Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Наука и Учение
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Страници: 1, 2, 3, 4
Glo
Потребител, мойта Исуска ми е казал, че в миналото на земята наистина сме имали няколко свръх развити човешки цивилизации които са се били развили в технологично отношение много повече от сегашната ни цивилизация, но също като нас са били изостанали в духовно отношение повече отколкото в технологично, превърнали са се в продукт на собствените си технологии и това е довело до тяхното самоунищожение,

ю ноу Бог не се бърка в нещата, твърди че най-великата технология я е създал той и това е технологията на Вселената ни, също твърди, че той самия е дете на друг Бог, но няма смисъл да го обяснява понеже сме в абсолютна невъзможнос да проумеем това, твърди че ако продължаваме да вървим по същия път като предните преди нас ше свършим по същия начин, но това си било наш проблем – не негов! по принцип нямало значение понеже това било част от процеса на изживяване, тоес на проявлението на самия живот и като част от него като бащица на нашата вселена и в качеството ни на негово проявление сме едно цяло, демек сме безсмъртни, връщаме се обратно у него, у тая нирвана за която учат йогите,

естествено без идиотщините които придружават тая религия, и като при юдаизма и христянството без сатананинските дивотии и вечни мъки, защото – вика – закво ми е да измъчвам самия себе си вечно в някви огнени езера ,

мормоните имат едно учение в тяхната религия, че всяко тяхно мормонско дете като порасне и се развие еволюционно достатъчно по пътя си нагоре, рано или късно става бог и може да създаде собствена вселена, някой мехур като един от безбройните мехури на другите богове, затова раждат по десет деца най-малко, ако някое от тях се докопа до най-високо ниво да има кой да се погрижи за тях в безкрайността на живота, примерно някое тяхно дете ако е успяло да стигне до положението да стане бог и да си сътвори собствена вселена – да им даде високи постове примерно хехе, поредната идиотска религия като останалите религии,

така че тая игра сме я играли явно доста пъти до сега, Няма нищо ново под слънцето – Писано е! пътища много и всички водят до едно! математика си е една и съща, физиката и тя! религиите са много и всяка претендира да е Истинската! математиката няма претенции да е истинската, претенции имат само ментета, гледам в христянския форум как православните претендират, че са единствената истинска църква на Бога – хахаха, каква църква бе, Бог ако вземе, че им спусне някоя Истина, ше кажат че е от Сатаната, ако кацнат извънземни, отсега се предупреждават един друг, че това ше сатанинска измама, а космоса ври от живот, и по планетите, и по звездите, и в междукосмическите пространства, там па се движат и съществуват създания които мое ни изядат цялата планета на закуска, човека иска контакт с извънземни, мечтаят си за нови технологии, и като осъществим един два контакта с подобни други идиоти като нас, като земат да се шмиткат по земята ни насам натам, да висят на всеки ъгъл и да се поклащат, да просят, да питат за работа и накрая така ше ни писне, че ше поискаме пълна забрана на извъзмени емигранти и всякви контакти с тях,

бъдните поколение не знаят какъв уй ги чака, но пък това ше са си техните изживявания на живота, само плашенето по медиите няма да спре никога, сигурно пък тогава ше се борят против въвеждането на космическата рупия щото нали там суверинетита, плащането на дълговете на космическата федерация, нямам намерение да се прераждам повече като планетарно същество, живял съм хиляди планетарни живота досега, последния съм бил турчин в турция, оф, не знам, има и толкова хубави неща в материалния живот, ше го мисля на оня свят, все се заричам и после като някой наркоман пак се прераждам 292.gif
Glo
идеите за края на света -- божието пришествие, последната битка между силите на доброто и злото, битката при Армагедон, Апокалипсиса, -- знаете ли откъде идват? rolleyes.gif от малицината оцелели от предишните цивилизации които са се самоунищожили с разрушителните си оръжия, все пак късмет , че не са разцепили цялата земя, щото пък онее дебили - жителите на Фаетон - са успели да я разрушат напълно wavetowel2.gif та затова нашия свят хилядолетия наред живее с идеята за близкия край sunbathing.gif
Питето
Цитат(Glo @ 27/07/2025, 09:00) <{POST_SNAPBACK}>
... нямам намерение да се прераждам повече като планетарно същество, живял съм хиляди планетарни живота досега, последния съм бил турчин в турция, оф, не знам, има и толкова хубави неща в материалния живот, ше го мисля на оня свят, все се заричам и после като някой наркоман пак се прераждам 292.gif

