Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Минималната работна заплата вече е 510 лева.........
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Mukaveev
Минималната работна заплата вече е 510 лева.............

Това от днес.......... и какво ще промени това ?
Какви драматични събития ще повлече.......?
Само като си помисли човек какви умопомрачителни дебати се водеха за 20 лв. напред - назад.
Cury
Всъщност ръстът спрямо миналата година е над 10% (50 лева).
Какво ще стане не знам, но според мен може да се очакват доста негативни ефекти:

- по-трудно намиране на работа от най-ниско квалифицираните и пенсионерите. Просто няма да е изгодно да бъдат наемани и ще останат с никакъв доход вместо с 50 лева повече.
- ръст на сивата икономика.
- ръст на свързани с МРЗ неща. Не знам кои са, но някакви такси може би.
- може би инвестиции в техника и технологии за да може фирмите да минат без хора на МРЗ. Което е хубаво по принцип, ама е лошо за най-бедните.
Mukaveev
Води до по- големи приходи в бюджета.....
Трябваше да приемат необлагаем праг.......12 000 например.....
Alexfield
Едни отговорни елементи - част от управляващата коалиция, да не кажа цялата, искат да ни вкарат в Евразийския съюз.
За сведение, повишението там се таргетира на 270 лв (в рубли).
3 националистически партии милеят за това, а сега "Свинетка" се включи към техните искания с "Отпадане на санкциите към Русия" по време на прецедателството ни на ЕС...
Cury
А това какво общо има с темата и с моя пост?

Иначе това за вкарване в Евразийски съюз е бошлаф работа. Електоратът, искащ това, е някакъв маргинален процент, и на него залагат пак маргинални партии, но никой сериозна такава. Та от такова нещо не ме е страх, няма да стане.

Виж за санкциите имам смесени чувства. От една страна това е въпрос на политическа солидарност, от друга страна е въпрос на търговски интерес. И имаме достатъчно примери как други държави от ЕС си гонят интереса и не са наложили санкции на покупката на газ например animatedwink.gif Също така смятам, че не е зле България да води балансирана политика, в рамките на задълженията си в ЕС разбира се, защото ако го закъсаме икономически няма да ни вадят от блатото. Също така ако Русия или Турция (едва ли, ама хипотетично) вкарат войски у нас не вярвам НАТО да им обяви война заради нас.
Та с оглед на това да се иска отмяна на санкциите (не самоволно да ги отхвърлим) за мен не е лошо. Най-вероятно от нашето искане нищо няма да стане (освен ако и други не чакат някой да се обади само), но ще е безвредна демонстрация на добра воля към Русия. Ми така се прави политика.
Thursday Next
Цитат(Cury @ 02/01/2018, 10:55) <{POST_SNAPBACK}>
И имаме достатъчно примери как други държави от ЕС си гонят интереса и не са наложили санкции на покупката на газ например animatedwink.gif

На мен ще ми е много интересно да ми посочиш примери на такива държави от ЕС, които СА наложили санкции на покупката на газ. Можеш също така да потърсиш информация за това какво включват всъщност санкциите срещу Русия.

Цитат
Също така ако Русия или Турция (едва ли, ама хипотетично) вкарат войски у нас не вярвам НАТО да им обяви война заради нас.

Турция Е член на НАТО, с всички произтичащи от това последици като пакт за ненападение срещу други държави членки, като например България. На всичко отгоре НАТО не може да обяви война, защото НАТО не е държава.

Цитат
Та с оглед на това да се иска отмяна на санкциите (не самоволно да ги отхвърлим) за мен не е лошо. Най-вероятно от нашето искане нищо няма да стане (освен ако и други не чакат някой да се обади само), но ще е безвредна демонстрация на добра воля към Русия. Ми така се прави политика.

Не, така не се прави политика. Така се правят евтини балкански тарикатлъци. Има сериозна разлика.
Cury
Цитат(Alexfield @ 01/01/2018, 23:25) <{POST_SNAPBACK}>
...а сега "Свинетка" се включи към техните искания с "Отпадане на санкциите към Русия" по време на прецедателството ни на ЕС...

