Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Наука и Учение
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Страници: 1, 2, 3, 4
Шрито
Оставам си "вкъщи", поне до пенсия. Нищо че "гнилият Запад" ми е дошъл на гости.
Какво е при братушките нямам идея. Но това вече го казах.
Шрито
Цитат(Shade @ 03/08/2025, 20:21) <{POST_SNAPBACK}>
Обаче българите щели го духат пред материалното. Няма да питам кога, след Второто пришествие...

Когато им свършат спестяванията. И когато прегърнат американската мечта. Да прахосват заплатата си, още като я получат, и да изплащат гигантски кредити за векове напред.
Бай Ганьо
Отново все ено чета "Работническо Дело". laughing.gif
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 04/08/2025, 03:16) <{POST_SNAPBACK}>
Отново все ено чета "Работническо Дело". laughing.gif

Опитваш се да внушиш, че освен да пиеш, можеш и да четеш ли? Няма да мине, трудно ще убедиш някого. Със сигурност си като кумира си Киро Простия. И той като теб срича и чете изкълчено като неграмотник по-дълги думи, докато четеше писмото на комунистическия доносник.
Shade
Цитат(Шрито @ 04/08/2025, 01:43) <{POST_SNAPBACK}>
Когато им свършат спестяванията. И когато прегърнат американската мечта. Да прахосват заплатата си, още като я получат, и да изплащат гигантски кредити за векове напред.

Добре познаваш американската мечта. Звучиш като лично да си бил там. Сигурно си питал Божественото чрез Търсача и то ти е отворило очите.
А Божественото открехна ли те кое ще настъпи първо по ред, идването на Спасителя или свършването на спестяванията (на онези, които не си инвестират парите, а ги "спестяват", като ги трупат накуп)?
Питето
Аз съм мераклия, да имам огромни кредити и да ги изплащам векове наред. Накратко богат и дълъг живот.
Shade
Цитат(Шрито @ 04/08/2025, 01:35) <{POST_SNAPBACK}>
Какво е при братушките нямам идея.

Е как да нямаш идея, нали знаеш, че братушките са добродушни? Ако това е малко и недостатъчно, гледай материалите на Киро Простия, кумира на простичкия Ганьо.
Или още по-добре питай Божественото на Търсача. То позна, че не пиеш и капка вода, ще те открехне и за бума на братушките (икономически бум, де, да не си помислиш, че са терористи).
Шрито
Цитат(Shade @ 04/08/2025, 14:56) <{POST_SNAPBACK}>
Е как да нямаш идея, нали знаеш, че братушките са добродушни?

Знам. Но как живеят, не знам. Явно и те не си харесват властта. Това "Руска Педерация" е доста подозрително. Хем на тях не им въвеждат евро. Съвсем ще се пропият тогава.
Шрито
Цитат(Shade @ 04/08/2025, 14:47) <{POST_SNAPBACK}>
...кое ще настъпи първо по ред, идването на Спасителя или свършването на спестяванията...

Първо спестяванията, после Спасителя.
Българинът не инвестира. Това е комар.
Той си е верен на Бога. И оттам идват доходите му. Тато не плащаше добре, ЕС са същите. Значи кой ни храни? Бог.
Шрито
Само че американската мечта е създадена за тези, които не я искат. Няма да те одобрят.
Shade
Цитат(Шрито @ 04/08/2025, 09:15) <{POST_SNAPBACK}>
Първо спестяванията, после Спасителя.
Българинът не инвестира. Това е комар.
Той си е верен на Бога. И оттам идват доходите му. Тато не плащаше добре, ЕС са същите. Значи кой ни храни? Бог.

