Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Наука и Учение
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Страници: 1, 2, 3, 4
Shade
В ерудираните среди се борави с Наука. Науката осигурява храна, знания, технологии и всичко, свързано с висок стандарт на живот. С други думи науката, по-точно науките, са асоциирани с движение и развитие.

От друга страна, в тесногръдите среди се борави с Учения. Това е нещо пасивно, обездвижено и неводещо доникъде. Свързано с дърдорене, цитиране и повтаряне на едно и също, едно и също, до пълно умопомрачение и зомбиране. Безкрайни схоластични дискусии и спорове кое Учение било най-вярното и най-истинскито. Чунким има някаква разлика и нещо ще се промени, ако "баш" учението изкристализира.

И така, има ли разлика между Науки и Учения? Или няма разика, и двете носят безусловни практически ползи за човечеството?
Шрито
Цитат(Shade @ 22/07/2025, 14:53) <{POST_SNAPBACK}>
От друга страна, в тесногръдите среди се борави с Учения. Това е нещо пасивно, обездвижено и неводещо доникъде. Свързано с дърдорене, цитиране и повтаряне на едно и също, едно и също, до пълно умопомрачение и зомбиране.

Яко! cool.gif

П.П. Ясно. И на теб ти е спрян достъпа до Религии.
Питето
Разбира се че и двете носят ползи, просто са различни ползи за различни индивиди от обществото. Като цяло важно е в какви съотношения се прилагат към определени общества. Не всички общества понасят науката, както и в някои общества Ученията са с минимален електорат... Дразнещото е, че тези с Ученията искат да няма наука и всички да припознаят точно тяхното Учение, докато в света на науката има място за всички.
Shade
Цитат(Питето @ 22/07/2025, 11:36) <{POST_SNAPBACK}>
Разбира се че и двете носят ползи, просто са различни ползи за различни индивиди от обществото. Като цяло важно е в какви съотношения се прилагат към определени общества. Не всички общества понасят науката, както и в някои общества Ученията са с минимален електорат... Дразнещото е, че тези с Ученията искат да няма наука и всички да припознаят точно тяхното Учение, докато в света на науката има място за всички.

С други думи казано, където отсъства наука, виреят и избуяват учения.
Shade
Цитат(Шрито @ 22/07/2025, 11:06) <{POST_SNAPBACK}>
И на теб ти е спрян достъпа до Религии.

Какво означава това?
admiral
Цитат(Shade @ 22/07/2025, 13:53) <{POST_SNAPBACK}>
И така, има ли разлика между Науки и Учения?

Въпросът ти е безкрайно схоластичен. neprichom.gif
Shade
Цитат(admiral @ 22/07/2025, 12:07) <{POST_SNAPBACK}>
Въпросът ти е безкрайно схоластичен. neprichom.gif

Следва ли нещо от това крайно заключение?
admiral
Цитат(Shade @ 22/07/2025, 21:10) <{POST_SNAPBACK}>
Следва ли нещо от това крайно заключение?

Вероятно — не, иначе нямаше да е крайно. grin.gif
Glo
добрутро скъпи приятели 770d4fd976.gif събудих се с едно такова жизнерадосно чуство и взех че си сипах една водка закъм цигарата ми, неска няма да шофирам и да излизам! жега е!

начиии! мисля си ако вземем за отправна точка ВРЕМЕТО, времената в които живеем и времената в които всеки е живял и ще живее, науката е доказала, че ако се засилим с един космически кораб с голяма скорост, то можем да изпреварим времето и да се върнем на земята дори във времето преди да сме излетели още!

тоест движим се ние а не времето, то си седи едно и също! науката работи в реално време за времето си и открива разни неща за това как работят нещата и какви са определените вселенски закони в които тези неща е възможно да се случат! нищо не може да се случи извън тях!