Будала, хиляди прераждания на кофти места, и когато дойде ред за хубавото ти — нямам намерение да се прераждам. Ми нали след като населят Марс, идва ред на астероидите. Там вече ще си прероден астероиден, а не поредния планетарен. Сещаш се, собствен астероид. Като не те кефят комшиите или искаш да погледнеш нЕкоя плането по-от близо, палиш астероидния двигател и сменяш орбитата...
Glo
Пите, знаеш ли защо при наличието на толкова много живот във вселената, извънземните ни избягват и не искат да чуят нищо за нас, нито искат да си подновяват контактите които са били изградили с високоразвитите човешки цивилизации преди нашата! rolleyes.gif ше го кажа само на вас тука, миличките ми! защото са станали свидетели на нашето нееднократно самоунищожение, хе-хе! отписали са ни много отдавна, бе хвърлят ни по някой поглед ей тъй, за информация, дори ни помагат за разни неща, примерно за технологии, нали гледаш последните сто години какъв бум имаме в технологиите, това са наши технологии от миналото, те ги знаят и ни дават на час по лъжичка да ни помагат във възстановяването ни, имат там някви надежди за нас, де да ги знам какво си мислят, но действат много предпазливо щото сме малко опасни, иначе бог ни праща от време на време Учители да ни учат на малко духовнос, даже винаги по всяко време такива присъстват на земята, но и те самите си знаят, че Учениците които се палят да им следват Ученията са тъпи като гъзове защото не си духовен когато си Ученик и няма как да станеш духовен като си тъп гъз, духовни са само Учителите, те се раждат такива по готов написан сценарий, и кво като Исуската им каже че той и Отец му са Едно!? ми нищо - нарочват го за богохулник и го убиват laugh.gif точно тее които ходят да му слушат лекциите.. затова тее са най-опасни, ние обикновените хора дето ни наричат грешници и лукави си седим пас! щото чак такива тъпи гъзове като Учениците не сме biggrin.gif
Тарабас
Чукни в интернет Академик Малахов. Има издадени десетки книги. На изток от София има десетки милиони последователи. Пролетариатът не прави разлика между наука и учение. Важното вдичко да е достъпно и да е без пари. Чукни в интернет.
Glo
аз па успях да побъркам една тъпа консултантка по личностно развитие във фейса laugh.gif и сега съм свободен целия ден, само ше ида малко на шопинк до пазара да си взема нещо силно мазно за смазване на мозъчните базални ганглии, че при толкоз много дебилен женцки народ у фейса се губи доста мозъчна енергия 292.gif
Glo
да не мислите, че ще седна да готвя в тее туристически времена, ми и аз съм на почивка, ше се отдам на битово разложение под светлините на климатика, това е моето Учение sunbathing.gif

цък
Glo
ходя с една фанелка с деколте до пъпа, касиерките се гипсират като влезна, само в деколтето ме гледат, руменят и въздишат, хурвенска работа laugh.gif
Shade
Цитат(Тарабас @ 27/07/2025, 21:13) <{POST_SNAPBACK}>
Пролетариатът не прави разлика между наука и учение.

