за това, вместо за Русия!"

Русия може и да няма сили да глътне Европа на една хапка, но може да предизвика продължителна изтощителна разоряваща за Запада световна война (дори да не е ядрена). А Русия така или иначе си е разорена. Където наред с непрестанните стълкновения с професионалната армия на НАТО, руснаците да вършат с цивилното население нещата, които вършат в Украйна.
За Путинокрацията човешкият живот не е ценен, няма стойност. На собствения народ, използван като наборни войници, се гледа не като на хора, а като на бездушно сечиво, безличен инструмент за постигане на цели.
Shade
Цитат(Хасан @ 12/04/2022, 05:54) <{POST_SNAPBACK}>
Истина е обаче, че приемаме бежанци от Украйна, за които плаща министерството на туризма.

Не знам как се приемат украински бежанци в България, но в Полша, колкото и да е странно, почти 5 милиона украински бежанци не са настанени в бежански лагери на палатки. За разлика от сирийските бежанци, хората ги приемат по домовете си.
wal
Цитат
Ако има реален референдум, пак ще гласувам за това, както и за излизане от ЕС.

Те реалните референдуми бяха.........три.Аз ги броя толкова, ако не съм прав някой да ме поправи.
Първият беше през 1997г.След като служебното правителство подаде молба за членство в НАТО, имаше избори за НС.Във външнополитическата си предизборна платформа една от партиите беше категорично "за" влизане в НАТО.Имаше и партия, която предпочете да се ослушва.Изборите спечели тази, която беше "за" НАТО.
Упражнението се повтори през 2001г. на редовните избори за НС.Спечелилата партия НДСВ не само беше "за", но и работи усърдно и ни вкара в НАТО.
На миналогодишните избори антиваксарската и антинатовска копейкинова партия надмина себе си като надмина заветните 4% и влезе в НС.
Колко още по-реално да е допитването!?
Питето
Ти не разбираш, те "подкопават врага отвътре" и ще гласуват да си стоим в ЕС и НАТО, а те да си останат "внедрени". Точно като малките русначета, дето масово мечтаели да станат руски шпиони в Европа.
Питето
Студена, икономическа война, с високи цени за тези дето не ги засягало... Ти пак за пушки и танкове ли си мислиш?
нищ по дух
Цитат(Hartmann @ 12/04/2022, 14:50) <{POST_SNAPBACK}>
Може би не си прочел добре, ето отново същата информация от DW:

Каквото и да кажеш - то не отменя горните ясни и прости факти. smile.gif

Явно ти не ме разбра.
Шорош е дал пари и Орбан и Фидес са ги прибрали. Когато са ги взели е имало цел, целта е постигната. Шорош продължава обаче да налива, сега мой човек, взе парите, взехте парите, ама има и следващо ниво, което трябва да минете, сещаш ли се?
Та затова ти дадох пример за Партията хранителка, изучи толкова народ, деца, внуци и правнуци, вероятно си от правнуците или пра-правнуците, които по един или друг начин са се облажили или ползват облагата на родителите си от партийното корито, връщайте парите на тези, които са ви изхранили и изучили, вдяваш ли?
Та намериха един депутат от Фидес от Европарламента, на парти с гейове, където нали се сещаш, че няма как някой да изпее, ама по време на Ковид се случва всичко, както и във Великобритания по време на Ковид, та някакъв, който е в партия бореща се да няма джендъри в Унгария е на гей парти, голям резил нали? Само че Орбан си го каза, те не са срещу хората навършили пълнолетие да станат, ако толкова искат такива, а срещу това джендърството да се внедрява още в детските градини и училища и да се приема за нормално, т.е. ненормалните да си налагат волята на останалите, разбираш ли разликата от това да те направят джендър и от това като станеш пълнолетен да си го избереш щом ти харесва? Е Шорош това искаше и затова беше изгонен. А референдума на 3 април съвместно с изборите за парламент показа какво искат 3 милиона пълнолетни унгарци.
Шорош финансира и украински групи, ще ги покажат кои са, освен джендърските организации. Хартман, ако някой ти дава пари за да учиш в някой университет, защото нямаш възможност, а имаш голямо желание, за да се развиваш в някаква желана област и да си и в полза на семейството, държавата и обществото, би ли приел?
И след това започвайки дейността си и след известно време, тоя някой дойде и ти предложи пари за да се развива друга дейност прикривайки се като защитна организация за правата на педали и травестити, като се промият детските мозъци, ще приемеш ли?
Ще приемеш ли и накрая, като всичко ненормално стане нормално и ти да станеш гей, сина ти гей, дъщеря ти лесбийка?
Много яко, А?