Оказа се, че това е партенка, пусната от ТАСС и съвсем не е истина...
Личинка
Мноо яко, моята заплата е n Х МРЗ и много ми допада като се вдига.
Горския
Цитат(Cury @ 02/01/2018, 13:13) <{POST_SNAPBACK}>
Оказа се, че това е партенка, пусната от ТАСС и съвсем не е истина...

Какво е това ТАСС?
Каква е тази телеграфна агенция на ... несъществуваща държава?

Докога безмозъчно ще се повтарят руските идиотщини?
Cury
Цитат(Горския @ 02/01/2018, 12:55) <{POST_SNAPBACK}>
Какво е това ТАСС?
Каква е тази телеграфна агенция на ... несъществуваща държава?

Докога безмозъчно ще се повтарят руските идиотщини?

Ми каквото ще да е, ама си съществува още:
http://tass.ru/

А фалшиви новини повтарят всички - един пуска, друг препечатва, трети от него и накрая се губи първоизточника. Нещо като прането на пари. В случая обаче ТАСС провежда руската политика и цели да всее разкол в ЕС.
wal
Цитат
Води до по- големи приходи в бюджета.....

Всъщност може да доведе и до по-малки приходи в бюджета.Част от работещите минават на четиричасов работен ден,на други им се плаща под масата.Имат и други ишерети за да не плащат осигуровки и данъци.
Питето
Само дето нискоквалифицираните, винаги трудно си намират работа и това не е свързано с размера на заплатата към момента, а предимно с липсата на адекватност и развитието на технологиите.
Питето
Кажи нещо прочувствено за преджобените. Щото тези 20 лв, не са "хеликоптерни пари", ами или идват от данъците, или чорбаджията ги заделя от заплатата на останалите във фирмата. Така де, щом нЕкой взема едни пари, то значи някъде другаде, на нЕкой друг му бъркат в джоба, та кажи нещо прочувствено и за преджобените. a4dff7b7.gif
Alexfield
Всъщност чорбаджията само осигурява работниците на минималната заплата. Реално им плаща повече. Просто разликата се дава на ръка. Така че, ако чорбаджията е плащал досега на работниците 800 лв заплата, то и сега ще им плаща толкова. Единствено осигуровките вече няма да са върху 490 лв, а върху 510 лв.
Бай Иван
Защо бе Кюри,нали имаше недостиг на работна ръка?Или недостигът е за нископлатена работна ръка.
Cury
Недостигът е за средно платена/квалифицирана работна ръка. За шефове недостиг няма. Но за ниско квалифицирани също няма много работа, а и колкото я има ще я има докато не стане по-евтино да се намери друго решение на нуждата. Например уволняваш десетте метачки и купуваш машина за метене с един човек.
Бай Ганьо
Затова кеша трябва да изчезне.
Mukaveev
Цитат(Бай Ганьо @ 03/01/2018, 12:02) <{POST_SNAPBACK}>
Затова кеша трябва да изчезне.