обаче хората на УЧЕНИЯТА, демек Ученици като обичащия да си подпийва йога Шрито, и разните му там религиозни дейци от христянския форум които живеят и дишат с Исуската, това е защото са хора изпреварили времето си! те се движат толкова по-бързо из времето, че успяват да се върнат назад с хиляди години в момента на зараждането на дадена религия и да приемат на място цялата тогавашна мъдрос директно от източниците й - Исус, Буда, Вишну.. затова ние по-бавно пътуващите ги имаме за прости и изостанали дебили, но погледнато от висок космически ъгъл - изостаналите сме ние в днешната ни съвременнос 292.gif толкова е ясно и логично, че даже не виждам и Потребитела да може да допълни нещо повече и по-технологично и филосфско sunbathing.gif
Шрито
Цитат(Glo @ 23/07/2025, 06:28) <{POST_SNAPBACK}>
толкова е ясно и логично, че даже не виждам и Потребитела да може да допълни нещо повече и по-технологично и филосфско sunbathing.gif

Потребителя ще припомни пак за утилитаризма и хедонизма, и ще бъде напълно прав.
Науката глези привързаните към сетивните обекти, към проявения свят. Тя им осигурява хляб и зрелища. Е, и алкохол и мръвка също. За да е по-весело и пикантно (гурме).
Ученията... за тях се говори в подфорум Религии. Тук има непоносимост към тях. По-добре човек да е зависим от цигари, алкохол, дрога, да е гей, лесбийка и пр., но религиозен - не, не става. Табу.
Шрито
Помислих си, че не може да пишеш в Религии и затова си начесваш тук , в Ъ, религиозния нагон.
Потребител

:.)

палиш се ... с Гло подхода трябва да е друг ... и е "ПотребителА" - в киндергардена шедьовър на словесната диверсия :.)

- - -

... като референция към цитатите на автора, гледай сега:

... Гло, нарочно объркваш физиката за да превърнеш релативизма в метафора за религията ...

... разбира се ти т'ва много добре го знаеш, понеже като светъл и глобален тип си надскочил времето си! ...

... за т'ва ние стъпилите на земята ви имаме за прости и изостанали дебили, но погледнато от висок космически ъгъл - изостаналите сме ние в днешната ни съвременнос :.) ...

... това което не знаеш обаче - не можеш да се върнеш в миналото само чрез висока скорост ... за целта ти трябва пространствено-времева крива, черна дупка, или нещо екзотично ...

- - -

... добре ... слушах едни подкасти оня ден ... огънят си грееше кротко по Тракия и игнорирах гласовия асистент в колата но! насладих се на маса мат'риал ...

... ю ноу, някой от Бевърли хийлс, говори на друг в Меден рудник да излезе от зоната си на комфорт ... [гилти плежър :.)] ... та, сега се появявали професии, за които още нямало текуща реализация ... и дадоха пример за ролята в миналото на /внимание/ подкастери, влогъри, инфлуенсъри и т.д. ...

[и_з_у_м_и_т_е_л_н_о]! :.) ...

мисля , че звуча напълно логично, говоря просто и разбираемо така че ти като едно интелектуално копеле ше ме разбереш ...

Glo
Шрито, хубууто ми момче, аз също съм вярващ би! biggrin.gif , и аз си имам моя си лична Исуска, само че той/тя не съди никого за нищо щото е цялата Вселена и всичко и всеки е негово/нейно проявление, освен това си умира от смях с тее човешки религии, голям майтапчия е! you`re the man.gif нали си йога и в качеството си на такъв си наясно че всичко е илюзия, сън! все едно някой да те съди за сънищата ти! пълен абсурд с румен бахов!

религиите са тези които съдят, човек е този който съди и който е решил сътворявайки си богове по негов образ и подобие, че бог няма начин да не е същия като него, няма как да е някво тъпо магаре, разбира се! или пък няква риба дето освен за ядене, за друго не става! пък това че червеите го ядат него, е! те ядат тялото му а не духа му хехе! той духа вече отлетял обратно при бога, финтирал ги е с божията помощ и ше възкръсне на небето и там ше падне едно яко съденеееее....

пий бе, наливай се колкото си щеш, проституирай, друсай се убивай ако трябва, света е само една постановка, сменят се декорите, сменят се костюмите, актьорите се преобличат, гримират се и ако им се играе още -играят! винаги можеш да напуснеш сцената когато си решиш като малък тошко примерно и никой бог не може да те спре, щото ние сме боговете - Писано е!