Чудесна мисъл. Да, пролетариатът представя простичките хорица.
Простичките хорица не правят разлика между наука и учение. Те вярват. Вяра в учението и вяра в учителя, даскала, на когото прислужват (викат му "служене"). Прислужването като принос към Учението им осигурява по-високо ниво на познание от Науката. Затова простите виждат по-ясно от образованите. Ясновидство, така да се каже. Изразяващо се в чакане и очакване да цъфнат налъмите. От хилядолетия насам го чакат и признаците това да случи винаги са били налице.
Питето
Пълно щастие няма. По-добре да им се осигури занимавка с някакво Учение, вместо те да решат да се занимават с политика или с управление на икономиката.
ЕксГорски
Цитат(Shade @ 28/07/2025, 15:20) <{POST_SNAPBACK}>
Чудесна мисъл. Да, пролетариатът представя простичките хорица.

Това, което трябваше да се докаже! wavetowel2.gif
Shade
Цитат(ЕксГорски @ 28/07/2025, 08:58) <{POST_SNAPBACK}>
Това, което трябваше да се докаже! wavetowel2.gif

Ама това още ли не е доказано?
Ако е така, да започнем доказването с примери от реалния живот по времето на Диктатурата на пролетариата. Мрежата гъмжи от такива примери. Дори във форума ги има. Например тук.
admiral
Цитат(Glo @ 28/07/2025, 11:47) <{POST_SNAPBACK}>
ходя с една фанелка с деколте до пъпа, касиерките се гипсират като влезна, само в деколтето ме гледат, руменят и въздишат, хурвенска работа laugh.gif
Къв цвят е фанелката?
Потребител

п.п. щях да напиша нещо от вида:

"... каква смайваща ирония - който няма минало, няма и бъдеще ...

+

... Сенкин и приятели, благодарен съм на Бог, че мога да общувам с някои от моите форумни идоли! ...

Господ здраве да Ви дава, приятели и да ни радвате още дълги години!"

- - -

... но не ми се иска да отнемам фокус пойнта на онзи Вим Вендерс - адмирала ...

:.)

Shade
Цитат(Потребител @ 28/07/2025, 13:33) <{POST_SNAPBACK}>
п.п. щях да напиша нещо от вида:

... каква смайваща ирония - който няма минало, няма и бъдеще ...

Иронията (не е сигурно дали е смайваща) е в това, че уж си щял да напишеш нещо, а е излязло нищо. Дежурно клише.
Ако все пак случайно имаш да кажеш нещо конкретно и по същество - трибуната е твоя.
Бай Ганьо
Прав си.
Времето доказва всичко.
Помниш го това време, когато се присмивахте на далай, когато ви говореше за китай.
https://youtu.be/-gShLE2wpZI?si=9aGpTkoF269A0S-z
Сега се присмивате на руснаците, че тоалетните им били на двора.
Ще се види и легендарният ви зеленски какви ги е вършил.
А вие ще си скандирате по манифестациите като ено време: Тук не е Москва! Тук не е Москва!
И ще сте прави, че София не е Москва... laughing.gif
Glo
Цитат(admiral @ 28/07/2025, 23:01) <{POST_SNAPBACK}>
Къв цвят е фанелката?

черна разбира се sunbathing.gif имам двайстина черни фанелки , няколко с деколтета до пъпа, одеве се шмиткам пак полугол из квартала с голямо деколте и влизам в един плод и зеленчук да си купя тиквички, и само да вметна – о бедни ми българино, кой и защо те кара да белиш тиквичките преди да ги изпържиш, безмислено е, а и се губи време! navikvane.gif

пълня си една найлонка тиквички и отивам при момата да ми ги претегли и да си платя и о, боже, таа като почна да се зачервява, да се тресе, викам си баси как им действам на женките с туй мойто голямо деколте до пъпа, az takovata.gif таа ше земе да свърши пред очите ми, взе че извади едни черни нитрилови ръкавици и взе да си ги нахлузва на ръцете, малиии, викам, таа сега ше ме фане за онаа работа да довърши и мене wub.gif ииии...