Ти се побърка........... 406.gif
Питето
Проблема не е в плащането под масата (всъщност си е проблем ама за друга тема), а в това, че когато се раздават пари със заповед, без да са изработени, то значи тези пари се вземат от някой друг, та поне едно "благодарско" да има за преджобените. То става и да се печатат на кило, ама нали в момента нЕма как да стане номера с печатницата (лошите еврогейове прецакаха схемата), та остава да се вземат я от данъците, я от колегите от фирмата, които се осигуряват на по-високи заплати.
Питето
Спокойно, ще изчезне, само че първо трябва да се качат биткойните (и подобните частни, непривителствени валути) в космоса, та да може да си ги ползваш въпреки и напреки мераците на правителствата.
Бай Ганьо
Биткойните са пирамидален балон.
Няма как да изолираш банковата система.
По-добра система още не е измислена.
А и тя никак не е лоша.
Питето
Надценяване на биткойна има сега, а в началото имаше яко подценяване, което си е стандартно за всяка валута или стока, но "пирамидален ефект" търси в банковата система, щото тя е организирана по "пирамидално-подобен" начин и за капак е зависима от политиците, докато при биткойна нещата стоят твърде различно. Жокер: "защо политиците от САЩ, Китай и Япония се мъчат да прецакат биткойна, кво толкоз им пречи на мощните икономики?" Втори жокер: "Защо политиците нямат възможност да решат да вдигнат МРЗ с 2 биткойна?" animatedwink.gif
agrippa
Цитат(Питето @ 02/01/2018, 14:33) <{POST_SNAPBACK}>
Кажи нещо прочувствено за преджобените. Щото тези 20 лв, не са "хеликоптерни пари", ами или идват от данъците, или чорбаджията ги заделя от заплатата на останалите във фирмата. Така де, щом нЕкой взема едни пари, то значи някъде другаде, на нЕкой друг му бъркат в джоба, та кажи нещо прочувствено и за преджобените. a4dff7b7.gif

Тия пари трябва да дойдат от печалбата или заплатата на собственика. Така той все повече започва да се изравнява с работниците, които му стават ортаци, съдружници един вид. Ако не му излиза сметката, вика си роднините през почивните дни, да наваксват работата доброволно. Щом иска да се усеща шеф и началник, трябват жертви. По принцип, вдигането на минималните заплати трябва да бута и останалите леко нагоре, щото ще се изравнят в един момент. Това на теория, на практика казват, все повече машини или роботи ще изместват станалите скъпи работници. Ето, казвам.
agrippa
Цитат(Питето @ 03/01/2018, 14:04) <{POST_SNAPBACK}>
Проблема не е в плащането под масата (всъщност си е проблем ама за друга тема), а в това, че когато се раздават пари със заповед, без да са изработени, то значи тези пари се вземат от някой друг, та поне едно "благодарско" да има за преджобените. То става и да се печатат на кило, ама нали в момента нЕма как да стане номера с печатницата (лошите еврогейове прецакаха схемата), та остава да се вземат я от данъците, я от колегите от фирмата, които се осигуряват на по-високи заплати.

В една реална икономика след вдигането на такава ставка би трябвало да се намалят часовете на работещите в дадена фирма или сфера, ако печалбите не нарастват. Така те ще имат повече свободно време и изкарват същите пари при равни други условия. Което на мене не ми звучи много зле.
Cury
Биткойнът не е валута, а по-скоро стока, защото не отговаря на условията да бъде валута. И не се управлява никак затова курсът му може да се движи както си иска под влияние на стихийни фактори. А банките и правителствата не го харесват по същата причина, по която не харесват и пирамидите - когато се срутят остават много прецакани хра, които почват да стачкуват и да имат претенции защо държавата не ги била защитила. Тук може да фалират и хора, и фирми и какво ли не.
Alexfield
Биткойн-балонът ще се спука. При това изобщо няма да ни се наложи да чакаме много. Няма как биткойнът да стане стандартно разплащателно средство, при положение че няма никаква стойност. А няма стойност, защото няма никакво покритие.
Buitenlander
Цитат(Alexfield @ 04/01/2018, 08:55) <{POST_SNAPBACK}>
Биткойн-балонът ще се спука. При това изобщо няма да ни се наложи да чакаме много. Няма как биткойнът да стане стандартно разплащателно средство, при положение че няма никаква стойност. А няма стойност, защото няма никакво покритие.