пък туй дето хората тука се бъзикат за тежкия ти алкохолизъм и йогинството, не те а ти ги привличаш сам към себе си да ти обърнат внимание понеже ти като един духовен и мъдър човек вероятно имаш свои си вътрешни борби и страхове , че може би кривваш от правилния и тесен път на спасението и воалА! вселената ти ги праща като отговор и потвърждение, че това е точно така tongue.gif laugh.gif

пък за Потребитела съм сигурен, че е някъв титулуван преподавател в университет или най-малкото е учител по физика, трябва да им дават по -големи заплати, спор няма! thmbup.gif
Шрито
Цитат(Glo @ 23/07/2025, 12:50) <{POST_SNAPBACK}>
винаги можеш да напуснеш сцената когато си решиш
...
пък туй дето хората тука се бъзикат за тежкия ти алкохолизъм и йогинството, не те а ти ги привличаш сам към себе си да ти обърнат внимание понеже ти като един духовен и мъдър човек вероятно имаш свои си вътрешни борби и страхове , че може би кривваш от правилния и тесен път на спасението и воалА! вселената ти ги праща като отговор и потвърждение, че това е точно така tongue.gif laugh.gif

Не е толкова лесно! wink.gif

Колкото до алкохолизма, аз не пия. Търсача преди време беше питал Божественото и отговорът беше: „Шрито изобщо не пие. Нито капка”. Щом боговете го твърдят, никой земен пияница не може да клевети кой да е въздържател. Грехота е.
Накарай го да пита и за теб, да видим какъв ще е отговорът. prashchai grigorii.gif
Потребител

... казах ти :.) ...

- - -

... Гло, гледам търсиш си софт таргет и се ебаваш ммм ... примерно с Бае ... ама Бае примерно не те ебава въобще ... дори те харесва и разбира :.) ...

... пък от твоите само съпорт групата сър Тери и Сенкин те подкрепят искрено! /Господ здраве да им дава!/ - другите за свой любим шут те имат ...

... дори един скромен по възможности "международен бизнесмен" предлагаше да ти купи пиене /щот' ти очевидно си неспособен/ ...

... питам сега, кой е дружествената среда? :.) ...

- - -

... бай дъ уей, искам ли пляскането на крилата да предизвика ураган? ...

... не ...

... никой не може да остане ядосано зайче ...

п.п. +1 за заплатите на даскалите!

Шрито
Наистина нямам проблем с алкохола. А Гло го уважавам като форумен шериф. И маалко ми е жал, че не може да спре пиячката.
Buitenlander
Цитат(Glo @ 23/07/2025, 11:50) <{POST_SNAPBACK}>
пък за Потребитела съм сигурен, че е някъв титулуван преподавател в университет или най-малкото е учител по физика, трябва да им дават по -големи заплати, спор няма! thmbup.gif

Викаш, тогава няма да им се налага да тролят за копейки ? smile.gif
Питето
Тц. Има си за всеки според акъла, и то така, че изоставащите да не се фрустрират излишно. Проблема идва от някои Учения, които смятат че са си самодостатъчни и света няма нужда от нищо друго...
Shade
Цитат(Питето @ 23/07/2025, 11:01) <{POST_SNAPBACK}>
Тц. Има си за всеки според акъла, и то така, че изоставащите да не се фрустрират излишно. Проблема идва от някои Учения, които смятат че са си самодостатъчни и света няма нужда от нищо друго...

Точно така. С "учения" се занимават недоучените, че е най-лесно. Там всичко се крепи на една гола вяра. Не е като да се посветиш на някоя сериозна наука.

Залагаш на някое "учение", определяш го за "най-великото учение, даващо единствената Истина" и се пишеш експерт по въпроса. Оттам-нататък е лесно. Четеш, препрочиташ и цитираш свещеното описание на любимото "учение". Гледаш отвисоко заложилите на алтернативно "учение". Даже и заложилите на същото учение. Понеже само ти го разбираш това "учение". И критикуваш останалите "учеещи се" колко са заблудени и как нищо не разбират.
От теб се очакват само "Аху! Ихо! и Амин!"
Shade
Цитат(Шрито @ 22/07/2025, 23:57) <{POST_SNAPBACK}>
Помислих си, че не може да пишеш в Религии и затова си начесваш тук , в Ъ, религиозния нагон.