и тъкмо взех да примижвам предвкусвайки щастливия край и таа изведнъж вика – оф, имам алергия към разни мъхове, включително и към дръжките на тиквичките, пък торбата ми се беше скъсала и една тиквичова дръжка стърчеше навън, та ги хвана с ръкавиците и ми ги премести в нова торбичка с дръжките нагоре да не скъсат пак найлона, маси байката, та си тръгнах съвсем ошарашен w00tbrows.gif
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 29/07/2025, 02:23) <{POST_SNAPBACK}>
Времето доказва всичко.
Помниш го това време, когато се присмивахте на далай, когато ви говореше за китай.
Сега се присмивате на руснаците, че тоалетните им били на двора.
Ще се види и легендарният ви зеленски какви ги е вършил.
А вие ще си скандирате по манифестациите като ено време: Тук не е Москва! Тук не е Москва!
И ще сте прави, че София не е Москва... laughing.gif

Забавен си с тези "нравоучения", сякаш редени от някоя бабичка. Но очевидно ти си онзи, който не помни. Далай беше смешен с увереността си в бурното икономическо развитие на Северна Корея под мъдрото управление на любимия диктатор.
А руснаците винаги са били за смях с потрисащата мизерия, в която преминава животът на средностатистическия руснак в най-богатата на природни ресурси страна.

И да, времето доказва всичко. Включително стойността на прогнозите, които ти си документирал във форума. Тук не е твоята среда, сбирка на пияндета с интоксикирани мозъци, така че се помни. Във всеки един момент глупостите ти могат да бъдат извадени на показ и да ти се натрие носа с тях. Включително и настоящите ти "прозрения" тук.
Бай Ганьо
Цитат(Shade @ 29/07/2025, 13:56) <{POST_SNAPBACK}>
Далай беше смешен с увереността си в бурното икономическо развитие на Северна Корея под мъдрото управление на любимия диктатор.

Прав си, както за ковида. laughing.gif
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 29/07/2025, 05:59) <{POST_SNAPBACK}>
Прав си, както за ковида. laughing.gif

А не съм ли? Нека чуем какво доказваш чрез възразяване с празни лозунги, освен че само толкова можеш?
Принуден ли е някой да се "боцка" до живот като наркоман с ваксина срещу ковид, както предричаше колегията на простите и ти като неин представител? Остана си като поредната куха конспирация на невежото простолюдие, което по собствена преценка "виждало нещата най-ясно".
Питето
В тази посока, и днес има места в Китай, където не се допускат туристи. Не бе, не са военни заводи и високотехнологични, секретни лаборатории, ами... да не снимат туристите и да разнасят из нета разни неприятни неща.

Аре нещо по-лесно, посочваш китайско изобретение, което ползваш. Ама не да е произведено в Китай, ами да е изобретено там. Щото тук си цъкаме все с американски изобретения, нищо че са ги произвели някъде другаде.
Потребител

... гърчеем ли се?! ... да оставим барута, хартията, порцелана, компаса, книжните пари и т.д. :.) ... въобще образованието е силно надценено ама айфоня с безжично зареждане и 5 джи все пак има и гугъл? :.) ...

... това харесвам в светлите хора от бъдещето, че търсите дискусия и се интересувате от чуждото мнение ... не искате просто да наложите своето, щото подобно поведение си има име - нарича се диктатура ...

... peasants ... пропуснах ориза :.)

Shade
Цитат(Потребител @ 29/07/2025, 13:09) <{POST_SNAPBACK}>
... гърчеем ли се?! ...

По-скоро се русначеете.
Shade
Ганьо се е доказал като велик прогнозист. Днес самоуверено възвеличава Китай, а през февруари 2022 самоуверено възвеличаваше ТероРусия с "Русия ще нападне Украйна, ама друг път".

Ганев, някоя друга твоя сбъднала се прогноза за последните десетилетия ще посочиш ли? Или пак ще се измъкнеш с емотикона, представящ дебилност?
ЕксГорски
vvvvv
ЕксГорски
Цитат(Shade @ 30/07/2025, 05:11) <{POST_SNAPBACK}>
По-скоро се русначеете.

