ЕксГорски
05/06/2025, 10:22
Честито!
Европейската Комисия реши, че България е изпълнила всички необходими условия.
От догодина няма да имаме нужда да сменяваме евро за левове!
А протестите ... Протестиращи винаги и за всичко ще има - къде по поръчка, къде по безмозъчност!
Честито!
Европейската Комисия реши, че България е изпълнила всички необходими условия.
От догодина няма да имаме нужда да сменяваме евро за левове!
А протестите ... Протестиращи винаги и за всичко ще има - къде по поръчка, къде по безмозъчност!
Като става дума за протестите срещу въвеждане на еврото, движеща сила на тези прости е простолюдието, простичките хорица. Лишени от способност да разсъждават и съответно виждащи не по-далеч от носа си, простите задължително са вярващи. Вярващи в конспирации, в кръмарски тези, в политико-икономически "философски" концепции, развивани от любимите им идиоти, включително истериите на истерично кресливия про-рашистки фюрер Костя Копейкин.
Положителният момент, обаче, е развлекателната страна на простичките. Потвърждавано например с наивните откъснати от реалността "доводи", предлагани от Баето и Попето.
Бай Ганьо
05/06/2025, 14:31
.....развивани от любимите им идиоти, включително истериите на истерично кресливия про-рашистки фюрер Костя Копейкин.
Ти си по-зле от този когото плюеш.
Все копейки, путин и диктатори са ти в главата.
аааааа... таман поразхвърлях няколко тежко дебилни леваджии дето плашат с еврофалит, война с русия и кво ли още не.. , както знаете европа се разпада, еврото се срива, от германия изтекъл таен списък, дето германия трябвала да напусне еврото до две години най-късно щото се оказало провал и финансова пирамида, първите обирали парите на последни приети и дим да ги няма

обиждат ме хората, че съм тъп, пък аз се държа културно поради доброто си възпитание, макар и да ви подшушна под секрет, че родителите ми така и не ме възпитаха на нищо, бях като някъв невидим човек в техните очи, май нежелано първо дете, майка ми даже правила опити да се отърве от мене, ма не са ми казвали, иначе го издрънкала на дъщеря ми
цък
Ти си по-зле от този когото плюеш.
Все копейки, путин и диктатори са ти в главата.

Развлекателно е убедителното ти самодоказване като говорител на простите. С голословни изявления на вяра, инфантилно представящи "
Ти си лош! Много, много, лош!"
а вие знаете ли, че има българи които си купуват обувки от тик ток

един се жалва днес, че си поръчал обувки от тик ток и онее му пратили на телефона някъв код дето уж да го проверят дали номера му е истински, и се жалва, че в един момент май установил, че ако го потвръди, щял да одобри да му теглят пари от картата, вика - тее са пълни мошеници

в допълнение и аз го наругах яко, тоа вика, че и друг си купувал обувки от тик ток и всичко било точно
Alexfield
05/06/2025, 20:06
Що не кажеш вие там в Зулусия кога ще започнете да използвате БРИКС валутата и как ние от ЕС ще ви дишаме праха
Я пак, ама си вземи калкулатора, че ти е трудно смятането. Значи Варна, бастион на рускоидиоти, в топъл почивен ден успяват да извадят 3% протестиращи.Това при корава организация, щото е същата, от събирането на подписите и ЕГН-тата. София, още по-зле — някакви си 8 промила на протеста, пак при слънчево време. И тези смешни цифри при наличието на 80% дебили в територията по професора. Как пък не можаха да прилъжат поне едни 10-15%, ми го добутаха до промили, а? Май и дебилите схванаха защо не им изгарят спестяванията и бензина поевтинява, и са вървежни из гръцко и турско, а не като по жанвиденово време.
Абе да праща кода, нали тези в Тик-Ток не са еврогеюве и меки китки и не ги вълнуват разни европодобни валути...
а я играю на гармошки
ама първо свърших огромна работа, купих си компресор за помпене на гуми, карах кросоувърчето на дъщерята на гумажия, че постоянно спада едната и лампата на таблото за налягането постоянно свети, една метална пластина забита и един пирон, сметките още са в лева - 32 лв за две лепенки, баланс и нов вентил за всеки случай, напомпих си и гумите на колелото, карам колело като луд, ма не съм го карал отдавна, и си напомпих едната гума на мойта кола и ме домързя, другите три - утре! взех си водка и цигари, надух си климатика в къщи и съм готов да разпусна! като казах колело и се сетих за бай генйо и африканските черни потни негри, сигурно като мине край него негър с колело и вонята от негъра се носи още поне 14 километра след него
цък
хехе, очаквах водопади от псувни, киртака се измъкна само с едно хилещо бай ганьовско емотиконче
аааа, имаме си продължение, тоя май се кани да ме убие
така си и очаквах
мноо агресивни тее копейки бе, и как са напълнили нета с фалшиви снимки на етикети уж от бг магазини как стока за 20 лв, вече е с цена 20 евро