P.S.
Освен джендърството и бежанците също са причина.
А Орбан е казал, че може да върне парите, които са му дадени за да учи, на фондацията на Шорош:
https://bbj.hu/budapest/culture/history/laz...n-snub-of-soros
Мислиш ли, че на Шорош му трябват?
Той пак е дал 1 милион заради коронавируса, дали са ги взели?
Хасан
Цитат(Shade @ 12/04/2022, 17:28) <{POST_SNAPBACK}>
Глупости. И в най-провинциалното американско ранчо има асфалт, електричество, газ, течаща вода, Интернет, електроника, транспорт и никой не ходи на война, за да се снабдява с такива неща.
Може да се говори много за политика, икономика, професионална армия и въоръжение в САЩ, но не си струва това да се прави в рамките на целенасочено изместване на дискусията към "Ама да не забравяме, че в САЩ бият негрите. Нека говорим за това, вместо за Русия!"

Русия може и да няма сили да глътне Европа на една хапка, но може да предизвика продължителна изтощителна разоряваща за Запада световна война (дори да не е ядрена). А Русия така или иначе си е разорена. Където наред с непрестанните стълкновения с професионалната армия на НАТО, руснаците да вършат с цивилното население нещата, които вършат в Украйна.
За Путинокрацията човешкият живот не е ценен, няма стойност. На собствения народ, използван като наборни войници, се гледа не като на хора, а като на бездушно сечиво, безличен инструмент за постигане на цели.

Имах предвид, че САЩ дават много пари за армията си над 700 милиарда доколкото си спомням, но са развити технологично и в останалото. На мен лично не ми харесва животът там, тъй като много се бачка, но това е лично мнение. На много хора им допада.
Русия няма сили да превземе за два месеца Украйна, а ще воюва със Запада. Възниква въпросът кой има интерес от войната в Украйна и отговорът е тези, които снабдяват армията и тези, които ще се облажат от санкциите срещу Русия. Какво би станало, ако вместо Путин президент на Русия беше демократ и хуманист? Нямаше да има нужда от такива огромни военни бюджети включително и в самата Русия. Сега обаче военните бюджети ще се изстрелят нагоре. Я, какъв джакпот удрят компаниите, които изпълняват обществени поръчки за армията.
Хасан
Цитат(Shade @ 12/04/2022, 17:35) <{POST_SNAPBACK}>
Не знам как се приемат украински бежанци в България, но в Полша, колкото и да е странно, почти 5 милиона украински бежанци не са настанени в бежански лагери на палатки. За разлика от сирийските бежанци, хората ги приемат по домовете си.

Гледах днес един клип как ги приемат в Швейцария. В бункери с много легла в стаите без никакъв лукс. Вярно чисто и подредено беше. Който иска нека да приема бежанци в дома си. Нали няма да натежи на бюджета.
Quaker between your quarks
НАТО освен отбранителна организация, и отделно е цивилизационен избор.
Ако трябва да го обяснявам, значи тия са прости.
А даже не съм гей, не съм евреин, но леко съм негър. rolleyes.gif
Shade
Цитат(Хасан @ 12/04/2022, 09:38) <{POST_SNAPBACK}>
На мен лично не ми харесва живота в САЩ, тъй като много се бачка, но това е лично мнение. На много хора им допада.
Русия няма сили да превземе за два месеца Украйна, а ще воюва със Запада. Сега обаче военните бюджети ще се изстрелят нагоре. Я, какъв джакпот удрят компаниите, които изпълняват обществени поръчки за армията.

Колко време си бачкал в САЩ, та знаеш, че много се бачка? С коя страна го сравняваш, където се живее сладко без бачкане?