Излишно обобщаваш. Слабо познаваш българина.
Българинът от твоята среда, който не инвестира, попийва си ракийка и Бог го храни, не е стадартния универсален модел на българин.
Цялата тази дискусия е напълно излишна. Така че живей и мъдрей!
Питето
Тц, крадяхме по татово време, дори децата си крадяхме тръбите за фунийки. През соца, дори бензина беше боядисан за да е труден за крадене и пак го крадяха. При това имаше по една кола на 3-4 семейства, а не като сега по 1-2 коли на семейство. Разлика над 6 пъти. Крадеше се и от заводите, и от полето. Точно заради това имаше кокошки и прасета по селските дворове, щото крадяха зърно от ТКЗС-то и ги изхранваха без пари. Сега няма как да се краде и няма прасета във всеки двор. И стария лаф: "Аз, каквото произвеждаме в завода не го купувам от магазина."
Та какво било духовно по кое време разправяш?
Питето
Пак не си схванал, ама то е нормално като за вярващ. Ако имам добри резултати, ще има опашка от кредитори да се натискат да им взема парите на заем.
Американската мечта е друга бира. Там идеята е да забогатееш от собствен труд, от това което се сетиш да направиш, без да ти пречат разни попове, партии и политици. Ако си мислиш, че там мечтаят за незаконно забогатяване... абе има и такива ама свършват я в затвора (Мадоф), я изчезват от белия свят (наша Ружа). Предимно си представят Хенри Форд, Мъск, Гейтс, Брин и куп подобни с нормален бизнес или атлети и звезди от сцената.
Shade
Цитат(Шрито @ 04/08/2025, 09:17) <{POST_SNAPBACK}>
Само че американската мечта е създадена за тези, които не я искат. Няма да те одобрят.

"Амерканска мечта", ха-ха-ха.
Хората в САЩ си гледат работата и живота. Никой не се занимава с мечти, въпреки обратното убеждение на простоватите хора от "народа" (българския).
Шрито
Тъй си е. Американската мечта е нещо подобно на комунистическото „все по-пълно задоволяване на постоянно растящите нужди на населението”. Направи хората алчни, за да ги управляваш лесно. Дай им шаблони и клишета и те ще започнат да живеят според тях. Ще спрат да мислят. Назубреното става единствената истина (наука). Всичко останало е лъжа и заблуда. Формули за наивници. Виж, Ученията са нещо различно. Те връщат на човека способността да мисли.
Шрито
Цитат(Питето @ 04/08/2025, 21:07) <{POST_SNAPBACK}>
Пак не си схванал, ама то е нормално като за вярващ. Ако имам добри резултати, ще има опашка от кредитори да се натискат да им взема парите на заем.

Ами то в България сега какво е. Банките не ръчкат ли постоянно хората да теглят кредити?
Шрито
Духовното беше изобилието. Че дори и краденето. Социализмът беше умален модел на Божието царство. Пълно щастие, без добро/зло. Имаше производство, имаше за вкъщи, имаше и за износ. Че и за крадене. Имаше братство между хората, имаше задоволеност. А всичко това се нарича безметежност, или щастие. Сега няма производство, няма хора, няма животни, а от сушата няма и растения. Само плевели и бодили. И малкото останали хора вече не живеят в Божие царство на изобилието и правдата, а в пустиня, в която властват доброто и злото. Все хората са виновни за всичко. Постоянният рефрен на лукавия. Сами сте си виновни.