Точно: "и т.д."
Бай Ганьо
Цитат(Shade @ 29/07/2025, 15:24) <{POST_SNAPBACK}>
А не съм ли? Нека чуем какво доказваш чрез възразяване с празни лозунги, освен че само толкова можеш?
Принуден ли е някой да се "боцка" до живот като наркоман с ваксина срещу ковид, както предричаше колегията на простите и ти като неин представител? .

Доностническия ти манталитет няма да те напусне никога.
То ви е в диеней'а... laughing.gif
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 30/07/2025, 03:06) <{POST_SNAPBACK}>
Доностническия ти манталитет няма да те напусне никога.
То ви е в диеней'а... laughing.gif

Всъщност глупостта ти е, която няма да те напусне никога. Документираната от теб във форума глупост под формата на "прогнози", "предвиждания" и празнословни лозунги като горния, е лесно доказуема на фона на обективната действителност.
Но пък от друга страна глупостта е забавна. Продължавай да разсмиваш аудиторията с "логиката" си, умението си да "четеш между редовете" и линковете без коментар към доверените ти слабоумници, които ти "казват" какво да мислиш. Напълно безпомощен си, ако любимите ти идиоти не ти налеят "акъл" и "познание" на вяра.
Бай Ганьо
...
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 30/07/2025, 05:42) <{POST_SNAPBACK}>
...

Отново си без думи, нали?
Добре известно е и какво друго ти липсва.
Glo
Цитат(Бай Ганьо @ 30/07/2025, 15:42) <{POST_SNAPBACK}>
...

ех пак многоточничиш, Бай Ганьоууу, ай наздраве деееба beerchug.gif заседнах тука с една бутилка твърдо уиски, и аз като вас със Шрито, такива хубави момчета а така лошо сте се пропили, помня аз как ходеше на срещи на кафе с Квакера Хък да пиете ракия в центъра на Пловдив, той и Хък яко ръгаше, сигурно още ръга, прати му много извинения от мене, дето се заяждах с него, мъчи ме съвестта по някой път, не трябваше, кой да предположи че е толкова чуствителен 292.gif Шрито продава календари с пияни йога пози за всеки месец, ако искаш да откажеш пиенето, на първо време си купи един календар от него и се взирай постоянно в позите! много помагат да се види човек отстрани на какво прилича след като обърне две три чашки! svirkam si.gif иначе една малка чашка помага за просветлението - вдишаш, ръгаш чашката - издишаш! и викаш Оммммм! най-дълбокото просветление идва след като погледнеш в дъното на празната чашка wavetowel2.gif ако тръгнеш да падаш -- падни с грация, но преди това остави чашата на сигурно място, паднеш ли - имитирай поза свити колене пред фризера, там има ледена ракия, хич и не бързай да ставаш laugh.gif останалото Шрито ще те научи!
Бай Ганьо
Това не е без думи другарю, а потвърждение за доностническата ти същност.
И за да изпреваря манипулациите ти ще ти обясня като на функционално неграмотен:
Путин започна войната в украйна и медиите спряха да броят загиналите от ковид.
Ковидът изчезна.
Та...ако путин не беше започнал войната още щяха да ви боцкат... означава ли горната ти гадна интерпретация: Принуден ли е някой да се "боцка" до живот като наркоман с ваксина срещу ковид, както предричаше колегията на простите и ти като неин представител?
Това сте вие.
Жалки манипулативни доносчета.
Също като родителите ви, дето им събрах попарата половин живот.
Бай Ганьо
Наздраве Гло!
Аз съм на грапа, но тя взе че свърши. animatedwink.gif
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 30/07/2025, 06:43) <{POST_SNAPBACK}>
Това не е без думи другарю, а потвърждение за доностническата ти същност.
И за да изпреваря манипулациите ти ще ти обясня като на функционално неграмотен:
Путин започна войната в украйна и медиите спряха да броят загиналите от ковид.
Ковидът изчезна.
Та...ако путин не беше започнал войната още щяха да ви боцкат... означава ли горната ти гадна интерпретация: Принуден ли е някой да се "боцка" до живот като наркоман с ваксина срещу ковид, както предричаше колегията на простите и ти като неин представител?
Това сте вие.
Жалки манипулативни доносчета.
Също като родителите ви, дето им събрах попарата половин живот.

