Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Минималната работна заплата вече е 510 лева.........
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Cury
Цитат(Питето @ 07/01/2018, 16:29) <{POST_SNAPBACK}>
ако съм собственик на фирма, дето зависи от руския пазар (или дори само от един пазар, свързан с един политик)... това ще е момента да вляза в реалността и да науча, че монопол е лошо нещо, особено когато купувача е монополист спрямо мене, както и да науча що е това диверсификация и как работи. Като се замисля, то май ще трябва да понауча и още куп неща около фирмите, икономиката и зависимостта им от политическите изцепки на единични личности. animatedwink.gif

Това е изказване наедро и по принцип и не отчита нюансите на конкретни бизнеси. И на мен ми се е случвало да въртя бизнес практически с един единствен клиент. Не е хубаво, ама като няма друг? Да не се възползвам и от този един клиент ли, защото можело нещата да се сгъзят? Ми може да се сгъзят, разбира се, след 3, 5 или 10 години, ама междувременно нали ще си направя добра печалба? Според теб да не се прави бизнес с Нефтохим, Булгартрансгаз, Българска армия и други ли? Според мен изобщо не. Просто си правиш сметката и вземаш каквото можеш. То и като почнеш да експлоатираш газово, нефтено или златно находище нали пак знаеш, че ще е до време? Ама това не спира никого.

Пиша това без да вземам страна в спора, за който не съм подготовен с информация, а само за да коментирам това твое твърдение, което е вярно по принцип, но само в много общ план.
Thursday Next
Цитат(Радио Ереван @ 07/01/2018, 18:52) <{POST_SNAPBACK}>
Хубаво, сега съм малко по-спокоен, но....има едно но, може би ако не бяха санкците износът щеше да бъде още по-голям. animatedwink.gif

Да, беееееее, ясно, твойто магаре по-мъжко. 453.gif

New
Не дърпай дявола за опашката. navikvane.gif
Buitenlander
Цитат(Радио Ереван @ 07/01/2018, 16:57) <{POST_SNAPBACK}>
Аз съм роден и живея във Варна. Повярвай ми това няма как да стане тука. Поне в близките 50 години.

Братът на жена ми живее в Донецка област.Преди 5 години говореше точно като теб......
Питето
Тя, Варна е била Сталин, а Бургас са го гласили за Ленин, та не се заричай много много...
Питето
Носиш си риска съответно, и нЕма кво да се мрънка ако нещата се сговнят щото би трябвало да си знаеш вариантите. Е, тук точно това мрънкане го представят за голяма загуба, а то се оказва, че доста фирми успяха да се преориентират и занапред няма да увисват ако някой руски самодържец реши едиквоси за санкции некакви...
krem-karamel
Цитат(Mukaveev @ 01/01/2018, 20:11) <{POST_SNAPBACK}>
Минималната работна заплата вече е 510 лева.............
Това от днес.......... и какво ще промени това ?
Какви драматични събития ще повлече.......?

Вече са свършили ранните резервации за Малдивите. sunbathing.gif Ето до това. laughing.gif
Thursday Next
Добре де, а ти като знаеше, че ще се покачва минималната заплата, що не резервира още преди Коледа, а? navikvane.gif
Бай Ганьо
Аб е да ти кажа ходи им се на тези дето не са ходили.
И това омръзва, нали! smile.gif
krem-karamel
Цитат(Thursday Next @ 08/01/2018, 11:34) <{POST_SNAPBACK}>
Добре де, а ти като знаеше, че ще се покачва минималната заплата, що не резервира още преди Коледа, а? navikvane.gif

Ами, а Малдивите, а Дубай, колебаех се и накрая увиснах. Всичко е заето вече. malii.gif

ПС Това някакав виц беше. Четох го днес.
Thursday Next
Цитат(Бай Ганьо @ 08/01/2018, 11:47) <{POST_SNAPBACK}>
Аб е да ти кажа ходи им се на тези дето не са ходили.
И това омръзва, нали! smile.gif

То си е до човека, но може би и до мястото. На мен например ми се ходи на плаж с бял пясък ей така, да пробвам. Не знам дали ще повторя, обаче. Но има две-три места, дето съм ходила доста често и пак ме тегли натам. Така че явно още не ми е омръзнало. animatedwink.gif