Всъщност, към момента, биткойна има точно същото покритие като всички материални и финансови активи - доверието.То друг вид покритие в човешката история никога не е имало.Ако достатъчно голяма група хора са решили че златото, акциите, биткойна или каквото и да е друго представлява достатъчно голяма ценност, за да вложат продукта на своя труд в него, то същото нещо се превръща в такава.Дали ще стане разплащателно средство не знам, но щом днес няма никакъв проблем срещу 1 биткойн да получиш 14000 американски пари, определено е ценност.
Alexfield
Е да де, ама малко преди Нова година е можело да получиш 19 000 $, а утре-други ден, ако се спука балона, може да се окаже, че и 2 000 $ няма кой да ти даде.
Фундаменталният въпрос е: "Колко малки ракийки можем да си купим с един биткойн?"
И отговорът е уклончив: "Зависи колко струва един биткойн днес!"

П.П. Зад всеки $/€ стои построена къща, произведени хранителни стоки, дрехи, обувки. А зад всеки произведен биткойн стои единствено изгорено електричество, което значи единствено напразни въглеродни емисии изпуснати във въздуха.
Buitenlander
Цитат(Alexfield @ 04/01/2018, 14:45) <{POST_SNAPBACK}>
Е да де, ама малко преди Нова година е можело да получиш 19 000 $, а утре-други ден, ако се спука балона, може да се окаже, че и 2 000 $ няма кой да ти даде.
Фундаменталният въпрос е: "Колко малки ракийки можем да си купим с един биткойн?"
И отговорът е уклончив: "Зависи колко струва един биткойн днес!"

П.П. Зад всеки $/€ стои построена къща, произведени хранителни стоки, дрехи, обувки. А зад всеки произведен биткойн стои единствено изгорено електричество, което значи единствено напразни въглеродни емисии изпуснати във въздуха.

Да де, точно както преди 3 години за една тройунция злато даваха 2100 долара, а днес дават 1300.Фундаментално - 100 шишета "Стралджанска мускатова" по-малко.И зад всеки грам произведено злато стоят 25 квадрата замърсена земя и 5 кила изгорена нафта.Затова казвам че много си приличат с биткойна - човешкото доверие ги превръща в ценност.
Buitenlander
Цитат(Alexfield @ 04/01/2018, 14:45) <{POST_SNAPBACK}>
А зад всеки произведен биткойн стои единствено изгорено електричество, което значи единствено напразни въглеродни емисии изпуснати във въздуха.

Тук има момент, който не ми е много ясен, понеже не съм задълбавал в темата.Но доколккото знам, изчисленията с които се добиват нови биткойни не са самоцелни, а непрекъснато повишават нивото на защита на транзакциите, тоест "зад всеки добит биткойн", освен изгореното електричество, стои и някакво повишаване на доверието към останалите биткойни.
Alexfield
Изобщо не е така.
Цитат
No advanced math or computation is involved. You may have heard that miners are solving difficult mathematical problems--that's not true at all. What they're actually doing is trying to be the first miner to come up with a 64-digit hexadecimal number (a "hash") that is less than or equal to the target hash. It's basically guess work.

От тук:
https://www.investopedia.com/tech/how-does-.../#ixzz53EFU9LRc

Нескопосан превод за неразбиращите английски:
Никаква напреднала математика или сметки не са замесени. Може би сте чули, че миньорите решават трудни математически проблеми - това изобщо не е вярно. Ето какво правят в действителност: Опитват се да бъдат първия миньор, който се сдобие с 64-цифрова чексума (hash няма превод на български все още), която е по-малка или равна на чексумата-цел. Общо взето е въпрос на налучкване.

П.П. Огромни компютърни ресурси са ангажирани да смятат денонощно, колко е на 1000 половината.
Alexfield
Не мога да го разбера това злато. За нищо не става. Едно време ставаше за обличане на изкуствени зъби. Вече има по-добри варианти. Според мен още му се кланят по инерция.
Buitenlander
Неразбираемо е, точно както и биткойна.Затова казвам, че и двете са ценност, докато имат доверието на хората.Даже биткойна май по-малко може да бъде компрометиран от човешкия фактор.Представяш ли си, какво ще стане със златото, ако Великия Кремълски Икономист, както я е окъсал в момента, реши утре да изкара 1000 тона злато от резерва на борсата?
Cury
Цитат(Alexfield @ 04/01/2018, 17:21) <{POST_SNAPBACK}>
Не мога да го разбера това злато. За нищо не става. Едно време ставаше за обличане на изкуствени зъби. Вече има по-добри варианти. Според мен още му се кланят по инерция.