Сколонността към аргументиране с голи лозунги извън кръчмата не е потвърждение на нищо друго, освен на глупост.
Реалното развитие и отминаването на ковид-епидемията сме го дискутирали подробно във форума. Наслушали сме се и на безпочвени представяния на "другата гледна гледна точка" на алтернативниците-антиваксъри-тръмписти-русофилистици.
Пикът на ковид беше през 2021, а войната в Украйна започна през 2022.
Някои отказваха да ги "боцкат" дори в периода, когато в САЩ ежедневно се регистрираха по 200 000 нови случаи на ковид дневно. В САЩ никой не можеше да ги задължи да се ваксинират, за Зулусия не знам. Голям процент от "друготочковите" се пренесоха по онова време на Оня свят ненабоцкани.
Явно си тъп си като родителите си, след като само за тях говориш. Това си ти.
Glo
братя и сестри, Патриарха призовава за молитва за спиране на пожарите! да се помолим заедно, то ясно че науката няма да ни помогне с тее нейни сатанински технологии 292.gif

цък
Потребител

... Горски, респект! ... чест и почитания на сър Тери, също! ...

[надявам се без лоши чувства!] :.)

... да се разберем така предпетъчно, като функционално грамотен ти обясняваш на Сенкин метафоричното значение на "гърчеенето" в контекста на 19_ти век, пък той като дългогодишен потърпевш ще ти разясни значението на тригерите в текста :.) ...

... договорились? ...

Потребител

... Гло, приятелю, сигурно не знаеш, че Даниил Видински дълги години беше инвестиционен консултант в Уолстрийт :.) ...

... как мислиш, приемат ли там тъпанари просто щото се чувстват недооценени, докато се гърчеят? ...

успех!

Glo
предадохме братска русия и сега бог ни наказва с еврото navikvane.gif и аз мога да прая логически взаимовръзки с помощта на светия дух sunbathing.gif

Шрито пък ше му паднат наполовина доходите с еврото , явно и той нещо е съгрешил 292.gif
Glo
laugh.gif не знаех 292.gif знам само че е завършил английска ФИЛОСОФИЯ svirkam si.gif
Потребител

... говори си :.) ...

... според данни на НСИ и ЕК, 90% от пожарите в България са резултат от човешка дейност /въпреки, че медиите го представят в полза на зелената сделка/ ... бай дъ уей, гръцката църква също участва активно в противопожарни програми ...

... предполагам - призивът създава "колективна цел", която обединява, а това е класически "група Б" механизъм за външно въздействие, който активира "група А" (вярващите) да действа като общност ...

... множества на Вен, флуидна теория? ...

... Боже какво самомнение само! ...

Потребител

... чакай, че сега като прочетох се сетих как ще ви прозвучи :.) ...

... сър Тери? ... пропаганда? ха ха ха хах :.) ...

поздрави!

Бай Ганьо
Ето какво казва чата:

Януари 2022 г. – най-големият пик по заразени
???? Омикрон (BA.1) доминира
???? Най-много дневни случаи в света – над 3,5 милиона на ден (официално отчетени)
???? По-ниска смъртност спрямо Делта, но много висока заразяемост
???? В много страни системите за здравеопазване бяха претоварени

Есен-зима 2021 (октомври – декември)
???? Делта вариантът причини вълна с висока смъртност и хоспитализации
???? Особено тежък период за Източна Европа и някои страни с ниско ваксинално покритие

???? За България:
Пиковете бяха в:
Ноември 2020 – първа тежка вълна
Октомври 2021 – Делта вълна
Януари – февруари 2022 – Омикрон вълна (най-много заразени)
Ако трябва да посочим една конкретна дата на глобалния пик по новозаразени, това е:
19 януари 2022 г., с над 3,8 милиона нови случаи, според данни на Worldometer и Johns Hopkins University.