П.П. А кола можеше да си купи всеки. Още преди 1980г. татко купи новичко москве, вярно, на западна цена за тогавашните заплати. Но Бог помогна. Дойдоха с новата кола да ме вземат от детската градина. Щастливи времена. Нищо общо със сега. Сега само си виновен и толкоз.
ЕксГорски
Ayyy, fishing1.gif console.gif
Питето
Аха, яко властваше социалистическия дух щото нали все експроприация и преразпределяне от богати към бедни го влече... А кола можеше да си купиш, ама втора употреба двойно по-скъпо от чисто новата. А износа, беше предимно компоти и огурчики, а не компютри. Компютрите не ги умеехме и ги правеха само докато беше актулно оборудването, което бяха внесли почти нелегално от запада. Когато остаря и "ерата Правец" приключи набързо. Толкоз за духовното в базата и надстройката.
Питето
Както беше писал Гло, между "пуканки" и "луканки" разликата е само някаква си буква. Че и при тебе такива леки разлики в кой какво дава и кой какво тегли и връща, не ти правят впечатление. Мнооого духовно, обаче математиката си е математика, дори преоблечена като икономика и статистика.
Когато една държава я бива, кредиторите ѝ дават пари, за да им вземе парите. Когато на един човек му върви, пуска акции, което си е получаване на пари без лихва. Лихвата я плаща ако иска и ако нещата продължават да вървят гладко и нагоре.
Питето
Кво мислене в религиите и подобните, бе, дори е противопоказно, щото може да се сетиш за парадокса в основата. Значи изпраскват един парадокс от рода "има го само ако вярваш в него, и го няма, ако търсиш факти" и от там насетне можеш да си докажеш каквото си искаш, дори че през нощтта грее слънце. Никакви проблеми щото нали тръгваш от парадокс (нелогизъм) и не ти пречи нито липсата на факти, нито липсата на логика. В тази посока, ако в твоите Учения някой успее да добави десет формули на кръст, гарантирам че последователите ще се стопят в рамките на петилетка.
Shade
Цитат(Питето @ 05/08/2025, 10:02) <{POST_SNAPBACK}>
Кво мислене в религиите и подобните, бе, дори е противопоказно, щото може да се сетиш за парадокса в основата. Значи изпраскват един парадокс от рода "има го само ако вярваш в него, и го няма, ако търсиш факти" и от там насетне можеш да си докажеш каквото си искаш, дори че през нощтта грее слънце. Никакви проблеми щото нали тръгваш от парадокс (нелогизъм) и не ти пречи нито липсата на факти, нито липсата на логика. В тази посока, ако в твоите Учения някой успее да добави десет формули на кръст, гарантирам че последователите ще се стопят в рамките на петилетка.

Занимаване с "Американската мечта" има само при раздувки в селски кръчми и набожни проповеди.
Shade
Цитат(Шрито @ 04/08/2025, 09:10) <{POST_SNAPBACK}>
Знам. Но как живеят, не знам. Явно и те не си харесват властта. Това "Руска Педерация" е доста подозрително. Хем на тях не им въвеждат евро. Съвсем ще се пропият тогава.

Като не знаеш, защо не питаш Търсача? Който чрез практикуване се е превъплътил в Атман с достъп до знанията във Вселената от игла до конец. Така че знае всичко и всичко ще ти обясни.
Glo
Търсача, освен че е с увредена периферна нервна система заради която постоянно чуства оня вечен хладен полъх е и човек от левия бряг на реката, познах го и той не отрече, мене това не ме интересува кой с кого си ляга, убеден съм човек се ражда такъв и не ми е работа, проблема обаче е, че библията която и той признава за божие слово е ПИСАНО, че бог мрази обратните и ше ги гори вечно в огненото езеро, освен това мрази и запитвачите на зли духове, а не знаем Търсача с кого е контактувал когато Шрито го е помолил да пита божеството за отговор дали пиел, щото Шрито не знае дали пие или не пие ракия laugh.gif и когато Търсача се е свързал със Шива и оня му е казал, че Шрито не пие ракия, въпреки че се налива като луд с метилова домашнярка, му е повярвал, че не пие, то и аз не си вярвам, че прекалявам с алкохола от 35 години досега, ако прекалявах шях да съм умрял отдавна като Ози Озбърн, дето бил принца на Мрака! дъщеря ми вика - ако Ози е принца на мрака, то ти си Краля на мрака, ебати и пиенето ебати и чудото, и все трезвен изглеждаш laugh.gif
Shade
Цитат(Glo @ 06/08/2025, 04:52) <{POST_SNAPBACK}>
Търсача, освен че е с увредена периферна нервна система заради която постоянно чуства оня вечен хладен полъх е и човек от левия бряг на реката, познах го и той не отрече, мене това не ме интересува кой с кого си ляга, убеден съм човек се ражда такъв и не ми е работа, проблема обаче е, че библията която и той признава за божие слово е ПИСАНО, че бог мрази обратните и ше ги гори вечно в огненото езеро, освен това мрази и запитвачите на зли духове, а не знаем Търсача с кого е контактувал когато Шрито го е помолил да пита божеството за отговор дали пиел, щото Шрито не знае дали пие или не пие ракия laugh.gif и когато Търсача се е свързал със Шива и оня му е казал, че Шрито не пие ракия, въпреки че се налива като луд с метилова домашнярка, му е повярвал, че не пие, то и аз не си вярвам, че прекалявам с алкохола от 35 години досега, ако прекалявах шях да съм умрял отдавна като Ози Озбърн, дето бил принца на Мрака! дъщеря ми вика - ако Ози е принца на мрака, то ти си Краля на мрака, ебати и пиенето ебати и чудото, и все трезвен изглеждаш laugh.gif