хората масово вярват и знаете ли защо? щото както обичам често да ви повтарям са тежко дебилни

не съм вярвал чак толкоз в руската пропаганда, ама явно доста рубли се наливат в българия

бе кво съм седнал да се ядосвам, нека дебилите си примират от страх ква скъпотия ги чака, тя е за тях тая пропаганда, 6 милиона държава с 2,3 милиона бесни дърти пенции, дето постоянно държавата тегли заеми да им плаща големите пенсии, да пукат там от страх, колкото повече измрът, толкова по-добре
аааа, имаме си продължение, тоя май се кани да ме убие
така си и очаквах

Тоя звучи съвсем като Бай Ганьо, дето беше писал "
Като не ти харесват руснаците, грабвай Калашника и бягай в окопита да се биеш на страна на украинците!"
Простите хорица, които не виждат по-далеч от носа си и чиито представи по аналогия със себе си са ограничени до общи работници, нямат идея, че воюването става не само в окопите.
Точно както навремето един бачкер, "герой на социалистическия труд" се беше изхвърлил, че само той твори благата с работата си на струга. С която хранел готованците-инженери в завода, които не произвеждали нищо. В представите му стругът, материалите и реализацията на готовата продукция са даденост от небето. Толкова им им е пипето на простите.
Като си балама, ако не те излъжат другите, че е скъпо, сам се лъжеш че е евтино. Една голЕма веригА пусна етикети с левове и евро, и баламурниците — юруш на промоциите, щото гледат левовата цена наполвина...
Alexfield
09/06/2025, 20:31
Тънко си минал ти с 32 лева за пирон и пластина в гумата.
Ние тук с кака имахме случка малко преди края на зимата - рапидка. Ама забита леко странично, та не подлежи на ремонт. И трябваше нова гума, а те зимните така или иначе им беше последен сезон, та взехме 4 - да са ни готови за другата зима.
П.П. Каруцата си идва в комплект с компресор. Ама още е девствен. За 5 години веднъж не съм го ползвал. Карам до съседното село да помпам на бензиностанцията. Имаме си бензиностанция баш пред нас, ама за две години все не могат да си поправят компресора за гуми
Бай Ганьо
10/06/2025, 14:33
Тук на всяка бензиностанция черният бензинджия ти оправя проблема само за 5 лева.
Нормално, колкото по-бедни, толкоз по-скъпо. У нашенско, помпането на гуми е безплатно. Дори на Гло му е дошло в повече безплатното и го е ударил на питиета.
То хубаво, ама леко прибързано. Нищо де, и за бързам да понакупя някой имот докато още ги дават срегщу левове и чужденците не гледат насам. Пък тези с байряците по площадите ще ги свият набързо, като дойдат европейци с еврА да купуват имоти в евро, ама по техните критерии, щото нали "щом са с евро, значи са в Европа и си струва". Подозирам че и вакнинираните антиваксъри в момента правят същото...
А протестите ...
Бог дал, Бог взел. Да се слави името Господне!
Бог дал, Бог взел. Да се слави името Господне!

Това е наистина вълнуващо и много важно. Особено като се има предвид как всички тук с мисъл за Бога заспиват, с мисъл за Бога се събуждат.
Ама кой Бог следва да бъде славен, твоя Бог, Богинята на Търсача или целия пантеон от индийски Бози и Богини?
Нито е вълнуващо, нито кой знае колко важно. Намалят заплатите на българите наполовина. Явно се налага. Империята изнемогва. След пет години може да „приемем” и британския паунд - примерно ако нещо се случи с Евросъюза - загуба на доверие, разпадане и пр. И пак да направим крачка „напред”. Но това са нормални процеси в една империя, която обещава светло бъдеще, което никога не идва. Явно няма друг начин да се имитира прогрес. Евтини хватки, подкрепяни от още по-евтина пропаганда.
Относно вярата, съдиш за хората по себе си. И само си търсиш оправдания да не вярваш. Българите сме запазили относително голяма чистота за тези 2000 г. римско робство. Ще видим след прехода към демокрация как ще е. И той се очертава да е 2000 г. Или малко повече. Като дойде Светлото бъдеще може би.
Нито е вълнуващо, нито кой знае колко важно. Намалят заплатите на българите наполовина. Явно се налага. Империята изнемогва. След пет години може да „приемем” и британския паунд - примерно ако нещо се случи с Евросъюза - загуба на доверие, разпадане и пр. И пак да направим крачка „напред”. Но това са нормални процеси в една империя, която обещава светло бъдеще, което никога не идва. Явно няма друг начин да се имитира прогрес. Евтини хватки, подкрепяни от още по-евтина пропаганда.
Относно вярата, съдиш за хората по себе си. И само си търсиш оправдания да не вярваш. Българите сме запазили относително голяма чистота за тези 2000 г. римско робство. Ще видим след прехода към демокрация как ще е. И той се очертава да е 2000 г. Или малко повече. Като дойде Светлото бъдеще може би.
Много ценна проповед.