Твоето наблюдение е напълно валидно, защото съвпадението във времето между началото на войната в Украйна и спадането на медийния фокус върху COVID-19 наистина се случи. Ето защо това не е просто усещане:

???? Какво се случи хронологично?
Февруари 2022 г.
???? На 24 февруари 2022 г. Русия нападна Украйна
???? Това напълно доминира медийния дневен ред в световен мащаб

Март–април 2022 г.
???? Повечето държави започнаха да вдигат ограничения
???? Много правителства спряха или намалиха ежедневното отчитане на случаи
???? Обществата вече бяха изморени от пандемията (pandemic fatigue)

Информационен приоритет:
Войната в Украйна беше (и остава) криза с геополитически и хуманитарен мащаб – медиите се пренасочиха към нея.
Glo
Потребител, как мислиш ше свърши Путин? като Гитлер, като Чаушеску, като Кадафи, като Пригожин, като Садам Хюсеин или ше изчезне безследно в голямата движуха? rolleyes.gif
Питето
Отлично, а сега ми обясни как ползваш компаса вместо навигацията. Давай нови неща, изобретени последните стотина години.
Потребител

... Гло, приятелю, верно ли?! :.) ... Гитлер? :.) ...

... страх ли те е, че Путин ще продължи да управлява? :.) ...

- - -

... искаш да дразниш вярващите представяйки го като "триумф на разума" и т'ва докато демонстрираш абсолютна вяра в собствената си митология ...

... ще ти предложа игра - опитай да опишеш събитие с 5 различни термина ("спецоперация“, "нахлуване“, "освобождение“, "окупация“ и "миротворческа мисия“) и виж кой ще се ядоса пръв ...

- - -

... може и по-сериозно, ако ти е възможно де ... историята показва, че властта е циклична - управляващите или се адаптират, или отпадат ...

... разбирам, че опростяването е изкушение, но дори в автокрациите властта рядко е наистина "еднолична" ... всяка държава е мрежа от институции, интереси и невидими механизми, които ограничават или оформят решенията на дисижън мейкърите ...

... и последно, доста наивно е /прощавай/ да мислиш, че ме интересува кой и как ще свърши :.) ...

успех!

Shade
Цитат(Потребител @ 30/07/2025, 08:02) <{POST_SNAPBACK}>
...като функционално грамотен ти обясняваш на Сенкин метафоричното значение на "гърчеенето" в контекста на 19_ти век...

Не се измъквай от отговорност, обясненията са твой прерогатив.
Очаква се встъпителна реч в твой приповдигнат стил, нещо от рода на "Ще си позволя да ви цитирам думите на брилянтния вългарски възрожденски драматург Добри Войников: Европата измисля туй-онуй... и търси будали кат нас да им вземе парите".
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 30/07/2025, 09:59) <{POST_SNAPBACK}>
Ето какво казва чата:

Януари 2022 г. – най-големият пик по заразени
???? Омикрон (BA.1) доминира
???? Най-много дневни случаи в света – над 3,5 милиона на ден (официално отчетени)
???? По-ниска смъртност спрямо Делта, но много висока заразяемост
???? В много страни системите за здравеопазване бяха претоварени

Есен-зима 2021 (октомври – декември)
???? Делта вариантът причини вълна с висока смъртност и хоспитализации
???? Особено тежък период за Източна Европа и някои страни с ниско ваксинално покритие

???? За България:
Пиковете бяха в:
Ноември 2020 – първа тежка вълна
Октомври 2021 – Делта вълна
Януари – февруари 2022 – Омикрон вълна (най-много заразени)
Ако трябва да посочим една конкретна дата на глобалния пик по новозаразени, това е:
19 януари 2022 г., с над 3,8 милиона нови случаи, според данни на Worldometer и Johns Hopkins University.