Става за много неща, но основното му качество е, че го няма много. И по някое време ще свърши. Май и с биткойните е така - краен брой са и не се печатат нови, както става с парите. Или поне нещо такова бях чел.
Cury
Цитат(Buitenlander @ 04/01/2018, 17:31) <{POST_SNAPBACK}>
Представяш ли си, какво ще стане със златото, ако Великия Кремълски Икономист, както я е окъсал в момента, реши утре да изкара 1000 тона злато от резерва на борсата?

Няма да ги изкара, защото:
- веднага цената ще падне и няма да им вземе парите, които се очакват по днешна цена
- като срути цената на златото ще си срине и баланса с валутните/златните резерви.

То затова всички банки си държат златото в мазите, за да имат на хартия някакви резерви, а правят врътки с пари и други финансови инструменти. Щото ако развържат златото ще им се сринат балансите.
Buitenlander
Цитат(Cury @ 04/01/2018, 16:34) <{POST_SNAPBACK}>
Няма да ги изкара, защото:

Да видим, бая му е оголял г@за.....
Alexfield
21 000 000 са биткойните, около 16 000 000 са "изкопани".
Та за какво става златото, казваш?
За украшения - ясно, но това не му придава стойност. Всякакви камъни, кристали и дърво се използват за украшения.
Cury
Има нещо, което мнозина не вземат предвид - руснаците са живели в мизерия и могат да я преживеят пак. Спомни си обсадата на Ленинград, а все пак днес нещата са много далеч от ленинград. Путин някак си ги е надъхал на патриотична вълна и няма руснаците да се вдигнат на бунт заради обедняване, а ще си живеят така. Ние как живяхме и още живеем в относителна бедност без да вдигаме бунтове? Хем ние нямаме никакви патриоточни подеми и химери.
Точно затова от самото начало бях скептичен за санкциите - няма да помогнат, защото не е избран правилният инструмент. за да се срути икономиката на Русия наистина катастрофално трябва да спрат да им купуват газа. Да, ама не става, нали? С друго не могат да ги срутят и си играем на санкции.
Cury
Цитат(Alexfield @ 04/01/2018, 17:48) <{POST_SNAPBACK}>
21 000 000 са биткойните, около 16 000 000 са "изкопани".
Та за какво става златото, казваш?
За украшения - ясно, но това не му придава стойност. Всякакви камъни, кристали и дърво се използват за украшения.

Златото е много добър проводник на електричество и топлина. Освен това е много химически реактивно и изключително ковко (може да се изтегля на супер тънки нишки и да се валцова на супер тънко фолио). Има много приложения в електрониката, електротехниката, химията, за покрития... Но се ползва ограничено заради високата цена. Ако цената спадне ще се вдигне употребата му.
Buitenlander
Цитат(Cury @ 04/01/2018, 16:50) <{POST_SNAPBACK}>
Точно затова от самото начало бях скептичен за санкциите - няма да помогнат, защото не е избран правилният инструмент. за да се срути икономиката на Русия наистина катастрофално трябва да спрат да им купуват газа. Да, ама не става, нали? С друго не могат да ги срутят и си играем на санкции.