Търсачът безпокои Божественото само с важни въпроси. Такива, по които е ПИСАНО. Исус превръща водата във вино, значи като въпросът с алкохола е важен, въпрос от Божествена компетентност е.
Glo
Търсача е един голям парадокс, веднъж го гледах по телевизията, интервю, изглежда интелигентно, говори интелигентно за сахаджа йога, облечен с риза и костюм, и му викам абе Търсач, че ти изглеждаш и говориш толкова смислено и разумно, а пък иначе във форума създаваш впечетление на такъв краен имбецил laugh.gif затова никога не гледайте един човек как изглежда и какво ви говори, накарайте го да го напише, прочетете го и тогава си правете изводи laugh.gif
Glo
бе не ме интересува бе, големи умници, велики съвети, яки психоложки, мноо разбират от мъже, и това което разбират и могат да си посъветват последователките е да стоят далече от мъжете щото са тъпи, изостанали свине, и които задължително ше деградират във връзката си със жената във времето, докато жената ше се развие през това време до неподозирани висоти и рано или късно в бъдещето ше й се наложи да му бие шута на горкия мъж biggrin.gif

и аз какво да напрая, включвам се тук там докато си поркам вкъщи водката sunbathing.gif

цък
Thursday Next
Науката търси отговорите. Учението претендира, че вече ги е намерило. Единствено правилните, то се знае.

Както казваше покойният Вацлав Хавел, заобикаляй се с тези, които търсят истината, и избягвай тези, които твърдят, че са я намерили.
Питето
Майната им на учители, които могат да работят само с мнооооого надарени ученици. Такива доникъде не го добутват, щото специалните ученици са рЕдкост, която рЕдкост набутана сред населението се скапва средностатистически.
Номера е да обучиш двойкаджиите да го добутат до тройка, а тройкаджиите да изкарат четворка. Нагоре отличиниците да се спасяват, нали са умни. Примерно торбата, тоягата, огъня, ей ти ги уроците за тройка, та извънземните лееееко пробутват едни такива новости и технологии, които вдигат общия успех, нищо че отначало са неразбираеми за по-тъпичките ученици. На поправителния, изостаналите вече са схванали как стават нещата и работата потръгва. Я гледай днес, как сме 8млрд. без особени гладни и болестни изпълнения. Дори някои гадни болести са световно преборени, а други са поставени под контрол с лекарства. При това дори в най-забитите места и акъли. Ей така, лека полека с вдигането на общия успех на човечеството, и може да доживеем извънземните да ни посетят официално.
Thursday Next
Така както го описваш, добивам усещането, че сме некво риалити по извънземната им телевизия. a4dff7b7.gif
Питето
Така погледнато, надали оцеляването ни ще им е интересно като за реалити. По-скоро сме в сектора за залагания — нещо като алхимиците от плоската земя.

"Гилдията на Алхимиците е срещу Гилдията на Комарджиите. Обикновено. Понякога е над нея, или пък под нея, или се разпада на парчета около нея. От време на време питат комарджиите защо продължават да поддържат институцията си срещу една Гилдия, която по грешка на всеки няколко месеца вдига във въздуха Официалната си Зала, а те отговарят: „Прочетохте ли табелата на нашия вход, когато влизахте?“ "
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.