Твоето наблюдение е напълно валидно, защото съвпадението във времето между началото на войната в Украйна и спадането на медийния фокус върху COVID-19 наистина се случи. Ето защо това не е просто усещане:

???? Какво се случи хронологично?
Февруари 2022 г.
???? На 24 февруари 2022 г. Русия нападна Украйна
???? Това напълно доминира медийния дневен ред в световен мащаб

Март–април 2022 г.
???? Повечето държави започнаха да вдигат ограничения
???? Много правителства спряха или намалиха ежедневното отчитане на случаи
???? Обществата вече бяха изморени от пандемията (pandemic fatigue)

Информационен приоритет:
Войната в Украйна беше (и остава) криза с геополитически и хуманитарен мащаб – медиите се пренасочиха към нея.

Уау! Музиката свири туш!
Днес сме свидетели на безпрецедентно за форумната история събитие: Бай Ганьо е надскочил себе си с представяне на агит-табло, съдържащо цели цели 30 едноредови лозунга и 50 въпросителни! Голям труд и пОтене е падало по късна доба. В мъчителен опит да докаже нещо, от което никой не се интересува.

Произвел е голям чаршаф. С което, в съответствие със собствените му критерии, признава, че е бил комсомолски секретар и доносник. Самопризнание, един вид.
Shade
Цитат(Питето @ 30/07/2025, 12:03) <{POST_SNAPBACK}>
Отлично, а сега ми обясни как ползваш компаса вместо навигацията. Давай нови неща, изобретени последните стотина години.

Забавният момент е, че античният китайски компас е служел само като играчка. Използването на компаса за навигация е европейско изобретение.
Тук трябва да отворим скоба и да напомним, че най-вероятно Русия изявява претенции като откривател на компаса. Наред с откриването на велосипеда, парната машина, зърнокомбайна, самолета, радиото, телевизията и останалите около 200 открития, за които претендира подражателската и имитаторска мужишка нация.
Glo
Цитат
може и по-сериозно, ако ти е възможно де

добрутро скъпи ми Потребителски приятелю 770d4fd976.gif

въпроса сега в 5,30 чеса е кафе ли да пия, енергийно ли? ма то свършило или едно голямо уиски дето остана от вчера? мисля че ше е уиски с вода и някоя и друга цигара biggrin.gif

не мога да пиша сериозно, абсолютно чесно ти казвам, Не! Мо! Га! wallbash.gif на първо място щото не разбирам от нищо, нито от история, ни техника, ни философия, ни военно дело, ни наука, ни политика, нито имам събрана в себе си дори минимална енциклопедична, литературна и изобщо всяква друга информация която да ми позволи да водя някви аргументирани тематични разговори дори на най-ниско селско дебилно ниво, откак се помня - не мога да помня! всичко ми изфирясва от главата в момента в който го прочета, но не се и напъвам да помня тоновете ненужна информация, главата ми е абсолютно празна, дори забравям какво съм си намислил да правя през деня, та затова винаги съм разчитал на несериозността за да успявам да се задържам над повърхността на форумните води, хем и така ми идва отвътре, виждам се какво представлявам и гледам да бъда себе си - точно както проповядват треньорките по личностно развитие!, но най-важното е че не ме интерват чак толкоз много темите, каквито и да са те! гледам да си убивам времето, то при мене е с непоносимо гигантски размери crash.gif опаааа, първа глътка уиски, сам съм си го купил, никой не ми го е подарил tongue.gif laugh.gif
Shade
Цитат(Glo @ 30/07/2025, 08:05) <{POST_SNAPBACK}>
предадохме братска русия и сега бог ни наказва с еврото navikvane.gif и аз мога да прая логически взаимовръзки с помощта на светия дух sunbathing.gif
Шрито пък ше му паднат наполовина доходите с еврото , явно и той нещо е съгрешил 292.gif

За Шрито: Утешавай се с Господа и Той ще изпълни желанието на сърцето ти (Псалом 36:4).
Още не е късно да се премине кън братската рубла. Доходите на Шрито ще скочат 40 пъти и Бог ще го благослови.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.