Горския
Цитат(Thursday Next @ 08/01/2018, 13:15) <{POST_SNAPBACK}>
На мен например ми се ходи на плаж с бял пясък

О, бял пясък ! Тогава за теб е Saint-Barthélemy (Saint-Barth) 770d4fd976.gif

Там :
1) пясъкът е чисто бял!
2) ще бъдеш в добра компания : неотдавна за там замина един много известен певец
3) май за сега там все още няма руснаци 770d4fd976.gif
Личинка

Аз не съм ходила, но не ми се и ходи harhar.gif
Кво толкова имат - пясък, вода и ... 15ч. полет. На такива места или ще ида за две години поне, или хич.
Бай Ганьо
За две години!
Та това си е чисто емигранство.
Едва ли да се върнеш някога. smile.gif
Радио Ереван
Цитат(Buitenlander @ 07/01/2018, 18:52) <{POST_SNAPBACK}>
Братът на жена ми живее в Донецка област.Преди 5 години говореше точно като теб......

Варна е доста далеч от Донецка област, а и руснаците са много по-малко.
Личинка

Ще ида на друго място... пак за две години ... и така шси карам до 160г. icecream.gif
Alexfield
80% от българите имат склонност да гласуват с "ДА" на референдумите. Остава само да зададеш правилния въпрос svirkam si.gif
Радио Ереван
Цитат(Alexfield @ 08/01/2018, 16:30) <{POST_SNAPBACK}>
80% от българите имат склонност да гласуват с "ДА" на референдумите. Остава само да зададеш правилния въпрос svirkam si.gif

Независимо от въпроса? w00tbrows.gif
Досега е имало само два референдума. Не могат да се правят категорични изводи.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 07/01/2018, 20:51) <{POST_SNAPBACK}>
Тя, Варна е била Сталин, а Бургас са го гласили за Ленин, та не се заричай много много...

Била е, но кога и за колко време?
Радио Ереван
Цитат(New @ 06/01/2018, 20:18) <{POST_SNAPBACK}>
Обаче могат да живеят в демокрация по български модел, понеже много си приличаме. А това е достатъчно за света.

Че какво й е на нашата демокрация? smile.gif neprichom.gif
Ние не пием толкова много. 5fb3a466.gif
Alexfield
По-скоро нашата демокрация е по руски модел.
Alexfield
Цитат(Радио Ереван @ 08/01/2018, 18:25) <{POST_SNAPBACK}>
Независимо от въпроса? w00tbrows.gif
...

Чак не ти се вярва, нали?
Питето
80/20 — значи всичко е точно... wavetowel2.gif
Питето
Била е, та значи може, пък ако ще да е било и за два дена. А и може този път да е за неприятно дълго.
Cury
По-скоро по балканско-тарикатски. Руският модел, ако може да се дефинира такъв, е авторитарен, а при нас само Боко се доближава до това, но не може да стигне техните висоти, защото сме малка и зависима държава. Виж да продават всичко каквото могат срещу пари и да гледат само себе си нашите са царе, но това си е балкански манталитет.
Flama
Цитат(Радио Ереван @ 08/01/2018, 18:28) <{POST_SNAPBACK}>
Била е, но кога и за колко време?

От 1949 до 1956 г. Варна носи името Сталин.
ba4o_a4o
Цитат(Mukaveev @ 01/01/2018, 20:11) <{POST_SNAPBACK}>
Минималната работна заплата вече е 510 лева..............

Като се има предвид, че Росия е най-голямата държава в Евразия, а минималната заплата там от 1 януари е / 9489 рубли / - два пъти по-ниска от тази в България, то нещата не са толкова зле.
А България е най-бедната държава в ЕС!
Преставете си росияните как се чувстват?!
Минимална заплата в Росийската Федерация
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 08/01/2018, 20:41) <{POST_SNAPBACK}>
Била е, та значи може, пък ако ще да е било и за два дена. А и може този път да е за неприятно дълго.

Не може защото България не е това, което е била някога.
Радио Ереван
Цитат(Flama @ 08/01/2018, 20:51) <{POST_SNAPBACK}>
От 1949 до 1956 г. Варна носи името Сталин.

Така и каква държава по това време е била България?
Радио Ереван
Цитат(Alexfield @ 08/01/2018, 19:31) <{POST_SNAPBACK}>
Чак не ти се вярва, нали?