Русия може и да иска да си воюва със Запада, защото друго занимание си нямат. Но на Запада никак не им се воюва. Мирният живот е сладък, става все по-сладък, и предпочитат да живеят, не да загиват трагично като жертви на войни. Така че на по-голяма почит са компаниите, които изпълняват технически поръчки за услаждане на живота пред компаниите с военни поръчки. Но очевидно на този етап няма алтернатива. Пазарната икономика работи, има търсене, следва предлагане...
Quaker between your quarks
Една рускиня, прави пелмени вкъщи. Паднахме цузамен, терена е недовършен.
Или тя се напи първа, или аз. Въпроса е, че знам "Бородино" наизуст, от край до край, - скажи ка дядя....и пея маршове, по далинам, и по взгорям..
И много се впечатли. Паднахме вместе, а щяхме се качваме. По стълби, ма то не е лесно. Вика, ти по голям руснак от руснаците. laugh.gif
Hartmann
Цитат(нищ по дух @ 12/04/2022, 18:39) <{POST_SNAPBACK}>
Партията хранителка, изучи толкова народ

с изборите за парламент показа какво искат 3 милиона пълнолетни унгарци

хахах 453.gif Разбира се, нищий брате, разбира се, че Партията е изучила всички, тя е дала салам на бай Пенчо и гащи на леля Пена, а освен тва "построи две Българии". smile.gif

Нека ти кажа как Партията изучваше всички - един студент от вътрешността на страната, ако искаше да учи в Софийския университет, мама и тати се бъркаха с пари колкото за един тогавашен двустаен апартамент. Защото 5 години отрочето трябваше да живее на квартира (в общежитията местата бяха много ограничени, но и там също не беше безплатно), а освен това трябваше и да се храни 2-3 пъти на ден, да си купува учебници и други учебни помагала и материали, па и малко парици за джобни да му останат, па и пари за трансторт и пр. и т.н. Едно към друго - между 1500 и 2000 лева годишно (и това е минимума) или, както казах - колкото струваше тогава един апартамент за 5 години обучение А иначе - да - не се плащаше такса за семестъра. smile.gif То и лечението беше "безплатно". Само че, както казват руснаците - безплатно е само сиренето в капана за мишки. smile.gif

Що се отнася до изборите - и Хитлер също е спечелил властта на избори, както и джуджака ги печели. И какво трябва да ни говори това? smile.gif

За гейовете и лесбийките - за добро или за лошо, нищий брате, това, което знам от хомосексуални хора е, че те не избират дали да са такива, а още в ранния пубертет са чувствали привличане към собствения пол. Статистиката казва, че във всяка една популация има хомосексуални между 3 и 5 процента. И нищо не може да се направи с това. smile.gif
Hartmann
Цитат(Хасан @ 12/04/2022, 15:30) <{POST_SNAPBACK}>
Хайде куме Иване, разходи се до Москва и се бий в гърдите, че много обичаш Русия. След това обаче кажи няколко пъти на висок глас, че Путин трябва да бъде обесен на Червения площад.

Това е все едно някой да извика, че обича Германия и германците, но че Хитлер е трябвало да бъде унищожен. И какво доказва това? smile.gif
нищ по дух
Цитат(Hartmann @ 12/04/2022, 20:32) <{POST_SNAPBACK}>
хахах 453.gif Разбира се, нищий брате, разбира се, че Партията е изучила всички, тя е дала салам на бай Пенчо и гащи на леля Пена, а освен тва "построи две Българии". smile.gif

Нека ти кажа как Партията изучваше всички - един студент от вътрешността на страната, ако искаше да учи в Софийския университет, мама и тати се бъркаха с пари колкото за един тогавашен двустаен апартамент. Защото 5 години отрочето трябваше да живее на квартира (в общежитията местата бяха много ограничени, но и там също не беше безплатно), а освен това трябваше и да се храни 2-3 пъти на ден, да си купува учебници и други учебни помагала и материали, па и малко парици за джобни да му останат, па и пари за трансторт и пр. и т.н. Едно към друго - между 1500 и 2000 лева годишно (и това е минимума) или, както казах - колкото струваше тогава един апартамент за 5 години обучение А иначе - да - не се плащаше такса за семестъра. smile.gif

