Цитат(Питето @ 07/01/2018, 16:29) <{POST_SNAPBACK}>
ако съм собственик на фирма, дето зависи от руския пазар (или дори само от един пазар, свързан с един политик)... това ще е момента да вляза в реалността и да науча, че монопол е лошо нещо, особено когато купувача е монополист спрямо мене, както и да науча що е това диверсификация и как работи. Като се замисля, то май ще трябва да понауча и още куп неща около фирмите, икономиката и зависимостта им от политическите изцепки на единични личности. 
Това е изказване наедро и по принцип и не отчита нюансите на конкретни бизнеси. И на мен ми се е случвало да въртя бизнес практически с един единствен клиент. Не е хубаво, ама като няма друг? Да не се възползвам и от този един клиент ли, защото можело нещата да се сгъзят? Ми може да се сгъзят, разбира се, след 3, 5 или 10 години, ама междувременно нали ще си направя добра печалба? Според теб да не се прави бизнес с Нефтохим, Булгартрансгаз, Българска армия и други ли? Според мен изобщо не. Просто си правиш сметката и вземаш каквото можеш. То и като почнеш да експлоатираш газово, нефтено или златно находище нали пак знаеш, че ще е до време? Ама това не спира никого.
Пиша това без да вземам страна в спора, за който не съм подготовен с информация, а само за да коментирам това твое твърдение, което е вярно по принцип, но само в много общ план.