Прекалено лошо е, че да е вярно. smile.gif
Flama
Цитат(Радио Ереван @ 09/01/2018, 14:31) <{POST_SNAPBACK}>
Така и каква държава по това време е била България?

Има ли някой да не знае каква е била. rolleyes.gif
Cury
Виж къде са корените на мерака на Путин ( и на руснаците изобщо) да държат настрани САЩ. И забележи, че става дума за план, направен години преди СССР да стане военна заплаха за САЩ. И то план за унищожение на СССР, а не за завладяване. Ти ако беше какво щеше да правиш?

http://dnes.dir.bg/news/USA-sssr-atomni-bombi-26766301?nt=4

И пак да подчертая - не искам да защитавам СССР/Русия и да ги изкарвам херувимчета. И те сигурно са имали такива планове. Но и не мога да приема приказката за добрите САЩ и лошата Русия, където двамата опоненти са черно-бели - единият праведен рицар на бял кон, другият черен звяр... И за мен решението е в баланса, защото даже да е възможно едната страна да елиминира другата, това хич няма да е добре за света.
New
Ти прочете ли приложения документ? Понеже аз не видях в него да пише такива работи.
Cury
И какво да чета? Не видях нищо приложено, а една картинка на заглавна страница.
Е, според теб сигурно е жалка инсинуация и всъщност изобщо не е имало такъв план, ама не ми се вярва. Ако можеше щеше да кажеш, че и план Манхатън не е имало animatedwink.gif
Обаче за плана на САЩ има и други публикации, всички ли са лъжа? И защо не им е отговорено?
Ето, гледам и в Англия разпространяват руска приопаганда:

https://www.dailystar.co.uk/news/world-news...-Documents-Atom

Малее, и канадците, бре w00tbrows.gif
https://www.globalresearch.ca/wipe-the-ussr...-war-ii/5616601

Даже и най-големият новинарски сайт в САЩ, и той се поддал на пропагандата wavetowel2.gif
http://www.businessinsider.com/the-pentago...soviets-2014-10

Впрочем за да ти отговоря и директно на въпроса - ей в този линк има сканирана и друга страничка, където си пише баш, че трябват 204 бомби за да се унищожат 66 града...
http://blog.nuclearsecrecy.com/2012/05/09/...september-1945/

И изобщо защо сте толкова надъхани да оборвате истината? По-добър ли ще стане светът, ако си зариваме главата в пясъка? Аз например сега пиша срещу плановете на САЩ, но друг път съм писал срещу плановете на Русия. А за някои форумци ако е САЩ, то е света вода ненапита svirkam si.gif
Buitenlander
Цитат(Cury @ 09/01/2018, 16:45) <{POST_SNAPBACK}>
Виж къде са корените на мерака на Путин ( и на руснаците изобщо) да държат настрани САЩ. И забележи, че става дума за план, направен години преди СССР да стане военна заплаха за САЩ. И то план за унищожение на СССР, а не за завладяване. Ти ако беше какво щеше да правиш?

http://dnes.dir.bg/news/USA-sssr-atomni-bombi-26766301?nt=4

И пак да подчертая - не искам да защитавам СССР/Русия и да ги изкарвам херувимчета. И те сигурно са имали такива планове. Но и не мога да приема приказката за добрите САЩ и лошата Русия, където двамата опоненти са черно-бели - единият праведен рицар на бял кон, другият черен звяр... И за мен решението е в баланса, защото даже да е възможно едната страна да елиминира другата, това хич няма да е добре за света.

Толкова вече си се радикализирал, че почна да пускаш фейкове като на Стиви....
Личинка
Цитат(Buitenlander @ 09/01/2018, 18:31) <{POST_SNAPBACK}>
Толкова вече си се радикализирал, че почна да пускаш фейкове като на Стиви....

Кое му е радикалното!? Напротив, съвсем обективен е.
Cury
Толкова си сложил капаците на очите, че всяко нещо, различно от "правата линия" за теб е фейк. Да, ама не си първия, който ме обвини в такова нещо. И затова за да не се повтарям виж какво отговорих на колежката съфорумка. Странна конспирация има да се пуска този фейк от години насам от американски, канадски и английски източници.