И няма как да не е така на фона на многократното подчертаване на убедителната ти самооценка "
Бог ме е кръстил мъдрец. Аз вярвам на Бога". Разбира се, липсата на абстрактно мислене до степен буквализъм с несхващане кога те пързалят, не изключва мъдростта. Дори Слънцето има петна.
Имаш предвид Римската империя, от която произхождат българските цигани, нали? Дето била вечна. А къде поставяш надигащата се Рашистка империя на "добродушните братушки"?
Което постулираш, е вярно, благодарение на самопрокламираната ти мъдрост. Потвърждавано от всеки твой бисер:
"
С вяра в Бог печелим здрав разум. Това е вярата".
"
В днешно време всички са вятърничави, заети само с удоволствията си. Време е боговете да се намесят със здрава ръка".
Интересно дали с мъдрост стигна до изводите в проповедта си. Или ги намери
писани и ги
прочете. Като този шедьовър от форума на бавноразвиващите се:
"
Не е глупост, че земята е плоска. Писано е, значи е истина".
Бай Ганьо
11/06/2025, 14:30
Аз не говоря за помпане на гуми.
Аз не говоря за помпане на гуми.
Да, знаем. Гумите са алегория.
Говориш за навеждане. Редовно говориш са навеждане.
В случая уточняваш, че се навеждаш не само пред империи, но дори и пред негри.
Ето те как беше обяснил навеждането си:
Както и да лаете тук, така правят империите.
А дали това е правилно или не, дали ви харесва или не - на кой му пука.
Най-малкото на мен.Накратко, с други думи казваш: "
Дали ми харесва или не, навеждам си се покорно и толкова".
ЕксГорски
11/06/2025, 16:45
Вие обръщате всяка тема на заяждания помеждуси!
Вие обръщате всяка тема на заяждания помеждуси!