Това, според мен, е една много неправилна гледна точка.Санкциите помогнаха много и си изпълняват целите.По-голямата част от Украйна си остана независима държава, а рушняците за 3 години опукаха Резервния фонд в който през 2014 имаха към 6 трилиона рубли, даже не мога да сметна колко пари са това при курс 25-30 за долар.Да видим какво ще харчат отсега нататък.Миналия ден натиснаха Пенсионния фонд, с него ще окрякят още една година.Ами после?
Cury
Ще видим, не знам. Нямам пристрастия, просто залагам, че ще издържат. Но има и друго - парите им може да свършат, ама ракетите не. А знам, че притиснат в ъгъла звяр става непредвидим. Виж Ким как се репчи, хем ядрената му мощ е нищожна. Представи си една отчаяна Русия какво може да причини. Аз затова не разбирам по принцип тоя стремеж да бъде смазана Русия. Що не ги оставят намира да си се пържат в собствен сос? За всеки е ясно, че и анексирането на Крим, и събитията в Украйна бяха повлияни от активната политика на САЩ и НАТО. Е за какво е нужно? В края на краищата наистина на Горби е обещано на времето НАТО да не се разширява, ама той е бил аджамия, и не е поискал писмен договор. И сега руснаците се чувстват измамени и много ясно, че се дървят. Ми не схващам това нагнетяване на ситуацията. ОК, накрая да кажем САЩ ще сринат Русия и кво от това? Много ли е хубаво да има една свръхсила да си разиграва коня както и дойде? Да не говорим, че то пък и Китай се появи w00tbrows.gif Аз си спомням, че след разпада на СССР и докато се спазваха договорките светът беше станал доста приятно място - Русия и САЩ бяха почти приятели, развиваха космически станции, нямаше напрежение... Но по едно време САЩ решиха, че не са смачкали достатъчно Русия и от тогава насам политическата температура се вдигна. Аз полза не виждам от това. Изобщо където САЩ решат да се месят, все лошо става накрая. В основата на днешните ислямски неприятности също стоят САЩ. И в основата на кризата с бежанците също.
Buitenlander
Цитат(Cury @ 04/01/2018, 17:27) <{POST_SNAPBACK}>
Ще видим, не знам. Нямам пристрастия, просто залагам, че ще издържат. Но има и друго - парите им може да свършат, ама ракетите не. А знам, че притиснат в ъгъла звяр става непредвидим. Виж Ким как се репчи, хем ядрената му мощ е нищожна. Представи си една отчаяна Русия какво може да причини. Аз затова не разбирам по принцип тоя стремеж да бъде смазана Русия. Що не ги оставят намира да си се пържат в собствен сос? За всеки е ясно, че и анексирането на Крим, и събитията в Украйна бяха повлияни от активната политика на САЩ и НАТО. Е за какво е нужно? В края на краищата наистина на Горби е обещано на времето НАТО да не се разширява, ама той е бил аджамия, и не е поискал писмен договор. И сега руснаците се чувстват измамени и много ясно, че се дървят. Ми не схващам това нагнетяване на ситуацията. ОК, накрая да кажем САЩ ще сринат Русия и кво от това? Много ли е хубаво да има една свръхсила да си разиграва коня както и дойде? Да не говорим, че то пък и Китай се появи w00tbrows.gif Аз си спомням, че след разпада на СССР и докато се спазваха договорките светът беше станал доста приятно място - Русия и САЩ бяха почти приятели, развиваха космически станции, нямаше напрежение... Но по едно време САЩ решиха, че не са смачкали достатъчно Русия и от тогава насам политическата температура се вдигна. Аз полза не виждам от това. Изобщо където САЩ решат да се месят, все лошо става накрая. В основата на днешните ислямски неприятности също стоят САЩ. И в основата на кризата с бежанците също.