И не разбирам ако аз съм радикализиран (понеже казвам, че И САЩ не са цвете за мирисане) то какво сте вие, дето за вас САЩ са ангел небесен абсолютно и безусловно???
Толкова ли не можете да напишете нещо по-смислено, например "Военните винаги са били диваци, ама понеже в демокрацията има цивилен контрол ей на, президентите не са допуснали да се случи..."? Ама най-лесно е по инерция да нападате хората и да лъскате имиджа на САЩ без да мислите?
Бай Ганьо
Разлика в пропагандите няма.
И при двете системи е едно и също.
Разликата е само в отпора.
При нас системата го смачкваше.
При тях все пак има известна свобода и от там някакъв отпор.
Alexfield
Аз приемам този план за чиста монета. Така е било. Разработили са план срещу врага.
Не са го използвали. Просто са били подготвени. Чест им прави, че не са го приложили на практика.
Cury
Не е баш така. И от страна на СССР е имало ястреби с мераци за война, но не е дадена заповед, нали? Значи и там е имало разум, а не само надъханост.
Тези дни гледах за една конспирация на КГБ, дето "превземат" ядрена подводница и изпращат на място, от където нормално Китай би изстрелял ядрена ракета със заповед да пуснат ракета по САЩ. И затова как капитанът е отказал и работата се е провалила.
та забележи - и отпор е имало, и за конспирациите на СССР пиша, а не ги отричам.
Cury
Цитат(Alexfield @ 09/01/2018, 18:59) <{POST_SNAPBACK}>
Аз приемам този план за чиста монета. Така е било. Разработили са план срещу врага.
Не са го използвали. Просто са били подготвени. Чест им прави, че не са го приложили на практика.

Ей това е начин да се дискутира. А не като колегите, дето ме обвиниха в радикализиране, като така сами се показаха, че са радикализирани с безумното си отричане на неудобни факти svirkam si.gif

От една страна си съвсем прав, че политиците са защитили честта си и не са допуснали ядрена атака. А мераци е имало и от двете страни, и пак от двете страни е бил проявен и здрав разум. До тук май нямаме разминавания, нали?

Но ще се съгласиш, че ако твоят потенциален враг има план как да те изтрие от лицето на Земята, ти не би гледал с мила усмивка как слага бази на границата си, нали? Ами ще правиш нещо да се защитиш. И най-добрият начин да няма ескалация е да не се провокира нуждата от защита. Но баш в момента САЩ не се придържат към тази стратегия, а натискат. Най-пресният пример - мислиш ли, че сирийските ислямистки групировки сами са развили хай-тек технологии и сами са си направили дронове и сами са ги водили със сателит за да ударят руската база в Сирия? Ми нещо не м и се вярва...

Ей тук имаме разминаване - за някои е важно Русия да се смачка, а за мен най-добре е да се оставят на мира и да си правят каквото искат вътре, а навън да си търгуваме, да пътуваме, да се състезаваме на олимпиади, заедно да строим космически станции... Много по-устойчиво положение ми изглежда това.
Радио Ереван
Цитат(Flama @ 09/01/2018, 17:09) <{POST_SNAPBACK}>
Има ли някой да не знае каква е била. rolleyes.gif

Значи сам(а) трябва да се досетиш каква е била причината.
Flama
Цитат(Радио Ереван @ 09/01/2018, 19:25) <{POST_SNAPBACK}>
Значи сам(а) трябва да се досетиш каква е била причината.

Причината ми е много добре известна.
Само посочих точния период, в който Варна се е наричала Сталин. Варна не е единствения прекръстен град на соц (или друг) герой, но може би е най-драстичен пример. Иначе има и други: Монтана беше Михайловград, Добрич - Толбухин, Дупница - Станке Димитров, Шумен от 1950 до 1965 г. е бил Коларовград, пак между 1950 и 1965 Сопот се казва Вазовград, от 1953 до 1962 Карлово се казва Левскиград и т.н.
wal
С тях ли да се сравняваме?!?!Какво от това ,че са най-голямата държава?!Ще ми се да се сравняваме с една от най-малките-Люксембург.
Buitenlander
Цитат(Cury @ 09/01/2018, 18:16) <{POST_SNAPBACK}>
Ей тук имаме разминаване - за някои е важно Русия да се смачка, а за мен най-добре е да се оставят на мира и да си правят каквото искат вътре, а навън да си търгуваме, да пътуваме, да се състезаваме на олимпиади, заедно да строим космически станции... Много по-устойчиво положение ми изглежда това.