Мъдра мисъл, мъдрец си без съмнение!
Shade
Цитат(Шрито @ 23/07/2025, 08:21) <{POST_SNAPBACK}>
Наистина нямам проблем с алкохола.

Да, нямаш проблем с алкохола, декларирал си го в изповедта си: "Имам си 46 градусова сливовица и дори не я разреждам. Пивка и ароматна, с мезе става и без мезе също. Стига човек да е гросмайстор".

Като истински гросмайстор се наливаш с "пивка" воняща сливовица без разреждане и без мезе. След което следва царски гамбит под масата, нали така?

Shade
Цитат(Шрито @ 23/07/2025, 04:31) <{POST_SNAPBACK}>
Колкото до алкохолизма, аз не пия. Търсача преди време беше питал Божественото и отговорът беше: „Шрито изобщо не пие. Нито капка”.
Накарай го да пита и за теб, да видим какъв ще е отговорът. prashchai grigorii.gif

Ха-ха-ха! Търсачът отби моя директен въпрос с измъкване, че "Не искал да безпокои Божественото".
Но не се свени да го обезпокои това "Божествено" с твоя въпрос. Излиза, че алкохолизирането е от голяма важност за Божественото.
Търсачът непрекъснато се бие в гърдите как постоянно практикувал. Колко ли литра етилов алкохол поглъща на един практически сеанс...
Shade
Цитат(Потребител @ 23/07/2025, 06:33) <{POST_SNAPBACK}>
... Гло, гледам търсиш си софт таргет и се ебаваш ммм ... примерно с Бае ... ама Бае примерно не те ебава въобще ...

... пък от твоите само съпорт групата сър Тери и Сенкин те подкрепят искрено!

Да вметна за протокола, че Гло притежава талант да се изразява. Находчив е, твори с тънко чувство за хумор и философска насоченост нелоша проза от жанра 'къс разказ'. Справя се добре и с мерената реч. Свири на китара, пее.

Докато някои две свързани изречения не могат да скалъпят. Един разтяга хаотични локуми с купища многоточия и междуредия. Друг с върховни усилия създава агит-табла от няколко кратки празни едноредови шаблонни лозунги.
Надали тези имат нещо общо с Науки и Учения. Най-вероятно само и единствено общ интерес към чашката ги обединява.
Shade
Цитат(Glo @ 23/07/2025, 02:50) <{POST_SNAPBACK}>

Едва ли.
Преди време във форума се подвизаваше един самонадеян, дето играеше инженер и се биеше в гърдите за върховен технически гений и изобретател.
Вятър и мъгла. Начинът му на изразяване и кредото му безусловно издаваха нискообразован простичък човечец. Твърде далеч от стила на човек, минал през академична университетска среда.
Потребителят е представител на същата колегия, нито наука, нито учение, извор на концентирано снобско интелигентничене.
Shade
Цитат(Шрито @ 22/07/2025, 23:52) <{POST_SNAPBACK}>
Науката глези привързаните към сетивните обекти, към проявения свят. Тя им осигурява хляб и зрелища. Е, и алкохол и мръвка също. За да е по-весело и пикантно (гурме).
Ученията... за тях се говори в подфорум Религии. По-добре човек да е зависим от цигари, алкохол, дрога.

А, ясно!
Науката глези сетивните обекти, като дава хляб, зрелища, мръвка, че и алкохол. За да е весело.
Ученията създават достоен аскетичен стоицизъм и осигуряват онова, което е по-добро за човека: цигари, алкохол, дрога.

Следователно алкохолът е обединаващото звено между Науката и Ученията.
Мъдро!
Потребител

... Сенкин, приятелю, виждам че все още схоластично се бориш с граматиката в името на борбата за борещата се младеж :.) ...

... когато задаваш въпрос, обаче даваш повече информация, от колкото получаваш ...

... но! какво не си дава сметка, че разкрива авторът? ...

- че мисли за някаква абстракция, но не я свързва с реалността
- че търси само потвърждение на своите си предразсъдъци /напр. "ученията са ненаучни, нали?"/
- че няма нужда от отговор, а само от процеса на "философстване"

- - -

... въпросите без контекст са фикция - огледало на питащия, не на света ...