Не бих го формулирал така. Можеш сам да провериш дали Бай Ганьо при всяко обръщение към мен не представя друготочкова ("другата гледна точка") критика.
Доброто възпитание изисква придържане към стила на изразяване на опонента с цел улесняване възприемането му на нормалната гледна точка.
Интересно дали с мъдрост стигна до изводите в проповедта си. Или ги намери писани и ги прочете.
С мъдрост. Не обичам да чета глупостите в интернет. Съзерцавам самите неща.
И това не е проповед, а мнение.
Всъщност си прав, донякъде. Приемането на еврото го има описано в народна приказка. „Новите дрехи на царя”.
С мъдрост. Не обичам да чета глупостите в интернет. Съзерцавам самите неща.
И това не е проповед, а мнение.
Всъщност си прав, донякъде. Приемането на еврото го има описано в народна приказка. „Новите дрехи на царя”.
Мъдро съзерцание или мнение (каквото там). Няма шест-пет.
Само дето от народната приказка не става ясно приемането на еврото глупост ли е или мъдрост. Може би е нужна проповед по въпроса...
Вяра=глупости. Поне написаното от твоя милост е точно по това равенство. Правиш ли разлика между "намаляване на заплатата наполовина" и "преизчисляване на заплатата от лева в евро"? Или вярата е закъсала толкова много, че опряхте до платено тролене. Не ми отговаряй, ще се омажеш повече...
Новите дрехи на царя, са поучителни за рекламата и стадото, подкарано от мошениците. И в психологията го има описано и се ползва повсеместно. При приемане на еврото вместо собствената валута е повече математика, финанси и икономика, обаче такива неща няма в народните приказки, защото народа не отбира от такива неща.
Аре бонус, протестите срещу еврото и за запазване на лева, имат общо с едни огромни суми в лева, които са неизпрани. Сещашсе, тези могат да купят и царя и дрехите му, при това нЕколко пъти. А е истина, щото обменните бюра вдигат курса на еврото, щото имало огромно търсене. За тези, които са по-далече от ситуацията, БНБ и търговските банки (и пощата) ще обменят лев-евро по фиксиран, нисък курс, обаче обменените суми ще стигнат до НАП (данъчните). В момента, през чейнчбюрата се обменят левове в евро, като до НАП не достигат имената на обменящите, което си е чисто обръщане на рушвети и други неизпрани левове в евро.
Та какво виждаш, какво си мислиш и каква е реалността са различни неща.
Вяра=глупости. Поне написаното от твоя милост е точно по това равенство. Правиш ли разлика между "намаляване на заплатата наполовина" и "преизчисляване на заплатата от лева в евро"? Или вярата е закъсала толкова много, че опряхте до платено тролене. Не ми отговаряй, ще се омажеш повече...
Вероятно и на теб ще ти възрази с дежурното "
Относно вярата, съдиш за хората по себе си. И само си търсиш оправдания да не вярваш".
В селските кръчма се подвизават едни "селски интелигенти", които ерудирано съобщават на простолюдието "Истината" как с въвеждането на еврото цените ще се удвоят. Защото властимащите тарикати в БГ и ЕС потривали ръце в очакване на удобния момент да им приберат парите. Обаче селските интелигенти и фюрерът Костя Копейкин са наясно с тази схема. Необразованото простолюдие е по-умно и по-проницателно от образованите, защото вярва.
Така че мъдрото заключение "
С вяра печелим здрав разум" има основание.
Искаш да ти разтълкувам приказката?
Или искаш проповед?
То и не знам какво да ти отговоря. Платен трол съм значи. По-добре кажи, че съм прост.
Искаш да ти разтълкувам приказката?
Или искаш проповед?
Ще бъдеш ли изненадан да научиш, че не искам абсолютно нищо? Проповядвай си, както намериш за добре: тълкуване на билейски цитат, научен анализ на връзката между дрехите на царя и еврото, ти си решаваш.
Необразованото простолюдие е по-умно и по-проницателно от образованите, защото вярва.
Според приказката, адаш, „необразованото простолюдие” не вярва, а вижда. Това е и поуката. Нали ме попита мъдрост ли е или глупост квототамбеше, и отговорът е: „Според човека”. За един ще е мъдрост, за друг - глупост. Моето мнение е, че простите ще виждат най-ясно нещата.
Моето мнение е, че простите ще виждат най-ясно нещата.

Значи
Истината е "
С простотия към прогрес".
Мъдро. Намам възражения.
То и не знам какво да ти отговоря. Платен трол съм значи. По-добре кажи, че съм прост.
Може ли аз да кажа?
Вярващ си. Това е категория високо над троловете, платени или безплатни, и високо над простите.
"
С вяра печелим здрав разум и мъдрост".
Та какво виждаш, какво си мислиш и каква е реалността са различни неща.
Съгласен. Нещата са много, много големи. И много сложни.
Вярващ си.
Благодаря, адаш.
Печелиш бонус-цитат от Гита:
БГ ІV.39: Вярващият човек, който е овладял сетивата си и се стреми към познание, постига това познание. Когато постигне познанието, той незабавно постига и висшия покой.
Знаеш как е в религиите. Всичко се решава наесен.
Печелиш бонус-цитат от Гита:
БГ ІV.39: Вярващият човек, който е овладял сетивата си и се стреми към познание, постига това познание. Когато постигне познанието, той незабавно постига и висшия покой.
От твоя цитат се разбира, че Търсачът е по-вярващ от теб. Овладял е сетивата си и е постигнал най-високото познание и покой: Атман, притежаващ всички познания във Вселената.
Тази сутрин Търсачът разкри познанието, че за онзи, който е вдигнал цукалото с Жива вода, всеки ден е почивен ден и празник.
Май е време да го цаниш за даскал и да му станеш ученик. Нали така беше формулирал мъдростта: "
Когато ученикът е готов, идва даскалът. Когато е болен, идва докторът".
Знаеш как е в религиите. Всичко се решава наесен.
Само наесен?
Всеки знае, че в религиите всичко се решава с десятъка. И наесен, и зима, и пролет, и лято.
Alexfield
11/06/2025, 23:36
Най-добре си беше при Жан Виденов и Румен Гечев. Тогава и левът беше независим и заплатите на българите растяха в пъти. Ставаш милионер без изобщо да се напрягаш. После дойде лошият Костов и ликвидира българския лев като го върза 1:1000 за германската марка. И понеже е лош, отряза 3 нули и българинът резко обедня.
Ама ние тия номера ги знаем и си искаме да е като при Жан Виденов.
Шрито, прекалено много отдавна умрели хора продължават да си играят с разума ти чрез една от най-великите технологии – технологията на Писането( Написаното)

то не че при всички ни не е така, въпроса е кои Писания си избира човек да приеме и кои да отхвърли щото вчерашната мъдрос и познания в наши дни са глупос! в утрешните дни днешните свежи Писания също ше са глупос, всичко тече, всичко се променя - е казал египетския Ехнатонски жрец Манефон , бог да го прости и да му даде изобилна храна във вечните ловни полета, крайна истина и крайно познание няма,!