Що се отнася до изборите - и Хитлер също е спечелил властта на избори, както и джуджака ги печели. И какво трябва да ни говори това? smile.gif

За гейовете и лесбийките - за добро или за лошо, нищий брате, това, което знам от хомосексуални хора е, че те не избират дали да са такива, а още в ранния пубертет са чувствали привличане към собствения пол. Статистиката казва, че във всяка една популация има хомосексуални между 3 и 5 процента. И нищо не може да се направи с това. smile.gif

А тези пари от къде са, кой позволи да бъдат заработени, кой създаде условия за да бъдат заработени, кой? Партията с главно П.

Е дали са 3, 5 или повече е без значение, проблема е че може да станат и 20, а при едно проучване, вездесъщи учени са доказали, че не трябва да минава 25 процента, е сега експеримент с хората ли ще правят, вместо да лекуват, защото това може да се излекува и има хора излекувани или те просто го считат за нормално и няма нужда от лечение, може и да е така, ама да обличат момчета с женско облекло в детската градина за да... гнусно е просто, правят го в детски градини, в Швеция и другаде сигурно, заради джендърски програми.
Thursday Next
Вноската ни за НАТО е над милиард лева? Откога? Според сайта на алианса, годишният му бюджет и пряко изпълняваните програми възлизат на 2,5 милиарда евро. От тях ние да даваме една пета ли, казваш?

Ето тук, в раздел "direct funding".

https://www.nato.int/cps/en/natohq/topics_67655.htm
Тарабас
Защо разваляш на колегата раздумката с тези линкове?
Хасан
Цитат(Питето @ 12/04/2022, 18:21) <{POST_SNAPBACK}>
Студена, икономическа война, с високи цени за тези дето не ги засягало... Ти пак за пушки и танкове ли си мислиш?

Не и аз мисля за икономическа война. Но я започваме ние, не Русия.
Хасан
Цитат(Shade @ 12/04/2022, 20:00) <{POST_SNAPBACK}>
Колко време си бачкал в САЩ, та знаеш, че много се бачка? С коя страна го сравняваш, където се живее сладко без бачкане?

Русия може и да иска да си воюва със Запада, защото друго занимание си нямат. Но на Запада никак не им се воюва. Мирният живот е сладък, става все по-сладък, и предпочитат да живеят, не да загиват трагично като жертви на войни. Така че на по-голяма почит са компаниите, които изпълняват технически поръчки за услаждане на живота пред компаниите с военни поръчки. Но очевидно на този етап няма алтернатива. Пазарната икономика работи, има търсене, следва предлагане...

Сладко без много бачкане? Дори в България може.

Има търсене, защото има войни. Ако нямаше войни, нямаше да има търсене.
Защо не си изберат по-слаб противник тогава. Това да воюваш с НАТО е самоубийство. Не мисля, че са такива идиоти.
Shade
Цитат(Хасан @ 12/04/2022, 12:31) <{POST_SNAPBACK}>
Сладко без много бачкане? Дори в България може.

Има търсене, защото има войни. Ако нямаше войни, нямаше да има търсене.
Защо не си изберат по-слаб противник тогава. Това да воюваш с НАТО е самоубийство. Не мисля, че са такива идиоти.

А в САЩ не може, викаш. Бива.

Как тъй ще воюват къде да е? Избрали са си противник, където има порцеланови тоалетни за крадене. Военна стратегия на монголската орда се нарича.
Хасан
Цитат(Shade @ 12/04/2022, 22:54) <{POST_SNAPBACK}>
А в САЩ не може, викаш. Бива.

Как тъй ще воюват къде да е? Избрали са си противник, където има порцеланови тоалетни за крадене. Военна стратегия на монголската орда се нарича.

Може и да може, но не познавам такива. А и там много бият през ръцете за укриване на данъци. Ама много.

Добре де, да им изпращат всеки месец тоалетни чинии и да мирясат. w00tbrows.gif
Rat_in_the_house
Не я започваме ние. Нападнаха ни. Като нападна Украйна, Русия нападна около половината свят, защото застраши световната система за доставка на стоки и създаде опасност от глад сред най-малко милиард човека по планетата.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.