... но, позволи да помогна - добави в темата въпрос:

- защо съвременният свят вярва, че науката е единственият легитимен начин за познание, докато ученията са за ретрогради? ... има ли учения, които са по-добри от лоша наука? ...

п.п. този пост е генериран в триптих от ИИ само за справка

Glo
добрутро пичове 770d4fd976.gif спах със схванат врат което е нещо ужасно, Потребител, схвана се вчера като извъртях рязко главата да погледна един стенен часовник, май баш по-времето когато си го писал тоя постинг , усетих аз няква силна и разрушителна негативна енергия, чисто Уроки 292.gif намазах го с Ибутоп крем, мирише на плажно мляко и не пари изобщо, с чуствителните хора е така дееба, какви са тези групи, кой е сър Тери? 292.gif
Потребител

... а_то е отпаднало? :.) ...

... гледай сега, TomTom, Here WeGo и донякъде с условности Waze предлагат различни начини за получаване на информация за трафика чрез api заявки ... можеш да използваш примерно macroroid или tasker за да пратиш http заявка с начална и крайна точка /координати или адреси/ ... ще получиш json/xml отговор с време за пътуване, задръствания и алтернативни маршрути ...

... след това с regex или json parser отново посредством макродроид разглобяваш отговора и генерираш гласово съобщение, което чрез да кажем vocalizerEx ще звучи през мултимедията на колата на чист български и дори ще спазва пунктуацията ...

... не отнема много време и не е скъпо да наваксваш промените ...

успех!

ЕксГорски
Цитат(Glo @ 24/07/2025, 09:33) <{POST_SNAPBACK}>
кой е сър Тери? 292.gif

Та кой е сър Тери?
Shade
Цитат(Потребител @ 23/07/2025, 22:45) <{POST_SNAPBACK}>
... но! какво не си дава сметка, че разкрива авторът? ...

... но, позволи да помогна ...

Но! Непонятно остава какво не си дава сметка авторът и какво си мисли, че разкрива.
Но, както желае, позволявам да помогне. С каквото там може. И с нищо да не може, нека си запълва времето с помагане.
Glo
Шрито, ти си човек на Ученията 770d4fd976.gif , кой и какъв е в тоя форум не би трябвало да има никакво значение за тебе, за хората на учението смисъла на живота е да станат светци! великани във вярата!

главния признак, че човек е станал светец на живо и на умряло е, че черепите на светците стават жълти, за разлика от черепите на обикновените грешници които са бели, може от време на време да си изрязваш по малко кожа от скалпа за проверка, светеца не трябва да изпитва никакви удоволствия в тоя живот, трябва да яде безвкусна храна и да не пие ракия, сипваш в манджата една шепа сол и половин кило оцет да ти е гадно, най-ревностните мятат и по някое лайно в чинията laugh.gif ,

трябва да спиш на камък или тухла вместо възглавница, да пиеш много вода която да издигаш в небето през най-близкия улук и да мъкнеш огромен дървен кръст навсякъде където отидеш, но не кръста на брака, той е от сатаната, бог мрази жените! не трябва да притежаваш кола, ако имаш кола не трябва да я караш с повече от педесе, за светците това е максимално разрешената скорост, изобщо бог не обича някой да се движи с по-висока скорос от неговата,

никога не слушай мислите си, те са демоните в тебе, трябва винаги да се стараеш да преметнеш сатаната преди той да успял да те изменти, в това се състои духовната битка! ако изровиш златно съкровище, закопай го пак, твоето съкровище е на небето, не си мъдър! мъдър е само бог! дори светеца пред бог е най-обикновен тъпанар!