Наистина, думата "радикализиран" беше пресилена и не на място употребена, за което поднасям извинения!

Ключовата дума в поста ти съм я болднал.Сега очаквам да ми кажеш, не беше ли точно така - оставиха ги да си правят каквото си искат вътре , натиснаха ги, когато започнаха да си правят каквото си искат навън.И то чак при четвъртият им опит.Кое точно не одобряваш?
Cury
Цитат(Buitenlander @ 09/01/2018, 20:28) <{POST_SNAPBACK}>
Ключовата дума в поста ти съм я болднал.Сега очаквам да ми кажеш, не беше ли точно така - оставиха ги да си правят каквото си искат вътре , натиснаха ги, когато започнаха да си правят каквото си искат навън.И то чак при четвъртият им опит.Кое точно не одобряваш?

Ами нарушаването на джентълменската договорка НАТО да не напредва повече на изток. Заговори се за приемане на Украйна в НАТО и Русия трябваше да реагира. То беше предвидимо, та дрънка. Ясно беше, че няма да стои и да гледа. Затова окупира Крим, затова и мъти нещата в Украйна. И, не ми казвай, че зад вълненията в Украйна не седяха САЩ svirkam si.gif
Flama
Цитат(Cury @ 09/01/2018, 19:16) <{POST_SNAPBACK}>

Подкрепям това мнение.

Нито Русия, нито САЩ са цвете за мирисане, ама трябва някак да се лавира, възможно най-умно, между големите зверове.
Тиара
Цитат(Flama @ 09/01/2018, 20:00) <{POST_SNAPBACK}>
Причината ми е много добре известна.
Само посочих точния период, в който Варна се е наричала Сталин. Варна не е единствения прекръстен град на соц (или друг) герой, но може би е най-драстичен пример. Иначе има и други: Монтана беше Михайловград, Добрич - Толбухин, Дупница - Станке Димитров, Шумен от 1950 до 1965 г. е бил Коларовград, пак между 1950 и 1965 Сопот се казва Вазовград, от 1953 до 1962 Карлово се казва Левскиград и т.н.

Какво е общото между социализма и Вазов и Левски? angry.gif
Buitenlander
Цитат(Cury @ 09/01/2018, 19:31) <{POST_SNAPBACK}>
Заговори се за приемане на Украйна в НАТО и Русия трябваше да реагира. То беше предвидимо, та дрънка.

Съвсем добронамерено ще приема че си жертва на заблуда и ще се опитам да я разсея хронологично.

1.На 16-06-1990 е приета "Декларацията за извънблоков статус на Украйна", коята оповестява намерението на същата за бъде "неутрална държава , която да не членува в никакви военни пактове"
Източник : https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%BD%...%B8%D0%BD%D1%8B

2.На 03-06-2010 година Върховната Рада на Украйна гласува "Закон за извънблоковия статус на Украйна", кайто забранява включването на Украйна във военни пактове.Законът не може да бъде отменян с обикновено мнозинство, а само с квалифицирано и не подлежи на вето или суспендиране от президента.
Източник : https://lb.ua/news/2010/06/03/48274_rada_pr...vneblokovi.html

3.На 10-03-2014 Русия анексира Крим

4.На 28-03-2014 в Славянск беше обявена Донецка народна република

5.На 23-12-2014 с 303 от 357 депутата бе отменен "Закона за извънблоковия статус на Украйна"
Източник: https://korrespondent.net/ukraine/politics/...okovoho-statusa

Сега, назови ми причините и следствията според теб.....
New
Цитат(Cury @ 09/01/2018, 19:16) <{POST_SNAPBACK}>
И изобщо защо сте толкова надъхани да оборвате истината?

blink.gif За какво оборване говориш? Зададох ти елементарен въпрос, а ти още малко и ще ме набиеш.
Добре, че нямаш атомни бомби, че току виж си натиснал бутона.
Ми добре, имали план хората, ама не го осъществили на практика. И сега какво - да ги пришпорваме да си изпълнят плана ли, що ли, че така недоволстваш от тях?

П.П. Не ставаш за домакиня, изнервен ми се виждаш. Търси си работа. tongue.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.