туй е то положението, ако искаш наистина да си мъдър,а всички тука знаем , че това е голямата ти мечта, трябва да пълниш торбата с мъдростта постоянно и да изхвърляш старата и непотребна , покоя Нирвана е един доста удобен мечтан застой, а гледаш мъдрата вселена никак не спира да се върти, спре ли – цялата ше изпопада и цялата тая мъдрос дето я крепи ше иде по дяволите дето все ги споменаваш, ама хората са прости, реват по отдавна умрялата мъдрост и познания на дедите ни, дето отдавна са си отишли заедно с тях щото за времето си им е вършила работа, аз като доста по-мъдър човек от тебе ти казвам – търси все по-новата мъдрос, щото оная за която претендираш да я познаваш те прави от глупав по- глупав Сега, пък си хубаво момче иначе, деееба
Нормално, колкото по-бедни, толкоз по-скъпо. У нашенско, помпането на гуми е безплатно. Дори на Гло му е дошло в повече безплатното и го е ударил на питиета.
Бай Ганьо как деликатно и политкоректно се е научил да говори в Африка, вика -
черния бензинджия
вместо да назове нещата с истинските им имена, а именно -
мръсния гаден мазен потен миризлив черен тъп крадлив негър
Шрито, прекалено много отдавна умрели хора продължават да си играят с разума ти чрез една от най-великите технологии – технологията на Писането( Написаното)

то не че при всички ни не е така, въпроса е кои Писания си избира човек да приеме и кои да отхвърли щото вчерашната мъдрос и познания в наши дни са глупос! в утрешните дни днешните свежи Писания също ше са глупос, всичко тече, всичко се променя - е казал египетския Ехнатонски жрец Манефон , бог да го прости и да му даде изобилна храна във вечните ловни полета, крайна истина и крайно познание няма,!

туй е то положението, ако искаш наистина да си мъдър,а всички тука знаем , че това е голямата ти мечта, трябва да пълниш торбата с мъдростта постоянно и да изхвърляш старата и непотребна , покоя Нирвана е един доста удобен мечтан застой, а гледаш мъдрата вселена никак не спира да се върти, спре ли – цялата ше изпопада и цялата тая мъдрос дето я крепи ше иде по дяволите дето все ги споменаваш, ама хората са прости, реват по отдавна умрялата мъдрост и познания на дедите ни, дето отдавна са си отишли заедно с тях щото за времето си им е вършила работа, аз като доста по-мъдър човек от тебе ти казвам – търси все по-новата мъдрос, щото оная за която претендираш да я познаваш те прави от глупав по- глупав Сега, пък си хубаво момче иначе, деееба

Не ги разбираш ти тези работи, понеже не си достатъчно прост. Нужно е по-малко да мислиш и повече да вярваш. Той ясно разкри Истината, че "
Мъдростта се крепи на вяра и не се нуждае от проверка за достоверност".
Но както при всичко, свързано с вярата, съществува и друга Истина. Ето ти друго писано от него ("Писано е, значи е Истина"): "
Необразованото простолюдие разбира най-ясно нещата, тъй като в реалността на простите виждането измества вярата". Мъдро!
Съвременен превод на Матей 5:3: "
Благословени са хората, които са духовно бедни, защото ясноводството им принадлежи".
Шрито пак се покри някъде

ама е невероятен и мъдър христянски йога пияница, няма подобна комбинация в цял свят

исках да го питам след като е такъв мъдрец да ми отговори - защо бухалите и совите по цял свят ги смятат за мъдри птици???!!
ами защото ядат мишки ахахахаааа
Ми, обясни как точно "намалят заплатите на българина наполовина" и четящите сами ще преценят какъв си.
Съвсем буквално. Днес получавам 2000 лв., от утре те стават 1000... златни лева. В едно държавно предприятие заплатите се вдигат веднъж на няколко години, с малко /нисък процент/. Докато цените в магазините непрекъснато нарастват и то скокообразно. И не само в магазините, но и на недвижимите имоти, и на всичко. Като влезе еврото, ще е още по-лесно цените да си пъплят нагоре, защото хората вече са приели определени високи числа. Тъй че ще сме истински късметлии, ако се насладим [само] на двойна промяна.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.