никога не питай Търсача да ти прави връзка с небето за това дали си пияница! Търсача е с увреждане на периферната нервна система, затова постоянно чуства оня хладен полъх, а бог не обича хора с недостатъци! даже е ПИСАНО да не пускат такива в църквата, бе има още хиляди изисквания дето съм ги гледал в образователни предавания за обучение на Ученици, ма ти си ги знаеш сигурно sunbathing.gif
Glo
здрасти Гло 770d4fd976.gif снощи сънувах, че ме гони змия дееба, една такава тъмношарена, дебеличка, освен мене гонеше и никой друг, не знам кой беше другия/другата 292.gif ама не ни настигна, хехе! сетих се да проверя в бг съновника одеве, не е някъв проблем щом не ни е настигнала, даже е добро показание, знаете ме колко съм суеверен, Шрито според йогистките тълкувания, какво може да означава това? дали ше ми паднат неочаквано някви големи суми пари, щото на мене цял живот все така се ми случва, орисия няква !падат ми от нищото всеки път! то мене не ме интерва следващия свят, нито съм ръгнал да си събирам съкровища за небето, пък и обичам да плюскам и да поркам тука на земята, вярвам, че Шрито има някъв там Дар Взор за невидимия свят, не ме гледайте, че по някой път си прая гаргара, всеки човек трябва да се уважава, бе мене никой не ми се сърди бе, даже всички ме обичат, и Бай Ганьо ме обича щото съм светла личнос, е малко майтап там с надуваемите кукли и фалшивия ролекс, то кой не би се изкушил да се погъбарка biggrin.gif дето вика Потребитела и е прав - че Бай Ганьо ме харесва щото съм безумно красив най-малкото, аз наистина скоро не съм ви пял дето вика моя прятел Шейда, забрайх вече че пеех и свирех едно време, нещо ръцете ми зеха да отказват на тее години, невропатии, простотии, едно соло не мога да напрая като хората, ама ше изровя някоя стара песен след малко да сглобя едно клипче , и без това имам всичкото свободно време на света sunbathing.gif
Glo
Шейд 245.gif

понеже се кифлях насам натам
все нещо като бъчва ми тежеше
но най-накрая се подхлъзнах сам
две пикота вземах и две амфети

и тази бъчва текна отведнъж
като разляна квото беше беше
и друг съм веч макар дебил досущ
две пикота глътнах и две амфети

какво ше ми предлагате бе , френд
че този град и чак до мига днешен
ще наследи от мене подир мен
ни данъци, ни лик безгрешен

https://www.youtube.com/watch?v=Yx6HfeQUnFA...nnel=Grimailson
Glo
имам мноо младежки глас деееба, макар и да не мога да пея, и знаете ли откъде го знам biggrin.gif преди две години горе долу една приятелка на дъщерята нощува у нас, и чула сутринта на излизане гласа ми докато разговарях с дъщерята и й казала, ма той баща ти мноо младежки глас имал rolleyes.gif пък таа живее с някъв на мойте години, даже имат бебе наскоро, та мисълта ми е , че младите момичета в днешно време си падат по мъже на мойта възрас, то коя девчонка би отказала примерно на Анди Дерис от Хелоуийн или пък на Джеймс Хетфийлд от Металика да живее с него и да му народи куп дечурлига, пък и мъжете нямат нищо против да живеят с млади гажета, че кой мъж над педесе би искал да живее с бабичка над четрийсе, някой ненормалник сигурно laugh.gif
Shade
Трима Живкови се преселват във Вечността на една и съща дата.
Съвпадение, Божие наказание или Престъпни машинации?
Кой държи отговора на този въпрос, Науката или Ученията?
Glo
прекалено много дървета се изсичат всеки ден за направата на ковчези, не знам партиите на зелените защо не повдигат тоя въпрос, занимават се с всичко друго само не и с ковчезите, а повечето хора гледат да поръчват масивни ковчези от скъпо дърво да не се излагат пред роднините и познатите, човек може би трябва да пристигне добре екипиран на оня свят, не вярвам на бог да не му прави впечетление уважението приживе към покойника, сигурно добавя някви точки в досието на трупа, може да спят там в ковчезите щото на каквото си постелеш, на такова ше легнеш, не знам, тряя някой да пусне тема в религиозните форуми, въпроса е важен все пак а в билията е казано всичко за всички положения, даден е предварителен отговор на всички житейски въпроси violin.gif
Shade
Цитат(Glo @ 25/07/2025, 07:56) <{POST_SNAPBACK}>
прекалено много дървета се изсичат всеки ден за направата на ковчези, не знам партиите на зелените защо не повдигат тоя въпрос, занимават се с всичко друго само не и с ковчезите, а повечето хора гледат да поръчват масивни ковчези от скъпо дърво да не се излагат пред роднините и познатите, човек може би трябва да пристигне добре екипиран на оня свят, не вярвам на бог да не му прави впечетление уважението приживе към покойника, сигурно добавя някви точки в досието на трупа, може да спят там в ковчезите щото на каквото си постелеш, на такова ше легнеш, не знам, тряя някой да пусне тема в религиозните форуми, въпроса е важен все пак а в билията е казано всичко за всички положения, даден е предварителен отговор на всички житейски въпроси violin.gif