Много, много е дълго да ти обясня защо постановката ти е принципно неправилна.....Един доста по-умен от мен, го е направил в тази статия, ако искаш прочети я, отговаря на всички поставени от теб въпроси.Иво Беров....
http://www.transmedia.bg/2017/09/19/%D1%81...BB%D0%B8%D1%8F/
Cury
Да де, ама ти отиваш на следствието - Путин анексира Крим и мъти Украйна, дайте да го накажем. Това щеше да е много правилно, ако беше толкова просто. Обаче Путин нищо не анексираше колко години, а? И стана агресивен, когато го натиснаха, неизвестно защо. Не виждам на кого му пречеше онова десетилетие, когато САЩ и Русия бяха едва ли не приятели. Значи когато СССР слага ракети в Куба САЩ се вдигат безкомпромисно с намерение "или махате ракетите или война", а коато НАТО се разширява до границата на Русия тя не бива да има претенции да се защити??? Не усещаш ли двойния стандарт?
Когато САЩ прегазват Панама това редно, защото ги застрашавала с нам кво си. А когато Путин анексира Крим това е античовешко престъпление?
Ей туй не ми харесва - двойния стандарт от една страна и от другата явната слепота за елементарна логика. А тази логика е, че ако натискаш ще ти отвърнат. Нима някой се заблуждава, че Путин ще си трае, когато НАТО сложи бази под носа му? И за какво са тези бази, ако не за да го дразнят?
Сегашната стратегия на САЩ е - давайте да натискаме, нека и те натискат, ама ние сме по-силни и накрая те ще се прекършат. За мен тази стратегия е нелепа. Колко по-добре за цялото човечество е след като веднъж са се разбрали за някакви граници никой да не натиска и да не прекършва никого?
И хубаво, накрая ще бутнат Путин, и какво очакваш? Като бутнаха толкова диктатори какво стана, мир и любов ли? И в Русия ще настане хаос и каша, това ще стане като го бутнат.
Buitenlander
Цитат(Cury @ 05/01/2018, 08:40) <{POST_SNAPBACK}>
Обаче Путин нищо не анексираше колко години, а?

Това е едно изключително в своята невярност твърдение, което чак не ми се вярва че си написал ти.В момента въоръжените сили на Руската федерация поддържат съществуването на 5 незаконни териториални образувания, които при разпадането на СССР са били части от съседни на Русия държави:
— Приднестровска република (Молдова)
— Южноосетинска република (Грузия)
— Абхазка република (Грузия)
— Донецка Народна Република (Украйна)
— Луганска Народна Република (Украйна)

Като предната анексия беше през 2008 . Въпросът на който се търси отговор в статията е : Колко още трябваше да се чака? Ти какво мислиш?
Alexfield
Кого са анексирали САЩ? Куба? Панама? Либия? Ирак? Сирия?
Кого е анексирала Русия? Южна осетия? Абхазия? Транснистрия/Приднестровие? ДНР? ЛНР? Крим?
Нищо чудно няма в това, че всичките съседи на Русия искат да са в НАТО. Прави се всичко възможно да се откопчат от прегръдката на руската мечка.
Cury
ОК, не ми се спори. Нека ги натискат без мярка и да видим. По-точно дано не видим ядрена война.
Buitenlander
Цитат(Cury @ 05/01/2018, 16:52) <{POST_SNAPBACK}>
ОК, не ми се спори. Нека ги натискат без мярка и да видим. По-точно дано не видим ядрена война.

Ами сигурно е по-добре да го оставят ботоксовия икономист да си прави каквото си иска щото има атомни бомби?Така ли ще мислиш и като си оформи една Бургаска Народна Република?
Бай Ганьо
Но преди това българите от северозапада ще станат румънци. smile.gif
Радио Ереван
Цитат(Alexfield @ 01/01/2018, 23:25) <{POST_SNAPBACK}>
3 националистически партии милеят за това, а сега "Свинетка" се включи към техните искания с "Отпадане на санкциите към Русия" по време на прецедателството ни на ЕС...

Имаш нещо против отпадането на санкциите срещу Русия ли?
Ако е така, защо? confused1.gif
Buitenlander
Цитат(Радио Ереван @ 05/01/2018, 20:30) <{POST_SNAPBACK}>
Имаш нещо против отпадането на санкциите срещу Русия ли?
Ако е така, защо? confused1.gif

Всеки нормално мислещ човек има.Ето защо :
http://www.transmedia.bg/2017/09/19/сеп...?-англия/

А ти нямаш ли против?Ако е така, защо?
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.