За целта е нужен обмен на опит с държави, където тази индустрия е в подем.
В Рашистан например гражданската икономика е в упадък, като само една индустрия е в подем и разцвет: погребалната. Дървото в Русия е стратегическа суровина, в момента от ключово значение за отбранителната (както там е наречена нападателната) индустрия. От дърво се изработват самарите на транспортните магарета и защитни клетки срещу дронове към нападателните мотоциклети на рашистката пехота.

В Путлеристан се предлагат луксозни ковчези от шперплат. Ковчезите, предлагани за простолюдието, са от пресован картон. Интересното е, че дори за силно вярващи християни, отдадени на любимата на Исус Путлеристката Православна църква и молещи се редовно, се полагат картонени ковчези.
Писано е: Неведоми са пътищата Господни. Но това е гнусна мерзост, несъвместима с Православното Учение.
Shade
Цитат(Glo @ 25/07/2025, 05:16) <{POST_SNAPBACK}>
имам мноо младежки глас деееба, макар и да не мога да пея, и знаете ли откъде го знам biggrin.gif преди две години горе долу една приятелка на дъщерята нощува у нас, и чула сутринта на излизане гласа ми докато разговарях с дъщерята и й казала, ма той баща ти мноо младежки глас имал rolleyes.gif пък таа живее с някъв на мойте години, даже имат бебе наскоро, та мисълта ми е , че младите момичета в днешно време си падат по мъже на мойта възрас, то коя девчонка би отказала примерно на Анди Дерис от Хелоуийн или пък на Джеймс Хетфийлд от Металика да живее с него и да му народи куп дечурлига, пък и мъжете нямат нищо против да живеят с млади гажета, че кой мъж над педесе би искал да живее с бабичка над четрийсе, някой ненормалник сигурно laugh.gif

Да, енергичен младежки глас.
Питето
Точно така, и това облекчава живота в обществото като цяло. Аз не очаквам някое Учение да надмине науката, а просто хората да си намерят място в обществото, и да не правят пакости на околните.
Glo
поредната лоша новина за богомолците и хората на ученията rolleyes.gif както разбрахме оня ден , оказа се че светлината произлиза от тъмнината, а сега се оказва чрез научни опити, че живота се заражда много лесно без участието на никви живи клетки преди това, просто си се заражда сам от хаоса и почва да еволюира доста бързо според наличните условия, живота е неизбежен wavetowel2.gif няма нужда от чичко в небето, цялата вселена гъмжи от живот, емаси байката дееееба , язък, горките христяни laugh.gif

https://www.kaldata.com/it-%d0%bd%d0%be%d0%...%b5-588360.html
Glo
освен това! Шрито понеже има достъп до христянския форум, и понеже цялата първа страница на Библията е една нелепица, но! нека иде там да пусне тема --- как така бог създава добитъка който е тревопасен, но защо създава така наречените зверове които също са тревопасни, що за зверове са това? звяр по подразбиране трябва да е някво хищно животно, а те зверове били разбираш ли, ама пасат като добитъка, изобщо голяма тъпотия е тая библия, тее христяни не знам как успяват да съвместяват в главите си толкова противоречиви идиотщини 292.gif

24 И Бог каза: Да произведе земята одушевени животни, според видовете им: добитък, влечуги и земни зверове, според видовете им; и стана така.

30 А на всичките земни зверове, на всичките въздушни птици, и на всичко, което пълзи по земята, в което има живот, давам, всяка зелена трева за храна; и стана така.

Потребител

... дано е за да се забавляваш, а не да търсиш валидация :.) ...

... също, като отново за светлината - дал си популярна нАучна статия, която описва частен случай на Брауновото движение под действие на резонансна светлина ...

... все едно подреждат метални частици под действие на циклично магнитно поле ... и това се използва в гръмки заглавия ...

... и в двата случая имаме външен контрол над хаоса, а не "чудо"... истинският живот се самоподдържа...

... може и по-подробно ако ти и интересно - как "инфлуенсъри" прилагат светлина с определена честота за да предизвика пулсации, които се представят за метаболитен ритъм и как везикули с време на живот равен на периода на пулсациите се представят за естествен подбор и еволюция :.) ...

п.п. ... съжалявам, ако критиката към абиогенезата нарани нечии нежни и чувствителни създания ...

Тарабас
Аз членувам в една група за Уринотерапия и съм много доволен от членството си. И от хората в групата.
Когато бях малък пътувах с автобус. Когато пораснах нямах автобус и затова си купих кола. Едно време автобусите така се пълнеха, че вратите не се затваряха. Един ден като остарея и ми земат книжката, щото съм станал кьорав или дементен пак ще се возя на автобус. Тогава ще са празни автобусите, предполагам. Уринотерапия от твоята съдинка, така се казва групата. Всички там са в автобуса.
Shade
Цитат(Тарабас @ 26/07/2025, 07:54) <{POST_SNAPBACK}>
Аз членувам в една група за Уринотерапия и съм много доволен от членството си. И от хората в групата.
Когато бях малък пътувах с автобус. Когато пораснах нямах автобус и затова си купих кола. Едно време автобусите така се пълнеха, че вратите не се затваряха. Един ден като остарея и ми земат книжката, щото съм станал кьорав или дементен пак ще се возя на автобус. Тогава ще са празни автобусите, предполагам. Уринотерапия от твоята съдинка, така се казва групата. Всички там са в автобуса.

Да изясним отправната точка като източник на доволство. Уринотерапията Наука ли е или е Учение?
Shade
Цитат(Потребител @ 26/07/2025, 00:31) <{POST_SNAPBACK}>
... съжалявам, ако критиката към абиогенезата нарани нечии нежни и чувствителни създания ...

Излишно се впрягаш. Неутрално е отношението към вълнуващия те въпрос дали си за съжаление в очакването си някой да се занимава с поемане на топката и да я отиграва с коментари.
Питето
От пресован картон!!! Абе тези и дървета ли не могат да секат и обратват вече. Или не могат да си произвеждат резачки дърводелска техника, щото нали санкции пък брадвата е висока технология...
Сетих се, по стар съветски обичай са успели да организират дефицит на дървен материал в Тайгата.
Питето
Абе изброеното няма нищо общо с абиогенезата, камо ли да я засяга или оборва някак си. Нищо де, важното е че се опитваш да вдигнеш летвата в пропагандата.
Shade
Цитат(Питето @ 26/07/2025, 10:38) <{POST_SNAPBACK}>
От пресован картон!!! Абе тези и дървета ли не могат да секат и обратват вече. Или не могат да си произвеждат резачки дърводелска техника, щото нали санкции пък брадвата е висока технология...
Сетих се, по стар съветски обичай са успели да организират дефицит на дървен материал в Тайгата.

Информация директно от извора.
Питето
Портмонетата са се изпразнили, а не че няма достатъчно дърво в Тайгата и дърводелци дето да го обработят.
Shade
Цитат(Питето @ 26/07/2025, 13:01) <{POST_SNAPBACK}>
Портмонетата са се изпразнили, а не че няма достатъчно дърво в Тайгата и дърводелци дето да го обработят.

В съответствие с новите рашистки закони, когато руски "патриот" загине геройски в защита на Отечеството при рашистка военна агресия на чужда територия, на семейството му се полага добро обезщетение. Което да покрива и луксозното погребение на героя. Това е и причина за масово самопредлагащите се руски шлюхи за женитба с мобилизирани солдати.
Друг е въпросът, че не се полага обезщетение при отсъствие на геройски труп. "Сигурно е в плен и ще се върне" - тръби руската пропаганда за "безследно изчезналите" на фронта. Понеже на фронта при недостига на пласмасови чували за трупове и изобилието на техника за копаене на окопи е най-лесно и удобно труповете на превърнатите в мъртво пушечно месо нещастни руски момчета да бъдат закопавани набързо в масови гробове. Така рашисткото правителство си спестява изплащане на обещетения. Доволни са и останалите живи на фронта поради възможността да мислят повече за собственото си оцеляване, отколкото за някакви вмирисани трупове.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.